Hei! Nå er det en stund siden jeg har blogget sist. Det er mest fordi at jeg har vært såppass opptatt, og har egentlig ikke hatt nå spesielt å blogge om. I går var det prom, som var på Disney Springs. Det var utrolig gøy, mye bedre enn forventet. Etter homecoming hadde jeg ganske lave forventninger egentig, men var en helt fantastisk opplevelse! Som amerikansk tradisjon møttes vi og tok bilder først, så dro vi ut og spiste og deretter dro til arrangementet.


Kunne ikke vært mer fornøyd. Verdens beste vennegjeng! :)

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

Hei! I går dro jeg, Zoe, Amber og Ramona til Clearwater beach. Det er en strand som ligger på vestkysten av Florida, ca 2 timer unna der vi bor, og er helt klart en av favorittstrendene mine her borte. Sanda er helt hvit, og havet er helt blått, hva er vel bedre enn det? Syyykt digg at strandlivet varer året rundt, ah! Hele denne uka har vært en av de beste ukene på lenge, og det er dager som disse som veier opp for alle de dårlige. Sykt godt å bare kan drømme seg bort i drømmeland av og til.

This is why I love Florida.

Likes

Comments

Nå er det en stund siden jeg oppdaterte sist, så tenkte jeg kunne skrive et lite innlegg. Nå har jeg vært her i over seks måneder. Tiden har gått så utrolig fort! Tanken på at jeg skal reise hjem om bare fire måneder begynner å skremme meg litt. Føler at dagene som er igjen kommer til å fly forbi. Denne måneden har gått unna på et blunk.


Siden sist har jeg...


.... opplevd amerikansk jul/nyttår


... svømt med manatees


... prøvd wakesurfing


... løpt min første 5k race med vertsmor


... vært på States Cheerleading Championships i Gainsville

Jeg sluttet for litt siden men var fortsatt med å så på. Skolelaget vårt vant 6. plass av alle lagene i Florida!


... sett på sorority row på University of Florida

Venninnene mine lo av hvor big deal det faktisk var for meg å se sorority hus in real life haha, ettersom vi i Norge bare ser det på film.


... startet på tennis


Jeg har det forresten myye bedre nå, og jeg gruer meg nesten til å reise hjem. Jeg er ikke klar til å dra hjem i det hele tatt! Jeg kommer garantert til å nyte hver eneste dag jeg har igjen her fra nå av, fordi jeg vet hvor fort det kommer til å gå. Plutselig er det hele over og det er tid for å dra hjem... Det er ganske utrolig å tenke på hvordan ting er nå sammenlignet med for to måneder siden... Jeg innser virkelig hvor viktig det er å være i en bra vertsfamilie som tar godt vare på deg, og tar deg med på ting, osv. Det gjør faktisk så sinnsykt stor forskjell!


Håper dere har hatt en fin januar!

Likes

Comments

Heldigvis har jeg kommet til den beste vertsfamilien, som virkelig har åpnet opp huset sitt for meg. Ei på laget hørte om det som skjedde i den forrige familien, og ga meg tilbudet om å flytte inn hos dem. Føler endelig at jeg er velkommen og at jeg er en del av familien. Jeg flyttet inn 5. desember, og trives utrolig godt med dem. Vi flyttet inn i et helt nytt hus 17. desember, som er et stort fint hus ved en vakker innsjø. Familien består av vertsmor og vertsfar, og datteren deres Kristin som jeg går på lag med. Hun har alltid vært som en lillesøster for meg, så å ha hun som vertssøster er helt perfekt. Føler jeg endelig kan puste ut og legge alt bak meg, og starte et nytt kapittel. Håper at ting blir bedre nå fremover.


​Håper dere hjemme har hatt en fin jul! 

