Idag är det tisdag, men inte vilken tisdag som helst. För det är och har varit en väldigt bra tisdag!

Nummer ett: Simma!
Jag simmade idag efter lunch, istället för på morgonen som jag brukar, och jag var helt ensam i bassängen! Vilken känsla!
Ett armtag, andas, bentag, pusta ut, armtag, andas..
Bara jag och vattnet. Så rofyllt, avslappnande och verkligen givande. Jag behövde den tiden för att få tänka idag. Jag fick ihop 60 minuter, 60 stolta minuter. 644 kcal.

Nummer två: Privatträning med Annika!
Zoey är en försiktig dam med väldigt mycket tankar som hon inte riktigt kan hantera i vissa situationer. Framförallt i situationer då vi möter hundar, barn på sparkcykel, tanter med rullatorer eller när en ny människa vill hälsa på Zoey. Hon är för nyfiken för sitt eget bästa; hon hamnar i en situation hon inte kan hantera pga sin osäkerhet. Detta visar sig som att hon gör utfall mot hundar och skäller på människor.
Jag och sambon har försökt länge och väl att hitta en metod som fungerar, men vi har kört fast. Därför bokade vi nu in en Privatträning med Annika för att få hennes syn på oss, en person som ser oss utanför boxen.
Vi pratade länge och väl om hur det är idag, la upp en träningsstrategi och testade den över en promenad. På promenaden mötte vi allt som Zoey skulle kunna reagera på; hundar, barn med cyklar, springande barn, barn med skateboard, en joggare, en cyklist, en mörkhyad man, en katt och lite till. Vi tränade i skarpt läge utifrån träningsstrategin i de situationer vi stötte på. Både jag och sambon tränade med Zoey. Vi pratade vidare om olika scenarion, ställde frågor, funderade och bara tog in massor av ny information. Vi avslutade och åkte hemåt. Glada och nöjda satte vi oss i bilen hem, diskuterade träningen och kom väl fram till att det var väldigt givande. Annika presenterade en metod vi känner oss bekväma med, som vi själva tror på och som Zoey svarar på.

Nu när jag skriver så slår det mig; Zoey var en helt annan hund efter träningen. Jag var helt annorlunda. Sambon var annorlunda. Vi har fått en lösning på vårt problem!? Och det fungerar!! Jag är mållös. Med så enkla medel kan man komma så långt och det kan bli så bra. Åter igen, jag är mållös. Jag har aldrig känt mig så trygg i att träna på något som nu. Detta tror jag verkligen på! Det känns rätt!

Med det så vill jag tacka Annika för en otroligt trevlig träning! Speciellt tack för att du stöttade mig och sambon så bra. Sambon var speciellt nöjd över det, att du såg honom och att han var en del av träningen.

Jag kommer uppdatera med hur det går för oss, vilka diken vi stöter på och hur vi bygger broarna.

Nu signar en trött och nöjd Zoey ut för idag, även jag!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag cyklar varje dag till och från jobbet. I alla fall 10 minuter. Känns ju som att det är ganska bra!

Likes

Comments

Jag bestämde mig igår för att jag skulle simma idag. Åh va skönt kände jag då...

Satan va otaggad jag var imorse. Jag var så nära på att "woops, råkade cykla förbi". Men benen cyklade ändå till simhallen. Jag gick in och körde, 45 min. Tiden gick så mycket fortare idag än i tisdags. Vart tog den vägen?! Det var väldigt skönt dock eftersom jag var så otaggad som jag var.

Om jag tänker efter så är det nog ganska lagom att simma tisdagar och torsdagar på morgonen. Sen kan man väl lägga på styrketräning hemma 2 dagar i veckan eller nåt. Känns som en plan jag kan hantera. Jag skall testa detta under några veckor och se om jag får några resultat.

Tack för idag!

Likes

Comments

Vilken lättnad det blev! Veterinären ringde och berättade att Zoey nu är friskförklarad!

