Vissa har ju redan sett men vissa vet ju ingenting om... Den 16 februari fick jag Ett Internationellt Certifikat för VOLUME MASTER CLASS. Det innebär att nu kan jag förlänga, mina vänner, era ögonfransar inte bara på ett klassisk sätt utan på Volume sätt också. Vad betyder Volume? Det innebär att man lägger ögonfransar på 2D eller till och med 6D sätt. Självklart kan man lägga flera D om man nu vill :-)

Hur var det att gå igenom utbildningen?

Utbildningen pågick i två dagar i Nässjö på Zbeauty Studio http://zbeautystudio.com/. Jag måste erkänna att det var pirrigt första dagen. Det var mycket information att minnas, och det var mycket ögonfransar att titta och känna på. Det var faktiskt jätte kul! Man kände sig så mycket smartare efter första dagen redan.

Det blev ju så att av olika skäl blev jag ensam elev av två elever. Kursen blev så plötsligt individuell. Jag ser det bara från den positiva sidan, för att hela uppmärksamheten fick jag, jag också fick massa extra uppgifter som gjorde mig ännu säkrare inför provet, och framförallt framtiden, det som jag kanske hade lite svårare att ta in i mig så kunde vi upprepa så att allting blev så klart som himmel på en solig dag.

Andra dagen hade jag en examen dag. Jag hade teoriprov på morgonen, och sedan hade jag ett prov i praktik. Det var otroligt spännande!

Nu kan jag starkt säga att jag hittade min väg, och ögonfransar plus sockring (certifikat från 2016 okt) är ju bara början.

Jag vill varmt rekommendera Zbeauty Studio. Hos Ziedune brukade jag förlänga mina egna ögonfransar när hon bodde i Södertälje, och när jag kände mig säker i hennes sällskap (det tog inte alls för långt tid) så började jag sockra mig hos henne (ta bort håret med socker). Hon är en harmonisk person och man mår så bra och självsäker efter att man har besökt henne.

*** Ziedune gör makeup anpassade för tid och tema/händelse/evenemang.

*** Man kan gå kurs hos henne inom makeup för att lära sminka sig själv eller också andra.

*** Zienune gör Microblading ögonbryn (vissa kallar det för 3D ögonbryn)

*** Hon gör även permanent ögonbryn skuggning.

*** Ögonfransförlängning i både klassisk och volume.

*** Sockring (hårborttagning med socker) på olika kropps- och ansiktsområde.

*** Hon gör även kurs inom ögonfransförlängning.

Jag ber om ursäkt om jag missade någonting... Hon, Ziedune, bor i Nässjö, men så vitt jag vet hon kommer att finnas i Stockholm ibland, och säkert i andra städer också, så tveka inte, kontakta henne. Hon kan ge dig både kvalité och harmoni. http://zbeautystudio.com/

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Ja! Jag har gjort det! Efterlängtat Certifikat inom sockring med Alexandria Socker! Ja... Hur det känns? Det känns ju helt underbart! Nu kan jag ta bort oönskade hår där du önskar dig! Varför socker och inte vax? Vax gör ju så mycket ondare, vax kan bränna och skada huden. Socker gör mindre ont, ofta upplever man att socker är mycket snällare mot huden, med socker kan man inte bränna eller få någon oönskad allergisk reaktion. Håret blir mycket tunnare, och med tiden kan försvinna helt. Jag själv använder socker redan i några år och är mycket nöjd, men vax prövade jag bara en gång, och aldrig mer kommer jag att pröva det igen.

Jag är för sockring av kroppen! Är du det?

Likes

Comments

​Det är alltid kul att drömma om sin egen hörna i hemmet någonstans, där man kan sitta med en favorit bok/tidning och njuta bara av tiden som finns just nu och här... Tryck på bilden och hitta din egen dröm till din hörna i hemmet. Glöm inte en sak... Drömmarna blir verkliga! 

Likes

Comments

Det är inte lätt att vara kär i en person, men inte våga säga det högt. Varför vågar man inte det? För att man är vansinnigt rädd att personen inte är kär i dig... Man är rädd för att bli besviken, för att bli ledsen... Man är rädd att bli ensam igen även om man är det redan från början. Men än så länge han vet ingenting om så kan han vara min vän. Han kommer aldrig att få veta vem jag pratar om, han kommer aldrig att få veta att det är han jag skriver om.

