Header

Veckorna bara springer på, mot jul och nyår...
Här planeras de både de ena och de andra men de tänkte jag skriva i ett annat inlägg.
Men varför jag just känner att veckorna springer på är för att äldsta dottern kom hem från skolan i fredags med en oöppnad lapp, ett litet brev dom skulle öppna när dom kom hem och där står de vecka 47... NÄSTA VECKA ÄR DE 47 alltså är de bara 5 veckor kvar tills vi ska ändra år och börja skriva 2018!!! På tal om de så brukar de ta sin tid innan jag skrivit rätt år, är de samma för er?

Min dotter ska ha en såkallade hemlig kompis, läraren har valt ut en hemlig kompis till varje person så alla i klassen har någon, min dotter kom hem och hade fått Hugo. Hugo som är de mest bråkigaste i klassen så min stora prinsessa var ju inte super glad. Men efter lite prat om de så kändes de tydligen bättre. För även om han är bråkig så år han ju snäll innanför, så som jag var! Jag var en bråkig tjej i klassen!

Den här hemliga kompisen ska dom vara lite extra kompis med och i slutet av veckan ska dom sedan berätta vem dom tror har varandra.

Tycker de kan vara lärorikt och lärarna har ju ändå valt vem som ska ha vem så någonstans finns de ju en baktank med ett min stora tjej fått just Hugo!
Låt se hur de kommer gå, min omtänksamma tjej får nog lägga lite manken till för att visa just Hugo lite extra! Kanske blir han mindre bråkig mot just henne då? Vem vet.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag skulle nog vilja jämföra feminister med Sverige demokrater, feminister ser på män på samma sätt som SD ser på invandrare egentligen. Har ni någon gång tänkt den tanken?
Bara för att jag inte är feminist så ska jag då inte vilja ha ett jämställt samhälle då? Jodå, jag vill har de jämställt absolut men någonstans så måste man faktiskt behålla sitt vett inför huvudet också.
Att säga att jag inte står för jämställdhet pga att jag tycker att män har lika mycket rätt till att haka på en kampanj som faktiskt handlar om sexuella trakasserier är väl bara bra?

Vem är du som egentligen kan komma och peka med en pinne och tala om att jag inte vill ha en jämställdhet för att jag inte är feminist? Nä, jag är inte feminist och jag lär aldrig stå på den sidan i politiken heller för de är så långt ifrån min verklighet av syn på många punkter. Men jag är ingen sämre människa för de, utan de är mer så att jag tänker på andra saker än att vara egoistisk och tycka att allting bara ska handla om kvinnor, eller till och med som många gör "hatar män". För mig är de så långt bort ifrån mitt liv, hur kan man hata män egentligen? Samma sak som hur kan man hata kvinnor? Vad har könet med saken att göra egentligen? Samhället är uppbyggt på ett sätt och de lär inte ändra sig så lätt, och dessutom så lär de ju inte ändra sig av att feminister ska hoppa på personer som inte är feminister och anse att man inte står för en jämställdhet pga de?? Herregud, vart har ni hjärnan någonstans egentligen?!

Jag är för jämställdhet, men jag har insett att feminism går åt motsatt håll och att kön blir viktigare än kompetens med deras argumentation. Feminismen fokuserar ENBART på kvinnor, att hjälpa kvinnor. Jämställdhet för mig är att alla, både kvinnor och män ska ha sina rättigheter inte bara kvinnor. Feminismen bryr sig inte ett skit om män utan enbart om kvinnor. Vad är de för jämställdhet om man bara bryr sig om kvinnor? För mig är jämställdhet när båda könen har samma möjligheter att göra och uppnå de man vill. Jag tycker man borde fokusera mer på att jämna ut skillnaderna, inte prata om rättigheter för bara de ena könet så som feminismen gör.
Många feminister målar upp en bild eller tavla om att män är de som är de stora problemet i samhället vi lever i, de är lite på samma sätt som Sverige demokraterna målar upp sin bild om invandrare som problemet i samhället. Feminismen har gjort de socialt accepterat att faktiskt hacka och trycka ner på män men inte på kvinnor. De är faktiskt totalt raka motsatsen till jämställdhet.

Att diskriminera män gör inte att kvinnor får de bättre!

