View tracker

Fakta om konstnär!

Jag har valt Da Vinci som konstnär. han föddes den 15 april 1452 i Anchiano och dog den 2 maj 1519 i Frankrike. Där levde han mesta delen av sitt liv.

Han är mest känd för sina målningar, som till exempel Mona Lisa och Nattvarden, men han är också en erkänd vetenskapsman, ingenjör och uppfinnare.
Unikt med Da Vincis verk är hans nytänkande teknik, med den lyckas han återskapa ljus och skugga i sina tavlor. Denna teknik har haft stort inflytande på konstnärer sedan dess, och används än idag.
Det som kännetecknar just denna stil tycker jag är att man ser tydligt varifrån ljuset i bilden kommer. Det gör att bilden ser mer verklig ut.

Det konstverk han gjort som berör mig är Mona Lisa då man verkligen kan tolka den bilden på så många olika sätt. För mig kanske den betyder något som någon annan inte alls håller med om och tvärt om.
Jag valde just Da Vinci för jag tycker hans konstverk är bra och fascinerande. Dem är ofta ganska enkla men endå så speciella på något sätt.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Bildanalys!

Konstverket jag valde heter nattvarden. Den är gjord av Da Vinci och föreställer Jesus och hans lärjungar. Dem sitter runt ett stort matbord och äter. Maten är hyfsat uppäten. Lärljungarna kollar fascinerat på Jesus.

Enligt mig väcker inte bilden så mycket känslor. Men den visar gemenskap och sammanhållning. Den visar också vem som är i centrum och att lärljungarna ser upp till honom.

Bilden är uppbyggd med enpunkts perspektiv. Bakgrunden är ganska mörk och inte så färgstark. Men deras kläder är färgglada med blått, rött och grönt. Ljuset kommer ifrån vänster och lyser mot väggen på högersida. Det ser man på lärjungarnas ansikten.Syftet och budskapet på bilden är enligt mig att man kanske inte har så mycket i livet men man kan ha det bra ändå. Så länge man har varandra och inte är ensam.
När jag ser bilden tänker jag på att lärljungarna inte ser särskilt pigga ut och kanske inte har det så bra. Men samtidigt att dem nöjer sig med det dem har i livet.
Av: Linnea Nilsson 9F

Likes

Comments

View tracker

Idag har jag arbetat med att göra klart mitt arbete om motsatser. Jag skrev ut en bild på det jag gjort och satte fast på arbetet. Jag är mest nöjd med att jag blev klar så jag kan börja med drömmar nästa vecka. Jag fick lite problem med bilden som jag skrev ut för det blev inte fokus och sen blev inte bilden i rätt storlek. Men jag löste problemet genom att göra om och då blev det bra.

Likes

Comments

Idag har jag arbetat med att göra klart rummet till tjejen och killen. Tjejens rum har mer inredning och finare saker. Hon är den med mer pengar. Killens rum är litet, mörkt och smutsigt. Han är den fattiga.
Jag är mest nöjd med att jag hann med allt jag skulle utan att stressa. Mitt problem denna lektionen var att det blev fel med färgen när jag skulle måla. Det blev kladdigt osv. Men jag löste problemet genom att tvätta penseln ordentligt och att torka bort färgen som kom utanför.

Likes

Comments

Idag har jag arbetat med motsatser. Jag gör två olika rum som ligger bredvid varandra där en tjej står i det ena rummet med massa fina saker runt omkring sig och en kille i det andra rummet som nästan är helt tomt. Jag försöker visa rikedom och fattigdom.
Jag är mest nöjd med killen och tjejen som jag gjorde, dem blev bra!
Det jag fick problem med var att jag inte hade gjort så mycket eftersom jag var sjuk förra lektionen, men det gick hyfsat bra ändå då jag löste problemet genom att inte göra uppgiften lika komplicerad som tänkt.

Likes

Comments