Jag, Tankar, Tips och råd

Som de flesta vet så har jag världens spindel fobi.
Jag ryser av att bara tänka tanken på spindlar.
Jag vet inte riktigt när den blev så jobbig som den är nu för tiden.
När jag var mindre satt jag alltid och drog loss benen på "pappalångben" spindlar som vi kallade dom (lockespindlar).
När jag bodde i första lägenheten med Rickard så kunde jag plocka bort en spindel med händerna hos min kusin Jeanette.
I somras när jag testjobbade som plattsättare så small jag även en spindel mellan mina händer.

Sen kommer dom där dåliga stunderna tex när jag och Martin var iväg ute i godegårdsskogarna och hittade små scout stugor där vi gick in. Vi satt där och snacka skit tills jag ser bakom mig hur något kryper på väggen och jag vänder mig om och ser tusentals spindlar på väggen bakom mig. Martin fick öppna dörren så att jag kunde springa ut för jag fick panik. Stod och kastade av mig nästan alla kläder efter och kände paniken i kroppen.

Eller när jag satt i min fotölj hemma hos mamma och läste en bok när jag ser en spindel falla ner bredvid mig. Jag sprang ner till nedervåningen, satte mig på köksbordet och ringde Linus som fick komma hem till mamma och plocka bort den och medans jag väntade på Linus så satt jag med pappa i telefonen för att jag var så rädd.
Snacka om att pappa idiotförklarade mig rätt ordentligt. 😂

Eller som när jag stod i duschen hos Peder och ser en stor svart spindel kräla på insidan av toalettdörren och sedan hur det försvinner ner på golvet och jag fick sån panik att jag stod och grät och skakade utav paniken. Ringde Peder för att kolla om han kunde få dit någon för jag vågade inte gå ut ur duschen. Sen när vi la på så satt jag med patricia i telefon medans jag både grät och skrattade under min panikattack. 😱

Jag förstår verkligen inte hur det kan vara så olika för varje gång. Jag tror det beror lite på vad det är för spindel också. Jag dödade en tex några dagar efter paniken i duschen utan problem. Då satt det en pappa långben övebredvid mig på väggen och jag satt där kolugn tills att jag var klar med mitt sen hämtade jag papper och mosade den, spolade ner den i toaletten och fortsatte sedan med mitt.

Så idag taggade min syster mig i en bild ifrån KBTs Facebook sida gällande spindel fobier och jag anmälde mig genom att fylla i en enkät om mina tankar och känslor kring olika upplevelser med spindlar.
Är ni sugna på att göra enkäten med? Gå in på tinyurl.com/spindelstudie och fyll i frågorna ni med. 😊

Nu tänker jag sluta skriva för det känns som om det kryper på hela mig 😨

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nya köp

För ett tag sedan så beställde jag två stycken outfit till Thea som hon kan ha både hos Peders föräldrar den 24de och hos Rickards syster den 25de.

Hittade bägge på H&Ms hemsida. 😊

Hon tyckte om dom, hon ville ha på sig dom på en gång men det fick hon inte då jag inte vill att dom ska bli förstörda tills julafton. 😁

Likes

Comments

Jag, Familj

Har kommit hem till min lägenhet nu efter att ha varit hos Peder i över en vecka. 😊
Jag fick även för mig idag att börja julpynta hemma hos Peder så fick bli två st ljusstakar i hans fönster, en ljuslykta på hyllan, en lysande "gran" i det lilla fönstret och en 🦌 hängandes på väggen med bjällra. 😊
Så jag fortsatte även hemma hos mig sen när jag kom hit.
Satte upp två ljusstakar, och två tomtar hittills.
Fick besök under tiden av Rickard så han har varit här och kollat på Supernatural med mig tills klockan blev halv 11 för då fick han åka hem så att jag kunde fixa mig själv för natten.
I morgon blir det att fortsätta med pyntet och försöka göra det lite julmysigt iallafall även om man inte har så mycket saker. 😊

Thea ligger på min sida utav sängen med så henne ska jag flytta till andra sidan så att jag kan ligga ytterst.
Tycker det är skönast så, även om jag vet att hon inte kommer ramla ner så vill jag ändå ha henne på insidan där hon är som säkrast.

