WILLE VALTER ALLAN WAHLSTRÖM.

Nu är namnet satt även på Skatteverket. Kommer nog få frågan tusen gånger om han heter William, Wilhelm eller liknande men nej, han blev en Wille direkt. Valter och Allan är släktnamn, ett valt av mig och ett av Daniel. Väldigt nöjda :)

Wille är hittills (2,5 vecka gammal) världens enklaste unge. Han sover 3 timmar i taget på nätterna vilket är rena lyxen för mig. Han kan somna själv, skriker typ aldrig och kan ligga själv och sova både i sin vagn och spjälsäng. Första tiden med Alfred var helt tvärtom. Han sov inte längre än 45 min själv första dagarna. Och första månaden hade han bara en period på natten han sov 3 timmar i streck, annars var det bara korta perioder. Han skrek när han var hungrig, när vi bytte hans blöja, när han bada. Många nätter åt han 5-6 ggr (ersättning). Tror han var 2-2,5 mån när han sov 5 timmar i streck första gången.
Håller tummarna för att det håller i sig. Så skönt att slippa vara trött om dagarna.

I måndags sprängde han 3- kilos gränsen. Tjohoooo! Låter dumt att säga men ser fram emot när han blir i alla fall ett par månader så han har lite bebishull och kan hålla nacken själv.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vaknade runt 4 i torsdags och flög reflexmässigt upp ur sängen och skriker "Daniel jag kissar på mig, jag kan inte sluta kissa". Springer till toaletten och det slutar inte rinna. Någonstans här fattar jag att vattnet gått. I v 34 + 5. Var ju inte helt väntat direkt.

Vi ringer BB, eller Daniel gör, jag sitter bara på toaletten och är chockad. Vi packar lite allt möjligt, på kort tid. Självklart ingen BB- väska redo 35 dagar innan BF.

Lämnar Alfred hos sin morfar och kommer in runt 5 till BB. I ett undersökningsrum sitter vi sen i TIO timmar. Daniel på en trästol och jag fick i alla fall en säng. Allt jag vet är att jag kommer få vara kvar tills bebisen föds men det kan dröja dagar eller veckor, bebisen klarar sig tydligen utan fostervatten. Eller det bildas nytt hela tiden, och ja det bara rann ut hela tiden.

Jag gör massor ultraljud och får olika besked hela tiden, kejsarsnitt/ föda vaginalt (bebis vänder sig hela tiden) föda i Linköping/ Norrköping/ Västervik/ Örebro/ Jönköping?!

Till slut efter 10 timmar får vi ett rum och besked att bli flyttade till Norrköping. Pjuhhh! Inte så långt bort. 2 timmar senare knackar det på dörren, där står två ambulansförare och säger att de ska köra mig till Jönköping. Helt utan förvarning, ingen har sagt något och jag hinner bara kissa innan vi åker.

Väl framme har Jönköping också fullt på BB och vi får ett tillfälligt rum. Allt tar tid och återigen vänder sig bebis på tvären och nu får jag inte gå upp ur sängen alls. Doktorn kommer timmar efter utsatt tid och måste gå på larm när han väl kommer. Jag får själv be han kontrollera min journal om tidigare förlossning men de har inte fått med allt från Linköping.

Efter många om och men säger han att som längst får jag gå till v 36+0 innan de gör kejsarsnitt alltså 9 dagar från att jag kom in. Och då får jag inte röra mig i sängen.

Som tur är kommer värkarna igång på fre natten till lördag och jag får göra kejsarsnitt runt 3-tiden. Det tog hela 1 timme och 10 min. Wille satt fast och var mycket svår att få ut och det kändes kan jag säga. Det var en sjuk obehaglig känsla när de drog och slet. Men väl ute mådde han jättebra men fick sondmatas och ligga på värmesäng och en vecka efter födseln fick vi åka hem. Aldrig vart så tacksam över mitt hem som då.

2655 gram & 47 cm 04.23, 2017-05-06

Likes

Comments

Relativt lika, men något större denna gång? Och magen längre ner? Jag väger exakt lika mycket och känner mig ungefär likadan. Lika mycket sammandragningar (hade massor förra gången också) men bebisen är väldigt mer aktiv än Alfred. Har dock ont i ryggen denna gång vilket jag inte hade alls sist.