Röntgenbilderna såg jättebra ut. Zoey skall fortsätta antibiotikakuren till och med fredag, ta det lugnt under helgen och kan börja tränas som vanligt från och med måndag. Zoey kan från och med nu träffa andra hundar.

Så ja, nu får hon "vila" så gott det går denna vecka. Hon kommer att vara på sambons jobb dagtid och hos min mamma (vovmor som hon själv kallar sig) under helgen då vi skall iväg på folkrace. Vovmor är lagom lättad att hon inte behöver ge Zoey mediciner, haha, även fast att vi tränat på det. Från och med måndag så skall Zoey tillbaka till dagis och vanliga rutiner. Hon behöver verkligen dem, det märks både på henne och på oss som familj. Vi har varit lite ur balans nu ett tag.

Hunddagiset blev jätteglada när jag ringde och berättade att Zoey är frisk och kommer tillbaka på måndag. Kul med så engagerad personal!

Kram!

Likes

Comments

Idag var det dags för det sista återbesöket med lilla Zoey. Hon har ju haft lunginflammation, troligtvis till följd av kennelhosta som gått på hennes hunddagis. Hon fick ligga inlagd ett dygn på Bagarmossen för intravenös antibiotika samt observation då hon var väldigt allmänpåverkad och hade 40,6 i temp. Hennes sänka var då uppe på 103. När vi hämtade dagen där på så var den uppe på 149. En vecka senare, vid första återbesöket så var sänkan nere på 12 igen (allt under 20 är bra). Zoey har nu i två veckor fått antibiotika och blivit ordinerad att vila samt att vi ska ta daglig temp. Vilken kämpe måste jag säga! Hon ställer dig redo för både temp och tablett innan frukost varje morgon. Det går så himla smidigt, vilket är otroligt skönt! Shup shup, godis, klart!

Nu i alla fall så åkte vi till Bagarmossen för att ta nya röntgenbilder på lungorna och ta nya blodprover. Blodprover tyckte hon inte behövdes eftersom de såg så bra ut förra gången (lite billigare för oss i alla fall...) Vi tog röntgenbilder, där jag denna gång fick vara med iförd en tung rock och halskrage. Satan va stark hon är den lilla rackaren när hon inte riktigt vill vara med! Men vilken kämpe, så duktig hon var! Skakade värre än ett asplöv men så duktig! Väldigt rädd och osäker, ville helst vara i mitt knä eller sitta bakom mig. Men det gick så bra. Jag är så imponerad och stolt över mitt hjärta! Personalen hjälpte till något enormt, speciellt att behålla mitt eget lugn. Vilken känsla för människor, en eloge till dig du underbara sköterska som hjälpte oss på röntgen! Tack!

Veterinären ville låta en expert titta på bilderna på lungorna för att konstatera om vi ska sluta med antibiotikan eller inte. Hon återkommer via telefon idag eller imorgon. Då får vi reda på om hon är friskförklarad och kan gå på dagis eller om vi ska vila och fortsätta med antibiotika. Om hon nu *peppar peppar* är frisk, så har detta gått väldigt fort! Vi fick order om att vila i 3-6 veckor, eventuellt längre tid beroende på lunginflammationens grad. För Zoeys del så blev hon nog frisk på 10 dagar, om inte snabbare än så. Zoey tycker i alla fall att hon är frisk. Det är svårt att hålla en unghund still när de har alldeles för mycket överskottsenergi. Vi fuskar lite med lek på tomten samt längre promenader.