Jag och feminister har samma mål egentligen, ett jämställt Sverige. Vi har bara väldigt olika sätt att se på hur man uppnår de målet fullt ut. Enligt Feminismen är det när statistiken ser ut på de sättet som dom vill, feminism betyder kvinnors rättigheter. Jämställdhet betyder alla könen rättigheter, de är raka motsatsen.

Så behöver man nu inte kommentera någon om att jag är rasist nu för de är jag absolut inte, jag har bara en viss syn på själva invandringen och hur vårt samhälle går itu.
Jag har stått på samma sida i fler år och jag står kvar där jag står, stadigt!

Likes

Comments

Jag har gjort de, har du?
Har du någon gång svikit någon du står väldigt nära?
Har du gjort den personen riktigt besviken och ledsen, men de sista du egentligen vill är att göra personen ledsen eller besviken?
Har du någon gång gjort något som du ångrar riktigt djupt men du inte kan ändra de som varit utan bara försöka leva vidare och hålla hoppet uppe? Jag kan lova att hålla hoppet uppe i dom tillfällen är inte lätt.

Jag har svikit personer i mitt liv, senast jag gjorde någon besviken var bara för ett tag sedan. Jag sitter med ångest som bubblar inombords för de. Jag tänker otroligt mycket på hur fel saker kan gå i mina manier, att mitt beteende eller rättare sagt mitt agerande inte är okej. Att svika den här personen var de sista jag ville, de enda jag vill är att den personen är glad, lycklig, är väl mående och de är en person som jag har väldigt nära mitt hjärta.

Så, hur lägger man ett plåster på ett så stort sår egentligen? De blir ärr oavsett vad, eller?
Jag vet inte hur man gör, men jag ångrar mig och jag vet att personen vet om de. Jag är inte förlåten, men de är inget jag vill bli heller men däremot vill jag att personen ska förstå att jag ångrar mig vilket jag tror att personen gör nu...

Personen kanske har en oroligmage för att de ska hända igen?
Jag har en oroligmage för hur jag ska undvika att de ska hända igen.. Jag har en plan, planen kommer gå vägen de känner jag inombords men min osäkerhet ligger självklart där eftersom att jag vet hur lätt jag kan tappa huvudet under perioder.

Likes

Comments

Jag har sett och hört om stormen kring #metoo kampanjen, vilket jag kan se både för och nackdelar med så länge man faktiskt håller sig till just vad kampanjen ska gå ut på.
För er som inte vet så: #metoo som alltså betyder jag med på svenska, de är en hashtag som skapades för att uppmärksamma hur omfattande sexuella trakasserier är kring kvinnor.
Sexuella trakasserier, vad är då de?
Sexuellt trakasserad, vad är de?
Söker du på meningen så står de såhär :
Sexuella trakasserier är när någon gör eller säger något som har med sex att göra och som är kränkande för dig. Det är bara du själv som kan avgöra om det är trakasserier eller inte.

Sexuella trakasserier är kränkningar som handlar om sex. Här är några exempel:
Någon ger dig obehagliga blickar, visslingar eller kommentarer som handlar om sex.
Någon sprider rykten om dig som handlar om sex eller din kropp.Någon tar på dig på ett sätt som du tycker är obehagligt.
Någon kallar dig för något som anspelar på sex, och som är kränkande för dig.
Någon skickar oönskade meddelanden, bilder eller filmer som anspelar på sex till dig via till exempel sociala medier, mejl, chatt eller sms.
Någon ger dig oönskade sexuella förslag, när ni träffas, via sociala medier eller på annat sätt.

Det är din egen upplevelse som räknas. Det är du själv som avgör om du blir trakasserad eller inte.
Ibland kan gränsdragningen kännas svår. Det kanske börjar som något välmenande, men går över till något obehagligt. Till exempel kan en vänskaplig kram bli obehaglig om den du kramar plötsligt börjar trycka sin kropp mot dig. Det kan kännas obehagligt om någon lägger en hand på din axel på ett sätt som till en början känns helt naturligt, men som känns mindre naturligt när handen börjar glida ner över ryggen. Det kan också kännas obehagligt om någon inte respekterar att du inte längre vill ha en flirtig kontakt även om du velat det tidigare.

