Header

Det här är helt sjukt! Nu har jag (utan att ställa alarmet eller något annat) vaknat exakt 08.55 tre dagar i rad! Nog för att man brukar prata om en inbyggd klocka men det här händer ju bara inte. Kanske är det så att någon av mina andekompisar där uppe tycker att det är en bra tid att kliva upp och att det är därför jag vaknar exakt samma tid...?

Jag började dagen med att sätta på en tvättmaskin innan jag gjorde iordning lite frukost. Idag var då tanken att jag skulle börja skriva på hemtentan och det har jag också gjort. Det är fyra frågor som ska besvaras på ca. femton sidor och att ta dem i ordning känns ju lite amatöraktigt... Jag började i alla fall med fråga tre som var uppdelad i tre delar, den första delen blev klar idag. En sida av femton är klar med andra ord. Det handlar om någon Ms. Marvel som jag faktiskt måste erkänna att jag har missat helt och hållet, när jag har frågat runt lite så verkar det inte vara någon annan heller som har hört talas om henne. Är hon än så länge en hyfsat okänd superhjälte eller är det bara jag som hänger i fel bekantskapskretsar?

Det tog mig ungefär hela dagen att få ihop den där sidan så jag har inte gjort så mycket mer idag. Jag har kört några tvättmaskiner, satt upp de nya gardinerna (ser förjävligt ut, milt uttryckt) och nu på kvällen så kom min gudfar förbi så då tjuvstartade vi mitt födelsedagsfirande lite grann. Jag fyller ju egentligen imorgon och bara imorgon men det känns lite som att jag har födelsedag hela veckan då det är mycket på gång. Någonstans i allt detta kaos ska jag försöka få ihop hemtentan också, det känns som att jag har två spännande veckor framför mig...

Nu har det blivit dags att ta natten. Imorgon firas födelsedagen delvis på universitetet eftersom jag har föreläsning och sen får vi se vad som händer och sker.

Likes

Comments

Då börjar ännu en dag att gå mot sitt slut... Den här dagen gick inte riktigt som planerat, både på gott och ont. Om jag börjar med det mindre bra så har jag inte hunnit läsa en enda sida och jag har inte skrivit ett enda ord på hemtentan. Kollar man sen på det som blev bra så kom jag äntligen iväg till IKEA så ag kunde köpa ett vitrinskåp till vardagsrummet, jag fick även iväg den gamla bokhyllan som stod där innan.

Jag vaknade ungefär vid nio idag också, men idag bestämde jag mig för att försöka somna om. En timme extra blev det i alla fall. Sen gick jag upp och åt frukost innan jag försökte få tag i pappa eftersom han har släpkärran. Min tanke var att lite snabbt hinna in till IKEA, köpa skåpet, åka hem och sen påbörja den första delen av hemtentan. Då det gick åt lite längre tid än jag hade tänkt mig att sitta och vänta på att pappa skulle komma, plus att han ville äta där inne också gjorde att hela min plan för dagen sket sig. Jag fick ju i alla fall hem skåpet som jag hade tittat på och jag har under kvällen även monterat ihop det så jag är nöjd ändå. Det sätter ju egentligen bara lite större press på mig imorgon...

Det värsta som hände idag var nog ändå det här:

Det kanske inte syns sådär jättebra men mitt armband är helt enkelt inte lika helt längre som det en gång var... Då det gick sönder ute på gatan blandades pärlorna ganska bra i gruset så de var svåra att hitta. Det var nu på kvällen så det gick inte att se så mycket i mörkret, med hjälp av mobilen kunde jag lysa och hitta några i alla fall. Jag får gå ut imorgon igen när det är lite ljusare ute. Det armbandet betyder allt för mig, jag fick det utav en av mina allra största förebilder, av en person som betyder otroligt mycket för mig. Hon gjorde det till mig för några år sen så att hon alltid skulle kunna finnas med mig. Därför gjorde det extra ont i hjärtat när jag såg alla pärlor flyga iväg åt alla håll. Jag vet att det bara är materiella ting, men det armbandet är verkligen oersättligt så nu rinner tårarna för fullt...

