Var har jag varit ? och vad menar jag med "ny familj"?

Saker och ting har inte riktigt  varit bra med familjen därför har jag inte bloggat. Jag vill inte sitta här och skriva allt som gick fel men om du är en au pair som läser det här och vill veta mer så är det bara att höra av dig. En tröst är att trots att saker inte gick så bra mellan mig och min familj så har vi fortfarande kontakt. Under de månader som saker var dåliga  så gjorde jag inte så mycket roligt, dels för jag kände inte för det och så  för att jag behövde  spara pengar för komma hem under julen. Det var också rematch, vilken var det värsta tiden, man är stressad för att hitta en ny familj.

Just nu så sitter jag hemma i Sverige och äter  allt gott som finns på julbordet  tillsammans med min familj. Efter nyår  så flyttar  jag till Georgia, jag kommer att bo 10 min från Atlanta. Där kommer jag tar hand om två pojkar på 12 år.  Jag kommer att lägga ut lite bilder på det som har hänt seden  i september. 

Likes

Comments

Jag tog hur många bilder som helst och nu när jag gick genom de så är det så många bilder att jag definitiv inte kommer lägga ut alla, så här väljer jag några. Ni som har mig på snapchat såg kanske mer där.

Snapchatt: Eblagak1

New York Hall of science 
The Color Run

Det här var hur roligt som helst... Förutom dagen efter när man vaknar med röda ögon.

Före och Efter...

Coney Island 

De tre första tjejerna från vänster är från Colombia, de tre i mitten är från Sverige, sen är jag och den sista är från Tyskland.

one world trade center

Likes

Comments

Asså hur orkar folk blogga varje dag.. Jag håller på ge upp snart men jag ska försöka att inte göra det. Nu är sommarlovet slut här och barnen har börjat skolan. Jag kan bara säga YESSS!!! Det är en utmaning att ha henne hemma varje dag, speciellt nu när mamman är hemma också. Men allt ska vara "normalt" från och med Måndag. Barnen börjar skolan och mamman börjar på en nytt jobb och jag ska börja skolan om en vecka.

Så efter semester var vi bara hemma, eftersom mamma var hemma också så var det bara att städa hela huset eller halva huset. Jag har gjort några saker vilken ni kan se på bilderna. Mer än så har inte hänt. De säger att efter tre månad börja du få hemlängtan och jag kan bara säga att de hade rätt, jag saknar allt där hemma mer än jag trodde jag skulle göra. Så här ser ni mer bilder från semester och allt annat.

En sak som är väl känd i martha's vineyard är Donust från Back Door Donuts.

Sista dagen blev det fyrverkeri och pizza som sista dag.

Likes

Comments

Likes

Comments

Den här veckan blev inte som jag hade förväntat mig, jag hade mensvärk fyra dagar och jag orkade inte göra så mycket, sista dagarna mådde jag bra och tog en promenad ner till stranden. I tisdags under kvällen gick jag på en fest för att komma ut ur huset och festen var lika tråkigt som det brukar vara där hemma, den enda som var bra var min nya kompis M. Allt vi gjorde var att sitta ner och lärde känna varandra och dansade till några låtar innan vi blev upphämtade. I Onsdag gick jag ner till "stan" och när jag gick runt med musik i mina öron och fantastisk utsikt, ser jag massa människor som är samlade runt en av restaurangerna och väntar på familjen Obama. Självklart stod jag kvar och väntade på honom i två timmar, det var värt det! Jag menar, när ska jag få den här chansen igen!


  • 124 readers

Likes

Comments

Just nu (fredag kväll) packar vi det sista innan vi åker på semester. Vi ska till martha's vineyard, det är en ö som ligger i Massachusetts. Allt jag har fått höra är att jag kommer ha väldigt kul och att det är många kändisar som tar semester där, men inte bara kändisar även president Obama och hans familj åker dit på semester. Så jag får hålla tummarna för att jag får se honom. En sak som är säker är att hans dotter sommarjobbar på en av restaurangerna där, jag ska gå kika på henne.

Min familj har hyrt ett hus där, tror det så många familjer gör. Vårt hus ligger nära stranden, så där kommer vi säkert spendera den mesta delen av tiden..

Lördag: huset är stort och fint, men det suger verkligen hur varmt det är inne och man kan inte vara ut på kvällen då myggen äter upp dig. När vi kom fram packade vi upp och sedan gick jag för att spela basket med en av barnen som är med oss. När vi kom dit vi skulle spela var så många barn, herregud, det var precis som man ser på filmer. Vi spelade "street basket" som de kallar det, vi gick dit vid fyra och åket hem vid åtta då  de skulle stänga, annars hade vi varit där hela kvällen.

