View tracker

Drew Barrymore, Demi Lovato, Meghan Fox, Amber Heard, Fergie, Evan Rachel Wood, Angelina Jolie, Cyntia Nixon, Lady Gaga, Billy Joe Armstrong, Michelle Rodriguez, Bella Thorne, Cara Delevingne, Amber Rose, Magnus Betnér.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Justin Timberlake, Adam Tensta, Charlotte Perrelli, Ariana Grande, Beyonce, Leona Lewis, Brad Pitt, Shania Twain, Carrie Underwood, Jared Leto, Barry White, John Lennon, Madonna, Reese Witherspoon, Russell Brand, Bryan Adams, Jason Mraz, Natalie Portman, Hayden Panettiere, Antony Hopkins, Gwyneth Paltrow, Olivia Wilde, Pamela Anderson och  Kristen Bell. 

Likes

Comments

View tracker

I det föregående inlägget tipsade jag om olika sidor på nätet som handlade om bisexualitet, så nu tänker jag göra detsamma med vegetarianism. Jag kommer även att länka några sidor med vegetariska recept, en sida med CF smink, och en sida med dejting för vegosar..

https://sv.wikipedia.org/wiki/Vegetarianism

http://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa--miljo/kostrad-och-matvanor/vegetarisk-mat-for-vuxna/

http://www.vegomagasinet.se/

http://www.javligtgott.se/

http://www.arla.se/recept/teman/vegetarisk-mat/

http://www.mabra.com/vaga-vegetariskt-10-latta-lattlagade-recept/

http://www.ica.se/recept/vegetarisk/

http://www.vegokoll.se/recept?page=3

http://www.koket.se/vegetarisk-mat

http://www.kissabunny.com/

https://vegodejt.se/

Likes

Comments

MIna blogginlägg brukar handla om mina egna erfarenheter men i detta blogginlägg tänker jag tipsa om olika sidor på nätet som innehåller information om bisexualitet...

http://www.regnbagsankan.fi/utbildning-skolbesok/fakta-om-hbtiq/bisexualitet/

http://www.umo.se/jag/sexuell-laggning---hetero-homo-bi/

http://wwwc.aftonbladet.se/ung/samliv/sex.html

http://lustfyllt.se/sex/5-fakta-om-bisexualitet/

https://veckorevyn.com/livsstil/saker-bisexuella-ar-trotta-pa-att-hora/

http://www.expressen.se/halsoliv/darfor-har-vi-sex-med-tjejkompisen/

http://bisexualgirl.blogg.se/2014/may/bisexuell-vs-pansexuell.html

http://www.devote.se/artiklar/kroenika-jag-saeger-att-jag-aer-bisexuell-4033

http://www.nsd.se/noje/anna-hornell-myten-om-myten-bisexualitet-10086441.aspx 


Likes

Comments

Vegetariska o veganska substitut för kött i form av pålägg brukar både lukta o smaka mysko. Exempelvis "skinkan" från Astrid o aporna, den luktar fisk o smakar plast. Men den här vegetariska salamin är så himla god😊 Om ni inte redan har provat så gör det!

Likes

Comments

Jag hatar lukten av bacon. Och mamma älskar bacon och äter det jämt o ständigt. Det luktar så sjukt äckligt när man steker det så att jag blir illamående. Jag har för vana att fly fältet när det steks bacon, antingen så långt från köket som möjligt eller tar jag en promenad för att slippa lukten. Men på sistone har jag märkt att annat kött också luktar äckligt när det tillagas, som idag till exempel; då gjorde mamma revben i ugnen och det stank i hela lägenheten. Eftersom det ösregnade ute var jag inte jättesugen på en promenad så då fick jag prova min nya parfym istället. Mitt rum luktar kokos och vanilj fortfarande, men så länge det inte luktar kött är jag nöjd. Lukten av korv är också rätt äcklig. Alltså varför måste allt kött lukta så jäkla illa? Jag fattar det inte.I och för sig tycker mamma att min mat luktar lite konstigt ibland, men hon behöver ju aldrig gå hemifrån för att hon inte står ut med lukten. Kan undra hur det kommer sig att kött luktar så illa, jag menar djur luktar ju inte illa när de lever. Fast det är klart, det luktar ju inte så gott i en svinstia heller för den delen. Men i en kohage kan det ju lukta gott, gräs och hö luktar ju gott. Det var dagens tankar och upplevelser (för näsan). Peace out :)

Likes

Comments

Jag är med i några olika grupper på facebook, som riktar sig till vegetarianer och veganer. Där kan man diskutera kosthållning, få tips på recept och hitta information om allt möjligt som berör vegosar. Men det finns vissa människor där som har lite märkliga åsikter enligt mig. Dessa människor tycker till exempel att man inte ska ha husdjur överhuvudtaget. Deras argument är att djuren inte få leva i sin naturliga miljö, exempelvis innekatter som aldrig får gå ut. Jag kan hålla med dem till viss del, även om jag själv har innekatter i lägenhet. Men om jag skulle flytta till hus så skulle de få vara utomhus.

