Hej allihopa,

Som blenda uttryckte så fint i förra inlägget så bär det alldeles snart av. Vi ska alltså till Indien i 3v för att göra en så kallad fältstudie, jag har fokusområde barn tror blenda har ungdomar josefin och tindra kvinnor. Tror att det hela kommer bli väldigt lärorikt och spännande. Vi har även fått två bra nyheter gällande detta idag, 1 alla vi kommer dela rum som enligt utsago har egen toa. Jag gjorde lite egen research och kom idag fram till att det på skolan vi ska bo finns en drejverkstad, att lära mig keramik/dreja har länge varit en av mina två konstnärliga drömmar den andra är att lära mig surfa. Detta har gjort mig ännu mer taggad!! Men jag försöker att inte ha för höga förhoppningar för kanske blir det hemskt. Igår när jag skulle sova fick jag till exempel för mig att det skulle vara som mitt "utbytesår i Frankrike". Det finns ju egentligen inga gemensamma faktorer men lider av någon form av ptsd eftersom det är det närmsta döden jag varit. Har väl att göra med att jag lämnar mitt liv för något mer okänt och möjligtvis HEMSKT. Men mitt rationella jag förstår ju att det inte kommer vara likt alls trots mina sömnproblem. Tycker även att det ska bli skönt att åka för jag känner mig lite stressad här i Svea, var även därför jag åkte t Frankrike för att slippa saker och "Läsa o sånt filosofiskt" det gick ju... NEj ska inte dra några paralleler åker faktiskt till Indien för att lära mig saker och arbeta (även detta var anledningar till min tid i frankrike). HAH nÄ jag är jättetaggad på INdien och det kommer gå galant är jag säker på 94,7%av tiden. Vill ni ha lite fun facts om Kerala dit jag ska?

 • Delstaten styrs av ett kommunistiskt parti
 • Det är i dagsläget lite över 30 grader
 • Vi ska alla köpa traditionella indiska kläder att ha på oss, kommer alltså inte ha mina egna kläder på 3v
 • Kerala ligger längst söderut i Indien och det bor i den delstaten 33 miljoner människor
 • Kokosnötsträet är delstatens officiella träd hoppas på lite kokosmat då!

Hejdå! nu ska jag återgå till packning och vänner/arrested development

Likes

Comments

NU hörni!!!!!!! Bär det snart av till Indien och jag har precis packat nästan ALLT tror jag hoppas jag. Endast tre (3) dagar kvar och när vi kommer hem är vi nya människor. Känns som att vi lajvar Julia Roberts i Eat Pray Love.

Det har varit skikkelig mye stress kring denna resa må jag erkänna, i alla fall i mitt huvud och jag har haft panikdrömmar om sista minuten-packning med mera men NU är jag taggad faktiskt!!!!! Igår började jag dock gråta då jag trodde att jag skulle få spendera fredag, min sista kväll, själv då mina föräldrar är på andra äventyr just denna afton men tror jag lyckades tvinga Anton att vara med lilla mig trots allt han har för sig i sitt eget liv. Han gav med sig så fort han fick se mina tårar (funkar alltid).

Jaja. Ett jävla tjat om den här resan det är det enda som pratats om dom senaste veckorna. Nu återstår bara att se vad den faktiskt har att erbjuda.

Något annat kul i mitt liv? En sak som är relativt nyupptäckt för mig är bästa appen CLUE! Numera är det den jag går in på för att fördriva tiden och läser om olika fakta om bland annat mens och chokladcravings. Älskar nu att tracka allt mensrelaterat!!!!! Ett plus är att cirkeln blir så fin. Extra glad är jag för att min mens perfekt tajmat tar slut i samband med avresan till India. Ibland är man glad för livmodern sin.

Nedan följer en bild på min nuvarande cykel, jag som testar skönaste ögonmasken till flyget och hur jag tror att vårt rum kommer se ut (mörkt och fönsterlöst).

Likes

Comments

Ni kanske minns för ca 3 år sedan när det var väldigt inne att göra starterpacks? för ovanlighetens skull så är vi lite sena på bollen och har diskuterat detta mycket nyligen. Idag bestämde jag mig för att det var dags! för att klistra ihop dessa små kreationer.

