Vi har haft rejäl tur, Alfred har inte en enda gång varit sjuk sen juni när han började förskolan vilket jag förstått är rätt ovanligt. Kan inte minnas sist han var sjuk alls faktiskt och varit väldigt lite sjuk på sina snart 2 år. Wille har haft feber 3 gånger och varit lite snorig. Och det är ju desto mer på sina 6 månader.

MEN nu är båda sjuka. Alfred har haft feber i fyra dagar men bara på eftermiddag/ kvällen de senaste 2 dagarna. Och så har de fått ögoninflammation på det. Wille blev smittad idag.

Nu ska jag ju inte tycka synd om mig själ
v när barnen är sjuka ;) men i fyra dygn har jag enbart umgåtts med barnen och inte kunnat gjort något annat och ingen vill ju direkt umgås med en smittohärd... känner mig helt avskärmad från verkligheten. Jag har varit så rastlös så jag tagit med barnen ut på promenad och till lekparken två gånger om dagen. Brukar vi ju göra när Alfred är hemma men han är ju sjuk orkade inte ens leka i fem minuter innan han sa till om att gå upp i vagnen. Inte likt honom. Såklart. Dum morsa. Han har varit SÅÅ lugn bara tittat på film. Men idag var han så ledsen och ville sitta klistrad hos mig. Jobbigast med två väldigt små barn, man räcker liksom inte till.

Imorgon är det BVC som gäller för Wille.
Han är stor och tung och har kläder som Alfred hade när han var 8-10 mån. Sist var det inte så stor skillnad, Wille typ 2 cm längre och 300 gr tyngre men han känns verkligen som en stor klump. Gissar på typ 9,8 kg och 68 cm kanske? Återkommer imorgon.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Lite av de senaste bilderna!

”Akta dig, akta dig” går Alfred och nynnar här hemma. Mer än så kan han inte på lilla snigel men väldigt gulligt.

Hej då pappa/ mamma” (häääjdåå) är det nya också.

Sen går han och kallar saker som är röda för ”bobbo”, gröna för ”dadda”, rosa för ”diddi” osv... istället för färgerna säger alltså babblarna. (Alltså bobbo är röd, dadda grön, diddi grön).

Wille då? Äter gröt varje dag, sitter i matstol, vill verkligen åla framåt men snurrar bara runt. Överkroppen hänger inte med än. Tränar på att sitta men ostadigt än. Glad kille som just nu sover kanonbra, Alfred också. Fått sova mellan 22-07 och bara matat Wille en gång. Det är typ overkligt. Alfred som nästan aldrig vaknar efter 6 normalt sett har sovit till 7.30-08.00, över 12 timmar i streck. VAD HÄNDER?! I 4-5 nätter i streck. Så lycklig så länge det varar.

Likes

Comments

Ständiga tjatet om antal sömntimmar...men jag lever efter det just nu! Alfred har två nätter i rad sovit 12 timmar i streck! Vaknat 7 och 7.30. Jag minns inte sist han sov så bra knappt! Alltså sovit NORMALT.

Wille däremot har varit vaken på nätterna och ätit 3
gånger på natten?!? Han är dock lite lättare att handskas med och nöjd att ligga still bredvid mig. Väldigt glad också. För glad då han pratar och jollrar väldigt högt haha!

Alfred blir 2 år om 3 månader, helt sjukt. Men på 3 mån händer det mycket. Hans ordförråd blir större och större även om han mest håller sig till hans favoritord. Just nu är det "Otto", "Eddie", "Mamma", "pappa", "kaka", "naäää", "Mmm", "titta", "apa", "bil", "boll", "babba" (babblarna).

Wille blir fem månader snart. Han har blivit mer gnällig sen ett par veckor tillbaka. Vill gärna att man går omkring och bär honom. Vilket inte funkar med två barn och ett hem, haha. Men sålänge det händer saker är han nöjd!

Föresten, sista bilderna, Alfred 6 mån till vänster och nästan 5 mån till höger.

Likes

Comments

Natten:

- Somnade runt 22.30
- Alfred vaknar och illskriker 23.30 på det är det strömavbrott också.
Fortsätter skrika och ha panik till och från till 00.30
- Somnar om runt 01
- Wille vaknar för mat 03.30
- Wille kommer inte till ro och somnar om förrän ca 5.00
- Alfred vaknar 06.45
- Wille fick jag väcka vid 8

Summa sumarum, förutom att Wille hade svårt att komma till ro sov han alltså från 20.30- 08.00 och åt bara en gång, så bra. Själv sov jag som en kratta. Men kaffe löste det.

Wille sov på mig mellan 10.30-13 när Alfred var på förskolan och jag lyssnade på ljudbok. Sjukt mysigt & lagom jobbigt!

Likes

Comments

Älskade unge!

ÄNTLIGEN! Efter en "period" på ca 4 mån (tror det började när Wille föddes) så är han sig själv igen. Han har varit extremt mammig, tillbakadragen, lugn och mer ledsen/gnällig. Senaste veckan/veckorna har det släppt så mycket. Han leker ordentligt med andra barn igen, han låter Daniel natta, krama och pussa honom och säger "pappa" igen. Jag kan röra mig fritt i huset och åka hemifrån utan att han gråter så fort jag lämnar hans synfält. Han är gladare, mer kärleksfull mot andra än bara mig och mer energisk.

