Bilderbloggen

Likes

Comments

Likes

Comments

Hej!
Som ni säkert märkt så har bloggen stått väldigt stilla och fototips mm har inte kommit upp. Vilket beror på att jag inte har tid/ork/lust att sitta framför datorn 1-2 timmar och skriva ett inlägg, tyvärr.

Så nu har jag bestämt att ta en paus med bloggandet under obestämd tid, men tills jag kommit in i den nya skolans rutiner mm.

Hoppas ni har förståelse för detta<3

Likes

Comments

Hej!

Jag är en person som gillar att fota landskap. Ett bra "landskap"-motiv är antingen ett fält eller skog.

De flesta brukar vilja ha solen i ryggen, även jag, men när jag fotar landskap gillar jag att fota i motljus för att få med "solringar".

Skog med solringar är ett snyggt motiv.

När jag fotar landskap så har jag antingen kameran inställd på landskap och så ställer jag objektivet på manuell. Det tycker jag funkar bäst, men det är förstås en smaksak.

Även om det kan vara finast med sol när man fotar, så kan det bli fina bilder när det regnar också (bara inte kameran blir blöt!).

Regn och en åker är en väldigt fin kombination!(:

Sen så räknar inte jag landskap som bara ett foto på en åker utan motiv. Har man ett motiv längre bort (t.ex ett träd) så tycker jag att det fortfarande räknas som landskapsbild. Samma med en bild som inte sträcker sig så att man ser hela fältet utan bara en liten bit.

Jag räknar även det här som en landskapsbild.

Det är svårt att få ner vad man ska tänka på och tips i en text, men det viktigaste är att DU är nöjd med din bild, att DU är nöjd med just DIN bild och inte jämför den med någon annans och att ha kul när DU fotar. Tänk gärna igenom vad du vill ta kort på och vad du vill uppnå med din bild så kommer det att bli bra(;

Om 2 veckor blir det tips på hur jag fotar närbilder.

Ha en bra dag!

Likes

Comments