Header

Jag kom på förut att det är onsdag idag. Det måste alltså innebära att det för tre dagar sen var söndag och att jag missade att uppdatera bloggen... Det var väldigt svårt det här att komma ihåg när det bara är en gång i veckan och nu när det är sommarlov och man inte riktigt har koll på dagarna! Det känns som att det är jätte långt mellan söndagarna! Det får bli ett inlägg när jag kommer ihåg det och så tar jag tag i det mer ordentligt när plugget kör igång igen!

Veckan som varit har faktiskt varit ganska lugnt även fast jag har gjort mycket. Jag har bland annat hunnit med att baka, en blåbärscheesecake (mitt livs första som jag blev så himla nöjd med och alla som ätit av den verkar må helt ok) och chokladbollar.

Annars har det varit en riktig oturs vecka... Man skulle väl kunna säga att saker och ting inte riktigt gått som jag har tänkt mig... Jag och Mehpare brukar ju vara ute och gå tillsammans några gånger i veckan och den här veckan så tänkte jag att det kunde vara kul att åka iväg och gå någon annanstans så man får se någonting nytt och inte bara samma varje gång. Jag googlade runt lite och hittade ett motionsspår inte så långt härifrån som verkade intressant. De brukar ju nästan alltid vara så korta så man får gå flera varv för att det ska bli något men det här var lite längre! Vi åkte dit och första kilometern kändes hur bra som helst, brett och fint spår med mjukt underlag som var jätteskönt att gå på! Sen såg det helt plötsligt ut ungefär så här:

Det var en liten smal stig i lite mer än åtta kilometer. Ena stunden korsade man stora stenblock, nästa stund kändes det som man befann sig långt uppe i Norrland någonstans med blåbärsris upp till knäna och sen in i buskage där man fick slå sig fram mellan högt gräs, trädgrenar och buskar. Vi kände oss nog rätt så bortkomna båda två när vi traskade runt där i våra shorts och löparskor, långbyxor och gummistövlar eller ett par kängor hade kanske varit mer passande för denna vandring... Vi tog oss ändå runt och med andra kläder kan vi nog tänka oss att åka dit igen.

I helgen som var hade jag antagit utmaningen på Runkeeper att spring 5 km och det gick ju inte heller riktigt som jag hade tänkt mig... När det var dags drog jag på mig träningskläderna och traskade iväg till närmaste motionsspår. 2,2 km ungefär är ett varv och jag hade tänkt att jag skulle springa tre. Tidigare har jag bara sprungit två som mest men nu kände jag mig ändå ganska redo. Det hade regnat hela dagen som när jag sprang där i spåret fick jag flashbacks från när man var liten och fick stå och trampa tjockmatta på idrotten. Det var lite samma känsla. Den känslan som jag kände när jag vände upp på sista raksträckan och jag visste att jag hade klarat det går inte att beskriva, just då var jag nog lyckligast (och tröttast) på jorden! Jag sträckte mig efter mobilen för att stoppa klockan på Runkeeper och då försvann glädjen direkt... Någonting hade hänt så mobilen hade bara mätt sträckan på vissa platser så där stod det att jag bara hade sprungit 3,41 km. Det hade ju mätt tiden hela vägen så den är jag ju glad för att jag fick, men den uppmätta sträckan räckte ju inte till för att jag skulle klara utmaningen... Då blev jag lite ledsen faktiskt... Men jag vet ju själv att jag tog mig runt de där varven, sen att inte hela världen vet det spelar väl kanske inte så stor roll! Men det hade varit kul, det var en ganska bra tid om jag får säga det själv så det hade varit intressant att se hur man ligger i jämförelse med andra.

Men något, eller någon, som faktiskt har gått bra den här veckan har varit hästen. Han har varit en riktig pärla! Och fint väder har det ju varit också så man har kunnat vara ute om dagarna! Jag är inte säker på om jag skrivit det tidigare eller inte men nu har antagningsbeskedet för höstterminen kommit och jag blev antagen! Det kändes som en lättnad när jag gick in och kollade. Jag vet ju att jag blivit godkänd på allt men det kändes ändå inte riktigt säkert att det skulle gå. Men det gjorde det.

