​Att vara sjuk en hel vecka är aldrig rolig, att vara sådär nedsatt totalt så man inte orkar göra någonting för kroppen tagit totalt stopp och man ligger ner i hopp om att de ska bli bättre. Man tar varmt te och glass för halsen men ändå så har man en rejäl slemhosta som ligger rysligt nära tillhands. Man tar varm dusch och varmt bad i hopp om att bihålorna ska slappna av så man kan få andas iallafall några minuter. Man ligger i sängen, vänder och vrider på sig men man hittar inte rätt läge för att kunna andras och sova samtidigt.
Ja, en riktig ordentlig förkylning slog sig in i min kropp i början av veckan.

Med den rejäla förkylningen blev de en kombination med manin, jippi? Nja inte direkt snarare F-A-N!
Med en förkyld och nedsatt kropp men ändå ett huvud som gått på precis som alla andra manier, som om man inte har nog? Men nu har jag möblerat om vardagsrummet i huvudet, bestämt hur sovrummet ska se ut, när vi kommer flytta så vet jag exakt hur sexåringens rum ska se ut med nya möbler och garderob. Jag har kommit på massor med julklappar i huvudet som bara ska inhandlas till dottern. Ja mycket mer än de har jag gjort i mitt huvud, men de mysigaste med min förkylning i veckan har varit att jag faktiskt bara legat där med handen på magen och känt att de bara varit jag och mini där, känt den där känslan inombords av vilket band vi har redan nu!

Nej, nu ska jag fortsätta att krya på mig genom kaffe, dusch och vila! Sambon spelar, dottern är med sin morfar och mini sover så gott inne i magen!
Ha en bra Lördag!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Då var de kanske dags att uppdatera lite kring graviditeten känner jag.
Magen växer på, och lilla mini bli bara starkare och starkare där inne i magen så nu syns de utanpå magen när hon sparkar och håller igång. Hade tänkt försöka få de på film någon gång och lägga upp men hon verkar däremot lite blyg för visst är de typiskt att varje gång man tar fram mobilen eller kameran för att filma så ska de vara helt stilla?! Haha.

Annars mår jag rätt skapligt nu i graviditeten, inget illamående eller liknande, men ryggen har jag fortfarande som inte vill vara med mig och foglossningen blir värre och värre hela tiden men de går an för de hör ju till tycker jag!

​Annars har min "bakning" gått över 50% och jag längtar såå tills vintern och kylan kommer så de snart kan vara dags att säga hej till henne för oj så vi längtar!!!

Likes

Comments

Jag får höra emellanåt att personer skulle vilja uppleva manier. Att dom skulle vilja få de energiruset jag får. Att personer "vill få" så mycket gjort och skulle vilja ha lite av mina manier för att slutföra och genomföra saker.
En sak kan jag lova alla dessa personer och de är att jag aldrig skulle önska att någon fick känna på hur de är att ha dessa manier.
Att ha manier är inget positivt enligt mig.
Som i natt, här sitter jag och klockan är kring halv 5 på morgonen och jag är helt klar vaken i ett tyst hem och jag biter mig gång på gång i läppen för att inte starta igång något som att städa, diska eller ommöblera utan jag har alla mina tankar i huvudet och försöker att stå emot att göra något fysiskt.
Klockan halv 5, jag gick och la mig vid 23 och somnade kring 00.30 men vaknade redan vid 01.45 igen och var totalt utvilad och pigg i huvudet. Jag låg och vände och vred på mig för att verkligen försöka komma till ro men icke så jag gav upp vid 02.30 då jag gick upp.
Jag känner hur min kropp egentligen skulle behöva ligga ner och få sova men mitt huvud klarar de inte...

Att genomgå denna kamp inombords är inget positivt alls snarare tvärt om. Visst kan jag få mycket gjort i dessa perioder ibland, visst kan jag orkar så mycket mer än andra skulle göra men samtidigt finns de så många faktorer som slår in.
Att ha manier är för mig något negativt efter bara några dagar, när min kropp börja skrika efter vila. De är då, när kroppen skriker som jag själv inser att de inte är bra för innan kan jag också tycka att de är skönt att få de där energin som är helt makalös obeskrivligt härlig men nej de är inte härlig, den är där manin är en riktigt jävel kan jag meddela.

