Header

22/5-7

Då hade arian Grande en konsert på sin turné. Som vem som helst kan förstå var det väldigt många på konserten. En självmordsbombare sprängde sig själv och samtidigt så många andra. 22 döda, 119 skadade. Folk sprang i panik mot utgången. Sprang för sitt liv. Hur kan en människa vara så vidrig? Och kan det finnas så mycket hat i världen? Jag förstår seriöst inte. Hur kan man vara villig att ta så mångas liv, att skada så många människor och vilja sprida rädsla. Jag vill inte vara rädd. Jag vill vara stark. Jag vill stå där på gatan i Manchester, hedra offren och de skadade och visa att terrorismen inte kan, inte får styra våra liv. Det här är mitt liv och jag ska kunna göra exakt vad jag vill utan att känna mig rädd. Jag ska kunna stå i stora folkmassor, gå på konserter, vistas bland många människor utan att oroas av terrorismen. What dos not kills us makes us stronger, finns det ett utryck som lyder. Men nu är det människor som dör, oskyldiga människor. Därför måste vi vara starka för dem också. Alla mina tankar går till de utsatta och deras familj & vänner. Sånt som hände i Manchester, i Stockholm, i Paris, och så många andra stöder och platser, sånt får inte hända. Jag önskar man kunde fortsätta som vanligt. Men det går på ett sätt inte. Inte för de utsatta, dom kommer leva med detta hela livet. Skador, rädslor.

Snälla, krama om era älskade idag, alla dagar. Ta vara på livet. Jag menar inte att ni ska undvika stora folkmassor eller tillställningar. Jag menar bara att lev livet till fullo medan chansen finns, för i måndags så försvann den chansen för många.


Ta hand om er nu <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej!

Just nu är jag så trött! Vet inte riktigt varför. Eller jo, har inte sovit så mycket haha. Uppe sent och upp tidigt igen. Men allt för ponnyerna. Red två ponnys idag, den så kallade ponnyn och ett annat ponny sto. B, som jag tänker kalla det andra stort, hoppade jag. En vän till mig hoppade också. Sen efteråt skrittade vi ut en sväng med dom. Men iaf, hoppassat kändes jätte bra! B lyssnade jätte fint, men hon var rätt seg i början under framridningen. Gällde att verkligen hålla om och driva. Men när vi väl började hoppa fram så taggade hon till och blev genast piggare. Och när vi började hoppa banan så gick det undan! Hon gillar att hoppa, men kan vara ganska tittig så gäller att säga åt henne att hon ska hoppa och vara lite tuff. Annars blir det lätt stopp. Sist jag red henne så var det lite så. Hon tittade, jag gjorde inte riktigt något åt det och det blev stopp. Så stor skillnad idag faktiskt! Vilket var väldigt kul. Men på en oxer blev det ett stopp. Men det var 110% mitt fel. Snäv omhoppnings sväng till oxern och jag svängde för stort och sent så dålig väg så kom dåligt på hindret. Höll inte om henne tillräckligt heller så hon tappade ut höger bogen. Men kom igen med mer fokus och då gick det! Känns skönt att kunna säga att det är ens eget fel till stopp, för då går det bara man själv gör rätt.

Ponnyn fick komma ut och galoppera i skogen idag. Konditions träning stod på schemat. Många frustningar och glad ponny. Men hemma igen så var hon trött och svettig. Gumman! <3 Så bestämde mig för att spola av henne och sen fick hon gå ut i hagen igen. Fast hon var blöt så tog jag inget täcke då det var, är jätte varmt ute. Sötisen stod och solade och njöt av värmen! Vilket jag också ska göra snart. Ska gå o köpa glass! Men det var allt för mig nu!


Ha det! <3

Asså hur söt är inte denna lilla vovven som hoppar?! (Inte min bild) <3

Likes

Comments

Hej på er!

Alltså åh tycker det är så svårt hur man ska börja inläggen. Just nu har jag skrivigt "Hej!" men det känns lite tråkigt och oformellt.. Får komma på något bättre. Var ledig idag. Så skönt att det bara var två skoldagar denna veckan! Då vi var lediga idag så flyttades vår ridlektion fram några timmar så vi red på förmiddagen istället, vid 11-12. Skönt då man ändå han sova ut men också hinna göra någontimg efter stallet!

Sen när jag kommit hem och duchat så drog jag till min bästa vän, och vi gjorde typ ingenting haha. Men vi hade det super mysigt! låg i soffan och åt chips, godis, drack coola och såg på serier. Sen så var vi ute ett tag också, då det var såå fint väder idag! Älskar! Men för det mesta så slappade vi bara. Pratade och såg på serier mest som sagt. Kvalitets tid tycker jag. Om det blir som jag hoppas på så träffas vi imorgon igen efter jag ridit ponnyn. Ska även rida min kompis ponny. Inte hennes egna men hennes hyrponny. Ska bli kul i alla fall!