Många förminskar sin upplevelse av trakasserier och tänker att det inte var så farligt. Men du ska alltid lita på din egen känsla. Om du tycker att något är obehagligt så är det obehagligt.
Det är viktigt att du inte anklagar dig själv för trakasserierna. Det är aldrig ditt fel att någon trakasserar dig, oavsett vad du har på dig, hur du ser ut eller hur er relation ser ut.

När ska män få skriva #metoo egentligen?
Jag har sett så många som skriver om att dom inte blivit av med män på krogen när dom försöker flörta med dom. Säger ni verkligen ifrån då? Hur är ni klädda? Någonstans så måste väl kvinnor som blir påhoppade av just detta gång efter gång efter gång vakna till liv och själva ta tag i de? Säga ifrån ordentligt? Hur svårt ska de va att ge ett knä mellanbenen?
Hur tror ni inte att de är för män egentligen? Dessa män som jobbar på krogarna som får en hand på rumpan när dom går förbi med drinkar som ska ut till ett bord med bara kvinnor, säger han något om de? Nä, han fortsätter att jobba där i 20år till eller så får han nog och slutar på de jobbet?
Varför ska inte män få yttra sig i detta egentligen?
Samtidigt så ser jag så många kvinnor som gnäller, och ursäkta mig men en del får de verkligen att låta som om ni hatar män (eller ska jag skriva feminister eller kommer de blir ett himla liv då?) Någonstans tycker jag bara att man få vakna till lite, en del kvinnor skriver #metoo och rent ut sagt hänger ut endel män, män som egentligen inte menade något illa eller som kanske inte ens blev tillsagd att de inte var okej? Varför ska vi slänga skit på dessa män som aldrig fick en tillsägelse?
Tänk er barn, hur ska dom lära sig? Jo, man säger ifrån och man lära dom vad ett nej ska betyda. När dom lärt sig vad ett nej betyder är dom större, dom blir tonåringar som sedan blir vuxna och pensionärer så varför kan vi då inte testa att säga nej innan vi hänger ut dessa män för?
Jag tycker att kampanjen kan ha ett syfte så länge de inte går till överdrift. Män har också råkat ut för sexuella trakasserier, män kan också behöva säga ifrån och en del män kanske inte säger ifrån precis så som en del kvinnor inte gör.

Jag har varit med om de ena efter de andra och nu räknar jag inte med alla gånger män har försökt ragga på mig på krogen eller på en fest, eller kanske på parkeringshuset där han tittade lite extra mot mig, jag talar inte heller om just han som smög sig närmare och närmare mig på dansgolvet även fast jag gick längre och längre ifrån honom och gav honom en sne blick för att ord inte hade hört ändå av den höga volymen. Nej jag pratar om tillfällen där jag mått dåligt av situationen, situationen där jag mått illa, gråtit, eller blivit nervärderad i ord. De handlar om våldtäkter, om män som inte accepterat mitt nej utan fortsatt, de handlar om när jag blivit kallad hora för skojs skull även fast jag sagt att jag inte vill bli kallad så.
För de andra skulle jag aldrig hänga ut en enda människa utav dessa män för hade jag velat göra de så hade jag enbart gjort de till polisen, eller vem vet jag kanske har gjort de till polisen? För övrigt så har inte allmänheten med de att göra utan de är faktiskt myndigheterna, sen är de även där som allting ska vara och att hänga ut människor är absolut inte okej.
Stackars dessa män som inte fick ett nej men idag får kastad skit på sig. Nej hu, de är så för jävligt av kvinnor att göra på de viset!

Likes

Comments

Såg på diabetesgalan igår och tänkte väldigt många gånger om och om igen, att "tänk om man kunde kolla svängningarna vid bipolär sjukdom med ett blodprov precis som man kan kolla svängningarna i blodsockret vid diabetes” det skulle nog också rädda liv.
Min lillasyster har diabetes typ 1 och min barndomsvän fick diabetes när jag ynka var 10år pch hon 9. Jag har växt upp med allt vad diabetes innebär som anhörig men kan nog aldrig förstå hur de är att leva med... precis som dom som inte lever med min sjukdom inte kan förstå min.

Men många gånger önskar jag att forskningen gick fram mer, vid alla sjukdomar!

Likes

Comments

Då var de dags, jag lovade i söndags men de kom upp lite saker som gjorde att jag fick skjuta lite på de.