Veterinären tyckte Zoey såg väldigt fin och frisk ut, vilket känns skönt att höra! Jag frågade henne hur hon tyckte Zoey var i hullet, vilket jag är såå osäker på att känna själv. Man har ju liksom inga ramar eller referenser att gå efter. Då Zoey diagnostiserades med magkatarr i höstas så var hon för tjock. Hon vägde då 28-29kg, ca 10 månader gammal. Bortskämd hund, väldigt bortskämd. När hon lades in på Bagarmossen så vägde hon 25,5kg. Nu vägde hon 26kg. Veterinären tyckte det var okej, men att hon inte fick blir smalare än så. Hon är absolut inte tjock och inte FÖR smal. Veterinären tyckte att Zoey var lite omusklad i ryggen, där man kände ryggraden lite för tydligt. Hon rekommenderade simning för att stärka upp detta och att Zoey går upp 1 kg i muskler. Så 27-27,5kg är väl en bra siffra att gå på.

Ironiskt nog så hade vi, den dagen de ringde från dagis och sa att hon var dålig, bokat in en tid för simning på Haninge Hundhälsa. Min tanke var att prova och se hur Zoey tycker det är men även att jobba upp hennes muskulatur i rygg och kring lederna. Jag vill redan nu skonsamt träna hennes kropp så den håller så länge som möjligt. Så, så fort Zoey blir friskförklarad och har fått vila en vecka till så ska vi boka in en ny simtid. Det skall bli så spännande hur hon tycker det är att ha flytväst på sig!...

Zoey har medan hon varit sjuk fått vara på sambons jobb på dagarna. Måste bara visa en bild från idag, då hon självmant hittat en sovplats...

Ha det gott!

Likes

Comments

Imorse gjorde jag det utlovade. Jag körde ett 40 minuters simpass på Torvalla Simhall. Jag blev förvånad över hur jag överträffade mig själv och faktiskt gick dit.
Det var väldigt lugnt i bassängen, musik och ett konstant lugn. Jag kände direkt "Jag kommer få spader".

Jag klarar inte av den känslan annars, jag vill att det ska hända saker. Men imorse behövde jag den tiden för att slappna av. Jag vaknade till och kom ner i varv. Blev pigg men ändå lugn och harmonisk. En väldigt bra start på dagen helt enkelt! Detta är något jag absolut kommer att göra om, mer än en gång.

Simning är egentligen bättre träning än vad man kan tro. Du kan anpassa passet helt efter vilken nivå du vill vara på. Man kan ta i en längd, slappna av nästa, ta i, slappna av. Jag kände verkligen hur ryggen fick jobba för att stabilisera, hur armarna tog ut sin rätt och hur benen sparkade ifrån. Man lär sig känna kroppen på ett helt annat sätt.

353 kcal fick detta pass stanna på, om man skall räkna enligt mina kära appar. Man är helt mör i kroppen. Alldeles mosig. En känsla som inte går att beskriva.

Tack för idag!

Likes

Comments

Hallå! Jag har haft långledigt, som alla andra, och har då verkligen tagit det på allvar. I alla fall från bloggandet.

I helgen har det varit extrajobb på fritidsgården, meck i garaget, sol, grillning och slappande. En helg som gick alldeles för fort! Välbehövlig men jag önskar att den hade varat några dagar till. I söndags hade vi avslutning på allmänlydnadskursen för Tyresö Hundungdom. Synd att inte alla kunde komma sista, men vi hoppas att det blir en fortsättningskurs till hösten!

Idag fick jag en äcklande snilleblixt. Nu måste något hända. Vad fan håller jag på med?! Trycker i mig godis, chips, energidryck, glass och annat äckligt. Vad hände med att hålla sig till popcorn på lördagar? Fruktsallad eller grönsaksdipp? Jag måste komma igång nu, jag vet ju att jag mår så mycket bättre då. Varför faller man alltid tillbaka till detdär pinsamma beteendet och de dåliga vanorna? Jag mår ju inte bättre när jag äter skiten, jag får snarare ångest och större lår. Det är mig det handlar om! Det är jag som väljer vart jag ska!

P.s. Detta är lättare sagt än gjort. Kommer nog äta godis redan ikväll.

