Header

Idag blev det en lite annorlunda dag...

Imorse ringde alarmet vid sex och då gick jag upp och gjorde mig iordning för att åka in till universitetet. Där skulle jag på ett möte direkt på morgonen om min VFU (praktik) som kommer i höst. Det blev inte riktigt som planerat då hon som skulle hålla i det hela var hemma och vabbade men vi gjorde så gott vi kunde utan henne. Efter det så var det föreläsning som det brukar vara på tisdagar men som jag skrev igår så var jag inte riktigt säker på om jag skulle gå eller inte. Jag valde att åka hem och fortsätta med läsningen istället.

När jag kom hem igen så hade det redan blivit dags för lunch så då slängde jag ihop lite mat som gick snabbt och sen fortsatte jag läsa i den danska boken som jag började med igår. Jag hade hoppats på att jag skulle komma lite längre än jag gjorde men jag hade svårt att hålla fokus så det gick inte så bra. Ett kapitel till blev det i alla fall.

Senare på eftermiddagen var det fortfarande fint väder ute så jag hoppade i träningskläderna och gick ut på en långpromenad. Då min promenadkompis och jag inte hunnit komma igång för i år än (inte tillsammans i alla fall) så fick jag lyssna på Özz Nûjen istället när jag traskade runt. En hel mil gick jag till slut ihop efter några avslutande varv runt trädgården för att få ihop de sista hundra metrarna. Men det var skönt att få komma ut en stund.

Efter en vända i duschen så drog jag igång på datorn för att se om jag kanske kunde skriva något mer på hemtentan istället för att läsa. Jag har ju skrivit tidigare att jag börjat lite smått på en bokrecension och den fortsatte jag med nu. I den så ska man referera till minst fem kapitel i boken så jag letade upp fem kapitel där jag tror att jag kan hitta lite saker som jag kan sätta ihop och få till någon form av röd tråd igenom.

Nu har jag precis kollat på ett avsnitt av Breaking Amish som jag får skriva mer om någon annan kväll då tiden springer ifrån mig lite grann just nu! Dags att gå och lägga sig för imorgon ska jag in till universitetet igen för ett nytt möte, men mer om det imorgon...

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag var tanken att jag skulle fortsätta med hemtentan och med bokrecensionen som jag började på lite smått igår men så blev det inte...

När jag vaknade imorse så kände jag att det kanske var lika bra att ta tag i nästa bok, jag har skjutit upp det då den är på danska och man skulle väl kunna säga att min danska är ganska så begränsad... Men jag gjorde mig iordning och såg till att få i mig lite frukost innan jag tog med mig boken ut på altanen i solen. Det gick faktiskt bättre än jag trodde, jag tog mig inte riktigt till hälften (ca. 100 sidor) men jag är absolut nöjd med dagens insats!

När det blev för kallt för att sitta ute så gick jag in och städade av lite. Sen kom pappa och hämtade upp mig och så åkte vi till Burger King och köpte hamburgare och glass. När vi ändå var i det området så svängde vi förbi Rusta och gick runt där inne i nästan en timme, dock fick vi bara med oss halva affären hem den här gången så det var bra!

Nu sitter jag i soffan och kollar på kvällens avsnitt utav Camping Queens men jag ska alldeles strax runda av kvällen då jag ska upp tidigt imorgon. Imorgon åker jag in till universitetet då jag har ett möte inbokat på morgonen men jag har inte riktigt bestämt mig än för om jag ska åka hem efter det eller gå på föreläsningen. Vi får se hur jag gör...

Bjuder på en bild av mitt matbord där mina tulpaner äntligen har slagit ut.

Likes

Comments

Nu blev jag faktiskt lite fundersam, hur kan det senaste inlägget vara från i torsdags? Hur kan det redan ha gått två dagar? Hur kan det redan vara söndag? Är det bara jag som känner att de senaste dagarna har gått väldigt fort? Känner att bilden över kanske på något sätt kan visa att det är lite rörigt just nu...

De här dagarna då som jag har missat att skriva här så har jag skrivit på hemtentan. Även idag har jag skrivit på hemtentan och blivit klar med en del av fem. Jag har ingen aning om hur jag ska få ihop det här då varje del tar extremt lång tid att skriva! Jag ska samtidigt hinna läsa alla böcker och gå på alla föreläsningar! Jag tänker lite som så att gör jag bara mitt bästa så får det duga sen, men även att det är bättre att jag får ihop någonting på varje del än att bara hoppa över och försöka ta igen senare, jag har redan nog med "att ta igen senare"-saker.

Så mycket mer än så har nog inte hänt de här dagarna faktiskt. Jag åt ju självklart våfflor igår när det var våffeldagen men mer spännande än så har det inte varit.

