View tracker

Precis i denna stund, klockan 03.19 för exakt ett år sedan föddes ett mirakel. Efter smärtsamma värkar, kom hon i raketfart efter att ha varit på sjukhuset dryga 40 min. 3 min krystningsarbete. Känns helt ofattbart att barnet som vi hade så länge hade kämpat & längtat efter att få fyller idag 1 år.

Ett helt perfekt barn, som vi fick äran att vara föräldrar till.

Penny, du är vår glädjespridare & solstråle. Du går igenom livet med ett leende på läpparna till det mesta. Du leker tittut, kurragömma, & älskar att dansa till musik. Du härmas, vinkar när någon säger hej/hejdå & ropar mamma när du är ledsen. Du har redan 6 tänder. Du är redan envis, men vi älskar dig så mycket! ❤ Vi är så tacksamma att du blev en del av vår familj. Vi älskar dig gumman!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Dessa två är ljuset i mitt liv. (Ruben också såklart). ❤ Jag är så tacksam! Känner mig berikad.

Likes

Comments

View tracker

Barn, Tankar, Vardag

Imorgon åker Emil på jobb. Det innebär att jag blir änka några dagar. Vi hoppas att denna vecka flyter på smidigt. Penny är dock inte alls pigg. Hon var nästan frisk från förkylningen men den verkar nu vara tillbaka. Hon är åter snorig, rinnande ögon, feber och hosta. Jag hoppas att det bara är förkylning och inte öroninflammation, ögoninflammation eller lunginflammation på G.

Hatar att se mina barn sjuka och ynkliga, speciellt när ryggen inte orkar gå runt och bära dem hela tiden.
Tur det finns en soffa att sitta i där vi kan hålla om varandra och kramas!

Idag var jag iväg en sväng på Solbacken. Kikade runt på Lekia. Fick inspiration till julklappar och skrev en lista. Jag älskar listor. Alla som känner mig, vet redan detta.

Var även till Intersport och köpte barnen fleecekläder. Fick också med mig ett par extravantar åt Penny och ett par åt mig själv.. Skulle egentligen köpa vantar till Ruben, men de hade slut hans storlek. De han har från Tornedalens var en storlek för stora, så han har klagat på att de är lite klumpiga att leka i. Tar sådan tid att beställa nya så blir att köpa en annan modell i stan! Hestra Fjellvott med ullfoder. Hoppas de ska duga. Han är ju lite mer varmlivad än Penny så han klarar sig säkert på dem.

Vintern är verkligen den dyraste årstiden.. Det ska både handlas underställ, vantar, skor och ytterkläder. VARJE VINTER NYTT i princip. Jag hittar sällan begagnat till Ruben då jag tycker att mycket i den storleken är så nött. Får hoppas att Penny kan ärva av Ruben istället. Hittade i alla fall en begagnad Reima Tec overall till Penny för 300 kr och kom billigt undan där då den kostar över 1000 kr ny., Men Rubens overall kostar 1500 kr sen tillkommer Kuoma skor på 700 kr, vantar 400 kr, fleece 150 kr, och ylleunderställ 500 kr. Allvädersstövlarna från ifjol kunde han ha, mössa hade han och ull-tumvante hade han och även fleecejacka, och tur var väl det för det är inte gratis.

Sen är det ju alla julklappar också som ska handlas, och de flesta dyra räkningarna kommer även under vintermånaderna. Varje sommar tänker jag "nu ska jag lägga undan till det och det i vinter" men det blir aldrig av. haha.

Penny saknar både ull-underställ, skor (Kavat Yxhult och Kuoma) och en bra mössa. Vintern kom så himla plötsligt här, hade tänkt vänta tills efter jul men får nog handla lite tidigare!

Jag längtar i alla fall till julen, som alltid. Tycker det är mysigaste tiden på året. Förväntansfull inför den nya julkalendern också.

Likes

Comments

I helgen har det kommit sjuka mängder med snö. Det började typ i torsdags och fortsatte fredagen när vi skulle åka till Umeå på familjeäventyr. Vi badade på äventyrsbadet där, strosade runt på IKEA och åkte sedan hem. Var flera olyckor efter vägen. Sedan har snöovädret fortsatt hela helgen och det snöar fortfarande. Enligt klart.se ska det även snöa hela nästa vecka! Jag tycker om snö, det blir ljust, vitt och barnen har något att leka i. Men skottningen är mindre rolig när det kommer så stora mängder på en och samma gång. Önskade att vi haft en snöslunga.

Förutom skottning har det inte hänt så mycket i helgen. Ruben har varit på simskola och varit på bio både torsdag och söndag. Torsdag såg han Trolls med mig, och idag såg han husdjurens hemliga liv med Emil.

