Header

Imorse när jag vaknade hade jag inte alls någon lust att åka in till universitetet. Jag kände mig allmänt nere men samtidigt så kände jag att jag var tvungen att åka in på seminariet. Jag packade alla grejer och så gick jag iväg till bussen i alla fall.

Idag hade vi seminarium där man om man ville skulle prata om sin radiouppgift om det var så att man behövde hjälp med något så kunde kanske någon annan i klassen komma med tips och råd. Eftersom jag redan var klar och hade skickat in den så satt jag mest med och lyssnade, jag tyckte att hellre det än att få ytterligare en uppgift att skriva!

Sen jag kom hem så har jag lagat mat och fixat lite här hemma. Jag har även crosstrainat dagens minuter till skön underhållning av Magnus Betnér. Jag vet inte hur många gånger jag har lyssnat igenom typ allt som Betnér gjort men eftersom jag nu kan det mesta så gott som utantill så kommer jag nog fortsätta lyssna ändå tills jag kan allt ordagrant utantill och sen får vi väl se helt enkelt. 😊

Nu har jag landat i sängen och ska alldeles strax sova. Imorgon är målet att skriva minst 2000 ord till på artikeln. Jag vill gärna få klart artikeln så fort som möjligt så jag kan få någon dag ledigt innan det är dags att börja läsa inför vårterminens första kurs, men nu kommer jag att vara hemma två veckor så det ska väl förhoppningsvis hinnas med. 📚

Likes

Comments

Idag vaknade jag ganska tidigt och eftersom jag kände mig ganska pigg så bestämde jag mig för att kliva upp.

Efter frukosten smällde jag igång på datorn för att börja skriva på min artikel. Eftersom den ska vara 12000 - 13000 tecken så har jag tänkt att jag ska skriva ungefär 2000 tecken om dagen. Det går rätt så snabbt att få ihop 2000 tecken och därför så tycker jag att det känns rimligt även de dagar då jag kanske inte riktigt kan hålla fokus, sen är det ju inget som säger att jag någon dag när jag känner för det inte kan skriva mer än så! Idag var en sån dag då jag inte riktigt kände för det och jag kan tycka att det är rätt svårt att komma igång med saker och ting men jag lyckades få till en bra inledning samt börja samla lite fakta så jag fick ihop mina 2000 tecken. Jag känner mig nöjd med dagens insats!

På kvällen så bjöd pappa på mat och sen tog vi bilen och åkte ett varv runt Möckeln. Sen åkte vi hem till mig och tittade på farmen. 

Nu har pappa åkt hem och jag passar på att skriva ett inlägg medan makaronerna kokar. Imorgon blir nog klasskamraterna glada när de ser att mina makaronlådor är tillbaka igen! 😅 Universitetet imorgon, seminarium är det som står på schemat så det ska bli spännande att se hur det går.

Likes

Comments

Idag har jag fått mycket gjort men sen kan man ju alltid diskutera om det var rätt saker att lägga tiden på. Imorse fick jag sällskap till frukosten så då fick det bli en frukost utöver det vanliga! Vanligtvis så brukar det få bli en smörgås som jag slänger i mig samtidigt som jag gör allt annat så det var skönt att få sitta ner och bara äta massa gott i lugn och ro. Då frukosten inte riktigt var planerad så fick jag göra det bästa utav det som fanns.

Efter att de hade åkt tog jag mig en lite utflykt till min favoritplats i det fina vädret innan jag började på att plocka ner julen här hemma. Även om jag inte blev helt klar så känns det ändå skönt att det mesta är borta och att det börjar återgå till det normala. Efteråt var tanken att jag skulle sätta mig och skriva på min artikel men precis då hörde pappa av sig och ville att jag skulle komma ner och fika, så idag blev det inget pluggande för min del.

När jag kom hem från pappa bytte jag om och körde mina minuter på crosstrainern. Idag kändes det inte lika jobbigt, men jag tror att jag behöver sätta mig och göra en egen träningslista på Spotify. Just nu sitter jag framför tv:n och kollar på filmen Noah som går på fyran. Jag har inte sett den förut men jag måste nog säga att berättelsen är bra mycket i bibeln än vad den här filmen är...