Nu ska jag alldeles strax gå och lägga mig. Imorgon måste jag som sagt köra på ordentligt med pluggandet då jag redan tappat alldeles för mycket tid...

Likes

Comments

Eftersom jag inte har någon som frågar om jag har haft en bra dag så får jag göra en egen reflektion över hur dagen har varit. Idag vet jag är jag inte riktigt säga om jag har haft en bra dag eller inte, jag har haft en dag men om den var bra eller inte vet jag inte om jag kan svara på.

Jag vaknade strax före nio och åt frukost till Magnus Betnérs "Live från Norra Brunn", vet inte hur många gånger jag har sett den men jag tycker man snappar upp något nytt varje gång. Efter det så fortsatte jag med läsningen. Igår kom vår hemtenta ut så man kunde börja kika lite på den, där stod det även vilka kapitel i vilka böcker man skulle rikta in sig på så nu i fortsättningen så kommer det vara endast de som jag satsar på när det gäller läsningen. I det läs-schema vi fått ska vi ha läst hela böckerna men jag känner att tiden inte riktigt räcker till för det, därför satsar jag på att försöka hinna med det som står i hemtentan att jag kommer ha användning av.

Idag hade en av mina gamla lärare vernissage och min tanke var att jag skulle ta mig dit och titta på hennes utställning, men då läsningen i boken jag håller på med nu inte gick så bra igår så bestämde jag mig för att inte åka förens alla sidor var lästa. Tyvärr så hann jag inte iväg innan de stängde. När det var en timme kvar innan de skulle stänga så såg det ut som att jag skulle hinna bli klar i tid, det gick bara fortare och fortare att läsa och det kändes som att klockan knappt rörde sig. Det kändes som att jag hade tiden på min sida och att den nästan stod stilla för att jag skulle hinna iväg innan det var försent, men jag gjorde det inte... När jag äntligen kommit till den sista sidan var det bara fem minuter kvar så det va ringen idé... Det hade varit kul att hinna iväg men tavlorna hänger kvar i någon vecka så förhoppningsvis hinner jag iväg och kika på dem ändå.

I boken jag läste stod det om en internetsida som heter Second Life vilket jag efteråt var tvungen att kolla upp. Där kan man skapa en virtuell karaktär, en avatar, och besöka olika religiösa rum och annat. Jag skapade en avatar och sen reste jag runt och tände ljus i olika kyrkor, mediterade i buddhistiska tempel, bad i en moské och mycket annat! Det var faktiskt riktigt kul!!! Det var spännande att besöka de olika byggnaderna och att se hur miljön och höra hur musiken förändrades beroende på var jag befann mig, allt var så verkligt på något sätt. Det tog ett tag innan jag förstod hur man gjorde, men till slut så tror jag att jag lyckades få ordning på det mesta.

När jag suttit med det en stund stängde jag ner för lite mat. Jag hade nästan längtat lite efter det då jag skulle ta en låda med maten från igår som blev helt fantastisk! Den var minst lika fantastisk idag. Efter det så kollade jag på en film då det var en stund kvar till mello började. Jag är faktiskt förvånad över att det var några bra låtar med ikväll plus lite fint att titta på... Precis som det ska vara!

Nu kollar jag på den tredje delen utav Hobbit-serien då den går på tv. Jag vet inte om jag kollar klart på hela eftersom den är så lång, men jag har ju kollat klart på de andra delarna tidigare kvällar så det är ändå mycket möjligt att jag gör det även ikväll. Imorgon ska jag antingen börja läsa nästa bok eller påbörja någon utan delarna av hemtentan. Mycket tid kommer att gå bort veckan som kommer nu eftersom jag fyller år så det vore skönt att komma igång med hemtentan så tidigt som möjligt så det inte blir allt för stressigt sista dagarna innan den ska in. Sen vet jag också att de bästa uppsatserna jag har skrivit är de som jag har skrivit i absolut sista sekunden, men ibland är det bättre att ta det säkra före det osäkra...