Likes

Comments

Her kommer et langt innlegg om noe av det som har skjedd i det siste, som jeg har lyst til å oppdatere dere på. Det er også hvorfor jeg ikke har vært så aktiv innpå her. Har blant annet byttet vertsfamilie for flere ulike grunner. Vertsfamilien jeg bodde i var rett og slett ikke egnet for å ha utvekslingstudenter, til tross for at de har hatt flere før. Det er mye mer som har skjedd som er personlig som jeg føler ikke passer seg på nett, så kommer derfor ikke til å gå inn i detaljer. Det viktigste er at jeg er hos en trygg familie nå (skal skrive om dem i neste innlegg), og at CCI (underorganisasjonen) og Explorius vet alt. Den forrige familien er nå "svartelistet" og kommer ikke til å få ta inn flere studenter fremover. Selv om familien kanskje virket helt topp i starten, så har mye endret seg siden da... Hun italienske utvekslingstudenten jeg bodde sammen med byttet allerede den første måneden. De tre minste ungene i familien har vært en stor grunn til hvorfor jeg ble så lenge. Jeg var veldig knyttet til dem, ettersom jeg var barnevakt for de nesten hver dag. Det var veldig tøft å bytte, og er noe jeg har tenkt på veldig lenge. Å bytte familie har vært en veldig ekkel opplevelse for meg. Det har både vært det vanskeligste men samtidig det beste valget jeg har gjort i hele mitt liv.

Et utvekslingsår er som en berg-og-dalbane som kommer med både oppturer og nedturer. Den siste tida har vært veldig nedtur for min del. Ettersom jeg har vært i den situasjonen jeg har havnet i, har det ført til en del hjemmelengsel. Det har tatt lang tid før jeg fikk sagt ifra, og har holdt alt inne veldig lenge. Jeg har lenge tenkt på å bare gi opp hele utvekslingsåret, og tanken på å sette seg på et fly hjem til Norge har vært veldig fristende. Dette har vært en stor livserfaring for meg og jeg har lært så utrolig mye de siste fem månedene jeg har vært her. En ting jeg har lært er å takle ting og ta valg på egenhånd, uten å være avhengig av mamma og pappa. Jeg har også lært å sette mye større pris på alt, spesielt familie og venner i Norge som har støttet meg gjennom det hele. Jeg er også veldig takknemmelig for vennene mine jeg har hatt her. De har virkelig fra dag èn gjort alt for at jeg skulle få den beste opplevelsen her i USA som mulig. Siden vertsfamilien ikke ofte dro ut av huset, har vennene mine tatt meg med ut på utrolig mye. Jeg vet virkelig ikke hvordan jeg ville overlevd uten dem...

Jeg vil også gjerne sende en liten heads up til dere som tenker å være utvekslingstudenter i fremtiden. Dessverre ser de fleste på utveksling som et friår og at alt er gøy hele tiden. Selv om det er slik det kanskje kan fremstilles av andre studenter på bilder og blogger, så er det ikke nødvendigvis sånn i virkeligheten. Jeg vil at dere skal forstå at det er så utrolig stor forskjell på å dra til USA på ferie som norske turister, enn å faktisk bo her i et år hos en amerikansk familie. Du får et mye mer realistisk syn på USA og hvordan amerikanere virkelig er, og ikke hva som blir fremstilt på filmer og sosiale medier osv... Selvfølgelig er det mange som har et topp år uten noen utfordringer og er heldige med vertsfamilien sin, men du må også ha i bakhodet at du kan være uheldig sånn som meg. Uansett er det en lærerik opplevelse som virkelig er verdt å oppleve. Du kommer til å lære så vanvittig mye om deg selv, om hvordan du takler visse situasjoner, hvor sterk du er, hvilke grenser du setter for deg selv, osv... Alt jeg har vært gjennom på dette året hittil, både på godt og vondt, har virkelig vært verdt det. Når jeg tenker på alle erfaringene jeg har hatt hittil, så er utveksling uten tvil det beste valget jeg har tatt.


Jeg er nå ca halvveis i utvekslingsåret mitt så slenger på et bilde fra New York.

