I detta inlägget tänker jag samla så många olika kategorier inom vegetarianismen och veganismen som möjligt och berätta lite om var och en av dem. Det här gör jag för att ge er och själv få en uppdaterad version av deras koster och livsstilar. Om ni undrar vilken av de här kosterna jag följer så är jag pescetarian. Jag har provat rawfood men min kropp klarade tyvärr inte det, jag spydde upp allt och fick inte i mig nån näring. I framtiden vill jag bli helvegetarian med inslag av rawfood (alltså i den mån min kropp klarar) men jag har en bit kvar. Hur som helst, här är listan:

Vegan - vegetabilisk kost, använder inte päls, läder, silke osv. Använder bara CF smink. Använder inte produkter som är testade på djur. Har oftast inte husdjur om det inte är utekatt eller en hund som äter vegetabilisk kost för hundar (ja det finns faktiskt)

Raw food vegan - vegetabilisk kost men den får inte tillagas och inte överhettas över 42 grader, alltså är den raw (rå) Dessa veganer har samma livsstil som föregående kategori.

Vegetarian - vegetabilisk kost, även kallad Helvegetarian

Lakto-ovo-vegetarian - vegetabilisk kost plus mjölk och ägg

Laktovegetarian - vegetabilisk kost plus mjölk

Ovovegetarian - vegetabilisk kost plus ägg

Pescetarian - vegetabilisk kost plus mjölk, ägg och fisk och skaldjur.

Demivegetarian - vegetabilisk kost plus mjölk, ägg, fisk och ibland kyckling.

Polloterian - vegetabilisk kost med inslag av fågel

Flexiterian - försöker äta mycket vegetariskt men äter även kött då och då.

Frukterian - äter bara frukt, fröer, bär och nötter men inga grönsaker förutom de som botaniskt sett är frukter ex tomat och gurka.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu var det ett tag sedan jag skrev något här, så nu är det dags. För ett tag sen frågade min pappa mig hur det funkar att vara religiös och bisexuell, det gick inte ihop i hans huvud. Men jag svarade att Gud har skapat mig till den jag är så det borde inte vara några problem. Min pappa är ateist men jag är troende och har alltid varit det.Jag har jobbat i kyrkan och alltid känt mig välkommen där. Och de jag jobbade med visste om min sexualitet och såg det inte som ett problem. Dock vet jag att det finns präster som inte vill viga samkönade partners, men de är inte så många. Jag har inte träffat någon sådan i alla fall. Pappa var ganska nöjd med mitt svar och jag fick något att skriva om. Det var dagens tankar och funderingar, peace out :)


Likes

Comments

Det jag tänker berätta om idag hände när jag och pappa var på Sweden Rock. Vi tittar på en av mina favoritband, Steel Panther, när pappa utbrister "snygg rumpa på henne där borta! Det tycker väl du också, för du gillar ju tjejer med". Jag svarade "ja ja" men tyckte mest att han var pinsam. Och att han inte hade behövt peka. Men efter några glas vin gjorde han som han kände för.

Förutom det var det himla trevligt att gå på festivalen, jag fick ju se både Steel Panther och Aerosmith :) och så fick man äta festivalmat, och det är ju alltid gott :) Det finns dock inte så mycket vegetariskt, men det gör inte så mycket, för det som finns räcker bra tycker jag. Det finns ju langos, pizza slice, pommes, makaroner med ädelostsås osv. Pappa tog älgkebab tror jag.

Igår var det marknad i Ronneby, Tossia Bonnadan. Mamma och min lillebror var där, men jag jobbade så jag kunde inte följa med dem. Det var lite synd, det är första gången jag har missat det :( Nu är det snart festival i Karlshamn också, Östersjöfestivalen. Jag jobbar dock torsdag och fredag kväll men är ledig på lördagen så då blir det utgång med kompisgänget och pojkvännen:)  på Östersjö brukar det finnas lite mer vegetariskt, vilket är bra. Bilden är från Steel Panther's konsert. Det var dagens tankar och funderingar. Peace out!

Likes

Comments

Jag har nog inte berättat vad jag jobbar med, så nu är det väl dags för det. Jag är undersköterska och har precis avslutat min arbetsträning och ska snart börja sommarjobba. Ni anar inte hur jag längtar efter att få jobba på riktigt, även om arbetsträningen har varit lärorik. Det jag tänkte skriva om idag är en sak som händer på jobbet hela tiden. När det serveras kött, vilket är cirka fem dagar i veckan, är det alltid någon som frågar om jag vill smaka. En del av personalen gör det och det gör inget eftersom att jag vet att de skojar. Men ibland frågar vårdtagarna om jag vill smaka och då får jag förklara att jag inte äter kött. Det är svårt för dem att förstå att någon kan välja bort kött och det beror nog på att det inte var så vanligt med vegetarianer på deras tid. Personalen brukar fråga om jag vill smaka på efterrätten, när de får chokladpudding exempelvis, men då brukar jag säga nej eftersom de oftast är gelatin i. Och man vågar ju inte chansa liksom.