Nu väntar en ny vecka, eller ah den har ju redan börjat, men vi får väl hoppas att den blir lika bra som de andra veckorna har varit på det här sommarlovet! Nu väntar en trädgårdslunch ute i solskenet! Fisk verkar det som att köket serverar idag.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Då var ännu en vecka av detta sommarlov över. Även denna vecka har varit händelserik. Jag har hunnit med en tur till Marieberg för en liten shoppingrunda, ett 2-årskalas, flera pass på ridbanan, sett några slumpmässigt utvalda filmer i alla möjliga genrer och träffat kompisar. Jag har även fått leka frisör den här veckan, två kompisar och en häst har blivit sommarfina i håret.

Ikväll har jag tagit årets första dopp i sjön! Det blåste full storm så det gick höga vågor och det var kallt både i luften och i vattnet, men nu är det gjort och troligtvis hinner det bli fler innan sommaren är över.

Det blev inte ett så långt inlägg men jag tycker nog ändå att jag har fått med det mesta som har hänt under veckan som varit. Nu ska jag sova och ladda om för en ny vecka!

Likes

Comments

Då börjar även denna händelserika vecka att gå mot sitt slut. Jag har såklart fortsatt med mitt arbete i trädgården och påbörjat häck-klippningen men jag har hunnit med andra saker också!

Jag tycker att det är väldigt kul att baka men känner inte riktigt att jag har tid, men den här veckan har jag gjort några chokladmuffinsbottnar. De ligger nu i frysen, men skulle det vara så att någon kommer förbi på en fika så är det bara att fixa till det sista med fyllning, topping eller vad man nu vill göra med dem.

Pappa har även varit här och hjälpt mig få ordning på infravärmen på altanen. Så fort man knäppte slog jordfelsbrytaren ut och släckte hela huset, men nu är det fixat så nu funkar det som de ska! Det firades med pizzakväll ute på den uppvärmda altanen.

Måste ändå säga att det är helgen den här veckan som varit den bästa. Igår tog jag och pappa bilen ner till min gudfar i Trollhättan och idag fortsatte vi ner till Ullared innan vi åkte hem igen. Idag var en riktigt bra Ullaredsdag, det var inte alls mycket folk när vi kom dit, de första två timmarna var det nästan folktomt men sen fyllde det på sakta men säkert. Vi slapp köa in och vi slapp köa ut, riktigt bra planerat!

Den sista bilden (Buddhan) blev nog dagens bästa köp tror jag, han är nu nyinflyttad i mitt matrum där han sitter och filosoferar. Jag har köpt honom som ett mindre brickbord som tanken är att han ska sitta på men jag har inte riktigt kommit på hur jag vill ha det så han får bo på golvet så länge. Den näst sista bilden (tallriken med sushi, m.m.) känner jag behöver analyseras lite... Detta blev alltså dagens lunch ute vid Gekås när vi hade handlat klart. Det serverades tre olika bufféer; en sushibuffé en husmansbuffé och en thaibuffé och jag har ju då lite svårt att välja en så jag öser på det som får plats från alla bufféerna... Så nu vill jag ändra texten lite i Edward Blom-låten "När man festar festar man och då festar man rejält" till "Är det buffé äter man och då äter man rejält" sen kan den få fortsätta precis som den gör med

"Det är helt okej att man avstår från saker, men folk som sitter och när de väl har fått in maten på bordet att då inte njuta av det utan tänka på vikt och tänka på att man borde ha gett pengarna på något bättre, inte slösa pengar eller vad man än tänker på. Det är ju helt meningslöst! Då ska man gå in som ett barn och njuta och det är klart att någon gång kan jag väl känna efter att 'Oj, nu har jag gått upp lite grann och det var ju inte inge bra'. Men om jag går på restaurang då ska jag sjutton också njuta av det och tycka att det är underbart!"

Sen kommer då mitt "Är det buffé äter man och då äter man rejält" några gånger innan den "riktiga" texten fortsätter igen med sitt "Allting gott och alldeles för mycket, allting gott och alldeles för mycket, allting gott och alldeles för mycket...". Så det så!

Imorgon kör vi igång med en ny vecka igen och som det ser ut just nu så har jag inget direkt inplanerat, jag tar dagarna som de kommer och bara njuter av att vara ledig!

Likes

Comments

Då var det söndag och här kommer några höjdpunkter från denna midsommarvecka.