Likes

Comments

Hei! For noen uker siden fremførte laget vårt på pregame på den første basketball kampen i sesongen. Vi fikk se hele Orlando Magic vs. Miami Heat kampen, og var utrolig mye show og opptredener gjennom hele. Utrolig gøy å se på.


Håper alt går bra med dere hjemme. Etter cheersesongen ble ferdig har det værte ganske lite å gjøre for tiden. Akkurat nå har jeg Thanksgiving break og har fri fra skolen hele uka. Har kjent ganske mye på hjemmelengselen i det siste, og har vært en del komplikasjoner i vertsfamilien... Dette er også sikkert den tøffeste perioden av utvekslingsåret nå som det nærmer seg jul. Å få hjemmelaget adventskalender og norsk sjokkis i posten av søte, snille mamma hjelper litt heldigvis :)

Likes

Comments

For en stund siden hadde vi senior night, siste high school fotballkamp for seniorene. Var en tårefull kveld med massevis av fine taler og god stemning, perfekt avslutning på sesongen!

Candace til venstre, meg i midten og Kayla til høyre.

Fra venstre: meg, Carina, Candace, Kayla, Hailey, Zoe, Nadia og Paige.

Meg og Zoe.

Go Eagles!

Har hatt en knallbra sesong, utrolig takknemmelig for at jeg har fått være en del av den. Har helt klart fått en unik opplevelse.

Likes

Comments

Hei! Her kommer et lite forsinket innlegg fra oktober-måneden. Har hatt det veldig travelt i det siste, og med masse skolearbeid og diverse så har ikke bloggen akkurat vært øverst på prioriteringslista. I oktober hadde vi blandt annet Homecoming kampen, en av de viktigste kampene i sesongen, hvor tidligere elever som gikk på skolen ofte kommer å ser på. Dette er også kampen Homecoming king & queen blir nominert. Samme helga hadde vi Homecoming Dance, noe som var veldig gøy. På skolen jeg er på er ikke dansen veldig formell.Bilder fra Homecoming kampen:


Homecoming Dance!

Likes

Comments

Hei! Tenkte jeg kunne skrive et lite innlegg og fortelle om de største forskjellene mellom Norge og USA, noe som de fleste utvekslingstudenter gjør. Har ramset opp en del punkter om hva som gjør USA forskjellig ifra Norge slik som jeg har opplevd det på den tiden jeg har vært her. Dette er noe som varierer og spørs hvor i USA man er selfølgelig, men er ihvertfall sånn det er akkurat der jeg er.

Skolen

Selv var jeg forberedt på at skolen ikke kom til å være helt lik som NAHS, skolen jeg gikk på på den amerikanske basen i Italia, men der tok jeg feil. Alt er stort sett helt likt. Klasserommene, lærerne, lunsjen, school spiriten, pep rallys, fagene, alt er ganske samme egt. Dette er noe jeg har lengtet lenge etter da jeg kom tilbake til Norge. Skolen her er helt klart forskjellige i fra skolene i Norge.

Skoledagen min varer fra 07:20 til 14:20 ca hver dag. Her har lærerne egne klasserom, og elevene må frakte seg selv mellom timene under kort tid. Med tanke på at vi har de samme sju fagene hver dag, blir det lite variasjon i skoledagene. Uansett er skolen her mye artigere enn skolen i Norge, siden vi har såpass mange sporter og aktiviteter som hører til skolen. Vi har en helt unik "school spirit" som vi ikke har i Norge, og folk her er stolt av skolen sin.

Folkene

Amerikanere er veldig forskjellig fra nordmenn. De er mye mer imøtekommende og interesserte i nye folk. Det som kanskje overrasket meg mest er hvor lite peilig de har på andre land. Selv om de er veldig stolte over landet sitt, og lærer ikke svært mye om verden utenfor USA, er de fortsatt veldig nysjerrige om å høre om andre land. Siden skolen jeg går på ikke er vant til utvekslingstudenter så har jeg nye som kommer opp til meg hver dag og spør masse om Norge, noe som er veldig koselig selfølgelig. Ble overrasket å få vite at det ikke er vanlig for de unge her å ha pass, og flesteparten har aldri vært utenfor USA. Mange har tilogmed aldri vært utenfor Florida!