Han är också världens bästa storebror, kramar och pussar på Wille hela tiden. En snäll, busig och kärleksfull kille. Han är också väldigt bestämd och lyssnar aldrig på sin mor men tur för honom att han är det sötaste jag vet och älskar han och Wille över allt på denna jord ❤️❤️❤️

Likes

Comments

Alfred vs Wille vid 4 mån ålder.

Vikt och längd Alfred 4 mån: 7660 g 62,2 cm
Vikt och längd Wille 4 mån: 7670 g, 62,4 cm

- Alltså i princip exakt jämnstora. Får flashbacks från tiden med Alfred. Dom är så lika i vissa lägen och låter exakt lika dant.

- Wille är fortfarande världens enklaste unge och varit det från början. Sover bra, äter bra, nöjd i vagn, Babygym och babysittern. Han kan såklart skrika också men oftast av hunger då.

- Första smakportionen fick Wille häromdagen! Han hade svårt att svälja det och var inte speciellt intresserad. Helt tvärtemot Alfred som åt en halv burk puré utan problem det första han gjorde.

Likes

Comments

Här i hemmet är det antingen dålig eller bra natt nu för tiden aldrig något mellanting...

Bra natt:

Alfred somnar 20.00, Wille somnar 22.00.
-vaknar 2.30, Wille äter
-somnar om ca 3.15
- Wille vill äta vid 6.30
- Alfred vaknar 7

Dålig natt:

Alfred somnar 20.00, Wille somnar 22.00
- Wille äter vid 00.30
- Alfred vaknar 01.30
- Han somnar om vid 4
-Wille vaknar 5 för mat
- Wille somnar om vid 6
- Alfred vaknar 8

= typ 4,5 timmars sömn med 3 avbrott för mig

Som tur är de bra nätterna många fler än de dåliga. Men det är hemskt att vara vaken i timmar på nätterna. Speciellt när ungen bara skriker... oftast vill han bara vara vaken och leka dock...

Likes

Comments

Status:

Alfred pendlar mellan att sova 11 timmar i streck eller att sova 9 timmar och vara vaken på nätterna. Mellan att somna för natten på 10 min eller 2 timmar. Allt eller inget. Rysk roulette på att få sova bra eller förjävligt på nätterna. Humöret pendlar snabbare än Sveriges väder. Från gnällig och ledsen till överlycklig. Mammigast i världen och ibland är man fånge i sitt egna hem. Inte kunna gå på toaletten, stå i köket eller gå upp på övervåningen utan att han får panik över att jag försvinner. Det positiva i det är att han är SÅ mysig , kramig, pussig och gosig. Verkligen kärleksfull liten kille!

Wille äter mellan 0-2 ggr på nätterna. Oftast 1 gång runt 3-4. Alltså inte spädbarnet i huset som står för vakna nätterna. Han är alltid glad och "pratig". Senaste dagarna har han sovit väldigt bra även på dagarna. Idag har han visserligen feber men sovit två omgångar 2-3 timmar i streck.

Alfred gosar massor med Wille just nu och han får pussar och vill ligga nära honom ofta. Han har bara lite dålig koll på att Wille är hälften så stor som honom.

Nya ord? 

Akta!-  "Atta"

Blomma- "bo-a"

Blåbär- "Bå-ä"

Elefant- "ant"

Flygplan- "fly-aa"

"Mamma titta"- inte nya ord men nytt att han använder dem ihop. 

"Mmm"- inget ord men han använder detta ord när ha svarar "ja" på saker. Sjukt gulligt när man frågar typ "älskar du mamma?" Tror dock han överanvänder ordet och förstår såklart inte allt han svarar på! 

"Nej" har han också kunnat sen innan men använder det verkligen ofta nu. Man kan fråga honom och han kan svara "mm" eller "nej" så vi kan kommunicera lite bättre. 


Likes

Comments

3-månaderskontroll igår:

6,8 kg och 61,2 cm, alltså vuxit över 4 cm och gått upp 1,6 kg på en månad! Helt galet men han hoppade ju över strl 62 helt och hållet i princip. Även strl 68 är rätt litet i bodys!

Alfred vägde 6,5 och var 58,8 cm vid 3-månaderskontrollen och då var han ändå 3 cm längre och vägde 300 gram mer vid födseln! Tror Wille kommer bli en lång kille 😁

Alfred på vänsterbilderna och Wille till höger. Finns likheter ändå!

Likes

Comments

I natt sov Alfred mellan 19.00- 6.15 utan ett enda uppvak. Wille sov mellan 22.00-03.00 och sen mellan 05.00-7.30. Så jag fick sova 7,5 timme och fick sovmorgon dessutom. Lyxigt värre!

Vad har annars hänt idag? Haft mysigt besök av vänner och Alfred har lärt sig ett nytt ord: blåbär (bå-ä).

Fortsätter vara mammigast av dom mammigaste. Vill gärna mysa och sitta i knät, kan sitta och titta på film länge om det är Pippi. Är en relativt lugn kille men mycket energi emellanåt. Han har blivit mer åt det blyga hållet och är inte den som tar mest plats eller styr och ställer. Kunde aldrig tro att han skulle bli så för bara några mån sen då han följde efter barn i lekparken och gick fram till främlingar överallt.

Wille då?
Blivit stark i nacken och ler och "pratar" ofta nu. Upptäckt sina händer som han ofta smakar på. Förövrigt världens enklaste unge förutom att han inte sover själv på dagarna. Kanske max 10-15 min. I bilen, famnen och vagnen går det dock bra. Men han är nöjd i babysittern och att bara ligga själv.

Likes

Comments