Imorgon måste jag sätta mig med artikeln. Jag har haft väldigt svårt att komma igång med den, jag vet vad jag ska skriva men jag vet inte hur jag ska skriva det så det går lite trögt just nu men jag vet att det brukar gå rätt så bra bara jag kommer igång. Min plan är att få klart den så snart som möjligt och hinna ta några lediga dagar innan jag kör igång med läsningen inför vårterminens första kurs. Det är bara att kämpa på helt enkelt.

Likes

Comments

För att vara fredag den trettonde så har den här dagen faktiskt rullat på väldigt bra! Imorse tog jag bilen till busstationen, dels för att jag hade lite bråttom men också för att det kändes lättare att få ihop dagen om jag hade bilen med mig.

På föreläsningen idag var vi tre tappra som kämpade på och kikade lite på hur religionsundervisningen kan se ut i andra länder. Vi gjorde även en jämförelse mellan Sverige och några europeiska länder.

När vi hade slutat så tog jag bussen hem. När jag hämtat bilen på parkeringen så åkte jag till mataffären, precis som resten av stan också gjorde, och sen åkte jag och hämtade ut ett paket med några av böckerna till vårterminen. Hade någon berättat för mig innan vad det kostar att plugga på universitet hade jag nog tänkt igenom det här en gång till!

Under kvällen nu så har jag hunnit med att laga mat, diska, träna, duscha och kolla på Fångarna på fortet. Nu har jag bäddat ner mig i sängen och försöker skriva ihop ett snabbt inlägg från mobilen här innan jag somnar.

Likes

Comments

Imorse vaknade jag nästan en timme innan alarmet skulle ringa och istället för att somna om så bestämde jag mig för att gå upp. Eftersom det snöade igår så förstod jag att det skulle vara en del att skotta idag så det såg jag till att få gjort innan jag gav mig iväg. Tanken var ju att jag skulle testa att ta bussen till busstationen imorse istället för att gå men då jag blev klar ganska tidigt så bestämde jag mig för att gå i alla fall. Det var is på hela vägen så det var tur att jag hade gått om tid på mig så jag inte behövde stressa. När jag kom fram insåg jag att jag hade fattat helt rätt beslut för när Karlstadbussen svängde in på stationen hade den andra bussen inte kommit än, den var nästan 10 minuter sen så om jag hade tagit den så är risken stor att jag hade missat min buss.

Idag har det varit lärarnas dag, idag var det bara lärare som hade föreläsning då det skulle handla om undervisning och betygsättning. Vi fick även en gruppuppgift där vår grupp fick området världsreligionerna och så skulle vi fundera ut hur man skulle testa eleverna på det området. Även fast vi fick sluta lite tidigare idag så kändes det som att det här var den absolut längsta föreläsningen hittills. Det gick otroligt segt och man fick kämpa med att hålla ögonen öppna från början till slut. Det känns ändå som en bra grej att prata om, alltså hur man ska tänka när man sätter betyg men också mer hur man undervisar i just religion, men efter dagens föreläsning vet jag inte om jag kan säga att jag vet så mycket mer om det än jag visste innan...

När jag kom hem så lagade jag mat och gjorde matlåda tills imorgon och sen jobbade jag på med mitt nyårslöfte. Det minns jag faktiskt inte om jag har berättat om? Jag har i alla fall tänk att det vore kul att börja träna och få tillbaka lite muskler och kondition då jag tappat det helt efter att jag pausade ridningen, men eftersom det är bland det värsta jag vet så var jag ju tvungen att hitta en lösning och det tror jag att jag har gjort. Min tanke är att från nyår, och kanske inte till nästa nyår men så långt jag orkar (vilket jag tror är ganska långt om man bara kommer in i det), så ska jag varje dag ställa mig på min crosstrainer som bara stått och samlat damm. Så för varje dag som går lägger jag på en minut, alltså dag 1 = 1 minut, dag 2 = 2 minuter, dag 3 = 3 minuter... osv... Idag är det ju den tolfte januari vilket alltså innebär att det är dag 12 och därför var det dags för ett träningspass på 12 minuter. Jag tycker faktiskt att det funkar riktigt bra! Nu i början är det kanske inte så fysiskt jobbigt men jag tänker att det är bra för det mentala så att man får en rutin på det så att man orkar fortsätta. Det jobbigaste nu är ju inte att träna utan att ta på sig träningskläderna och faktiskt gå ner och köra dagens minuter. För den som inte redan räknat ut det så skulle det alltså innebära att jag sista veckan i år är uppe på 6 timmar och därför har jag valt att bara köra så länge jag orkar och så får vi se vad jag gör sen.

