Tankar & åsikter

"Jag vill inte ha en häst som gör allt jag ber om. Jag vill att det ska hända lite. Det är roligare med en busig häst"

Eller?

Det var iallafall vad jag sa för ett par år sedan, och tyckte då att det är ju inget konstigt alls med att jag ville att det skulle bli lite spänning i ridningen.

I dagsläget har jag den där snälla hästen, som jag "aldrig" skulle vilja ha.


Är snälla hästar tråkiga?

Jag tycker det är jätte kul när Björntass busar ibland, visar att han är glad osv. Men, är det inte fel att säga att snälla hästar är tråkiga? Jag är så oerhört glad att jag har en snäll häst.

Varför vill man ha en elak häst? Eller varför vill man ha en häst som inte lyssnar? Jag förstår verkligen inte längre, hur jag tänkte eller vad jag tänkte med.

För det är väl en sak man strävar efter hela tiden? Att få en lugn, snäll och trevlig häst med ett bra samspel.

Jag vill absolut inte att hästen ska göra det jag ber den om bara för att vara snäll, jag vill att man ska samarbeta och komma överens om vad man ska göra och inte, hitta kommunikation, men på ett snällt sätt från både människa och häst.Jag undrar, vad tycker ni? Är snälla hästar tråkiga?

Måste man ha en busig eller olydig häst för att folk ska anse att man kan rida? För rider man en snäll häst är det ju den som gör allt jobbet har jag hört folk påstå?

Usch, blir så trött på både mig själv och annat folk som resonerar såhär.. Glad att jag ändrade mig. Nu vill jag veta hur ni tycker och tänker. Accepterar såklart allas åsikter.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Allmänt & vardag

Här är 15 olika bilder, från helt olika tillfällen, som jag tagit den senaste tiden.
Jag väljer att inte skriva så mycket till detta, utan låter er kolla på bilderna och få en inblick i hur mitt liv ser ut, vad jag gör på dagarna.

Likes

Comments

Björntass

Hejsan!
Påväg hem från stallet nu, och jag har faktiskt känt mig någorlunda glad idag, första gången på så länge. Vart med killen och ridpasset gick bra- vädret är bra med, kanske därför haha.

Red tillsammans med en kompis idag, vi tog galoppbacken. Vi har en backe i skogen som är säkert 1km minst iallafall som är perfekt träning!
Vi travade halva och galopperade halva.
Hennes unghäst är inte helt igång och därför fick vi ta det lite lugnt.
Björntass var så framåt och så positiv, så kul att sitta på honom då (det är det alltid såklart, men ni förstår).

Likes

Comments

(Min kompis på Björntass på bilden ovanför)

Likes

Comments

Björntass

Alltså. Gårdagens ridpass..

Jag vet inte vad jag ska säga, lätt det bästa passet på jag vet inte hur länge.

Tycker det har känts som om vi har stannat upp lite, jag och Björntass, men igår tog vi ett rejält kliv i rätt riktning.

Jag red inte speciellt länge då klockan var 8 ungefär och jag red ute, och så var min kille med (han ville hem haha..så typiskt). Men han var sååå mjuk och fin, böjde och ställde jättebra i båda varven, inte alls stel i höger som han kan vara ibland. Han var framåt också och lyssnade så bra på hjälperna. Alltså det fanns verkligen ingenting att klaga på.

Det är ju verkligen sånt här jag lever för. Blir så glad.

Likes

Comments

Allmänt & vardag

Godmorgon!
Klockan är snart 9, jag ligger här i min killes säng, han har precis gått till skolan.
Tanken var att jag skulle stängsla idag, men det blev nog ändrade planer...
Vi ska stängsla i sommarhagen, och dela av till 3 lite mindre hagar istället för en stor, för att försöka hålla Björntass så fin i hullet som han är nu.

Ikväll ska jag iallafall ut och åka bil med ett par kompisar tror jag, det blir kul!


Mitt hår. Visst, det är fint, mellan långt, och en någorlunda fin brun färg.
Men, jag har haft det såhär så länge nu, och jag är den sorts personen som vill ha förändringar, jag tycker det blir lite långtråkigt med samma hela tiden.
Har vart både blond innan och haft mörkare hår, och kort hår också för den delen haha.
Vet inte riktigt vad jag ska göra med det haha, ni får väldigt gärna komma med tips eller vad ni hade gjort.

Likes

Comments

Allmänt & vardag, Tankar & åsikter

Hej!

Hörrni, vet ni vad.. Jag känner nu, att nu är jag redo att komma tillbaka helt igen. Eller jag känner att det är dags att skriva inlägg oftare än typ en gång i veckan haha.. Min motivation är bättre, och jag är mycket mer sugen på att skriva.

Det har hänt jätte mycket det senaste, och mycket handlar om mitt psykiska mående, och med tanke på mitt tillstånd just nu och så vidare så har jag helt enkelt inte orkat lägga min lilla energi som jag haft på att blogga. Men det känns som att det kan bli bra nu, jag vill försöka. Vad säger ni om det?

Jag ska skriva ett separat inlägg om mitt mående, för att det är en hel del att berätta som sagt, så vill ni veta mer om det så kommer det att komma, men det kräver en del energi och ork för att skriva om det då det är rätt jobbigt, men vill gärna dela med mig.

Jag vill skriva massa massa hästrelaterade inlägg också, så det skulle hjälpa mig super mycket om ni ger tips i kommentarerna här nere vad ni skulle vilja läsa om.

Så ni får gärna hjälpa mig, skriv om det är något särskilt ni vill läsa om, eller om ni tycker något borde ändras på min blogg osv. Vill veta allt, exakt vad ni tycker och tänker haha.

Ha det, kram!

Likes

Comments

Förlåt för den hemskt dåliga uppdateringen.. jag skäms..
Jag skriver när jag orkar och vill, men jag mår tyvärr riktigt riktigt dåligt just nu.
Det där leendet på bilden är fejk, och har vart ett bra tag nu. Jag är så trött, både i kropp och huvud.
Jag är inte frisk, jag lider utav depression, det är en hemsk sjukdom. Jag tänker hemska tankar och gör ibland hemska saker, som ingen borde göra.
Jag försöker vara glad och vara positiv med det går inte alltid.
Just nu behöver jag bara lägga så mycket fokus som möjligt på min familj, pojkvän & häst- de som får mig att må lite bättre.

Jag kämpar på. Kram. ❤️

Likes

Comments

Hoppas DU har en bra dag. Kramis. // BjörntassEvelina