Hej allesammen og hjertelig velkommen til min blog!

Som I nok ved, så fødte jeg tilbage i februar og har været hjemme lige siden. Jeg gik på barsel start januar (fordi man må gå på barsel en måned inden termin).
Jeg tog kun et halvt års barsel, derfor starter jeg skole igen på mandag i næste uge.
Som I så kan regne ud, så har jeg endnu ikke prøvet at være studerende med et barn, og jeg er rigtig spændt på at se hvordan det kommer til at gå!
Bliver jeg for stresset? Vil det være uoverskueligt? Min søster har to børn og studerer(hendes børn er nu også ældre end min søn), og man hører om mange der har barn som studerer. Dog siger de allesammen en sætning; det er benhårdt!

Derfor er jeg spændt på at se hvordan jeg kommer til at håndtere det, for vi er alle forskellige, og ikke alle kan klare lige meget pres. Jeg er typen der piver og brokker mig ret meget (stakkels M 🤣). Dog er jeg sikker på, at hvis jeg bider tænderne sammen og minder mig selv om at jeg kun mangler halvandet år, så skal jeg da nok klare det! Plus at baby T har en dejlig mormor og en dejlig farmor som gerne træder til og hjælper, så det skal nok gå alt sammen!
Jeg starter skole igen på mandag, om en uge. Og så skal jeg kun bestå og overstå 3 semestre, så er jeg sku også færdiguddannet som lærer. Bliver skønt!

Stay tuned
❤️

Mona

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

Hej allesammen og hjertelig velkommen til mig blog!

Vi har sikkert allesammen nogle ting, som ikke alle mennesker kender noget til! Derfor kommer jeg med 10 ting I ikke vidste om mig, så I på den måde lærer mig endnu bedre at kende. Jeg håber, I synes det er sjovt!

  • Jeg er nummer 5 i søskendeflokken.
  • Der var over 400 mennesker til vores bryllup.
  • Jeg arbejder som tolk.
  • Jeg har et meget tæt bånd til min storsøster.
  • Jeg har kendt M i flere år - siden min barndom. Dog har vi aldrig rigtig snakket sammen før vi begyndte at finde sammen, haha.
  • Jeg havde veer i 48 timer inden jeg fødte!!! (fødselsberetning kommer).
  • Jeg bruger kontaktlinser, kan nærmest intet se uden dem, ha ha.
  • Jeg er verdens dårligste til at lave dessert. Jeg mener det.
  • T har fødsesldag to dage efter mig. Jeg ramte ikke min egen fødselsdagsdato, øv !
  • Jeg tænker mig ikke om før jeg taler. Det kan sommetider resultere i lidt(meget) akavat situationer, men altså da. Det går! 😝


Stay tuned ❤

Mona

Likes

Comments

Hej allesammen og hjertelig velkommen til min blog!

Idag er en af de dage, hvor man bare tænker 'hvornår bliver det nat, så den her dag slutter?'
Baby T har sovet dårligt det sidste stykke tid, både om dagen og natten. Det har så resulteret i at jeg ikke har sovet ordenligt og er i søvnunderskud.. Derudover har jeg været til et møde på min skole idag, hvor jeg fik en noget at vide der fik mig i dårligt humør.. Det er egentligt ikke jordens værste nyhed, men når man i forvejen er i dårligt humør, så kan det mindste gå en på.. Det kender I sikkert godt.. M har jeg heller ikke set særlig meget til i dag, han er ude sammen med nogen venner, jeg er alene hjemme med T. Han skal puttes om to timer, og så vil jeg tage mig et langt afslappende bad. Det har jeg brug for!

Sådan nogen dage har alle og enhver, og jeg tror på imorgen bliver en bedre dag!


Stay tuned

Mona

Likes

Comments

Hej alle sammen og hjertelig velkommen til min blog!

Det jeg vil skrive om i dag er et emne som man altid hører om i medierne – nemlig debatten om indvandre.

