Idag blev man lurad! Sol, 5 plusgrader och ingen snö på backen. Kändes mer som mars än januari. Kan gärna snabbspola till våren. Härlig dag!

Men ungen somnade 17.30 för natten. Nu är klockan snart 21 och jag undrar hur många timmar jag kommer att få sova.... han tokdeckade efter att bara fått sova ca 30 min på hela dagen. Kan bli en sen natt/ tidig morgon att gå upp till.

Likes

Comments

En riktig liten busunge! Han har stenkoll på vad man får och inte får göra och gör såklart allt man säger "nej" och "aja baja" till och lägger till ett litet hånskratt. Kan man ens lära en 1-åring att nej är ett nej?

Likes

Comments

Stackars lilla unge! Han har kunnat gå ett tag nu men inte ägt några skor att kunna gå ute i! Anledningen? Han fötter/vader passar ta mig tusan inte i några vinterskor! Därför fick han inga vinterskor, men Daniel inhandlade ett par kavatskor med kardborre som var superenkla att ta på hans tjockis- fötter. Dessutom var de nedsatta från 600 kr till 300 kr. Bra när han kommer växa ur dem snart... 

Likes

Comments

Andra ultraljudet idag!

Fick reda på att min moderkaka låg i bakvägg vilket förklarar varför jag kände rörelser redan från vecka 16-17 denna gången. Förra gången låg den i framvägg och jag kände först v 21. Vi gjorde upp en plan och vi kommer få göra ultraljud även v 32 och 36 samt att vi får komma in på förlossningen direkt när värkarna börjar istället för att göra värkarbetet hemma för att minimera risken för att få en sådan förlossning som sist (urakut kejsarsnitt). Känns så bra!

Likes

Comments

Humör?
Gladast i världen ena minuten och helt förtvivlad för att jag inte bär honom överallt. Klänger sig fast i benen och hulkar fram lite tårar.

Sover?
Förjävligt kanske är att ta i men inte bra just nu. Han sover hela nätterna inne hos oss för att han vaknar typ 10 gånger. I natt var han jätteledsen tills han fick välling vid 2-tiden (ändå hade han druckit välling kl 21).

Mår?
Snorig, täppt och hostig så inte konstigt han sover dåligt. I helgen hade han feber också.

Äter?
I helgen åt han rätt dåligt, kastar mat omkring sig mest. Får han burkmat och blir matad går mer mat ner..

Utveckling?
Han utvecklas hela tiden och förstår mer och mer. Han pekar på allt och säger man "klappa händerna" eller om någon på tv klappar så gör han det, går man hemifrån så vinkar han "hej då", han pussar på oss och på katten. Igår satt han och titta på babblarna och pekade på sin mugg (med babblarna på) och sedan på skärmen också (han förstod sambandet). Han är busig och älskar att jäklas! Säger man "nej, ajabaja!" så flinar han och gör det ännu mer, ännu hårdare eller mer intensivt. Han förstår vad olika saker är för något ännu mer nu. Man kan exempelvis be honom hämta bollen och han gör det

Likes

Comments

Premiär på flygvapenmuseet idag!

Så mycket roligare nu när Alfred går stabilt och på heltid. Han får ju ut lite mer av besöket än om man bara ser allt från vagnen. Även om man nog bör vara runt 3 år för att förstå grejen så fanns det ju mycket att titta på bara. Som typ andra barn, Alfred pekade, sträckte ut armarna och gick så fort han kunde mot en liten tjej. Ibland är han inte alls blyg.

Stort plus att det är gratis också!