Händer så mycket under veckorna att jag knappt hinner uppdatera. Hela livet består av massvis träning, umgås med familjen och träffa vänner. Men jag ska bli bättre på att uppdatera! Måste bara hitta någon bra rutin.

Idag fick Penny sova ute på altanen där det blåste mindre med snö.


Likes

Comments

Familj

Här kommer några bilder från våran halloween middag. Ruben ville ha en spöklig middag så fixade i ordning lite av det vi hade hemma.

Likes

Comments

Idag blir Penny 11 månader. De senaste veckorna har hon lärt sig att vinka, och hon kramar också det mesta när man ställer frågan "Är du go?". 😍 Om 1 månad blir hon ett år. Helt otroligt! Vad tiden går ... Konstigt att barnen blir äldre, men inte en själv. Haha.

Likes

Comments

Barn, Familj, Resor, Tankar

Just nu går många timmar per dygn åt att drömma mig bort bland resor. Jag vill passa på att resa innan Penny fyllt 2 eftersom det blir billigare. Jag vill passa på att resa medan jag är mammaledig eftersom det blir enklare att ta ledigt. Jag vill passa på att resa när vi kommer att renovera i vårt nya hem, eftersom då vill man ändå inte vara hemma. Jag vill passa på att resa och skapa minnen medan jag kan, man vet aldrig hur livet ser ut nästa dag.

Just nu är jag sugen på Rhodos Kalithea Beach. I augusti 2017. Helst 2 veckor. All inclusive. Skulle nog totalt landa på ca 40.000 för två veckor med allinclusive. En vecka ca 27-30.000. Varje gång vi har rest endast 1 vecka har vi sagt att nästa gång stannar vi två veckor! Det blir för kort tid med små barn, tycker jag. Att dra med sig all packning och precis hinna lära "känna stället" så ska man packa ihop och hem.

Efter Rhodos står Mallorca näst på tur, sedan Kroatien.
Vill även tillbaka till Cypern.
Men sedan finns ju Thaialnd, Miami och Mexico när barnen blivit lite större. Eftersom att det är rätt långa flygresor, men så skönt att någon gång kunna åka de kallaste månaderna.

Sedan vill jag åka iväg med Emil också till typ både New York, London, Karibien.

Och semestra på alla härliga ställen som Leksand Sommarland, Skara sommarland, Astrid Lindgrens värld, & Legoland,

Något resmål ni vill tipsa om? :)Likes

Comments

Familj

Jag har inte någon kontakt med min bror och hans familj längre. Han har avsagt sig all framtida kontakt med inte bara mig, utan även våra föräldrar. Han & hans fru har tagit bort oss från både facebook och instagram. Han svarar inte när vi försöker få tag på honom. På utsidan kanske det inte syns att jag känner något överhuvudtaget kring allting, men på insidan går jag sönder. Rent känslomässigt. Jag tycker hela situationen är fruktansvärd. Hur kan man vilja göra en sådan sak?

Det är mycket som har hänt och jag tänker inte gå in på några detaljer på bloggen. Vill inte hänga ut någon på det sättet. Just nu är det många känslor som cirkulerar. Förtvivlad. Besviken. Arg. Ledsen. Orolig. Frustrerad. Förvirrad.

För mig känns allting ofattbart.

Jag älskar dig A, jag hoppas att du en dag kommer tillbaka till oss.

Likes

Comments

Idag har jag och sonen halloween pysslat. Vi gjorde mumielyktor och en pumpa. På söndag ska vi göra små spöklyktor, för det är ju egentligen inte förrän på måndag men vi kunde inte hålla oss. Gjorde även i ordning lite godispåsar ifall några barn skulle komma och bua på dörren.

När lillan efter många timmar grinat och gnällt och tillslut somnat såg jag och storbarnet idol tillsammans. Myspys! Nu sover båda barnen gott. (Förhoppningsvis)

Ikväll saknade vi pappan.


Likes

Comments

Våra bästa vänner har båda två fyllt 30. Det ville vi såklart fira. De önskade sig ingenting och hade ingen fest eller liknande heller (förutom för deras familjer), men vi tyckte in de skulle komma undan så lätt 😉 Vi funderade på Spa, restaurangbesök och dylikt men kom fram till att det bästa för dem är nog ändå en korg fylld av godsaker som de kan nyttja när de har möjlighet! Vi fyllde den med snacks, vin, öl, lotter, filmer. Allt för en mysig hemmakväll ❤

Stort grattis till er Anneli och Joel!

Likes

Comments