Likes

Comments

Det har varit en ganska lång stund sen jag senast bloggade. Har inte egentligen en ordentlig orsak till det, men kan vel endå säga så att har bara inte hittat rid för det. Massor med saker i skolan och i privata livet. Som jag nämt förut så har skolan inte varit den viktigaste saken i mitt liv men har faktiskt börjat inse nu att det faktiskt inte är så hämst i varje fall. Har börjat gå på alla lektioner och faktiskt börjat kämpa. Stolt över sig själv kan man säga att jag nog är just nu. Det som kanske mäst har stressat mig är det förhållande jag nu är i. Jag har varit tillsammans med samma imkille nu i lite mera än 3 månader. Jag tycker om honom jätte mycke, så som man gör när man är tillsammans med någon. Dom flesta vet den känslan nog. Vi har haft en del sämre tider i vårt förhållande men har endå alltid bestämt att fortsätta. Vi har gått ganska snabbt "vidare med oss", kanske lite för snabbt enligt mig. Efter att han skaffade sin lägenhet så bor jag nästa helt och hållet där. Jag är ju bara 16 år gammal och kanske ennu vill ha min egen tid osv. men han värkar inte alltid förstå det. Vill ju vara med honom så mycket jag kan men det har gått över till det att jag inte längre kan träffa mina vänner utan att han är med eller att han blir arg över att jag far ut ensam utan att ta honom med. Han är ju mycket äldre än mig och det är kanske ju sånatt han tänker på ett helt annat sätt än jag. Han sitter ofta och talar till mig "att om 10 år vill jag att vi....." och jag har kanske inte helt samma tankar. Vill ju inte såra honom eller nånting. Har försökt tala med honom om dethär men han tar det alltid på fel sätt och blir arg. Ingen 16 åring, eller iallafall inte många vet vem dens livs kärlek är och vem man vill gifta sig med osv. och ibland känns det faktiskt som om han sku kräva av mig att jag typ måste låva han att alltid va ra tillsammans med honom. Jag har haft endel förhållanden förut som varit bra men endå tagit slut av någon anledning så vill inte nu sätta mig i den tanken att jag och han kommer alltid att vara tillsammans. Blir bara värre då det sen tar slut om det alltså gör det. Egentligen så kan man aldrig veta vad som kommer att hända. Har talat men vänner om det här och de har sakt en massa råd åt mig men kände endå för att skriva det ut här också hur jag känner. Det blev kanske lite råddigt.. Annors såhär har allting gått bra. Vill och tänker försöka kämpa nu med bloggandet. Gillar värkligen det, och det är ju så att man skall kämpa för det man vill göra. Snart åker jag iväg till Dubai för 1 vecka och det kommer bli jätte skönt. Iväg till värmen och bort från all stress. Julen närmar ju sig också. Väntar sjukt mycket på jullovet och slalom skid resan jag skall åka på tillsammans med min pojkvän och kanske några vänner.

Ha det bra. Kram!

Likes

Comments

​Har haft ganska svårt nu en tid att lita på killar och över huvutaget kärlek. Har försökt undvika att bli intresserad eller kär i någon för på något underligt sätt har det alltid slutat med tårar. Nu har allting bara hänt utan att man har velat det. Har börjat få känslor för en kille. Ganska starka känslor egentligen. Jag vet ju själv att jag är i en sådan periord i mitt liv att jag bara egentlige borde vara singel och koncentrera mig på min framtid, men denhär killen har fått mig blind eller vad man nu säger när man är så kär att man inte tänker på annat en han och inte vill göra annat en att bara vara tillsammans med honom. Vet faktiskt inte alls vad jag skall göra. Domhär problemen är inte alls lika stora som endel av er kanske har men ville endå av nån underlig anledning skriva om det här för er, kanske också för att han inte läser min blogg själv så det är lätt att öppna sina tankar här. Som ni kanske redan har läst på min blogg så har jag haft ett förhållande som inte riktigt var normalt om man vill säga det med endå någon lunda fina ord. DEt gick alltså alldeles för långt och båda gick mentals sönder. Är så jävla rädd att jag skall gå med påå ett sådant liknande förhållande igen och dras ner så lågt som jag då var. Har faktiskt inte årk för sådant. 

