Header

Den här dagen har verkligen varit helt fantastisk från början till slut!

Imorse åkte jag ut till hästen vid åtta. Han verkade inte vara så sugen på att gå in igen då han var väldigt döv när jag ropade på honom, som tur var fick jag den andra hästen att komma och då ville han ju såklart inte vara ensam kvar i hagen så då kunde han tänka sig att gå in. När hade fått in dem i boxarna plockade jag fram alla grejer som jag behövde för att göra iordning hästen för ett ridpass. Men när jag hade fått fram allting och berättade för honom att vi skulle göra oss iordning och gå ut och rida gick han snabbt så långt in i boxen som han bara kunde komma... Jag förstår honom, det var ju ganska tidigt på morgonen men det hade redan hunnit bli varmt ute och då blir det ju ännu varmare att springa runt på ridbanan där det inte finns någon sugga. Men han var jätte duktig idag, trots värmen så gick han riktigt fint! När vi var klara rann svetten om oss båda två!

När jag kom hem fortsatte jag att skriva på B-uppsatsen. Det gick tyvärr inte så bra som jag hade hoppats på... Jag skrev klart undersökningsdelen och fixade alla källorna och gjorde iordning en källförteckning, men så mycket mer än så fick jag inte gjort. Jag har ju ändå tre hela dagar på mig att skriva och fyra sidor kvar som minst. Imorgon tänkte jag att jag ska skriva in den tidigare forskningen i uppsatsen och eftersom den är några diagram och så där som tar lite plats så hoppas jag på att det kan fylla ut lite.

På kvällen sen så rundade jag av skrivandet för dagen och gjorde mig en lite lättare kvällsmat. Solen hade under eftermiddagen gått ner och bytts ut mot ett riktigt oväder, jag kände verkligen för att gå ut och springa så jag letade på regnjackan och gav mig ut på en tur. Det gick faktiskt ganska bra och jag hade tur för det var uppehåll nästan hela tiden som jag var ute. Jag har inte sprungit på lite mer än två veckor nu men ändå tog jag mig runt spåret på 2,2 km på ungefär 14 minuter. Det är ju långt ifrån mitt personbästa som jag tog för några år sen när jag var ung och vältränad och fri från skador, men nu har det varit några år när kroppen har krånglat lite men kanske är jag på väg tillbaka nu! När jag kom hem igen så var det massor av söta små sniglar på hela trappan som hade kommit fram efter allt regnande.

Nu sitter jag i soffan och har ena ögat och ena örat på tv:n där de visar en Wallander-film och det andra ögat och örat är på datorn där jag dels skriver det här inlägget men också lyssnar på radion i väntan på "Söndagarna med Stina Wollter". Vi får väl se när jag kommer i säng idag men förhoppningsvis blir det inte allt för sent! Imorgon ska jag försöka lägga så mycket tid som möjligt på uppsatsen, den måste bli klar i tid!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Imorse ringde alarmet vid åtta vilket kändes som sovmorgon då det är vid den tiden som jag brukar vara hos hästen. Men idag var det ingen häst som skulle ridas utan idag skulle det fortsätta skrivas på B-uppsatsen! Så då det körde jag igång med så fort jag var på benen och vid lunch-tid hade jag gjort klart det sista på alla tabeller och diagram och skrivit själva texten till dem på resultat delen.

Jag kände för att ta en solningspaus vid lunch så det gjorde jag. Det var riktigt varmt idag (vilket ni troligtvis kände själva men ändå). Men det var ändå ganska avkopplande att ligga där på filten i solen och bara inte tänka på någonting!

När klockan var vid två ungefär var jag tillbaka vid datorn igen. Jag började skriva på själva diskussionen eller analysen av resultatet och blev faktiskt nästan klar med den, det är jätte lite kvar men det tänkte jag att jag skulle spara tills imorgon så kanske det är lättare att komma igång när jag vet vart jag ska börja någonstans.

Ikväll tog jag en ledig kväll! Jag kan inte riktigt svara på om jag egentligen hade tid med det men jag kände att jag har ändå skrivit ihop sju sidor nu på uppsatsen och den ska vara minst tretton och en halv sida (15 sidor +/- 10%), jag har alltså minst lite mer än sex sidor kvar att skriva och jag har fyra dagar på mig, så jag tyckte att det fick bli så. Så ikväll blev det god mat, bra musik och en massa vovve-mys med mina två favoriter! ❤🐶

Anledningen till att inlägget kommer ut så sent är för att det blev en ganska sen kväll. Jag hade tänkt att skriva det imorgon när jag vaknar men då väntar hästen och ännu mer skrivande! Även fast det blev lite sent så hoppas jag att jag orkar vakna till ganska tidigt imorgon så jag hinner rida klart innan det blir allt för varmt ute, så därför tar jag natten nu!

