Header
View tracker

En riktigt mysig kväll blev det på Ambassaden med mingel och Lucia sång, lussebullar, pepparkakor och glögg...

Lala salama

Hälsningar BjörlandaBarnet

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hejsan hoppsan

Nu har vi kommit till det stadiet när man slutat räkna hur många dagar man varit här och istället börjat räkna ner till hemfärd igen. 2 veckor. Om två veckor sitter jag på planet hem igen.

Jag skulle inte vilja påstå att jag saknat de kalla, regniga, slaskiga, blåsiga och gråa vädret i Sverige. Däremot är familj och vänner riktigt saknade just nu, speciellt i Juletider.

På tal om juletider så kommer det imorgon vara Lucia-firande (lite i förtid) på ambassaden med Internatets Luciatåg. Det ska bli jättemysigt. Jag som inte är med i självaste tåget kommer med resten få mingla runt och käka pepparkakor och lussebullar medan de andra sjunger in Julen för oss.

I helgen kommer vi dra iväg ett gäng till nåt som heter Forest Callange! Vi ska i princip bli indelade i lag och tillsammans mot andra lag tävla i olika utmaningar. Är så sjukt taggad! Är ni nyfikna kan ni kika in här och se vad vi ska få göra.

Annars är nu geografiprovet avklarat, kände att det gick bra. Fram till jul har jag nu endast en samhällsrapport som ska bli klar, ett muntligt seminarium i Development sista veckan, Svenskaprov i litteratur och ett matteprov.

14 dagar...


Hälsningar BjörlandaBarnet

Likes

Comments

View tracker

Pepparkaksbak, dekorationer, Julgran och Julmusik. Hörni, Julen har kommit till Kenya.

Idag hålls ett Julbord för alla föräldrar till grundskolebarnen vilket betyder en väldans X-Mas tillställning (som vi ungdomar inte får ta del av). Tält har poppat upp i rondellen, Julgranen är pyntad, barnen har bakat pepparkakor hela dagen och Julmusiken står på högsta volym.

Love it!

Ha de fint,

Hälsningar BjörlandaBarnet

Likes

Comments

Måndag. Ny vecka, nya tag.

I morse vaknade jag upp i Mathildas säng. Det har blivit lite tomt utan henne i våran korridor. Tack vare en mindre trevlig lukt som hemsökte hennes gamla rum, flyttade hon till ett annat i en annan korridor. Hanna och jag delar nu ensamma på ett badrum vilket känns väldigt lyxigt (Även om Mathilda fortfarande kommer och duschar då och då), men väldigt tyst och stilla.

Skoldagen blev kort med lite inställda lektioner. Förmiddagen bjöd på sol så jag passade på att lägga mig i solstolen med den nuvarande engelskaboken alla läser, "Desert Flower", superbra bok.

Eftersom att morgonträningen skippades tog jag till slut eget initiativ att skutta över till Impala för att springa några varv. Vid gaten stoppades jag av Christian (boardingvärd) som inte släppte ut någon och försökte ringa hem alla utanför murarna då det var en hel del demonstrationer på gång. Lite scary, men det verkar ha lagt sig nu så vi hoppas det håller sig så. Jag kan ju dock inte säga att jag blev jätte besviken över att inte få gå till Impala. Det blev istället ett litet styrkepass på gräsplanen. Det räckte gott och väl.

Nu under läxis har regnet och åskan återvänt. Perfekt pluggväder.

Habari ya jioni

Hälsningar BjörlandaBarnet

Bilder från Amboseli.

Här var vi inte långt ifrån våra trumpetande vänner.

Likes

Comments

Amboseli. Wow. You did good.

Det känns som att efter varje safari man åker på blir det bara bättre och bättre, samtidigt som att det inte går att utse vilken som varit bäst. I helgen har vi skådat både lejon, babianer, schakaler, flodhästar, coola fågelarter, flygande flamingos, hyenor, zebror, Impalas, giraffer, bufflar och sist men absolut inte minst, en massa massa massa Elefanter.

Är man ett fan av dessa gråa stora fenomen, är Amboseli definitivt en park att besöka. De finns i alla storlekar och antingen ser man en ensam eller en flock på 20-40 stycken. Riktigt häftigt.

Tyvärr fick vi däremot inte se Kilimajaro som är Afrikas högsta berg. Det var lite för molnigt så vi såg bara botten, men den är i bakgrunden på vissa bilder så oavsett om det är moln i vägen så har jag den på bild. ;)

Den här gången sov vi inte i tält heller. Vi checkade in på ett jättemysigt ställe och fick små stugor att sova i. Området hade en pool vi utnyttjade innan första Game driven och en fin utsiktsplats över Kilimanjaro (dock såg vi inte så mycket av den). Det var jättemysigt och på söndagen bjöds det även på frukostbuffé.

