Här kommer några sista bilder från helgens äventyr i Sälen. Sista dagen tog jag, Micke och brorsan bilen ner till Tandådalen. Där åkte vi några sista åk i det fina men blåsiga vädret. Då när man åkt ett tag och börjat känna sig bekväm i utrustningen började vi ta oss an svårare utmaningar. Backen är kul men ännu lite roligare är det ju att åka i djupsnön utanför pisten. Innan det ödesdigra sista åket med brutna ben och liknande valde vi dock att åka hem. Det gäller att inte bli allt för bekväm och tro att man kan massor saker. Vi alla åkte hem välbehållna förutom viss träningsvärk.

Det har varit en riktigt mysig helg. Även om jag börjat åka skidor mer sen jag träffat Micke har jag alltid varit skeptisk. Nu känns det dock som att det håller på att släppa lite och jag tycker nästan att det är ganska kul.

Likes

Comments

Efter hundfjället åkte jag och Micke vidare till Tandådalen. Där hann vi med ett åk innan det blev dags för kaffe rast. På toppen av fjället blåste det en hel del. Vi såg knappt skyltarna vilket gjorde det svårt att välja rätt nedfart. Vi lyckades hamna i familjebacken som tydligen var grön när vi egentligen var ute efter den blå. Jag är i vilket fall glad att vi inte råkade hamna mitt i en svart backe. Den gröna var dock en utav de bättre på hela dagen. Den var rolig då man kunde åka lite upp på kanterna och i offpisten.

En annan rolig nedfart var Trollskogen. Det ända minuset var alla barn. Annars var den kul. Micke lurade dock ut mig i ett spår som hade värsta hoppet i slutet. Guppen är kul, dem kan man iaf glida över. Men att hoppa är inte min grej. Det var inte mycket att göra. Jag fick snällt flyga några centimeter för att sedan landa på rumpan. Fast det var såklart lite kul också.

När vi kom ner stannade vi till på Waynes och drack kaffe. Haha, Micke köpte en kladdkaka som han pront skulle värma i en micron. Det slutade med att grädden blev alldeles mjölkig och flöt ut över hela taktiken.

Nu till kvällen har vi gått bort och satt oss i pianobaren. Micke beställde in en ostbricka, varsin öl och en peppsi till David. Nu sitter vi bara och väntar på att musiken ska dra igång. Bra avslut på en bra dag.

Likes

Comments

Idag har vi tagit skidbussen bort till hundfjället. Här finns en del svårare, brantare och längre backar. Vädret har dock blivit lite sämre. Från sol och klarblå himmel har vi nu moln och lite blåst. Dessutom snöar det. Fast det är svårt att säga om det kommer från himlen eller om det är vinden som blåser runt snön från snökanonerna. Jag lyckades iallafall bli omkullputtad av vinden en gång men det var ingen fara. Just nu har vi tagit lunch paus nere i dalen. Sjukt dyrt men förhoppningsvis gott.

Likes

Comments

Bilderna efter en solig och kylig dag i Sälens snöiga skidbackar.

Nu har vi kommit fram och gjort oss hemmastadda i vår lilla lägenhet. Här uppe är det enligt mig mycket snö. Dock är snökanoner igång på flera håll vilket tyder på att snömängden kunde varit bättre. Temperaturerna ligger runt -8 till -15. Det är kyligt men det funkar. Värst idag var Lindvallens stolslift där det blåser ganska mycket men man får upp värmen på transportsträckan hem igen. Eftersom vi bor i högfjällen måste vi ta transportliften eller skidbussen om vi vill åka brantare backar.

Likes

Comments

Jag har varit lite smått nervös hela det nya året för den här dagen. Fick nämligen ett brev eller snarare en kallelse från tingsrätten första dagarna det här året. På grund av en händelse från i somras, som vi inte behöver gå in på närmare, skulle jag sitta med som vittne i en rättegång. Som sagt, jag tycker inte att händelsen är så viktig i sig eller att den angår någon annan än de inblandade. Det är inget större och det är ingen som behöver oroar sig om det i vilket fall. Jag vill ändå skriva om min upplevelse av att delta som vittne i en rättegång.

Jag har liksom inte riktigt kunnat ta in eller förstå att jag ska delta i en rättegång. Det var för svårt och främmande att överhuvudtaget föreställa sig. Jag har varit nervös men ändå inte. Det är som att jag har förberett mig på att vara nervös men kroppen har inte riktigt förstått att den ska vara det.

När jag kom till domstolen alltså själva huset på polisområdet där rättegången skulle äga rum mötte jag upp av Anna. Vi hann bara säga hej innan själva rättegången drog igång. Jag blev däremot inte inkallad förrän lite senare för att lämna mitt vittnesmål. Under tiden fick jag lite information av ett vittnesstöd om hur allt skulle gå till och hur det såg ut. Det kändes skönt för då hann jag även förbereda mig lite mentalt på vad som skulle hända.