Likes

Comments

Imorse var det blandade känslor när alarmet ringde vid strax före sju, men klart man kliver upp när man vet att hästen väntar! Idag red jag nästan hela passet utan stigbyglar så nu känner jag riktigt hur magrutorna sakta växer fram när jag sitter här i tv-soffan. Det gick bra idag trots att det blev väldigt varmt där i solen!

När jag kom hem så startade jag datorn direkt och jobbade med B-uppsatsen i ungefär en timme. Då var klockan vid tolv ungefär och då drog jag på mig bikinin och åkte ner till pappa och solade lite till klockan två ungefär. Det var rätt så mysigt att ligga där på filten i solen och lyssna på Astrid Lindgren som läste Ronja Rövardotter och titta på blommorna (som av någon något oklar anledning hamnade här över).

När jag kom hem igen så satte jag mig på altanen och gjorde ett riktigt ryck med uppsatsen så nu är delarna: syfte, forskningsfrågor, avgränsningar, material, metod och teori helt klara! Jag har även börjat skriva på själva undersökningsdelen där jag ska presentera mitt resultat, är det en bra dag imorgon kan förhoppningsvis den delen bli så gott som klar. Det känns som att det fortfarande finns en liten chans att det här kan gå vägen, den är mycket liten men den finns där, så det är bara att kämpa på!

Vid åtta ungefär tog jag med mig alla grejer in igen, det började bli kallt och jag började bli trött. Jag kände att det fick räcka med skrivandet för idag så jag satte mig framför tv:n istället. Idag hade huvudvärken från igår försvunnit så det har funkat jättebra med dator och tv och annat utan några konstigheter.

Nu tror jag att jag ska gå upp och lägga mig så jag orkar upp lite tidigare imorgon. Det sa tydligen bli väldigt varmt på dagen så jag tänker att om jag går upp lite tidigare så hinner jag skriva på under tiden som värmen kommer ute och sen kanske jag ta en paus och sola lite innan jag fortsätter skriva på eftermiddagen/kvällen... Vi får se hur det går och vad som händer och sker imorgon.

Likes

Comments

Imorse blev det en lång sovmorgon innan jag körde igång med B-uppsatsen. Idag var ju tanken att jag inte skulle göra något annat än att skriva och att jag skulle köra på så långt som jag bara kunde... Det blev inte riktigt så. Jag vaknade nämligen med stans huvudvärk och när jag försökte kolla på datorskärmen eller skärmen på mobilen blev det bara ännu värre och ögonen har runnit precis hela dagen. Men jag behövde ju köra på då det inte är så lång tid kvar så lite har jag fått gjort ändå!

Under kvällen så åkte jag ner till pappa och så grillade vi lite innan jag åkte hem igen och hamnade i tv-soffan. Nu är det något program på tv med David Batra som jag hade planerat att se, så jag får nöja mig med att bara lyssna på ljudet då det gör alldeles för ont för att kolla. Ganska kort inlägg idag, men ni kanske förstår varför, bara att få ihop det här lilla har tagit mig nästan en timme...

Likes

Comments

Idag började min dag med ett ridpass i värmen. Det var skönt att kunna gå ut i linne redan vid klockan nio imorse, men det blev varmt i långbyxor och med stumpor upp till knäna när solen låg på. Det gick faktiskt bra att rida idag, trots värmen, och jag tror att mina otränade muskler i magen kommer att berätta för mig imorgon att de finns där...

När jag kom hem från hästen drog jag på mig bikinin och tunnare kläder och åkte till pappa för att sola en stund innan jag skulle fortsätta med B-uppsatsen. Då kunde jag samtidigt passa på att blunda en stund och vila lite då jag kände mig ganska trött. Det var faktiskt riktigt mysigt att sitta/ligga där på filten i solen med en flaska med hemmagjord rabarbersaft!

Efter att ha vilat där på filten i ungefär en timme åkte jag hem igen och började skriva. Klockan hade inte hunnit bli mer än ett så jag hade fortfarande större delen av dagen kvar för att läsa klart de sista artiklarna i Expressen och färdigställa diagrammen och tabellerna i själva uppsatsen. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig för när jag hade läst klart kom pappa förbi och hämtade upp mig och så åkte vi in till Karlstad för att det var något som han skulle köpa där och så passade vi på att äta lite gott.

