BVC-besök idag!

Wille har stannat av lite i sin extremt snabba tillväxt, 10,8 kg och 71,4 cm. Inte alls så mycket större än vad Alfred vid samma ålder, vid 6 månader skiljde det ju ganska mycket mellan dom! Alfred var 71 cm och vägde 10 kg.

Wille ålar sedan två veckor tillbaka, han sitter jättebra och kan ta sig från sittande till liggande. Han har börjat stå i krypställning rätt mycket också. Han försöker häva sig uppåt men klarar inte att ställa sig mot saker än. Han kommer nog väldigt snart gå med gåvagnen dock. Riktigt stadig.

Alfred då?
Älskar förskolan, fick tvinga med mig han idag när vi skulle hem. Han kan alla färger klockrent nu, till och med svart, vit, orange och brun. Rosa är dock lila fortfarande. Han babblar hela tiden men ibland kan det bli frustration när han säger något som jag inte förstår. För han är ju allt helt tydlig 😁

Igår ropade han ”mamma, Bille bajs!” och så hade han dragit ner Willes blöja som jag brukar göra för att titta om han har bajsat. Snappar upp mycket den där killen. Borde ju snappa upp hur man går på toa också men blöjan är fortfarande förstavalet...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tänk att han snart blir 2 år!

Lilla killen på som hade bråttom ut en svinkall eftermiddag i januari, 13 dagar innan BF. Så bråttom att jag var tvungen att sövas och akut snittas. Först 3 timmar efter att han föddes fick jag träffa han, lilla killen på 2,8 kg och 50 cm. Tänk att både mormor, morfar, farfar och farmor fick se hur du såg ut innan mig, i alla fall på bild.

Du förvånar mig varje dag, dels hur du börjat trotsa och retas så man blir TOKIG. Men också över vilken underbar storebror du är, pussar, kramar och klappar Wille. Ger han leksaker (dock inte hans bilar), matar han och pratar om honom, ”bille”.

Jag förundras över hur mycket du lär dig just nu. Den här åldern är underbar när det gäller pratet. Igår vart jag helt chockad när han kunde säga nästan alla färgerna jag frågade om (visade upp olika saker med olika färger) ”lila”, ”iiit”, ”vart” ”bå” ”gul”, ”gön” ”osa”. Var bara röd som fortfarande var ”bobbo”. Sen efter det har han blandat ihop några av dom dock 😅

Han har också lärt sig säga ”jag vill också ha godis” (ja åtto edis”), förövrigt mycket tjat om godis nu. För alla andra så är det ju inget speciellt men vi föräldrar blir SÅ STOLTA när något nytt händer! Det är ju SÅ coolt när de utvecklas.

Så kul när man kan prata med han och han förstår allt. Som när han var på dåligt humör efter att jag väckte honom på dagen, då sa jag ”ska vi fråga Charlie om han vill åka pulka?” Och han vart så glad!

Men så har vi ju trotset och humöret däremellan. Hör mycket ihop med dålig nattsömn men ibland kan det räcka med att jag ska ta av han strumporna och han lägger sig på golvet å skriker för att han vill ha sin blöta ”umpaa” på sig. Eller att jag tar ifrån honom vattenglaset han leker med så bryter han ihop. Haha när man tänker på det är det ju nästan roligt men mitt i kaoset är det ju fruktansvärt jobbigt när man har ett till barn som alltid kommer i andra hand för att den andra tar över 😅

Sammanfattningsvis är 2 år både en utmanande och fantastisk ålder.

Likes

Comments

Tiden går så jäääädrans fort med två småbarn! Har ju inte ens skrivit om 6- månaderskontrollen. Wille vägde 9,8 kg och var 70,5 cm lång. Alltså typ lika stor som Alfred var vid 8-månaderskontrollen.

Idag blir han dock 7 mån.

- Han kryper inte än vilket jag verkligen trodde att han skulle då han ”ställer sig upp” med underkroppen och trycker ifrån med fötterna och gjort länge. Men överkroppen är inte alls med på noterna och han lägger huvudet rakt ner i golvet vilket är lika med skrikfest.

- Han sitter stadigt nu men fattar inte alls att man inte kan kasta sig åt alla håll hur som helst.

- Han älskar att stå och gå om vi håller i han i händerna. Väldigt stadig på benen.

