Memorial day weekend er en stor feiring i USA, som feires siste helga i mai hvert år. Det er en minnedag for de som døde i militærtjeneste. Det er en viktig dag for amerikanere, siden de setter veldig stor pris på alle som har kriget for landet sitt. Jeg ble med ei venninne til en øy som heter Anna Marie island, som ligger på vestkysten av Florida. Der var vi med en del andre familier de kjente. Vi var ute med båten og kjørte rundt til andre øyer. Utroolig fin plass!

Perfekt slutt på utvekslingsåret synes jeg! :)

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Hei! Jeg har ikke fått til å blogge så mye som jeg har ønsket desverre, men det er egentlig fordi jeg ikke har hatt tid. Jeg vil heller prøve å utnytte den siste tia så mye som mulig, så har vært veldig busy fra morgen til kveld. Etter prom har alt gått super fort. Jeg hadde siste skoledag 10. mai, og synes egentlig hele skoleåret bare har svevet forbi.

Her er noen bilder fra siste skoledag.

Vi hadde også graduation for litt siden. Selv var jeg ikke så veldig imponert av seremonien, så ble litt skuffet egentlig. På skolen min lar de ikke utvekslingstudenter graduate med resten av seniorene, men gikk fortsatt fint å se på.

De siste ukene siden skolen sluttet har jeg vært veldig opptatt med venner, og vil gjøre mest mulig før jeg skal dra om to dager.

Det blir utrolig trist å si hade til alle. Har blitt så utrolig glad i allesammen.

Likes

Comments

Hei! Nå er det en stund siden jeg har blogget sist. Det er mest fordi at jeg har vært såppass opptatt, og har egentlig ikke hatt nå spesielt å blogge om. I går var det prom, som var på Disney Springs. Det var utrolig gøy, mye bedre enn forventet. Etter homecoming hadde jeg ganske lave forventninger egentig, men var en helt fantastisk opplevelse! Som amerikansk tradisjon møttes vi og tok bilder først, så dro vi ut og spiste og deretter dro til arrangementet.


Kunne ikke vært mer fornøyd. Verdens beste vennegjeng! :)

Likes

Comments

Hei! I går dro jeg, Zoe, Amber og Ramona til Clearwater beach. Det er en strand som ligger på vestkysten av Florida, ca 2 timer unna der vi bor, og er helt klart en av favorittstrendene mine her borte. Sanda er helt hvit, og havet er helt blått, hva er vel bedre enn det? Syyykt digg at strandlivet varer året rundt, ah! Hele denne uka har vært en av de beste ukene på lenge, og det er dager som disse som veier opp for alle de dårlige. Sykt godt å bare kan drømme seg bort i drømmeland av og til.

This is why I love Florida.

Likes

Comments

Nå er det en stund siden jeg oppdaterte sist, så tenkte jeg kunne skrive et lite innlegg. Nå har jeg vært her i over seks måneder. Tiden har gått så utrolig fort! Tanken på at jeg skal reise hjem om bare fire måneder begynner å skremme meg litt. Føler at dagene som er igjen kommer til å fly forbi. Denne måneden har gått unna på et blunk.


Siden sist har jeg...


.... opplevd amerikansk jul/nyttår


... svømt med manatees


... prøvd wakesurfing


... løpt min første 5k race med vertsmor


... vært på States Cheerleading Championships i Gainsville

Jeg sluttet for litt siden men var fortsatt med å så på. Skolelaget vårt vant 6. plass av alle lagene i Florida!


... sett på sorority row på University of Florida

Venninnene mine lo av hvor big deal det faktisk var for meg å se sorority hus in real life haha, ettersom vi i Norge bare ser det på film.


... startet på tennis


Jeg har det forresten myye bedre nå, og jeg gruer meg nesten til å reise hjem. Jeg er ikke klar til å dra hjem i det hele tatt! Jeg kommer garantert til å nyte hver eneste dag jeg har igjen her fra nå av, fordi jeg vet hvor fort det kommer til å gå. Plutselig er det hele over og det er tid for å dra hjem... Det er ganske utrolig å tenke på hvordan ting er nå sammenlignet med for to måneder siden... Jeg innser virkelig hvor viktig det er å være i en bra vertsfamilie som tar godt vare på deg, og tar deg med på ting, osv. Det gjør faktisk så sinnsykt stor forskjell!


Håper dere har hatt en fin januar!

Likes

Comments

Heldigvis har jeg kommet til den beste vertsfamilien, som virkelig har åpnet opp huset sitt for meg. Ei på laget hørte om det som skjedde i den forrige familien, og ga meg tilbudet om å flytte inn hos dem. Føler endelig at jeg er velkommen og at jeg er en del av familien. Jeg flyttet inn 5. desember, og trives utrolig godt med dem. Vi flyttet inn i et helt nytt hus 17. desember, som er et stort fint hus ved en vakker innsjø. Familien består av vertsmor og vertsfar, og datteren deres Kristin som jeg går på lag med. Hun har alltid vært som en lillesøster for meg, så å ha hun som vertssøster er helt perfekt. Føler jeg endelig kan puste ut og legge alt bak meg, og starte et nytt kapittel. Håper at ting blir bedre nå fremover.


​Håper dere hjemme har hatt en fin jul! 

