Det som hänt i södra Sverige idag är fruktansvärt. Jag har svårt att greppa hur en del människor inte kan förstå allas lika värde. Att de inte kan se på andra med samma syn som mig? Jag finner tyvärr inga ord. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Kroppen, Resor, Tankar, Mat, PCOS, Träning

Jag har haft en helt magisk resa tillsammans med Emelia och Friskvårdskompaniet, som by the way är Sveriges bästa gym. Vi hart tränat minst 3 pass om dagen, allt från Yoga/Bodybalance/Flex/Bodypump/Vattentabata/Abs and ass till mer högintensivträning som 3D träning och Bodystep. Vi har även dansat Zumba, tagit promenader längst stranden, haft PT pass och gått på både Workshops och föreläsning. Jag har hunnit sola och bada, ätit god mat och bara tagit hand om mig själv. Jag behövde verkligen det här. Ärligt talat har jag aldrig varit så avslappnad någonsin som jag var där borta. Jag kände mig pigg, stark och glad. Det har känts en enorm skillnad både psykiskt och fysiskt jämfört med den senaste tiden hemma. Hemma där jag har varit oerhört stressad (vilket andra har påtalat, ingenting som jag själv märkt av) förrän nu. På grund av stressen jag haft här hemma glömde jag viktiga saker i vardagen, jag var alltid trött, kroppen kändes slö och jag hade hjärtklappningar både kvälls och dagtid.

Vi har haft all inklusive på resan, och hotellet har haft helt makalös buffé. Bästa maten utomlands som jag har ätit faktiskt! Jag höll mig för det mesta till kyckling och fisk med grönsaker, och ibland till lunch åt jag lite pasta eller potatis för att få i mig kolhydrater då vi tränade så pass mycket. Det har faktiskt inte varit svårt att hålla sig ifrån sötsaker, men jag åt en liten choklad glasskula sista kvällen. Det känns liksom onödigt att förstöra när man lagt ner jobb och energi i träningen. Vi hittade ett gäng härliga äldre damer som inte hade några problem alls att smaka allt som fanns på buffén, vilket var en fördel för jag blev i alla fall mätt av att bara kika på när de åt. HAHA. De hade även en underbar humor vilket gjorde allting en gnutta roligare vid matbordet 😘

Men visst kröp en del känslor upp till ytan även där. Till exempel att jag inte "vågar" gå till vissa pass i tron (fast för mig vetskapen) att jag ska vara sämre än alla andra och därmed förstöra för dem. Att visa mig i badkläder. Eller när jag under ett pass blir helt slut och måste hämta andan, medan andra bara fortsätter kötta på. I sådana lägen har jag känt mig totalt värdelös. Jag vet att jag inte ska tänka så, men tyvärr kommer dem bara och jag kan inte stoppa det. Jag har alltid haft höga prestationskrav och vill prestera bäst och perfekt hela tiden. Jag hatar att misslyckas. Jag har haft turen att Emelia följde med på resan, hon har verkligen varit en klippa! Hon har peppat mig, fått mig att tro på mig själv mer och sporrat mig att våga.

Sista kvällen hade de bokat takterrassen där vi fick välkomstdrink, popcorn och frukt. Det hölls tal, och friskvårdskampen-tävlingen avslutades. Efter ett par timmar drog vi vidare till restaurangen och åt middag, sedan hade de hyrt en lokal i källaren där det lektes charader och sedan dansades flera timmar.

Under kvällen kom det en tjej fram till mig och berättade att hon hade snubblat över min blogg. Hon gav mig ett härligt peptalk och jag blev såklart superglad! Lite generad också. Och rörd. Det är så sällan som andra vågar komma fram och ställa frågor, eller prata eller berätta hur de tänker eller känner. Tack för dina ord, de värmde verkligen. ❤

Har jag gått ner något i vikt under resan då? Nej faktiskt inte ett enda gram! Emelia gick ner över 2 kg men jag har inte gått ner ens 1 gram. Står fortfarande kvar på exakt samma vikt. Jag förstår inte. Jag blir både less och besviken. Varför stretar min kropp emot? Vill bara ge upp. Fick i läxa av Jonas på resan att jag skulle gå till gymmet innan söndag kväll. Han skulle ringa mig för att dubbelkolla. Kommer aldrig att ske! Känns inte som att det finns någon mening med att gå dit...

Likes

Comments

Hemma från Rhodos. Det känns helt underbart. Jag uppdaterar er imorgon kväll om resan och fler bilder! Nu måste jag sova. Godnatt. 😘

Likes

Comments

Idag är det 7 år sedan du kom till oss. Livet vände och fick en helt ny mening. Du är vår kreativa virvelvind, som nästintill aldrig är still. Du är fantastiskt duktig på att läsa och skriva. Du är nyfiken och vill alltid lära dig nya saker! Du tycker om att se film, spela spel och måla. Du är en hejare på att åka snowboard och slalom. Du tror på dig själv alldeles för lite och är ofta rädd att göra fel och ibland är du i din egna värld, tappar uppmärksamheten på vad som sker runt omkring dig. Men shit vad vi älskar dig Carl William Ruben. Du är underbar! Precis som du är. ❤

Likes

Comments

Ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen. Men jag är i Grekland, helt själv. Utan man, Utan barn. Fokus ligger på mig. Min kropp. Träning. Vila.

