Vilken natt!! Alfred sov mellan 20.30 till 7.30 utan avbrott och Wille mellan 23-04.45 och sen 5.30-7.30. Själv fick jag sova 6,5 timmar i streck. Det är LYX. För två veckor sen när Alfred krångla fick jag liksom 2-4 timmar total sömn på nätterna.

Semestern har förutom "exemplarisk" sömn startat perfekt. Strålande väder, en grillkväll och två heldagar på himnabadet. Alfred älskar verkligen att vara där.

Lite status då?

Wille har börjat le mer kontinuerligt och man kan framkalla leenden. SÅ underbart! 

Alfred pratar massor och säger nya ord hela tiden. 

"Ka-ka" - smaka 

"Gagga"- Laggan (hans gose"

"Tacccckk"- tack (detta ord uttalar han väldigt tydligt)

"Bapp"- napp 

"Mi-mi-mi"- även detta napp

"Miii"- min 

"Bo-e"- boll/ bollen 

"A-ka"- anka 

"Apa" 

Han säger även mamma och pappa (tusen ggr om), har sagt bl.a. lastbil och traktor några gånger..

Det händer verkligen grejer nu. Han visar vad han vill och förstår så mycket. Och det märks på humöret när vi inte förstår honom. Han blir frustrerad. 


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Tror de är ungefär lika gamla här, två månader. Inte alls lika på bilderna men i verkligheten ser jag vissa likheter. Munnen och ögonen är lika men de har verkligen två helt olika näsor. Storleksmässigt vid samma ålder är de väldigt jämnt.

2-månaderskontrollen:
5,2 kg och 56 cm lång (han hade dock lite böjda ben vid mätning så tror egentligen han är lite längre)

18-månaders med Alfred:
13,3 kg, 81 cm

Olika saker:

- Alfred skrek mycket kvällstid första två mån, kunde pågå timmar
- Wille skriker mycket sällan och gör han det är det kort tid och för att han är hungrig. Han "grymtar" dock ofta pga magknip.

- Alfred var en väldigt glad unge och log hela tiden vid 2 mån ålder.
- Wille ler någon enstaka gång om dagen. Vet dock inte om det har att göra med magknipet eller tidig födsel att göra men saknar att kunna framkalla leende typ när som helst.

- Wille sover typ "hela nätter" redan, äter vid ca 20-21, somnar vid 22 och vill ha mat någon gång mellan 3-4. Men det gäller att pricka rätt med sista kvällsmålet, matar man innan vid 18-19 har han sin "sovperiod" efter det och då vill man ju själv inte gå lägga sig.

- Alfred var nog 2,5-3 mån när han sov 5 timmar i streck första gången och då åt han 3-5 ggr per natt innan dess.
- Wille har nog aldrig ätit mer än 3 ggr på en natt. Mycket enklare med nattsömnen helt enkelt. Alfred krånglar ju fortfarande i perioder. 

- Alfred HATADE att åka bil och skrek till han nästan tappa luften många gånger... höll säkert på till 8-9 mån ålder

- Wille sover alltid i bilenLikes

Comments

Alfred! Som storebror är du nyfiken, pussig, hjälpsam... och lite avundsjuk och arg emellanåt. Just nu inne i en period där humöret kan skifta rejält. Världens gladaste, gulligaste och mest kärleksfulla när du sovit och ätit som du ska. Men kan också skrika, testa en rejält och gråta för småsaker när du är trött, hungrig eller inte tycker vi förstår dig. När du inte får som du vill kan du också bli lite sur :)

Wille! 7 veckor! Har inte så mycket personlighet än, och endast några få leenden har du bjudit på. BVC sa att de berodde på att han är tidigt född samt har magproblem. Att han inte ger så mycket svarsleenden än alltså. Alfred log nog redan vid 4 veckors ålder och skrattade nog redan vid 2,5 mån om jag inte minns fel... men ja det är ju olika. Har som sagt mycket magknip och svårt att komma till ro just nu. Men han slog rekord och sov mellan 19-01.30 häromdagen. Just de dagarna Alfred (som brukar sova hela nätter) bestämde sig för att vara vaken. Ibland undrar jag om någon vill att jag ska få leva livet genom en trött dimma......?!

Förövrigt var vi på BVC när Wille var 6,5 veckor, 4625 gram och 55 cm. Spikrakt upp på alla kurvor. Inte konstigt med magknip. Nästintill fördubblat vikt på 1,5 mån.

Likes

Comments

Wille 1 mån/ Alfred 1 mån

I tisdags blev Wille 1 mån och idag skulle han egentligen varit född.

