Envisades att gå upp tidigt trots att han var dödstrött...👆🏼

Ibland undrar jag varför jag läser mammabloggar
?! Allas jäkla ungar sover likt tonårsungar till kl 10, börjar gå vid 9- månaders ålder, säger första ordet vid 7 månader och får tänder vid 3 månaders ålder....

Äh, skämt å sido, alla barn är olika. Det enda jag blir avundsjuk på är sömnen!!! Alfred vill alltid upp runt 5.30 oavsett när han somnar för natten. Orimligt kan jag tycka. Men å andra sidan somnar han oftast mellan 18-20..så inte så orimligt kanske...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Inte lite tjock den där killen! Haha han vart till och med lite frustrerad att magen hängde över pottan och börja slå på den.

...på tal om pottan, jag har inte börjat potträna direkt men vill vänja honom med pottan och brukar sätta honom där efter frukosten, en kiss & en bajs har han lyckats med (tur). Men mest blir han tjurig och fattar inte alls varför han behöver sitta där. Mitt mål är att han gärna ska vara blöjfri innan 2 års ålder.. och då får man väl vara ihärdig sen när han förstår lite mer. Varför? Jo för att det är en kamp att byta blöja på den där grabben..

Likes

Comments

Plus & Minus med barn:

-
Att man inte kan duscha när man vill. Alfred sover numera inte på förmiddagen (bara i vagnen om man är ute och går). Helt plötsligt fått för sig att bara sova någon timme per dag och somna vid 18 för natten istället. Klagar inte då han sover 12 timmar i streck numera (peppar, peppar).

Att samhället inte alltid är anpassat för barnvagn.. stackars rullstolsburna

Att man är "den tråkiga" många gånger. Har man vänner utan barn kan man ju inte hänga med dem på allt.

Att ALLT man gör tar längre tid, alltså laga mat med en unge som klättrar på en, ställer sig upp emot allt, stoppar allt i munnen & gnäller om man sätter ner han i matstolen eller gåvagnen.. kan vara riktigt frustrerande.

+
Meningen med livet. Innan jag blev mamma funderade jag ibland på varför man egentligen lever? Allt går ju bara runt å runt å man gör samma sak, men nu vet jag! Cheesy kanske men för mig är det verkligen så!

Mammaledighet! Kan vara riktigt påfrestande vissa dagar och man kan bli galen på att inte bara få ligga i soffan och kolla på serier, gå på toa ifred eller ta ett bad. MEN, oftast är det jättemysigt och man kan hänga med andra mammor & barn, dricka kaffe å snacka skit, hälsa på hos andra, åka till lekland eller bara gå ut på långpromenader.

Barnskratt, är som terapi, det bästa som finns.

Att se att ens barn är så älskat av många, inte bara mig & Daniel utan mor och farföräldrar, kompisar, släktingar osv.. Man är verkligen nr 2 numera

Att se utvecklingen, från en liten spinkig groda som skrek i timmar på kvällarna till en liten tjockis med världens leende på läpparna som ställer sig upp, klappar händerna och kryper.

Likes

Comments

Älskar hösten, naturen blir så fin... kalla soliga dagar ska det vara... regn och rusk är mindre kul...

Denna vecka har jag lyckats boka upp mig helt på olika saker. Kul! Blir lätt långtråkigt att bara vara hemma när man har en unge som man måste passa HELA tiden.

Likes

Comments

Lördag, välbehövligt efter en väldigt jobbig fredag. Begravning. Låt mig inte gå på en på väldigt länge igen, snälla. För mig är döden så obegriplig och jobbig och hemsk. Jag kan fortfarande inte acceptera det.

Men tillbaka till lördag, pappan är på svensexa så jag & bebbe bus åkte till mormor, gått på ikano & i spåret.
I skrivandes stund sover Alfred & vi äter alldeles förmycket godis..,

Likes

Comments

Ny favorit här hemma!

Idag började vi dagen med att äta bananpannkaka, perfekt att äta själv. Han älskade det!

Idag kände jag mig så jäkla rastlös så jag tänkte att vi åker in till stan med tåget och matar änderna vid stångån (haha vilken jäkla idé). Men sagt och gjort, hoppade på tåget men ungen somnade precis när vi kommit fram så då kom jag på den briljanta idén att gå till Leos lekland (3-4 km gångväg). Han vaknade precis när vi kommit fram, busade ett par timmar. Därefter blev det en promenad till IKEA för att äta. Därefter ytterligare en promenad till för att busa med morbror Neo.

Gick hemifrån 10 och kom hem ca 19, en heldag, 25.000 steg och nästan 17 km vart det. MEN ganska tråkigt att vara på Leos själv.

Likes

Comments

Leos lekland idag igen!

Fullkomligt älskar Leos! Alfred är nöjd och glad hela tiden och somnar utan att böka i en timme innan. Är nog på grund av alla intryck han blir trött... i veckan ska jag nog testa på öppna förskolan. Att hänga hemma om dagarna= uttråkad unge= inte nöjd.

Likes

Comments

Gräsänka idag/imorgon!

Haft en mysig dag, varit ute och gungat m.m. Alfred har hängt med sin bästis/ morbror Neo.

Ikväll bråkade vi 45 min innan han somnade. Alltså, på två veckor har han gått från att vi har behövt tvinga honom att hålla sig vaken till tidigast 18.30 till att han efter 45-60 min till slut somnar (kl 20.30-21). När han vaknar? Jodå samma tid som förut kl 5.30-6.00 med 1-2 uppvak... just nu sover han oftast sent på eftermiddagen och kanske är det därför...

Igår lunchade vi på Ginghis och hälsade på mitt jobb! Alfred överlycklig av att få uppmärksamhet.

Likes

Comments

I helgen hängde vi både fredag & lördag på Leos lekland. Måste ju vara den bästa uppfinningen någonsin. Alfred är mest glad att se andra ungar och det räcker med att hålla i en boll. Men det bästa är ju att allt är mjukt. Man kan alltså ställa sig upp emot allt, få hybris, tro att man kan gå och ramla bakåt utan att skada sig.
Jag och Neo lekte massor och måste säga att jag hade jäkligt kul jag med!

I en vecka har det varit riktigt gnälligt här hemma. Alfred har velat vara nära och fått världens skrikutbrott när han varit lite trött. Hoppas bara detta är tillfälligt och att det beror på att han är/ varit sjuk. Kanske är någon fas de går igenom?! Han blir ju 9 mån om 1,5 vecka...Likes

Comments

Gårdagens & dagens bilder.

Full fart på ungen trots snor och lite feber. I natt var inget kul, han kunde inte sova för han var så täppt och när jag skulle hjälpa han med snorsug och saltvatten så illskrek han som han knappt gjort sen han var liten spädis..

Likes

Comments