Hei! For noen uker siden ble laget vårt valgt ut til å fremføre på pregame på den første basketball kampen i sesongen. Vi fikk se hele Orlando Magic vs. Miami Heat kampen, og var utrolig mye show og opptredener gjennom hele. Utrolig gøy å se på.


Håper alt går bra med dere hjemme. Etter cheersesongen ble ferdig har det værte ganske lite å gjøre for tiden. Akkurat nå har jeg Thanksgiving break og har fri fra skolen hele uka. Famen har dekorert hele huset, satt opp juletreet og hele pakka, selv om det ikke er desember engang hehe. Har kjent litt på hjemmelengselen i det siste, spesielt nå som det nærmer seg jul. Å få hjemmelaget adventskalender og norsk sjokkis i posten av søte, snille mamma hjelper litt heldigvis :)

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

  • 35 lesere

Likes

Comments

For en stund siden hadde vi senior night, siste high school fotballkamp for seniorene. Var en tårefull kveld med massevis av fine taler og god stemning, perfekt avslutning på sesongen!

Candace til venstre, meg i midten og Kayla til høyre.

Fra venstre: meg, Carina, Candace, Kayla, Hailey, Zoe, Nadia og Paige.

Meg og Zoe.

Go Eagles!

Har hatt en knallbra sesong, utrolig takknemmelig for at jeg har fått være en del av den. Har helt klart fått en unik opplevelse.

  • 41 lesere

Likes

Comments

Hei! Her kommer et lite forsinket innlegg fra oktober-måneden. Har hatt det veldig travelt i det siste, og med masse skolearbeid og diverse så har ikke bloggen akkurat vært øverst på prioriteringslista. I oktober hadde vi blandt annet Homecoming kampen, en av de viktigste kampene i sesongen, hvor tidligere elever som gikk på skolen ofte kommer å ser på. Dette er også kampen Homecoming king & queen blir nominert. Samme helga hadde vi Homecoming Dance, noe som var veldig gøy. På skolen jeg er på er ikke dansen veldig formell.Bilder fra Homecoming kampen:


Homecoming Dance!

  • 42 lesere

Likes

Comments

Hei! Tenkte jeg kunne skrive et lite innlegg og fortelle om de største forskjellene mellom Norge og USA, noe som de fleste utvekslingstudenter gjør. Har ramset opp en del punkter om hva som gjør USA forskjellig ifra Norge slik som jeg har opplevd det på den tiden jeg har vært her. Dette er noe som varierer og spørs hvor i USA man er selfølgelig, men er ihvertfall sånn det er akkurat der jeg er.

Skolen

Skolen her er HELT motsatt fra skolen i Norge. Selv var jeg forberedt på at skolen ikke kom til å være helt lik som NAHS, skolen jeg gikk på på den amerikanske basen i Italia, men der tok jeg feil. Alt er helt likt. Klasserommene, lærerne, lunsjen, school spiriten, pep rallys, fagene, alt er stort sett helt likt. Dette er noe jeg har lengtet lenge etter da jeg kom tilbake til Norge. Føles litt ut som jeg er tilbake i Napoli igjen, haha! Neida.

Uansett, skoledagen min varer fra 07:20 til 14:20 hver dag. Her har lærerne egne klasserom, og elevene må frakte seg selv mellom timene under kort tid. Med tanke på at vi har de samme sju fagene hver dag, blir det lite variasjon i skoledagene. Skolen her er mye artigere enn skolen i Norge, siden vi har såpass mange sporter og aktiviteter som hører til skolen. Vi har en helt unik "school spirit" som vi ikke har i Norge, og folk her er stolt av skolen sin.

Folkene

Amerikanere er veldig forskjellig fra nordmenn. De er mye mer imøtekommende og interesserte i nye folk. Det som kanskje overrasket meg mest er hvor lite peilig de har på andre land. Selv om de er veldig stolte over landet sitt, og lærer ikke svært mye om verden utenfor USA, er de fortsatt veldig nysjerrige om å høre om andre land. Siden skolen jeg går på ikke er vant til utvekslingstudenter så har jeg nye som kommer opp til meg hver dag og spør masse om Norge, noe som er veldig koselig selfølgelig. Ble overrasket å få vite at det ikke er vanlig for de unge her å ha pass, og flesteparten har aldri vært utenfor USA. Mange har tilogmed aldri vært utenfor Florida!

De fleste amerikanere er også utrolig høflige, spesielt her i sør. Her sier man sorry for absolutt aaalt. Og da mener jeg absolutt alt. Bare de nærmer seg å komme borti deg 5 meter unna så sier de unnskyld. Her forventer voksne og lærere også mye mer respekt fra de unge, og forventer at du kaller de fra etternavnet og sier "ma´m" og "sir", noe som er helt uvant for oss ungdommer fra Norge.