Tillslut blev jag inkallad. Mitt namn ropades upp i högtalaren. Jag stängde av mobilen och gick in. Det hela började med att jag var tvungen att lägga ed genom att svära på heder och samvete att jag skulle tala sanning. Sedan började de fråga mig om händelsen. Den svåraste frågan, eller vad man ska säga, var att berätta om hela händelseförloppet. Hur börjar man ens berätta något sånt.. Vad vill de höra? Vad är viktigt vad är mindre viktigt? Efter det gick det ganska bra och resten av tiden rullade på. De frågade mig frågor och jag svarade.

En fråga som jag nu i efterhand kommer ihåg starkt är, vilket "humör" de inblandade hade vid tillfället. Mitt svar var rafflande: "Dem var ju inte glada i vilket fall." Snilleblixten där. Det kanske var någon som blev lite road av mitt korkade svar. Haha men Gud va svårt det var att svara ibland. Som det där med vilket humör de varit på.. De ända känslorna som en människa kunde ha i mitt huvud just då var arg eller glad.. Åklagaren ville såklart att jag skulle utveckla.. Men vad ville hon att jag skulle säga? Jo men det kändes som att de var en smula melodramatiska och kanske till och med vredgade. Vilket inte är två ord som dyker upp i huvudet i en smått pressad situation.

Det känns skönt att hela den här grejen nu är över för min del. Även om det varit lite jobbigt är jag stolt över att ha varit med om det och att jag ändå klarade av det så pass bra trots nervositet och annat.

Nu sitter jag äntligen i bilen påväg upp mot Sälen. Egentligen skulle vi åkt tidigt imorse men på grund av allt som hänt idag var vi tvungna att åka mycket senare. Det ska bli skönt att få lite ledigt och kunna slappna av några dagar i backen nu efter en sån här upplevelse.

Likes

Comments

Dagen har varit lång och ganska tråkig. Lektionerna har inte riktigt kommit igång vilket gör det är lite segt. Det är ständigt genomgångar på planeringen inför vårterminen och även på vad vi gått igenom tidigare terminer. Vi har nämligen haft paus i blandannat biologi och bild. Det som känns trögt i båda de ämnena är att man bara kommer ihåg en bråkdel av det vi gått igenom tidigare och nu förväntas examinera vissa av de delarna.

På en trög svenska lektion där vi gick igenom retorik ,vilket får mig att vilja hoppa av skolan vid bara tanken, kom bildläraren in och avbröt med oväntade nyheter. Ett stort paket hade anlänt och stod och väntade på rektorsexpeditionen. STUDENT MÖSSORNA hade kommit. Tror många blev glatt överraskade samtidigt som studenten känns väldigt främmande och läskig. Resten av lektionen satt vi som på nålar och minutrarna släpade sig fram.

Som sagt skräckblandad lycka. Ville inte släppa mössan ur sikte nu när jag äntligen fått den. Det kanske inte är meningen att man ska ha den på sig innan mösspåtagningen, men vi var ju ändå tvungna att prova dem! Sen fick den följa med mig och ligga bredvid på bänken resterande lektioner.

Fick en postavi inkastad i brevlådan igår. Där stod det att jag hade ett paket att hämta ut på Salams Livs. Eftersom jag inte ens har beställt något kändes det lite skumt. Jag och mamma funderade på om det kunde vara studentmössan.. Men sen fick jag ju den under dagen. Istället hämtade jag ut ett paket från KTH. Inte för att det kanske var så speciellt. Jag fick en inbjudan till en tema dag för tjejer som är intresserade av IT och datautveckling eftersom de vill ha in mer kvinnor i branschen. Jag hade gärna varit där och ställt massor frågor om skolan, andra kurser och liknande men tyvärr är jag upptagen den dagen. Haha, men jag kan ju iallafall gå runt med min snygga KTH-tygkasse och känna mig lite cool.

Likes

Comments

Egentligen tänkte jag bara sova ikväll.. Sen insåg jag att jag hade massor att skriva. Även om lovet är den tiden när man kanske gör mest spelande grejer så har min riktigt tid att formulera tankarna och skriva ner med på bloggen. Vardagen däremot är full av intryck och tid att tänka även om inget speciellt händer.

Tisdagar är som vanligt jobbiga morgnar att ta sig upp ur sängen på inte minst för att skoldagen är lång. Idag var inget undantag. Efter några snoozeningar tog jag mig iallafall upp och dukade fram en mysig frukost på sängen till mig och katten. Fick nämligen en vattenkokare av pappa i julklapp som förgyller morgonen en smula. Så mysigt att kunna sitta i sängen och få en varm kopp te serverad genom en enkel knapp tryckning! Förutom det faktum att jag måste gå till kylskåpet och hämta mjölk förstås.. Måste skaffa mig kontors mjölk i små trekantsförpackningar!

