Björntass

Hej!

Igår red jag i halsring igen. Barbacka.
Ni som följer mig här vet att ett mål jag har 2017 är att kunna galoppera under kontroll utanför "inhängnad" utan sadel, utan träns, utan halsring.
Och igår var ett sånt bra pass, igår kände jag verkligen att "det kommer nog gå, vi fixar det här".
Det gick såpass bra att jag släppte halsringen. Jag höll mig i manen eller ingenstans. Och det gick rätt bra, faktiskt.
Sån härlig känsla.

Jag har alltid velat ha sånt samspel att kunna rida utan utrustning eller hålla på med frihetsdressyr. Men snart behöver jag inte drömma mer, för jag kan ju rida på min häst utan, det är sjuk, bästa känslan.

Likes

Comments

Tankar & åsikter

VARNAR FÖR ATT EN BILD DÄR NERE KAN SE LITE ÄCKLIG UT.

Del 2 är här. Har ni längtat? hehe.

Även i detta inlägget tänkte jag avslöja vad det är för operation jag gjort, och visa före och efter bilder.

Ni som läst förra inlägget vet varför jag valde att göra denna operationen. Ni som inte läst det, hittar det HÄR!

Jag har opererat mina öron. När jag var yngre hade jag ganska mycket utstående öron, och trivdes som sagt inte alls.

Operationen gick jättebra. Jag fick komma dit, ta ett par värktabletter, med tanke på att vi visste att det skulle göra ont när jag vaknade.

Jag minns faktiskt inte exakt hur allt gick till. Men när det var dags, så fick jag ligga på en säng, mitt i ett rum, det var rätt många omkring mig, och jag fick en "skorsten" i armen där drop skulle in. Det jag minns efter det sen var faktiskt när jag vaknade och huvudet var tungt, varmt och gjorde ont.

Efter operationen skulle man ha bandage runt huvudet ett par veckor. Inte så snyggt, men värt. Ni ser på vissa bilder att man var inte jätte snygg haha. Och fy vad jag hade ont och var öm efter åt, ett par dagar, eller någon vecka. Men ett helt år tog det nästan innan öronen skulle kännas "normala" igen.Skorstenen. Och jag som är rädd för bara ett stick i fingret i vanliga fall..Såhär såg jag ut de allra första dagarna. Sen efter 2 dagar, så tog jag bort nätet. Annars var de blå "kuddarna" kvar och pannbandet.Här ser man stygnen. Var tvungen att ta kort på det, första gången jag fick se mina öron efter operationen och de såg ut såhär haha..Jag antar att ni ser skillnaden...? Men som sagt, före & efter. Jätte fint resultat!

Likes

Comments

Allmänt & vardag

Hej!

Vill du synas på min blogg?

Jag har tänkt att ha en "tävling". Man behöver egentligen inte göra något mer än att följa mig och kommentera att man är med, så är man med.

Jag kommer att välja ut två stycken, som blir vinnare, och som kommer att få dela på ett inlägg, där jag skriver vad jag tycker som är bra med den bloggen osv - reklam så att säga. Just för jag vill att många ska få chansen att synas lite mer.

Vinnarna väljer jag ut på Torsdag (26 Jan), så man har fram tills dess på sig att vara med om man vill.

Hoppas ni tycker det är en rolig ide och vill vara med. Ha det!

Kram!

Likes

Comments

Björntass

Idag var Björntass så fjantig, men samtidigt så kul att rida.

Han blev rädd för något, och vet verkligen inte vad, ödet var bara träd runt omkring oss. Men något såg han och han for upp i luften som jag vet inte vad, och sen skulle han skena hem tyckte han. Jag fick stop på honom rätt fort, men han var alldeles livrädd för något, och kunde inte stå still. Så jag valde att sitta av och leda honom förbi där, och satt sen upp senare. Då var han inte rädd, men väldigt pigg- och jag ÄLSKAR när han är så framåt. Så förutom det där läskiga som hände så var det så kul att sitta på honom idag, lite extra kul. Trots att vi bara var ute och skrittade- eller ja, skulle skritta, det var ju lite allt möjligt där ett tag hehe...

Sen kanske det gjorde en del att jag hade sällskap utav en vän som red på sin medryttarhäst, en nordsvensk. Och både vi ryttare och hästarna kommer väldigt bra överens.Sen efter stallet har jag bara myst ner mig här hemma, det har vart kallt ute idag så det var skönt att komma in under en mysig filt efter stallet. Jag har pluggat en del på mitt körkort för tung lastbil och det har faktiskt gått riktigt bra idag till och med, sååå skönt. Nu ska jag snart äta, sen kommer Ludde.

