Natten:

- Somnade runt 22.30
- Alfred vaknar och illskriker 23.30 på det är det strömavbrott också.
Fortsätter skrika och ha panik till och från till 00.30
- Somnar om runt 01
- Wille vaknar för mat 03.30
- Wille kommer inte till ro och somnar om förrän ca 5.00
- Alfred vaknar 06.45
- Wille fick jag väcka vid 8

Summa sumarum, förutom att Wille hade svårt att komma till ro sov han alltså från 20.30- 08.00 och åt bara en gång, så bra. Själv sov jag som en kratta. Men kaffe löste det.

Wille sov på mig mellan 10.30-13 när Alfred var på förskolan och jag lyssnade på ljudbok. Sjukt mysigt & lagom jobbigt!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Älskade unge!

ÄNTLIGEN! Efter en "period" på ca 4 mån (tror det började när Wille föddes) så är han sig själv igen. Han har varit extremt mammig, tillbakadragen, lugn och mer ledsen/gnällig. Senaste veckan/veckorna har det släppt så mycket. Han leker ordentligt med andra barn igen, han låter Daniel natta, krama och pussa honom och säger "pappa" igen. Jag kan röra mig fritt i huset och åka hemifrån utan att han gråter så fort jag lämnar hans synfält. Han är gladare, mer kärleksfull mot andra än bara mig och mer energisk.

Han är också världens bästa storebror, kramar och pussar på Wille hela tiden. En snäll, busig och kärleksfull kille. Han är också väldigt bestämd och lyssnar aldrig på sin mor men tur för honom att han är det sötaste jag vet och älskar han och Wille över allt på denna jord ❤️❤️❤️

Likes

Comments

Alfred vs Wille vid 4 mån ålder.

Vikt och längd Alfred 4 mån: 7660 g 62,2 cm
Vikt och längd Wille 4 mån: 7670 g, 62,4 cm

- Alltså i princip exakt jämnstora. Får flashbacks från tiden med Alfred. Dom är så lika i vissa lägen och låter exakt lika dant.

- Wille är fortfarande världens enklaste unge och varit det från början. Sover bra, äter bra, nöjd i vagn, Babygym och babysittern. Han kan såklart skrika också men oftast av hunger då.

- Första smakportionen fick Wille häromdagen! Han hade svårt att svälja det och var inte speciellt intresserad. Helt tvärtemot Alfred som åt en halv burk puré utan problem det första han gjorde.

Likes

Comments

Här i hemmet är det antingen dålig eller bra natt nu för tiden aldrig något mellanting...

Bra natt:

Alfred somnar 20.00, Wille somnar 22.00.
-vaknar 2.30, Wille äter
-somnar om ca 3.15
- Wille vill äta vid 6.30
- Alfred vaknar 7

Dålig natt:

Alfred somnar 20.00, Wille somnar 22.00
- Wille äter vid 00.30
- Alfred vaknar 01.30
- Han somnar om vid 4
-Wille vaknar 5 för mat
- Wille somnar om vid 6
- Alfred vaknar 8

= typ 4,5 timmars sömn med 3 avbrott för mig

Som tur är de bra nätterna många fler än de dåliga. Men det är hemskt att vara vaken i timmar på nätterna. Speciellt när ungen bara skriker... oftast vill han bara vara vaken och leka dock...

Likes

Comments

Status:

Alfred pendlar mellan att sova 11 timmar i streck eller att sova 9 timmar och vara vaken på nätterna. Mellan att somna för natten på 10 min eller 2 timmar. Allt eller inget. Rysk roulette på att få sova bra eller förjävligt på nätterna. Humöret pendlar snabbare än Sveriges väder. Från gnällig och ledsen till överlycklig. Mammigast i världen och ibland är man fånge i sitt egna hem. Inte kunna gå på toaletten, stå i köket eller gå upp på övervåningen utan att han får panik över att jag försvinner. Det positiva i det är att han är SÅ mysig , kramig, pussig och gosig. Verkligen kärleksfull liten kille!

Wille äter mellan 0-2 ggr på nätterna. Oftast 1 gång runt 3-4. Alltså inte spädbarnet i huset som står för vakna nätterna. Han är alltid glad och "pratig". Senaste dagarna har han sovit väldigt bra även på dagarna. Idag har han visserligen feber men sovit två omgångar 2-3 timmar i streck.

Alfred gosar massor med Wille just nu och han får pussar och vill ligga nära honom ofta. Han har bara lite dålig koll på att Wille är hälften så stor som honom.

Nya ord? 

Akta!-  "Atta"

Blomma- "bo-a"

Blåbär- "Bå-ä"

Elefant- "ant"

Flygplan- "fly-aa"

"Mamma titta"- inte nya ord men nytt att han använder dem ihop. 

"Mmm"- inget ord men han använder detta ord när ha svarar "ja" på saker. Sjukt gulligt när man frågar typ "älskar du mamma?" Tror dock han överanvänder ordet och förstår såklart inte allt han svarar på! 

"Nej" har han också kunnat sen innan men använder det verkligen ofta nu. Man kan fråga honom och han kan svara "mm" eller "nej" så vi kan kommunicera lite bättre. 


Likes

Comments

3-månaderskontroll igår:

6,8 kg och 61,2 cm, alltså vuxit över 4 cm och gått upp 1,6 kg på en månad! Helt galet men han hoppade ju över strl 62 helt och hållet i princip. Även strl 68 är rätt litet i bodys!