Likes

Comments

Då har snart fyra dagar passerat. Känns som om jag varit mammaledig igen. Är rejält trött i ryggen (tack gode Gud dock för att jag inte haft några gravidproblem som foglossning osv) då jag haft en riktig mammagris hemma som velat bli buren & gosa hela tiden. Han har sovit extremt dåligt och vaknat och panikskrikigt även inatt. Hoppas inte det är nattskräck. Han har sovit 3-4 timmar per dygn mindre och det har märkts...

Det har varit väldigt mysigt på dagarna i alla fall och vi har sett till att vara iväg varje dag för att aktivera oss. Tyvärr har man ju knappt kunnat vara ute förutom idag. Hoppas att luften gör gott för nattsömnen! Han har varit väldigt lugn och mest lekt med sina bilar och suttit i mitt knä eller tittat på tv när vi varit hemma.

Han har börjat säga mamma nu i alla fall. Har ju bara sagt pappa ett tag.. och idag fick jag en puss helt spontant av honom. Så gulligt! ❤

Men han får sluta upp med att vara så mammig nu när inskolning på förskolan närmar sig.

Likes

Comments

Dag 2 som gräsänka och gravid i v 34 med en 15- månaders hemma.

- Vaknat 4.30 två dagar i rad + två gånger på natten varav panikskrikigt en av gångerna. Båda nätterna. Han har endast sovit 1 timme/ dag på dagen också. Han burkar vakna 5.30-6.30 på morgonen och sova 2-3 timmar per dag men nej nej inte när mamma är själv hemma. När ska denna gravida människa få vila?!

- Idag har han dock varit helt underbar på dagen och satt och tittade helt själv i soffan på babblarna i typ 40-50 min när jag storstädade kylen. Fick jättedåligt samvete dock, men skönt att kunna få någonting gjort.

- Att vara igång konstant i 10 timmar känns i kroppen när man är såhär gravid. Bara med mobilens app hade jag gått 14.000 steg idag så lägg till en 3-4 tusen till. Är inte van vid det alls nu förtiden. Är riktigt frustrerande att man inte orkar som vanligt. Trodde ryggen skulle gå av ett tag.

__________________________________

- Dagens missar:

1. Tog sönder 2 par strumpbyxor precis när jag skulle åka till ikano och var tvungen att springa upp och ner för trappan och ta på mig om och om igen samtidigt som en dödstrött unge skrek rätt ut och ville bli uppburen. SVETTIGT.

2. Bytte blöja på Alfred medan jag satt på huk (byter ståendes då han vägrar skötbord) och fick typ kramp och ramla bakåt och hamna snett med foten. ONT.

3. Bytte blöja inne på toaletten på ikano, var tydligen inte snabb nog och han kissade på golvet. Och kröp i det. Ibland älskar man livet extra mycket.

4. Var så trött när jag åkte till Steffi idag att jag var så förvirrad och inte hittade till rätt port. Ringde henne och bad henne komma ut för att hjälpa mig bära Alfred. Egentligen var det för att hitta vart hon bodde men ville inte erkänna att jag var så förvirrad. Haha. Blev rädd för mig själv.

Likes

Comments

Vecka 33! Sjukt vad tiden springer iväg. Men nu börjar det bli otympligt och jobbigt. Speciellt att bära och plocka saker från golvet. Ja, allt är lite jobbigare bara. Och man har ju ökat ca 7 kg och det känns med.

När jag var hos barnmorskan sist sa hon "en gång om dagen ska man känna rörelser från bebisen, annars sover ju nästan hela tiden". Alltså jag känner ungen konstant i princip. Den lever rövare och man kan tydligt se det utanpå. På kvällen när jag ska sova känns det som om den ska ta sig igenom huden. Det gör till och med ont ibland för den är så aktiv. Jag kommer ihåg med Alfred, han gjorde mig verkligen orolig, kunde vara helt inaktiv i ett dygn. Var inne 3 gånger på CTG- kurva pga minskade fosterrörelser. Första gången i v 24. Hittills har jag inte behövd noja en sekund. Om bebisen skulle vara stilla ett par timmar räcker det att buffa lite så är den igång igen.

Alfred då?

- har börjat härma ord när han är på humör för det. Idag var nya ordet "blöja". Fortsätter dock att vägra ordet "mamma". Ordet "tack" använder han mycket och ofta.

- har två eller tre tänder på gång samtidigt. Jag hoppas att det är anledningen till hans humörsvängningar. I morse kastade han sig på golvet och grät sig röd i ansiktet för jag tog tandborsten ifrån han. Samma sak när jag råkade stänga av tvn när babblarna var på.

- han älskar att vara utomhus.