Var på BVC i onsdags och då vägde han 3,84 kg och var 52,5 cm. Alltså har han gått upp 1,3 kg från det lägsta han vägde och vuxit 5,5 cm, spikrak kurva uppåt! Han är lika lång som Alfred var vid 1 mån ålder även om han var mycket kortare vid födseln. Alfred vägde dock ett halvkilo mer.

Likes

Comments

Min lilla stora kille. Börjar alltså förskolan idag! Sämsta förutsättningarna bara, vaknade 5.15 imorse och var redan trött innan han började kl 9.

Får se hur det gått när de kommer hem :)

Likes

Comments

Plus & minus med barn

+ Du är aldrig själv
+ Meningen med livet, innan jag fick barn kändes livet meningslöst emellanåt, aldrig nu.
+ Barnskratt
+ All kärlek
+ Att man är någons allt
+ Man kommer ut och rör på sig, hänger i lekparken, gör roliga aktiviteter
+ Se dem utvecklas, det är så häftigt!

- När ens nära vänner inte har barn och lever ett helt annat liv. Vissa träffar jag knappt längre för att man inte vill samma saker på sin lediga tid. Fest VS lekparkshäng 
- Att man aldrig är själv (inte bara positivt) man får fan inte ens bajsa ifred.
- Vakna nätter. Helt ärligt tror jag att jag kan räkna mina hela nätter på en hand de senaste 1,5 åren. Är det inte pga barn är det pga graviditet
- Gnäll och trots. Utåt sätt har jag ibland mycket tålamod men inombords sprängs jag av irritation. Trodde inte att en unge på 17 mån redan skulle börja trotsa.

Likes

Comments

Den här lilla grabben har börjat vakna med endast 1 eller 1,5 timmars mellanrum på nätterna. Och då är det bara upp och först amma och sen ersättning. Tar över en timme varje gång. Det är typ omöjligt att hålla sig vaken när man ammar. En del av mig vill sluta med det då han verkligen inte nöjer sig. Det tar bara SÅ mycket tid. Men samtidigt skulle jag få så dåligt samvete... fastän jag inte borde. Kanske håller på i några veckor till så får man väl se...

Vill att han går tillbaka till 3- timmarsintervallerna!

Likes

Comments

När man har barn spelar väder ingen roll, ut ska man ändå! Det var tomt på barn i lekparken idag. Men vi hade kul ändå. Var nog ute i 1,5 timme.

Alfred har blivit en riktig trotsig unge emellanåt när vi är hemma. Sparkar, viftar med händer och kastar saker. Skrattar bara när vi säger nej. Har varit så sen Wille kom så han är ju verkligen påverkad. Som tur är, är han snäll mot honom men ibland har han ju lite svårt att bedöma hur försiktig han måste vara. Om en vecka börjar han förskolan och jag tror han behöver det. Det kommer vara svårt att underhålla honom konstant när man ska vara själv sen med två barn. Då har han några timmar 3 ggr per vecka att få leka med andra, lära sig massor och trötta ut sig.

Likes

Comments

Legat och solat på en solstol hela helgen och druckit drinkar......

Hehe.. man kan ju önsketänka lite. Men haft det härligt ändå :)

Likes

Comments

WILLE VALTER ALLAN WAHLSTRÖM.

Nu är namnet satt även på Skatteverket. Kommer nog få frågan tusen gånger om han heter William, Wilhelm eller liknande men nej, han blev en Wille direkt. Valter och Allan är släktnamn, ett valt av mig och ett av Daniel. Väldigt nöjda :)

Wille är hittills (2,5 vecka gammal) världens enklaste unge. Han sover 3 timmar i taget på nätterna vilket är rena lyxen för mig. Han kan somna själv, skriker typ aldrig och kan ligga själv och sova både i sin vagn och spjälsäng. Första tiden med Alfred var helt tvärtom. Han sov inte längre än 45 min själv första dagarna. Och första månaden hade han bara en period på natten han sov 3 timmar i streck, annars var det bara korta perioder. Han skrek när han var hungrig, när vi bytte hans blöja, när han bada. Många nätter åt han 5-6 ggr (ersättning). Tror han var 2-2,5 mån när han sov 5 timmar i streck första gången.
Håller tummarna för att det håller i sig. Så skönt att slippa vara trött om dagarna.

I måndags sprängde han 3- kilos gränsen. Tjohoooo! Låter dumt att säga men ser fram emot när han blir i alla fall ett par månader så han har lite bebishull och kan hålla nacken själv.

Likes

Comments