Hej sweeties. Nu har min familie og jeg efterhånden været på den spanske solkyst og holde sommerferie en 6-7 gange, så jeg tænkte det var på tide at komme med mine bedste tips til området. Hvis i har nogle at tilføje, så efterlad dem endelig i kommentarfeltet, så vi alle kan drage nytte af hinandens viden.

HER SKAL I SPISE

Serafina i Puente Romano er klart det lækreste sted vi har spist. Det er italiensk mad i verdensklasse sat i smukke omgivelser. Som i kan se, har jeg haft for travlt med at tage billeder af Frederik til at få nogle af maden hehe, men tag mit ord for at det er delikat. Punete Romano er et lille område for sig, egentlig lokaliseret et hotel, hvor der ligger et hav af lækre restauranter; blandt andet en ny åbnet NOBU også, så Puente Romano er bestemt et besøg værd i det hele taget. Hvis i skal have en lækker aften ude er det her, og der er rig mulighed for at få en drink i gården inden. Maden er pricey, men ikke synderligt mere, end den er i eksempelvis Puerto Banus og væsenligt lækrere. Man skal i øvrigt booke til restauranterne i god tid, særligt hvis det er weekend.

Adresse: Av. Bulevar Príncipe Alfonso de Hohenlohe, 1, 29602 Marbella, Málaga, Spanien

Fresh Food Café Marbella er en hyggelig "health food" café som er oplagt til både morgenmad og frokost. Generelt er raw food, vegansk mad og så videre lidt en mangelvare i Spanien, men her kan de altså godt finde ud af at bikse en acai bowl sammen. Menukortet var kæmpe, og alt lød så godt jeg ikke kunne vælge og endte med to ting. Begge var fantastiske, og det er ikke sidste gang vi har været her.

Adresse: Urb. Los Naranjos de Marbella, Centro Comercial, Local 1C, 29660 Marbella,

Café Flore I Marbella's gamle bydel har et lidt misledende navn, og er i virkeligheden et sindssygt hyggeligt italiensk sted. Vær på vagt, når i bevæger jer i den gamle bydel. Udover denne ene, FORMIDABLE og sindssygt frådern restaurant, er vi kun havnet i dårlige fælder med højst middelmådig mad ifør. Det kan være et tilfælde, men det er min erfaring. Vi var engang på en slags roof top bar, som nok var noget af det dårligste mad, jeg nogensinde har fået serveret, hvor vi endte med at gå. Så do your research inden i tager til den gamle by, eller bare spis HER fordi det er insane. Jeg snappede en af aftnerne en mand, der stod og lavede ostepasta og det var til denne carbonara. Nu spiser jeg sædvanligvis ikke ret meget kød, mælk eller ost, men jeg kunne IKKE stå for denne fristelse, og unægteligt en af de bedste carbonara'er jeg har smagt. Alle generne jeg fik efter værd hehe, og så endda serveret i en sød lille kobbergryde.

Adresse: Plaza Puente de Ronda, 5, 29601 Marbella, Málaga

Los Bandidos i Puerto Banus ligger lige ved promenaden i den berømte og berygtede lille havn. I "Banussen" kan man se hurtige biler, en ufattelig stor procentdel af mænd, der har en mere end almindelig lighed med rapperen "Pitbull" anno 2008 og en masse gamle mænd med unge koner og botox. Lidt en kliché, men stemningen er altså god og jeg synes det er en rigtig flot havn. Vi har dog generelt afholdt os for at spise der, da der igen er mange overpriced fælder, men dette sted var rigtig lækkert. Italiensk igen. Det var nok ligeså dyrt som Serafina, ikke helt lige så lækkert, men rigtig fint hvis man gerne vil spise i havnen en aften i hyggelige omgivelser. Deres trøffelpasta er amaze. Men igen må i lige nøjedes med et fotografi af Frederik haha.

Adresse: Av de la Ribera, Casa M, Local 35, 29660 Marbella, Málaga

I NÆRHEDEN AF MARBELLA OG AKTIVITETER

Sotogrande er en by cirka 30-40 minutters kørsel fra Marbella. Der ligger en fantastisk charmerende lille havn, med lækre restauranter og små food trucks. Jeg var virkelig vild med havneområdet. På vores sidste aften spiste vi på "Pura Tapa" lidt udenfor Sotogrande, som dog ikke lå i havnen men ved et lille torv. Det var sindssygt lækre tapas og desserter. Man kan ikke bestille bord her, så kom tidligt (det vil sige klokken 8).

