Vad gör ni i höstmörkret?
Jag njuter varje kväll av detta otroligt mysiga stunder!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

För att något ska synas behövs ljus. I mörkret är allt dunkelt och oklart. När solljuset reflekteras i föremålen framträder de tydligare. Deras gränser, strukturer, former och färger blir synligare för ögat. Det är likadant med oss människor. Ju mer ljus vi reflekterar, desto tydligare blir vi för omgivningen. Genom att kasta ljus över våra olika delar och fundera över dem kan vi bit för bit lära känna vårt sanna jag, den person som vi är utan att vara styrda och begränsade av egna och andras livslögner (värderingar), och vår anpassningsförmåga (trosuppfattningar).

När vi släpper in ljuset och låter det reflektera i våra olika vrår och gömmor framträder vi klarare. Samtidigt blir vi upplysta och kommer till olika insikter. Svårare än så är det inte, ändå är det alltför få som gör det.

Likes

Comments

Med en pyssel dotter blir de alltid något pyssel på helgerna när ledigheten kickar in. Denna helg blev de tavlor, med gamla pizzakartonger, papper, färg, och pysseltillbehör skapade vi fina tavlor med stabila ramar och bakgrund som sedan ska sättas upp i stora prinsessans rum. Brukar ni pyssla med era barn?
Mini var också med såklart emellanåt och målade sin första teckning, eller ja teckning och teckning. Men hon höll pennan och förde den över pappret, tog nästa penna och samma sak så de blev ett fint konstverk de också!
Men hur mycket ska man spara egentligen? Jag som alltid har väldigt mycket pyssel, teckningar måste ju ibland slänga tyvärr men de är mycket som sparas. Barnen har varsin pärm där jag sätter in teckningar och pyssel.

Likes

Comments

För er som inte visste så lever jag med en gamer, alltså min sambos absolut största hobby är alltså datorn.
Jag får väldigt ofta höra just hur de borde vara tråkigt, men för de första ska man veta att de är riktigt roligt att älska en gamer.
För de första så kommer du alltid ha någon som förstår dina intressen och att du vill lägga ner tid på dom.
För de andra så får du själv väldigt mycket egentid som du faktiskt kan lägga på de du vill göra.
Sen kanske du inte alltid får sova bredvid den du älskar, men tro mig han kommer att komma till dig och söka närhet, ligger bredvid dig i sängen när de där viktiga gamet inte gick bra.
Sen kommer du alltid kunna skratta åt hans skypesamtal, de jag menar är att vem börjar inte att skratta åt ens sambo som helt plötsligt uttrycker sig ifrån ingenstans "Men va fan", "Hej på dig", "Fan ta dig", "Aj lägg ner", "Akta dig" eller drar efter andan.
Du kommer också att bli påmind flera gånger om att den sanna glädjen är skadeglädjen många gånger!
Sen behöver du verkligen inte vara rädd för att han ska träffa någon annan, jag menar när skulle han ens ha tid till de när de är roligare att spela Diablo, World of Warcraft, Starcraft, Battlefield eller annat passande spel?

Sen framförallt, om du koncentrerar dig på något annat än honom så kommer du märka att han gärna vill ha uppmärksamheten och därmed ger dig den.

Ikväll sitter jag här, och vi har internet.
Idag under kvällen fick vi nämligen ett kort strömavbrott och då menar jag verkligen kort MAX 2 minuter.
Men självklart hann min sambo få panik för han var ju självklart mitt upp i någonting. Jag kan ju inte hålla mig för skratt när han kommer ut med stora ögon och frågar mig vart nu proppskåpet var någonstans... JAG HADE JU INTE ENS MÄRKT ATT STRÖMMEN HADE GÅTT???
Men när strömmen väl kom tillbaka kom nästa problem, internet hoppade självklart inte igång, så här stod min gamer i ren frustration och en lätt irritation i hela 2,,5 timme innan internet var ordnat och fungerade igen. (tur de så inte hela fredagskvällen var förstörd)

Men nu sitter jag här med tända ljus framför datorn, barn sover, sambo spelar, katten är ute och de är tyst. Tyst och lugnt, mysigt, höstigt och självklart är de den mysigaste tröjan jag vet som jag har på mig. Så här har jag helt enkelt myst in mig och ska nog fortsätta min fredagskväll just här på stolen med ljusen.