Jag har två katter,Lakris och Twix. Lakris föddes hos en kvinna som inte ville ha kattungar så hon satte ut dem i en låda på verandan och skulle lämna dem där för att bli av med dem. Det var en tjej som gick förbi och såg detta och ringde på. Hon pratade med kvinnan, och gick sedan därifrån med kattungarna i famnen. Och sedan sålde hon dem för en tia på blocket så då köpte jag en av dem. Twix kommer från kks(katt kommando syd), som är en förening som förmedlar katter mellan uppfödare och nya ägare. I detta fall kunde uppfödaren inte ta hand om alla kattungar och då fick jag köpa en av dem.

Vad jag vill säga med detta är att visst kan jag hålla med de som inte gillar tanken på att ha innekatter. Men jag tog ändå hand om dessa två sötnosar eftersom jag kunde erbjuda dem ett bra hem.

Peace out :)

Likes

Comments

Mina vänner och övrig familj har vant sig (efter åtta år som vegetarian) och är väl medvetna om anledningen till varför jag väljer att inte konsumera kött. Men det finns en person i min närhet som inte fullt ut accepterar detta faktum, vilket gör mig frustrerad. Den personen är min pappa. Precis som alla som känner mig vet han vad det innebär att vara vegetarian. Trots detta känner han ett behov av att fälla nedslående kommentarer varje gång han bjuder hem mig för att rättfärdiga sitt eget köttätande. Vad gäller hans val att äta kött kunde jag inte bry mig mindre. Så länge han inte tvingar mig att göra det så får han äta precis vad han vill. Jag tänker ju inte tvinga honom att välja vegetariskt för att jag gör det. Det är mitt val.

Du äter kyckling va? Kan han fråga. Nej säger jag. Jaha säger han med en suck, har du slutat med det nu också. Det var ett tag sen, svarar jag. Man kan ju tycka att han kan ringa och fråga någon dag innan om jag äter kyckling. Men nej, det har han bara tagit för givet. Och självklart blir han irriterad när jag undviker att äta det han serverar och bara äter tillbehören. Jag håller god min och låtsas att det inte bekommer mig. Jag skulle vilja ställa mig framför honom med armarna i kors och skrika: Nej! Jag äter inte kyckling, kan du fatta det? Men att visa att han har sårat mig skulle inte falla mig in.

Nästa gång jag kommer på besök är det kyckling som serveras igen. Pappa bjuder alltid på kyckling, det är enklast tycker han eftersom nästan alla äter det. Alla utom jag. Den här gången steker han en quornbiff till mig som jag kan äta istället. Jag blir förvånad och undrar vad som har hänt. Ja säger han, eftersom du inte äter kyckling helt plötsligt så får jag väl ordna något annat. Jag förklarar att jag gärna hade tagit något med mig om han hade sagt något om det. Varpå han tycker att jag är löjlig som föreslår att gästerna ska ha mat med sig. När jag undrar över ingredienserna i såsen är jag inte längre löjlig, nu är han bara road över att jag inte vågar äta något av det han har tillagat. Jag förklarar sansat och lugnt att i en del såser finns det köttextrakt. Han ger mig burken så jag kan läsa, därefter frågar han stöddigt om den duger. Ja säger jag, det är lugnt. Jag ringer mamma på kvällen för att beklaga mig angående pappas beteende. Hon försvarar honom och säger att det inte är lätt för honom att anpassa sig. Nej tänker jag, han har ju bara haft åtta år på sig.

När ska han acceptera det då? Aldrig känns det som. En dag hoppas jag att vi kan sluta diskutera just detta och fokusera på något annat. Det tär på vår relation att ständigt ägna åt oss denna diskussion. En dag hoppas jag att fokus kan ligga på något roligare, barndomsminnen till exempel. Jag önskar att han skulle tycka om mig för den jag är, trots mina val.  

Likes

Comments

Fördelar:

Man har ett öppet sinne

Man har ett större utbud än de som är hetero/homo

Man kan förlora oskulden två gånger

Man blir inbjuden till trekanter (kan vara både fördel och nackdel beroende på om man gillar det eller inte)

Nackdelar:

Det finns människor som tror att bisexualitet och homosexualitet är samma sak

Det finns de som tror att bisexualitet och pansexualitet är samma sak

Det finns människor som tror att bisexualitet bara är en fas innan man har bestämt sig angående om man gillar killar/tjejer

Man blir inte alltid accepterad av människor som är av annan sexualitet

Det finns de som tror att bisexualitet inte existerar alls

Det finns de som tror att man är hetero/homo beroende på vilken relation man befinner sig i

Det finns en del som tror att man kommer vara otrogen mot sin partner bara för att man är bisexuell

Likes

Comments

Fördelar:

Man slipper äta kött

Man slipper vara i närheten av kött (utom när det är oundvikligt – typ i mataffären och om man bor med köttisar)

Det finns goda och flera olika alternativ till kött

Man får äta mycket frukt och grönt

Det finns många böckeri ämnet, så att man kan samla information om t.ex. protein

Det finns kosttillskott som är bra

Nackdelar:

All ost är inte vegetarisk (pga löpe)

Alla mediciner är inte vegetariska (det finns gelatin i vissa kapslar)

Det är en stor omställning för familj och vänner om de inte har samma diet eller inte är av samma åsikt som du

Det är lite svårare att äta varierad mat

Man måste alltid tänka på att få i sig tillräckligt med protein

Man måste alltid läsa innehållsförteckningar på allt man köper ex godis, sås, ost osv.

En del alkoholer är inte veg. producerade

Man får se upp för köttextrakt, det finns t.ex. i vissa såser

Likes

Comments