Alfred vägde 6,5 och var 58,8 cm vid 3-månaderskontrollen och då var han ändå 3 cm längre och vägde 300 gram mer vid födseln! Tror Wille kommer bli en lång kille 😁

Alfred på vänsterbilderna och Wille till höger. Finns likheter ändå!

Likes

Comments

I natt sov Alfred mellan 19.00- 6.15 utan ett enda uppvak. Wille sov mellan 22.00-03.00 och sen mellan 05.00-7.30. Så jag fick sova 7,5 timme och fick sovmorgon dessutom. Lyxigt värre!

Vad har annars hänt idag? Haft mysigt besök av vänner och Alfred har lärt sig ett nytt ord: blåbär (bå-ä).

Fortsätter vara mammigast av dom mammigaste. Vill gärna mysa och sitta i knät, kan sitta och titta på film länge om det är Pippi. Är en relativt lugn kille men mycket energi emellanåt. Han har blivit mer åt det blyga hållet och är inte den som tar mest plats eller styr och ställer. Kunde aldrig tro att han skulle bli så för bara några mån sen då han följde efter barn i lekparken och gick fram till främlingar överallt.

Wille då?
Blivit stark i nacken och ler och "pratar" ofta nu. Upptäckt sina händer som han ofta smakar på. Förövrigt världens enklaste unge förutom att han inte sover själv på dagarna. Kanske max 10-15 min. I bilen, famnen och vagnen går det dock bra. Men han är nöjd i babysittern och att bara ligga själv.

Likes

Comments

Orkar inte skriva något. Wille vaknade 01.30 för nattmålet, när han var färdigmatad och precis somnat vaknade Alfred 02.30 och vägrade somna om. Lyckades till slut få han sova till 05.45 (
Alfred bara skriker "mamma" när han vaknar och vill helst att jag går in vilket ställer till det en del..... ). Då vaknade Wille för mat igen. Ska försöka sova nu. Om Wille lyckas somna om.. brukar ta någon timme och då har väl Alfred sovit klart.....


Mvh
Trött mamma med sömnbrist deluxe sista dagarna..

Likes

Comments

Vilken natt!! Alfred sov mellan 20.30 till 7.30 utan avbrott och Wille mellan 23-04.45 och sen 5.30-7.30. Själv fick jag sova 6,5 timmar i streck. Det är LYX. För två veckor sen när Alfred krångla fick jag liksom 2-4 timmar total sömn på nätterna.

Semestern har förutom "exemplarisk" sömn startat perfekt. Strålande väder, en grillkväll och två heldagar på himnabadet. Alfred älskar verkligen att vara där.

Lite status då?

Wille har börjat le mer kontinuerligt och man kan framkalla leenden. SÅ underbart! 

Alfred pratar massor och säger nya ord hela tiden. 

"Ka-ka" - smaka 

"Gagga"- Laggan (hans gose"

"Tacccckk"- tack (detta ord uttalar han väldigt tydligt)

"Bapp"- napp 

"Mi-mi-mi"- även detta napp

"Miii"- min 

"Bo-e"- boll/ bollen 

"A-ka"- anka 

"Apa" 

Han säger även mamma och pappa (tusen ggr om), har sagt bl.a. lastbil och traktor några gånger..

Det händer verkligen grejer nu. Han visar vad han vill och förstår så mycket. Och det märks på humöret när vi inte förstår honom. Han blir frustrerad. 


Likes

Comments

Tror de är ungefär lika gamla här, två månader. Inte alls lika på bilderna men i verkligheten ser jag vissa likheter. Munnen och ögonen är lika men de har verkligen två helt olika näsor. Storleksmässigt vid samma ålder är de väldigt jämnt.

2-månaderskontrollen:
5,2 kg och 56 cm lång (han hade dock lite böjda ben vid mätning så tror egentligen han är lite längre)

18-månaders med Alfred:
13,3 kg, 81 cm

Olika saker:

- Alfred skrek mycket kvällstid första två mån, kunde pågå timmar
- Wille skriker mycket sällan och gör han det är det kort tid och för att han är hungrig. Han "grymtar" dock ofta pga magknip.

- Alfred var en väldigt glad unge och log hela tiden vid 2 mån ålder.
- Wille ler någon enstaka gång om dagen. Vet dock inte om det har att göra med magknipet eller tidig födsel att göra men saknar att kunna framkalla leende typ när som helst.

- Wille sover typ "hela nätter" redan, äter vid ca 20-21, somnar vid 22 och vill ha mat någon gång mellan 3-4. Men det gäller att pricka rätt med sista kvällsmålet, matar man innan vid 18-19 har han sin "sovperiod" efter det och då vill man ju själv inte gå lägga sig.

- Alfred var nog 2,5-3 mån när han sov 5 timmar i streck första gången och då åt han 3-5 ggr per natt innan dess.
- Wille har nog aldrig ätit mer än 3 ggr på en natt. Mycket enklare med nattsömnen helt enkelt. Alfred krånglar ju fortfarande i perioder. 

- Alfred HATADE att åka bil och skrek till han nästan tappa luften många gånger... höll säkert på till 5-6 mån ålder

- Wille sover alltid i bilenLikes

Comments