Så tänkte jag när jag var blint kär i en person några år sedan. Det var då jag skrev dikten om kärleken. Egentligen är det en låt, för att jag har skrivit noter till texten också, men noter är inte med här.

Känslorna flyger långt bort,

Kärleken varade kort...

Jag försöker rädda det jag kan,

Men jag kan ju inte rädda allt...


Jag älskade dig med hela mitt hjärta,

Med kroppen och själen, det ska du veta!

Jag älskade dig så mycket jag kunde,

Jag vill inte glömma, jag vill inte blunda...


Snart allting tar slut,

Då ska vi sätt en punkt.

Fast jag vill inte det!

Jag ska inte det!

Bara om jag får älska,

Bara om jag får möjlighet...


Du och jag!

Och vår kärlek försvinner...

Du och jag!

Jag vill rädda om jag hinner...

Du och jag!

Låt den låga som brinner brinna varmt,

Värma oss hjärtan och kärleken starkt...


Författaren Lidija Str.

Likes

Comments

Om ni minns så skrev jag någon gång tidigare att snart börjar självförsvarskurs i Huddinge. Igår var den första lektionen. Tack alla mina vänner som har registrerat sig på den, det var jättekul att träffa er på ABF i Huddinge. Jag hoppas att ni hade lika kul som jag hade det. 

Igår var det första lektionen och vi fick lära oss den första viktiga tekniken hur ska man reagera och försvara sig när någon vill göra oss illa. Jesper, vår kursledare, som själv säger, brinner för att lära kvinnor självförsvar för att de skulle kunna försvara sig när ingen annan kan göra det. Det är nog sant det han säger, han behöll oss en halv timme längre för att vi skulle hinna ta in oss allt som sägs och görs. Han påpekade också att om vi lär oss fel så kan vi skapa blåmärken den här gången på armarna, nästa gång någonstans annanstans (t.ex. på benen). Han hade rätt. Jag fick två blåmärke på ena arm sida och ett blåmärke på andra sidan. Men vad gör det? Ingenting!

Redan efter första lektionen känner jag mig starkare, har mer självförtroende, känner mig ännu tuffare mitt på natten när jag ska hem efter jobbet. Och det har gått bara en lektion, vi har 9 lektioner till att lära oss självförtroende, styrka och teknik. Allt måste sitta djup i kroppen, i hjärnan så att vi inte får panik när någon vill göra oss illa. 

Vill ni också vara med och lära er allt detta? Titta in på min tidigare blogg om självförsvar, där finns en länk, där kan du trycka på och söka. Hittar du inte? Skriv en kommentar, kontakta mig, så hjälper jag dig. Några blåmärke bör inte skrämma er om ni vill både känna och vara starkare och säkrare!

Ha en fin dag mina läsare!

Likes

Comments

Vem gillar inte räkmackor? Ok, jag har vänner som inte gillar skalddjur överhuvudtaget, men jag också har vänner som är helt tokiga i skaldjur. Jag själv tycker att det är galet gott, därför dagens middag hemma hos mig blir det en dubbelräkmacka med hemmagjord majonnäs. Japp, samma majonnäs som vi gjorde igår. Den passar helt underbart till middagens macka. Vi gör så här, vi gör väldigt enkelt men gott.

Allt vi behöver är:

- frysta räkor

- hemmagjord majonnäs (som vi gjorde igår)

- skagenröra

- leverpastej (du behöver inte ta den om du inte gillar, men jag tycker det är gott)

- ett par skivor rostbiff

- ett par skivor citron- en tomat

- gurka

- ett par blad isbergssallad

- grovt bröd eller ljust bröd (passar utmärkt med rosta bröd, men jag valde grovt bröd idag)

Gör så här:

Ta fram så mycket räkor du vill ha på dina mackor. Lägg de på en asket på hushållspapper. Byt papper när den har blivit blöt. När räkorna har tinat och är färdiga för att lägga på mackan, gör så här. Lägg isbergssallads bladen på tallriken på var sin sida. På varje blad lägg en brödskiva. Jag tycker det är mycket godare att rosta brödet först och sen låta den svalna innan man lägger på tallriken. Bre brödet med hemmagjord majonnäs. Lägg skagenröra ovanpå. På ena sidan lägg leverpastej, rullad rostbiff och på andra sidan lägg räkorna. Dekorera med 1/2 skiva citron i mitten. Skiva gurkan och klyfta tomaten, dekorera. När du tycker att det ser bra ut så får du servera.