Den här lilla mannen har blivit bättre i sitt öga efter att veterinären varit där och tittat och gett honom ögondroppar. Så i torsdags körde vi igång lite försiktigt igen! Vi får ta det lite lugnt så han inte får massa damm i ögat från underlaget på ridbanan, men annars verkar han må bra igen. Jag har även varit där idag och ridit ett pass och efteråt avslutade vi med att rida en kort tur i skogen. När vi rider ut brukar han efter ett tag bli lite jobbig och ställa sig på bakbenen, men idag gick vi så kort tur så det gick bra, han var på väg upp när vi bara skulle korsa vägen för att komma in på gårdsplanen igen men han gav sig. Nu vet jag ju att det funkar så långt så nu skulle jag ju faktiskt kunna ta den där lilla svängen efter att jag har ridit, händer det något så är vi ju nästan hemma.

Jag har även under de här dagarna fortsatt med grävandet i trädgården, snart är hela släpkärran fylld med gräs! Det blir faktiskt riktigt bra där ute. Jag har några lite större stenar som sticker upp ur gräsmattan som jag grävt ett spår runt och så har jag börjat gräva som ett spår runt buskar och rabatter. Tanken är dels att det ska se lite fint ut men också att det ska gå lättare att klippa med gräsklipparen och att det inte ska bli så mycket att trimma. Det är en hel del kvar att gräva men kommer det några dagar utan regn här nu så ska nog det där kunna bli klart.

Sen har det ju hunnit vara midsommar också! På midsommaraftonens förmiddag åkte jag ner till pappa och där hjälptes vi åt att laga lite midsommarmat. I år var det bara han och jag så vi gjorde bara något litet med endast det nödvändigaste. Efter maten åkte vi iväg för att titta på midsommarstången. De hade gjort lite annorlunda i år och rest stången dagen innan vilket var lite synd, det kan jag tycka är lite själva grejen att man får se när de reser den också och inte bara se när de dansar. När de dansat färdigt gick vi en sväng i skogen och nere vid sjön innan vi åkte hem igen. På kvällen sen så åkte jag och pappa hem till min faster och hennes man för att fika lite och äta jordgubbar.

Jag har även lyckats klura ut vad jag har för PIN-kod till lånekortet på universitetets bibliotek så istället för att behöva åka buss halva dagen bara för att lämna tillbaka boken förlängde jag mitt lån fram tills jag börjar i höst (om jag blir antagen i höst så jag får fortsätta). Så nu behöver jag inte tänka på det i sommar.

Det var några av de saker som jag gjort sen det senaste inlägget och nu laddar vi om för en ny vecka!

Likes

Comments

Idag blev det en längre sovmorgon än jag hade tänkt mig... Men det är väl så det kan bli när man kommer i säng sent och sen inte kan somna för att det är minst hundra grader i sovrummet! Jag kom ändå ut så jag kunde fortsätta i trädgården och jag kom riktigt långt med min grävning idag. På gräsmattan finns det flera större stenar som sticker upp och nu håller jag på och gräver bort gräset runt dem, dels för att det ska se lite snyggt ut men också för att det blir mycket lättare att klippa gräset. Men det är ett jäkla jobb grävningen och speciellt när hela trädgården är som en enda stor slänt...

Så mycket mer än så har jag inte gjort idag. Under kvällen nu så följde jag med pappa för att handla lite mat till midsommar så därför blev det ingen konsert nere vid sjön för mig idag.

Jag har funderat lite på det här med hur jag ska göra med bloggen under sommaren... Nu pluggar jag ju ingenting så nu blir det ju inga inlägg förens till hösten igen som kommer att handla om hur det är att plugga till lärare. Men samtidigt så behöver jag ju hålla den uppdaterad för att den inte ska bli inaktiv och därför borttagen. Jag tror att jag gör så att jag på söndagarna skriver om veckan i stora drag nu över sommaren och går tillbaka till varje dag i höst sen när jag börjar min tredje termin.

