Idag var den första dagen på den nya skolan. Jag fick nyckel till mitt skåp men jag fick underskåp. Vilket jag INTE ville ha. Men men. De sa dessutom till mig som är rätt lång att vi kommer byta så att de långa slipper böja sig så mycket. Jag är skitnöjd och vi börjar med vanliga lektioner direkt imorgon kl. 8. På min förra skola tog det nästan en vecka men nu tog det EN DAG. Men det ska bli skönt att börja direkt. Det är ju det jag vill. På vårat schema står det nummer. Vilket är salnumret, vilket jag nu vet. Imorgon ska jag ha matte i sal 32. Längtaaaar! Inte till matte men till att få leta upp salen. Jag och Alice åt tillsammans och det vi mest pratade om var vad vi typ tyckte om klassen och själva skolan. Tycker själv om skolan väldigt mycket. På onsdagar slutar vi egentligen kl. 14.25 men vi skippar sista lektionen så vi slutar 13.10 istället. Hur nice? I sexan hade jag franska bara på torsdagar. 2 lektioner och båda var 1 timma. Men nu har jag franska på måndagar, onsdagar och torsdagar.
MÅNDAGAR
50min
ONSDAGAR
45min
TORSDAGAR
45min

Jag tycker att det ska bli så roligt och jag tror att det här kommer att bli ett bra år. Det sa jag om sexan också men där hade jag fel. Men detta år TROR JAG verkligen blir bra. Det finns några som jag känner från min gamla skola som går i min klass, så när jag gått ut 9an kommer jag ha gått med vissa personer i 10 år!! Ni anar inte hur mycket jag längtar till att komma tillbaka till skolan imorgon.

Au revoir🙂

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag är sista dagen på sommarlovet. Bilderna här ovan är tagna vid olika tillfällen på sommarlovet. Vissa är från Montenegro och andra bilder är bara tagna från olika tillfällen på sommarlovet.

Det känns lite konstigt att det helt plötsligt tar slut. Men att börja 7aaaaan imorgon känns bara såå bra. Ni anar inte hur mycket jag har längtat till att börja skolan igen. Komma tillbaks till rutiner och träffa kompisar igen. Kanske till och med nya?😉 Snart blir det prov och inlämningsuppgifter men av någon anledning vill jag typ att det ska hända.

Det är konstigt. När jag gick i slutet av 6an längtade jag efter att sluta och slippa alla prov och nu, i slutet av sommarlovet, vill jag bara ha ett prov att plugga på. Jag har haft många tankar av att börja skolan igen. Jag hat undrat om man ska ta med sig egen penna och eget sudd, jag har undrat om jag kommer ha under eller över skåp (längtar tills jag går reda på resultatet av det) och jag har undrat ifall jag kommer träffa några nya kompisar där.

Jag tror att det kommer att bli bra att börja skolan igen. Men jag tror att det kommer att ta ett tag innan jag får bort "sommarkänslan". Men god vad jag längtar till rutinerna. Vilken klass börjar ni i?

Au revoir🙂

Likes

Comments

Såhär såg dagens fika ut. En vanilj&choklad munk med ett glas mjölk till (+ att jag hade ett sugrör med choklad smak i). Det var jätte gott och ett jätte bra lördagsfika. Sedan smakade jag också på något som jag tror heter "daddlar" det var däremot S U P E R Ä C K L I G T. Tyckte jag iaf. Det kan nog finnas något barn som tycker att godiset är gott men annars tror jag att det mer är "vuxengodis". Det var iaf mandel doppad i vit choklad. Den vita chokladen var god men inte mandeln. Jag tror att jag hade tyckt om den ifall jag hade tyckt om mandlar men eftersom att jag inte tycker om mandlar så tyckte jag inte om "daddlen". Förstår ni hur jag menar?

NU- Senare ska vi åka in till Tornby och jag och mamma ska ut till spåret, tror jag. Vi får se. Sedan ikväll kanske vi poppar lite popcorn (mums) och ser på film, ifall det inte går något bra på tv:n.