Efter mitt pass så tappade jag upp ett varmt bad med massa skum och slog på en bra film. Det är ungefär så min dag har sett ut idag. Imorgon är det dags att åka in till universitetet igen och jag har inte riktigt förstått vad det är för något vi ska prata om så det ska bli spännande att se! Men nu tar jag nog natten.

Alltid lika rädd att glömma ljusen!


Likes

Comments

Tanken med den här dagen var att jag skulle börja skriva på min nästa examinationsuppgift, på min artikel, en riktigt så blev det inte.

Jag vaknade ganska tidigt idag av mig själv så jag tänkte att det var lika bra att gå upp. Efter att jag hade fått frukost i magen satte jag på datorn och öppnade ett nytt dokument, det var ungefär så långt jag kom. Ju mer jag vaknade till desto fler tankar började snurra runt i huvudet. Det är mycket runt omkring just nu men förhoppningsvis så var dagens dipp bara idag, jag tror inte det men jag har verkligen inte tid just nu.

Så idag har jag suttit i pyjamas och morgonrock hela dagen och bara kollat på film. Jag känner mig ändå inte så stressad över att jag inte kom igång med artikeln för jag känner att jag har i stort sett allt som jag behöver och jag har en plan för hur jag ska lägga upp det hela.

Imorgon ska jag in till universitetet igen och jag tänkte faktiskt prova att ta bussen till busstationen istället för att gå. Det skulle vara tråkigt om jag skulle missa den bussen för då hinner jag inte med bussen till Karlstad och då blir det lite jobbigt... men jag ska satsa på att vara där i god tid och så får vi väl hålla tummarna för att allt går som planerat! När jag kommer hem sen på kvällen så kanske jag börjar lite då på min artikel, beroende på hur trött jag är och hur jag mår.

Likes

Comments

(Börjar med att varna för att det här kan vara det mest kronologiska inlägg som jag någonsin har skrivit och som jag någonsin kommer att skriva!)

Då var det dags igen! Idag hade vi årets första föreläsning. Vi kommer att fortsätta ett tag till med den delkurs som vi påbörjade innan jul så än kan har vi inte kommit in på vår vårtermin.

Det var faktiskt inte så svårt som jag trodde att det skulle vara att ta sig upp ur sängen när alarmet ringde vid halv sju. Det var skönt att vi började lite senare idag så jag fick lite sovmorgon! Jag har ju då varit duktig och vänt runt dygnet nu när jag har varit hemma så länge, men inte riktigt så duktig så att jag i god tid vände tillbaka det... Men det gick ju bra ändå! Tur att man är morgonpigg när det väl gäller!

Idag har vi kikat lite på olika läroplaner från 1900-talet och jämfört dem med varandra för att se hur saker och ting har förändrats och om det har skett några förändringar. Ja, det är väl ungefär det som vi har roat oss med idag. Det var kul att få komma tillbaka igen och träffa de som man saknat under ledigheten (de andra också såklart!)!!

Idag har jag även provat något som jag aldrig har gjort tidigare! När jag klev av min buss så gick jag några meter och sen klev jag på en annan buss! Visst är det helt fantastiskt!? Nej, kanske inte... men jag har upptäckt att det nu enligt de nya busslinjerna går en buss ganska nära där jag bor. Eftersom det skiljer typ 10 min mellan den bussen och karlstadbussen så skulle jag ju faktiskt kunna prova den en morgon också, om det funkar så skulle det ju innebära att jag inte skulle behöva gå upp så tidigt! Nu när det är blött och kallt ute är det ju inte så himla mysigt så då skulle jag ju faktiskt kunna åka buss! Ah det var det jag upptäckte och provade idag! :)

Det är tur att det finns lampor på andra sidan när man ska gå genom skogen

Igår skrev jag inget inlägg om vad jag gjorde min sista dag på "jullovet" så jag lägger in det här så dagarna kommer helt kronologiskt...