Regler

En ting som helt klart er forskjellig fra Norge er reglene her. Her har de unødvendige regler for alt og alt generelt er mye strengere her. På skolen har vi for eksempel "dress code", som er regler på hva vi kan ha på og ikke. Lærerne på skolen er veldig opptatt av at vi skal se profesjonelle ut, og kortere shorts enn mid-thigh, skuldre som vises, osv blir sett på som upassende. Er ikke alltid like lett å finne klær å ha på seg til skolen når det er 30 grader og stekende sol hver dag... Det som skremmer meg mest er alle bevæpnet sikkerhetsvaktene som skolen er omringet av. Her blir vi fulgt godt med og passet på hele tiden mens vi er på campus, og får ikke lov til å dra ut av timen uten gyldig grunn. Føler lærerne behandler oss som små barn og har veldig liten tillit til elevene. Mange lærere lar oss ikke engang få gå på do i timene.

Selv om alle ungdommene her blir behandlet som små barn av de voksne, føler jeg fortsatt at en del av de er mer modne enn de i Norge. Dette har kanskje noe med at de fleste har egne jobber og egen bil osv... Var utrolig uvant i starten å sitte på med venner som er like gammel som meg kjøre bil. Tilogmed flere på laget som er året yngre enn meg har lappen, siden det bare er 16-årsgrense her, noe som er helt uvant for meg.

Religion

Religion er kanskje den største forskjellen her nede. Her er flesteparten veldig kristne, og det er vanlig å be flere ganger om dagen. Familien jeg bor i er ganske kristen og er vanlig med bordbønner før middag osv. Tilogmed etter hver fotballkamp samles alle fotballspillerne og cheerleaderne ned på kne sammen i en ring for en bønn til gud og takker gud for kampen.

Kirka her kan ikke engang sammenlignes med kirka i Norge. Må si dette er kanskje en av de mest uvanlige jeg har opplevd mens jeg har vært her. Familien jeg bor i drar i kirka minst én dag i uka. Aldri hadde jeg trodd at jeg kom til å si dette, men gleder meg faktisk til å dra i kirka hver søndag. Her har de et helt annet forhold til gud enn det vi har i Norge. I kirka spilles det fengende musikk og alle står og danser og synger om hvor glade de er i gud. Tjenesten starter og slutter med et band som spiller, og presten her er mye mer uhøytidelig og kommer med mange vitser under sermonien. Her kan man gå i hva man vil i kirka, og de er veldig opptatt av å få fram konseptet om at gud aksepterer deg for den du er.


Vanskelg å tro, men slik ser faktisk kirka ut!

Ellers har jeg det utrolig bra, og trives veldig godt her. Dagene her går utrolig fort, og har veldig travle ukedager og er ting som skjer hele tiden, noe som gjør at jeg får veldig lite tid til overs. Begynner å slite mer og mer med å finne de norske ordene, ettersom det er engelsk det går i døgnet rundt, haha!


-Birgitte

  • 243 lesere

Likes

Comments

Da har jeg nå gått 3 uker på amerikansk high school. Ufattelig å tenke på at det allerede har gått en måned siden jeg reiste hjemmefra. Føler jeg kom hit for bare en uke siden... tiden har gått så utrolig fort! Hverdagen begynner endelig å falle på plass og har opplevd masse nytt på den tiden jeg har vært her. Har blitt kjent med mange nye folk, prøvd masse ny mat, dratt forskjellige steder, osv. Merker at det er mange ting som er helt annerledes her enn i Norge, og begynner virkelig å savne norsk mat haha. Men jeg elsker dette stedet uten tvil og alle her er utrolig snille og tar super godt vare på meg! Trivselen har helt klart vært på topp så langt og kunne ikke vært mer fornøyd.

Sto på sidelinjen og heiet på vår første hjemmekamp i går. Alle var gira og det var utrolig bra stemning. Cheerleading er noe jeg virkelig elsker å holde på med her, og er ekstra gøy siden jeg er en av kapteinene på laget. Anbefaler virkelig å prøve cheer om du skal gå på skole i USA!

Welcome to Florida - staten som aldri klarer å bestemme seg om det skal være sol eller regn.

Utrolig digg å kunne slappe av på stranda i helgene, siden jeg har såpass travle ukedager. Med skoledager fra halv 8 til halv 3 hver dag, med treninger og masse lekser i tillegg, blir det litt slitsomt av og til.

  • 458 lesere

Likes

Comments

Cheerleading er noe jeg har gledet meg lenge til å prøve i statene. Siden jeg har drevet med det en stund både i Norge og Italia, tenkte jeg det ville vært gøy å prøve det i USA, til tross for at det er der sporten opprinnelig kommer fra. Siden tryoutsene på cheer skolelaget var i mai, sendte jeg inn en gammel uttaksvideo jeg hadde fra Nixies (trondheim cheerklubb) og kom inn på Varsity laget.