Idag såg jag förresten att jag fått tillbaka min b-uppsats och den blev godkänd! Jag vet inte riktigt hur det gick till men jag är glad ändå. Nu är allt som vi gjort under hösten och våren godkänt vilket känns riktigt bra! Något annat som känns riktigt bra, men samtidigt lite skrämmande, är att man nu faktiskt kan säga att jag är en femtedels lärare och en andradels religionslärare! Det var ju inget som jag trodde för ett år sen när jag tog studenten, eller ens typ förra veckan... men jag är så glad för all hjälp och allt stöd som jag fått från så många under det här året, utan dem hade jag hoppat av för länge sen! Det är så många gånger som jag har känt att "nu hoppar jag av, nu får det vara bra", men så har det kommit något litet meddelande från någon som kommit med lite glada tillrop och fyllt på ny energi eller ställt upp som bollplank och bollat idéer fram och tillbaka, det har gjort och betytt väldigt mycket! Det är som det här som Churchill sa att "aldrig har så många haft så få att tacka för så mycket" fast tvärtom då att aldrig har så få haft så många att tacka för så mycket.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Imorse blev det ingen sovmorgon, istället ringde alarmet vid sju och jag gjorde mig iordning för att åka till hästen en stund. Veterinären hade varit där och tittat på hans öga så nu har han fått några nya droppar som han ska få, dock är jag lite osäker på om det verkligen blev riktigt rätt men vi får väl se hur det ser ut på torsdag när jag åker dit igen. Jag kände när jag var där imorse att jag var alldeles för trött för att orka tänka så därför har jag fått göra det under dagen och jag har även bollat lite med en som har vet och koll. Förhoppningsvis kommer det här att gå åt rätt håll.

När jag kom hem kände jag mig ganska trött. Det tog ett tag innan jag kom i säng igår och innan jag kunde somna så därför blev det bara några få timmars sömn innan alarmet ringde. Då jag inte hade några direkta planer för dagen så bestämde jag mig för att vila mig fram till lunch för att bli lite piggare innan jag skulle gå ut och fortsätta i trädgården.

Jag har gått runt lite här hemma, både ute och inne, och kollat på allt som jag känner att jag skulle vilja få gjort den här sommaren och det är en hel del... Vi får hålla tummarna för att det efter regnovädret som kommer i helgen kommer många dagar med fint väder, annars vet jag inte riktigt hur jag ska hinna med allt. Samtidigt så känns det ganska skönt att jag inte fick något sommarjobb i år, det hade självklart inte gjort något om jag hade kunnat dra in lite extra pengar, men då hade jag ju inte haft den här tiden till att fixa i ordning här hemma som jag har nu. Även om jag mest är hemma hela dagarna i vanliga fall när jag inte har sommarlov så känns det faktiskt ganska skönt att bara vara hemma nu också. Det är ju lite skillnad på att sitta inne i soffan, i vardagsrummet från att man går upp på morgonen tills dess att man går och lägger sig och att kunna gå ut om man känner för det eller vara inne om man känner för det eller bara göra vad man i stunden känner för att göra eller inte göra.

På kvällen kom pappa upp med släpkärran så jag ska ha något att lasta på när jag grejar i trädgården. Om det är fint väder imorgon och inte blåser full storm som det gjort några dagar nu så skulle jag ju faktiskt kunna börja klippa lite på häcken, men vi får se hur jag gör. Kanske blir det en helt ledig dag istället...

Idag kom förresten mitt sportarmband! Jag kände att jag ville ha ett sånt så jag inte behöver ta med mig jackan varje gång jag ska ut och springa för att ha någonstans att stoppa nycklarna och mobilen. Jag var lite sugen på att prova det ikväll men det fick vänta tills imorgon... Klickar man på bilden/länken så kan man se var jag har beställt den ifrån om man vill köpa en liknande modell till som passar ens egen mobil! Fodralet finns i de färger som man ser på bilden och jag valde det rosa. Det var ett riktigt bra sportarmband så har man funderat på ett tycker jag verkligen att man ska passa på att köpa ett sånt här nu när det är riktigt bra pris på dem, bara 49 kr istället för 169!

Likes

Comments

Imorse när jag vaknade hade jag inte alls någon lust att gå ut och fortsätta i trädgården. Därför så blev jag kvar inomhus större delen utav dagen och tog det bara lite lugnt. På eftermiddagen sen så kände jag mig lite tvungen att gå ut och rensa bort allt ogräs som kommit upp i gruset på garageuppfarten, det hade hunnit bli en hel del nu så det syntes väldigt väl och så vill jag ju inte ha det!