Likes

Comments

Den här dagen blev inte riktigt som planerat men den har rullat på ändå. Jag hade räknat med en lååång sovmorgon men istället vaknade jag pigg och utvilad redan vid nio, så jag gick upp och åt frukost i lugn och ro innan jag började läsa. Jag har en känsla av att det kommer bli svårt för mig att ta mig igenom boken... Jag kämpade på allt vad jag kunde men lyckades ändå inte ta mig igenom första kapitlet, boken är på svenska men så himla tungläst. Jag får göra så gott jag kan...

När jag lagt ner läsningen för idag åkte jag till mataffären. Där hämtade jag ut en ny låda med böcker och köpte lite grejer som jag saknade till den mat jag tänkt laga till kvällen.

När jag kom hem igen så började jag med maten. När jag var och handlade häromdagen så köpte jag en fläskfilé som jag egentligen inte riktigt visste vad jag skulle göra med så jag fick experimentera lite. Det är ju lite synd att jag inte riktigt vet vad jag gjorde för det var nog det godaste jag någonsin ätit! Är så glad att det blev tre matlådor så jag får njuta ytterligare tre gånger av denna fantastiska mat!

Det jag läser om nu är bildens kraft och jag har ju som jag skrev tidigare inte kommit så långt i boken, men det känns ändå som att den kommer att handla om hur man tolkar det man ser, antingen på bild eller runt omkring. Texten till den här bilden när jag la ut den på instagram löd: "Det kommer alltid att finnas en skillnad mellan att vara ensam och att vara fri.". Man kan vara många men ändå ensam, man kan vara fri men ändå fast. Det får bli något att fundera på...

Nu ska jag nog snart gå och lägga mig, många bra filmer på tv dock så jag blir nog ändå frivilligt/ofrivilligt kvar ändå... Vi för se om läsningen rullar på imorgon eller om det tar tvärstopp, jag styr morgon dagen lite utefter hur det går.

Likes

Comments

Hade skrivit klart hela inlägget och sen försvann det så nu var det ju bara för mig att börja om igen, morr! När jag skulle skriva rubriken idag tror jag att jag skrev nästan alla månader innan jag till slut kom fram till rätt månad, men så är det väl när man är trött i huvudet?

Imorse när alarmet ringde kände jag för att bara vända mig om, dra täcket över huvudet och somna om. Men jag var ju tvungen att ge mig iväg så det var ju bara att kliva upp. Lite flyt tror jag att jag hade då jag hann iväg och fram till bussen innan regnet och blixthalkan drog in!

Idag har vi haft en så kallad workshopdag så idag har vi inte haft någon vanlig föreläsning. Då vi bara var fem personer på plats så började vi med att prata om kapitlen i den engelska boken som vi skulle ha läst tills idag i helklass. Efter det så tog vi en liten lunchpaus innan vi drog igång med själva workshop delen. Varje vecka så har vi en individuell skrivuppgift som vi sen tar med oss till workshopen och presenterar för de andra, som gjort samma uppgift men skrivit om något annat ämne, och efter det så skriver vi som grupp en likadant upplagd uppgift tillsammans. Den är bara ca. två A4 lång så det är inget jätte projekt men bra träning inför kommande hemtenta och inför B-uppsatsen också säkert.

Då det var riktigt halt ute så bestämde jag mig för att ta bussen hem från busstationen. Jag tänkte att det blev lite kortare att gå men om risken för att halka och slå ihjäl sig blev så värst mycket mindre vet jag inte. Väl hemma gjorde jag några mackor innan jag landade i soffan. Jag var sjukt trött men då klockan bara var strax efter fem så kände jag att det var lite för tidigt för att gå och lägga sig, det fick bli en liten powernap istället. Det är antagligen därför som jag fortfarande är vaken...

