Idag är det 9 dagar kvar tills jag åker!?! Nu längtar jag otroligt mycket efter att bara komma iväg samtidigt som jag blir mer nervös för varje dag som går.

I söndags hade jag en liten brunch för några vänner för att "fira" att jag åker. Det var ju egentligen ett rätt bra tillfälle att säga hejdå till alla de som kom, men eftersom jag kommer att träffa alla igen så blev det inte riktigt så. Brunchen blev i alla fall väldigt lyckad och den mesta av maten gick faktiskt (!!) åt.

Just nu har alla mina kompisar börjat skolan, vilket känns väldigt konstigt. Jag själv försöker börja packa så mycket som möjligt men det går lite trögt. Det är liksom mitt liv som ska ner i två resväskor. Aja, det löser väl sig. Uppdaterar mer när jag väl kommit iväg!

Kram 

Likes

Comments

Hejhopp!

Som ni kanske ser har jag bytt namn på bloggen, eftersom jag (eller egentligen min syster) insåg att det kanske inte är så smart att ha sitt riktiga namn. Inget försvinner ju från internet och trots att jag inte tror att jag kommer skriva om något alldeles för busigt känns det bra att veta att jag kan skriva vad som helst. Dessutom har jag bytt namn till mitt ikoniska smeknamn Bipps!

Hur som helst, nu har jag fått reda på en av mina familjer! De verkar jättetrevliga och skrev att de såg fram emot att ta emot mig mellan mars och juli, dvs. ca 4 och en halv månader. Familjen består av två föräldrar och tre tjejer som är 16, 12 och 10. Om jag förstod det rätt så går alla på den internatskola jag också ska gå på. Det känns faktiskt jättebra att det finns barn i familjen och att en till och med är lika gammal som jag. Hon kommer dock gå i en klass över mig eftersom man börjar i skolan ett år tidigare i Frankrike.

De bor ca en halvtimme från stan, nära vattnet i ett hus. De sa att de ska skicka bilder som jag kan lägga in här sen! Familjen verkar väldigt sportig, vilket jag tycker är jättekul! På loven brukar de tydligen åka till Alperna och ville att jag skulle ta med mig skidor! Dessutom rider alla i familjen utom mamma, vilket jag hoppas att jag kanske får testa.

Jag förstod ca ingenting av brevet, utan lät min syster översätta det, så det kommer ju bli spännande att träffa dem när de pratar i turbofart också.. Men det kommer säkert att gå bra!!

Kram <33Likes

Comments

Tjoho!

Nu är jag igång.. En blogg till för vänner och familj som inte har fått nog av mig än <33 Det främsta syftet är ju att dokumentera mitt år i Frankrike så för alla er som inte har fått höra mig tjata om detta konstant tänkte jag förklara lite vad det är för något jag ska göra och hur allt har gått till hittills.

I oktober/november började jag fundera över att åka utomlands ett år av flera olika anledningar. Först och främst är det ju en fantastisk möjlighet att lära sig ett nytt språk och uppleva en annan kultur, men sen kände jag också att jag behövde en paus ifrån gymnasiet och allt vad det innebär. Jag kollade från början på olika stipendium man kunde söka eftersom det är sveindyrt att åka utomlands ett år. Dessa ansökningar var dock väldigt krångliga och när jag gick till SYV sa han att jag var rätt sent ute då ansökningarna skulle in samma månad. Han gav mig istället andra alternativ och berättade om Ettårsprogrammet.

Detta var ett program som anordnade utbytesår i Frankrike som till stor del finansierades av den franska staten. Han förklarade om konceptet att man går i fransk skola och bor i fransk familj, vilket jag tyckte det lät väldigt bra. I ansökningen skickade jag in ett brev skrivet på franska, samt två rekommendationsbrev från mentor och franskalärare. Jag blev sen kallad till en 2 h lång intervju, vilken resulterade i att jag blev antagen! :))

Än så länge har jag inte fått jättemycket information eftersom skolan inte startar förrän 4 september. Det jag vet är att jag kommer bo i Brest, en stad i regionen Bretagne (kolla bilden). Det bor ungefär 150 000 invånare varav rätt många är studenter vad jag har hört. Det ligger ju precis vid vattnet så förhoppningsvis kan jag testa en del vattensporter. Jag såg till exempel att skolan hade surfning som en aktivitet (!!). Vädret är lite bättre än i Sverige, särskilt under höst, vinter och vår.

Jag kommer gå på en rätt stor skola där jag antagligen kommer att vara den enda utländska eleven. Från måndag till fredag sover jag på internat på skolan och fredag kväll till måndag morgon är jag hos en värdfamilj. Jag var på ett infomöte i helgen där de berättade att det tydligen var väldigt många familjer som var intresserade att "ta hand" om mig och jag kommer därför få byta familj 2 eller 3 gånger. Det känns både positivt och negativt. Utifrån vad jag har hört är det relativt många som har problem med sina familjer och därför ger ju detta en större sannolikhet att jag hamnar i åtminstone en bra familj. Dessutom får jag ju uppleva mycket mer. Vad som skulle kännas lite segt är om jag trivs jättebra i en familj men då behöver byta, men det löser sig nog!

Jag kommer uppdatera lite senare när jag vet mer om min familj/familjer och om skolan. Hoppas inlägget inte blev alltför långt..

Puss

Likes

Comments