Den 13 Januari lyfter flyget till Etiopien för att sedan ta mig vidare till Victoria fallen och Zimbabwe. Jag har bokat volontärresa och kommer att arbeta på Nakavango reservatet i Zimbabwe i två veckor. Det ska bli SÅ SPÄNNANDE, kan knappt vänta!

Jag har aldrig volontärarbetat med djur förut,så det ska bli spännande. Efter lite velande om olika projekt i olika kontinenter (okej mycket velande) så blev det Afrika fast det inte stod högst upp på listan den här gången egentligen. Men har en sån jäkla förkärlek till Afrika så det är inte klokt. Så det blev det ändå. Projektet fokuserar på noshörningen, men kommer även arbeta med andra djur, bland annat "The big 5". Och så kommer jag campa i vildmarken två gånger (enligt infon) vilket jag INTE är van vid,inget jag gör varje dag precis, absolut inte i Afrika. Men jag är bra på att anpassa mig så det ska nog gå bra.

Lite bilder från Safari jag var på i Sydafrika för att ge lite inspiration

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

6. Vilka språk pratar jag, och hur påverkar det valet av resor?

Engelska (och svenska såklart). och det påverkar inte valet av resor alls, för många kan ju engelska. Annars har jag provat kroppsspråk vid en hel del tillfällen och det fungerar alldeles utmärkt.7. Berätta om ett möte med människor som ledde till något oväntat.


Ledde till något oväntat? Nej det kan jag väl inte påstå att det har hänt. Men mötena med människor i Sydafrika var helt otroliga. Aldrig träffat så underbara människor förut, alltifrån barnen, till de som bedrev förskolan och barnhemmet, till värdfamiljen, till de andra volontärerna.8. Har jag någon gång gjort bort mig kulturellt?

Nej


9. Berätta om ett tillfälle när jag utmana dig själv och gjorde något som jag egentligen inte vågade.


Jag badade med Hajar! Jag hade INTE tänkt göra det utan jag skulle bara med och titta. Men sen så var jag där i buren (efter att jag kräkts) och hade en massa STORA hajar omkring mig. Hajar är inte mitt favoritdjur, alltså jag hatar inget djur, men jag har en sådan respekt för hajar och havet att jag finner det lite läskigt skulle man kunna säga. Men gjort det har jag och i efterhand var det väl lite häftigt (men inte just då), men jag skulle ALDRIG göra om det. Det var Alldeles för äventyrligt för mig. Älskar äventyr men jag älskar inte för "häftiga" och stora äventyr, haha.


10. Om du hade obegränsat med pengar- vart skulle du resa då?


Jorden runt, lätt!!!!


11. Vart går nästa resa?


Haha ja ni, lite oklart egentligen, det har krånglat lite (ni får detaljer när jag fixat allt), men som det ser ut nu Zimbabwe. (Men antagligen blir det nåt i mellan nu ;-) ) Men inte bestämt vart än)

(bilden ger en ledtråd)


Likes

Comments

Tänkte skriva om det som jag skrev i min gamla blogg om detta. Så här är del 1.


1. Hur reser jag helst (charter, backpacking o.s.v)?


Detta är en svår fråga för mig, jag kan liksom resa på alla möjliga vis för jag är ganska flexibel. Charter har jag rest massor av gånger, med bara sol och bad i princip. Vilket på äldre dagar inte egentligen är min grej, ibland kan det vara skönt och med rätt sällskap funkar allt. Men jag vill hellre se grejer, se ett land eller en stad. Så jag gillar "Weekend-resor" mycket, det tycker jag är trevligt att bara gå runt och titta och njuta av den nya miljön.MEN min absolut favorit är Volontärresa, jag har bara varit på en (Än så länge) men det var HELT FANTASTISKT, precis det jag vill med mitt liv. Jag får chansen att se en stad/område/land, möta kulturen på ett helt annat sätt än om man reser charter och bor på ett turistområde, och Hjälpa andra som har det sämre, helt perfekt ju!


2. Berätta om ett resmål som är underskattat och varför?


Vet inte? Kan inte komma på nånstans som jag varit som varit särskilt underskattat. Däremot får jag uppfattningen om att just Volontärresor är lite underskattade (inte av alla tack gode gud). Folk borde inse att det ger både en själv och andra så himla mycket att jobba som volontär. Det är INGET man ångrar precis, tro mig.3. Vilka 3 storstäder gillar jag mest och varför?

Åh, detta är kul!