När jag vaknade till som bestämde jag mig för att kolla på en film som jag blev tipsad om idag, Återträffen. Den var faktiskt riktigt bra och har man inte redan sett den så tycker jag definitivt att man ska se den! Jag gör så att jag lånar en liten kort beskrivning utav handlingen från wikipedia: "Tjugo år har gått sedan Anna Odells klass slutade grundskolan och det har blivit dags för en klassåterträff. Alla är dock inte inbjudna. Anna Odell är den enda i klassen som inte blivit inbjuden. Hon var den som var utfryst och mobbad av sina klasskamrater i nio år. Hon gör en kortfilm i projektform där hon återskapar klassträffen och vad som skulle kunna ha hänt om hon hade blivit inbjuden. Filmen vill hon sedan visa för sina riktiga klasskamrater och bjuder in dem, en och en eller två och två, för att se filmen och diskutera innehållet i den med henne. Hon är inte något mobboffer som är ute efter revansch, utan en konstnär som vill belysa och konkretisera de fenomen som sker mellan människor där mobbning förekommer. Hon identifierar de aktiva mobbarna och de passiva som deltar i tystnad och inte gör något åt det som pågår.". Jag gillade verkligen filmen, det blev en väldigt stark igenkänningsfaktor när man kollade på den. Jag tror nog att alla som ser filmen, oavsett ålder, kan känna igen sig i någon utav karaktärerna och känna att "det där var jag" eller kanske till och med "det där är jag". Definitivt sevärd och jag tackar så mycket för tipset! Nu hoppas jag att flera läser det här och kollar på den!

När den var klar kollade jag dagens avsnitt utav Farmen, det är ju alltid lika spännande! Efter det sen så kollande jag på Mulan (man blir aldrig för gammal för en Disney film). Det blev mycket film och tv nu under kvällen men det var skönt att få koppla av lite.

Imorgon ska jag inte in till universitetet så då tar jag mig en välförtjänt sovmorgon innan jag kör på med läsningen. Förhoppningsvis kommer hemtentan ut också så man kan börja kika lite på den. Jag kommer ju i alla fall att ha något att göra imorgon, den saken är säker...


Likes

Comments

Det gick faktiskt förvånansvärt lätt att ta sig upp ur sängen imorse! Det brukar vara tufft när det bli två dagar i rad på universitetet så vi får väl se hur det går imorgon när jag åker in för tredje dagen...

Idag har vi inte haft någon föreläsning, våra studiegrupper har haft mikroundervisningar och presenterat populärkultur och tolkande didaktik. Vi var tre grupper som hade ungefär en halvtimme på oss var och efter alla grupper var klara så avslutades dagen.

När jag kom hem från universitetet satte jag mig direkt i bilen och åkte runt för att hämta ut lite paket med grejer som jag har köpt och sen förbi mataffären. Det var inte längesen jag handlade men jag kände att jag ville ha något lite mer speciellt ikväll för att på något sätt runda av den här veckan innan det är dags att börja på nytt imorgon. Det känns lite som att mina veckor slutar på onsdagen och att nästa vecka börjar på torsdagen, det finns dock inget som heter helg under mina veckor så mina onsdagskvällar blir väl lite som andras fredagskvällar... Det är som att det går direkt från fredag till måndag helt enkelt. Min kväll kommer alltså rundas av som en helt vanlig fredag framför tv:n med snacks och dricka, dock blir kvällen inte så lång då alarmet ringer vid sex imorgon.


Likes

Comments

Ja, då var det tisdag igen vilket allt som oftast innebär en dag på universitetet och så gjorde det även idag.

Imorse vaknade jag faktiskt före alarmet så när alarmet väl ringde vid sex kände jag mig ganska vaken. Det var riktigt kallt ute när jag skulle gå till bussen så jag funderade först på om jag skulle ta bilen, men då jag inte hade satt på någon värme i den innan så var det bara att ta på sig ett extra lager kläder. När jag väl kom iväg så gick det ju faktiskt riktigt bra!