Nu ska jag ta natten och imorgon ska jag fortsätta med hemtentan samt försöka klura ut hur man skriver en bokrecension!

Likes

Comments

Om jag har haft en bra dag idag? Jag har haft en dag. Den har liksom bara passerat känns det som.

Under förmiddagen så plockade jag lite här hemma och tog tag i disken som jag länge väntat på att den skulle diska sig själv. Efter det pratade jag i telefon en stund med en favorit innan jag fortsatte med hemtentan. Det har faktiskt gått bra idag, det tog ganska lång tid innan jag kom på hur jag skulle komma vidare men till slut så släppte det och jag blev klar med uppgiften som jag hade börjat på (i huvudet i alla fall. Imorgon kommer jag absolut att bli klar med den, då är jag klar med en av fem. 😊

Nu halvsover jag i soffan och väntar på resultatet i Let's Dance. 😴

Likes

Comments

Dagens inlägg skriver jag ifrån datorn då den ändå är på, det innebär alltså inga roliga emojisar då jag inte får det att fungera. (Ledsen-gubbe-emoji om jag hade haft någon)

Idag kändes det lite konstigt att inte åka in till universitetet på föreläsning, oftast så ligger föreläsningarna på tisdagar och torsdagar men den här veckan såg det lite annorlunda ut. Därför så har jag varit hemma idag och kunde då börja med hemtentan. Jag skrev ju igår att om jag jobbade på riktigt bra idag så skulle jag ge mig själv en belöning imorgon och om jag ser till hur jag har jobbat idag så vet jag faktiskt inte om jag har gjort mig förtjänt av det... Min förhoppning var att jag skulle göra klart frågan jag började på idag då den var ganska "enkel", man ska hitta på ett case och sen analysera olika lösningar, eller vad man nu ska kalla det, utifrån olika etiska teorier och sen komma fram till ett svar hur man ska göra. Jag har kommit på ett case och jag har gjort en konsekvensetisk analys och en pliktetisk analys... Ah, det är ungefär så långt jag har kommit på cirka 10 timmar och jag är inte så säker på det här med att man "inte ska vara en glädjedödare", om det verkligen är något som skulle kunna göras om till allmän lag men just nu är jag lite för trött för att komma på något annat.

Imorgon ska jag försöka att gå upp lite tidigare och fortsätta med hemtentan, hur det än går under förmiddagen så skjuter jag nog på min belöning och satsar på att komma så långt som möjligt med skrivandet. Jag har någon mer bok som jag ska hinna läsa också, kanske att jag hinner klart med den frågan som jag började på idag och kan börja läsa i boken efter det...? Vi får se vad som händer och sker imorgon!

Likes

Comments

Idag har det varit en så händelserik dag att jag redan gått och lagt mig! 😅😴

Som jag skrev i gårdagens inlägg så fick jag ett meddelande om att jag skulle på gruppintervju idag inför sommaren, så det har jag varit på idag. Jag var så himla nervös innan då jag inte riktigt visste hur det skulle gå till, var det var någonstans eller hur jag skulle ta mig dit. Jag kan inte säga att det gick speciellt bra för mig men jag känner att det inte gör så mycket då jag är nöjd med att jag överhuvudtaget vågade! 💪😊

Efter intervjun gick jag ett varv på stan. Det kändes lite osäkert att gå runt där alldeles själv då jag aldrig har varit där förut men några påsar fick jag med mig hem.💸

Det blev en heldag i Karlstad så idag har jag inte hunnit att läsa någonting. Imorgon tar jag mig en lång sovmorgon, det tycker jag att jag är värd efter den här dagen! Sen är min tanke att dra igång med hemtentan som vi har fått ut, om jag jobbar på riktigt bra med den imorgon så ska jag ge mig själv en form av belöning på fredag som jag verkligen har längtat efter! 😄

Likes

Comments

Imorse var jag extremt trött när alarmet ringde så mina planer på att gå upp lite tidigare för att fixa en matlåda till lunchen fick jag glömma.

Men idag var det alltså dags för föreläsning igen och fokus idag låg kring de mänskliga rättigheterna. Och etik såklart. Eftersom det inte gjordes någon matlåda imorse fick det bli en nödlösning:

När jag kom hem så svängde jag förbi hos pappa då han hade fixat en ny mobilladdare till mig och efter det så åkte jag vidare på jakt efter ett nytt ljusfat. Jag hittade tyvärr inget och jag tiden hade sprungit iväg så de flesta butiker var höll på att stänga, kanske hinner jag iväg en sväng imorgon igen.