Igår så skrev jag klart min ena examinationsuppgift och skickade in den! Jag förstod inte riktigt vad jag skulle göra så jag har ingen aning om jag har gjort rätt men inne är den i alla fall och så får vi ser hur det går helt enkelt. På kvällen sen åkte jag och pappa till Örebro där vi åt buffé på Kinamuren eller Kina muren, jag har inte riktigt räknat ut än om det ska sitta ihop eller inte... Har man inte varit där så tycker jag absolut att man ska åka dit! Har man varit där så kan man ju alltid åka dit igen för det är ju bara så himla gott!!!! Min förrätt, sushin och den kinesiska maten fastnade tyvärr inte på bild så jag får väl bjuda på de bilder jag har och låtsas som att det var det ända jag åt...

Imorgon (bara för att göra det ännu mer kronologiskt) känns det som att jag skulle vilja vara ledig hela dagen men jag ska nog försöka börja lite med min andra uppgift. Vi får se hur det blir, jag vet att jag inte behöver in till universitetet i alla fall men sen har jag ingen aning.

Nu ska jag nog stänga ner datorn för ikväll och ta natten! Det känns som att den här dagen har varit hur lång som helst! Det blir väl bättre sen när man börjar komma in i de vanliga rutinerna igen...


Likes

Comments

Tänk att det redan har blivit ett nytt år, jag tycker nästan att åren bara blir kortare och kortare, det känns så i alla fall! ☺ Nu har det inte blivit några inlägg på ett tag men jag tänkte prova idag att skriva ett inlägg från mobilen.

Nyårsafton har vi hunnit med och det blev riktigt bra! Jag åkte till pappa på kvällen och där lagade vi mat tillsammans. Senare spelade vi bingolotto och kollade på film fram till tolvslaget och när kloka blev tolv gick vi ut och tittade på alla fyrverkerier!

2017, jag tycker nog att det här året har börjat bra ändå. Jag vet att det bara har gått två dagar, men det känns bra. Både igår och idag blev det en långpromenad (lång för att vara jag)med Mehpare. Det är faktiskt rätt mysigt att vara ute på promenad i skogen med henne, det är även bra för mig som inte tycker att det är så himla kul att träna för hon pratar så mycket så jag glömmer bort att jag motionerar! 😅 Haha hon är helt fantastisk! ❤

Imorgon hoppas jag på att få lite hjälp med mina examinationsuppgifter. Förhoppningsvis släpper spärren så jag kommer igång med dem,det är ju inte så lång tid kvar tills de ska skickas in! Släpper den inte är det nog bara att kasta in handduken och tacka för den tiden som varit... 🙈

Likes

Comments

Nu har jag inte uppdaterat bloggen på länge då det inte har hänt så speciellt mycket. Jag tänker att det kanske är lite roligare för er att läsa om det nu under julledigheten kommer ett inlägg när jag har gjort något istället för att det kommer ett varje dag, så det inte flera dagar i rad står att jag bara har legat i sängen och väntat på att dagen ska ta slut.

Igår var jag och hälsade på denna skönhet:

Bilden är ju då inte tagen igår eftersom jag så duktigt nog glömde mobilen. Men det gjorde inte så mycket då jag har en hel del bilder att välja på ändå. Det var roligt att se honom igen! Jag tror det var 1,5 år sedan som jag slutade rida honom av lite olika anledningar. En helt fantastisk häst på alla sätt! Jag fick frågan om jag skulle kunna tänka mig att börja rida honom igen då tiden inte riktigt finns för honom. Eftersom han tappat mycket av de muskler som vi hade tränat upp så får man börja om på ruta ett igen och det kräver ju mycket jobb och mycket tid. Frågan är bara om jag kan hitta den tiden... Självklart vill jag jobba med honom igen, men med så mycket skola som jag har så vet jag faktiskt inte om jag kan. Vi pratade om att isf att sätta igång till våren så jag har ju tid på mig att känna efter och fundera. En tanke nu är om jag skulle kunna lägga det de dagar som jag är på universitetet, dels eftersom bussen hem ändå passerar där men också då jag inte brukar plugga när jag kommer hem efter så långa föreläsningar. Om det skulle gå kan jag ju räkna in minst två dagar i veckan, är det en lugn vecka skulle det ju kunna bli fler...