Begge mine forældre stammer oprindeligt fra Palæstina, men grundet krigen dernede flygtede mine bedsteforældre til Libanon, og der blev mine forældre født.
Mine forældre flygtede fra borgerkrigen i Libanon i 1980. De mødte så hinanden her i Danmark og blev gift. De fik sammen 6 børn, 4 drenge og 2 piger.
Alle 6 børn er i dag enten ude på arbejdsmarkedet eller i gang med at studere.
Jeg er født og opvokset i Danmark, gået på dansk folkeskole, gået på et dansk gymnasium og går nu på VIA. Jeg har dansk pas og jeg taler flydende dansk. Jeg har ikke noget tilhørsforhold til et andet land. Er disse ting nok til at jeg betegnes som dansker? Eller vil jeg altid blive kaldt ’andengenerationsindvandrer’?
Jeg har været i Libanon to gange i mit liv. Jeg var der i 4 uger. Hverdag i de 4 uger glædede jeg mig til at komme hjem, fordi jeg har ikke noget i Libanon. Min dagligdag, mine venner, min familie og ja, generelt bare hele mit liv er i Danmark. Jeg har ikke noget bånd til nogen eller noget i Libanon.
Dernede kaldte de mig dansker. I Danmark kalder de mig indvandrer. Hvor hører jeg til henne? Er jeg ikke god nok til at blive betegnet som dansker? Hvad skal der mere til?
I mit hoved og min optik, så er jeg intet andet end en dansker med palæstinensiske rødder, og det er altid mit svar når jeg bliver spurgt:” Hvor kommer du fra?”….


Stay tuned ❤


Mona

Likes

Comments

Hej allesammen og hjertelig velkommen til min blog!

Måske tænker nogle af jer 'er hun allerede mor? Som kun 21 årig'?
Svaret er; ja, det er jeg - og det er et af de bedste valg jeg nogensinde har truffet i mit liv. Jeg har altid villet være ung mor, og jeg tror ikke at ens liv stopper ligeså snart man bliver forælder. Tværtimod, man kan leve livet, bare sammen med guldklumperne.

Jeg blev gravid som 20 årig. Min mand og jeg fandt sammen tilbage i feb 15, så vi har været sammen i 2 år og 6 måneder. Dog har vi vores bånd aldrig været stærkere end det er nu, efter vi er blevet forældre. Det er hårdt, det kræver arbejde og tålmodighed at få en lille baby, men samtidig findes der ikke noget større man som par kan dele; et fælles barn. Et barn der er resultat af en smuk kærlighedshistorie, et barn som man er villig til at ofre alt for, så længe det har det godt. Disse følelser binder et par stærkt sammen, man får et unikt forhold. Jeg siger tit til M:" tænk, at vi for ham er hele hans verden, han er afhængig af os, afhængig af vores kærlighed og tryghed". Derfor tilstræber vi os at være de bedste udgave af os selv, vi tilstræber os at opbygge en lille lykkelig kernefamilie, og det er ikke et sekund i tvivl om at vi nok skal få.

At få en lille baby ændrer hele ens verden. Du er ikke længere i centrum, dine behov kommer ikke i første række mere. Du kan ikke bare gå ind og ud som det passer dig. Nu er der mange ting man skal planlægge og have styr på. Nu er der en lille skabning man skal tage hensyn til - passer det her ind med at han skal sove klokken ditten og datten? Hvad hvis han bare er utilfreds hele turen? Hvad nu hvis nogle af de andre irreterres af ham? Til sidst overvejer man bare at droppe turen og blive hjemme 😉 Men på den anden side, så vil man ikke bytte det ud for noget andet i verden. Du er på arbejde 24/7, bogstaveligttalt, men den kærlighed man føler for det lille menneske overgår alt. Jeg har aldrig haft det bedre eller været lykkeligere. Jeg har aldrig elsket to mennesker så højt som jeg elsker bette fisen og min mand. Jeg elsker mit liv som mor. Det er hårdt, men intet mindre end fantastisk.
Vi ses i mit næste indlæg.


Stay tuned ❤

Mona


Likes

Comments

Hej allesammen og hjertelig velkommen til min blog!


Klokken er stadig 10 om morgenen når jeg skriver det her. Jeg stod op med min baby, T klokken 7. Vi puslede, legede, han fik grød til morgenmad og nu sover han sin formiddagslur.. Min mand, M sover også endnu. Han har stadig sommerferie og starter først på arbejde igen på mandag. Det har været SÅ skønt at have ham herhjemme i så mange uger!