Så nu ska jag sova, Så kanske man är lite piggare i morgon när Thea vaknar av att det är ljust ute. 😊
Godnatt på er alla. ❤️

Likes

Comments

Familj

Idag börjar mamma veckan, åh gud vad jag ser fram emot det.
Jag ska hämta henne runt 2 tiden på dagiset och sen får vi se vad vi hittar på fram tills att Peder slutar och tills att vi får stolen av Rickard när han slutar jobbet. 😊

Thea har även fått en ny tågbana utav Peders syster så den ska vi bygga ihop sen och hoppas på att hon tycker om den.
Hon pekade på den i katalogen iallafall och ville ha den som julklapp så jag hoppas att hon gillar den. 😊

Min syster hämtar mig lite innan två så till dess ska jag lägga mig och kolla på Youtube och äta lite. Blev jätte hungrig nu.
Jag har suttit och spelat lite sims 3 för att då tiden att gå men nu är det snart bara en timme kvar så nu är det dags att börja göra sig redo.
Härlig fredag på er alla.

Likes

Comments

Snart, Snart, Snart så har jag henne i min famn igen.

Denna dag får bli en städdag där vi fixar lägenheten så gott det går och handlar hem mat för helgen/veckan.

Jag har just rensat ur frysen på all gammal mat och det som var gammalt i kylskåpet också så att man nu får plats med färsk mat.

Jag har även kastat ena påsen med skräp och gått ut med alla kartonger jag släpat hit efter alla paket jag varit och hämtat ut.

Så nu började det bli tomt på golvet här hemma, Det enda jag ska göra nu är att rensa lite i köket, vardagsrummet. städa inne på toaletten och bädda rent sängen och jag vill gärna göra det innan klockan 4 för då slutar Peder och jag vet inte varför men jag vill bara ha det städat då så att han kommer hem till ett rent och fint hem där jag och kissen väntar på hans hemkomst.

Jag har ju jobbat hela natten ifrån igår kväll så jag har saknat honom massor, har knappt kunnat sova inatt för att det har känts så tomt i sängen jag sov i.

Ska nog även köpa hem lite gott gott till ikväll så att man bara kan ligga i soffan, tända lite ljus och äta något gott till en film. Mys pys!!


Nu ska jag fortsätta städa, Snart är veckan slut så alla ni där ute.. den som väntar på något gott väntar aldrig för länge ;)

Likes

Comments

Jag, Djur, Nya köp, Tankar

Förbeställde Thereses nya bok för några veckor sedan med autograf.
Jag köpte hennes första bok för lite mer än ett år sedan och jag fastnade riktigt snabbt för "Ibland mår jag inte så bra" då hon skriver väldigt mycket om psykisk ohälsa, Om hennes kunskaper, hennes tankar och känslor samt egna erfarenheter. I boken finns även utklipp där det står fakta om sjukdomar även källa och namn på personen i frågan.

