Header

​Detta har ju varit mitt gymnasiearbete "Mina tre år på gymnasiet". Syftet med mitt arbete är att visa vad jag kan och har lärt mig under mina tre år. 

Jag önskade att jag hade tagit tag i det här arbetet tidigare och kämpat mera för att hitta modeller då mina sminkningar är på hanna, mig, min mamma och min suster. Jag har skrivit lite om produktinformation och hållbarhet, metod samt att jag har gjort ett inlägg på sminkprodukter. Önskade också jag hade använt mig utav mera färg glada skuggor i mina sminkningar. 

Men hur som helst så tycker jag ändå att det har gått bra med arbetet när man väl har kommit igång. Jag blev nöjd med de flesta sminkningarna. 
Det jag har tyckt varit jobbigt är att hitta modeller för att tillfällena passar inte alltid men jag har försökt göra det bästa utav situationen. När jag har sminkat så har jag varit hemma och använt mig utav mina produkter och det mesta som jag har använt mig utav i sminkningarna som jag har lagt upp är ifrån Makeup store, nyx och mac. 
Källor- hur jag har lärt mig vissa saker är väl genom skolan, bilder, youtube det finns hur mycket videor och bilder som helst där man kan lära sig att få till en fin sminkning, exempelvis den perfeka eyelinern, eller ögonbrynen som är jätte viktigt ute bland alla tjejer nu verkar det som eftersom det finns videor och bilder överallt.

Hur som helst så tycker jag att arbetet gick bra, jag är nöjd med mina resultat och sminkningar och det som gick minde dåligt är väll att jag inte tog tag i det från första början för om jag hade gjort det så hade inte detta kommit in så sent samt att jag hade säkert haft mycket mer att visa upp med steg för stegs bilder samt att jag hade nog haft fler modeller som skulle kunnat ställa upp för att det tar mycket tid. Men som det har gått nu så är jag ändå nöjd. Jag är nöjd över att jag tog tag i det här tillslut och fick ihop detta just för att det är en jätte viktig uppgift. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Gjorde en guldig sminkning på min lillasyster, hade ingen planering utav vad jag skulle göra utan lekte bara med lite skuggor. Blev nöjd med resultatet.

1. Återfuktade hela ansiktet och applicerade en primer.
2. Börjde med hennes bas, applicerade foundation, concealer,puder,solpuder,rouge och highlighter.
3. Applicerade en orange skugga i globlinjen som en grund med en blending brush.

4. Här i kanten av ögonlocket gick jag in med en brun skugga och skuggade inåt fortfarande med en blending brush.
5. Applicerade lite svart i kanten av ögat och skuggade inåt för att få det lite mörkare.
7. Applicerade en ljusbrun skugga med lite glitter i sig på locket utav ögat.
8. La en guldig eyedust (lös ögonskugga) på mitten av locket.

9. Min lillasyster är liten, så hon noppar inte sina ögonbryn så jag fyllde endast i dom efter hennes form. Applicerade även skugga under ögonen. Lite brun skugga i kanten och guld framtill.
10. Gjorde hennes eyeliner med cake eyeliner.

11. Applicerade mascara och fäste på lösfransar på henne vilket var första gången så hon tyckte det var obekvämt.
12. Använde mig utav ett ljusrosa läppstift på henne som e ganska nude/neutralt med endast lite färg då hon har mycket runt ögonen.

Resultat!

Denna sminkningen gick väldigt bra att göra, lekte med skuggor men jag blev nöjd med slut resultatet. Min lillasyster blev själv väldigt nöjd med det. Dock så tyckte hon att det var jobbigt med fransar. Hon sminkar aldrig sig själv då hon bara är 10 år vilket man inte alls kan tro efter att jag hade sminkat henne. Det som var jobbigt var väll att det var på kvällen så det kanske inte är det bästa ljuset på vissa bilder men har försökt få till bra ljus på de flesta bilderna. 

Likes

Comments

Min metod eller verktyg utav penslar eller tänger som jag har använt mig utav i mitt gymnasiearbete är dessa!
Dehär borstarna är de jag använder oftast så tänkte att de kan jag visa upp så får ni en klar bild av hur borstarna ser ut då jag tidigare i mina inlägg bara skrivit vad dem heter.
(Bilderna är lånade ifrån google).

