Header

Tänk att ungefär ett år har gått sen jag fick reda på att mitt kommande skulle spenderas i Afrika. Nu sitter jag här med en vecka kvar tills skolan slutar. Nästa helg är jag hemma igen, tillbaka i gamla goa Göteborg med en massa oförglömliga minnen och upplevelser. Samt ett helt nytt kontaktnät runt om i hela Sverige. Jag kommer att sakna mycket härifrån, men samtidigt känner jag mig klar här i Kenya. Efter ett år av småresor hit och dit har jag fått upptäcka mer än vad jag gjort i Sverige under mina 17 år. Det har bara visat hur mycket mer det finns kvar att se. Kenya har varit fantastiskt och detta är utan tvekan något av de bästa jag har fått chansen att göra. Men nu när året är slut så är jag helt okej med att kapitlet avslutas. De kan också till stor del bero på att skolan kör slut på mig vilket gör att längtan hem till nära och kära ökar. Efter att mamma var på besök insåg jag hur stor skillnad det var på att ha en förälder i närheten, och på många sätt blir det saknat i jobbigare tider.

Nu har vi en enda avslutande camping kvar innan vi åker hem. Direkt efter skolan nästa onsdag kommer vi att dra iväg till Kereita forest (där jag var med på forest challenge), och sova över en natt. Det blir en massa roliga aktiviteter och en perfekt avslutning med alla i gymnasiet. Dagen efter är det student och en sista middag i Karen. Sen mot kvällen börjar folk vid olika tider dra sig mot flygplatsen.
Det går inte ens att beskriva hur konstigt det känns. Plötsligt kommer folk man bott ihop med ett år befinna sig utspritt över hela Sverige, och vissa kanske man aldrig ser igen. Men nu har vi trots allt en vecka kvar ihop. En vecka och lite till. Varje minut räknas.

Ha det jättebra!

Hälsningar BjörlandaBarnet

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Lyckan spred sig i kroppen efter att jag vaknade upp och tittade ut över en klarblå himmel. Efterlängtat. Lite frukt och omelett till frukost, följt av ett litet träningspass, sen blev det poolhäng med resten av internatet. Man kan minst sagt säga att vi alla gör vårt yttersta för att inte vara blekare än er där hemma när vi kommer hem. Men efter några timmar skuggade ett tjockare molntäcke internatet, och det var nog tur. Nu har jag istället fått ännu mer plugg gjort och snart är historian helt klar(!!!). Så skönt. Dock har magen börjat kurra rejält och jag inväntar spänt middagen som ska servera burgare.

Ha en bra helg!
Hälsningar BjörlandaBarnet

Likes

Comments

Ännu en städtisdag som börjar treva mot sitt slut. På tal om slut så kan man onekligen känna hur årets säck börjar dras ihop. Skolan är bra duktig på att köra stenhårt in i det sista. Plugget har nått en gräns jag inte är riktigt van vid. Dessa tre sista veckor är så proppade att jag inte riktigt vet hur det ska hinnas med, bara att det måste göra det. Fortfarande försöker jag behålla en lugnande tanke om att "allt löser sig", för oftast gör det ju det. För övrigt har historia kursen jag läser in på egen hand gått jättebra. Nu har jag endast en uppgift kvar att lämna in, och efter det senaste peppande muntliga provet jag hade så känns det finemang.
Det gäller bara att orka ge allt, i alla de sista 8 uppgifterna/proven som är kvar....

Men mellan allt plugg ska jag också passa på att njuta av mina 3 resterande veckor i detta fantastiska land. Solen har nu, efter ganska mycket regn och gråa dagar, smugit fram bakom molnen igen vilket är så härligt. Dock ligger temperaturen runt 20-25, alltså ungefär som svensk sommarvärme, fast med den starka Afrikas solen. Efter att jag en än gång lyckades bränna mig i ansiktet, och dessutom fick mig en riktigt ful ansiktsbränna, har jag kommit fram till att jag aldrig kommer att vänja mig vid ekvatorns kraftiga sol. Kroppen är lyckligtvis än mer tålig, så idag ser det inte lika illa ut, och känns inte heller för den delen.

Imorgon blir det en heldag av plugg. Speciellt inför Matte Nationella på torsdag. Är lite nervös. Det tär lite på en nu när det i varje sista moment handlar om att prestera till fullo för att bevisa sin kunskap. Men det löser ju sig, som man brukar säga.