Detsamma gäller denna bok, inte innehållet men hon skriver väldigt mycket fakta och var man kan hitta denna fakta. Boken i sig vad jag har förstått av 39 sidor som jag har läst så handlar den mycket om djurhållningen, deras liv i fabrikerna, päls och kött. Även om myter, ursäkter vi köttätare använder oss av och hur/Varför hon idag är vegan och håller sig borta inte bara ifrån kött och djur produkter utan även produkter som är testade på djur och även godis som innehåller insekter, djur fetter m.m.
Väldigt intressant, jag idag är inte vegan eller ens i närheten av vegetarian. Men jag har slutat handla kläder som är djurrester. Jag använder inte längre äkta päls på mina jackor, ingen äkta skinn, mocka eller djur över huvud taget.. Mitt nästa steg är också att sluta använda smink som är testade på djur.
Vi behöver inte ge djur mer smärta än vad som är nödvändigt tycker jag. Vi kan överleva utan päls på jackan som endå kittlas i ansiktet, kliar och är ivägen. Vi kan använda oss av fusk som precis är lika fint och bra som äkta förutom när det handlar om Får ull i barnvagnen för då är faktiskt äkta ull bäst då fejk värmer på sommaren också och inte ger den där svalkande känslan bebisar behöver på sommaren.
Vi kan överleva utan äkta dun i våra vinterjackor och täcken. Det är inte nödvändigt för oss att ha en skinn matta på golvet, djur huvuden på väggen eller jakttrofeér i skåpen. Det finns så mycket annat snyggt att ha som inredning än as delar.
Kött därför Förstår jag att de flesta har svårt att välja bort. Jag anser att vi behöver kött, jag har inte lust att äta mediciner livet ut bara för att strunta i köttet.
Jag älskar att på sommaren sitta i solen med en kall öl medans köttet grillas på grillen. Men jag har inte heller något emot veganska maträtter, jag kan ibland byta ut köttet emot veganska/vegetarianska alternativ.
Mjölk och yoghurt köper jag oftast soya eller annan konstgjord mjölk. Jag åt ett tag en vegansk yoghurt för att min mage igentligen inte tål mjölkprodukter över huvudtaget.
Den var precis lika god som de andre yoghurtarna.
Veganskt behöver inte vara äckligt. Jag ska t.o.m testa lite mer veganska alternativ i morgon när jag ska veckohandla.
Jag börjar bry mig mer och mer om de vi kallar för mat och mindre om det som finns på tallriken.
Men jag kommer nog ALDRIG sluta äta kött på heltid.
Det tar emot för mycket även om jag skulle vilja bara vegetarian så kan jag inte motstå de där köttbiten på grillen, köttfärssås, korvstroganoff m.m 🤤

Men små steg är ändå små steg. 😊

Likes

Comments

Jag, Djur

Jag börjar fundera på om jag ser ut som en leksak för katter.
Igår (Tisdag) så satt jag på golvet och klappade Perry, när han sedan gick ifrån mig och la sig bakom mig så hoppade han sedan på min arm som om den vore en god köttbit.
Samma sak när jag bara skulle gå förbi honom, då hoppade han på mina fötter och skulle bråka så då fick han åka ut en stund och leka av sig utomhus istället för på mig.

Sen idag på jobbet så finns det en katt här. Först börjar han naffsa mig i nacken och sedan i örat och vidare på mitt hår. Han brukar tugga på ens hår men sen när jag bara sätter mig i soffan igen så är han galen och börjar busa med mig.
Alltså hallå! Jag är ingen leksak 😂

Min arm är sönderriven, har 21 sår efter Perrys klor och säkert en tofs borttuggad ifrån mitt hår av den andre katten 😂

Jag älskar djur, men ibland vill jag bara va utan dom haha. 😊

Tror dock jag och Perry har en hatkärlek till varandra, är vi själva så går det jätte bra Och ibland är han hur gullig som helst och ska gärna sova bredvid mig i sängen och ta upp all min plats m.m men väldigt ofta så jävlas han och sätter en klo i skinkan på mig när jag sover, biter mig i foten när han sitter bredvid den eller hoppar på mig från ingenstans.

Läser Patricia detta så kan jag lova att hon sitter och bara "Go Perry, Go Perry" 😂
Älskar dig Patricia Btw 😋😚

Nej nu ska jag sova, ser fram emot i morgon när jag och Peder för första gången ska åka och veckohandla ihop 😁 Får se vad det blir för gott i morgon.
Godnatt på er alla!

Likes

Comments

Jag

Tror både jag och kissen har pms idag.. Katten flög på mig för ingenting när jag satt på golvet i hallen och höll dottern sällskap när hon var på toaletten. Han bet mig och rev mig så antingen hade han ett dåligt humör och inte tyckte att jag skulle sitta där eller så blev han nog busig och ville busa från ingenstans.