Klockan var väl ungefär vid halv åtta när jag kom hem igen och då startade jag datorn och gjorde klart diagram och tabeller. Jag har även skrivit till lite saker under andra rubriker och ändrat lite så det som står där är nu klart. Imorgon kommer jag att vara hemma hela dagen och då ska jag försöka skriva så mycket som jag bara kan och därför ska jag gå och lägga mig nu så jag orkar upp så tidigt som möjligt så jag får så mycket skrivtid som möjligt!

Likes

Comments

Den här dagen har varit en av de bättre! Dagar som denna får gärna komma oftare!

Imorse tog jag en lång sovmorgon och en lång frukost, jag bara lät allting ta den tid det tog, det händer ju inte så ofta längre att man gör det. När jag hade fått i mig det sista utav frukosten startade jag datorn för att kolla om Expressen hade svarat på mitt mejl om hur jag skulle komma åt materialet som jag behöver till min undersökning. De hade svarat. De svarade att deras sökfunktion "inte är så avancerad"... Jag behövde komma åt alla artiklarna från 2016 som har någon koppling till islam, men tydligen så var det helt omöjligt. De tipsade om att gå via Google och använda sökverktygen där för att få fram det jag sökte, men när jag gjorde det fick jag fram max tio artiklar som var relevanta. Jag kom då på tanken att gå in på universitetsbibliotekets hemsida för att leta upp andra ställen än Google att söka på och det var då jag kom på det... Finns inte tidningarna på bibblan? Borde inte de i så fall finnas under fliken "Tidningsartiklar"? Jag kollade det och där var de! Det kändes ju lite dumt att jag inte hade kommit på det tidigare men där var ju alla artiklarna som jag behövde för att kunna slutföra undersökningen.

Jag kände inte för att börja läsa direkt, istället så kände jag för att passa på att gå ut i det fina vädret! Jag drog på mig bikinin och en tunn sommarklänning över det och åkte iväg till pappa. Han har lite bättre trädgård att sola i och det var ju ändå ingen hemma där (inte för att det hade spelat så värst stor roll). Så där la jag mig på filten i gräset och lyssnade på hur Özz Nûjen ännu en gång berättade varför han borde bli statsminister.

När jag hade legat där i lite mer än en timme åkte jag hem igen och började läsa. det fortsatte jag att göra hela eftermiddagen och hela kvällen så imorgon när jag kommer hem från hästen ska jag ta mig igen artiklarna från augusti och framåt. Jag tror att den här uppsatsen kommer att bli riktigt bra om jag bara får ihop allting. En sak som man hör lite överallt nu är ju det här "Jag behöver inte den typen av negativitet i mitt liv" och det är lite så jag känner kring min handledare nu och hennes förmåga att dra ner motivationen och sprida negativ energi när det kommer till det här, så jag kör på själv så gott jag kan och gör mitt bästa för att bli klar i tid!

Just nu sitter jag framför tv:n och kollar på filmen "The girl with the dragon tattoo" som går på tolvan, men här blir jag nog inte kvar speciellt länge då en tidig morgon väntar imorgon.

Likes

Comments

Ja, då var det måndag igen! Och precis som de flesta andra måndagarna numera så började dagen hos hästen. Han jobbade på riktigt bra idag och det var skönt att det inte var så varmt så vi båda orkade med hela passet.

När jag kom hem igen så började jag skriva på metod delen på B-uppsatsen. Jag kom inte så jätte långt men jag kom igång i alla fall... Det var lite dåligt med motivation idag efter gårdagen när jag insåg att jag inte kommer åt de artiklarna som jag behöver för att göra klart min undersökning, men även för att det är en hel del kvar att göra innan deadlinen som just nu närmar sig väldigt fort. Jag mejlade de på Expressen igår för att försöka få tag i de där artiklarna så jag hoppas att de svarar snabbt, annars vet jag faktiskt inte om jag har någon plan B...