Berättar mer sen! Men jag har det toppenbra. Trots stor ångest innan jag skulle åka.

Ett härligt gäng som är här! 😊

Likes

Comments

Ville bara kika in och säga godnatt! Hoppas att ni haft en härlig lördag. Imorgon kommer min andra hälft hem. Äntligen 😍

Likes

Comments

Resor, Tankar, Träning

På onsdag nästa vecka åker jag till Grekland, igen. Men den här gången själv. Emil och la kids stannar hemma. Jag åker iväg för att varva ner, bara få vara jag & träna i sinnessjuka mängder. Ända sedan resan bokades har jag längtat och längtat. Nu känner jag bara ångest inför resan. Ångest att visa mig i badkläder inför en bunt vältränade människor, ångest att lämna min man och mina barn hemma så jäklanch länge. Sedan tycker jag det känns extremt jobbigt att packa och leva i en resväska och det känns mest bara jobbigt att åka från min trygga punkt, mitt hem.

Mycket grundar sig nog i att jag precis kom hem från Rhodos, där vi varit i 14 dagar. Har liksom precis landat här hemma.

Jag hoppas att vi ska hålla oss sysselsatta, så jag slipper tänka så mycket där borta! Det blir nog bra när jag väl är på plats.

Ciao.

Från Rhodos när vi var där.

Likes

Comments

Tankar, Kroppen

Här om dagen satt jag och läste på en blogg om män som tar sig rätten att kommentera kvinnors utseende. Jag blev upprörd, kanske för att jag själv kunde relatera till mycket av texten. Nu anser inte jag att det bara är män som verkar ha lätt att kommentera andras utseende, utan det finns även många kvinnor som inte heller verkar ha några större problem till detta.

Kommentarerna kan vara allt från att kvinnor ska ha lite att ta i, att det inte är hälsosamt att vara överviktig. Att hon har blivit alldeles för smal och måste äta mer, eller att hon är tjock och inte borde äta det eller det. Det är aldrig bra nog, så hur ska man någonsin kunna känna sig nöjd över sig själv?

Men vem ska egentligen bestämma hur du ska se ut? Det är bara du som bestämmer hur du vill att din kropp ska se ut, ingen annan. Det allra viktigaste är att just DU är nöjd. Andra ska ge fan i det. Även om en del tänker att det är i all välmening som de kommenterar, kan du göra en person riktigt jäkla ledsen. En liten kommentar kan förstöra en människas liv. Låter det kanske överdrivet? Då får ni tycka det, men det är sant. Tyvärr.

Jag kommer ihåg att redan i femte och sjätte klass hade jag panik över att jag inte hade några bröst. Jag köpte den minsta Bh:n ever, en ljusblå med gula söta nalle puh björnar på. Den fyllde jag upp med hoprullade sockar. Till den söta ljusblåa bh:n köpte jag mina allra första stringtrosor, också de ljusblåa med nalle puh björnar. Varför? Jo för att redan då, som 10-åring hade jag fått veta vad pojkar gillade. Tjejer med bröst och string. Jag fick inte min mens förrän i sena 14 års åldern, då nästan alla mina vänner hade fått den för länge sedan. Det var först året efter som brösten började växa fram.

Jag mådde skit över min kropp då. Jag mår skit över min kropp nu. En stor bidragande orsak till detta är att andra tar sig rätten att kommentera. Jag blev retad i högstadiet för att jag var kort, och hade sneda tänder. Det gjordes en hatsida om mig på ett forum, där andra som inte tyckte att mitt utseende var okej kunde bli medlemmar.

Enligt media ska kvinnor se ut på ett visst sätt. Är man för tjock är man inte sexig, är man för smal är man inte kvinnlig, har man för mycket muskler ser man ut som en man. Det tar liksom ALDRIG slut.

Snälla sluta kommentera andra människors utseende och kroppar.

Tack och hej.Likes

Comments

1. Du är en jäkel på att planera och organisera, dekorera, pyssla och arrangera

2. du ser väldigt många framför dig själv, sätter dom före dig själv "tyvärr", men du har ett hjärta av guld.

3. du är en jäkel på matlagning, och att pröva nya saker.

4. du har jätte fina ögon

5. du är duktig på att leda och se barn och deras utveckling

Ibland finns det dagar då man verkligen behöver få höra fina saker om sig själv. Komplimanger. Jag är själv urdålig på att ge andra det, men kanske den här dagen får bli en språngbräda till att ge mina vänner fler komplimanger och oftare!

Låt era nära och kära få höra vad de är bra på, och låt dem få höra hur mycket de betyder för er. Man vet aldrig när det är försent ❤

Likes

Comments

Idag tog jag tjuren vid hornen och begav mig ut på en joggingrunda. Gick bra, men går så sakta. Vill jogga varje dag innan snön kommer. Har 36 kg att tappa så gäller att lägga in en högre växel nu. Ska in till stan och fixa ett gymkort också.

Ser fram emot träningsresan i september! 😍

Likes

Comments