Jag och han killen som jag tycker väldigt mycke om har det problemet att vi har 5 år skillna mellan oss. Många av mina kompisar är redan myndiga och har bil och det är mina föräldrar med vetna om och de är helt okej med det och de litar på dem alla, men har faktiskt ingen aning om hur de skulle reagera om jag skulle komma hem med han och kalla honom som  min pojkvän plötsligt. Mina föräldrar har iallafall tagit honom ibra mot som en bra vän för mig men det är en stor sillnad på vän och pojkvän tycker jag iallafall. Jag tycker själv att vår ålders skillnad inte har någon betydelse och han har samma åsikt om saken fast det i början var ett ganska stort problem för oss att ta och acceptera att vi inte kan rå någonting åt våra känslor. Allting började ju förståss med att vi bara var vänner och vi spendera mycke tid tillsammans men av det blev det sen någonting mera. Vi hade ju inte alls planerat eller försått att det skulle gå så som det nu har gått men som sagt vi har försökt att vara bara vänner men det går ine mera för det har på nårgot sätt gått för "långt". Mina och hans föräldrar skulle kanske inte tänka på samma sätt över våran ålder skillnad som vi gör men om man värkligen tycker om varandra så är man välan färdig för att kämpa för det också eller? 

Vi har ju nu under sommarlovet såklart bott i samma stad och vi har massa med gemensamma vänner också så allting har ju varit nära perfekt. Han har fått mig att kunna vara mig själv igen och den här sommaten kommer jag aldrig att glömma. Problemet är ju de att när skolan börjar flyttar jag tillbaka till min lägenhet. 50 km från honom. Det skulle vara så att vi synns på veckosluten och ibland på vecko dagarna. Han går också i skola i samma stad där jag går och har min lägenhet men det ät bara 2 månader han har kvar av skolan och sedan blir han färdig såå.. Han jobbar ju också här hemma var han bor och var mina föräldrar bor. Han skall flytta hemifrån nu här inom de närmaste månaderna, eller så ser iallafall planerna ut så då skulle vi ju iallafall få veckosluten vara tillsammans och ifred. Men kommer min skola att fungera som den ska om jag bara har möjligheterna att se honom på veckosluten och hamna skilljas åt från honom varje måndag morgon. Kommer ju antagligen att sakna honom så mycket att det kommer bli en massa stress Har skolan högst opp endå just nu på listan som måste gå perfekt för att jag skall komma in till nästa skola just dit vart jag mäst vill. 

En massa olika tankar som tvinnar runt i huvudet angående detta men endå på något sätt är jag färdig för att ta de alla uppförs backar som kommer imor och all stress bara för att få vara med honom. Han får mig endå att må bra och är det inte så att man skall vara med dem som gör en lycklig?!.. 

Är det barnsligt att vara rädd för att bli kär för mycket igen och fästa sig för snabbt vid en person.?? Vill inte heller vara självisk eller nånting. Han är en så bra person att han förstjänar inte heller min osäkerhetn över oss. Kan tala med han helt öppet om allting men detta har vi inte ennu talat om. Har inte riktigt talat om framtiden ennu och om hösten och så men kanske borde jag starta den disskusionen med han före det är för senr och se vad han tänker om oss och om vi kan se en framtid tillsammans så att båda har det bra när vi endå vilö vara tillsammans båda två. I varjefall är jag säker på mina känslor för honom. Tror faktiskt ingen kan hjälpa mig egentligen utan måst bara själv ta och tänka emellan och inte göra snabba beslut och ångra efter åt. Vill inte låta som en jävla klagare heller men det känns lättare a någon liten anledning att skriva ut hur man tänker. Kanske någon endå förstår vad jag menar. '