Idag dök den här bilden upp på min Facebook som ett minne från förra året:

Det var då man gick gymnasiet och hade bestämt sig för att klara nationella och därför satt helgen innan och räknade igenom hela boken för att vara säker på att man kom ihåg allting. Det var ju lite tråkigt att det inte gick bättre än det gick, speciellt när man fick se provet igen någon dag eller två efter och man då kunde räkna igenom det utan några som helst problem... Det var lite kämpigt men oj vad jag saknar det nu när man sitter med allt religionsplugg dag ut och dag in! Det hade varit skönt att få aktivera hjärnan med någonting annat någon gång ibland...Men det var lite kul att bilden dök upp idag, det får jag tacka mig själv och Facebook för!

Under kvällen nu så har jag hunnit med en kvällspromenad i ösregnet med Mehpare och så kände jag mig lite duktig efteråt som ställde mig och gjorde egna pommes och egna fiskpinnar! Jag lyckades planera ihop allting så bra så jag hann bli klar lagom till kvällen avsnitt utav Biggest Loser.

Imorgon ska jag försöka samla ihop lite energi och motivation och fortsätta med uppsatsen och om det finns tid och det är fint väder så kanske det blir en lite längre promenad än idag, men vi får se vad som händer och sker.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Imorse vaknade jag vid nio och då gick jag upp och gjorde mig lite frukost innan jag fortsatte med min undersökning till B-uppsatsen. Jag kan väl inte säga att det gick sådär jättebra idag direkt... Som jag skrev i gårdagens inlägg så har jag jobbat mig igenom artiklarna i Aftonbladet och idag var tanken att jag skulle göra samma sak med Expressen, problemet är bara det att sökverktyget har ett max hur många artiklar den visar så jag kan inte komma åt alla som jag behöver. På Aftonbladets hemsida kunde jag fylla i att jag ville ha alla artiklar från förra året och bara förra året men på Expressen hittar jag ingen sådan funktion, istället får jag fram det som skrivits i år och mellan september och december förra året. Så just nu sitter jag ganska fast... Men för att göra någonting i alla fall så började jag skriva in den data som jag har fått ihop hittills så de tabeller och diagram som jag behöver är så gott som klara, det är bara resultatet från Expressen som fattas där (hur jag nu kommer åt den)...

På eftermiddagen kände jag för att göra något annat så då åkte jag in till Örebro, till Marieberg, och shoppade lite. Jag var på jakt efter ett par nya träningstights men istället fick det bli ett par shorts av samma modell som mina långbrallor, Nike, så jag kan springa i sommar utan att få värmeslag och två par vanliga shorts. Jag plockade även med mig ett gäng galgar hem då min garderob innehåller fler kläder än galgar... Jag vet inte hur många gånger jag har fått åka in och köpa fler men den här gången så hoppas jag att det räcker, femtio nya blev det. Jag hann även få lite mat i magen innan jag vände hemåt igen.

När jag kom hem igen så var tanken att jag skulle fortsätta på uppsatsen men jag hade ingen lust med att dra igång på någon ny del när klockan redan hade hunnit bli sju, jag tänkte att det var bättre att ta tag i det imorgon istället. Så jag surfade runt lite i mobilen istället och tog det lugnt tills jag inte orkade sitta stilla längre, då hoppade jag i träningskläderna och körde ett zumba-pass. Det blev så himla varmt i vardagsrummet att jag blev tvungen att öppna upp lite och vädra så det kommer in lite frisk luft innan jag ska gå upp och lägga mig. Då även jag själv blev väldigt varm så tog jag med mig datorn ut på trappen och där sitter jag nu, det är faktiskt rätt så skönt ute fortfarande, inte som på dagen såklart men helt okej faktiskt. Men nu börjar det här inlägget bli klart och det börjar bli lite småkallt så nu ska jag gå in och lägga mig. Imorgon ska jag iväg till Savanne igen, till hästen, och sen ska jag köra igång med nästa del utav uppsatsen. Vi har egentligen inlämning imorgon på det som vi har skrivit hittills men då jag bara hunnit få ihop knappt ens en tredjedel utav det som ska in imorgon så får vi se hur jag gör. Lite mer än en vecka till deadline nu... bara att försöka tänka positivt!

Likes

Comments

Imorse ringde alarmet strax före sju då det hade blivit dags att åka ut till hästen igen. Det gick faktiskt rätt så bra att rida, av någon anledning var han otroligt seg och hade lite ordningar för sig, men annars skötte han sig galant. Jag fick även sällskap med mig idag så några videos blev det, inte så himla intressanta att titta på kanske då vi fortfarande göra allting väldigt enkelt och inte har kommit så långt, men sen när vi har kommit lite längre så kan det vara kul att ha kvar och jämföra med. Det blev inte så bra bilder när man screenshotade videon men ah man ser ju att det är en häst i alla fall...

