Januar. Nyt år. Nye målsætninger. Her er én af mine. Blive bedre til at lave mad UDEN en kogebog eller direkte opskrift - overskudsmenneske much? Jeg var i dag i køkkenet for at skabe denne lækre og naturligvis veganske karryret til disse kolde måneder, hvor man har lyst til at kravle under dynen med en god serie og en varm kop té. Det lækre ved karryretter er, at du kan putte flere eller færre krydderier i alt efter hvor stærkt, du kan lide det. Denne ret serverer til to eller til dagen efter, hvor den bliver lidt stærkere, så hvis den var mild, så vent til dagen efter.

Ingredienser:

  • 2 dl. ris
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 dåse kikærter
  • 1 håndfuld friske koriander (hakket groft og NEJ, du kommer ikke til at kunne smage det. Det hjælper kun på det færdige resultat)
  • 2 spsk. gurkemeje
  • 1 spsk. karry
  • 2 tsk. chilispice
  • 2 tsk. garam masala
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  • Kog ris efter anvisningen på pakken
  • I en gryde svitser du løg og hvidløg i 7-8 minutter
  • Tilsæt kikærter og krydderier. Du kan med fordel blande krydderierne i en lille bøtte mens løgene svitses.
  • Rør rundt i to minutter.
  • Tilsæt kokosmælk
  • Bring det i kog og skru efterfølgende ned på laveste blus.
  • Lad det herefter simre i 5-8 minutter, hvor du rører hist og her.
  • SMAG TIL! Det er så vigtigt, at du smager det til med karry, fordi kokosmælken tager meget af smagen fra krydderierne, så put endelig mere i, hvis det ikke er stærkt nok.
  • Nyd din mad

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

​1. DET ER OKAY, AT SIGE NEJ TIL EN AFTALE, HVIS DET STRESSER DIG // 2. IKKE ALLE MENNESKER VIL DIG DET BEDSTE // 3. UDNYT DINE KREATIVE SIDER //4.  MUSIK BETYDER ALVERDEN FOR DIG // 5. DU VIL ELSKE AT SPISE PLANTEBASERET // 6. DU VIL DROPPE BH'EN OG ELSKE DET // 7. NÅR DU UDSTRÅLER POSITIV ENERGI, KOMMER DET TILBAGE TIL DIG IGEN // 8. UDVIS KÆRLIGHED TIL DIN HUD - OGSÅ NÅR DEN HADER DIG //9.  DU VIL FÅ NYE VENNER DE MEST UVENTEDE STEDER // 10. DU DØR IKKE AF AT MISSE EN TRÆNIGN // 11. DIN LISTETAGNING VIL TAGE OVER - UDNYT DET TIL AT LAVE BUCKET LISTS // 12.  DU VIL ALTID HAVE BRUG FOR DIN MOR // 13. IKKE ALLE MADRETTER DU LAVER ER VELLYKKEDE, MEN DE FLESTE AF DEM ER // 14. DU VIL ALDRIG FÅ GRØNNE FINGRE, SÅ FÅ DIN MOR TIL AT HJÆLPE DIG // 15. LAV ALTID MERE AFTENSMAD, SOM DU KAN SPISE TIL FROKOST, FOR DU VIL SJÆLDENT KUNNE OVERSKUE AT LAVE EN LÆKKER FROKOST // 16. HUSK, AT MEDITERE FOR DU ELSKER FØLELSEN BAGEFTER // 17. DU VIL BLIVE BEDRE TIL AT BRYDE GRÆNSER MED ALDEREN // 18. ALTID VÆR' PASSIONERET I ALT, HVAD DU LAVER // 19. VEJEN KAN VÆRE MEGET LANGT, SÅ HUSK HVORFOR DU BEGYNDTE // 20. TRÆK VEJRET, SE DIG OMKRING, NYD NYET OG GIV DIG SELV EN MASSE KÆRLIGHED //

Likes

Comments

Juletiden er for mig en mulighed for at afprøve en MASSE veganske opskrifter. I dag skal jeg eksempelvis afprøve en opskrift på veganske brunkager. Hvis de bliver gode, så deler jeg den selvfølgelig med jer! I søndags kom nogle søde piger forbi til en god snak over té og strikketøjet. Jeg smuttede i køkkenet blot en time inden og lavede disse super lækre peppermint fudge balls som en lille snack. Pebermynten gør dem julede og passende til denne årstid.