Under eftermiddagen/kvällen så fick jag även ett meddelande om att det kommer att hållas en anställningsintervju imorgon inför sommaren så vi får väl se hur mycket sömn det blir inatt... Det känns väldigt spännande samtidigt som det känns dö-läskigt! Men vi får se hur det går, jag får ju ändå någonstans försöka intala mig själv att det kommer att gå bra även fast det inte är mycket just nu som pekar åt det hållet... Om du som läser det här nu sitter inne på några sista-minuten-tips så skulle jag bli jätteglad om du ville dela med dig utav dem!


Likes

Comments

Hem ljuva hem! Helgen spenderades i Trollhättan då jag fick biljetter till En skam för Sverige 2 men Soran Ismail och Magnus Betnér. Men nu har jag då äntligen kommit hem igen. Det var skönt att komma bort en stund men lika skönt att komma hem igen! Så här kommer några bilder från igår:

Bild 1: Scenen innan det började, Bild 2: Soran (utklädd till Bananaman) och Magnus, Bild 3: Soran

Det var faktiskt riktigt bra, de hade många bra poänger även om jag inte höll med om allt. Men det var helt klart en bra födelsedagspresent!

Även läsning har stått på schemat för helgen (tyvärr) men det har gått riktigt bra! Målet tills idag var att läsa hela den boken som jag hade med mig och det har jag gjort. Igår fick jag tid på förmiddagen till att läsa och boken var väldigt bra så det var inga problem att sträckläsa den. Denna för den som funderade:

Idag var det föreläsning men då jag fortfarande befann mig i Trollhättan så missade jag den. Det känns inte som att det gjorde så mycket då hemtentan har kommit ut och jag känner att jag har hyfsat koll på grejerna. Skulle det vara något från dagens lektion som jag behöver för hemtentan så går det att ta del av föreläsningen i efterhand då de alltid spelas in. Jag kom hem vid lunchtid ungefär och sen tog jag det bara lugnt hela eftermiddagen då jag var ganska trött, jag skummade lite i nästa bok men jag kände att det inte var någon idé att börja med den då det ändå inte skulle fastna något.

Imorgon ska jag in till universitetet så nu blir det nog att jag går och lägger mig ganska snart. Väskan ska packas och matlåda fixar jag innan jag åker imorgon, det blir nog bra det här!


Likes

Comments

Det blev visst lite sent ikväll... så sent att det hann bli en ny dag innan jag hann uppdatera bloggen. Men nu får det bli ett snabbt inlägg innan jag somnar. 😴

Idag gjorde jag en planering för läsningen i helgen. Vi har en lite tjockare gul bok (den var på bild häromdagen) och går igenom i stort sett hela den här delkursen som vi håller på med nu och den har jag haft mest fokus på att ta mig igenom, jag är dock inte riktigt i mål med den än. Vi har även några lite tunnare böcker som sammanfattar de olika delarna av delkursen och de tänkte jag dra igång med nu. Idag blev det tyvärr inte så många sidor läsa men boken som jag började med är på 130 sidor så mitt mål är att den ska vara färdigläst senast på tisdag!

Det kommer att vara mycket den här helgen (måndagen inräknad) som kommer att ta mycket tid ifrån läsningen så nu gäller det att prioritera och försöka hitta de här stunderna och försöka vara så effektiv som det bara går! Självklart så ska jag ju hitta på en massa kul också, men det får jag skriva om någon annan dag. 😊

Likes

Comments


Börjar med att bjuda på en bild från gårdagens föreläsning. Det är väl ungefär så där som det brukar se ut när man ska försöka hålla sig vaken och alert sista timmen 😅.​

Idag har jag varit hemma hela dagen och jag började dagen med en lite väl lång sovmorgon... Jag sov nog inte så länge egentligen men istället för att kliva upp så kollade jag på en film, Morran & Tobias 😊. Väl uppe sen då så drog jag ihop smuttstvätten och bar ner den i tvättstugan. Det är ungefär det jag har gjort idag, jag har sprungit mellan tvättmaskinen och böckerna.

Jag fick frågan idag om jag inte kunde komma tillbaka till min gamla gymnasieskola idag under eftermiddagen, vilket hade varit hur kul som helst om jag hade haft lite mer tid😕! Jag har ju skrivit tidigare att jag för tillfället hamnat lite efter med läsningen och nu har jag lite planer för​ helgen så den tiden fanns tyvärr inte idag, men då jag var lika välkommen någon annan dag så känns det inte som att det gjorde så mycket 🤗.

Nu kollar jag på Let's Dance under tiden som jag väntar på att kvällens sista tvättmaskin ska bli färdig. Imorgon ska jag absolut gå upp tidigare än vad jag gjorde idag och jag ska försöka få till någon form av planering för hur jag ska lägga upp läsningen i helgen för att få det hela att gå ihop 💁.


Likes

Comments