Los Angeles


ÄLSKAR denna stad, min favoritstorstad. Det var STORT men kändes ändå inte så stort. Området jag bodde på var väldigt stillsamt fast det egentligen var människor överallt. När jag tänker USA så tänker jag MASSA höghus, MASSA folk precis överallt, trångt, ingen natur, bara gator och bilar överallt. Men så var inte LA, det var bara liksom så fint och bara "var" liksom, haha. Vet inte hur jag ska beskriva det, staden gick emot alla mina förväntningar på ett bra sätt, hade inte trott innan att jag skulle gilla staden så mycket som jag gjorde. Vill Absolut tillbaka inom en snar framtid! Och skulle nog kunna bo här, och det säger väldigt mycket då jag inte gillar storstäder speciellt mycket, men LA var grymt.London


Älskar London. Samma här jag gillar verkligen staden enormt mycket. Trots att det är folk precis överallt. Men tunnelbanan är väldigt smidig att ta sig till olika platser med. Jag har varit i London två gånger och älskade båda besöken lika mycket. Storstäder är egentligen inte min grej men jag gillar London och skulle helt klart kunna bo här, för en kort tid ;)Rom


Gillar man historia så ska man åka till Rom. Så himla mycket att se. Colloseum var sjukt mäktigt, ett av de coolaste jag sett. Staden är stor, men mysig. Jag ÄLSKAR Italien så det är kanske inte så konstigt att jag tycker om Rom, haha. Som sagt väldigt mysig stad tycker jag. Med sina parker lite här och var (Åh det var PARKER inte Los Angeles syn på park, haha, ett "inside" joke som bara vissa fattar), och sina små glass-ställen eller förlåt mig Gelato ställen.


4. Vilka tre länder har den godaste maten?


Får man svara Italien Italien Grekland? Haha, vill nog svara så ;) Absolut inte England i alla fall, USA var inte jättespeciellt (Bara cheese-caken). I Turkiet hade vi All-inclusive åh den maten var supergod, men vill inte riktigt räkna det. I Italien och Grekland har jag varit ute på restauranger och ätit ;) och jag ÄLSKAR pasta. Och italiensk Pizza i Italien är TUSEN gånger godare än i Sverige. Och glassen är att Dö för
5. Finns det något ställde jag aldrig vill resa tillbaka till och varför?


Nej, asså inte aldrig. Spanien var jag i senast och tycker det är överskattat (och hotellet var ju inte världsbäst så det förstörde ju en del av upplevelsen) men Fuengirola var ju mysigt. Men som sagt överskattat i min åsikt. För packat med turister på hotell och strand. Men en Weekend resa i nån stad säger jag inte nej till, men fortfarande inte högst upp på listan på ställen jag vill tillbaka till.

Likes

Comments


Den 6 oktober sänds galan "Världens Barn" på SVT. Jag och en kompis har då startat en insamling för Världens Barn via deras hemsida. Vill du vara med och hjälpa oss? Skänk då en slant!

https://start.varldensbarn.se/for-varje-kilometer-tillsammans/

Vår idé är att för varje 100kr som skänks i vår insamling så går vi 1km. Varför? Jo för att uppmärksamma lite extra att inte alla har tillgång till vatten utan måste gå FLERA kilomteter för att få vatten att dricka. Egentligen att vi går hjälper ju inte de som har det så här hemskt, MEN pengarna som skänks hjälper de barn i dessa fattiga områden. Promenad grejen är en utmaning till oss och blir en lite rolig grej eftersom att Världens Barn galan/kampanjen är om just utmaningar, människor som utmanar sig själva för att hjälpa andra.

Likes

Comments

Jag har bestämt mig för att börja blogga här istället för på blogger. Men läs gärna mina gamla inlägg på binasresa.blogspot.se

Lite kort om mig själv;

Jag är 26 år och utbildad förskollärare och jobbar just nu på en 1-2års avdelning. Jag ÄLSKAR djur och barn, det är det bästa som finns enligt mig. Läsa, skriva och såpoperor/tv serier är något jag också älskar. Jag vill se så mycket av världen som möjligt, det må inte gå fort men "I'm geeting there" ;) Så denna blogg kommer att handla om "min resa" helt enkelt, inte om vad jag gör i vardagen för det är jag inte intresserad av att skriva om och tror inte att många andra är det heller, haha. Utan räkna med mycket uppdateringar när jag är ute och resor. Kommer även att skriva om drömmar och vart jag vill resa. Och jag brinner även för flickor och kvinnors rättigheter så räkna med en hel del uppdateringar om det också. Jag vill göra skillnad för de människor som lever i hemska omständigheter och de som blir mest lidande är ju barnen.Förra året var jag i Sydafrika och volontärarbetade på ett Barnhem och en förskola. Vilket var det BÄSTA jag har gjort, vilken fantastisk upplevelse på många olika sätt. Det är något jag aldrig kommer att glömma.

Likes

Comments