Josefin

Bubblare: Teaterbesökare och analytisk

Tindra

Bubblare: Smygpluggis och manshatare (iallafall på senaste tiden)

Blenda

Bubblare: Skrattig och mensist (baserar detta endast på att hon en gång sa "visst är det lite ute att hata män" samt att hon inte hatar Noah i the affair aka världens värsta person)

Hoppas ni känner att ni känner de andra tre lite bättre nu så hoppas vi att de gör ett motsvarande om mig!! Ställ gärna frågor i kommentarerna om ni inte förstår eller undrar annat kul!

Likes

Comments

Eftersom de flesta män är små jävlar som sprider klamydia och oönskade barn och dessutom tar för mycket plats i övrigt, speciellt inom musiken, kommer vi här med listor och tips på våra favorit artister som är KVINNOR.

TINDRA
 • The slits: Typ det första punkbandet från 70-talet som härjade runt på Londons gator OCH Patti Smith fotade bilden till deras första album Cut. Lyssnar på dom när jag är trött på snubbar och behöver ny inspiration.
 • Shitkid: NY MUSIK från SVERIGE. Skön att lyssna på när man är lite sur eller arg eller bara behöver generell pepp.
 • Lizzy Mercier Descloux: Fransk cool och häftig no wave musiker alla måste lyssna på innan döden. Rosa Yemen är favorit albumet nummer 1.

BLENDA
 • Ana Diaz: Fina låtar med bra texter om KÄRLEK.
 • Joy: Power m fett hetsiga låtar men vissa är bra faktiskt.
JOSEFIN
 • Princess Nokia: Snygg, cool och sjukt smart. Princess Nokia är fett bra med orden, beatet och langar dessutom smarta statements och empowerments i både musik och i sin pod Smart Girl Club.
 • FKA-twigs: Går ej att förneka att hon dansar som en gud. Kan kolla på den här videon 10 gånger på rad utan att tröttna.
 • Lauryn Hill: En legend, funkar i alla situationer. Fett bra helt enkelt.
ZELDA
 • Banks en personlig favorit, både chill men lite fest ändå, riktigt härligt helt enkelt.
 • Lykke Li Nog en av de artister som har hängt med mig längst vars alla album förtjänas att lyssnas på i sin helhet.
 • Lorde säg vad ni vill men ingen kan påstå att Pure Heroin inte är ett mästerverk utan dess like

​Tack för oss! 

Likes

Comments

Hej alla! Ni kanske undrar vad som hänt denna sista jullovsvecka, och svaret på det är inte särskilt mycket egentligen! Gemensamt för hela Tonys är dock att vi har peppat en hel del inför vår Indienresa. Vi åker på lördag och efter det blir det tyst från oss i tre veckor pga inget internet och intensiva antropologiska studier på keralas landsbygd! Vi berättar allt sen. Ett par dagar efter att vi kommit hem ska jag och Zelda till Malmö och se Princess Nokia gissa vem som är taggad!!

Här är jag och tindra supergulliga på en bar i fredags

Och jag och Zelda, när vi fick en rosenkvartssten av en man i toakön!

Likes

Comments

Dagen efter årets stora bakisdag och livet ska flyta på igen och man ska börja ta itu med sina nyårlöften och man ska göra sig till en bättre och mer framgångsrik och snygg människa. Men vad GÖR vi EGENTLIGEN just nu? Zelda chillar som vanligt ( i hennes säng förmodligen) och ser på "jorden runt på sex steg". Blenda går på restaurang med Anton som hon alltid gör och Josefin antingen jobbar, tränar eller är på teater med någon kusin av okänt slag. Själv har jag jobbat hela dagen med en skulptur i gips som blev väldigt ful och nu är jag uttråkad och fördriver tiden med att skriva detta blogginlägg och äta vindruvor. Det känns som att jag typ borde göra något mer meningsfullt och karriärsmässigt utvecklande men jag har ingen aning om vad. Istället blev jag påmind om en film jag brukar se på då och då när det känns som att jag borde prestera och som jag tycker att alla människor ska se på vid behov. Filmen heter Fröken Märkvärdig och karriären och handlar kort sagt om en fröken som tror hon är märkvärdig och ska göra karriär och hur det känns att pendla mellan att tro att man är bäst på jorden till att man tror att man är en liten skit. Typ min självbiografi. Filmen är egentligen baserad på en bok i serie form, men filmen kan man ladda ner lite överallt och så är det inte riktigt med en bok ( går såklart att låna på bibliotek men jag har fortfarande inte skaffat ett bibliotekskort fast jag haft det högst upp på min " att göra - lista" i snart 2 år.) Att se Fröken Märkvärdig och karriären är minst sagt ett måste för alla inför 2017. Filmen nedan är på svenska men med tysk undertext? Lite konstigt med trots det verkligen värd att se: 