Men något jag känner mig så sjukt stolt över är att jag inte rökt cigaretter på typ 3 veckor. Alltså vad hände där?! Från att ha rökt ett paket om dagen sen jag var 14 år. Jag tar hjälp av min sambo, vi båda har varsin e-cigarett som gick mer än varm i början. Men nu glömmer jag bort att jag har den. Nu har den till och med laddat ur och jag glömmer ladda den. Lite skillnad från förut... Tog tre bloss av en vanlig cigarett i torsdags, jag höll på att få upp middagen. Inte så najs, men sjukt najs att känna känslan av att det var äckligt! Nu kan jag inte ens stå bredvid någon som röker.. Hur kunde jag?...

Och med träningen, vart har den fallit ut i sanden? Vart är min motivation?

Idag blev det 15 minuter med mina träningsappar. Om ni vill ladda ner dem (finns typ 1000 olika) så sök på "7 min workout" eller något i den stilen. Det är övningar som du kan göra hemma med enbart en stol, dig själv, ett hopprep och golvet som redskap. Perfekt!
Jag ville först inte träna, men jag måste ju fan göra någonting. Och så blev det.
Fick även en träningskompis...

Imorgonbitti tänkte jag simma på morgonen. Testa hur det går... Jag tycker ofta simning är tråkigt då man inte har musik i öronen. Men man får väl tänka vidare på något annat och drömma sig iväg på egen hand.

Uppdaterar imorgon om hur det gick 👍
Kram!

Likes

Comments

Vilket sjukt bra väder vi haft idag! Unnade mig att gå tidigare från jobbet för att hinna gå en mysig promenad med Zoey innan vi åkte hemåt! Passade mig så bra då vi har noll luftcirkulation på min arbetsplats. Jag och kollegan fick gå ut flera gånger för att ta frisk luft och vakna till. Att jobba två stycken i ett rum med 25 graders värme är allt annat än okej.

Idag hade vi ingenting planerat. Ibland är det väldigt nyttigt det också, att bara ta eftermiddagen som den kommer och göra det man känner för. Jag kom hem, gjorde te och satte mig i soffan, "nu ska jag vila".

Det tog väl 10 minuter innan svägerskan ringer och drar med mig till gymmet. Vila va det ja. Alltså vilken människa, jag går på allting som hon ställer mig inför. Skulle hon föreslå "Tja, ska du med och springa två mil i trappor?!" så skulle jag bara "Eh, okej. Go for it!" Alla borde ha en person som henne i sitt liv.

På gymmet körde vi ett 50 minuters pass som innehöll armar, axlar och bröst. Hade jag inte träningsvärk sen innan så kommer jag definitivt ha det imorgon. Armar är det tråkigaste man kan träna enligt oss, men idag var vi riktigt effektiva och det var väldigt kul! Armar är något jag blir starkare och starkare i väldigt snabbt, vilket är otroligt roligt. Framgångar och resultat är alltid kul att se!

Idag var ju även andra dagen efter söndagens gympass. Herre min skapare vilken träningsvärk jag haft idag i ben, rumpa och mage. Men jag är så nöjd när jag har träningsvärk. Det är liksom som ett bevis på att det har tagit och att det gett något. Att man sen går som en 90åring med dålig höftkula efter att man suttit still en stund och stelnat till, det är en bieffekt som är sådär. Då känner man sig inte lika smidig längre.

Det är så skönt att komma in i de rutinerna och det flow jag har nu, att man ser träning som en tillgång istället för ett jobbigt måste. Träning gör vi för att vi själva ska må bra, inte för någon annan. Många tränar för att få likes på Instagram, "Har du inte tagit en gymselfie så har du inte varit på gymmet". Men vem tränar vi för? Är det för att vi ska må bra eller för att andra ska tycka om oss? Självkänslan. Ett ämne jag kan diskutera om i timmar.

Varför tränar du? Varför tänker du på din hälsa?

Nu ska jag dejta min kudde.
Ha det gott!

