Bland oss har vi människor vi gilar,älskar, hatar och undviker.  Vi har godenergi och dåligenergi runt oss varje dag.   Jag tycker hat är  extremt starkt och tyvärr finns de 2 p ja hatar. 4 ja på rak arm kan säga att ja undviker å inte gillar.  Sen finns de fler ja kan prata med med gärna inte umgås med.
Men så finns de bästa, dom där människorna som får än att fortsätta fram i jobbiga stunder  Som peppar och finns där när de behövs eller inte behövs . Människor man älskar.

Älskar är om hat, ett starkt ord med stark betydelse.  Men jag anser att att älska någon går att göra på olika vis och grader medans hat är hat på samma nivå hela tiden. De är deras största skilnad. Man kan gilla en person riktigt mycket å inte älska.  för att kunna älska någon krävs en del av något extra från att vara gilla  men ändå går de att älska på olika vis.

Älska en vän . Älska sin förälder.  älska sina syskon. älska sin man, sin hund, älska  sina barn, sitt arbete en plats eller en pryl.

De finns människor runt mig ja älskar på så olika vis och av olika andledning men oavsett hur eller varför så är de människor ja älskar göt dom gjirt de dät exrea och jag vill tacka dessa personer.

Tack till
Mina syskon min styvmamma min pappa och min man. Tack till min farmor farfar morfar  min farbror  moster och morbror.  Mina söta kusiner och tack till mina fina vänner, gamla som nya.  Arbetskollegor som har de där extra, dom där som blir mer än bara kollegor.  Tack till min dotter. Min fina äskar dotter som ger mig tårar skratt ångest och irritation.  Tack till er som stöttat peppat och hjälpt. Tack till er som får mig att skratta le och må bra. Tack för en middags dejt, tack för en lunch dejt.  Tack att ni tar tid att lyssna på mitt tjat mitt gnäll mina historier och mina minnen.
Tack att ni finns ♡♡

bilder som visar lycka å kärlek till någon eller något.  Finns så många fler ja skulle kunna andvända för att beskriva kärlek på olika vis.
Mer kärlek åt alla ♡♡

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

V 40 idag då 39+0 en dag ja inte trode jag skulle gå in i. Super kul att få vara helt gången speciellt när de va något vi inte trode skulle ske.   samtidigt är ja trött på att vara gravid nu men främst trött på att ha ont.  konstant molande värk sen v18.. å samandragningar med delvis smärta då å då i 2v . höft ont i 2 dagar.  Ah underbart !

Efter en förmiddag med brunch och bowling med sambo dotter å Ann-sofi å molly, blev de 3h på förlossningen med information om  att de tyvärr inte är dags å att vi inväntar ännu starkare samandragningar....å att smärtan i höften inte går att lösa.  kul !!!!! #jävlasmärta#tröttpåatthaontnu

En kväll med några arbetskollegor å vänner på pinchos.  En långpromenad å lite städ blir de nu natten ♡ lite film å hoppas på att somna trots värkar som tydligen inte är starka nog. .... hur ont ska de göra liksom.  Blää längtar inte till sista delen i detta kapitel "gravid med  nr 2"  = förlossningen. Utföset. .  ♡ Godnatt på er

Likes

Comments

Under senaste 3 månaderna har ja fått ta del av något som ja tidigare inte trode skulle intressera mig. Men med svar på frågor ja hade sedan flera år tbx. fastnade ja direkt. 
Att ha fått lära sig så mycket på kort tid känns bra. Men samtigt är de frustrerande att veta att de är fakta alla bör veta men få som vet.

exempel :visste du att i dagens samhälle, våra kroppar i dagens livsstil kan kroppen endast ta upp 20% av de vitaminer vi får i oss. resten kisar vi ut.  Och om du inte märker av vitaminbrist nu  hur underbart skulle du då må om du ist kunde ta upp 80% av ditt vitamin intag :-D

De som förr kallades  åldersrelaterade sjukdomar kallas nu mera livstilsrelaterade sjukdomar !

vill du veta hur ja vet detta så kan ja gärna träffas å så ska ja berätta allt ja fått lära mig :-D
Det är  Redan några som fått ta del av detta och har varit så tacksama och glada över att få veta och de känns underbart att lilla jag. .faktiskt kan berätta något nytt för personer runt mig . Personer smartare än mig och personer som lever sundare än mig och även tvärtom :-D 💖💖

Likes

Comments

Fram till ca 70 talet var 1 av 10 barn närsyntA. Under de senaste 40 åren har de ökat i antal närsyntA barn. Idag är 4 av 10 närsynta. . vilken kan ha kommit av våra surfplattor och telefoner. Forskare tror alltså att vi föräldrar som låter våra barn sitta från  tidig ålder, fler gånger, timmar per dag vid plattor datorerna och telefoner, Apparater med starka ljus som är för nära ögonen.

värt att tänka på. Man vill ju inte kasta pengar på glasögon mm. pga att man som förälder sätter en padda i handen på sina barn ofta ist för att underhålla dom som vår farmor kanske gjorde för våran pappa.