Likes

Comments

Äntligen nyår, äntligen 2017! Världens finaste gäng äntrade 2017 med glitter och glamour tillsammans med en massa härliga själar - tack alla för en fantastico kväll!! Mycket härligt hände, inklusive middag hos Julia för hälften av oss, fördrink mm hos Tindra, fest i city... Tolvslaget firade vi in på Mosebacke och det var jättefint!


Familjefoto efter middagen

Bra eller dåligt ljus i hissen?

Julia

Tindra, champagne och glam

Frida med personlig make up artist

Poppar den (på burger and fries)

Frida och Viktor hos Tindra

PÅ G!

Sen bar det av till Mosebacke där vi var ett riktigt stort och härligt gäng, här är en del av det lite efter tolvslaget. Fyrverkerierna strålade som om dom lovade oss att 2017 kommer bli vårt år, vilket jag tror det kommer att bli. Vi har flera resor inplanerade, och framför allt tar vi studenten! Kan utlova ständig aktivitet här på bloggen för vi lär inte vara sysslolösa. Känns fint att lämna 2016 bakom oss äntligen.

Härligaste bilden hittills 2017?

Zelda, Anton och Blenda <3

Frida och Tindra myser

Tindra, Tone och Thyra

That champagne

Senare på ferre med Blenda, Frida, Josefin, Ellen

Vill passa på att ge en shoutout till alla de fans av tony's-bloggen som vi mötte på festen igår! Vi älskar er och uppskattar er support till 1000%. Det är för er vi finns, för er vi fortsätter. Nej vi skulle nog vara världens bästa blogg ändå, men det betyder mycket. Tack!

✨✨GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR TONY'S!✨✨

Likes

Comments

Gott nytt!!! Älskar alla som läser och alls andra

Likes

Comments

Hoppar på trenden och skriver en årssammanfattning jag med!

Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut?

Badade i en öde vik med kristallklart medelhavsvatten, åkte limousin, var med i radio, var på festival och fick kinesisk massage.

Vilka länder besökte du?

Frankrike & Spanien

En mobilanteckning:
Blir två:

Från min tid som skuldsatt

Citat av Mikael tyvärr i samband med en begravning tror jag

Är det något du saknade år 2016 som du vill ha år 2017?

Lite mer lugn och ro, tid att reflektera och känna efter

En gång du grät:
Många gånger men bla idag på en bioreklam för postkodlotteriet

Vad var din största karriärsmässiga framgång?

Skaffade ett riktigt extrajobb! Samt att jag volontärade på supermarket art fair det var riktigt lärorikt.

Och din största framgång privat?

Att jag förstått mig själv och mina behov bättre. Och att jag har träffat flera nya vänner samt fördjupat mina relationer.

Bästa läsupplevelse?

1Q84

Bästa tv-serie?

Skam och The get down (zelda min serie-twin)

Bästa film?

Mustang

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2016?

Dick in the air av Peaches, Problem av Joy, Glowed up av Anderson Paak och alla låtar av Erik Lundin, Princess Nokia och Kate Bush.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare tror jag, fast det går upp och ner.

Vad önskar du att du gjort mer?

Fotograferat

Den maträtt du åt oftast 2016?

Förmodligen sötpotatis och auberginegryta med jordnötssmör och röd curry

Vad gjorde du på din födelsedag 2016?