1. En fluffig foundation borste vilket är väldigt enkelt att blanda ut sin foundation med då det blir väldigt jämnt och går snabbare än med en vanlig platt foundation pensel.
2. Stor och fluffig puderborste.
3. mindre puderborste/rougeborste som jag använder till rouge och markera käkben. Den lilla kabuki borsten är också väldigt smidig att använda till det.
4, Här ser ni olika blending brushes som jag använder mig utav hela tiden, de är väldigt bra att ha då det är väldigt enkelt att få en fin ögonskugga så det bladar ut jämt och fint utan skarpa kanter.
5. Vanliga platta ögonskuggsborstar, en stor och en liten mindre är alltid bra att ha för att trycka dit ögonskuggan med.
6. En eyeliner pensel
7. Angelbrush/snedställd pensel som jag använder till mina ögonbryn,
8. En concealer borste.

Likes

Comments

Tänkte visa er hur resultatet blev när jag sminkade min mamma för ett tag sedan, hon är en person som aldrig använder smink och när hon gör det så är det endast mascara och läppglans eller läppstift och inget mer.
Här får ni se för och efter bild, första bilden är inte den bästa men man ser att hon inte använder smink.


​När jag sminkade min mamma så återfuktade jag hennes hud med en dagkräm och lät det sjunka in i huden innan jag började med sminket. Min mamma gillar inte att ha smink på huden som foundation och puder så jag applicerade faktiskt ingen foundation eller puder i hennes ansikte för att hon är ändå brun och har en fin hy som den är så det ända jag applicerade va lite rouge på kinderna för att få lite lyster sedan gick jag direkt över till ögonen. 

1. Först av allt innan jag la någon ögonsugga över huvudtaget så applicerade jag en primer på ögonlocket för att skuggorna ska fästa sig bättre och vara mer pigmenterade. 
2. Applicerade en vit/beige neutral ögonskugga på locket som en grund. 
3. Applicerade en brun/guldig skugga för att markera globlinjen och det gjorde jag med en blending brush. 
4. Applicerade en svart skugga i yttre kant utav ögonlocket och suddade inåt mot locket använde även här en blending brush. Tryckte på mer skugga tills jag tyckte att det räckte på båda ögonlocken. 
5. I inre kant av locket så använde jag mig utav en grå/silver skugga som hade skimmer som är jätte fin tyckte att det passade bra med det svarta, det var varken för mörkt eller ljust, utan lite däremellan. 

6. Efter det så gjorde jag en fransmarkering med en svart skugga och en snedställd pensel. Fransmarkering använder man sig utav för att dölja den vita linjen som går mellan ögonlockets kant och fransarna. Ifall man inte gör en fransmarkering efter man har lagt mascara så blir det en ljus kant. 
7. Därefter så gjorde jag en eyeliner på min mamma fast utan vinge, det var redan tillräckligt svårt att göra eyeliner på henne just för att när man blir äldre så blir huden "lösare" och lite hängig och det var även jätte svårt och jobbigt att applicera skuggan för att få färg överallt och gå upp i globlinjen så att skuggan syntes men man får inte gå för långt upp för då kan det se lite konstigt ut. 
8. Efter eyeliner så applicerade jag mascara på henne och fyllde i hennes läppar med en läppenna från mac som heter soar. Mer än så gjorde jag inte i sminkväg på henne för att jag fick heller inte röra hennes bryn. 
Vidare till håret så brukar hon alltid platta sitt hår då hennes naturliga är väldigt krulligt så plattade igenom hennes hår och gjorde fina tunna lockar i hennes hår som jag sedan delade på och borstade igenom lite.

Tyckte att resultatet blev helt okej med tanke på att det var så svårt att få det jämt och fint med ögonskuggan men jag lyckades väll ganska bra ändå. De e svårt med ögonskuggan eftersom huden blir lösare och rynkig när man blir äldre men jag tyckte att det blev fint på henne. 