Jeg har nå opplevd hvordan det er å være på en UCA cheer camp. Dette er en fire-dagers sommer treningsleir de har hvert år hvor lag øver på å konkurrere mot hverandre. Det er også en camp for å forberede laget før sesongen starter og bra for å bli ordentlig kjent med laget. Siden vi har en såpass streng trener som samlet inn alle mobilene slik at vi ikke skulle bli "distrahert", fikk jeg desverre ikke tatt så mange bilder. Heldigvis har jeg en del som treneren tok.Hotellet vi bodde på. Her foregår det en UCA camp hvert år, ca 1-2 før skolestart. Er en veldig fin resort som ligger nær stranda.

Selv om vi hadde lange, tunge treningsdager alle dagene, fikk vi 2-3 timer fritid hver dag. (ca 1 time med mobil)

Dag 1

​Dag 2

Hadde toga tema en av dagene. Alle seniorene holdte taler for resten av laget, siden det er siste året vårt. Utrolig rørende!

Siste dagen, da vi hadde "evalutation day". Konkurrerte mot de andre lagene i cheer, stunt og dans. Etterpå fikk alle lagene tildelt forskjellige priser. Vi fikk tildelt blant annet "Leadership" prisen.

Øverste bildet er med hele varsity og junior varsity. Varsity er på høyere nivå enn JV, og består mest av seniors og juniors. JV består mest av freshmen og sophomores.

Varsity <3

♥︎

  • 593 lesere

Likes

Comments

I går reiste jeg fra New york til Florida og ankommet vertsfamilien min i Clermont. Kvelden før jeg skulle dra fikk jeg beskjed av vertsmor at det var problemer med bilen, så derfor hadde de ikke mulighet for å hente meg på flyplassen. Jeg fikk beskjed om at de skulle få noen andre i slekta til å hente meg. Hele flyturen fra New york til Orlando satt jeg og gruet meg. Jeg ante ikke hva jeg hadde i vente.Det viste seg at jentene på cheerlaget hadde snakket med vertsmor og avtalt at de skulle overraske meg på flyplassen. Utrolig koselig!

Etterpå dro vi ut for å spise på Texas Roadhouse. Fikk veldig bra første inntrykk av jentene, alle var supersnill og imøtekommende.

Så var det endelig tid til å møte vertsfamilien! De var også utrolig snille og imøtekommene. Vertsfamilien består av vertsmor og vertsfar og ungene deres: Megan (23år), Michelle (20 år), Michael (19år), Marc (18år) og Jaden (7år). Megan har to unger som også bor her, Matthew (5år) og Natalee (3år). Så ja... fullt hus haha! Heldigvis har de et utrolig stort hus og plass til alle. Jeg bor på rom med ei annen utvekslingstudent fra Italia på min alder, og vi kommer veldig godt overens. I tillegg har familien fem hunder. 

​Tror dette kommer til å bli et bra år! Gleder meg utrolig mye ♥︎

  • 689 lesere

Likes

Comments

Da har jeg nettopp vært på en 4-dagers "softlanding camp" i New york med andre utvekslingstudenter. Dette er en camp for å forberede oss til året vårt og forberede oss til å møte vertsfamiliene våre. Siden vi hadde en ganske tidlig avreisedato i forhold til de andre som reiser på utveksling, var vi veldig få på campen. Vi var bare ca 20 til sammen og derfor ble vi veldig sammenspleiset utover dagene. Det var mest skandinaviske på campen men også noen spanske. Jeg bodde på rom med ei fra Spania og ei fra Danmark. Utrolig hvor knyttet man kan bli til noen bare på noen få dager. Top of the rock

For en herlig gjeng!

  • 688 lesere

Likes

Comments

Hei og velkommen til min utvekslingsblogg! Denne bloggen er opprettet hovedsaklig for å oppdatere mine venner og familie hjemme i Norge utover året, slik at de kan følge med på hva jeg driver med. Jeg kommer til å dele mine opplevelser som utvekslingstudent og gi dere et lite innblikk fra hverdagen min her i statene. Jeg synes det er en god måte å samle minnene på, og er fint å kunne se tilbake på senere.

Jeg reiser med classic programmet til Explorious og har fått vertsfamilie i Clermont, Florida rett utenfor Orlando. Jeg reiser til New York på soft landing camp 27. juli, altså om 3 dager (!!). Der blir jeg i noen dager og drar videre til Florida 31. juli.

Gleder meg veldig til å se hva dette året har å bringe. Vet ikke hvor aktiv jeg kommer til å være, men skal prøve å oppdatere jevnlig. Håper du ønsker å følge med! :)

  • 803 lesere

Likes

Comments