Men en sak till om min gamer är att min gamer kan ibland prata som ett spöke.
Ja betyder Ja
Nej betyder Nej
Kanske betyder Nej
Senare betyder troligtvis några timmar senare men ibland även nästa dag
Snart kan betyda 3 timmar senare
Jag är trött betyder att han går och lägger sig flera timmar senare
Att vara helt slut betyder att han behöver sitta med datorn under tystnad någon timme
Jag vill bara vara hemma ikväll betyder att han vill umgås med datorn

Men när han säger att han älskar mig så menar han de!

Likes

Comments

Eftersom det är så många som strävar efter ett sådant, funderar jag på när ett liv kan anses vara perfekt. Vad är perfekt? För många verkar det vara något ouppnåeligt som det strävas hårt efter, och som nästan knäcker en del människor genom vara synbart i andras liv, och hålla sig undan det egna. För många betyder ordet "perfekt" nämligen underförstått att allt alltid är strålande bra, och att man alltid är framgångsrik, välbeställd, älskad och lycklig mm. Det tittas på allt som andra har och jämförs. Det egna kommer alltid på skam.

Det kämpas och slits för att uppnå det som andra lyckligt lottade har. För dom har det alltid bättre. Dom verkar lyckligare och har ett roligare liv - kanske med flera vänner, eller ett fint jobb med bättre lön. Kanske ett större, nyare, dyrare och finare hus. Eller en bil som passar in på samma beskrivning. Dom är snyggare, smalare, och bättre klädda. Åker på resor, byter åkgräsklippare och gardiner.

Den som ständigt med avund betraktar andras liv, ställer samtidigt sitt eget liv i skuggan. Det blir ett slags underkännande av allt som vid lite eftertanke skulle kunna kännas bra. Det egna livet blir en transportsträcka, men mot vad - mot andras liv?

Lek med tanken att dom du jämför dig med, tittar på ditt liv på samma sätt som du ser på deras. Vad skulle andra se hos dig?

Tänk om...
...den som ler så lyckligt är ledsen inombords, och avundas ditt synbarligen harmoniska ansikte medan det kämpas med att hålla mungiporna uppe?
...den som verkar ha så många vänner, och ett så rikt socialt liv, känner sig ensam inombords för att vännerna snarare är bekanta - och avundas de enstaka äkta vänner du har.
...den som går till det "fina" och välavlönade jobbet vantrivs med att jobba övertid för jämnan, för den hinner ändå inte spendera de extra kronorna som giftermålet med arbetsplatsen inbringar, och avundas ditt "enklare" jobb som ger dig tid med familjen.
...den som bor i det stora, nya, dyra och fina huset ligger sömnlös om nätterna pga lånens storlek, och avundas dig som har ett tillräckligt bra hus, och slipper ligga vaken och orolig om nätterna.
...den som har allt i ett pedant tipptopp-skick tycker att det är urjobbigt att hålla ordning på allt, och avundas dig som inte bryr dig, utan klarar att leva med lite ogräs i rabatterna.
...den som åker i den avundsvärda nya bilen kanske grämer sig för att ha blivit påtvingad en kostsam företagsbil, och avundas dig som får välja din egen bil, och slipper lägga en stor del av lönen på en icke självvald bil.
...den som är sådär snyggt smal och klär i allt inte är riktigt frisk, och ser med avund på din kropp som det faktiskt inte är något fel på i verkligheten - bara i dina föreställningar.
...den som förlorat ett bröst eller två till cancern kanske ser på dig, och avundas att du har dina kvar.
...den som ser dig med dina barn, och känner sorg över att den egna kroppen inte klarar att skapa sådana, avundas dig för att du har något som den aldrig kan få.
...den som byter prylar som en besatt i själva verket inte egentligen vill och ser nyttan, men gör det för att ha det som du...

För mig handlar "perfekt" om att trivas och må bra, och det kan ha väldigt lite med det yttre att göra , och absolut ingenting med vad andra har att göra. Personligen jämför jag mig inte med andra. Jag är den jag är, och jag har det jag har. Det finns dom som har det både bättre och sämre. Jag har tack och lov inget "prylbegär", men kan bli trött och utarbetad. Det kan man bli även när man trivs och har roligt , bara för att man av ren entusiasm kör slut på sig. Man kan också bli det då man ställs inför skyhöga krav som är omöjliga att leva upp till, men som man inte kan tacka nej till utan att riskera sin tillvaro.
Men jag tycker att det är väldigt viktig att man inte tittar sig blind på vad andra har, utan ser på sitt liv med samma blick som man ser på andras - dvs att man objektivt tittar efter det som är bra, och vad man faktiskt har att vara tacksam för. Även när livet känns som allra jobbigast, för det kan vara skitjobbigt ibland så finns det alltid något att vara tacksam för eller något att glädjas åt. Glädjeämnen finns i allt stort som smått om man öppnar sig och ser dom.

