​Ja som alla vet så har mitt år 2016 inte börjat på bästa sött. Det nya året började med att jag fick veta att jag hade förlorat mitt barn. 😭

Jag fick en tablett i lördags, 9/1, som skulle avstanna hela graviditeten. Alltså att inga gravidhormoner skulle utsöndras något mer.
Jag skulle inte börja blöda eller ha ont. 

På söndag morgon började jag blöda lite smått, inget mer med det. På kvällen vid 18:00 så kände jag hur någonting kom ut. Jag sprang till toaletten och det bara forsade blod! Jag har aldrig sett så mycket blod i hela mitt liv. 😢

Jag fick ont i samband med denna blödning och jag försökte med allt för att smärtan skulle gå över. Men vid 19 tiden så klarade jag inte mer, så bad min man att ringa ambulansen. Ambulansen kom och jag hade så ont att jag vid några tillfällen tuppade av, och jag skrek rakt ut av smärtan. Jag fick smärtstillande, och det hjälpte lite, men inte mot dom största smärtorna. Fy fan säger jag bara.
Jag kom in, och jag skulle bli undersökt. De tittade, och såg att mitt missfall hade startat och att det hade fastnat i livmodertappen. Det fick avbryta undersökningen, för att det gjorde så ont. De gav mig ketogan som smärtstillande. Efter några minuter så slutförde de undersökningen och fick ut allt, men det var fortfarande lite rester kvar i livmodern, så de ville ha mig kvar på observation över natten för att se så att allt kom ut med hjälp av cytotectabletter. 

på väg upp till avd 49 så börjar jag klaga på klåda i ansikte och ögon, och jag börjar känna mig tungandad. Kommer upp på avdelningen, och in på ett rum, väl där så försvinner jag. Jag slutar andas, 3-4 gånger.

Jag blir lagd på MAVA för övervakning med EKG över natten. Allt är lugnt under natten och jag får komma tillbaka till avdelning 49. Fortfarande har inte allt kommit ut, men jag fick åka hem på tisdagmorgon. (igår), och jag ska tillbaka till gynakuten för återbesök på tisdag för att se så allt har kommit ut då. Har det inte det så blir det antagligen skrapning. Men jag hoppas att jag slipper det.

Nu har i alla fall läkaren skickat en remiss till MRC för att få en utredning på varför jag får mf/ma hela tiden.

Men just nu vill jag bara att allt ska vara över, så att jag kan sörja och vila min kropp. Jag är rent slut på fysiskt och psykiskt.
Ska träffa läkaren på MVC på tisdag, så kommer med all säkerhet att bli sjukskriven längre. Sedan ska jag be om att få psykologkontakt så att jag kan få prata av mig. 

Där har ni i alla fall en lång historia i kortare drag. Men det har varit en turbulent helg, och min man ska ha en stor eloge för att han klarade av att ta hand om sin fru, samtidigt som han tog hand om en vettskrämd Rasmus.

Likes

Comments

​Ja imorgon börjar åter vardagen. I alla fall för barnen och min make. Själv är jag sjukskriven, och lär vara ett bra tag till. 

Första dagen på 3½ vecka som barnen ska gå till förskolan. Och tro mig, det behöver dom också. *
Jag ska försöka att få i ordning här hemma medan barnen är på förskola och maken på jobb. 

Dagarna går långsamt nu tycker jag. Jag vill att det först ska bli lördag, och sedan måndag igen. Jag vill att det ska vara över, så vi kanske kan försöka på nytt igen.

Usch, detta är så jäkla jobbigt, men vad kan jag göra än att låta dagarna ha sin gång? 

Nej, nu ska jag avsluta, och så ska jag hoppa i bingen för att jag ska orka upp med ungarna imorgon bitti.

Likes

Comments

Jag heter Louise och är god vän till Tessan.
Gör ett litet gästinlägg här hos henne idag.

Jag förstår sorgen Tessan har just nu och få dom orden hon fick igår när hon la ut hur ledsen och besviken hon var över att inte få bli mamma för 3:e gången förtjänar ingen.