Han kanske fick min menssmärta istället för nu när jag har fått in spiralen så har jag ingen mensvärk, märkte inte ens att mensen var på väg förutom att dagarna på almanackan tickade ner till noll idag.

Men det är skönt att den äntligen kom för jag har haft lite mellan blödningar då och då sen jag fick spiralen så nu när det verkligen blöder är som en lättnad. Äntligen blöder jag ordentligt istället för bara några droppar om dagen.

Så nu vet jag iallafall att spiralen funkar åt min smärta iallafall för nu har jag endast lite ont i ljumsken och höfterna till skillnad ifrån innan spiralen för då var jag nästintill säng liggandes och kunde knappt röra mig förrns smärtan kom som en stor våg över min kropp. jag kunde inte gå för mina knän sa ifrån, alla mina leder smärtade och jag ville säga upp mig ifrån livet och bara dö ensam i min säng med min smärta och illamåendet.

Men nu.. finns inga tecken alls på att jag ens har det förutom blodet och lite på humörsvängningarna.

Jag hade även mycket illamående förr när jag hade mens, var inte sugen på något förutom salta S lakrits och mjölkchoklad. Dock blev jag sugen på Peders Toblerone som han fick utav mig när jag hade varit på kryssning men inget illamående har kommit hittills iallafall så det är ju bara plus poäng där med. Kanske jag slipper gå upp mer i vikt.


Idag fick jag he,m Thea över dagen med, Hon har studiedag och Rickard kunde inte va hemma då det var många som var borta på hans avdelning. Men lite mys i mitten av pappaveckan gör mig absolut ingenting, bara kul att vi kan samarbeta så bra som vi gör och hjälper varandra precis så det ska vara.


Nu ska jag spela lite sims 3 igen och längta tills min älskling kommer hem så att jag kan få massa mysiga pussar igen. Han var hemma lite snabbt på frukosten och åt så fick pussar då med. ^^

Jobba inte ihjäl er ni alla som sitter på jobben, och ni som är hemma....håll er inne. Det är fett kallt ute!

Likes

Comments

Familj

Idag har Thea studiedag ifrån dagiset och igentligen skulle Rickard vara hemma men det var så många borta på hans jobb så han kunde inte ta ledigt så då fick Rickard köra hit henne i morse innan han åkte till sitt jobb.

Blir mys för oss idag, alltid lika trevligt att få träffa henne på pappaveckan.
Just nu ligger vi i soffan och kollar på Horton och ska snart äta lite frukost.

Rickard hämtar henne sen igen när han har jobbat klart så nu ska jag bara passa på och mysa extra mycket med henne.

Ha en bra Tisdag allihoppa, även ni som jobbar.

Likes

Comments

Jag, Tankar

Då var det dags för måndag igen.. Allas värsta dag typ.
Killen är förmodligen i Stockholm nu för TT utföra ett jobb och jag ligger kvar i hans sköna säng utan att ens bry mig om jag fiser illa eller hur jag ser ut när jag ligger som en invirad mumie i täcket.

Det är inte så värst kallt, rätt behagligt men jag fasar för promenaden jag ska ta sen vid 12 tiden för att komma in till stan där jag har möte med min handläggare idag. 😥
Senare ska jag va barnvakt åt min systers döttrar, det ser jag dock fram emot. 😊

Jag längtar så tills i morgon, för då får jag äntligen träffa min bästa vän Angelica och gudsonen Neo. Längtar ihjäl mig. Saknat dom så otroligt mycket och vill bara träffa dom hela tiden!

Så det ser jag verkligen fram emot i morgon. 😊

Nu ska jag upp och fixa mig lite, kissa, Tvätta håret, klä på mig m.m
Blir perfa detta.

Godmorgon på er alla som också latar er såhär sent. 😊

Likes

Comments