Ingredienser:

  • 6 dadler
  • 0,5 mandler
  • 1 spsk. kokosolie (ikke smeltet)
  • 1 spsk. kakaopulver
  • 3/4 tsk. vanilje ekstrakt
  • 1/8 tsk. pebermynte ekstrakt
  • 1 spsk. chocolate chips eller groft hakket chokolade
  • 3 crushed candy canes (slikstokke)

Sådan gør du:

  • I en foodprocessor blender du først mandler
  • Derefter dadlerne
  • Så tilsætter du alt flydende + kakaopulveret
  • Med en ske blander du forsigtigt chokoladen i
  • Form dem til kugler - jeg lavede 12, men det afhænger af størrelsen
  • Rul dem i crushed candy canes
  • Stil dem i køleskabet i 30 minutter - opbevares også i køleskabet

Likes

Comments

Jeg har i dag samlet mine top seks tips til, hvordan du kan spise mere plantebaseret eller tanker, du bør gøre dig inden, du begynder. Jeg vil også påpege, at mine tanker bag disse slags posts ikke er, at pådutte andre, hvad der er rigtigt eller forkert. Du skal vælge at spise plantebaseret eller vegansk, fordi du har lyst og ikke, fordi jeg eller nogen andre gør det. Du bør altid gøre, hvad der er rigtigt for dig og din krop.

Hav et åbent sind:

Når man jeg fortæller folk, at jeg spiser en plantebaseret kost, så er der mange der fokuserer på, at jeg ikke spiser kød eller smør osv. Fokuser i stedet på alle de muligheder, som du får og den lækre mad, som du skal til at spise.


Start stille ud:

Inden du begynder, så overvej hvilke ting, som du kan undvære mest og skær dem ud til at starte med. For mit vedkommende var det mælk, da jeg allerede drak soya - eller rismælk. Vegansk smør fra naturli' smager præcis som var det almindeligt smør, så der kan du også være helt rolig. Når du har vænnet dig til ikke at spise de to ting, så skær eksempelvis kødet ud, derefter æg og tilsidst ost - eller hvad du nu synes, der fungere bedst for dig. Jeg var heldig, at jeg ikke syntes, at det var svært at undvære kød, men jeg havde problemer med osten, som jeg først skar helt ud af min kost for omkring en måned siden.


Lær 5 retter:

Et godt tip er, at lære at lave 5 gode retter til perfektion, inden at du dropper de animalske produkter. På den måde, så har du altid noget, som du kan ryste ud ad ærmet, hvis alt andet slår fejl. Du kan altid eksperimentere bagefter. Jeg elsker personligt selv at lave tomatsovs, for du kan putte lige de grøntsager i, som du har lyst til. Pinterest og YouTube kan blive dine bedste venner, når det kommer til lækre opskrifter. Du kan også købe bogen Eat Smart af Niomi Smart på saxo, da den har nemme og gode opskrifter i.


Tilføj linser og bønner langsomt:

For at undgå bloating eller dårlig mave, så bør du tilføje ting som bønner, linser og kikærter langsomt. Start stille ud med 1 spsk. i en uge - så to spsk. osv. Det tager tid for maven at vænne sig til den nye kost, så giv den al den tid, den har brug for og fortvivl ikke, hvis du endelig er oppustet det første stykke tid. Jeg lignede tit en ballon om aftenen de første to måneder, men min mave er fladere end før nu og jeg har det fantastisk. Jeg kendte så heller ikke til det med at tilføje bønner langsomt, så jeg skovlede bare ind.


Husk, dine vitaminpiller:

Husk, at tage dine vitaminpiller og ISÆR B12, da du ikke får det gennem din kost længere. Pillerne kan du naturligvis købe i Matas eller på dit lokale apotek. Du bør om vinteren også huske d-vitam og en god multivitaminpille. Så burde du kunne klare dig de næste par måneder.


Husk, hvorfor du gør det:

Skriv ned, hvorfor du startede din rejse. De første par dage virker måske som de letteste, men det kan være svært efter en uge og du får lyst til at droppe det hele. Derfor er det rart, at du har skrevet ned, hvorfor du begyndte. Det kan være en miljø-ting. Du synes måske det er synd for dyrene eller du ser det som en sundhedsting. For mig gælder alle tre ting og jeg mindede mig selv om det konstant i starten. Med tiden bliver det lettere at huske og det bliver en vane.

Likes

Comments