Kom precis hem ifrån min vän, nu när jag började skriva inlägget alltså haha. Så planen nu är att skriva det andra inlägget som ska upp idag, ifrån dagens ridpass och sedan ska jag nog titta runt på youtube tror jag. Bara ta det lugnt och så. Men det var nog allt för mig i detta inlägg! Imorgon kommer det upp två inlägg igen! Om jag följer mina planer vill säga! Ett om när jag ridit båda ponnysarna och ett om tankar kring det som hände på Arianas konsert.. Hemskt alltså! Att det kan finnas så vidriga människor!.. Mer om det imorgon... <3


Ta hand om er!.. <3 <3

Sengångarna beskriver hur "pigg" jag känner mig! <3 zZZ

​OBS/PS: detta skrev jag in nu i efterhand. Har suttit och försökt skriva ett inlägg om dagens ridpass. Men det går inte. Jag vet inte varför men jag får inte ner ett enda ord. Kommer inte på hur jag ska formulera mig, så kommer inte upp något sådant inlägg idag. :( Men ska rida imorgon igen och får hoppas att det går bättre då! <3

Likes

Comments

Heej!

Just nu sitter jag mitt emot en kompis och pluggar. Visst är vi duktiga! ;) Eller ja det är det vi ska göra men jag passade på att skriva detta inlägg samtidigt. För precis som ingen annan vet inte hon att jag bloggar. 

Hade ingen speciel idé med detta inlägg. Ville bara berätta lite om hur min måndag har varit. Men först tänkte jag bara berätta att det inte kommer något vecko-uppläggs inlägg. Då jag inte helt bestämt än vad det kommer för inlägg och för det mesta så brukar jag ångra mig och endra det hela. Men till idag.

Sov hos min bästa vän inatt. Hade ingen speciel anldening men är alltid mysigt att göra det, även om det är på vardagar. Dock var vi nära på att försova oss till första lektionen imorse. I skolan så pratades det mycket om hur lite det är kvar innan sommarlovet, både bland oss elever och lärare. Det känns rätt stressigt med tiden. Men det finns inget jag längtar efter så mycket just nu som sommarlovet. Ska bli så himla skönt.

Förutom att vi just nu sitter och pluggar har det varit en ganska lugn och skön dag. Vi har fikat, pratat väldigt mycket och tänkte snart se en film och äta chips. Har varit en bra måndag faktiskt. Men ne nu måste jag plugga faktist, annars kommer jag aldrig bli klar med inlämningarna. Men vi syns imorgon igen!


Ha det! <3

Likes

Comments

Hej!

Detta blir då andra delen ur min lilla måndags serie, som inte har fått något namn än haha, men det kommer säkert. Denna gång kommer jag prata lite om att blogga anonymt, för det är jue det jag gör. Så vi göt igång.

Jag tycker det känns lite svårt det här. Att blogga anonymt. För jag vill fortfarande vara öppen och kunna lägga ut bilder. Men det känns svårt. Jag kan inte lägga ut vilken bild som helst. För då skulle de som känner mig veta att det är jag. Men att inte lägga ut bilder, det gör bara att en blogg känns mer tråkig och oformell. Det finns så många olika inlägg jag skulle vilja göra men inte kan pågrund av mitt val att blogga anonymt. Och det valet tog jag då jag är rädd och feg. Feg att någon hittar den och tycker jag är fånig eller konstig. Men det känns bara så mycket svårare att blogga anonymt. Jag önskar vi levde i ett samhälle där man inte dömde varandra eller slängde ut elaka kommentarer mot varandra. För vem vet då kanske jag hade vågat att inte vara anonym. Och då kunna lägga ut bland annat photo shoots och liknande inlägg. Nu till exempel när jag lägger ut inlägg med bilder, så måste jag alltid tänka igenom hur jag ska ta fotot och i vilken vinkel det ska vara för att man inte ska veta vart den är tagen och så.

Jag hoppas att ni som läser min blogg och tycker den värkar intressant inte slutar pågrund av att jag ibland använder google blider (skriver självklart det isf) eller knappt kan ha några bilder på hästarna och ponnyn. Att blogga anonymt känns svårt. Men jag tänker inte sluta än. Att blogga är för mig ett sätt att rensa tankarna. Få ur mig sådant jag inte alltid annars skulle villja prata om. Jag hoppas att mitt val att blogga anonymt inte ska påverka min blogg negativt. Men tyvärr tror jag att den gör det. För jag vet själv när jag läser andras bloggar att man vill att den ska vara personlig med mycket bilder och att den är väldigt öppen. Men det kan inte jag vara, inte än. Jag hoppas att jag någon gång kommer sluta att blogga anonymt, men den dagen är inte här ännu.

Har många tankar kring just detta ämne. Men har svårt att formulera dom och skriva ned dem. Jag hoppas i alla fall att ni gillade detta inlägg, och att det väckte någon tanke hos er. För det är det jag vill med denna måndags serie, väcka tankar..


Ha det bäst! <3

Likes

Comments