Likes

Comments

Hej på er.
Nu har ett till veckoslut på sommarlovet börja närma sig slut. Har haft ett jätte bra veckoslut på länge. Har gjort en massa kul. Fredagen var jag lite snuvig såå stannade hemma hela dagen för att inte bli värre sjuk. På lördagen åkte jag tidigt på morgonen iväg till helsingfors till lägenheten. Filip kom till mig cirka 12 tiden. Vi åt bara någonting smått och lagade oss och for sedan iväg till stan. Vi hittade nya kläder åt honom och gick på kaffe och allt annat roligt. Satt en ganska lång stund vid stranden och drack kaffe och bara chillade. Vi åkte tillbaka till mig senare mot kvällen. Vi drack lite och bara myste inge extra egentligen. Vi körde tillbaka till borgå ganska sent för vi kunde inte bli där och sova pga. att jag hade möte nästa dag. Planerna ändrade ganska snabbt och det kom endel vänner till mig och satt kvällen där och drack en stund. Några for hem men sandra och filip stannade hos mig och sova. Vi sov ganska länge idag så jag glömmde helt bort mötet. Vi körde hem sandra 2 tiden och nu sitter då jag och filip vid havet och bara chillar. Inga extra planer för dagen men sova iallafall tidigt idag. Han har också jobb imorgon. Toffe kommer ju också hem imprgon från sverige så han skall jag träffa imorgon och så är det ju också en ny vecka som börjar. Hoppas den får mycke bra med sig.
Ha det bra. Kram

Likes

Comments

Hej på er.
Har inte bloggat på en ganska lång tid. Klockan är sent ut på natten men får bara inte sömn så tänkte uppdatera er om hur det går nu för tiden och såå.. Ganska mycket har hänt sen jag senast har bloggat. Min bästa kompis åkte för 2 veckor sedan på de läger som jag tidigare har berettat om och nu är det 2 veckor kvar ennu tills hon kommer hem tillbaks. Saknar henne sjukt fast vi talar nästan dagligen, samtalen blir ju såklart dyra när hon är utolands så länge kan man ju inte tala. Känns tomt och inte ha henne här varje dag som man har vant sig vid, men 2 sista veckorna går snabbt får man hoppas. Har också träffat en kille. Vi har förut också dejtat men då blev det inge säriöst. Men nu har vi tagit en ny chans och får se vart det leder sig och hur allting blir. Iallafall är jag jätte glad att jag hittat honom pånytt och hoppas det kommer bli någonting denhär gången. Har varit mycket på stugan och med vänner nu den senaste tiden och såklart då också med han. Sommaren känns som har gått jätte snabbt men ennu är det såntur en månad kvar. Massor kommer man ennu hinna göra och mycket planer har man ennu ogjorda. Annors har allting nörjat gå bättre nu och mår själv också bättre. Ska snart igen flytta tillbaks till lägenheten i Helsingfors för skolorna börjar så måste nu njuta av tiden här hemma i Borgå var alla nära & kära finns. Klart kommer det bli skönt att få lite mera ensam tid sen och komma in i stor staden men här var jag har uppväxt kommer endå alltid vara hemmet man saknar till.

Ska försöka få lite sömn i ögonen nu så att man årkar opp tidigt imorgon. Skall på möte på dagen och efter det och simma med vänner, och antagligen hitta på nånting annat roligt mot kvällen. Han killen jag träffar åker pånkryssing till Sverige imorgon och kommer hem på Måndagen så de kommer vara tomt när han är borta. Van att spendera morgon till morgon med honom såå...
Ha det bra ni alla.

Kram Amanda

  • 910 readers

Likes

Comments

Har inte årkat fara och festa eller nåting extra idag utan har bara tagit det lugnt och så. Var hos Toffe och sova från igår alltså till idag. Han måste vakna redan klockan 6 för han skulle fara på jobb klockan 7. Vaknade där en stund me honom men blev sedan kvar hos honom och sova. Han slutade jobbet klockan 12 och var hemma lite efter det. Vi chillade bara och kollade film för han var ganska trött efter jobbet och den tidiga väckningen. Han körde hem mig vid 5 tiden för jag skulle fara till stugan med familjen. Han kom in en sväng till oss men for hem sedan. Jag kom till stugan senare en planerat så har inte hunnit göra så mycket. Var och simma en sväng och spelade just kort en stund med syskonen. Nu ska jag sekert ta och kolla en film eller någonting chill bara. Imorgon åker jag hem tillbaka med min bror men dom andra blir kvar här ennu någon natt. Kommer säkert lägga opp lite bilder imorgon. Ha det bra.
Kram Amanda.