Idag hade vi en kort föreläsning om konflikter som avslutades med en dokumentärfilm innan det blev dags för lunch. Min studiegrupp hade gjort upp att vi skulle stanna kvar efter föreläsningen och sätta ihop det sista inför vår presentation imorgon... jag var inte riktigt sugen på det men med lite hjälp och stöd kom jag på andra tankar och stannade kvar. Jag tror att allt blev klart men det återstår att se imorgon.

När jag väl kom hem satte jag igång med ett skrivarbete som är tills på torsdag om en valfri religiös konflikt i världen. Jag hann klart med den första halvan och min tanke är att skriva den sista delen när jag kommer hem imorgon.

På kvällen nu så har jag först sett dagens avsnitt av Farmen och sen kände jag för att se en film så jag kollade på Hercules och åt lite kvällsmat. Man blir nog aldrig för stor för Disney! Nu ska jag stänga ner datorn och gå och lägga mig, förhoppningsvis tar det inte halva natten innan jag somnar men det där vet man aldrig riktigt. Idag fick jag även lite påfyllning av positiv energi och för en kort stund så mådde jag faktiskt lite bättre än vad jag har gjort tidigare. Jag hoppas att det jag kände var starten på min uppgång...

Likes

Comments

Nu var det ett tag sen som jag skrev något här och det var egentligen inte planerat att jag skulle göra det idag heller men jag kände att det kanske var dags nu att visa lite livstecken.

Det har varit en period nu som jag inte har mått så bra och därför så har jag valt att inte lägga den lilla energi som har funnits på att hålla bloggen uppdaterad. Jag kommer inte att gå in på vad det är som har fått mig att må såhär, men det har inte varit så bra helt enkelt och det har varit lite kämpigt med skolan och annat också pga. det...

Igår fick jag en liten paus från allt då jag och pappa tog en liten tripp till min kusin och hans underbara familj. Vi ses inte så ofta så det var jättekul att få träffa dem igen! Synd att vi inte hade möjlighet att komma på deras lilla charmtrolls ettårs kalas idag.

Då jag fortfarande inte mår riktigt bra så har det gått ganska tungt med pluggandet, men jag fortsätter att sätta upp mål för dagen som känns rimliga så jag ligger ganska med i alla fall när det kommer till läsningen. Just nu läser jag en bok om olika konflikter i världen, vad som kan vara de bakomliggande orsakerna och vad som driver de som kämpar i en konflikt.

Idag spenderades dagen i sängen och jag har fortsatt med läsningen. Jag har även kollat på tv-serien "Tjejer som oss", den var faktiskt riktigt bra. Det är en serie som gjordes förra året om fem transtjejer som berättar om sin egna historier. I trailern till serien som nu finns att se på SVT play så säger tjejerna att "Folk säger att transrevolutionen är igång men vi får aldrig porträttera oss själva. Det är inte vi som skapar våra historier, det är andra som skapar våra historier. Nu är det fan vår tur att berätta! Det är ingen som pratar om alla fördelar med att vara transsexuell, jag känner mig välsignad att ha det här perspektivet. Tro det eller ej, men 2016 måste vi vara lite ärligare mot oss själva. Vissa vill ha en annan kroppsuppsättning som kanske inte biologiskt är möjligt. Vi transpersoner vet vad förändring är och det är det vi behöver i samhället.". Även om serien är från förra året så är det ju väldigt aktuellt och så passade det ju bra nu i samband med årets uppsättning av QX gaygala som sändes på tv igår. Även galan var riktigt bra för övrigt! Missade du den så är det definitivt värt att se det nu i efterhand, speciellt Christine Leinonens tal! Oj, vad tårarna rann när hon klev ut på scenen för att ta emot Årets Hederspris för sin son Christopher som startade The Gay and Straight Alliance (en mötesplats för människor med olika sexuella läggningar) och som i juni förra året dog i dödsskjutningen i Orlando.