Hoppas ni har det bra,

Hälsningar BjörlandaBarnet

Nu drömmer man sig tillbaka till tiden då ens enda bekymmer var skoskav, hur många lager kläder som krävdes för att inte frysa rumpan av sig och bristen på toaletter. Vi kan ju tydligt se att klädvalet inte fanns med på min prioriteringslista, men jag hade det rätt bra ändå. #mountkenya

Likes

Comments

Hoppas allt är bra,

Hälsningar BjörlandaBarnet

Likes

Comments

Än en gång maxar jag med lite variation i form av film också. Det här var trots allt min sista Safari på ett tag. Vem vet när jag nästa gång får möta Afrikas vackra djurrike. Det var både med lätt fuktiga ögon och en lättnad som vi fick avsluta Safarin i Marans reservat. Trist att behöva inse det faktum att det inte blir av igen på ett tag, men samtidigt fick vi nästan vinka av alla djuren på savannen, så jag känner mig ändå otroligt nöjd och proppad av upplevelser som räcker länge.

Hoppas allt är bra!

Hälsningar BjörlandaBarnet

Likes

Comments

Två busfrön

Ha de gött!

Hälsningar BjörlandaBarnet

Likes

Comments

Om jag hade fått välja mellan alla Safari resor under årets gång så skulle den här definitivt klassas som nummer 1, helt klart. Otroligt mycket lejon och Elefanter på riktigt nära håll. Jag har nästan gosat med djuren, så nära har vi varit.
Och inte nog med grym safari så har vi bott jättefint.

Det blev tre dagar av safari och game drives, två halv- och en heldag i Maasai Mara National Park. 
Det har blivit en massamassa bilder så jag delar upp resan 2-3 olika inlägg. Bara så att ni vet.

Här kommer bilder från dag 1, eftermiddagssafarin. Dvs, min personliga favorite game drive.

Kolla in den här sockertoppen!!

Han skuttade runt som tusan efter en liten fjäril bland buskarna...Hjärtat brast ju...

Hyena

Ha det bra!

Hälsningar BjörlandaBarnet

Likes

Comments

Igår kväll bestämde jag mig för att hänka på gänget som skulle springa Paint the run-loppet. Ingen av oss hade egentligen någon koll på vad det innebar, utan åkte dig med hyfsat låga förväntningar. Dessutom var planen för min del att ta det extra lugnt med tanke på mitt halvfriska tillstånd (och det faktum att jag inte tränat på snart 3 veckor), vilket helt klart kändes av i kroppen.
När vi kom dit fick vi fina band och därmed tillträde till festivalen som utspelade sig under hela dagen. Vi blev lyckligt överraskade av hela kalaset och stannade mycket längre än planerat. Loppet i sig var 3,5km, och inte en jätteprioriterad del av dagen (trots eventets namn). En gång under loppet och vid mållinjen blev vi påkastade färg, men det var inte förrän senare som det blev färgkrig på riktigt.
Ebba, Filippa, Ellen, Julia och jag köpte egen färg och efter 10 minuter såg vi ut som bombarderade regnbågar allihopa. Det var musik, dans, lek, mat, löpning och färgkrig. Vad mer kan man begära en lördagsmorgon?
GRYM dag.

Innan loppet

Efter loppet

Här förbereder vi oss för Photo-Booth

Färgpulvret

<33

Här käkar vi Smoothiebowls, jättegoda!

Hälsningar BjörlandaBarnet

Likes

Comments

I torsdags firade skolan Valborg och tände upp en ordentlig brasa. Dessutom hade treorna mösspåtagning som vi alla vittnade innan brasan tändes igång. Kvällen var jättemysig och det bjöds på sång och lite mat. Så nu har även vi, som haft sommar året runt, sjungit in våren.

Hälsningar BjörlandaBarnet

Likes

Comments

Godkväll.

Som ni kan se blev det ett skolbesök till FNs högkvarter här i Nairobi idag. Det kändes faktiskt nästan precis lika coolt som det låter. Det var ordentlig dresscode som gällde, alltså ingen SSN outfit med afrikabrallor och flippflopps. Dock kunde jag inte låta bli att rocka sockorna och ta de smutsigaste skorna jag kunde hitta (de enda jag hade).

Besöket gick ut på att vi skulle få en större inblick över hur FN arbetar och vad de gör här i världen samt i Kenya. Vi hade fyra föreläsare inom olika områden och det var väldigt intressant att få lyssna på dem.

Vi var hemma igen vid 14 tiden och eftersom att lunchen blev så knapp bestämde vi oss för att äta på Art, ett mysigt café med grym mat. Det är inte ofta varken jag eller Ebba äter där så vi tyckte det kunde vara passande.

Jag hoppas ni har haft en härlig Onsdag,

Hälsningar BjörlandaBarnet

Likes

Comments