View tracker

Var inte lätt att stå i förstora skor och en tjock vinteroverall :)

Ser ni gosedjuret i handen? Det är det första Alfred fick, Daniel köpte det på BB och numera vill han ha det jämt. Det är ett lamm som vi döpt till Laggan haha! Han har haft tre "gossar" innan som han/ vi tappat ute men denna är jag lite rädd att han tappar för den är nog inte lika lätt att byta ut.

Förövrigt fortsätter han att gå några steg per dag men kryper eller håller sig längs möbler helst. Hans andra tand är påväg upp så idag har han varit lite ynklig och varit som fastklistrad på mig. Suttit mest stilla i knät och i förmiddags sov han 1,5 timme och i skrivandes stund har han sovit i 2 timmar och sover fortfarande.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

De senaste dagarna har han tagit några små steg framåt. Inte många men fram har han kommit. Så häftigt att se. Undra då hur jag kommer reagera när han tar många och stora steg fram. Han måste bara våga så kommer det :)

På första bilden för två månader sen stod han själv i några sekunder för första gången och nu går han snart helt själv. Det händer grejer hela tiden vilket jag tycker är det häftigaste med att ha barn. Att se utvecklingen, att de förstår så mycket mer också. Alfred förstår vad "kissen", "pappa" och "lampa" är. Tyvärr kollar han inte alltid mot mig när man frågar var mamma är haha. Han pratar bara bebisspråk än som diddi, dadda, och BA-BA (som ibland låter som pappa). Mamma har han sagt några enstaka gånger men inte medvetet till mig. Han klappar händerna och gör high five men har inte lärt sig vinka på beställning än, men det övar vi på :)

Likes

Comments

View tracker

Vad har hänt sen sist då?

- Alfred har äntligen börjat sova bra. Riktigt bra till och med. Så bra har han nog aldrig sovit. 11-12 timmar på natten, 1 timme på förmiddagen och 2 på eftermiddagen. Ibland är han dock vaken en stund på natten, men får man sova till 7-8 på morgonen så funkar det ju. Är ju van att gå upp 5-6. LYXIGT helt enkelt.

- Han lärde sig för någon vecka sen att ställa sig upp från liggande/sittande utan stöd. Han har dock bara gjort det ett par gånger. 

Ja... sen har det väl inte hänt så mycket mer.. nu längtar vi till jul :)

Likes

Comments

Äntligen har Alfreds skor kommit! Nu ska han bara lära sig att gå. Nu kan han stå rätt bra och ta sig fram genom att stödja sig på bord/ bänkar/ stolar. Kanske till ettårsdagen om knappt två månader?

Likes

Comments

Andra gången på simhallen idag! Idag med Amanda & Alida. Jättemysigt men kidsen blev väääääldigt trötta tillslut! Alfred har fått för sig något så dumt att stoppa ner huvudet i vattnet och dricka. En cocktail av klor, barnkiss och vatten liksom, mums tydligen! 

Ber till sovgudarna att Alfred INTE vaknar inatt och panikskriker!! Vad handlar det om? Han blundade och verkade knappt vaken...nattskräck?!  Vart inte lugn förrän han fick vällingflaska. Och då höll vi oss vakna 1,5 timme innan och så höll han på till och från. 


Likes

Comments

Älskar snön för att det är så fint & man får julkänsla. Hatar den för att jag hatar att köra bil i detta väglag.

Alfred var inte alls förtjust i snön. Kanske för att jag klädde på honom tre lager kläder så han inte kunde röra sig. Anledningen? Hade ingen vinteroverall så fick ta en fodrad regnoverall. Inga skor heller så fick ta tossor, sjukt osmidigt, men nu är äntligen en vinteroverall & skor påväg efter en veckas letande.

Likes

Comments

I söndags blev den här plutten 10 månader!

Vad har hänt sen sist då?

- En liten tand har börjat komma upp, verkligen på tiden för första tanden!

- Efter 3 veckors karastrofal sömn sover han äntligen runt 11 timmar på natten igen, somnar 19-20 och vaknar runt 6-7 på morgonen istället! Dessutom äter han inget på natten igen vilket han fick för sig att vilja förra veckan. HALLELULJA! Livet känns lite mer kul igen!

- Varit hos BVC, 10,8 kg och 72,5 cm.

- Badat i simhallen för första gången och det gör vi snart igen! Jättemysigt!

Likes

Comments

När man inte får sova som man ska så handlar allting om att bara få SOOOVA. Det värsta är inte att man får sova ett par timmar för lite, utan att få sin sömn avbruten konstant.

Idag (inatt) avancerade han verkligen när han ville gå upp och leka kl 1.30. Han somnade om kl 3.30 och då blev jag överlycklig... den lyckan varade ju inte länge när någon drog mig i håret kl 5 & ville upp igen.

Förutom att han sover kasst på natten sover han knappt alls på dagarna. Om han får sova i famnen eller vagnen på promenad går det, men lägger man ner honom i sängen är han klarvaken direkt. Senaste två veckorna med något undantag har han sovit kanske 9-10 timmar totalt under ett dygn. En 9-månaders sover vanligtvis 15-17 timmar per dygn.. HOPPAS han går tillbaka till sina gamla rutiner (men gärna att han vaknar 7 på morgonen istället).

Sömnigt inlägg alltså 💤

Likes

Comments

Unge!!! Vaknar ju bara tidigare för varje dag (typ 4 nåt sånt?!)...Men idag var han snäll och somnade om mellan 7-8 i alla fall.

Och otacksam är han.. lagar ju ibland egen mat åt honom men han öppnade inte ens munnen åt min torsk & potatis..& jag som trodde han var den minst kräsna ungen någonsin... sen tog jag fram burkmat som han åt utan problem, den smakade vidrigt, men han tycker det är skitgott?! Han är väl van vid den konserverade smaken..får väl strunta i just fisk och köpa det det istället.

Men trots att han har sina udda sömnrutiner och ogillar min fisk så är han världens bästa, idag har jag fått massa pussar av han (och blivit dragen i håret, high fivad i ansiktet osv..😅).

Likes

Comments

Lilla plutt! Somnade 20.30 och vaknade kl 5. Ska inte ungar sova typ 12 timmar per natt eller? Tycker jag i alla fall. Men han sov igen 2 timmar på förmiddagen (varför inte sova till kl 7 istället??!?!).

Leos lekland idag för att rasta Plutten, bästa & säkraste stället, allt är mjukt..För några veckor sen stod han i några sekunder om man släppte taget om honom.. Men nu har han kommit på det själv, han ställer sig upp och bara släpper och står länge. Tyvärr gör han det lite överallt och hur som helst.. så man får vara med och fånga upp han ibland!


Likes

Comments