Likes

Comments

Had mått dåligt ren en lite lägre tid. Ingenting gick riktigt som det skulle och altting bara kändes så jävla tungt just då. Problem med pojkvännen, hemma och med skolan. Jag vet inte riktigt vad jag tänkte just då, eller tävkte jag alls nånting. Ville bara komma bort från allting skit. De var en Onsdag och jag hade varit på dåligt humör enda från morgonen. Skoldagen gick endå någo lunda bra men stack tidigare hem. Lärarna meddelade ju förståss min mamma direkt då de märkte att jag gått hem tidigare igen. Hon försökte då få tag på mig också men hade värkligen ingen lust att svara. Min pojkvän kom till mig efter att han slutat skolan.

Vi hade haft det ganska svårt en längre tid så inte gjorde vi då heller nånting annat en att satt och klagade på varandra och stred. Märkte sedan efter en stund att mitt SIM kort på telefonen låste sig på något underligt sätt. Jag blev fundersam och sprang ner till mamma och frågade om hon visste någonting om saken. De var då hon berättade åt mig att hon stängt av mitt SIM kort som straff för att jag hade börja skola från skolan och inte följt reglerna hemma. Jag blev så jävla arg och visste inte alls vad jag skulle säga. Jag gick bara upp till mitt rum och berättade för honom vad som hade hänt och såå.. Jag tyckte då att det var så jävligt att jag låste in mig på WC och tog en ordentlig överdos med mediciner. Jag ville bara bort från allting och kändes som att inge då skulle ha brytt om hur de går för mig och hur jag egentligen innerst inne mår.

Jag var inne på WC i en stund och gick sedan tillbaks till mitt rum. Han märkte ganska snabbt att allting inte var som det skulle. Jag hade tårarna i ögonen och ville inte svara åt honom när han frågade vad det var. Han blev orolig då såklart och gick ner till mamma och hon förstod då direkt att de var någonting som jag hade gjort åt mig själv. Hade ju depression också så det var inte svårt för henne att inte tro att jag skulle ha skadat mig själv. Hon hade ganska lätt att räckna ut att jag tagit mediciner och eftersom hon själv är läkare förde hon mig direkt till sjukhuset utan samtal till nödcentralen. Visste inte vad jag skulle förklara åt läkarna när dom frågade fråga efter fråga. Det var pinsamt men samtidigt mådde jag jävligt dåligt. Jag minns inte riktigt allting som hände där på sjukhuset men nästa morgon nör jag vaknade mådde jag allafall mycket bättre. Hade fått motgift och andra mediciner måt psyket.

Jag fick lega kvar hela dagen på sjukhuset men fick åka hem sedan mot kvällen. Det var skönt att bara slippa hem i sin ägen säng och vila. Fick se min pojkvän och alla vänner också. De gjorde värkligen den dagen till en bra dag och jag fick en ny start på allting. Jag fick oxkså mera kontakt till psykologer och utredningar att hurudan hjälp jag skall få så att jag skall kunna börja leva som vilken annan 15 åring. Kommer alltid vara lika tacksam över att han berettade för mamm att någonting var fel för antagligen annars hade jag inte bara klarat mig med mot gift och vilande.

Kommer ihåg denna händelse som om de skulle ha hänt igår. Många saker har ändrats åt bättre hållet sen då coh nya människor har kommit in i mitt liv. Är så jävla tacksam och lycklig över dom ljuvliga vänner och människor jag har runt omkring mig. Utan de skulle jag sekert ha gått sönder för en lång tid sen. De har fått mig att årka. Önskar att alla skulle ha en likadan andra chans som jag också fick att fixa ihop mitt liv. Ingen förtjönar att må dåligt. Kom ihåg att alttid svänga sig mot någon och försöka tala, det hjälper och det kan jag säga av långa ärfarenheter. Tycker själv att de lättar att skriva ut saker och ting som varit svåra. De som varit i samma tillfälle som jag eller någonting liknande tror jag sätter sig bra in i mina känslor och tankar.

