View tracker

Två veckor har naglarna hållit trots stallbestyr och ridning varje dag 😀. Jag brukar måla naglarna varje vecka för att det ska hålla så att det gått två veckor o de ser fortfarande ut så här 😍.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

.... att vara sjukt 😫😫😫

Det är verkligen inte min grej.... men nu är febern o förkylningen igång.,,,

Hemma från jobbet idag och tycker riktigt synd om mig själv..,, så synd så jag köpte två skvallertidningar..,, det säger inte lite...

Så lilla Diva och jag ligger o softar i soffan medan det stormar ute .

Fler som är sjuka?

Likes

Comments

View tracker

Äntligen hemma och sååååå risig. Vi startade imorse 7:10 och var åter hemma 20:30

Hela dagen har gått åt att åka totalt 78 mil med bil och hästtransport, men det var det värt! 😀

Är så glad över att Eamon Hickey som är en av Sveriges bästa unghästutbildare har utbildat just min unghäst Narezch. Bättre grund att starta sitt vuxenhästliv på är svårt. Otroligt nöjd är jag iallafall.

Tyvärr har min förkylning brutit ut rejält och jag känner mig riktigt risig. Nerbäddad med Ipren o nässpray ska jag försöka ta mig igenom den här natten.

Klockan ringer 06:20 för 7 hungriga hästar vill ha frukost och komma ut i hagen.

Godnatt

Likes

Comments

Så otroligt stolt över min bebishäst Narezch, som jag för övrigt inte får kalla bebishäst eller prata bebisspråk med, enl Eamon Hickey.

Det är en häst och inget annat som förtjänar respekt, tillit och förtroende. O det mina vänner, bygger man inte upp med bebisspråk 😝.

När vi kom dit så berättade Eamon hur han jobbat med Narezch. Mycket arbete från marken med bla presseningar, fladdrande påsar mm. Detta för att hästen inte ska bli rädd o få panik, men om den får det så ska den lära sig att stanna kvar och inte fly.

Sena hoppade han upp och ner ett par gånger medan han stod helt stilla. Eamon red Narezch i alla gångarter i båda varven trots att det fanns andra hästar i ridhuset som hade lite hyss för sig. Narezch tig det hela med ro.

Sedan red han ut en en sväng och visade även där i trav o galopp. Gissa om matte är stolt 😍😍.

Så nu åker vi i ösregn hemåt till nya stallet där Narezch ska stå. Kommer berätta mer om upplägget som är tänkt för Narezch i ett annat inlägg 😊.

En liten travsnutt från idag med Eamon Hickey.

Likes

Comments

Godmorgon!

Alla hästar har fått frukost, kommit ut i hagen, mockat åt Balder o Bizzie och sitter nu i bilen påväg till Falkenberg.

36 mil enkel resa med hästtransport till Eamon Hickey. Narezch är inriden och klar och det ska bli otroligt spännande att hämta honom.

Hörs lite senare!

Likes

Comments

O jag som trodde man skulle lätta upp förbudet mot elastiska vaggor som tex finns i PS tränsen o kandaren. 😳😳

Elastiska remmar eller vaggor mellan sidostycke, tyglar och bett blir nu uttryckligen förbjudet i dressyren. Det blir dessutom fortsatt otillåtet att tävla dressyr bettlöst. Däremot lättas klädkoden upp.

Flera nyheter kring dressyren presenterades av Britt Hammar, TR-ansvarig i Ridsportförbundets dressyrkommitté, i samband med en samling kring dressyrfrågor på Chalmers i Göteborg på måndagskvällen. Den största förändringen handlar om att hatt och kubb förbjuds på tävlingar som styrs av Svenska Ridsportförbundets reglemente. Där blir det krav på hjälm från 1 januari.

Dessutom sätter tävlingssektionen nu punkt för debatten om vaggor. I våras uppstod en diskussion huruvida det var tillåtet att rida med vaggor eller elastiska band mellan bett och tyglar eller bett och sidostycken. Ridsportförbundet klargjorde att dessa aldrig hade varit tillåtna, eftersom den utrustning som inte uttryckligen nämns i dressyrens TR per definition är förbjuden.

Nu sätter förbundet tydligt ned foten mot vaggorna. I det nya tävlingsreglementet kommer det att stå att ”bett ska ha en direkt kontakt med sidostycke och tyglar utan någon fjädrande funktion”, kunde Britt Hammar meddela åhörarna på Chalmers.
När det gäller hästens utrustning blir det fortsatt förbjudet att tävla dressyr bettlöst under 2017.
– Vi skulle gärna se mer forskning på hur betten påverkar hästen, sade Britt Hammar och gav en öppning till forskningen på Chalmers.

Klädkoden inom dressyren får lättnader nästa år. Det blir inte längre krav på att skjorta, tröja och krage ska vara ljusa, eller att slips och plastrong ska vara vita. Därmed är det fritt fram för färgsprakande ryttare. Kravet på vita ridbyxor är borta sedan länge, och det finns inte heller något krav på att kavajen ska ha någon särskild färg.
Det blir även möjligt att använda två dressyrdomare i stället för en.
– Den möjligheten finns i klasser till och med Msv B, och vi ser helst att den andra domaren sitter mitt på långsidan, vid E eller B, säger Britt Hammar.