Nu har jag träffat båda farmor och mormor, och de är super tevliga, snälla och har många historier att berätta😃😊

Likes

Comments

I fredags hade jag möte med min LCC, det vill säga kontaktperson. Vi träffas en gång i månaden då vi hittar på saker tillsammans och pratar om hur vi har det i våra familjer. Jag kan säga att efter jag fått höra hur andra har det måste jag bara säga att min familj är mycket, mycket bättre.

I lördags var jag i down Manhattan där jag träffade mina gamla rumskompisar från träningsskolan. I söndag var jag inne i NYC igen, men med en Houley och Clara (från Frankrike)Laura(från Tyskland). Vi åkte med båten till starten Islands, de ville se frihetengudinnan, vilket jag redan sett, men utsikten på båten är så fantastisk så fantastisk att man inte tackar nej till att göra om det.


Vi gick också för att se Brooklyn bridge. Meningen var att vi skulle ta en promenad över hela bron på hela bron, men vi var så trötta efter halva vägen så vi åkte tillbaka och tog subway till central park.

Argetina, Chine, Frankrike

Bästa utsikten😍

Frankrike, Tyskland, Frankrike

Jag tror att jag har sett de flesta turistområden nu, eller?

  • 140 readers

Likes

Comments

Broadway är tydligen en sak man måste uppleva när man är i NYC, men biljetter är dyra, de går på runt 35$-159$ (ungefär). Är det nån Broadway med en riktig kändis i så kan de vara dyrare än så eller så tar biljetterna slut. Så i torsdag så var det Broadway i Bryant Park, GRATIS! Så jag och en annan Au Pair (Houley från Frankrike) åkte dit och såg på showen. Efter showen var det bara att åka o hämta barn.

Vid sex tiden var bara och köra tilllbaka till camp då Alla barn där skulle ha en uppvisning för familjerna. Alla var så gulliga med deras uppvisningen... Till och med de vuxna gjorde nån uppträdande vilket inte var en vacker syn för min del men men...

Alla barn tillhörde nån grupp och varje grupp hade en teckning som representerade deras grupp(som deras gruppledare hade gjort). De här teckning skulle säljas till föräldrar och alla fick bud också vidare. Den som chockade mig var hur mycket pengar de betalade, det finns ingen teckning som solds på mindre än 100$ den som vann högsta bud var ... En person betalade 310$. Men alla pengarna gick till camp så det var ändå bra...

Här är den som vann...

Likes

Comments

Jag sa i början av bloggen att jag inte var bra på det och nu kan ni ser det.. Det är inte så att jag inte har tiden för att blogga, det bara att jag inte orkar.. med andra ord är jag lat😂 Men allt går bra med familjen och jag tycker fortfarande att hela familjen är underbar och rutinen är fortfarande som jag berättade sist.

För en vecka sen så började barnet på ett annat camp och där går hon från nio till fyra, då har jag verkligen mycket tid för mig själv när hon är borta. Under tiden så försöker jag träna och varje onsdag har alla au pair i närheten en fotbolls träff där vi träffas och spelar fotboll (ja jag bruka också spelar trots jag hatar fotboll). Jag försöker också gå på gym, ska jag prova alla maträtter som är nya, så måste jag gå på gym annars ... ja du vet vad som kommer hända då😁. Under tiden så försöker jag prata med några där hemma, är det nån jag har glömt ringa sen jag kom hit så kan du väl säga till😏

Senast...

Som vanligt så ska man försöka göra nånting med barnet efter camp, det vi har gjort sen sist jag skrev var att gå på playland, playland är som Grönalund, vi var där länge. Hela stället är uppdelat i tre, för de som är små, för de som är mellan och för vuxna. Elle och hennes kompis Alexia provade på åka på de karusellerna som var för vuxna och jag är säker på att deras skrik kunde höras enda till NYC, men vi hade roligt.

Vi har också varit på nån trädgård som de andra barnen ville besöka, men inte Elle så det slutade med att vi gick på en park som ligger nära där vi bor.

Helgen

Nu i helgen åkte hela familj tillsammans med en annan familj till Hamptons igen. Båda familj skulle till super saturday, jag skulle säga att super saturday är som en marknad med alla de kända märker som finns, så rika människor åker dit bara för att shoppa. Jag och Alex var ledig medan föräldrar var borta med barnen. Vi gick på nån bageli som hon ville visa mig, självklart ville hon köpa hennes favorit kakor, de smakade som kladdkaka, enda skillnad var att de hade jordnötter i. Resten av dagen latade vi oss bara framför poolen. På kvällen kom familjerna tillbaka då föräldrar skulle lämna barnen medan de åkt iväg, och då var dags jobba. Allt vi gjorde var att kolla på filmer innan det var dags att sova.

Hahaha Alex, hon var orolig att hon inte kund surfa under hela helgen då hon inte trodde att huset hade wifi.

@MylifeasAmother Konst!!!✋😃😉

Likes

Comments