INSPIRATION

Det så många i dagens samhälle som mår psykiskt dåligt, vilket jag tycker är fruktansvärt. Jag vill ge lite inspiration till er och vill med denna uttryckelse visa att vi är dem vi är och vi ska leva våra liv som vi själva vill.


SAKER ATT TÄNKA PÅ


1. SLUTA ALDRIG VARA DIG SJÄLV

Att vara osäker på sig själv är vi alla människor någon gång och det är ett normalt stadie i livet. Men du ska aldrig ändra på dig själv. Du ska aldrig ändra den personen du är bara för att ”passa in”. Du är den du är och varför ska folk ändra på det? Människor runt omkring dig ska respektera och älska dig för den person som du valt att bli.


2. TA ALDRIG SKIT FRÅN NÅGON

Man kan inte tycka om alla människor och så kommer det alltid vara. Det finns människor som tycker om att lägga sig i andra liv. En del väljer också att kasta så kallad skit och trycka ner folk som de anser sig vara svaga, för att på så sätt känna sig bättre. I dessa situationer gäller det att inte ta åt sig, men jag vet personligen att det är lättare sagt än gjort. Istället får du ändra tankesättet och vrida på det. Är du verkligen värd att få skit på dig, ska du låta folk trycka ner dig och få dig att må dåligt? NEJ! Du ska inte låta någon trycka ner dig. Du är en egen individ och ska leva ditt liv utifrån vad du själv vill och strunta i vad andra tycker.


3. LÄGG INTE ENERGI PÅ MÄNNISKOR SOM INTE FÖRTJÄNAR DET

Alla har vi människor i vårt liv som vi ställer upp för i vått och torrt, vi vill göra allt för dem. Men en del av dessa människor ger oss inte den respons vi förväntar oss. De tar en stor mängd energi från dig, den energi du kunnat lägga på dem som verkligen bryr sig om dig och vill lägga samma energi på dig. Det gäller att hitta personer som finns där för dig på riktigt. Hitta de personer som får dig att må bra och får dig på fötter när du har berg – och dalbana i livet, hitta dina stöttepelare. Du förtjänar inte människor som ger dig negativ energi, är en på frestelse och bara är i vägen. Du ska va med människor som ger dig kärlek tillbaka.


4. VÅGA SÄGA NEJ

Det är alltid svårt att säga nej i vissa situationer för att på så sätt inte trampa någon på tårna eller såra någon. Men du måste alltid utgå från dig själv. Kommer detta hålla i längden att alltid vara den som aldrig nej, utan bara låter folk styra? Förmodligen inte. Du kommer att må dåligt och det kommer resultera till att du sårar dig själv. Du måste våga hålla huvudet högt och stå för att du kan säga ifrån. Ingen ska på något sätt utnyttja dig för att du har svårt att säga nej. Våga visa vem du är och våga även visa att du kan stå på egna ben. Genom att visa att du kan säga nej, visar inte bara att du kan säga ifrån, utan också att du är en självsäker person som ingen kan göra vad de vill med.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DU ÄR DU OCH VAR STOLT FÖR DEN DU ÄR – VÅGA VARA DIG SJÄLV!

Likes

Comments


Hallå hallå! Idag passade jag på att ta lite sovmorgon eftersom att jag är ledig hela dagen. Sovit så himla dåligt den senaste tiden, så att sova ut ordentligt är verkligen behövligt, haha!
Dagens schema består av att ringa ett samtal och förhandla, samt komma fram till ett bra beslut gällande en situation. Sedan ska jag även skriva på anställningspapper för mitt vikariat. Senare i eftermiddag ska jag till en god vän på fika, resten av kvällen blir det packning inför morgondagen, då jag och L åker till Göteborg. Blir hotellövernattning + hockey! En helg att se fram emot. Ha en trevlig dag!

Likes

Comments

ABOUT ME


1. Beroende av?

Jag måste ändå medge att jag är väldigt beroende av min telefon, kan verkligen inte vara utan den haha!
Men förutom det så det nog kaffe, kaffe är en väldigt stor del av mitt liv.


2. Du måste klä dig i en enda färg resten av livet, vilken?
Då skulle jag nog säga svart, för den färgen går alltid hem i alla lägen.