Vid två ungefär gick jag ut och började rensa, två timmar tog det att få bort allt ogräs och flytta det som faktiskt var blommor till en rabatt. Det blev väldigt varmt när jag kröp runt där i gruset mitt i solen. Därför så tyckte jag att det passade bra med en liten fikapaus när jag blev klar, hemgjord rabarbersaft med en hembakt bulle till i skuggan på altanen.

Lite senare på kvällen kom pappa förbi med släpkärran för att ta med de mindre träden som jag tagit bort från häcken innan han åkte ut till soptippen. När han ändå kom hit så tog han med sig högtryckstvätten och en spade som jag behövde låna. Jag fick nämligen en idé när jag satt och fikade som jag behövde ha spaden till. Man kanske ska sätta sig ner och fundera lite över sina idéer innan man kör igång och gräver bort halva gräsmattan, men det blev faktiskt riktigt bra om jag får säga det själv! Det ser dock bättre ut i verkligheten än det gör på mina mobilbilder...

Det är så himla bökigt att komma emellan där med gräsklipparen så jag tänkte att varför inte ta bort den delen och göra rabatten lite större? Jag är helnöjd, men jag har inte riktigt kommit på vad jag ska stoppa ner där istället... Smultron hittade jag förresten när jag grävde mellan stenarna, det var gott!

När jag hade grävt färdigt och precis hade fått in grejerna började det regna, det var ju skönt att jag blev klar innan regnet kom. Då passade det även bra att gå in och göra iordning lite kvällsmat innan jag skulle åka ner till pappa som ville bjuda på rabarberpaj. Där blev jag sen kvar resten av kvällen och har nästan nyss kommit hem. Jag ska försöka komma i säng ganska snabbt för imorgon väntar hästen igen klockan åtta och då kan man inte ligga i sängen och dra sig!

Likes

Comments

Imorse tog jag mig lite sovmorgon, någonting säger mig att de flesta utav kommande inlägg kommer att börja med den meningen... Men så var det idag. När jag hade fått i mig lite frukost och fått på mig kläderna gick jag ner och startade tvättmaskinen. Fyra maskiner har jag hunnit köra idag så nu är nästan allting tvättat! Jag minns inte ens när jag tvättade sist... jag har inte riktigt haft tid med det, den sköter sig ju själv, absolut, men någon måste ju hänga tvätten och lägga i en ny maskin och jag tycker att alla de här avbrotten stör lite när jag pluggar så det får vänta tills jag får lite ledigt. Ledigt har jag ju nu så nu ska allting tvättas.

Jag har hunnit med mycket idag. Förutom att nästan allt blev tvättat så har jag bäddat rent i sängen, dammat och dammsugit hela övervåningen och undervåningen samt torkat golven, jag har vattnat i rabatterna, gått igenom hela häcken och klippt bort de små lönnarna som växte lite här och var och tagit en sväng till mataffären. Jag började även plocka lite ogräs som kommit upp i gruset på garageuppfarten men det är långt ifrån klart.

På kvällen bjöd pappa på mat, han hade grillat kött och gjort egen klyftpotatis och kantarellsås och till det så fick jag hemmagjord rabarbersaft.

Nu sitter jag i soffan och surfar runt lite på datorn och det har jag gjort större delen utav kvällen sen jag kom hem. Jag hade tänkt springa ikväll men jag är ganska säker på att det där motionsspåret finns kvar där nere någon annan kväll. Vad jag ska göra imorgon vet jag inte riktigt, det skulle ju vara ganska fint väder så troligtvis fortsätter jag med mitt rensande ute i trädgården, men vi får se vad jag känner för att göra när jag vaknar imorgon.

Likes

Comments

Idag var det min första dag på sommarlovet! Det kändes jätte konstigt att vara ledig och att inte behöva stressa runt för att man snabbt behöver komma hem för att fortsätta läsa eller fortsätta skriva. Men jag tror att jag behöver ta det lite lugnt några dagar nu och sakta försöka vänja mig vid känslan av att vara ledig.

Imorse ringde alarmet vid sju och då gick jag upp och gjorde mig iordning för att åka till hästen. Han är fortfarande inte bra i ögat så därför får vi fortsätta med våra mysstunder på mornarna. Idag kom jag även ihåg att ta med äpplen och morötter åt honom vilket var bra då jag gjorde ett nytt försök med det där insektsmedlet och den där otäcka sprayflaskan, självklart ska det serveras i lagoma portionsbitar.