Efter en lyckad Safari väntade en mindre härlig bussresa hem. Efter första 4 timmarna blev en fönsterplats mindre kul då solen värmde upp rejält. Det slutade med golvplats som var mycket mer uppskattat temperaturmässigt de sista 2 timmarna.

Hemma på internatet möttes vi av ett serverat Taco-bord. Jag kan inte riktigt beskriva lyckan. Ett riktigt bra avslut på en riktigt bra helg.

Hoppas ni haft det bra!.. Och Glad Första Advent.

Hälsningar BjörlandaBarnet

Bjuder som vanligt på lite ögonblick från Safarin


Här låg runt 8 Lejon, hela familjen med ungar och allt.


En elefantflock

Likes

Comments

Update:

Jullåtar spelas, härliga (och mindre härliga) stämmor hörs från morgon till kväll i julens anda. Det regnas fortfarande ganska regelbundet. Idag har det mullrat och blixtrat under i stort sett hela eftermiddagen. I helgen blir det äntligen safari igen, som jag har längtat. Amboseli, känt för ha en hel del Pellefantisar. Tagga!!

Jag känner mig i fas när det gäller plugget, det mesta är redan hyffsat klart fram till Jul. Har sluppit myggorna på kvällarna de senaste (men det sa jag inte högt. Peppar, peppar). Träningen är där den ska igen, sockret är ur systemet två veckor tillbaka. Känns bra. Laddade över alla samlade bilder från datorn till ett USB igår, så mor å far kan vara lugna. Bilderna är nu i tryggt förvar och förhoppningsvis lyckas jag hålla reda på den där svarta lilla mackapären.

Imorgon startar dagen med träning, som vanligt med min trogne partner Ebba. Följaktligen; Svenska, Matte, håltimme och Geografi. Sedan får vi se vad dagen har att erbjuda.

Ha de fint,

Hälsningar BjörlandaBarnet

Likes

Comments

Tjenixen.

Igår drog vi iväg efter en ganska händelselös förmiddag till IMax för att se den nya "Harry Potter" filmen. Bussen fylldes med runt 20 stycken och först blev det ett stop vid Coldstone som låg precis bredvid biografen. Innan filmen började fick vi gå in och sätta oss vid Loungen. Efter 30 minuter då filmen skulle ha börjat fick vi äntligen kliva in i salongen med en mini-cupcake och lemonad som det bjöds på. Även ett par riktigt coola brillor.

Filmen var bra, jag hade inte jätte höga förväntningar så den var helt klart sevärd. Lite magi, äventyr och söta små varelser kan inte bli så fel. I salongen var det också en stor och lite böjd skärm + 3D, så det var rätt coolt.

Bussen rullade hem igen runt 01.00, då var jag trött. Det var raka vägen till sängen.

Ebba och jag i våra fräna 3D glajjor + en halv mini-cupcake i hörnet.

Ha en bra Söndag!

Hälsningar BjörlandaBarnet

Likes

Comments

God morgon, hoppas ni alla har en underbar dag. Här njuts det av ännu mer regn...

Blöta hälsningar BjörlandaBarnet

Likes

Comments

Habari ya jioni.

Känns lite skönt att veta att man kommer kunna sova ut ordentligt imorgon bitti. Några drar iväg till Hell's Gate igen och ska sova på samma camping som vi var på när vi red i Naivasha. Jag beslutade mig för att stanna hemma på grund av att jag redan sovit där och har lite ont i fötterna, därav känns det inte kanonkul att promenera i Hell's Gate en hel dag.

MEN, det blir ingen stillasittande helg för det. Nej nej. Tro mig, Ebba och jag har planerat lite skojjsigheter.

Annars händer det inte jättemycket. Regnperioden är kommen. Det regnar och regnar och regnar. Kyligt är det också. Personligen kan jag tycka att det är lite mysigt, nu har man faktiskt en rätt bra anledning till att få krypa ner under täcket och gosa.

Så ikväll blir det nog bara häng här hemma på Internatet. Ska njuta av lite nyinköpt frukt och titta på en bra film i Zebra. Ja, det låter som en bra plan.

Kwaheri.

(Kan ju faktiskt skryta lite om att jag A:ade mitt första Kiswahili-prov också) Ninapenda Lazarus. Yeye ni mwalimu wazuri.

Hälsningar BjörlandaBarnet

Från en morgonpromenad längs en sandig, tångig, varm, saltig och underbar Diani strand.

Likes

Comments