Rubriken är ett citat från en av mina kollegor på jobbet. Vi hamnade i en diskussion häromdan när hon påstod att man måste äta kött för att överleva...suck. Min kommentar till det hela blev "´no offence men jag har klarat mig utan kött i tio år, och det har gått alldeles utmärkt". Men hon vägrade lyssna och tillslut orkade jag inte tjata mer utan skakade bara på huvudet åt hennes påståenden om att man måste äta kött annars kan man inte leva. Hon tittade på mig som att jag var från en annan planet. Om hon hade haft rätt borde jag vara död vid det har laget, men här är jag och jag andas fortfarande.

Allt är ju relativt och jag kan förstå hennes resonemang, eftersom man inte kan ta bort kött utan ersätta det med något annat. Men jag har läst näringslära så jag vet vad jag gör och hur jag ska få mig protein och järn etc. som finns i kött. Och med tio års erfarenhet vet jag hur ska sköta min kost för att i få mig alla näringsämnen. Dessutom är det många läkare och dietister som rekommenderar vegetarisk kost. Kan ju tipsa om en bok som har hjälpt mig mycket på min resa mot en grönare kost: Näring och hälsa (andra upplagan, med speciella hänvisningar till vegetarisk kost) av Ulla Johansson¨.

Det var dagens funderingar, Peace out :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag och min kille (D) skulle hälsa på hos min pappa och jag smsade med pappa kvällen innan. Vi bestämde vilken tid vi skulle köra dit. Jag skriver att D äter kött, varpå pappa skriver "Skulle precis fråga, men rediga karlar äter ju kött!" Haha tänkte jag, men höll tyst om att jag och D brukar äta veganskt. När vi kommer hem till pappa äter vi och har det trevligt, pappa bjöd till och med D på ett burk öl. De kom förvånadsvärt bra överens och till helgen ska vi dit igen och spela kort. Det var dagens blogginlägg, peace out :)

Likes

Comments

Är helt underbar. Men förutom det har han en avslappnad attityd till vegetarianismen, vilket jag uppskattar. Häromdan skickade jag en bild på vegetarisk julskinka till honom o han sa att det såg gott ut :) Idag frågade jag honom om han hade smakat vegomat o det hade han och han tyckte om det. Han är den första jag har dejtat som är av den åsikten. Och det känns bra :) Sen är det ju en bonus att han är snygg oxå :P

Det var dagens tankar o funderingar, peace out!

Likes

Comments

Jag satt hemma hos farmor häromdan, vi bakade pepparkakor. Vi sitter o pratar om allt möjligt och har det trevligt. Så frågar hon mig hur det går med kärleken. O jag bara "vad ska man med män till, från och med nu ska jag satsa på tjejer". Farmor ger mig en fundersam blick sen säger hon "är du som din kusin?" Min kusin hade tydligen berättat för farmor att hon är bisexuell. Skönt! Då var jag inte först. Sen sa farmor att hon inte bryr sig om vilket och kärlek som kärlek tyckte hon :)

Så skönt att hon tog emot beskedet på det viset, en bättre reaktion kan man inte få :)

Det var dagens tankar, peace out!


Likes

Comments

Drew Barrymore, Demi Lovato, Meghan Fox, Amber Heard, Fergie, Evan Rachel Wood, Angelina Jolie, Cyntia Nixon, Lady Gaga, Billy Joe Armstrong, Michelle Rodriguez, Bella Thorne, Cara Delevingne, Amber Rose, Magnus Betnér.


Likes

Comments

Justin Timberlake, Adam Tensta, Charlotte Perrelli, Ariana Grande, Beyonce, Leona Lewis, Brad Pitt, Shania Twain, Carrie Underwood, Jared Leto, Barry White, John Lennon, Madonna, Reese Witherspoon, Russell Brand, Bryan Adams, Jason Mraz, Natalie Portman, Hayden Panettiere, Antony Hopkins, Gwyneth Paltrow, Olivia Wilde, Pamela Anderson och  Kristen Bell. 

Likes

Comments

I det föregående inlägget tipsade jag om olika sidor på nätet som handlade om bisexualitet, så nu tänker jag göra detsamma med vegetarianism. Jag kommer även att länka några sidor med vegetariska recept, en sida med CF smink, och en sida med dejting för vegosar..

https://sv.wikipedia.org/wiki/Vegetarianism

http://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa--miljo/kostrad-och-matvanor/vegetarisk-mat-for-vuxna/

http://www.vegomagasinet.se/

http://www.javligtgott.se/

http://www.arla.se/recept/teman/vegetarisk-mat/

http://www.mabra.com/vaga-vegetariskt-10-latta-lattlagade-recept/

http://www.ica.se/recept/vegetarisk/

http://www.vegokoll.se/recept?page=3

http://www.koket.se/vegetarisk-mat

http://www.kissabunny.com/

https://vegodejt.se/

Likes

Comments

Mina blogginlägg brukar handla om mina egna erfarenheter men i detta blogginlägg tänker jag tipsa om olika sidor på nätet som inneåller information om bisexualitet...

http://www.regnbagsankan.fi/utbildning-skolbesok/fakta-om-hbtiq/bisexualitet/

http://www.umo.se/jag/sexuell-laggning---hetero-homo-bi/

http://wwwc.aftonbladet.se/ung/samliv/sex.html

http://lustfyllt.se/sex/5-fakta-om-bisexualitet/

https://veckorevyn.com/livsstil/saker-bisexuella-ar-trotta-pa-att-hora/

http://www.expressen.se/halsoliv/darfor-har-vi-sex-med-tjejkompisen/

http://bisexualgirl.blogg.se/2014/may/bisexuell-vs-pansexuell.html

http://www.devote.se/artiklar/kroenika-jag-saeger-att-jag-aer-bisexuell-4033

http://www.nsd.se/noje/anna-hornell-myten-om-myten-bisexualitet-10086441.aspx 


Likes

Comments

Vegetariska o veganska substitut för kött i form av pålägg brukar både lukta o smaka mysko. Exempelvis "skinkan" från Astrid o aporna, den luktar fisk o smakar plast. Men den här vegetariska salamin är så himla god😊 Om ni inte redan har provat så gör det!

Likes

Comments

Jag hatar lukten av bacon. Och mamma älskar bacon och äter det jämt o ständigt. Det luktar så sjukt äckligt när man steker det så att jag blir illamående. Jag har för vana att fly fältet när det steks bacon, antingen så långt från köket som möjligt eller tar jag en promenad för att slippa lukten. Men på sistone har jag märkt att annat kött också luktar äckligt när det tillagas, som idag till exempel; då gjorde mamma revben i ugnen och det stank i hela lägenheten. Eftersom det ösregnade ute var jag inte jättesugen på en promenad så då fick jag prova min nya parfym istället. Mitt rum luktar kokos och vanilj fortfarande, men så länge det inte luktar kött är jag nöjd. Lukten av korv är också rätt äcklig. Alltså varför måste allt kött lukta så jäkla illa? Jag fattar det inte.I och för sig tycker mamma att min mat luktar lite konstigt ibland, men hon behöver ju aldrig gå hemifrån för att hon inte står ut med lukten. Kan undra hur det kommer sig att kött luktar så illa, jag menar djur luktar ju inte illa när de lever. Fast det är klart, det luktar ju inte så gott i en svinstia heller för den delen. Men i en kohage kan det ju lukta gott, gräs och hö luktar ju gott. Det var dagens tankar och upplevelser (för näsan). Peace out :)

Likes

Comments