Likes

Comments

Hejsan allihopa, nu tänkte jag visa er hur man gör en svart sotning, ganska extrem och man ser sjuk ut under processens gång men det är okej det är slutresultatet som är det viktiga. Även här så har jag gjort min bas innan.
1. Det jag börjar med är att ta fram en svart kajalpenna måla ut lite på ögonlocket.
2.
Sedan så tar jag en platt ögonskuggs borste och smetar ut det över hela locket.
3. Tar nu fram en svart skugga samt en fluffig blending brush och applicerar över kajalen så att det blir ännu svartare.

4. Blendar ut skuggan på locket och bländar så att det inte finns några skarpa kanter.
5. Applicerar skugga samt kajal under ögonen och i vattenlinjen också.
6. Övergår till att fixa mina bryn.

7. Applicerar concealer samt highligher under brynen 8. Gör min eyeliner samt applicerar glitter eyeliner på det.
9. Applicerar mascara på övre och under fransar samt sätter fast mina lösfransar.

​Slutresultat väldigt enkelt att göra och går ganska snabbt! 

​Den här sminkningen tycker jag är jätte snygg, älskar mörka sotningar. Alla stegen gick väll bra här tycker jag men att jag borde ha tänkt på att applicera basen efter skuggan eftersom att det ramlar ner lite svart skugga under ögonen under sminkningens gång så när man e klar måste man borsta bort och få bort det svarta och ibland fylla på med lite foundation för att "ta bort" . Gjorde denna sminkning för att visa att man kan göra svart skuggning utav svart kajal för att sedan få det ännu svartare med svart skugga för att i vissa fall när man ska göra en svart sotning och bara lägger svart skugga så blir det inte lika svart som när man lägger svart kajal under som en början. 

Likes

Comments

I detta inlägg kommer ni få se steg för steg hur jag gör denna skuggning. Basen är redan gjord och hur jag gör min bas har ni sett i ett tidigare inlägg. Det jag börjar med att göra är 1. Applicerar en ögonprimer som kommer att få skuggorna att fästa sig mycket bättre och vara mer pigmenterad. 2. Applicerar en neutral ögonskugga jämt över hela locket som en "grundskugga". 3. Går över med en mörkare skugga och markerar globlinjen. 4. Applicerar en lite mörkare brun skugga i kanten utav ögat för att få lite mörkare i kanten och under ögonen samt att jag applicerar en ljusare och en skimrig skugga mitt på ögonlocket.

5. I ögonvrån applicerar jag också den ljusare skimriga skuggan samt att jag applicerar lite svart skugga i kanten av ögonen för att få det ännu mörkare och när jag blendar ut skuggorna använder jag mig utav en fluffig blending brush.

6. När jag känner mig färdig med skuggorna så gör jag min eyeliner ända från inre vrå till ytter vrå med vinge.
7. Går över till mina ögonbryn och fyller i dem med min dip brow och angel brush och fyller i dem efter min form

8. Ljusar upp under brynen med concealer sami highlighter och applicerar mascara på ävre och under fransar.

Och till det sista steget applicerar lösfransar vilket jag älskar både till vardags och till fest för att enligt mig så gör fransar alt mycket finare.

​Slutresultat utav denna skuggning. 

​Den här sminkningen blev fin, helt okej men jag är inte nöjd med den. Jag blev inte nöjd för att det ser ut som att jag bara jag lagt en ögonskugga och skuggat den över ögonlocket men annars så blev jag nöjd med allt annat som eyelinern, brynen och basen. Allt gick bra här förutom färgerna i skuggningen. Skulle valt några andra lite gladare färger istället.

Likes

Comments

Det här är en typisk vardagssminkning som jag har i stort sett varje dag, väldigt lite och enkelt.
Det jag börjar med att göra är att
1. smörja in min hud med en fuktkräm och låter det sjunka in sedan så applicerar jag en primer och låter även det torka en stund.
2. Efter det så applicerar jag min Foundation med en fluffig foundation pensel ifrån makeup store och pudrar på så att sminket sätter sig med en puderborste.
3.
När jag är klar med det steget så går jag över och markerar käkbenen (shadeing) samt applicerar solpuder med en liten mindre pensel som exempelvis rouge pensel.
4. Till mina ögonbryn använder jag en sned skuren angel brush och fyller i dem efter min form. Ljusar upp under brynen med en ljus concealer med en platt concealer borste.