Slappade med mina vänner i solen i Humlegården, åt fyrarätters på fotografiska och gick till Marie Laveau-baren och firade med Zelda samt Viktor och Julia som också fyller år 0504!! Sen på väg hem fick jag vänta en halvtimme på bussen i Vällingby så då passade jag på att måla naglarna. Dagen efter hade jag middag hos mig.


Högsta önskan just nu?

Att jag ska känna mig fri och uppleva så mycket som möjligt av Indien och alla andra resor jag ska göra nästa år, och att jag ska utvecklas som person. Även att människor i min närhet och människor i svåra situationer ska må bra.

Vad fick dig att må bra?

Vänner och sol :)

Vem saknade du?

Ingen faktiskt! Har haft alla jag vill runt omkring mig.

Vad är du mest stolt över?
Att jag har klarat så många utmaningar så bra och har varit en stark och sann person :) Att jag har hjälpt andra och mig själv och att jag har dansat mer.

2016 var bra, men tror 2017 kommer bli ännu bättre. Det kommer bli 100% mitt år!

Likes

Comments

Har stulit en classic lista från floras blogg som ska sammanfatta mitt år.

Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut?

Massa saker tror jag, men det jag kommer på är tyvärr att gå hem från danderyds sjukhus efter att ha varit ute.

Vilka länder besökte du?

Frankrike, Usa, tyskland, polen, tjeckien, ungern, kroatien, italien, slovenien.

En mobilanteckning:

såg detta på en bil i usa och kände att det behövde förevigas


Är det något du saknade år 2016 som du vill ha år 2017?

lite mer galenskap, har ju som bekant en obsession med att mit liv är för händelselöst vill ha lite mer händelser och choker 2017 något att skriva om i min självbiografi.

Vilket datum från år 2016 kommer du alltid att minnas?

10 juni, när min finaste sötaste tågluff började.

En gång du grät:

gråter ganska ofta, men på en klubbtoa i budapest för jag hade sagt att vi skulle gå till den klubben som visade sig suga och mina kompisar var enligt mig sura så fick skuldkänslor och snapade josefin bilder där jag grät.

Vad var din största karriärsmässiga framgång?

att jag har fått ett jobb som är bättre än mitt föregående, eller att jag faktiskt har fått bättre betyg än jag brukar (nästan karriärsmässigt tycker att skolan är mer karriär än mitt extrajobb).

Och din största framgång privat?

att jag har haft riktigt kul!! och kanske ältat saker liiite mindre

Bästa läsupplevelse?

"allt jag inte minns" av jonas Hassen Khemiri, eller "är detta en människa" av Primo Levi

Bästa tv-serie?

Skam (sry not sry) och The get down.

Bästa film?

Minns inte en enda film jag sett iår, eller jo har gått på bio två gånger båda filmerna var bra Mustang och Love and Friendship. Vet inte om de är de bästa men kan inte komma på någon annan.

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2016?

DON'T MIND AV KENT JONES, Dör för dig av Danny, sorry av JUstin

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Gladare, iallfall jämfört med 2014 och 2015 och innan dess minns jag inte.

Vad önskar du att du gjort mer?

Aktiviteter gått på museum tagit promenader gått på fester och så vidare önskar att jag hade aktiverat mig mer helt enkelt, kanske tränat mer och spelat lite mer fotboll men aja

Den maträtt du åt oftast 2016?

Pasta, antingen med pesto eller sardiner. och jättemycket parmesan har nog ätit 10 kg parmesan iår.

Vad gjorde du på din födelsedag 2016?

fick presenter, var i skolan fikade, pluggade på il caffe åt fancy middag drack champange var på spelning och chillade på brillo.


Högsta önskan just nu?

att 2017 blir händelserikt livsomvälvande och att jag glider runt som en primadonna och känner mig härlig

Vad fick dig att må bra?

Havet och vännerna!! mina två bästa

Vem saknade du?

Malmenpalmen första halva men sen bodde hon ju här!! saknar henne nu igen dock

Vad är du mest stolt över?

Att jag är och mer än någonsin kanske är en hyvens tjej, tycker jag e snäll och härlig den mesta tiden och det är lättare sagt än gjort.


Tack 2016 nu ska jag rocka ur 2017 tror det kommer bli mitt år

Likes

Comments