Likes

Comments

I tre dagar har jag nu jobbat, 13 månader var jag borta men när jag kom tillbaka kändes det precis som när jag gick hem. Känns bara positivt och kul att jobba! Sen är det tråkigt att träffa Alfred 2 timmar bara. Men vissa dagar kommer jag kunna sluta 14.30 eller 15.30 så det kommer vara flexibelt. Leendet man får när man kommer hem då? Och hur han gosar in sig hos mig, helt underbart. Får bara se den skrattiga, glada ungen nu. Och nattningarna har varit hur lätta som helst, välling och vyssan lull 19.30 å så sover han 19.35. Just nu är allt lätt & underbart! :)

Likes

Comments

Ultraljudsbilden från denna lilla mini, inte alls lika tydlig som Alfreds bilder. Tyckte man såg jättetydliga och fina bilder på skärmen men barnmorskan var jättedålig på att ta bra bilder...& zoomade in massor.

Om en vecka är det dags för andra UL och jag kommer vara sååå nyfiken på könet men vi ska hålla oss och inte fråga. Magen är lika stor som när jag var typ i v 24-25 med Alfred. På kvällarna kan man tro att jag ska föda om två månader.

Kollade Daniels hälsokort och han vägde 4,4 kg och var 53 cm när han föddes, jag vägde 4,1 kg och var 51 lång. Nu föddes ju Alfred två veckor tidigt men han vägde inte ens 2,9 kg och var 50 cm lång. Denna bebis är jag helt hundra på kommer brås mer på oss och bli större. Och denna gång hoppas jag ju föda "naturligt". Läskigt. Men jag har ju 21 veckor på mig att förbereda mig.

Likes

Comments

Idag har vi firat Alfreds ettårsdag! Han har fått ett Mickis bistro- kök, en brio- giraff, kläder, morgonrock, bamsehandduk, docka och målarbok. Han har varit sååå trött hela dagen men hållit humöret uppe nästan hela tiden. Imorgon blir det ytterligare ett kalas!

Status på ettårskillen då?

- Går i princip hela tiden nu

- Pekar på allt och säger "dää". Oftast pekar han på lampan. 

- Pratar mycket men inte så många ord vi kan tyda. Mamma (MA-MA-ma) pappa (pa-pa) och lampa ("ampa") har han sagt.

- Idag var första dagen han tog sig ner från soffan på rätt sätt med benen först. Alltså detta var stort för oss! Ett steg i rätt riktning, har ju tidigare visat noll respekt för höjder och bara dykt ner med huvudet före.

- En rutin han har varje nattning är att först vara SÅ TRÖTT för att efter välling leva loppan i 30-60 min. Han sätter sig upp i sängen och kastar sig bakåt, flinar och gör om och om det igen. Snart måste vi ta tag i att han ska kunna somna i sin egen säng. Det tar bara emot... tycker dels det är mysigt att han får somna hos oss och sen bli buren till sin säng och man slipper skrik och missnöjdhet. Men om några månader har vi en till bebis och då vore det ju underbart om han kunde somna och sova hela natten i sin egna säng. Just nu vaknar han alltid på natten och vill in hos oss och det är ju inte så konstigt. Barn sover alltid bättre där de somnar från början. 

- Sover oftast bra på natten, somnar runt 20.30, vaknar ett par gånger på natten för att vända och vrida på sig, inland är han vaken en stund och vill ha välling, annars somnar han direkt. Vaknar oftast 7.30 oavsett när han somnat. På dagen sover han antingen en gång på 2,5 timmar dömer två gången på 1-1,5 timme. Men bara i vår säng sover han så länge. I sin säng blir det väl max 45 min åt gången. 


Likes

Comments

Jag som liten, Alfred och Daniel som liten

Bredvid mig ligger min lilla bebis och sover, imorgon blir han 1 år. Och i magen känner jag rörelser från någon jag inte känner än, men som kommer till oss om 22 veckor. Häftigt!

Idag har han dock testat vårt tålamod rejält! Ingenting har varit bra. Men jag är ganska säker på att det är tänder som krånglat. Igår/ natt hade han feber men den varade knappt 12 timmar. Han har också varit lite dålig i magen och dreglat något enormt! Alla tecken där ju! Man vill ju gärna tro det då man vill ha en anledning till den där onöjdheten som man kan bli galen på!

Likes

Comments