Idag har jag åkt runt lite i staden. Jag var först på JYSK för att kolla om de hade något vitrinskåp eller skänk till mitt vardagsrum. Det var ett vitt som jag hittade på deras hemsida som jag tänkte att jag skulle kolla på men jag tror inte att det kändes helt rätt. Jag får leta vidare helt enkelt. Efter det så åkte jag till El-Giganten då jag är lite sugen på en ny mobil. Tänkte beställa en på nätet men vill gärna se dem i verkligheten först. Efter att ha klämt och känt la jag ner det där med någon ny mobil, tyckte att det kändes tråkigt att lägga så mycket pengar på en ny som ser nästa exakt likadan ut som den jag och med samma innehåll. Det är ju inget större fel på min det är bara internet som krånglar, både med och utan wifi, men annars fungerar den hur bra som helst!

Plugget har jag lagt ner för nu då jag ändå inte kommer någonstans. Jag tror att jag har allt det materialet och den faktan som jag behöver för de båda uppgifterna och jag vet att det ena ska vara en text om tre radioprogram och det andra ska vara en artikel, det är där någonstans som det har låst sig. Det känns som att jag har köpt en IKEA-möbel och jag har liksom alla delarna och jag ser på bilden vad det ska bli men de har glömt skicka med instruktionerna för hur man ska sätta ihop den. Skillnaden där är ju att du med en IKEA-möbel kan gå lite på känslan och med vägen se om det ser rätt ut... Det har alltså låst sig rejält där och jag har ingen som helst aning om hur jag ska lösa det. Jag har gjort så pass många försök nu och fått hjälp som inte har varit till så stor hjälp så det känns som att jag sitter så fast att jag inte kommer att fixa det här, min hjärna har redan bestämt sig för att det inte går och då går det oftast inte att ändra på det... tyvärr... Om du som läser det här vet med dig att du är en av dem som har hjälpt mig att låsa upp förut så får du gärna höra av dig, jag behöver dig just nu!


Likes

Comments

Idag blev det äntligen julafton! Imorse ringde alarmet vid halv nio och då började jag med att ringa till mormor för att önska god jul. Sen gjorde jag mig iordning, packade alla julklapparna som låg under granen och åkte till pappa. Där började jag med maten medan han gjorde sig iordning. Den här julen blev det bara vi två men det gick ju hur bra som helst det också! Några saker utav julmaten gjorde vi för första gången då det inte brukar vara vår uppgift men med ett bra samarbete klara man det mesta. Det blev nog ett utav de bästa julborden vi någonsin har haft! :)

Efter att vi hade diskat och dukat undan allt tog vi det lite lugnt i väntan på Kalle. Mitt i Kalle kom mormor förbi med en liten julklapp! En liten slant blev det i år som jag ska köpa något fint för, eller spara. :)

Sen blev det dags att öppna paket! Om man lägger ihop alla julklappar jag fått den här julen har jag fått:

- Doftljus i olika sorter

- En parfym

- En planeringskalender + en skyddsängel

- Pengar

- Två trisslotter, en utan vinst och en med vinst (60 kr)

- En Toblerone

- Nya vinterskor

- Påslakansett till nya sängen x2

- En handväska

- Fler galgar till min walk in closet

- Ett skoställ till hallen

- Ny köksutrustning

Jag tror att det var allt, det kan vara något mer som jag inte kommer på just nu. Jag hade köpt ett pussel till pappa i julklapp eftersom vi alltid brukar pussla vid jul och självklart från samma serie som alla andra år, så efter paketöppningen började vi med pusslet. När vi hade hållit på en stund bröt vi för en fika. Igår försökte vi oss på att göra pannacotta som vi skulle ha idag och de blev faktiskt riktigt bra! Så en varsin sådan och pappas hembakta lussebullar blev det.

Sen pusslade vi hela kvällen och hann lägga klart det. Det var nog inte tillräckligt svårt helt enkelt, men det var ändå kul och inte alldeles enkelt. Efteråt så åkte jag hem och det är ungefär så långt som jag har kommit. Jag lastade ur alla saker ur bilen och sedan gick jag och la mig. Jag hade datorn i sovrummet så får skriva inlägget som det sista jag gör idag. Nu ska jag ta natten och så får vi se vad som händer och sker imorgon. :)

God jul till dig som läser det här!!

Likes

Comments