Au revoir🙂

Likes

Comments

Såhär ser min nya väska ut<33

Okej, föreställ er väskan i vitt. För att det är då den ser ut. Jag T O K Ä L S K A R den. (!!!) Den är så snygg och helt klart min nya skolväska. Det är alltid bra att ha en ryggsäck till skolväska då det kan rymma otroligt mycket saker i en ryggsäck. Visst det kan en handväska också vara men det är bara att det är verkligen inte ofta som jag hittar en ryggsäck som jag faktiskt tycker är snygg. Vilket den här är! Jag valde färgen vit (egentligen är den grå men jag tycker den ser ut som vit) eftersom att jag tycker att den färgen var snyggast på just den här modellen. Jag var bara vara lite extra försiktig. Vitt blir ju lättare smutsigt än vad svart blir. Men just nu gör jag inget som skulle kunna göra att väskan blir smutsig. Väskan har två fack. Ett lite större och ett lite mindre. På dragkedjan till det lilla facket har dessutom en söt liten grej på den. Jag tycker bara att den är supersnygg. Jag hoppas bara att det inte är något de satt dit för att den ska se snyggare ut. Annars får jag köpa till en. Jag tror inte att de är så dyra. Ifall det är någon som vet hur mycket en sådan kostar kan ni kommentera det här nedan. Jag tycker också att ryggsäcken är bra på så sätt att om man cyklar (vilket jag kommer göra en del med tanke på avståndet) kan man ha den på ryggen och något annat, ex gympapåsen, i korgen (ifall man har en).

Jag som sagt älskar väskan och tycker att det är bland mina bästa köp ever.
Länk till väskan här:
https://m.lightinthebox.com/sv/dam-pu-friluftsliv-skolvaska_p5656791.html?currency=SEK&litb_from=paid_adwords_shopping&sku=1_45&country_code=se&utm_source=google_shopping&utm_medium=cpc&adword_mt=&adword_ct=205956424271&adword_kw=&adword_pos=1o1&adword_pl=&adword_net=g&adword_tar=&adw_src_id=8065136894_858195593_42342992817_pla-335114024323&gclid=EAIaIQobChMIxvf94Jzh1QIVEJAYCh1omALMEAkYASABEgKrV_D_BwE

Au revoir🙂

Likes

Comments

Idag har en hemsk nyhet hänt i Barcelona. En nyhet som ni säkert har hört om. Det har hänt exakt samma sak som hände i Sthlm. Det kom en lastbil och körde över människor. Vart är världen på väg? Jag borde ju inte vara förvånad. Men sådant ska bara inte hända! Varför kan vi inte bara leva i en värld där sådant inte händer. Det borde inte finnas varken skottlossningar eller terrorattacker eller galna lastbils förare.

Det här handlar om riktiga människor. Människor som kanske kom hem från stan, jobbet, skolan, you name it men det de inte visste var att de sedan skulle bli påkörda av en människa som inte är klok i huvet!

I ett tag handlade det mycket om IS och nu, för ett BRA tag sedan, drabbades Sthlm (våran kära huvudstad) och nu var det Barcelonas tur. Jag var där 2015 och det är ett mycket vackert land med ett vackert språk. Hade detta hänt för 2 år sedan hade lilla jag kunnat vara en av de människor som dött tack vare en dåre i en lastbil. Men nu var det inte jag men jag slår vad om att de människor som dog inte förkänade det. Helt oskyldiga människor med (eller utan) familj att komma hem till. Dotter eller son, make eller maka. You name it!

Allt man kan göra är att önska att det aldrig ska hända igen. Men ändå kan man aldrig vara säker. Man får runt och tänker när de kommer slå till nästa gång. MEN man ska inte gå runt och vara rädd. För det är vad de vill. De vill att du ska bli rädd. Om du är rädd och visar det för de är det som att de har vunnit. Och det får de inte göra. Så har du planerat att åka till Barcelona i höst eller till sommaren tycker jag att du ABSOLUT INTE ska avboka resan. Utan då är detta ett tecken på att du borde åka. Visa de att du inte är rädd. För då vinner vi och INTE de!

Au revoir🙂

Likes

Comments