God jul!

Jag önskar er alla en riktigt god jul!

Hoppas ni får den bästa jul ni kan tänka er, och att ni får läsa mycket och att det kanske döljer sig någon bok bakom presentpappret!

//Amélie

Likes

Comments


''Vad är familj? Det är de människor som man kan räkna med. På gott och på ont, i stort och i smått, så är det de som dyker upp eller som stannar kvar, vad som än händer. Det handlar inte bara om blodsband och kromosomer utan om någonting större, vidare.''

Titel: Du är aldrig ensam (originaltitel: Lock and Key)

Författare: Sarah Dessen

Sidor: 462

Handling: Ruby bor ensam med sin mamma, och så har det varit länge. Hon har inte det bästa av allt, men det klarar hon sig med. Men när hennes mamma en dag sticker ifrån henne, och Ruby får flytta hem till sin storasyster som hon inte träffat på tio år, förändras Rubys liv totalt. Plötsligt bor hon i ett lyxigt hus, går i en privatskola, och allt verkar perfekt. Men hon känner sig inte alls hemma. Inte ens grannkillen Nate kan få henne på andra tankar. Eller? Kanske är det här nya livet hennes chans att bli lycklig?

Betyg: 4/5

Jag gillade faktiskt den här boken väldigt mycket! Jag hade inte så höga förväntningar på den dock, så den överträffade det jag trodde om den rätt lätt. Från baksidan lätt den rätt så cheesy, men det var den faktiskt inte. Jag blev helt fast i handlingen från första början, och var det fram till slutet.

Jag gillade verkligen att man fick följa många karaktärers storylines, och inte bara Rubys. Det var väldigt intressant att få se hur Cora (Rubys storasyster) reagerar på allt, och hur hon såg på sin uppväxt. Och Nates historia var också väldigt intressant att följa också.

Den här boken var väldigt bra, men den var inte på helt toppnivå. Det är lite svårt att sätta ett finger på vad jag inte gillade så mycket med den.

Jag rekommenderar den till personer som gillar tonårsböcker.

Likes

Comments

Hej!

Jag heter Amélie, jag är tretton år och jag älskar att läsa.

Böcker, och att läsa, har alltid varit en stor del i mitt liv, och jag har alltid älskat att kunna fördjupa mig in i en bok, och slukas av dess handling och karaktärer. Mina favoritgenrer är fantasy och science-fiction, men jag kan läsa nästan allt. Förutom deckare. Jag har alltid haft lite svårt för deckare.

Jag har alltid avundats över booktubers (abookutopia, polandbananasBOOKS, och flera andra), och har själv länge velat bli en själv, men jag är för feg för att lägga upp mitt ansikte på nätet.

Så här är jag. Med en blogg i stället.

Jag hoppas verkligen ni kommer gilla det jag lägger upp, och att jag kanske skaffar några nya vänner här!

– Amélie.

Likes

Comments