Vad har ni gjort idag och hur har eran helg vart? (Jag är ju ledig på måndagar så min helg är inte slut än ;) )

Likes

Comments

Tips
  • Ha kläderna lager på lager. Jag brukar ha 3 par strumpor, 2 par byxor, 2 eller 3 tröjor osv osv. Det ser inte fint ut, men man håller sig tillräckligt varm för en eller flera ridturer.


  • Försök hålla igång. Sopa, packa hö, eller rida ett ansträngande ridpass gör att du håller värmen. Jag brukar dela upp det lite för att hålla mig lite varm hela tiden.


  • Ställ vattenhinken till boxen i sadelkammaren (om där finns värme), så att det inte är lika stor risk att vattnet kan frysa under natten.


  • Byt vatten i hagen varje dag. Om det blir is i baljan i hagen, ta en spade och slå sönder isen, och töm hela baljan och fyll sen på nytt vatten, varje dag, för att minska risken att det blir bottenfruset.


  • Ha med dig något varmt att dricka. Jag brukar ibland ta med mig en termos med varm choklad. Inte för att jag ska sitta där och fika haha, utan mer för att kunna ha en kopp med något varmt att dricka lite ur samtidigt som jag mockar eller ryktar till exempel, jätte smart!


  • Använd reflexer. Vintern är en mörk årstid, och man rider mycket i mörkret. Använd reflexer för att folk ska se dig, förhindra olyckor. Även en pannlampa på hjälmen kan va bra att ha, så man ser bättre.


  • Rid barbacka. Jag tycker att fötterna lätt blir kalla utav stigbyglarna, och hur mysigt är det inte att rida barbacka? Både varmare för fötterna och rumpan. Det ger bättre balans dessutom.

Likes

Comments

Björntass

Red barbacka idag. Jättemysigt!
Det var och är så fint väder. Solen är framme och det är runt 0 grader.
Galopperade en del på en äng, och det var kul tyckte Björntass- det gick bara snabbare och snabbare för varje gång haha.

Nu sitter jag hemma och väntar på maten, är jätte hungrig. Och funderar på vad jag ska göra ikväll.

👇🏻: Björntass till vänster och Surprice till höger.
Visst är dem fina?

Likes

Comments

Allmänt & vardag

Har hittat ett par gamla bilder. Superkul!

Bilderna är ifrån min ridskoletid, och jag skulle gissa på att jag var 10 år kanske, ingen aning. Så för 7-8 år sedan.

Hjälp vad gammal jag känner mig...

De flesta bilderna är från clear-rounder. På den första bilden så sitter jag på en skimmel. Ticko heter han. Jag vet att han än idag står kvar på ridskolan, och det förstår jag, för vilken snäll häst. Super go på alla sätt och vis. Vi hade hoppat en 50 bana felfritt, och står därför där med rosett. Haha, tur att hästen är söt iallafall, för jag undrar hur jag tänkte på den tiden.. Glad var jag iallfall!


På den andra bilden, sitter jag på ridskolans fjording, Bjåle. Han står också kvar än. En fjording med mycket vilja men super snäll. Denna bilden är också ifrån en clear-round, men bilden är tagen ifrån framridningen. Jag minns dock att vi vägrade ut oss på ett hinder inne på banan och blev därför även utan rosett. Men jag var rätt glad ändå, tyckte det var jätte kul att vara med på "tävlingar".

Den sista bilden här. Jag står bredvid Jackpot. Ni kanske känner igen honom? Han står inte kvar på ridskolan idag, utan min kompis köpte honom, och han stod då tillsammans med björntass ett par år, men är nu såld, tyvärr.

Bilden är tagen under sommaren och vi skulle rida tillbaka hästarna ifrån sommarbetet, tillbaka till ridskolan. Det var riktigt mysigt, och de flesta hästarna var pigga efter sommarbetet (och tjocka hehe). Jag vet också att jag spänt nosgrimman fel, såg det häromdagen, men vad ska man göra, jag var 10 då..

Likes

Comments

Tankar & åsikter

Hej!

Jag kommer snart att vara tillbaka som vanligt igen. Har tänkt mig att försöka skriva inlägg som vanligt under helgen, men kan inte lova något eftersom jag mår som jag mår, det är väldigt periodvis som jag mår bra. Och mår jag dåligt, så orkar jag inte skriva, det hoppas jag att ni förstår.

Men jag vill inte ha mer uppehåll, jag vill skriva, vill hålla igång bloggen.

Vi ska kämpa tillsammans. Eller hur?

Vad vill ni ha för inlägg? Önska på.


Likes

Comments

Hej.
Ledsen att det kommer dåligt med inlägg.
Jag mår riktigt dåligt just nu och, min hälsa går före.
Jag kommer tillbaka som vanligt när jag är pigg och glad igen.
Ta hand om er. Kram!

Likes

Comments

Hoppas DU har en bra dag. Kramis. // BjörntassEvelina