När man berättar för bekanta/vänner/familj att man är bisexuell kan man få många olika reaktioner. Detta kom jag att tänka på idag när jag fick ett meddelande från min kompis som talade om för mig att hon hade gått och blivit kär i en tjej. Jag blev såklart glad för hennes skull men också lite förvånad eftersom jag trodde att hon var straight. Oftast kommer man ju ut ur garderoben långt innan man börjar dejta personer av samma kön, det brukar ju vara det vanligaste händelseförloppet. Min kompis verkar göra tvärtom, men ombyte förnöjer som man säger. Finns det ens en garderob att komma ut ur om man är bisexuell eller gäller det bara homosexuella kanske? Jag tycker faktiskt att det borde finnas en bi-garderob också :)

Nu tänkte jag att jag skulle dela med mig av en av mina erfarenheter kring det här med reaktioner. Detta hände när jag var på konfirmandläger, för många år sedan. Då delade jag rum med en kompis och en dag pratade vi om killar och då sa jag "jag gillar faktiskt tjejer också". Hon såg lite konfunderad ut men verkade tycka att det var ok. Det visade sig senare att hon skulle vägra byta om framför mig, för att hon trodde att jag skulle kolla in henne. Det är ju inte riktigt så det funkar men jag kan förstå hennes tanke. Hon tänkte väl att jag kollade in alla tjejkroppar, och att jag skulle kolla in hennes med när jag ändå höll på. Fast det gör man ju inte, och var ju hon min kompis så jag hade inga känslor för henne. Dessutom var hon inte min typ.

Det var dagens tankar, funderingar och glädjande besked. Peace out :)


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag och min pojkvän skulle åka buss hem till mig och då hör jag hur några killar längst bak i bussen pratar om en tjej i skolan. Den ena sa "jag tror att hon är bisexuell" varpå en annan svarade "fy fan va äckligt". Min pojkvän såg på mig att jag blev upprörd och frågade vad som stod på. Vi tar det sen sa jag. När jag berättade för honom vad jag hade hört förstod han varför jag hade blivit upprörd.

Jag tycker synd om tjejen de pratade om och minns hur jobbigt jag hade det i skolan på grund av min sexualitet. Hoppas att hon slipper bemötas som jag blev bemött av andra elever. Nuförtiden tror jag att människor är lite mindre fördomsfulla och accepterande, än vad de var på min tid, med undantag för killarna i bussen.

Det var dagens blogginlögg. Peace out :)

Likes

Comments

Rubriken är ett citat från en av mina kollegor på jobbet. Vi hamnade i en diskussion häromdan när hon påstod att man måste äta kött för att överleva...suck. Min kommentar till det hela blev "´no offence men jag har klarat mig utan kött i tio år, och det har gått alldeles utmärkt". Men hon vägrade lyssna och tillslut orkade jag inte tjata mer utan skakade bara på huvudet åt hennes påståenden om att man måste äta kött annars kan man inte leva. Hon tittade på mig som att jag var från en annan planet. Om hon hade haft rätt borde jag vara död vid det har laget, men här är jag och jag andas fortfarande.

Allt är ju relativt och jag kan förstå hennes resonemang, eftersom man inte kan ta bort kött utan ersätta det med något annat. Men jag har läst näringslära så jag vet vad jag gör och hur jag ska få mig protein och järn etc. som finns i kött. Och med tio års erfarenhet vet jag hur ska sköta min kost för att i få mig alla näringsämnen. Dessutom är det många läkare och dietister som rekommenderar vegetarisk kost. Kan ju tipsa om en bok som har hjälpt mig mycket på min resa mot en grönare kost: Näring och hälsa (andra upplagan, med speciella hänvisningar till vegetarisk kost) av Ulla Johansson¨.

