Den här lilla plutten har börjat "prata" så mycket. Nu menar jag inte meningar och en massa ord man förstår, men han försöker kommunicera.

Han är fåordig det gäller riktiga ord men några har han snappat upp, "tack" "ja" "nej" "anka" och "pappa". Ibland lyckas han även härma något ord man säger någon enstaka gång. Han säger också "daaaj" som i hans värld betyder "skål" då han höjer glaset mot en. Han vet även hur hästen och katten låter, på ett ungefär haha. Hur som helst, så roligt när det händer grejer nu!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

BVC- besök idag.

Låg fortfarande precis på mittenkurvan med magmåttet och följde precis. Så allt såg bra ut. Med Alfred låg jag över den översta kurvan på magmåttet i samma vecka. Vilket känns märkligt då jag trodde jag var mycket större denna gång. Men man glömmer väl fort.

Viktuppgång hittills: 4 kg. Med Alfred hade jag gått upp 7 kg samma vecka (totalt 10,5 kg).

För mig är det en gåta att jag inte gått upp mer, med tanke på mitt chokladbegär 😁

Svinförkyld har man gått och blivit med. Sover ju redan dåligt som gravid så hade ju inte behövt det...

Likes

Comments

- Min mage smällde upp över några veckor! Var hos barnmorskan förra veckan och mätte mage och lyssnade på hjärtljud. Låg precis på mitten av kurvan och hjärtljuden på 136. Lägre än Alfred, talar det för en kille igen?

- Alfred har fått dagisplats 26/4 men på vårt andraval. Jag går hem 5/5. Så totalt onödigt att skola in han då. Vet inte om jag ska gå hem senare, låta han gå på dagis 4 veckor och sen semester? Eller tacka nej och hoppas han får en plats på förstavalet efter sommaren?

- Alfred sover numera hela nätter (oftast) och somnar själv på några minuter i sin egna säng i eget rum. Jag trodde aldrig jag skulle skriva så, men ni som har bökiga ungar som vill sova mellan er, ta striden i några veckor, så värt all skrik och gråt och timmar man får vagga, trösta och lugna. Han känner sig helt trygg i sin säng vilket han inte gjorde för en månad sen. Då räckte det med att bara ställa ner han i sängen innan han fick panik.

Likes

Comments

Herregud vilka veckor det varit. Berg och dalbana med sömnen. Ena natten en hel natt och andra natten förskräcklig. Men en sak han gjort enorma framsteg på är nattningen. För två- tre veckor sen illskrek han och fick panik när vi la ner han i sin egna säng. Första nattningarna tog mellan 30-70 min och då var det gnäll och skrik in i det sista. Idag la jag ner han i sin säng, han ville inte ha välling och jag gick bara på toa. Han låg och "prata" en stund och var inte ledsen alls så jag gick inte in i rummet igen. Sen vart det tyst och han sov 5 min senare.

Alltså är SÅ GLAD att vi bestämde att vi skulle vara konsekventa och lära honom att sängen inte var något farligt och något "vi ska rädda han ifrån". Tidigare har vi ju burit över honom till oss så fort han vaknat och gnällt. Den dåliga nattsömnen har dock inte med att han sover i egen säng att göra utan den började redan när han sov inne hos oss. Tänder som är väldigt sega på att växa upp kanske är orsaken? Vet inte men det är ju vad det är...

Likes

Comments

Härligt väder idag!

Ungen fortsätter för övrigt att vara vaken på nätterna. I två veckor nu, någon gång 4 timmar, någon gång vaknat till och från, någon gång panikgråtit osv... det tär en del när man inte vet varför och liksom inte kan göra något åt det. Var ju annat när han var liten och han ville äta på nätterna. Nu vill han ju bara vara vaken?! Och ändå gå upp runt sjutiden. Längtar till denna period är över.

I övrigt är han världens bästa unge och utvecklas så mycket för varje dag. Stor skillnad på bara en månad.

Likes

Comments

....så kan man sammanfatta vår sömnträning. Ibland lyckas man söva han på 15 min i egen säng och han sover hela natten. Ibland orkar man inte ta fighten och han somnar hos oss men är vaken ett par timmar på natten (tror det är tänder på g). Men nu är det 4 mån kvar till bebis kommer och då ska läggningen för kvällen inte vara något problem. Så nu får man bli mer konsekvent.

Annars då? 13 månader och säger "oj", "titta", och "pappa" mest. Ibland tycker man att man hör andra ord men vet inte. Gillar att pussas och leka med allt som är smalt och avlångt, typ skohorn, bälten, snören och även kasta saker framför sig så som lego. Nappar gillar han att gömma och hittas överallt. Liksom klossar som mer än ofta ligger i skorna. Skulle säga att han är en busig kille, lätt till skratt men ibland väldigt bestämd, enkel, snäll kramig och pussig. Enda negativa med ungen är ju hans icke- behov av sömn i perioder. Och så är han ju lite klåfingrig haha!

Likes

Comments

Att komma hem till den här varje eftermiddag och få största leendet!

Idag har han varit på BVC, 11,3 kg och 75 cm lång. Helt sjukt att han kan ha strl 74 fortfarande i vissa plagg. Tror jag inhandlade den strl när han var ett halvår för att jag trodde han skulle växa i dem så fort. Men strl 80 är väl generellt sätt det som passar bäst just nu. 

Undra hur bebisen i magen blir och framförallt, är det en tjej eller kille? Hen är i alla fall väldigt livlig i magen. Så kul att känna så mycket och tydligt! Det tog många fler veckor med Alfred innan sparkarna syntes utanpå magen och innan det kändes så tydligt. Men det beror ju helt på att moderkakan ligger annorlunda. V. 22 på lördag. Herregud vad fort det gått. 


Likes

Comments

Jag kan räkna på handen som denna gosse somnat i sin egna säng. Vi har alltid sövt honom hos oss och sen burit över honom till sin säng. Senaste tiden har han vaknat redan efter ett par timmar och då har vi burit över honom till oss igen.

I ärlighetens namn har vi aldrig gjort ett riktigt försök att få honom att somna själv heller. Han är en riktig myskille när han är trött och somnar fort om han får vara nära. Och det har jag inget emot. Men nu ska han få ett syskon om 4 månader och då vore det bra om han lärde sig att sova hela nätter i egen säng!

Idag gjorde vi vårt första seriösa försök, vi satt hos honom i ca 40 min, bytte av varandra när han skrek sig till sömns. Det tog så extremt emot att inte bara böra upp honom och lägga han hos oss i sängen. Men vi höll ut och till slut kunde jag lägga han ner och vagga han till sömns. Ett steg i rätt riktning....

Likes

Comments

Idag blev man lurad! Sol, 5 plusgrader och ingen snö på backen. Kändes mer som mars än januari. Kan gärna snabbspola till våren. Härlig dag!

Men ungen somnade 17.30 för natten. Nu är klockan snart 21 och jag undrar hur många timmar jag kommer att få sova.... han tokdeckade efter att bara fått sova ca 30 min på hela dagen. Kan bli en sen natt/ tidig morgon att gå upp till.

Likes

Comments

En riktig liten busunge! Han har stenkoll på vad man får och inte får göra och gör såklart allt man säger "nej" och "aja baja" till och lägger till ett litet hånskratt. Kan man ens lära en 1-åring att nej är ett nej?

Likes

Comments