När jag kom hem igen så började jag är jag slutade igår. Jag håller ju på och läser igenom olika artiklar till min B-uppsats och jag kom faktiskt riktigt långt! Det ändå som är kvar nu är december från förra året och det tänkte jag jobba mig igenom nu innan jag går och lägger mig så jag kan börja med nästa tidning imorgon.

Under kvällen så tog jag en paus i läsandet och åkte till pappa och grillade lite. Jag fick även med mig lite badrums saker hem som jag fortfarande hade kvar där så nu ska jag bara komma på var jag ska ställa allting då jag själv inte har några lådor och skåp att stoppa in allting i...

När jag kom hem igen så gick jag en vända trädgården och kikade hur det såg ut, jag flyttade även runt lite blommor som hade hamnat galet så de hamnade där de hör hemma. Det är svårt att hinna med nu när allting växer så fort och man sitter inne och läser eller skriver större delen utav dagarna så man knappt hinner se vad det är för väder ute. Då får man passa på ibland att ta vägen genom trädgården när man ska gå från bilen så man får se hur det ser ut, hur långt våren har kommit.

Nu ska jag försöka ta mig igenom de där sista artiklarna innan ögonlocken slår igen helt och hållet! Imorgon ska jag börja med nästa tidning och jag såg förut att den hade många fler artiklar så jag får försöka komma på hur jag löser det, förutom det så har jag ingenting inplanerat så vi får väl se vad som händer och sker.

Likes

Comments

Imorse vaknade jag redan vid sju (utan att ställa något alarm). Jag kände mig ganska utvilad så jag tyckte att det var lika bra att kliva upp. Inatt blev årets första natt med öppet fönster och fler kommer det nog att bli!

Idag var det inte så svårt att komma igång med skrivandet, jag visste vad jag skulle göra för någonting. Jag har börjat lite på "metod" men det är långt ifrån klart. Efter lunchen hade jag lite svårt att komma igång igen så då grejade jag med annat en stund.

Under kvällen nu så har jag påbörjat min egen undersökning lite grann. Som jag har skrivit tidigare så har jag haft lite svårt att veta hur jag ska gå tillväga, jag har liksom från början haft en början och en avslutning men själva mellandelen har varit lite oklar. Jag bestämde mig till slut för att göra en innehållsanalys, jag ska leta runt bland olika artiklar och räkna hur många gånger vissa förutbestämda ord dyker upp i artiklarna. Jag skriver ju då om islam i media och vill ta reda på om det är en positiv eller negativ bild som presenteras i Aftonbladet och Expressen, så just nu har jag tagit mig igenom ungefär hälften av alla Aftonbladets artiklar från förra året som har någon form av koppling till islam. Om man avrundar lite så har jag i stora drag fått fram att det från januari fram till juni förra året skrivits 45 artiklar som har någon koppling till islam och i dem så finns orden Jihad/ism/ist (i negativ mening) ca. 30 gånger, Terrorism/ist ca. 30 gånger, Radikalisering/ad/as ca. 20 gånger, Extremism/ist ca. 10 gånger och Fundamentalism/ist ca. 5 gånger. Hela 22 av de 45 artiklarna hade kopplingar till IS. Jag hittade faktiskt 1 artikel där islam beskrevs som en "fredlig religion", dock var det om en man som anklagades för att ha kopplingar till IS och att han då som ett försvar sa att han "tror på en fredlig religion". Annars har jag inte så mycket mer på den positiva delen än så länge... Vi får väl se om resultatet kanske vänder efter morgondagen eller om det fortsätter i samma riktning.

Under kvällen har jag även haft ett öga på finalen av Talang 2017, jag har absolut ingenting emot Ibrahim som vann, han var duktig att sjunga, men någonting säger mig att det inte var svenska folkets röster som avgjorde... Nigma, men kanske framförallt Oliver är väl de namnen som har hörts mest och som det har pratats mest om så det hela kändes lite uppgjort. Men nu är det över för i år och en Beck-film har tagit vid på tv:n. Imorgon ska jag upp tidigt då jag ska till hästen på morgonen men jag sitter nog ändå uppe en stund till så min hjärna som just nu går på högvarv får varva ner lite, och vad kan väl vara bättre då en lite glass med lakrits puck-smak!? Man skulle ju ha haft lite lakritssås att hälla på, men man kan ju inte få allt här i livet...

Likes

Comments