Närsynt är att man inte kan se saker på långt håll. exempelvis när man kör moped eller bil kan de bli svårt att se skyltar på x antal m. Man kan ha otur å inte hinna se olyckor osv . djur på vägen.

Likes

Comments

Hej på er :)
Alla vet att alla har olika graviditeter och att dom man själv har oftast aldrig är likadana 😊
När ja vänta pixie och jag fick  höra de blev ja super glad.. Nu denna gången känner ja att de är väll bättre än första graviditeten men jag vill nog inte igen.. För jag tycker mina graviditeter har varit jobbiga fast på 2 olika vis. Sen har  båda gånger varit bra oxå på sina vis ♡

Med pixie så mådde ja så fruktansvärt illa och mellan v9-25 spydde ja floder och hade fruktansvärt svårt för att få i mig något. Allt åkte upp.  Pappa bruka säga att man mår som man förtjänar. . ha ha ha.. men allvarligt de illamående jag hade då önskar jag ja inte min värsta ovän! (  möjligen önskar ja alla onda människor de för då har dom ingen ork till hemska saker xD hahah  skämt å sido )

Men sen mellan att illamåendet släppte för ett tag till ca v31 så mådde ja bra och kunde umgås med folk igen.  Äta. Fast äta väldigt begränsade saker.. Sa du fisksoppa spydde ja oavsett vilken tid i graviditeten de var. Mellan v29-34 ca hade ja foglossning. .. blää.
Sen i slutet av v34 hade jag förvärkar ca 3 dagar upoehåll 2 dagsr sen kom hon.  v35 är hon född med snitt . Och när dom på sjukhuset sa att de var  dags den onsdagen vi var inne för rutin koll kände jag inte något till en början och blev lite paff när dom sa att de var dags. .  sen fick ja värkar som dom dämpa med dropp. till torsdag morgon när de va dags å snittet blev.  då kände ja ordentliga värkar i 1h. .

Sen de dagar ja inte mådde illa eller hade foglossning så njöt ja. Sparkarna va alldeles lagom hårda osv ♡ Kände mig fin fast ful xD hahah  !

Denna graviditeten har ja mått super bra från att ja plussa i v3 till v9 ! Ja mådde så fruktansvärt bra ! Glad fin osv :-D Men sen gick de utför fram till ca v18 .. med illamående å många spyor.  Sen dog de ut å blev allt mer sällan och de va ja så glad för. Å ja har sedan v18 absolut spytt å haft riktigt illamående dagar men inte som när ja vänta pixie. Jag har haft mycket mer energi och ork denna graviditeten. Vilket va bra eftersom ja har en plutt att ta hand om :) Sen har ja haft mina trötta veckor men dom har varit ca 3v långa sen uppehåll på 4-5v innan nästa trött period :) Oxå helt okej. Jag har kunnat äta de mesta.  Och de saker som fått mig att mån illa har varierat och ex tomater som ja mådde illa av i början hade ja sedan som mega sug :-D haha ..Men de värsta denna graviditeten. .ångesten å rädslan pga smärta . i v12 och v18 åkte vi in akut pga magsmärtor så starka att ja spydde ..ja trode de va missfall.  ja hade så ont !! Men båda ggr va pojken frisk å glad :-D bara kraftig. . växtvärk . Sen från v18 började smärtan bli  mer som molande mensvärk och de har varierat i styrka och hur länge de stannat per dag . Men tyvärr har de varit få dagar i veckan som ja inte haft ont alls. :/ Men har absolut funnits.  Förvärkar som dom kallat de..blää.. sen foglossningen på de.. De har inte varit kul alls. Sen ca v25 så de illamåenden ja haft har varit mycket påverkat av smärtan. 
i v25 och 33 Har vi åkt in till förlossningen oxå pga smärtor.  Men då har tankarna varit ang tidig förlossning. .Rädslan att föda så tidigt va hemsk men skönt när man sen fick veta att de fortfarande bara är växtvärk. Jag har skämt för att vi åkt in å ut från sjukhuset.  Jag har känt mig löjlig men samtidigt så känns de bra att vi fick svar på smärtorna.  När dom ändrar karaktär blir de lite skrämmande speciellt när ja inte kände smärta med graviditeten med pixie .. Nu i v35 åkte vi oxå in men då pga minskad fosterrörrelse