5. När jag är klar med mina ögonbryn så applicerar jag highlighter på vissa partier i ansiktet som under brynen, näsbenet,övetläpp,hakan lite i pannan och ovanpå käkbenen och blandar ut det med en fluffig ögonskuggspensel.

6. De sista stegen jag gör är min eyeliner och mina fransar. Till eyeliner använder jag mig utav en väldigt tunn och smal pensel och när jag är klar med den applicerar jag mascara på mina fransar och sedan använder jag ett franslim och limmar på mina fransar samt fyller i mina läppar med lite färg med läppenna,läppglans eller läppstift. Det brukar variera lite.

​Resultat!

Den här sminkningen som jag gör till vardags är väldigt enkel att göra, den är fin lite extra till vardagen och den är enkel att göra. Stegen gick bra här och jag gjorde den för att alla sminkar sig olika till vardagen. Vissa sminkar sig inte alls, vissa sminkar sig jätte mycket med olika skuggor mm osv ni förstår grejen. Alla sminkar sig olika. Min vardags sminkning gick mycket bra att göra!

Likes

Comments

Hej allihopa, för några dagar sen så klippte samt färgade jag en kompis hår. Hon ville bli lite ljusare samt korthårig så klippte av mer än 10cm av hennes hår. Efter det så la vi i en blekning i håret och lät det verka ca 40 minuter och sedan tvätta ur färgen och fönade håret för att se hur resultatet blev. Precis som förväntat blev det gul/orange eftersom hon hade så mörkt hår sedan innan. För att få bort det gula/orange tonerna i håret så la jag i en ljusbrun/mörkblond färg.

Likes

Comments

Gjorde denna höst sminkningen för ett tag sedan på Hanna, använde mig utav produkter från makeup store,färg samt att jag använde mig utav lösglitter. Använde mig utav massa olika produkter. Men det jag ville säga var att vi kommer att göra sminkningar med steg för steg bilder så att ni lätt kan förstå och lära er själva och hänga med mycket enklare och skriva vart alla produkter vi använt oss utav kommer ifrån. Vi kommer börja med det snart så håll ut!

Likes

Comments

Tänkte berätta och visa lite vilka produkter jag använder mig utav varje dag när jag sminkar mig till vardags och i vilken ordning jag använder mig utav det. Alla produkter förutom mascara kommer ifrån Makeup store.

För det första så rengör jag mitt ansikte noga och applicerar en fuktig ansiktskräm samt att jag applicerar en primer i ansiktet som gör att sminket håller hela dagen utan att bli fläckigt eller kakigt.

1. Foundation applicerar jag i hela ansiktet och ner mot halsen så att det blir en jämn övergång utan någon ful rand använder mig utav färgen vanilla eller ivory. 

2. Concealer täcker jag röda partier i ansiktet och ifall man har exempelvis någon blemma, finne mm samt att jag täcker blåa partier under ögonen för att få en fin och ljus yta. Brukar även applicera concealer under ögonbrynen för att rama in dem samt lite vid läppens amorbåge. 

3. Puder applicerar jag i hela ansiktet för att "sätta" allt så sminket sitter, puder är jätte viktigt att applicera efter din foundation, det sätter hela din bas använder mig utav pudret milk. 

4. Tri brow är en tredelad skugga som man använder till sina ögonbryn för att fylla i dem, jag använder mig utav den mellersta färgen till mina bryn 

5. Eyeliner använder jag ibland med vinge och ibland utan vinge.Jag använder mig utav makeup stores cake eyeliner i färgen svart.

6. Mascara brukar jag variera och använda lite olika men just nu så använder jag mig utav maybelline's mascara som heter great lash.

7. Countour, för detta så använder jag mig utav ett puder som heter Cappuccino och den är ganska mörk så använder endast jätte lite utav den bara för att markera kindbenen, då går jag trån toppen utav örat inåt och stoppar när man är i riktning med ögats pupill. Efter det så använder jag mig utav en dual foundation som är som ett puder i färgen sydney och applicerar precis ovanför där jag lagt den mörkaste och sedan applicerar jag en rouge som heter a touch of peach från makeup store som ger jätte fint lyster i ansiktet. 

8. Fransar brukar jag också använda mig utav och där är det också väldigt olika jag köper och använder genom olika märken.
Lägger in en bild på produkterna här nere samt priser på allt!

Likes

Comments