STOCKHOLM , En man har knivskurits svårt mitt i centrala Stockholm.

Polisen jagar nu en gärningsman som uppges ha flytt mot Sveavägen.

Larmet om knivskärningen kom vid 18.43 och enligt polisens uppgifter hade då en man knivskurits på Sergels torg. Mannens skador bedöms som allvarliga.

– Vittnesuppgifter gör gällande att gärningsmannen ska ha flytt i riktning mot Sveavägen, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisen.

Offret uppges vara i 45-årsåldern.

Vittnen som var på plats strax efter dådet berättar för Aftonbladet att ett flertal personer såg händelsen.

– En äldre kvinna berättade att hon sett hur mannen gick in i en annan man och sen föll till marken.

Händelsen rubriceras som försök till mord.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

STOCKHOLM , En person har hittats död efter en brand vid ett västsvenskt slott.

Ett bostadshus i anslutning till slottsbyggnaden var helt utbrunnet, enligt polisen.

– Det rubriceras som mordbrand, säger Christer Fuxborg, vid polisen i region Väst.

Räddningstjänst och polis larmades vid 06-tiden till ett slott i Västsverige. Ett bostadshus som tillhör slottet brann då för fullt.

På plats upptäckte räddningstjänsten en död person i byggnaden.


BRANDORSAK OKÄND

– Det är någon form av bostadsdel, som ett annex till slottet. I byggnaden har räddningstjänsten hittat en avliden person, säger Christer Fuxborg, presstalesman vid polisen i region Väst.

Någon orsak till branden är inte fastställd, men polisen har spärrat av i väntan på teknisk undersökning.

DEL AV SÄTERI

Polisen har upprättat en anmälan om mordbrand.

Själva slottet är uppfört under 1700-talet och används i dag som en del i ett säteri för skogsbruk.

Likes

Comments

​UPPSALA / KÅBO , Sent på torsdagskvällen fick polisen larm om en misshandel.

Det var precis utanför en port i Kåbo, nära universitetsområdet, som misshandeln skedde. Två personer ska ha misshandlat en tredje, men enligt polisen känner gärningsmän och den drabbade inte varandra sedan tidigare. Målsäganden fördes till sjukhus, medan de två gärningsmännen har förhörts och anhållits. En motanmälan har dock gjorts, och även målsäganden är misstänkt för misshandel.

- Vad som föranledde misshandeln är ännu oklart, säger Torbjörn Karlsson, vakthavande befäl vid Uppsalapolisen. 

Likes

Comments

​UPPSALA , En 27-årig man döms för ett personrån i Stadsträdgården i Uppsala en natt i somras.

Mannen slog en flaska i huvudet på en ung kvinna och gav henne en örfil i ansiktet samtidigt som han lade beslag på hennes mobiltelefon. Han greps kort efteråt av polis. Mannen har nekat till att ha utövat något våld men döms nu för rån. Tingsrätten var inte enig i sin dom. En av nämndemännen ansåg inte att gärningen ska bedömas som rån och ville i stället fälla mannen för grov stöld och misshandel.

Han fälls också för bland annat våldsamt motstånd i samband med gripandet och för stöld av en jacka från en butik i Uppsala samt andra brott. Påföljden blir fängelse i ett år.

Likes

Comments

​UPPSALA , En 45-årig kvinna har dömts till dagsböter för ofredande efter att ha skickat ett stort antal mejl och sms till en man.

Mannen meddelade den 45-åriga kvinnan i spetember förra året att han inte längre ville ha någon kontakt med henne. Enligt åtalet skickade hon sedan fler än 200 sms, mejlade och ringde till honom fram till början av februari i år.

Den 45-åriga kvinnan, som inte var närvarande vid rättegången, medgav i polisförhör att hon skickat sms:en och mejlen till mannen, men förnekade brott. Tingsrätten anser i domen att det stora antalet kontaktförsök med mannen innebär ett sådant hänsynslöst beteende att mannen utsatts för en "kännbar fridskränkning", vilket kvinnan måste ha insett. Därför döms hon till dagsböter för ofredande.

Likes

Comments

​UPPSALA / VALSÄTRA ,Vid 12.30-tiden på torsdagen blev en pojke skjuten vid Valsätraskolan av en förbipasserande cyklist.

Gärningsmannen cyklade enligt Uppsalapolisen förbi pojken och avlossade ett skott mot honom, med vad polisen tror är en soft air gun. Pojken, som är i 10-årsåldern, träffades i benet och fick en sårskada. Brottet rubriceras som misshandel.

– Vi har haft patruller på plats, men hittills är ingen gripen, säger Lisa Sannervik, Uppsalapolisens presstalesperson.

Likes

Comments

​ENKÖPING , Två beväpnade män trängde sig in i en matbutik i Enköping under fredagsmorgonen. Rånarna lyckades dock inte få med sig några pengar.

Ett rån inträffade i Enköping tidigt under fredagsmorgonen, strax innan klockan sex, när två beväpnade män trängde sig in i personalingången då den första personalen kom till jobbet.

Männen ska ha burit pistoler och tvingade personalen att ta dem till kassaskåpet i butiken. När personalen inte lyckas öppna skåpet, bakband rånarna personalen innan de lämnade lokalen.