De fleste amerikanere er også utrolig høflige, spesielt her i sør. Her forventer voksne og lærere også mye mer respekt fra de unge, og forventer at du kaller de fra etternavnet og sier "ma´m" og "sir", noe som er helt uvant for oss ungdommer fra Norge.

Regler

En ting som helt klart er forskjellig fra Norge er reglene her. Her har de unødvendige regler for alt og alt generelt er mye strengere her. På skolen har vi for eksempel "dress code", som er regler på hva vi kan ha på og ikke. Lærerne på skolen er veldig opptatt av at vi skal se profesjonelle ut, og kortere shorts enn mid-thigh, skuldre som vises, osv blir sett på som upassende. Er ikke alltid like lett å finne klær å ha på seg til skolen når det er 30 grader og stekende sol hver dag... Det som skremmer meg mest er alle bevæpnet sikkerhetsvaktene som skolen er omringet av. Her blir vi fulgt godt med og passet på hele tiden mens vi er på campus, og får ikke lov til å dra ut av timen uten gyldig grunn. Føler lærerne behandler oss som små barn og har veldig liten tillit til elevene. Mange lærere lar oss ikke engang få gå på do i timene.

Religion

Religion er kanskje den største forskjellen her nede. Her er flesteparten veldig kristne, og det er vanlig å be flere ganger om dagen. De fleste familiene her er ganske kristen, og er vanlig med bordbønner før middag osv. Tilogmed etter hver fotballkamp samles alle fotballspillerne og cheerleaderne ned på kne sammen i en ring for en bønn til gud og takker gud for kampen.

Kirka her kan ikke engang sammenlignes med kirka i Norge. Her har de et helt annet forhold til gud enn det vi har hjemme. I kirka spilles det fengende musikk og alle står og danser og synger om hvor glade de er i gud. Tjenesten starter og slutter med et band som spiller, og presten her er mye mer uhøytidelig og kommer med mange vitser under sermonien. Her kan man gå i hva man vil i kirka, og de er veldig opptatt av å få fram konseptet om at gud aksepterer alle.


Vanskelg å tro, men slik ser faktisk kirka ut!

Ellers har jeg det utrolig bra, og trives veldig godt her. Dagene her går utrolig fort, og har veldig travle ukedager og er ting som skjer hele tiden, noe som gjør at jeg får veldig lite tid til overs. Treninger og lekser tar opp det meste av fritidren.


-Birgitte

Likes

Comments

Da har jeg nå gått 3 uker på amerikansk high school. Ufattelig å tenke på at det allerede har gått en måned siden jeg reiste hjemmefra. Føler jeg kom hit for bare en uke siden... tiden har gått så utrolig fort! Hverdagen begynner endelig å falle på plass og har opplevd masse nytt på den tiden jeg har vært her. Har blitt kjent med mange nye folk, prøvd masse ny mat, dratt forskjellige steder, osv. Merker at det er mange ting som er helt annerledes her enn i Norge, og begynner virkelig å savne norsk mat haha. Men jeg elsker dette stedet uten tvil og alle vennene mine her er utrolig snille og tar super godt vare på meg!

Hadde vår første hjemmekamp i går. Alle var super gira og det var utrolig bra stemning. Cheerleading er noe jeg virkelig elsker å holde på med her, og er heldig som har fått blitt en av kapteinene på laget. Anbefaler virkelig å prøve cheer om du skal gå på skole i USA!

Welcome to Florida - staten som aldri klarer å bestemme seg om det skal være sol eller regn.

Cocoa beach! 

Likes

Comments