Det var dagens funderingar, Peace out :)

Likes

Comments

Jag och min kille (D) skulle hälsa på hos min pappa och jag smsade med pappa kvällen innan. Vi bestämde vilken tid vi skulle köra dit. Jag skriver att D äter kött, varpå pappa skriver "Skulle precis fråga, men rediga karlar äter ju kött!" Haha tänkte jag, men höll tyst om att jag och D brukar äta veganskt. När vi kommer hem till pappa äter vi och har det trevligt, pappa bjöd till och med D på ett burk öl. De kom förvånadsvärt bra överens och till helgen ska vi dit igen och spela kort. Det var dagens blogginlägg, peace out :)

Likes

Comments

Är helt underbar. Men förutom det har han en avslappnad attityd till vegetarianismen, vilket jag uppskattar. Häromdan skickade jag en bild på vegetarisk julskinka till honom o han sa att det såg gott ut :) Idag frågade jag honom om han hade smakat vegomat o det hade han och han tyckte om det. Han är den första jag har dejtat som är av den åsikten. Och det känns bra :) Sen är det ju en bonus att han är snygg oxå :P

Det var dagens tankar o funderingar, peace out!

Likes

Comments

Jag satt hemma hos farmor häromdan, vi bakade pepparkakor. Vi sitter o pratar om allt möjligt och har det trevligt. Så frågar hon mig hur det går med kärleken. O jag bara "vad ska man med män till, från och med nu ska jag satsa på tjejer". Farmor ger mig en fundersam blick sen säger hon "är du som din kusin?" Min kusin hade tydligen berättat för farmor att hon är bisexuell. Skönt! Då var jag inte först. Sen sa farmor att hon inte bryr sig om vilket och kärlek som kärlek tyckte hon :)

Så skönt att hon tog emot beskedet på det viset, en bättre reaktion kan man inte få :)

Det var dagens tankar, peace out!


Likes

Comments

Drew Barrymore, Demi Lovato, Meghan Fox, Amber Heard, Fergie, Evan Rachel Wood, Angelina Jolie, Cyntia Nixon, Lady Gaga, Billy Joe Armstrong, Michelle Rodriguez, Bella Thorne, Cara Delevingne, Amber Rose, Magnus Betnér.


Likes

Comments

Justin Timberlake, Adam Tensta, Charlotte Perrelli, Ariana Grande, Beyonce, Leona Lewis, Brad Pitt, Shania Twain, Carrie Underwood, Jared Leto, Barry White, John Lennon, Madonna, Reese Witherspoon, Russell Brand, Bryan Adams, Jason Mraz, Natalie Portman, Hayden Panettiere, Antony Hopkins, Gwyneth Paltrow, Olivia Wilde, Pamela Anderson och  Kristen Bell. 

Likes

Comments

I det föregående inlägget tipsade jag om olika sidor på nätet som handlade om bisexualitet, så nu tänker jag göra detsamma med vegetarianism. Jag kommer även att länka några sidor med vegetariska recept, en sida med CF smink, och en sida med dejting för vegosar..

https://sv.wikipedia.org/wiki/Vegetarianism

http://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa--miljo/kostrad-och-matvanor/vegetarisk-mat-for-vuxna/

http://www.vegomagasinet.se/

http://www.javligtgott.se/

http://www.arla.se/recept/teman/vegetarisk-mat/

http://www.mabra.com/vaga-vegetariskt-10-latta-lattlagade-recept/

http://www.ica.se/recept/vegetarisk/

http://www.vegokoll.se/recept?page=3

http://www.koket.se/vegetarisk-mat

http://www.kissabunny.com/

https://vegodejt.se/

Likes

Comments

Mina blogginlägg brukar handla om mina egna erfarenheter men i detta blogginlägg tänker jag tipsa om olika sidor på nätet som inneåller information om bisexualitet...

http://www.regnbagsankan.fi/utbildning-skolbesok/fakta-om-hbtiq/bisexualitet/

http://www.umo.se/jag/sexuell-laggning---hetero-homo-bi/

http://wwwc.aftonbladet.se/ung/samliv/sex.html

http://lustfyllt.se/sex/5-fakta-om-bisexualitet/

https://veckorevyn.com/livsstil/saker-bisexuella-ar-trotta-pa-att-hora/

http://www.expressen.se/halsoliv/darfor-har-vi-sex-med-tjejkompisen/

http://bisexualgirl.blogg.se/2014/may/bisexuell-vs-pansexuell.html

http://www.devote.se/artiklar/kroenika-jag-saeger-att-jag-aer-bisexuell-4033

http://www.nsd.se/noje/anna-hornell-myten-om-myten-bisexualitet-10086441.aspx 


Likes

Comments