Nu har jag tagit mig ner till soffan där jag kollar på Wallander som sänds på tv. Jag känner mig väldigt trött så det kan bli så att jag går och lägger mig innan det tar slut, men eftersom jag redan har sett det och vet hur det slutar så gör det inte så mycket om det skulle bli så. Vi får se imorgon hur dagsformen är men förhoppningsvis så vaknar jag med tillräckligt mycket energi för att orka läsa klart det sista i boken som jag har börjat med (Religion och konflikt) men jag kan inte redan nu lova ett nytt inlägg för morgondagen...

Likes

Comments

​Idag har det känts som att klockan har gått otroligt långsamt! Alarmet ringde vid åtta och då gick jag upp och gjorde mig iordning. Jag tog det väldigt lugnt då jag hade gott om tid på mig men trots det så blev det två långa timmar tills det var dags att gå mot bussen. Tiden använde jag till att skriva lite, det är mitt sätt att släppa ut alla tankar och känslor som jag går och bär på.

När det sen var dags att gå till bussen så började det snöa så jag tog bilen till busstationen utifall att det skulle fortsätta snöa och för att jag skulle komma hem lite fortare på kvällen. Väl på bussen så kändes det som den längsta bussresa jag någonsin gjort men till slut då så kom jag fram till Karlstad, fast det kändes som det tog längre tid än när vi flög till Thailand.

Dagen har ändå rullat på i snigelfart men till slut så var jag på väg hemåt igen. Eftersom jag ändå hade bilen så åkte jag lite ärenden innan jag åkte hem. Väl hemma så såg jag till at få lite mat i magen innan jag crosstrainade dagens minuter. Sen efter en dusch hamnade jag under filten i soffan och där är jag fortfarande kvar.

Imorgon ska jag in till universitetet igen, vi ska tydligen ha något seminarium men eftersom jag inte förstod den engelska boken överhuvudtaget så får vi se hur vi löser det... Men nu ska jag runda av den här dagen och gå och lägga mig för imorgon ringer alarmet tidigare än det har gjort på väldigt länge!

Likes

Comments

(Jag vet att den första delen inte ser ut som det andra men nu ger jag fan upp!!!) Igår började jag dagen med att åka till pappa som skulle bjuda på frukost. Efter det så fortsatte jag vidare till mataffären (som jag har pratat om typ hela veckan) och handlade innan jag åkte hem igen för att läsa. Det gick faktiskt ganska bra att läsa, jag förstod nästan ingenting (den är på engelska) men jag har läst det så jag är nöjd ändå.

När jag var klar med allt började det bli kväll så då åkte pappa och jag till min faster och fikade lite. Efter det så åkte jag hem och landade lite innan jag körde mina minuter på crosstrainern. Det blev ganska sent igår så det är därför som jag inte skrev något här innan jag gick och la mig.

Idag hade jag ingenting att läsa (vad jag vet) så idag gjorde jag annat. Jag sov nästan ingenting inatt så det var lite segt att komma igång men sen gick jag runt lite med dammsugaren. Efter det så gjorde lagade jag mat, plättar fick det bli, och så gjorde jag några matlådor då det har blivit dags att återvända till universitetet. Lagom när allt var klart kom Mehpare förbi och då fick jag den rena tvätten vikt och några nya maskiner körda, så nu finns det rena kläder igen! Hon drog även ner mina ljusslingor som satt kvar på trappen men som tur (???) var så var hon aldrig ute i köket och såg att det fanns lite julsaker kvar där också. I värsta fall så står de väl kvar där nästa gång hon kommer också.

När Mehpare hade åkt så tvättade jag det sista innan pappa kom och hämtade mig. Vi åkte in till Kristinehamn, till MIO, och där köpte jag ett ljusfat och en Buddha till mitt matrum. När vi ändå passerade så stannade vi till vid Burger King och köpte varsin glass innan vi åkte hem.

Nu ska jag försöka få ordning på allt som jag ska ha med mig imorgon när jag ska till universitetet, köra dagens minuter, duscha och sen ta natten.

Hyfsat nöjd med mitt livs första plättar!


Likes

Comments