3. Vad får du oftast komplimanger för?
Jag får ofta komplimanger för att jag är så trevlig och omtänksam.


4. Dina planer inför 2017?
Mina planer är att spara så mycket pengar jag kan. Ut och resa, hitta på roliga saker med mina vänner och familj. Sedan se fram emot att ha ett fantastiskt år med dem jag älskar och bryr mig om. Inte bry mig om människor som inte förtjänar min energi. Bara vara mig själv.


5. Brukar du skratta för dig själv?
Det kan hända rätt ofta faktiskt, haha!


6. Vad är det konstigaste du ätit?
Jadu, har inte ätit så mycket konstiga grejer... Men bläckfisk är nog det konstigaste.


7. Hur imponerar man på dig?
Genom att vara sig själv, kunna bjuda på sig själv och ha sinne för humor.


8. Vilken stad vill du helst bo i för resten av livet?
Jag har de senaste åren velat bosätta mig i Göteborg och mitt mål är just att flytta dit inom en snar framtid. När jag väl sätter min fot där, så kommer jag leva min framtid i Göteborg.

9. Hur ser dina morgonrutiner ut?
Om jag är ledig så försöker jag alltid börja min morgon med en powerwalk, sedan äta en stadig frukost tillsammans med min familj eller själv framför en film. Men jobbar jag, så blir det en kopp kaffe innan jag smiter iväg och tar något lätt att äta på jobbet.


10. Vad längtar du efter?
Just nu längtar jag tills jag flyttar in till min lägenhet som jag får 1 april. Men överlag längtar jag tills jag får möjligheten att flytta till Göteborg, skaffa mig en kille och inom sin tid skaffa en familj. Sedan längtar jag efter att jobba någonstans i Sverige eller utomlands som försäljare.

11. Serier du tittar på just nu?
Om jag ska vara helt ärlig så är jag rätt dålig på att kolla på serier, men är väldigt intresserad av att börja kolla på "Gåsmamman", så det får bli mitt nästa steg att börja göra.

12. När brukar du oftast gå och lägga dig?
Det brukar oftast bli runt 23-00 tiden.


13. Fem saker du vill göra i framtiden?
- Flytta till Göteborg
- Skaffa mig en man och familj
- Gifta mig
- Börja min karriär som försäljare
- Upptäcka saker med dem jag älskar.


14. Vad finns alltid i din handväska?
Parfym, plånbok, hörlurar, laddare, tuggummi och kalender.


15. Hur spenderar du helst en lördag?
Jag börjar gärna dagen med sovmorgon, antingen med en god vän eller själv. Sedan äta en mysig frukost. Under dagen träffar jag gärna några härliga vänner, äter något gott, dricker lite vin eller tar en utgång med mina girls!

Likes

Comments


Gud vad dagarna går fort alltså.. Redan fredag och oj vilken fullspäckad dag jag har haft! Började min dag med en härlig morgonpromenad och sedan var det en del ärenden som behövdes uträttas. Hela min eftermiddag har bestått av stress. Så ni kan tänka er hur skönt det var när allt va färdigt, bara sätta sig i lugn och ro och ta en kopp kaffe, andas ut lite.. haha!
Nu ikväll har jag fått besök av Blerand, en av mina allra finaste vänner. Hur underbart är det inte att bjuda hem en bra vän, dricka lite bubbel och bara prata om livet. Sådana kvällar skulle jag gärna vilja ha mer av.
Jag ska alldeles straxt ta och krypa ner i sängen, är så fruktansvärt trött och sliten... Imorgon väntas en dag med SPA och avkoppling, välbehövligt! Ha det bra, puss!

Likes

Comments


Hallå hallå! Det var ett tag sen, sen sist... Men har haft fullt upp! Har äntligen fått mitt vikariat på omsorgen. Så nu jobbar jag både inom äldreomsorgen och barnomsorgen. Känns riktigt bra, va på arbetsintervju i fredags och fick jobbet igår, så idag har jag varit hos bemanningscentralen och skrivit på några papper. Nu börjar jag äntligen komma på fötter igen och är ett steg närmare min flytt till Göteborg!
Efter mitt möte idag så passade jag på att smita in på det nya cafet som öppnat här i stan, så otroligt mysigt! Måste ju lyxa till det ibland, speciellt när man fått nytt jobb och allt, haha! Resten av denna dag ska jag sitta med lite papper, samt planera lite framöver. Hoppas ni får en kanonbra kväll!

Likes

Comments