Likes

Comments

Ja i det här inlägget får Balder helt enkelt berätta om gårdagen träning 😂😂.

Hello alla bloggisläsare där!
Balder is speeking..,,,,,gnägg

Igår var matte o jag i ridhuset för ett styrkepass enligt henne 😆. Vi var på träning i lördags och bara för att den där tränaren råkade säga till matte att jag kunde bli en Grand Prix häst, då jag har rätt förutsättningar, har hon fått för sig att jag måste bli starkare och träna mer styrka...,.

Hallå eller!!!!!
Ska hon säga med sin mjuka muffinsmage,,,,,,😝
Jag är ju hästarnas atlet, rik på muskler och stora luftiga gångarter. Nä, träna kan matte göra själv på gymmet....

Igår tänkte jag minsann visa vilken atlet och Grand Prix häst jag verkligen är. Diagonalslutor i full fart, för jag är inte bara snygg.,,,, jag är snabb oxå... haha

Matte verkade inte gilla min snabbhet och började åter igen tjata om styrka och bärighet.... ähh bjäfs

Sedan var det äntligen dax för byten.., tjohoooo
Jag älskar byten.,.. och jag vet precis hur jag ska göra dom..,, behöver inte alls vänta på mattes signaler utan kan verkligen själv...,, hej o hå

Återigen blev inte matte helt nöjd med mig då jag inte väntade på hennes signaler.,,,, men jag kan ju själv!!

Då skulle vi helt plötsligt skritta och matte gav upp. Skrittade några varv på lång tygel medan matte pratade med någon på läktaren om att det fattas mycket styrka innan vi är klara för MSV A.

hmmmm förolämpning tycker jag.,,,skulle lätt kunna genomföra ett snabbt Grand Prix program imorgon på någon stor arena, medan matte inte tycker vi riktigt är klara för MSV A än 😳.

Matte säger att jag beter mig som hästen Mulle ibland 😳😳😳!

Tack för mig / Balder Z

Likes

Comments


Nästa år införs krav på hjälm vid dressyrtävlingar. Det avslöjade Britt Hammar i dressyrkommittén under en föreläsning i Göteborg på måndagskvällen.
I ridsport kan man läsa:

Hatt och kubb försvinner från svenska dressyrtävlingar från 1 januari. Det beslutade Svenska Ridsportförbundets tävlingssektion i fredags.

- Vi har haft diskussioner om detta länge, och i remissvaren i våras var det många som föreslog hjälmkrav, säger Britt Hammar, TR-ansvarig i dressyrkommittén, till Ridsport.

Hjälm ska bäras vid all ridning på tävlingsområdet vid dressyrtävlingar så länge det svenska tävlingsreglementet gäller.

- Vid internationella tävlingar gäller FEI:s reglemente, men förhoppningsvis kan FEI följa efter Sverige så småningom, hoppas Britt Hammar, som presenterade ändringen under ett seminarium på Chalmers i Göteborg, där hästfolk och forskare möttes för att diskutera forskningsområden med hästanknytning.


Vad säger ni?

Bra eller dåligt? 

Likes

Comments

Ny vecka med nya möjligheter.

Måndag: Balder dressyrpass i ridhuset
Bizzie tömkörning

Tisdag: dressyrträning med Balder för Helene
Bizzie skos

Onsdag: hästarna vilar då vi åker till Falkenberg o hämtar Narezch

Torsdag: Balder träning i ridhuset
Bizzie tömkörning

Fredag; Balder och Bizzie, träning med bommar o småskutt.

Lördag och söndag: båda hästarna vila. Håkan och jag har en weekend i Göteborg 😍,

Likes

Comments

Alltså jag slutar aldrig att fascineras av just hästfolk!

Trots att jag själv är hästmänniska så är just hästfolk ett släkte för sig... ska ju inte säga att alla är så men väldigt, väldigt många.

Just många hästmänniskor har ett väldigt driv och en väldig passion för sina hästar som är väldigt bra, men det är oxå väldigt mycket svart eller vitt. Jag menar det här med nyanser verkar vara borta i hästvärlden. Har man bestämt sig för något så är det så, och då verkar det inte finnas andra varianter.

Det är väldigt fyrkantigt, och gör någon annan något på något annat sätt, blir det lätt en snackis och skitsnacket är igång. O det är väääääldigt mycket skitsnack i hästvärlden, unga som gamla och mycket avundsjuka.

Jag är inte heller perfekt men man undrar ju varför det just så?

Har många vänner som inte är "hästnördar" som jag, och jag upplever dom inte alls på samma sätt.

Alla tycks vara proffs och veta bäst och gud nåde om man inte tycker eller tänker lika dant.

Det gäller att vara stark och stå på sig om man tycker annorlunda.

Känner ni igen det här?
Eller är det något som bara kännetecknar lilla Karlskoga?

Likes

Comments