Hej!
Hur är det??
Med mig är det ganska bra. Jag har bara jätte jätte ont i knät.
Igår så var jag och mamma på akademiska sjukhuset i Uppsala hos en special läkare.
Vi var där för att börja utreda mitt knä och det är därför det här inlägget heter
en ny början.
Vi ska åka ditt om någon vecka igen för att ta en magnetrönken på mitt högra knä.
Men från till des så ska jag äta Alvedon och Ipren och gå på hela foten.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej!
Hur är det?
Med mig är det bra.
Jag har inte skrivit något på länge för jag har haft mycket med skolan. Men nu så ska jag skriva mer.

I söndags
Så hoppa jag fina Varas.
Han var jätte fin och han blev perfekt över hindren och studsen.
Den första studsen var det 2 hinder med och det var ponny avstånd där men Varas var så duktig så vi Klara det utan problem.
Sen så hade vi en fyrstuds.
Det var och så ponny avstånd där men där hoppa vi inget högt.
Sen så fanns det ett räcke på banan och den hoppa vi mellan högt på. Fast ganska högt för mig för jag har bara hoppat 75 cm för och nu så hoppa vi 80 cm. Men det är ingen jätte stor skillnad där. På två studsen så var det högsta vi hoppa 60 cm på sista hindret där.

Måndag
Idag på skolan så hade vi SO prov. Jag tror att det gick bra. Vi får nog redan på det nästa vecka. Tror jag. Men idag har det regnat så mycket. I Gävle där jag går så hade det regnat mest i hela Sverige

Likes

Comments

Jag ville bara skriva lite och sen så satte jag mig ner och kolla på gamla bilder från min dator så jag tänkte att jag kunde vissa några för er. Jag kommer att vissa tre bilder och ni får skriva om ni vill ha en till sånt här inlägg. Den här bilden är tagen ifrån Norge i en stad där som heter Mo i Rana, Bilden är tagen 2015. Då var jag där med några släktingar. Det var så sjukt vackert där vi var på lite andra ställen med. där var vi bara över dagen Norge. Jag skulle verkligen rekommendera att åka ditt.

De här bilden är inte jätte gammal men den är ifrån början av 2017. Hästen på bilden heter Mulle. Bilden togs innan vi hade en ponnyridning på ÄRK.

Den här bilden togs i våras. Bilden är också från 2017. Hästarna på bilden heter Zack och Backaral. Fuxen är Backaral och han är en c- ponny som jag gillar och har varit medryttare på. Den bruna hästen heter Zack och är en storhäst. Han är Backs kompis och dom står tillsammans i en stall i närheten av mig.

Likes

Comments

Idag så var Varas så sjukt fin. Jag var jätte nöjd med han och med mig stjäl. Vi klickade verkligen idag. Jag var perfekt i handen och han lyssnade perfekt. Vi gjorde två övningar dom är det dom som finns där ner och där skriver jag vad vi gjorde i övningen. Men jag är jätte nöjd över oss och han gick en stund till och med i form😻 Jag är jätte nöjd över oss och jag skulle till och med testa att rida en dressyr tävling på han❤

I den här övningen så ska man ha 4 sockerbitar men det kan vara något annat med. Man börjar vid A om du rider i höger varv. Men du börjar vi d A eller C och rider ut i hörnet och börjar sänkel vikningen och rider mellan den första sockerbiten och sen när du kommer till andra sockerbiten så ska du rida rakt och sen vid tredje sockerbiten så gör du sänkel vikningen åt andra hörnet. Sen så när du kommer till den andra lång sidan så kan du träna på att ställa hästen åt olika håll. Testa att trycka ut rumpa och se vad som händer men man kan också träna på galoppfattningar eller förvänd galopp. Gör det du behöver träna på.

Nästa övning är den här och till den behöver du ingenting bara dig och en häst. Den här bilden blir rätt om du rider i höger varv. Det du ska göra här att du ska komma i galopp och göra galopp sänkel vikning för sedan i mitten av ridabanan (Vid X) rida rakt rätt upp och så försätter du så tills du vill sluta. Du kan träna på att rida i förvänd i galopp i den här övningen och du kan också köra den i trav. Du bestämmer stjäl❤ Hoppas ni har fått Bra tips som du kan använda.

Likes

Comments

Nu så sitter jag på bussen på väg hem efter att ha slutat tidigt.
Idag så slutade vi vid 13:20 men jag hadde ph samtal så jag sluta vid 14:05 för jag fick sluta lite tidigare för att jag skulle hinna med min buss.
vilket jag också gjorde. Ikväll så har jag inget att göra vad jag vet än. Men det kan ändras fort. Men den här helgen kommer vara den bästa på ett tag. Först så ska jag till Erik och fixa i hans stall och Ta ut hästarna men jag ska kanche också få rida en av hästarna❤ Sen så åker vi och hämta upp Amanda hemma hos henne (för vi åker förbi henne när vi åker hem) och då så ska hon sova hos mig❤ och vi ska få ha hela husvagnen för oss själva. Jag vet inte vad vi ska hitta på men det får vi se imorgon. Sen på söndag så ska jag till ÄRK och rida. Jag vet inte vem jag får men det får jag också se.