Förlossningen mfler  har sagt att de ska vara  samandragningar när de är i gång.  Men ja fatta inte va de va först.  När dom på förlossningen dagen innan pixie kom sa att jag hade samandragningar så kände ja inget så denna gången visste ja inte hur de skulle kännas.  Med pixie kände ja inget före värkarna började å ja va öppen 3 cm å då blev de akut snitt. 
8 oktober  nu började mina första samandragningar och  mensvärken ja haft försvann . Då fick ja panik å ringde in. Men med lättnad så sa hon att de ska vara samandragningar och värk samtidigt för att de ska vara dags.  2 min långa å minst 3 st på 10 minuter  :) Så nu 17 oktober.  samandragningarna är starkare längre men inte så täta som de ska vara för att de ska vara dags . samtidigt är dom obehagliga å gör ont nu mera .. så snart är de väll dags.  Börjar bara bli trött på att ha ont nu.. De värsta kvar nu med förlossningen sen ska ja slippa ha ont å må illa på bra länge hoppas jag :-D hahha ♡♡

båda bilder v35+0
röd pixie . under kläder denna graviditeten

Likes

Comments

Välkommen v39 😍👍 slut spurten nu ! På måndag ska vi in för  att kolla om de 8 dagar med allt starkare samandragningar illamående å de som kanske är sipprande vatten. Har varit latensfas i en vecka eller annat. Ska alltså kolla om ja öppnat mig och om vattnet sipprat stora mängder. 
Haft mensvärk/ molande /förvärkar  sedan v18 från å till större delarna av dagarna.  8 oktober ändrades värkarna till samandragningar som i sin tur blivit allt mer smärtsamma.  Inte regelbundna men onda ..  ja orkar inte ha ont mer. .ja brukar inte va sjuk,  illamående eller känna smärta utom när ja är gravid !  Är så glad att de snart är slut !! å på måndag får ja se om d senaste veckan varit något stort steg fram eller bara ännu mer fejk värkar .. 😀😀 baby boy kom ut..mamma pappa syster å resten av släkten å vänner  väntar ivrigt

Likes

Comments

Hej på er.
En tanke slog mig nyss och den får mig att ångra allt hat jag har sagt ang graviditeterna. .

Absolut de har varit riktigt tråkigt och jobbigt,  stressigt och fruktansvärt att må illa.  Att ha förvärkar med rädsla att dr blir ett missfall eller dö födande. . Att ha foglossning.  Oprationen och snitt med pixie.  Sängliggande.  Sug som inte kan styras.  Tankar om förlossningen.  Gå upp tidigt för att åka till mvc. osv osv.

ja absolut de har varit jobbigt.  Men samtigt så borde jag och alla andra som fött barn se allt detta som en gåva ! De är va vi är  skapats till att göra som kvinna, föda barn. Och de finns så många kvinnor som kämpar för att få bära sitt barn . för att få föda sitt barn men som inte kan. Som skulle döda för att få 9 månader  av illamående smärta, sparkar i magen, en  mage som växer. se på ultraljudet och höra hjärtslag på bäbisen i din kropp. Få vara en av alla som skapar nytt liv.  Ett liv som du kommer älska så jävla mycket  ! kärleken mellan mor och barn är magisk.  Och tyvärr missar vissa detta ! Inte frivilligt.

  Vi som blir gravida och kan föda våra barn och våra barn överlever.  Vi borde trots allt jobbigt  sluta hata och börja vara så sjukt tacksam för att vi kan ♡

Ja har haft 2 olika graviditeter nu.
1 illamående fylld av spyor och trötthet. planerat snitt och en jobbig tid på sykkhus. 
och
1 med smärtor. oron kring tidig förlossning. missfall.  oro kring natuligt förlossning. stessigt
Men trots detta så ska ja börja vara tacksam. Att få känna bäbisen växa och bli en ny indevid . Få älska någon så mycket som man gör som mamma. Att få dessa leenden om dagarna. skrattet och så mycket mer !

Jag är så tacksam för att ja har kunnat vara gravid.  Att kunna amma och se mina barn växa ♡ Och ja tänker på er alla, med ångest i min kropp,  för eran sorg.  att ni inte kan . ja tycker faktiskt så synd om er och ja önskar ja kunde trolla för er ♡♡ styrke kramar

Sen de kvinnor som väljer bort att få egna barn för att dom anser att barn bara binder upp än. Att barn är i vägen och man kan inte själv utvecklas som person om man får barn.Kvinnor som är rädda att förstöra sin kropp så därför vill dom inte ha barn.  Ja personligen vill bara slå till er !
Ni förstår inte !