- Börjar fatta hur man tar sig framåt gåstolen nu

- Inne i en ganska gnällig fas men sover bra. Somnar runt 20.00, äter en gång på natten och vaknar runt 5. Vill somna om igen ganska snabbt men Alfred väcker han oftast när han vaknar runt 5.30-6. Ja sovmorgon är något jag absolut inte vet vad det är.

Alfred då?

- läste en kollega som skrev att sin dotter (som är 2 mån yngre än Alfred) sa 5-ordsmeningar och fick en chock. Det gör ju absolut inte Alfred?! Man ska ju inte jämföra, alla är olika. Men kom fram till att han faktiskt sagt 3 och 4-ordsmeningar.

”Det är min, mamma”
”Det är min bilen” (ja han har inte lärt sig böja ord rätt 😅)
”Tut, tut Wille, akta dig”

Oftast är det dock 1 eller 2 två ord i följd:

”Pappas öl” (”pappas öll”)
”Willes napp” (”Billes Bapp”)
”mjölk mamma” (”ölk mamma”)
”Min bil”
”Min Gagga” (hans gosedjurs namn)
”Mer, mer” (”me, me”)


Kommer nya ord varje dag! Såå roligt. Senaste är väl ”farfar”, ”välling”, ”varg”, ”spindel”, ”clementin”. Sen uttalar han ju inte allt klockrent direkt 😄 men vi föräldrar förstår honom

- Han har stenkoll på vems saker som är vems. Tydligen viktigt, haha! Jag lånade ett par strumpor av honom och satte på Wille och det såg han direkt.Likes

Comments

Vi har haft rejäl tur, Alfred har inte en enda gång varit sjuk sen juni när han började förskolan vilket jag förstått är rätt ovanligt. Kan inte minnas sist han var sjuk alls faktiskt och varit väldigt lite sjuk på sina snart 2 år. Wille har haft feber 3 gånger och varit lite snorig. Och det är ju desto mer på sina 6 månader.

MEN nu är båda sjuka. Alfred har haft feber i fyra dagar men bara på eftermiddag/ kvällen de senaste 2 dagarna. Och så har de fått ögoninflammation på det. Wille blev smittad idag.

Nu ska jag ju inte tycka synd om mig själ
v när barnen är sjuka ;) men i fyra dygn har jag enbart umgåtts med barnen och inte kunnat gjort något annat och ingen vill ju direkt umgås med en smittohärd... känner mig helt avskärmad från verkligheten. Jag har varit så rastlös så jag tagit med barnen ut på promenad och till lekparken två gånger om dagen. Brukar vi ju göra när Alfred är hemma men han är ju sjuk orkade inte ens leka i fem minuter innan han sa till om att gå upp i vagnen. Inte likt honom. Såklart. Dum morsa. Han har varit SÅÅ lugn bara tittat på film. Men idag var han så ledsen och ville sitta klistrad hos mig. Jobbigast med två väldigt små barn, man räcker liksom inte till.

Imorgon är det BVC som gäller för Wille.
Han är stor och tung och har kläder som Alfred hade när han var 8-10 mån. Sist var det inte så stor skillnad, Wille typ 2 cm längre och 300 gr tyngre men han känns verkligen som en stor klump. Gissar på typ 9,8 kg och 68 cm kanske? Återkommer imorgon.

Likes

Comments

Lite av de senaste bilderna!

”Akta dig, akta dig” går Alfred och nynnar här hemma. Mer än så kan han inte på lilla snigel men väldigt gulligt.

Hej då pappa/ mamma” (häääjdåå) är det nya också.

Sen går han och kallar saker som är röda för ”bobbo”, gröna för ”dadda”, rosa för ”diddi” osv... istället för färgerna säger alltså babblarna. (Alltså bobbo är röd, dadda grön, diddi grön).

Wille då? Äter gröt varje dag, sitter i matstol, vill verkligen åla framåt men snurrar bara runt. Överkroppen hänger inte med än. Tränar på att sitta men ostadigt än. Glad kille som just nu sover kanonbra, Alfred också. Fått sova mellan 22-07 och bara matat Wille en gång. Det är typ overkligt. Alfred som nästan aldrig vaknar efter 6 normalt sett har sovit till 7.30-08.00, över 12 timmar i streck. VAD HÄNDER?! I 4-5 nätter i streck. Så lycklig så länge det varar.

Likes

Comments

Ständiga tjatet om antal sömntimmar...men jag lever efter det just nu! Alfred har två nätter i rad sovit 12 timmar i streck! Vaknat 7 och 7.30. Jag minns inte sist han sov så bra knappt! Alltså sovit NORMALT.