Jag tycker att stötta istället för att säga att "du har ju iallafall två fina barn". JA klart hon har de. De vet hon ju.
Men för de behöver man inte skriva de.

Hon förtjänar ett barn till lika mycket som jag förtjänar mitt första.

Jag och min man har kämpat i snart 5 år. Och under den tiden har Tessan fått flera MF och även underbara Ebba.

Men för de behöver han inte få dom orden. Blir så arg!

Tessan älskade vän. DU FÖRTJÄNAR ETT BARN TILL!

Kramar på dig ❤️❤️

Likes

Comments

Ja det hemska har drabbat mig - IGEN! 7:e gången är det detta händer. Första gången efter Ebba dock, men ändå.
Varför är livet så jävla orättvist?
Folk säger att jag ska vara glad för de 2 barn jag redan har, och att det finns dom som inte har några alls som också drabbats av mf/ma. Ja det vet jag. Och klart som fan att jag är glad för de underbara 2 barn jag har! Jag älskar dom mer än något annat!
Men betyder det att jag "förtjänar" att få ett 7:e mf/ma bara för att jag har 2 barn sedan tidigare?

Det är inget man önskar sin värsta fiende ens en gång.
Jag mår både fysikst och psykiskt dåligt av detta.

Jag har ett DÖTT foster i min mage! Jag har alla symtomen kvar, och det är så jävla grymt jobbigt.
Att ha alla symtom, men veta att det inte blir något fint av det.
Jag har gått med detta döda foster i 3 veckor i magen, och ska gå ytterligare 1 vecka med det, innan jag får hjälp med att få ut det via dagvården i Malmö på måndag.

Nej INGEN förtjänar att få mf/MA!!!


Likes

Comments

Usch, jag hatar den här väntan. Men på onsdag får jag förhoppningsvis veta.
Ni som inte vet vad som har hänt mig så kan jag väl lika bra berätta nu, för annars kommer folk bara att undra. Och känns dumt att inte kunna säga det till alla.

Men den 16 november fick jag veta att jag och Lars väntar barn nr 3. Ja det är sant.

I torsdags åkte jag in för akuta smärtor på höger sida, vid äggledaren.
Gjorde ett ultraljud som visade en hinnsäck som motsvarade v 4-5, men även vätska på höger sida. ONT SOM FAN gjorde det.

Fick vänta ett tag och fick ta blodprover. Bland annat Beta-hcg för att se vad det låg på. Det visade sig att det låg på 4000. Vilket dom tyckte var högt. så det blev akut operation, med misstänkt utomkveds. Det visade sig dock att det inte var utomkveds, utan en cysta som hade spruckit. Jag hade 1 (!) vätska i buken som dom sög ut.

Jag är fortfarande gravid, men dom visste inte om den skulle utvecklas normalt eller om det skulle Idag gjorde jag ett nytt beta-hcg prov, men får inte veta något förrän tidigast imorgon, då dem inte analyserar blodprovet på VC, då det var en remiss ifrån sjukhuset i Lund.

På onsdag ska jag till bm och då har läkaren skrivit till henne att hon ska göra ett VUL för att se så att bebisen har växt som den ska.


Likes

Comments

Så j*vla svårt det ska vara att sluta att röka då! Jag har världens anledning till att sluta röka, men ändå så är det svårt!

Jag lyckades en gång, och jag ska lyckas igen. Men hur?
Fan att jag var så jävla dum att jag började röka igen! Det skulle ha varit 2 år som rökfri på Nyårsafton i år om jag inte börjat igen!

Vilken jävla dålig människa jag är och vilken jävla dålig stil av mig!

(Förlåt alla svordomar, men är som sagt riktigt, jävla besviken på mig själv!)

Likes

Comments

Här ser ni min älskade pojke på förskolefotot för i år. Han är så stilig! 💗

Här är syskonfotot. Dom är så fina våra fina barn! Åh vad jag älskar dom! 💗

Och här ser ni min fina flicka. Vilken förändring på bara 1 år. 💗

Bilder kommer från förra årets förskolefotografering.

Likes

Comments