Inte nog med att energin finns där, tankar, idéer och lust till precis allt så innebär de att de finns så otroligt många snedsteg man kan ta, jag kan ta. De gäller att lära sig leva med de och jag har väl till viss del lärt mig de men samtidigt tappar även jag huvudet många gånger och de skrämmer mig varje gång.

Så, vad gör man mitt i natten såhär på kvällen då?
Ja... Inatt dricker jag en kopp värmande efter mycket om och men, men jag har ju vid de här laget gett upp min sömn för natten så de fick bli en kaffe ändå för jag kommer inte somna om de vet jag. Så jag sitter här, funderar på hur jag ska ordna för bebis, nya kläder till sexåringen, ommöblering i vardagsrummet, vad vi ska köpa för ny bil i vinter och samtidigt försöker jag så gått de går att hålla fingrarna i styr från fysisk aktivitet. 

Likes

Comments

Ena dagen totalt förstörd, oförmögen till att göra saker, orkeslös och ledsen utan anledning.
Nästa dag så otroligt sprallig, glad, positiv, kreativ och har sån energi.
Tredje dagen är energin ännu större, rastlösheten slår mig i ryggen gång på gång, jag är glad och positivt.
Fjärde dagen kan jag inte koncentrera mig, rastlösheten kryper inom mig, jag sover endast några få timmar totalt per natt och ändå vaknar jag utvilad på morgonen.
Femte dagen slår min kropp en knut på sig själv medans huvudet går i flera km i timmen, jag kan inte koncentrera mig på något alls och är allmänt irriterad.
Sjätte dagen kommer irritationen och jag känner mig så upp varvad att jag får svårt att prata med någon utan att bli irriterad på personen även fast de inte finns någon anledning.
Sjunde dagen tar humöret nästa steg och jag blir sur på mig själv gång på gång, och jag är nästan som grälsjuk.
Åttonde dagen känner jag mig galen.
Nionde dagen eskalerar allting i mitt huvud.

Sedan fortsätter allting i högre och högre varv medans kroppen bara slår ifrån.
Tillslut säger de pang och jag är klistrad i sängen, tillbaka till dagen där jag är totalt förstörd, oförmögen till att göra saker, orkeslös och ledsen utan anledning.
Dagen efter de kommer ångesten över vad som hänt/hände/jag har gjort i manin och jag blir ännu sämre.

Likes

Comments

Söndag och lugnets dag för vårt hushåll, för på söndag händer de inte mycket i den här lilla familj.
I Fredags hämtade jag dottern i skolan på eftermiddagen, de blev en liten tur på skojakt men utan att hitta några. Hem för mellanmål och sedan började min och dotterns kreativitet att flöda. Leran åkte fram och de skapades figur efter figur, efter figur sedan åkte papper, lim och sax fram och de fortsattes att skapas saker.

​Senare på kvällen åkte vi till mina föräldrar där de vart lite prat, fredagsmys innan hemfärden.
Igår var de en av sambons lillebror som fyllde år och hade födelsedagsfest med två andra så dottern sov hos sin mormor och morfar medans vi drog på oss festhumöret och for iväg på kvällen för mat och roligheter.
Min gravida kropp är ju inte riktigt byggd för en sväng om på dansgolvet precis men några svängar blev de allt och träffade många gamla och nya vänner!

Men idag är min kropp helt slut, totalt slutkörd skulle jag nog egentligen vilja påstå!! :/ Men men, så får de vara ibland de händer ju inte så ofta faktiskt att vi är iväg på de här viset!