När jag kom hem igen så startade jag en tvättmaskin innan jag hoppade i andra kläder för att kunna gå ut och klippa gräset. Jag har inte haft tid att klippa på ett tag så det hade hunnit bli ganska långt, men nu är det borta! Under tiden som jag klippte kom pappa förbi. Han ville åka ner och titta på lite bilar nu under Motorsportveckan så när jag hade klippt färdigt tog vi cyklarna och åkte iväg. Det fanns många fina bilar att titta på där nere, men oj vad varmt det var att gå där i solen.

Efter ett tag kände vi oss nöjda och trampade hemåt igen. VI cyklade hem till pappa där vi bytte cyklarna mot en av hans gamla veteranbilar och åkte iväg till Nora. Där gick vi längs vattnet och titta de lite och så köpte vi ju såklart Noraglass! Idag var det de vanliga smakerna vanilj och hasselnöt och dagens smak var mango. Om någon missat glassen i Nora så finns det bara tre smaker att välja på, vanilj och hasselnöt är två och sen väljs den tredje smaken från dag till dag. Tycker det är lika spännande varje gång man åker dit att se vilken den tredje smaken är!

När vi kom hem från Nora kände vi att vi behövde få något mer i magen än bara glass så då grillade vi oss en varsin korv. Då hade det redan hunnit bli kväll och eftersom bilen ändå var framplockad så tänkte vi att det kunde vara kul att åka ner på stan där det skulle vara cruising genom centrum. Så det gjorde vi. Med en liten glasspaus.

Efter att vi hade kommit tillbaka hem till pappa tog jag min cykel och cyklade hem igen. Då hade klockan blivit strax före nio. Jag kände inte riktigt för att bara gå in och sätta mig framför tv:n och för att vänta på att klockan skulle bli så pass mycket att jag kunde gå och lägga mig, så jag drog på mig träningskläderna och traskade ner till motionsspåret. Även om det tidsmässigt tog mycket längre tid än det brukar att ta sig runt ett varv (kanske för att jag redan rört mig en hel del idag) så känner jag mig ändå väldigt nöjd då jag orkade hålla igång hela varvet runt, annars brukar jag få sakta ner och gå efter ett tag för att hämta andan innan jag kan fortsätta springa igen.

Nästan hela dagen idag har jag varit någon annanstans än hemma så det kändes så skönt att komma hem efter löprundan och bara känna att nu ska jag ingen mer stans idag. Sen kan man ju inte direkt klaga på utsikten heller...

Vad mycket saker man hinner med på en dag när man är ledig! Är det så här folk har det på helgerna eller de dagar som de är lediga från jobbet!? Så här skulle jag också vilja ha det några dagar i veckan! Jag får passa på att vara ledig nu under sommarlovet så det räcker för hela året. Så vad ska jag göra imorgon då? Ja, det får vi helt enkelt se vad jag känner för, jag är ju ledig!

Likes

Comments

Halloj på er! Ni vet inte någon som precis gått på sommarlov!? Länge har uppförsbacken varit brant men under kvällen började det sakta plana ut och nu är B-uppsatsen klar och inskickad och därmed är sommarlovet påbörjat! Det firas just nu med en stor skål med popcorn, ett stort glas kall cola och filmen The Wolverine som jag såg går på tv3 nu. Det hade varit skönt att fira in sommarlovet med en lång sovmorgon imorgon men nu har jag ju redan planerat in att åka till hästen på morgonen så det får bli där jag startar min första lediga dag.

Jag har inte riktigt bestämt mig för hur jag ska göra med bloggen över sommaren, den är ju egentligen tänkt att handla om hur det är att plugga till lärare och i sommar kommer det ju inte att bli så värst mycket pluggande! Jag gör nog så att jag fortsätter att hålla er uppdaterade fram tills dess att jag har bestämt mig för hur jag ska göra och så får vi väl hoppas att det inte bara står "Idag har jag bara varit ledig" tio dagar i rad. Första två veckorna skulle jag gissa på att det kommer att hända en hel del om dagarna då jag tänkt ta igen allt som jag inte har hunnit med, t.ex. fundera på hur sjutton de här prästkragarna hamnade i min rabatt...

Likes

Comments