Det har inte varit min bästa vecka den här veckan. Jag har haft så ont i mitt knä att jag inte kan gå eller stå utan att ha knä skydd och lindat knä. Men det gör jätte ont ändå men jag har en väldigt hög smärt gräns och när jag har ont så har jag jätte jätte ont. Men jag har varit så envis så jag har gått i skolan fast att jag har ont.
Men nu ska jag inte klaga någon mer nu ska jag tänka positivt. Nu taggar jag
helg med massa roligt❤

Likes

Comments

Jag vet inte hur länge sedan det var jag skrev något men här kommer en uppdateringen. Jag tror att det var i söndags så kom farmor och Ludde efter jag hade ridit och jag red fast att jag är skadad i knät. Men med Alvedon och knä skydd och ridstövlar så gick det. Det gjorde ont men min smärt gräns är ganska hög så jag tål mycket smärta. På ridning hade jag först Jimmy ( Den vita hästen) och sen så skulle jag rida i min nya grupp som är efter min gamla grupp. Då red jag Varas ( Fuxen) Det gick bra i första gruppen. Jimmy var lite pigg men det är bara roligt med pigga hästar. Han var jätte rolig att rida, det är mycket fart och vilja i den hästen. Jag gillade att rida han. Sen så efter min gamla grupp så skulle jag rida i min nya grupp. I den gruppen hade jag ju Varas. Han var rolig att rida men han är jätte känslig. Han har nästan  inga tänder så bettet ligger dräkt på tandköttet. Så först vart jag lite för hård i handen och då vart han lite bråkig. Sen så fick jag en perfekt balas mellan att vara för hård och vara för lös i handen. Men sen ett tag vart jag för lös i handen och då börja han att galoppera fast att vi skulle trava men det är bara att öva på hur mycket hand man ska använda. Men det gick bra ändå. Jag vet inte vem jag har på söndag men jag tror att jag har Varas igen och då ska jag bara rida i min nya grupp. Men nu är jag på väg till skolan och sitter på bussen. Jag skriver mer ikväll om hur dagen har varit. Hörrs då❤

Det är Jimmy ❤

Det är jag och varas❤

Likes

Comments

Idag har det varit en super bra dag. Fösta så fick jag hoppa min älskling Mimossa. Hon var jätte fin. Men hon blev ganska het och stark på slutet. Vi jobbade mycket med att hon ska lyssna på mig. Övningen vi gjort så ut. 1. Ett trav hopp hinder 2. Man ska göra en volt och hoppa över ett sockerbitshinder i galopp 3. Hoppa ett räcke i galopp. Vi börja med att hoppa ca 40 cm och avslutade på 60 cm. Hon får en stor gul stjärna.
Sen så åkte vi hem och åt mat sen så åkte vi till ett stall här där vi bor och jag fick rida en sån grymt fin häst som heter Silken. Han var super fin och lätt jobbad. Han har vilat i 2 månader och nu ska jag sätta igång han igen. Men han var så himla fin. Först så longera ägaren mig och han sen så fick jag rida honom ensam. Jag jobba honom mest på volterna och jobba honom näst i trav då han inte gått så hårt. Men längtar tills nästa gång jag ska rida honom.

Så här såg övningen ut. Jag ritade inte jätte bra men hoppas ni förstår. Det är en jätte bra övningen för er med pigga hästar. Dom blir lite lugnare.

Likes

Comments

Idag så ska vi åka och kolla på Bilar 3 i 3d. Vi ska åka vid 16:00. Vi ska se den i Gävle. Igår när Albin och pappa kom hem så cyklade jag och Albin och slåde lite jultidningar sen så på kvällen så kolla jag lite på Youtube. Jag ska försöka skriva så mycket som helst på bloggen. Jag skriver mer ikväll när vi komit hem.

Likes

Comments

När jag skriver det är är klockan 12 på dagen. Igår så fick vi åka från Akademiska. Dom sa att jag hade fått ett virus i halsen och att om jag fick hög feber igen så skulle vi åka in igen. Just ny har jag inte hög feber eller så. Men jag mår bättre än igår. Idag så är jag hemma men på Måndag om jag mår bra så ska jag tillbaka till skolan. Jag har fått jobbat hemifrån sen i igår. Jag har inte gjort något idag mer än att kollat lite på Youtube. Men jag skriver imorgon vad jag gjorde på kvällen. Men det här kommer upp på kvällen för då kanche jag hinner skriva något mer. Men vi får se om jag skriver något mer på kvällen

Likes

Comments

Nu så sitter vi och väntar på att läkaren ska komma och hämta oss. Skriver mer sen

Likes

Comments