Likes

Comments

Har haft en helt sjukt rolig midsommar. Har varit på en kompis stuga med massor av andra människor, och firat midsommaren. Vi har simmat, badat bastu och allt möjligt annat. Kom hem idag morgon och är jävla trött nu. Kommer att gå och sova antagligen. Imorgon är det Måndag och en ny vecka bröjar igen. Har inga extra planer, men iallafall spendera mycke tid med Manda för hon åker på Torsdagen 4 veckor på läger så kommer inte se henne på en lång tid.

Det är ganska molnigt ute just nu men ska kanske senare åka till stranden med en kompis. Tänkte bara vila en stund först och fresha opp mig lite och sen kolla läget att hur planerna ser ut och så. Men sjukt bra midsommar har jag iallafall haft och hoppas att ni andra också haft de. Jag har inte så många bilder som jag kan lägga opp men några iallafall.

Ha det bra, Kram Amanda.

Likes

Comments

​Går de faktiskt att lita på någon? Kan man vara säker på att den faktiskt inte kommer att svika en och isåfall hur vet man de? Är själv en sådan person att jag börjar alldeles för snabbt att lita på folk och märker ofta efter en tid att de faktiskt varit idiotiskt att lita på dem. Finns det en person för alla som man alltid kommer att ha vid sin sida och som alltid kommar att stå för dig och värkligen förtjäna ditt pålit? Samma sak med förhållanden. Kan du värkligen vara säker på att din pojkvän inte är otrogen mot dig, hur snäll och omtänksam han en värkar som.. Nej, de går värkligen inte att lita på en hel del människor. Klart att de finns få mönniskor som man värkligen kan öppna sig 100% för men endå skall man vara försiktig. Folk ändrar sig hela tiden. Är så jävla trött på alla fake människor som säger någonting men gör endå helt tvärtom. Folk som också talar skit bakom ryggen men leker endå en jävla ljuvlig människa i ditt sällskap. Endel går faktiskt så långt att det går enda till mobbning. 

Till och med ens bästa vän kan värkligen ända sig om och värkligen lämna dig. Hon vet allting om dig och är faktiskt så avonsjuk på dig att hon går och berättar dina hemligheter och personliga saker vidare åt hennes nya vänner. Altting detta är vanligt och har säkert hent åt ganska många av er. 

Ett långt förhållande tar slut och vägarna skills åt med ilska. Han är jätte sårad och vill bara att du värkligen ska lida för att du lämnat honom. Ingen människa kan tvinga en annan att vara tillsammans med någon men endå tycker han att du inte skall vara med någon anna en bara han då. Han börjar sprida rykten och berättar vidare dina saker och vill göra det så pinsamt som möjligt för dej att röra dig i skolan. 

Allt sådan gör ens självförtroende att sjunka, och tirecklit mycke för att man värkligen börjar må sjukt dåligt. Alla är vi bara människor och ingen e mer värd en den andra. Är inte heller den bästa personen själv. Har varit jätte elak mot endel men när man blir äldre och själv ser hur andra håller på åt endel så ongrar man nog faktiskt allting elakt man sakt och gjort. Ingen förtjänar att måsta må dåligt eller bli sårad. Tänk alltid efter dur du själv vill bli behandlad. 

Likes

Comments

Idag har varit en ganska lung dag. Vaknade vid 12. Har nästan solat hela dagen tills det börja regna igen. For iväg till stan på kaffe då och sen gick jag i butiker och kolla på kläder. Köpte oxå några saker. Skulle fara till gymmet nu på kvällen men kunde inte fara för har glömmt att ladda mera tid på kortet så måste göra dt på Måndagen. Gjorde hemma träning istället. Kom just från dushen och skall nu laga mat åt mig. Somnar sekert ganska tidigt idag för har kännt mug trött nästan hela dagen.

Köpte en väska, tränings shorts & topp, bikini-BH & en skjorta. 🛍

Kram!❤️

  • 1224 readers

Likes

Comments