Att få ett barn är mer utveckling i livet än du kan förstå.  Att inte vilja förstöra sin kropp... de låter som om barn är en bov. .hade dina föräldrar haft samma tankar som du hade du inte funnits. Din kropp blev plötsligt ful i mina ögon.
Absolut brösten ändras de finns risk för bristningar osv osv.  Men att få den kärlek man får med ett barn. ja kan inte uttrycka mig !
Att ha en utbildning,  en inkomst och boende.  ett stadigt liv är absolut att föredra när man ska ha barn och jag förstår om man inte skaffar barn för att man inte har ett stabilt liv. De skulle vara orättvist att ge ett barn liv om man inte kan ta hand om de eller för att våran värld är kaose och de finns så många utan föräldrar idag å man kan rädda dom.  Absolut ha köper de.
Men att livet skulle bli förstört ... nä . man är mer  bunden med ett djur.  Ja tror man är lyckligare som förälder men samtidigt mer oroad men lyckan övertar ändå. .

Detta är mina åsikter och accepterar att andra har andra åsikter.  Och ja kommer aldrig tjafsa med någon som inte vill ha barn för man blir bunden eller annat dumt.  För de är deras val men ja har rätt att tycka dom är dumma. !

Likes

Comments

Lite kort på magen under dessa veckor
börjar med
v7
v13//14
v21
v33
v36

ja de har hänt en del ♡♡
snart är han här ! gud va ja längtar

Likes

Comments

20 september flyttade Donna hem till oss i dalarna  ♡ Hon har varit med i familjen och bott med mig syskonen och mina föräldrar sedan 2010 om ja inte minns helt fel . kan vara 2009 oxå minns inte exakt faktisk :p hahah
Hon och ja har alltid stort  varandra nära, hon och jag alltid ♡♡  och under mina 2 år hemifrån har saknaden varit stor. Nu när alla jobbar och går i skola  hemma hos mina föräldrar och ja är mamma ledig så har hon fått flytta hit till oss för att slippa vara själv ♡ först ville ja inte för ja ville inte ha henne i lägenhet när hon bott i hus men för hennes bästa så blev de såhär nu och ja hoppas ju vi ska ha hus om 1-2 år å då blir de bra yta för henne igen ♡ min fina älskade  vovve ♡ oxh jon å pixie är som syskon xD hahah  ja måste försöka fånga lite mer på bild . Dom  är så söta ihop ♡ känns så bra ♡ 

Likes

Comments

Hej på er !
Om 27 dagar är de min beräknade bf ♡ känns galet att ja ska ha 2 barn ! Samtigt längtar jag så mycket efter att, 1 inte va gravid mer, 2 slippa detta eviga gnäll om att inget passar längre, 3 att ha min son i min famn, 4 pixie får en lekkompis på heltid ♡♡

Men trots punkt nr 1..ja hatar att va gravid men samtigt så har de sina otroligt mysiga stunder.  Dom må vara få men oj va underbara dom är när dom väl kommer. Ja längtar efter att ha en smalare mage och inget tungt å klumpigt på min kropp.  Men gud va ja känner att ja kommer sakna de. De är konstigt och låter säkert helt förvirrande. .men ni tjejer som haft jobbiga graviditeter vet säker va ja menar . Eller kanske alla vet va ja menar som varit gravida ! Skönt att slippa men saknaden kommer komma.

Sen nr 4. Pixie är en social unge som älskar att leka med andra barn. tyvärr är de många i parken osv som stöter bort henne för att hon är liten ä, dagis kan ja inte tänka mig just nu ..så är de bara  ♡ Mamma träffarna och resorna till mina föräldrar är underbara . då får hon massa lek med andra barn utan att bli illa behandlad, slagen, utstött eller puttad ♡ Att hon ska få ett syskon tror ja är super bra för henne. Men samtigt får ja dåligt samvete för att hon redan ska bli storasyster. Min lilla bäbis är snart inte den lilla mer ♡ Den känslan är oxå fruktansvärt jobbig ♡ Så många känslor och tankar kring att man ska avsluta en graviditet och snart ha 2 barn . 2 små barn !*
Allt löser sig och man lär sig hantera situationerna när de blir en del av vardagen men såhär att sitta och tänka 1 månad fram i tiden. 1 år fram 10 år.  väcker många känslor bra och dåliga ♡

Obs.  Bildern är tagna med kameran och inlagda på datan. wifi på datan strular så tog kort på skärmen för att få in i mobilen för att ja ville ha just dom bilderna idag, här bla. Så ni får ursäkta lite dålig kvalité ♡

Likes

Comments