Det var dagens tankar och funderingar, vet inte riktigt om jag kom fram till nåt men jag fick ju skriva av mig i alla fall. Peace out :)


Likes

Comments

När man berättar för bekanta/vänner/familj att man är bisexuell kan man få många olika reaktioner. Detta kom jag att tänka på idag när jag fick ett meddelande från min kompis som talade om för mig att hon hade gått och blivit kär i en tjej. Jag blev såklart glad för hennes skull men också lite förvånad eftersom jag trodde att hon var straight. Oftast kommer man ju ut ur garderoben långt innan man börjar dejta personer av samma kön, det brukar ju vara det vanligaste händelseförloppet. Min kompis verkar göra tvärtom, men ombyte förnöjer som man säger. Finns det ens en garderob att komma ut ur om man är bisexuell eller gäller det bara homosexuella kanske? Jag tycker faktiskt att det borde finnas en bi-garderob också :)

Nu tänkte jag att jag skulle dela med mig av en av mina erfarenheter kring det här med reaktioner. Detta hände när jag var på konfirmandläger, för många år sedan. Då delade jag rum med en kompis och en dag pratade vi om killar och då sa jag "jag gillar faktiskt tjejer också". Hon såg lite konfunderad ut men verkade tycka att det var ok. Det visade sig senare att hon skulle vägra byta om framför mig, för att hon trodde att jag skulle kolla in henne. Det är ju inte riktigt så det funkar men jag kan förstå hennes tanke. Hon tänkte väl att jag kollade in alla tjejkroppar, och att jag skulle kolla in hennes med när jag ändå höll på. Fast det gör man ju inte, och var ju hon min kompis så jag hade inga känslor för henne. Dessutom var hon inte min typ.

Det var dagens tankar, funderingar och glädjande besked. Peace out :)


Likes

Comments

Jag och min pojkvän skulle åka buss hem till mig och då hör jag hur några killar längst bak i bussen pratar om en tjej i skolan. Den ena sa "jag tror att hon är bisexuell" varpå en annan svarade "fy fan va äckligt". Min pojkvän såg på mig att jag blev upprörd och frågade vad som stod på. Vi tar det sen sa jag. När jag berättade för honom vad jag hade hört förstod han varför jag hade blivit upprörd.

Jag tycker synd om tjejen de pratade om och minns hur jobbigt jag hade det i skolan på grund av min sexualitet. Hoppas att hon slipper bemötas som jag blev bemött av andra elever. Nuförtiden tror jag att människor är lite mindre fördomsfulla och accepterande, än vad de var på min tid, med undantag för killarna i bussen.

Det var dagens blogginlögg. Peace out :)

Likes

Comments

Rubriken är ett citat från en av mina kollegor på jobbet. Vi hamnade i en diskussion häromdan när hon påstod att man måste äta kött för att överleva...suck. Min kommentar till det hela blev "no offence men jag har klarat mig utan kött i tio år, och det har gått alldeles utmärkt". Men hon vägrade lyssna och tillslut orkade jag inte tjata mer utan skakade bara på huvudet åt hennes påståenden om att man måste äta kött annars kan man inte leva. Hon tittade på mig som att jag var från en annan planet. Om hon hade haft rätt borde jag vara död vid det har laget, men här är jag och jag andas fortfarande.

Allt är ju relativt och jag kan förstå hennes resonemang, eftersom man inte kan ta bort kött utan ersätta det med något annat. Men jag har läst näringslära så jag vet vad jag gör och hur jag ska få mig protein och järn etc. som finns i kött. Och med tio års erfarenhet vet jag hur ska sköta min kost för att i få mig alla näringsämnen. Dessutom är det många läkare och dietister som rekommenderar vegetarisk kost. Kan ju tipsa om en bok som har hjälpt mig mycket på min resa mot en grönare kost: Näring och hälsa (andra upplagan, med speciella hänvisningar till vegetarisk kost) av Ulla Johansson.

Det var dagens funderingar, Peace out :)

Likes

Comments

Jag och min kille (D) skulle hälsa på hos min pappa och jag smsade med pappa kvällen innan. Vi bestämde vilken tid vi skulle köra dit. Jag skriver att D äter kött, varpå pappa skriver "Skulle precis fråga, men rediga karlar äter ju kött!" Haha tänkte jag, men höll tyst om att jag och D brukar äta veganskt. När vi kommer hem till pappa äter vi och har det trevligt, pappa bjöd till och med D på ett burk öl. De kom förvånadsvärt bra överens och till helgen ska vi dit igen och spela kort. Det var dagens blogginlägg, peace out :)

Likes

Comments

Är helt underbar. Men förutom det har han en avslappnad attityd till vegetarianismen, vilket jag uppskattar. Häromdan skickade jag en bild på vegetarisk julskinka till honom o han sa att det såg gott ut :) Idag frågade jag honom om han hade smakat vegomat o det hade han och han tyckte om det. Han är den första jag har dejtat som är av den åsikten. Och det känns bra :) Sen är det ju en bonus att han är snygg oxå :P

Det var dagens tankar o funderingar, peace out!

Likes

Comments

Jag satt hemma hos farmor häromdan, vi bakade pepparkakor. Vi sitter o pratar om allt möjligt och har det trevligt. Så frågar hon mig hur det går med kärleken. O jag bara "vad ska man med män till, från och med nu ska jag satsa på tjejer". Farmor ger mig en fundersam blick sen säger hon "är du som din kusin?" Min kusin hade tydligen berättat för farmor att hon är bisexuell. Skönt! Då var jag inte först. Sen sa farmor att hon inte bryr sig om vilket och kärlek som kärlek tyckte hon :)

Så skönt att hon tog emot beskedet på det viset, en bättre reaktion kan man inte få :)

Det var dagens tankar, peace out!


Likes

Comments