- Hur länge har du bloggat om psykisk ohälsa? Jag har bloggat om psykisk ohälsa i ungefär 6års tid nu men här på Nouw i ungefär 2år.

- Hur gammal är du nu? Jag är 26 år.

- Vad heter dina barn (alla namn) och varför valde ni/du ju dessa?
Hanna Nathalie, Hanna var inte tänkt som namn då jag fick veta att jag väntade en pojke så när jag fick se henne var de det första namnet som kom upp och de blev bestämt att hon skulle heter Hanna. Hannas pappas enda kommentar var "Hon är för vacker för att heta Elsa", Elsa hade jag personligen aldrig döpt mitt barn till. Nathalie kom ifrån att de är ett väldigt fint namn enligt mig men min dotter passade inte att heta Nathalie i förnamn.
Molly Elizabeth, Molly var hennes pappas förslag och hon hette de redan i magen. Elizabeth var egentligen ett släkt namn men jag ändrade bara så de stavades med Z och TH.
Novalie Zelda, Novalie kommer ifrån ett spel i starcraft där de finns en karaktär som heter Nova så vår dotter kallas alltså Nova men heter Novalie, mellannamnet Zelda förstår ni kanske själva vart de kommer ifrån då? ;)

- Rakar du dig å vart får du oxå röda prickar å inte hur gör du då?
Ja, här kom en privatfråga kan man säga, jag rakar mig precis som alla andra tjejer tror jag? Benen, mellanbenen och underarmarna. Har aldrig hade några problem med några röda prickar och förstår inte riktigt vad som menas med följdfrågan hur jag gör då, alltså för att undvika de. Jag har aldrig undvikit de.
Men om du som frågade frågan har problem med just röda prickar när du rakar dig så kanske du har en känslig hud eller ett dåligt rakblad? Ta kontakt med en vårdcentral och fråga eller ringa 1177 och fråga vetja!

Likes

Comments

Vad tror ni de blir för mat?

Ja den vardagliga frågan:
- Vad ska vi äta ikväll?
Den frågan känner nog dom flesta till, eller har jag fel?
För mig är de den mest uttråkad frågan som existerar och jag själv avskyr att ens säga den..

Jag tycker om att laga mat, men just nu har jag idétorka! Har ni något matförslag?

Likes

Comments

En berg och dalbana, hur ofta har jag skrivit de? Jodå, många gånger att jag inte själv ens tänker räkna efter. Men varför jag använder just berg och dalbana är för att de passar så bra på helheten av min sjukdom, min bipolaritet. Men när jag väl har ett skov och är påväg mot ett annat som jag uppenbarligen är just nu så går de både bakoåt, framåt och zickzack på ett och samma dygn. Är de inte lust egentligen hur min hjärna fungerar?
Att den ibland bara är sååå jäkla positiv, kreativ och dessutom har så otroligt mycket energi som bara sprudlar. Ja, jag pratar om min mani.
Men så kommer nästa skov, en depression och där ligger jag platt som en pannkaka på golvet eller sittandes på en stol gungandes fram och tillbaka för att kanske ibland inte ens lämna sängen under vissa dygn.
Men just nu, mitt emellan så går de åt alla olika håll på samma dygn. Vaknade helt uppåt, efter lunch helt neråt, efter 16 helt slut, efter 17 riktigt irriterad och ledsen för att sedan 19 vara uppåt igen och nu här vid 22.30 så är jag helt slut igen... Vill bara gå och lägga mig, och tro mig snart ska jag göra de också!

Hur mår ni?

Likes

Comments

Nu var de allt för länge sedan jag svarade på frågor och därför kör jag igång en nu som jag kommer besvara under helgen efterhand och publicera på Söndagskväll.
Så, vad vill ni veta? Vad vill ni fråga? Va inte blyga så som jag brukar säga, jag svarar på allt så gott jag kan!
Och för er som jag inte hunnit svara på era frågor så kommer dom svaren självklart med denna gång!

Likes

Comments

Jag har dessa tillsalu i paket, är man intresserad av något kan man skicka mig ett mail till blockochpenna@hotmail.com eller skicka ett meddelande här på nouw.
Priset gäller enbart hämtning så de tillkommer frakt för de som ska skickas! Vill du ge något annat pris än de som står så kom med förslag till mig, jag är inte helt omöjlig!

Likes

Comments