- han gillar "kurragömma". I morse så var han helt borta och jag ropade "var äär Alfred", knäpptyst stod han bakom en dörr och tryckte. Hann bli lite orolig nästan.

-fått dagisplats 15:e maj. Jag ska alltså skola in honom när jag är i v 37-39. Hoppas inte vattnet går eller nåt liknande, hehe...

- varit en riktig goskille och kunnat sitta i famnen länge och bara tittat på barnprogram i helgen. Brukar vanligtvis inte vara längre än 5-10 min om han inte är vråltrött förståss.

Likes

Comments

Lilla killen. Lika glad som han är, lika jäkla envis och tjurig kan han också bli. Fått riktiga utbrott senaste tiden för (i min värld) småsaker. Trodde aldrig den här lugna snälla killen skulle visa sådana sidor. Haha, men nästan aldrig ute bland folk tack och lov. Mest hemma bara. Tror det handlar om att han förstår så mycket men inte kan prata så mycket. Måste vara jäkla frustrerande.

Andra killen då? Eller ja, vi vet ju inte kön men känner på mig att det är en pöjk. Ultraljud idag, magen hade vuxit massor och låg på översta kurvan. Bebisens vikt var ca 1,6 kg (v 31+ 2) nu och beräknades väga strax över 3 kg vid födseln om den följer kurvan och föds på BF- dagen. Alfred vägde redan 1,6 kg i v 29+1 så han var lite större vid samma tid. Tror ändå bebisen i magen nu blir större än lilla grodan (2,8 kg, född v 38+1). Men hon intygade mig om att denna bebis absolut inte skulle väga runt 4 kg så jag kände mig nöjd. Har haft lite skräck för att få en gigantisk bebis eftersom både jag och Daniel var 4,1 resp 4,5 kg stora. Dels för att föda barnet och dels för att bära en sån tung unge.

Min vikt då? Plus 6,5 kg nu! Gått upp typ 1 kg i veckan senaste 3 veckorna! Puhh! Märks verkligen att jag haft en tillväxtperiod mellan v 29-32. Har varit mycket mer hungrig också.

Herregud vad mycket siffror jag skrivit nu. Men ni som känner mig vet att jag är lite besatt av just siffror...

Likes

Comments

Den här lilla plutten har börjat "prata" så mycket. Nu menar jag inte meningar och en massa ord man förstår, men han försöker kommunicera.

Han är fåordig det gäller riktiga ord men några har han snappat upp, "tack" "ja" "nej" "anka" och "pappa". Ibland lyckas han även härma något ord man säger någon enstaka gång. Han säger också "daaaj" som i hans värld betyder "skål" då han höjer glaset mot en. Han vet även hur hästen och katten låter, på ett ungefär haha. Hur som helst, så roligt när det händer grejer nu!

Likes

Comments

BVC- besök idag.

Låg fortfarande precis på mittenkurvan med magmåttet och följde precis. Så allt såg bra ut. Med Alfred låg jag över den översta kurvan på magmåttet i samma vecka. Vilket känns märkligt då jag trodde jag var mycket större denna gång. Men man glömmer väl fort.

Viktuppgång hittills: 4 kg. Med Alfred hade jag gått upp 7 kg samma vecka (totalt 10,5 kg).

För mig är det en gåta att jag inte gått upp mer, med tanke på mitt chokladbegär 😁

Svinförkyld har man gått och blivit med. Sover ju redan dåligt som gravid så hade ju inte behövt det...

Likes

Comments

- Min mage smällde upp över några veckor! Var hos barnmorskan förra veckan och mätte mage och lyssnade på hjärtljud. Låg precis på mitten av kurvan och hjärtljuden på 136. Lägre än Alfred, talar det för en kille igen?

- Alfred har fått dagisplats 26/4 men på vårt andraval. Jag går hem 5/5. Så totalt onödigt att skola in han då. Vet inte om jag ska gå hem senare, låta han gå på dagis 4 veckor och sen semester? Eller tacka nej och hoppas han får en plats på förstavalet efter sommaren?

- Alfred sover numera hela nätter (oftast) och somnar själv på några minuter i sin egna säng i eget rum. Jag trodde aldrig jag skulle skriva så, men ni som har bökiga ungar som vill sova mellan er, ta striden i några veckor, så värt all skrik och gråt och timmar man får vagga, trösta och lugna. Han känner sig helt trygg i sin säng vilket han inte gjorde för en månad sen. Då räckte det med att bara ställa ner han i sängen innan han fick panik.

Likes

Comments