P.S. Är du laktosintolerant? Gör din egen skagenröra med hemmagjord majonnäs som inte innähåller mjölkprodukter (laktos).

Smaklig måltid

Likes

Comments

​Har du någonsin funderat på att göra din egen majonnäs? Det gjorde jag. Idag. Den blev fantastiskt jättegod.

Du vet att majonnäs passar till massa olika goda maträtter. Smörgåstårta, räkmackor, fisk och även kan man blanda den i salladen. Japp! Det är sant, men om det får vi prata en annan gång. Idag ska jag berätta hur kan man skapa sin egen majonnäs.

Allt du behöver är:

- 2 äggulor 

- 1,5 tsk senap

- 1,5 dl rapsolja

- 1-2 tsk citronsaft

- salt

- peppar

Blanda ihop senap och äggulorna. Rör om smeten med en hand visp medan du droppar i oljan långsamt. Jag vet, man blir jättetrött i armen, men vill man ha en bra resultat så ska man kunna offra sig tills majonnäsen är färdig.

När du är färdig för att droppa i oljan, och smeten har ganska tjock konsistens så majonnäsen är nästan färdig. Häll i citronsaft, salta och peppra. Rör om allt ordentligt. Lägg i kylen ca 30 min så att alla smaker drar åt sig. Sedan får du servera!

Som jag nämnde redan, så kan du servera majonnäsen till fisken, lägga på räkmackan, använda den till olika grönsaksröror etc. Du får självklart använda din egen fantasi. 

Och en sak till... Har du inte/gillar du inte citronsaft, så kan du använda också citronsyra eller ättika. Var bara försiktig med smakerna ;-) 

Smaklig Måltid!

Likes

Comments

Jag vet att jag var jättedålig på att blogga senaste veckan, men jag måste erkänna att jag inte mådde riktigt bra, dessutom var jag också förkyld och inte hade någon kraft kvar. Usch då! Men nu är jag bättre. Nu har jag laddat mig med nya energier så det känns ju helt underbart. Jippi!!!

För att inte börja gå i väggen var jag tvungen att tänka lite och göra om min vardag. Sådan är jag när jag känner mig uttråkad. Någonting måste förnyas i min vardag i jämna mellanrum. Som jag nämnde så var jag förkyld i några dagar (usch då!) då hade jag gott om tid att tänka på vad jag vill göra på min fritid. Självklart kom jag på vad kan det vara, men jag tänker tyvärr inte avslöja det nu till er. Ni får helt enkelt vänta ut och se. När allting blir klart och bestämt så berättar jag till er eller också ni kommer att förstå det själva.

Hur som helst beställde jag ett paket som kom till mig i förrgår precis innan när jag skulle gå och jobba. Vilken tur att jag var hemma då och kunde ta emot paketet så jag slapp att åka till posten sen och hämta det.

När jag öppnar paketet så ligger min beställd vara i en svart tygpåse. Det är så spännande! Jag vill öppna och se hur den ser ut, hur den känns etc. Tyvärr har jag ingen tid med det. Jag var ju tvungen att lämna mitt paket hemma och åka till jobbet. Män när jag kom hem så öppnar jag paketet, och där ligger ju helt underbar massagebänk.

Jag blir så glad, jag fäller ut den och sätter mig på den, jag prövar massagebänken om den är tillräckligt "stark". Japp, den är det, jag faller inte i alla fall. Jag flyger i mina drömmar om det vad ska jag göra, nu kan jag se det så tydligt, ända som krävs nu är det en liten utbildning och det kommer att ta lite tid. Vad är det jag drömmer jag om? Vad är det för utbildning som kommer att bli? Det får ni veta senare.

Min partner önskar sig att jag skulle bli massör. Vem vet, kanske jag kommer att bli det, men inte än, det är jag helt säker på.

​Nu får massagebänken stå och vänta på... först tills jag hittar en bekväm plats till den... sen tills jag börjar använda den :-D

Likes

Comments

Instagram@lidija_straze