Likes

Comments

Her kommer et langt innlegg om noe av det som har skjedd i det siste, som jeg har lyst til å oppdatere dere på. Det er også hvorfor jeg ikke har vært så aktiv innpå her. Har blant annet byttet vertsfamilie for flere ulike grunner. Vertsfamilien jeg bodde i var rett og slett ikke egnet for å ha utvekslingstudenter, til tross for at de har hatt flere før. Det er mye mer som har skjedd som er personlig som jeg føler ikke passer seg på nett, så kommer derfor ikke til å gå inn i detaljer. Det viktigste er at jeg er hos en trygg familie nå (skal skrive om dem i neste innlegg), og at CCI (underorganisasjonen) og Explorius vet alt. Den forrige familien er nå "svartelistet" og kommer ikke til å få ta inn flere studenter fremover. Selv om familien kanskje virket helt topp i starten, så har mye endret seg siden da... Hun italienske utvekslingstudenten jeg bodde sammen med byttet allerede den første måneden. De tre minste ungene i familien har vært en stor grunn til hvorfor jeg ble så lenge. Jeg var veldig knyttet til dem, ettersom jeg var barnevakt for de nesten hver dag. Det var veldig tøft å bytte, og er noe jeg har tenkt på veldig lenge. Å bytte familie har vært en veldig ekkel opplevelse for meg. Det har både vært det vanskeligste men samtidig det beste valget jeg har gjort i hele mitt liv.

Et utvekslingsår er som en berg-og-dalbane som kommer med både oppturer og nedturer. Den siste tida har vært veldig nedtur for min del. Ettersom jeg har vært i den situasjonen jeg har havnet i, har det ført til en del hjemmelengsel. Det har tatt lang tid før jeg fikk sagt ifra, og har holdt alt inne veldig lenge. Jeg har lenge tenkt på å bare gi opp hele utvekslingsåret, og tanken på å sette seg på et fly hjem til Norge har vært veldig fristende. Dette har vært en stor livserfaring for meg og jeg har lært så utrolig mye de siste fem månedene jeg har vært her. En ting jeg har lært er å takle ting og ta valg på egenhånd, uten å være avhengig av mamma og pappa. Jeg har også lært å sette mye større pris på alt, spesielt familie og venner i Norge som har støttet meg gjennom det hele. Jeg er også veldig takknemmelig for vennene mine jeg har hatt her. De har virkelig fra dag èn gjort alt for at jeg skulle få den beste opplevelsen her i USA som mulig. Siden vertsfamilien ikke ofte dro ut av huset, har vennene mine tatt meg med ut på utrolig mye. Jeg vet virkelig ikke hvordan jeg ville overlevd uten dem...

Jeg vil også gjerne sende en liten heads up til dere som tenker å være utvekslingstudenter i fremtiden. Dessverre ser de fleste på utveksling som et friår og at alt er gøy hele tiden. Selv om det er slik det kanskje kan fremstilles av andre studenter på bilder og blogger, så er det ikke nødvendigvis sånn i virkeligheten. Jeg vil at dere skal forstå at det er så utrolig stor forskjell på å dra til USA på ferie som norske turister, enn å faktisk bo her i et år hos en amerikansk familie. Du får et mye mer realistisk syn på USA og hvordan amerikanere virkelig er, og ikke hva som blir fremstilt på filmer og sosiale medier osv... Selvfølgelig er det mange som har et topp år uten noen utfordringer og er heldige med vertsfamilien sin, men du må også ha i bakhodet at du kan være uheldig sånn som meg. Uansett er det en lærerik opplevelse som virkelig er verdt å oppleve. Du kommer til å lære så vanvittig mye om deg selv, om hvordan du takler visse situasjoner, hvor sterk du er, hvilke grenser du setter for deg selv, osv... Alt jeg har vært gjennom på dette året hittil, både på godt og vondt, har virkelig vært verdt det. Når jeg tenker på alle erfaringene jeg har hatt hittil, så er utveksling uten tvil det beste valget jeg har tatt.


Jeg er nå ca halvveis i utvekslingsåret mitt så slenger på et bilde fra New York.

Likes

Comments

Hei! For noen uker siden fremførte laget vårt på pregame på den første basketball kampen i sesongen. Vi fikk se hele Orlando Magic vs. Miami Heat kampen, og var utrolig mye show og opptredener gjennom hele. Utrolig gøy å se på.


Håper alt går bra med dere hjemme. Etter cheersesongen ble ferdig har det værte ganske lite å gjøre for tiden. Akkurat nå har jeg Thanksgiving break og har fri fra skolen hele uka. Har kjent ganske mye på hjemmelengselen i det siste, og har vært en del komplikasjoner i vertsfamilien... Dette er også sikkert den tøffeste perioden av utvekslingsåret nå som det nærmer seg jul. Å få hjemmelaget adventskalender og norsk sjokkis i posten av søte, snille mamma hjelper litt heldigvis :)

Likes

Comments

For en stund siden hadde vi senior night, siste high school fotballkamp for seniorene. Var en tårefull kveld med massevis av fine taler og god stemning, perfekt avslutning på sesongen!

Candace til venstre, meg i midten og Kayla til høyre.

Fra venstre: meg, Carina, Candace, Kayla, Hailey, Zoe, Nadia og Paige.

Meg og Zoe.

Go Eagles!

Har hatt en knallbra sesong, utrolig takknemmelig for at jeg har fått være en del av den. Har helt klart fått en unik opplevelse.

Likes

Comments

Hei! Her kommer et lite forsinket innlegg fra oktober-måneden. Har hatt det veldig travelt i det siste, og med masse skolearbeid og diverse så har ikke bloggen akkurat vært øverst på prioriteringslista. I oktober hadde vi blandt annet Homecoming kampen, en av de viktigste kampene i sesongen, hvor tidligere elever som gikk på skolen ofte kommer å ser på. Dette er også kampen Homecoming king & queen blir nominert. Samme helga hadde vi Homecoming Dance, noe som var veldig gøy. På skolen jeg er på er ikke dansen veldig formell.Bilder fra Homecoming kampen:


Homecoming Dance!

Likes

Comments