Pura Tapa Adresse: Avd del Mar s/n Torreguadiaro, 11312 Torreguadiaro, Cádiz, Spanien

Benahavis er et område oppe i bjergene, en 10-20 minutters kørsel fra Marbella. Byen er stille og rolig og ligner en mere charmerende udgave af Den Gamle Bydel af Marbella i min optik. Der er en virkelig hyggelig atmosfære, og mange restauranter. Hvis man skulle vælge, ville jeg anbefale dette frem for at besøge den gamle bydel. Vi endte desværre på en dårlig restaurant - der hed "Rufino" da vi var der. Det vil jeg ikke anbefale. Alt var gennemkogt/stegt og dybbet i en ikke særlig delikat ostesauce i alt for store mængder hehe. Vi ville have spist på "Los Abanicos" men der var fuldt booket, og det har vi også fået bekræftet er lækker ma af bekendte. Så spis dér, hvis i tager op til byen en aften. Bygningerne er hvide, der er smukke blomster og cute vejskilte overalt.

Det er også i Benahavis området vi klatrer i klipper. Jeg har haft svært ved at finde konkret information på nettet, og en adresse på stedet, da det er et sted min far og bror fandt ved et tilfælde. Jeg har googlet mig til at det skulle hedde "Rio Guadalmina" den flod, man kravler og klatrer igennem ved Benahavis. Der er også en god løberute på lidt under 5 km vi var ude og løbe en morgen, tæt ved floden.

Los Abanicos Adresse: Calle Malaga, 17, 29679 Benahavís, Málaga, Spanien

Rock Climbing: Rio Guadalmina ved Benahvis (hvis nogen kender detaljerne må i måget gerne skrive dem!)

Tarifa er en by et stykke fra Marbella. Køreturen kan godt tage halvanden time, så det er lidt af en dagsudflugt. Tarfia er en cool surferby, med super lækker strand. De strande vi har været på i Marbella er ofte ret stenede, og i Tarifa finder man også turkis og klart vandt. Udover det er byen mega hyggelig og charmerende, og jeg forestiller mig der er rigtig godt gang i den om aftenen. Det er mange forskellige strande i Tarifa, men vi valgte Chica Beach hvor der er læ, og derfor ikke store surferbølger.

Vi spiste desuden vegetarisk/vegansk med på "Chilimosa", som var virkelig lækkert. Jeg elsker den her slags små steder, der er ofte en vis surfer/hippie charme forbundet med vegetarisk mad jeg er ret vild med. Jeg synes Tarifa er et besøg værd, og vi talte om at booke et par overnatninger der næste gang.

Chilimosa adresse: Calle Peso 6 | Puerta de Jerez, 11380 Tarifa

SHOPPING

Shopping foregår selvfølgelig primært i Puerto Banus. Jeg kan godt anbefale at tage derhen ved en 11 tiden, hvis man vil gå lidt mere i fred end man gør om aftenen - selvom det også kan have sin charme at der er gang i den. Langs havnen ligger designer forretninger på stribe, men går man op bag i kan man finde Zara, American Vintage osv. Der ligger også en KIKO i Puerto Banus, MEGET vigtig information da jeg elsker deres produkter hehe. Designerbutikkerne er super hyggelige og passer ind i den spanske stil med små huse og blomster, hvilket også gør havnefronten ret insta-værdig. El Corte Ingles ligger også bag ved Puerto Banus, ud mod motorvejen og er Spaniens svar på Magasin, bare meget større. Jeg fik desværre ikke købt noget, men de havde mange fine ting derinde. Alt fra Karen Millen til Zadig et VOltaire.

Hvis man søger et shoppingcenter ligger der La Canada i Marbella. Det er et shoppingcenter der også har KIKO, Zara, H&M osv. Vi tog ikke derhen i år, men har været der mange forrige år.

Og HVIS i ser en "Godiva" chokolade truck, så gå hen til den. You won't regret it.. ;-)

La Canada Adresse: Carretera de Ojén, s/n, 29688 Marbella, Málaga, Spanien

Jeg håber i kunne bruge mine tips til noget, og igen efterlad endelig jeres egne! Kys

Likes

Comments

INSTAGRAM @SANDRAWILLER
#SANDRAWILLERFORMISSYA