Likes

Comments

Måndag säger de, för mig känns det som tisdag eller onsdag. Jag har gjort så mycket saker idag, flängt hit och dit.

Upp imorse med världens träningsvärk (bästa känslan ever!), göra sig iordning för att åka mot jobbet. Lämna Zoey på sambons jobb, vidare till mitt jobb. Rusha igenom högen med papper innan det var dags att åka tillbaka till sambons jobb, hämta Zoey, åka till Bagarmossen för återbesök och kolla ny sänka. Kom 40 minuter för tidigt, men fick komma in tidigare! Så grym personal! Prover på Zoey, som för övrigt var så duktig trots att britsen var läskigast av allt. Tillbaka till sambons jobb, lämna Zoey, tillbaka till mitt jobb, äta lunch och fortsätta med pappershögen.

Bagarmossen ringer, sänkan är nere på 12! Vilken vinst! Så himla skönt! Ganska drastisk skillnad från när vi hämtade henne och hon hade 149, då allt under 20 är normalt.

Sambon ringer och behöver gå hem då han mår dåligt, rusha igen de sista papperna, ner på Apoteket och köpa ögondroppar, till sambons jobb, in med Zoey i bilen. Ner till Nynäs, avstickare till hamnen för att köpa säsongens första mjukglass. Zoey äter upp min glass.

Hem, en överspeedad Zoey. Försöka få henne intresserad av ett ben. Hon tar benet, som sen försvinner. Vart tog det vägen?! Hon kan omöjligtvis ha ätit upp benet på 5 minuter när det tog typ 15 minuter att se henne bita bort 1 cm. Borta är det! Så himla skumt!

Ut med Zoey, middag, tabletter och ta temp. Middag för mig och sambon. Vidare för att köpa rådjursklövar, hem igen. Parkerad i soffan och färdig för dagen.

Nu signar vi ut! Hej!

Likes

Comments

Min morgon började med att Zoey väckte mig 08.00 och ville ha frukost. Vi tog temp, svalde tabletter och åt mat i ett svep. Vi har verkligen börjat få in en rutin för det nu, så skönt att vi inte behöver bråka. Snabbt och smidigt, som det ska vara.

Min kära granne och svägerska kom med spontanaren att vi skulle gymma imorse. Hon är den som verkligen kommer med spontana saker och jag bara hänger på! Du är guld värd! Passade väldigt bra eftersom det krupit i mina ben hela helgen.

Ut med hundar, byta om och gå ner till gymmet i solen. Så skönt! Vi körde ett allt-i-ett-pass, en rejäl genomkörare av hela kroppen. Tiden slutade väl på 90 minuter plus uppvärmning. Så himla skönt att vara tillbaka. Man ser och märker verkligen skillnad på sig själv och sin vardag när man tränar. Jag mår så mycket bättre. Detta kommer nog vara den bästa dagen på väldigt länge.

Jag har varit off ett tag då jag drog på mig muskelbristningar i vaderna efter ett helvetespass med trappintervaller.. Efter det har sjukdomarna löst av varandra hela tiden, vilket tycks vara standard när man väl håller upp med träningen. Så nu måste jag bygga upp motivationen och kroppen igen, vilket tycks vara lättare sagt än gjort. Herregud va man tappar. Men jag ska klara tre minuter av "Bring sully up" (stavningen vet jag inte, hehe), jag ska upp för helvetestrappan och jag ska springa 5km igen. Bring it on!

Det bästa med min och svägerskans träningspass är att vi har som ett terapimöte mellan alla set. Vi pratar om allt mellan himmel och jord, vilket känns så avslappnat och tryggt. Bara få ur sig saker man går och grubblar på är också väldigt viktigt.

En stor eloge till dig. Tack för att du sparkar på mig när jag är lat och lyfter mig när jag är svag.

Ha en grym söndag, för det ska jag ha!

Likes

Comments