Wille däremot har varit vaken på nätterna och ätit 3
gånger på natten?!? Han är dock lite lättare att handskas med och nöjd att ligga still bredvid mig. Väldigt glad också. För glad då han pratar och jollrar väldigt högt haha!

Alfred blir 2 år om 3 månader, helt sjukt. Men på 3 mån händer det mycket. Hans ordförråd blir större och större även om han mest håller sig till hans favoritord. Just nu är det "Otto", "Eddie", "Mamma", "pappa", "kaka", "naäää", "Mmm", "titta", "apa", "bil", "boll", "babba" (babblarna).

Wille blir fem månader snart. Han har blivit mer gnällig sen ett par veckor tillbaka. Vill gärna att man går omkring och bär honom. Vilket inte funkar med två barn och ett hem, haha. Men sålänge det händer saker är han nöjd!

Föresten, sista bilderna, Alfred 6 mån till vänster och nästan 5 mån till höger.

Likes

Comments

Natten:

- Somnade runt 22.30
- Alfred vaknar och illskriker 23.30 på det är det strömavbrott också.
Fortsätter skrika och ha panik till och från till 00.30
- Somnar om runt 01
- Wille vaknar för mat 03.30
- Wille kommer inte till ro och somnar om förrän ca 5.00
- Alfred vaknar 06.45
- Wille fick jag väcka vid 8

Summa sumarum, förutom att Wille hade svårt att komma till ro sov han alltså från 20.30- 08.00 och åt bara en gång, så bra. Själv sov jag som en kratta. Men kaffe löste det.

Wille sov på mig mellan 10.30-13 när Alfred var på förskolan och jag lyssnade på ljudbok. Sjukt mysigt & lagom jobbigt!

Likes

Comments

Älskade unge!

ÄNTLIGEN! Efter en "period" på ca 4 mån (tror det började när Wille föddes) så är han sig själv igen. Han har varit extremt mammig, tillbakadragen, lugn och mer ledsen/gnällig. Senaste veckan/veckorna har det släppt så mycket. Han leker ordentligt med andra barn igen, han låter Daniel natta, krama och pussa honom och säger "pappa" igen. Jag kan röra mig fritt i huset och åka hemifrån utan att han gråter så fort jag lämnar hans synfält. Han är gladare, mer kärleksfull mot andra än bara mig och mer energisk.

Han är också världens bästa storebror, kramar och pussar på Wille hela tiden. En snäll, busig och kärleksfull kille. Han är också väldigt bestämd och lyssnar aldrig på sin mor men tur för honom att han är det sötaste jag vet och älskar han och Wille över allt på denna jord ❤️❤️❤️

Likes

Comments

Alfred vs Wille vid 4 mån ålder.

Vikt och längd Alfred 4 mån: 7660 g 62,2 cm
Vikt och längd Wille 4 mån: 7670 g, 62,4 cm

- Alltså i princip exakt jämnstora. Får flashbacks från tiden med Alfred. Dom är så lika i vissa lägen och låter exakt lika dant.

- Wille är fortfarande världens enklaste unge och varit det från början. Sover bra, äter bra, nöjd i vagn, Babygym och babysittern. Han kan såklart skrika också men oftast av hunger då.

- Första smakportionen fick Wille häromdagen! Han hade svårt att svälja det och var inte speciellt intresserad. Helt tvärtemot Alfred som åt en halv burk puré utan problem det första han gjorde.

Likes

Comments

Här i hemmet är det antingen dålig eller bra natt nu för tiden aldrig något mellanting...

Bra natt:

Alfred somnar 20.00, Wille somnar 22.00.
-vaknar 2.30, Wille äter
-somnar om ca 3.15
- Wille vill äta vid 6.30
- Alfred vaknar 7

Dålig natt:

Alfred somnar 20.00, Wille somnar 22.00
- Wille äter vid 00.30
- Alfred vaknar 01.30
- Han somnar om vid 4
-Wille vaknar 5 för mat
- Wille somnar om vid 6
- Alfred vaknar 8

= typ 4,5 timmars sömn med 3 avbrott för mig

Som tur är de bra nätterna många fler än de dåliga. Men det är hemskt att vara vaken i timmar på nätterna. Speciellt när ungen bara skriker... oftast vill han bara vara vaken och leka dock...

Likes

Comments