Personalen fick inga fysiska skador och polisen söker med flera patruller efter gärningsmännen.

Likes

Comments

UPPSALA , Inom loppet av tio minuter kom två larm om bilbränder i Uppsala under natten mot torsdagen. Polisen är övertygad om att de är anlagda.Det första larmet kom vid klockan 02.15. Det gällde en bil som brann på Riksväg 55 i höjd med Berthåga i västra Uppsala.Som det lät på inringaren så var det en övergiven bil som stått där ett tag, säger operatören vid SOS Alarm.Enligt uppgift var det polisen som var först på plats och som på egen hand kunde släcka branden.Klockan 02.23 slog ett annat vittne larm om en brinnande bil på Liljefors torg i Uppsala. Bilen stod på en parkeringsplats utanför en matbutik.Den var övertänd när brandkåren kom på plats. Den enda spridningsrisken var till de andra bilarna, men de klarade sig, säger operatören vid SOS Alarm.Elden kunde släckas av räddningstjänsten och inga människor uppges ha kommit till skada. Polisen misstänker brott bakom bränderna.Vi är övertygade om att båda två är anlagda, säger Stefan Hallberg, länsvakthavande polisbefäl.


Likes

Comments

UPPSALA , Under natten skadades två kolonistugor på koloniområdet vid Gottsundagipen i en misstänkt anlagd brand. Det är andra gången den här veckan som kolonistugor brinner i området.Det var klockan 23.36 som en boende i området slog larm.Det var egentligen min grabb som kände att det luktade bränt gummi och ropade på mig. Det man såg när man kom ner var att det brann ordentligt, säger Niclas Rosenius, vittnet som ringde SOS, Enligt polisen skadades två kolonistugor vid händelsen. Branden tros vara anlagd och rubriceras som skadegörelse genom brand.  Det var inga andra personer på platsen när vi kom ner, men allt eftersom kom andra grannar ner för att kolla vad som hänt,Ingen person skadades vid branden. Polisen ska göra en teknisk undersökning under torsdagen för att utreda brandorsaken. I nuläget finns ingen gripen och polisen har heller inga bra tips eller vittnesuppgifter att gå på.Så sent som för två dagar sedan brann det i samma koloniområde i Gottsunda. Inte heller där han polisen någon misstänkt.Polisen utgår ifrån att de bränderna är anlagda eftersom det inte finns någon naturlig förklaring till händelsen. Prover har skickats på teknisk analys, för att se om det finns spår av brännbar vätska, men man har ännu inte fått svar.


Likes

Comments

UPPSALA , 57 personer har drunknat i Sverige hittills i år. Det är en ökning jämfört med samma period under de två senaste åren.Det visar den statistik över antal drunkningsolyckor till och med juli månad i år som Svenska Livräddningssällskapet offentliggjort. Jämför man siffrorna för bara juli månad i år med 2011 tycks årets ökning dramatisk. Från totalt 13 drunknade förra året till totalt 20 personer i år.Men Anders Wernesten, informationsansvarig vid Svenska Livräddningssällskapet, betonar att förra årets siffra var den lägsta någonsin:Generellt är trenden nedåtgående för drunkningsolyckor, men juli förra året var exceptionell, snittet de senaste åren har legat på omkring 25 drunknade i juli som ju också är den stora semestermånaden, säger Anders Wernesten.Sett över de senaste fem decennierna har antalet drunknade stadigt minskat, från i genomsnitt 340 per år under 1960-talet till ett snitt på 115 personer under åren 2000-2009.Det kan bara förklaras med att människor har blivit klokare, och att de har bättre kunskaper i simning och säkerhet. Trenden är också bättre än vad siffrorna visar eftersom vi har blivit flera sedan 1960-talet, sade Anders Wernesten. Hade klokheten varit ännu större hade årets julisiffror varit hälften av förra årets konstaterar Anders Wernesten:Av årets juliolyckor skedde åtta genom fall ur båt. Hade de haft flytväst hade de klarat sig. De sex badolyckorna gällde personer som försökt simma från ö till fastland, men inte orkat fram. De överskattade sin förmåga, och det är tyvärr inte ovanligt även om konsekvenserna inte behöver bli dödliga. Det är oftast män som drunknar, utan flytväst, och i tro att de fortfarande har styrka och ork som när de var under 40.Anders Wernestens åsikt är att lagstiftarna satsade fel då de införde promillegräns för båtförare. Det hade varit bättre att lagstifta om flytvästtvång.Han får medhåll av Göran Bertilsson, ordförande i Svenska Livräddningssällskapets säkerhetsråd:Vi är naturligtvis för både flytväst och promillegräns, men hade vi fått styra hade vi prioriterat flytväst. De flesta som drunknar efter fall från båt har varit ute och fiskat från mindre båtar. Inte sällan är de också alkoholpåverkade, men hade de haft flytväst skulle de ändå ha klarat livet. Promillegränsen gäller ju bara för större båtar.I Uppsala län har en drunkningsolycka inträffat i år, en 27-årig man hittades död i Fyrisån i början av juli. Flera tillbud har förekommit, två av dem gällde barn i simhallar, två gällde män som var ute och fiskade på Dannemorasjön.


Likes

Comments