Likes

Comments

​Nu sitter jag här med min kaffe framför datorn och funderar samtidigt som tankarna bara rusar i huvudet så jag kan inte skriva ner vad jag funderar på tyvärr.
Igår var de en rätt jobbig dag igen, massa irritation och sömnen blir ju bara sämre och sämre... Jag vet inte vad jag ska göra med mig själv. Var även på psykiatrin igår och träffad min kontaktperson, han vill då som vanligt fokusera på min sömn då han ALLTID menar på att sömnen är A&O men jag vet inte om jag håller med faktiskt för jag anser ju inte riktigt att sömnen är något problem eftersom jag inte är trött men jag förstår poängen i att min kropp inte orkar med men min kropp har redan sagt ifrån så de är ju försent tycker jag. Min nacke värker, min rygg gör ont, jag skakar i händerna och mina fötter nästan somnar när jag väl sitter still, ni vet den där känslan av att de sticker i foten?
Hur som helst, min kontaktperson hade pratat med läkaren och ville bara fokusera på sömnen, jag äter redan sömntabletter och har varit på en dosering MAX, så där kan dom inte göra mera. Därför har dom nu kommit med den briljanta idén att lägga in en insomningstablett men de tänker jag tyvärr inte gå med på för jag tänker inte ta någon insomningstablett när jag är gravid ändå utan jag anser inte att problemet ligger i sömnen.

Troligen kommer jag sitter här och skriva sen när de här skovet av mani är över, och klaga över hur ont jag har i kroppen efter min mani. Men de får faktiskt gå, för efter en mani har jag alltid MINST 10 saker att gnälla på som har varit under ett manisktskov.

Så.. vad ska jag göra idag? Idag ska jag först göra mig i ordning, sen hämta dottern i skolan när hon slutar så ska vi ner på stan för att handla skor till henne och bara ha lite mor och dotter mys för att sedan åka ut till hennes mormor och morfar och umgås lite där till kvällen.
Sen ska jag ju komma på den eviga frågan "vad ska vi äta ikväll" också... Suck! Har ni förslag?Likes

Comments

Idag fortsatte känslan av att vara den galna personen. Galenskapen som finns inom mig är så extrem och jag vet inte riktigt vart jag ska göra av den helt ärligt. Jag försöker och försöker men gång på gång så spricker jag och idag har jag verkligen gått isär flera gånger.
Arg på försäkringskassan som är en otroligt idiotisk myndighet när man är sjukskriven så pass mycket som jag är när de alltid ska strula en massa.
Jag har varit irriterad på att posten inte kom igår, och de irritationen fortsatt över på dig att jag bara väntade på att de skulle komma brev och när breven väl kom så var jag arg för att min avi inte kom idag som de faktiskt borde ha gjort.
Jag har varit irriterad på att de låg katthår i soffan (vilken de nästan alltid gör om jag inte gör i ordning de varje dag).
Jag var arg på mig själv för att jag var iväg hela förmiddagen men hade glömt mobilen hemma så jag hade jätte många missade samtal och meddelande när jag kom hem ifrån personer som faktiskt hunnit blivit oroliga eftersom jag inte svarat på flera timmar.
Ja, listan den kan göra sig otroligt lång idag kan jag meddela och jag kommer inte skriva mer eftersom jag redan nu känner hur kokpunkten börjar komma upp till ytan av att bara skriva om de.

Imorgon är de möte på psykiatrin igen, och jag hoppas dom har kommit upp med en plan hur dom ska få ner mig lite grann på jorden för jag är ju som sagt helt galen på mig själv och säger väl egentligen bara kors i taket till att min sambo faktiskt orkar de här skovet!
Nä, nu ska jag ta mig en dusch, ringa min barndomsvän och andas lite extra, ta min kvällsmedicin och sedan om några timmar krypa ner i sängen i hopp om att få lite sömn.

Hur många timmar tror ni jag sover nu om nätterna?

Likes

Comments

Från att bara känna sig så otroligt irriterad och arg till att bli helt galen på sig själv inom loppet av ynka minuter.
Jag skulle kunna jämföra mig själv just nu med en seriefigur som drar sig själv i håret och bara skriker, eller varför inte såhär?