Jeg vil i det her indlæg komme ind på grunden til at jeg har valgt at blogge.
Jeg har tænkt over at starte min egen blog i lang tid. Jeg har overvejet det i et godt stykke tid, men jeg har altid været nervøs for hvordan det vil blive taget imod. Om der er nogen der gider følge med, om der overhovedet er nogen der synes det er interessant nok. Jeg sad og snakkede med min mand om det, og jeg fortalte at jeg har lyst til at begynde med at blogge. Han støttede op om det og syntes jeg skulle komme igang med at få skrevet alle mine ideer ned. Så jeg kastede mig ud i det.
Det der i allerførste omgang fik mig til at overveje at blogge var, at jeg endnu ikke er stødt ind på en muslimsk, andengenerationsindvandre kvinde der blogger. Jeg har søgt efter nogen i lang tid, men jeg fandt kun nogle fra udlandet. Jeg følte et behov for at komme ud til folk, fortælle hvordan min dagligdag hænger sammen. Fortælle om mine oplevelser som indvandre og muslim, tage fat om nogle af de følelser, som normale moderate muslimer tit sidder tilbage med, når man gang på gang bliver omtalt som 'dem' i medierne. Når man gang på gang bliver omtalt som 'de farlige' i medierne. Hvilke følelser sidder sådan en som mig tilbage med? Er jeg ikke god nok til Danmark, blot fordi jeg har en anden baggrund? Jamen hvad med mit danske pas? Hvad med mit studie jeg er igang med? Hvad med min mand som i flere år knoklede hårdt for at uddanne sig til maskiningeniør, er vi ikke gode nok?

Alle de ting har jeg på hjerte, og derfor vil jeg få det ned på skrift og dele det med jer. Så I også kan få et andet billede end det der bliver fremstillet i medierne.
Der kommer selvfølgelig til at være andet man kan læse om på min blog. Generelt om livet som mor og studerende. Derudover elsker jeg mode og makeup, så nogle indlæg om det kommer der også.


Det var en meget kort lur min søn tog, han er allerede oppe igen. Jeg vil smutte nu og gøre mig klar til dagens gøremål.
Vi ses i mit næste indlæg.

Stay tuned
❤️

Mona

Likes

Comments

Hej alle sammen, og hjertelig velkommen til min blog!

Som lovet i mit forrige indlæg, så vil jeg i dag fortælle lidt om mig selv. Hvem jeg er, hvad jeg går og laver i min dagligdag, hvorfor vil jeg blogge osv.

Jeg kan starte med at fortælle jer, at mit navn er Mona. Jeg er en ung kvinde på 21 år, født den 30 januar 1996. Jeg bor i Aarhus og har gjort det hele mit liv. Jeg lever sammen med min skønne lille familie, min mand og vores søn på 6 måneder.

Jeg er lærerstuderende, så jeg går på lærerseminariet i Aarhus. Jeg har dansk, historie og samfundsfag som linjefag. Jeg er dog på barsel pt, men jeg starter på mit studie igen i slutningen af august måned. Jeg mangler halvandet år af mit studie, og så kan jeg kalde mig selv for lærer.

Jeg har valgt at oprette min egen blog, fordi jeg for det første elsker at skrive (jeg kan om 1 semester kaldes for dansklærer, siger det ikke lidt om det? 😜). Derudover synes jeg selv, at jeg har mange vigtige og relevante emner som jeg ønsker at tale om på min blog. Eksempelvis vil jeg dele lidt ud af mine tanker og oplevelser som en indvandre kvinde i Danmark. Hvad er positivt, hvad er negativt? Har jeg været udsat for noget træls grundet min baggrund? Alle disse ting kommer jeg til at skrive flere indlæg om!

Udover det, så kommer jeg også til at blogge om mit liv som studerende og ung mor på samme tid. Hvilke udfordringer følger der? Er det hårdt? Osv.

Jeg har en masse ideer som jeg glæder mig til at få ned på skrift, jeg glæder mig til virkelig at komme i gang med at skrive.

Stay tuned ❤

Mona

Likes

Comments

Hej allesammen

Hjertelig velkommen til det første indlæg på min blog!

Jeg glæder mig til at komme igang med at skrive nogle indlæg til jer, jeg har mange spændende ideer til nogle indlæg som I vil have glæde af. Jeg vil i mit næste indlæg skrive lidt om hvem jeg er, hvad jeg laver i min dagligdag og hvorfor jeg har valgt at oprette en blog. Derudover kommer jeg også til at blogge om livet som mor til en lille søn, mit studie, min dagligdag som andengenerationsindvandre og generelt om mit liv som en muslimsk ung kvinde i Danmark.

Jeg håber I har lyst til at følge med - jeg glæder mig i hvert fald til at komme i gang med at skrive!

Stay tuned ❤

Mona


Likes

Comments