En sak är fullkomligt säker oavsett vems livsfasad man väljer att beskåda, hur fantastisk den än ser ut, så har var och en sitt kors att bära.

Likes

Comments

God morgon eller förmiddag kanske? Ja, de är alltid olika från person till person men för mig är de god förmiddag!
Just nu sover mini en sväng, och jag satte mig här och började fundera.
Jag funderar på livet, hur livet faktiskt kan ta slut så drastiskt.

Här där jag bor skedde för drygt en vecka sedan en olycka, en bil olycka och en härlig kille vid namn Alexander fick lämna oss. Han lämnade kvar sina två barn och sambo inkluderat alla andra i hans närhet så som familj och vänner.
Jag hade själv inte träffat Alex på fler år men samtidigt är de självklart riktigt tråkigt.
Men de tråkigaste av allt är nog dom som är sådär sura och petiga, dom säger att han var dum idiot som körde så fort, han var en dum i huvudet som inte hade på sig bältet och de ena med de andra. Men varför vara sur över sånt för? Skadan är redan skedd och självklart hade olyckan kanske inte skett om han körde lugnare men samtidigt är inte den tekniska undersökningen på bilen klar ännu utan den ska ännu göras och de kan fortfarande vara så att de blev punktering? Ja, en punktering kan faktiskt hända alla oavsett fart. Eller så var de något annat som hände, de vet man aldrig.
Att han inte hade bälte, nej de var ju väldigt dumt... Hade han haft bälte när smällen kom hade han inte flugit ur rutan och somnat in på platsen, hade han haft bälte hade han troligtvis kanske varit idag vaken men rejäla skador på kroppen och huvudet, kanske i en rullstol vad vet man. Men man ska inte gräva i sånt tycker jag.

Nu har Alexander somnat in, och jag vet otroligt många som sörjer hans bortgång.
I helgen ska mcgänget där han var med hedra honom genom en kortege för att sedan anordna en klubbfest där allting som kommer in ekonomiskt under den kvällen oavkortat ska gå till hans barn och sambo. En fin tanke tycker jag.

De här får mig ju självklart att tänka på min sambo, min dotters pappa. Hur berättar man för sina barn att deras pappa aldrig kommer mer?
Tänk den äldsta, hon är 5år och olyckan skedde på kvällen när hon sov. Tänk den morgonen hon vaknade och fick veta att pappa inte var hemma, att han inte kommer hem igen. Ååå fy vilken sorg att bearbeta.
Jag vet inte hur jag skulle klara av att säga de till min barn, stötta dom samtidigt som man ska försöka själv att vara stark och ta tag i livet, blicka framåt och finns där med allting som finns kvar och leva med saknaden, sorgen och längtan.

Livet kan ta fort väldigt fort, och jag önskar bara att den verkligheten aldrig händer mig.Likes

Comments

Här hemma har vi sjukstuga, till en början var de bara jag, självklart blev de också mini och nu är även sambon sjuk... stora prinsessan har ännu inte blivit sjuk och jag hoppas hon slipper.
Feber, kraftig förkylning, trötthet, hängig, slemhosta, dålig aptit och allmänt nedsatta allihopa!
Utomhus är vädret fortfarande dåligt, de bara regnar och regnar eller ska jag säga öser ner? För de är precis just det de gör nu i min skrivande stund. Jag hör hur de smattrar mot fönstret utanför och de ger ju inte så mycket energi av mörker, dyster och tråkigt regn? De sägs ju att man ska gå ut för att få frisk luft för att kunna bygga på en friskhet tidigare... Nja, vi skippar nog de. Räckte med min biltur till affären idag, blä.. Kändes som ett maratonlopp trots att parkeringen är liten och ynka snabbt inne i affären för att sedan sitta i bilen, parkera utanför huset och gå in. Hm, ja men är ju rätt bra slut.

Håller ni i er friska i höstvädret? Eller har ni ännu värmande sol hos er?

Likes

Comments

What is a soulmate? It's like a best friend but more. It's that one person that knows you better than anyone else.
Someone who makes you a better person... actually... they don't make you a better person, you do that yourself. They inspire you!
A soulmate is someone who you carry with you forever!
The person who knew you and accepted you before anyone else did. Or when no one else would. And no matter what happens, you will always love them. And nothing could ever change that.

Likes

Comments