​Ja men, bättre att vara galen på sig själv än på andra eller annat eller?
Jag biter mig rejält hårt i läppen ikväll för att inte få något utbrott över att mjölkpaketet står fel i kylskåpet, att kuddarna ligger snett i soffan, hu jag blir bara helt kokande inom mig bara jag skriver på dessa små små saker. HUR KAN MAN BLI SÅ IRRITERAD PÅ SÅNT??!
Som sagt, jag blir helt galen på mig själv och hoppas på en bättre morgondag!!

Likes

Comments

Då har man återigen varit den där försökskaninen inom psykiatrin.
Eftersom min depression inte gav med sig utan bara fortsatte, blev djupare och djupare så skulle de då testas att lägga till en medicin till. En medicin som skulle ge mig mer skydd mot dom depressiva perioderna och hjälpa mig att komma upp. Jag var väldigt skeptisk och egentligen rädd inombords för jag testade nämligen den här medicinen för ungefär tre-fyra år sedan och då gick jag upp i en mani som valde att stanna kvar i flera månader. Men jag tog mig i kragen, lyssnade (som vanligt) på sjukvården och började med endast 5 mg, när jag gick upp i den otroliga manin senaste började jag på 10 mg och tappade upp hela vägen till 30 mg så någonstans litade jag på läkaren när han sa till mig att de var endast 5 mg jag skulle ha och inte tappa upp de minsta lilla.

Så en kväll för en vecka sedan kom jag hem från apoteket med den nya "tilläggsmedicinen" som jag skulle ta på morgonen. Jag började redan morgonen där på, hade daglig kontakt med psykiatrin över telefonen men lyckades såklart bli sjuk att jag inte kunde komma på de riktigt fysiska besöket.
Redan efter bara tre dagar kände jag ett kraftigt ök i mitt huvud och jag slöt tvärt inför den helgen som kom, veckan efter på psykiatrin satt min kontakt person och sa att jag hade gjort rätt som slutade då även han märkte ett kraftigt ök inom mig.

De positiva var då att jag lämnat depressionen men de negativa var ju manin som gick igång sakta men säkert.
Jag går fortfarande igång under ökning, mitt huvud har nu tusen tankar på en och samma gång, min hjärna har flera ideer och vill påskynda och börja en massa projekt men jag försöker stå emot. Mitt shoppinghuvud har dragit igång senaste dagarna men än har jag inte klickat på någon beställ knapp utan allting hamnar i korgen enbart på hemsidorna. Min stora rastlöshet blir bara större och större, jag har svårt att sitta still och vill gärna hålla igång hela tiden men min kropp orkar inte alls med de utan den skriker efter vila! Sömnen är påverkad men inte mitt huvud för jag är utvilad trots dålig eller lite sömn.
Allting går i flera km i timmen och besöket idag på psykiatrin var inte alls rolig, behöva sitta still i en fåtölj i en hel timme... Slöt med att jag stod upp sista tjugo minuterna och gick fram och tillbaka i rummet för att jag inte klarade sitta stilla.
I Fredags bakade jag bröd mitt i natten? Hur tänkte jag där... Jag tänkte inte alls utan lät huvudet vinna över mig själv, manin vann den kväll/natten.

Nä... När ska allting bara få vara bra?
Jag avskyr verkligen dessa svängar, speciellt när min kropp inte mår bra av de.
Nu är jag bara stressad hela tiden utan anledning, hur bra mår man av de i längden?

Jag har mina små knep men frågan är hur länge dom kommer att funka! Samtidigt är jag ju rädd för vad som kommer efter manin, den där äckliga depressionen igen och frågan är hur djup den är? Allting hänger på hur jag klarar av att styra manin för de är alltid min mani som är grunden till hur djup depressionen blir, hur hård jag blir mot mig själv och hur jag straffar mig själv efteråt när allting kommer ifatt.

Jag tappar huvudet snart och jag vill inte va med längre.

Likes

Comments