Första lektionen var religion. Har aldrig genom hela min skolgång gillat religion vilket är ännu ett skäl till tisdagsångest. Läraren började med sitt vanliga snack om sitt liv och vad som hänt under lovet osv. Tydligen hade han sträckt sin hälsena eller liknande vilket han beklagade sig över i minst en kvart. För att avrunda kallpratet avslutade han med att berätta att detta var sista lektionen vi skulle ha med honom och att han skulle sluta inom 2 veckors tid. Lite smått chockad.. Får hoppas att nästa lärare som tar över är bra och kan hålla intressanta lektionerna

Jag har gått och väntat hela lovet efter resultatet av senaste inlämningsuppgiften på svenskan. Vi skrev ett vetenskapligt PM. Vilket har varit en intressant process. Jag har fått tänka om i mitt skrivande och ändra mitt skrivsätt en aning. Det har känts både kul och nyttigt. Så himla nöjd när jag fick tillbaka betyget A på alla moment! Så nöjd eftersom jag faktiskt kämpat lite med den här texten för att den skulle bli bra.

Likes

Comments

Efter en lite knasig men mysig helg med släkten har det nu blivit vardag igen. På nått sett skönt att komma tillbaka och ägna dagarna till något produktivt och samtidigt är ju skolan alltid skolan. Det läskigaste är såklart att detta är sista terminen. På samma gång som terminen känns oändligt lång känns det som att studenten är inom räckhåll. Så sjukt. Vårterminen är dessutom läskigt kort. Snart står jag där på hösten till arbetslösheten.. Haha nej då, planen är såklart att plugga vidare! Frågan är bara vad.

Ikväll åkte Micke hem. Vissa dagar är det jobbigare att släppa tagen än andra, idag var en sån dag. Även om jag kan älska att få vara för mig själv ibland. Att bara kolla på serier, måla en tavla eller bara greja runt kan var jätte härligt. Fast samtidigt är det ju alltid lite bättre när han är här. Bästa Micke. Älskar hur jag kom hem i förmiddags och tänkte vecka honom vilket slutade med att han fick mig att somna istället. Tydligen var jag för kall så han var tvungen hålla om mig tills jag blivit varm igen. Den famnen krånglar man sig inte ur utan en stark vilja så det slutade med att jag bara somnade där av all värme och kärlek som han gav mig.

Senare åkte han hem iallafall och jag ägnade resten av kvällen åt serier. Lipton var såklart min lilla sidekick, hur skulle jag klara mig utan honom. Nu har katten och jag kollat klart på säsong 2 av skam. Jag tyckte faktiskt att den blev lite bättre men fortfarande lite tråkig och för vardaglig för att falla mig i smaken, men den funkar.

Senare kom även mamma hem från jobbet. Äntligen fick vi tid för kvällste och egentid. Ibland är det skönt att bara prata om allt och inget med sin mamma.

Likes

Comments

Gårdagen spenderade jag på stan tillsammans med ett gäng vänner. Maya åker nämligen till Barcelona idag och därför hade vi en liten avskedsdait med alla. Vi tog några kaffe på Wanyes och sedan även Sushi till lunch. Mysigt men samtidigt lite tråkigt. Detta var antagligen sista gången jag han träffa Maya på flera månader. Hon ska nämligen bo och plugga där hela terminen. Jag hade såklart jätte gärna åkt ner och träffat henne där men tyvärr tror jag varken att jag kommer ha tid eller pengar över. Eftersom jag nu går sista året så kommer all min kraft och tid gå till det. Helt sjukt att det är sista terminen redan. Snart tar jag studenten..!helt sjukt! I vilket fall kommer jag sakna dig Maya och det kommer va konstigt att inte ha dig här. Hoppas du får det bra där borta så ses vi till studenten! ❤️

Ikväll blir det mini jul med familjen på pappas sida. Kusinerna är påväg ner från Stockholm och farmor och faster Maria har kommit ända från Umeå. Som tur är slipper vi i alla fall den traditionella tråkiga julmaten utan firar bara med lite försenade paket och släktmys. Får väl se vem som vinner i brädspelen ikväll!

Det roliga med att fira med släkten är alla gamla minen som kommer upp. Till exempel hittade vi nyss en gammal cd-skiva med The Dark. The Dark är alltså vårt eget band från när vi var små. Ola Salo var vår personliga manager och vi mimade glatt till hans låtar med ihoprullade planscher som mikrofoner och Marias trummor i bakgrunden. Haha, härliga tider. Så sjukt att det är så länge sen? Känns som igår! Aja, vi får väll se om det blir återförening ikväll och kanske till och med konsert på favoritarenan, Marias rum.

Likes

Comments

Familjeäventyr i Stockholm.

Som vanligt när familjen drar iväg på äventyr är det helt utan förvaring och utan exakta planer. En spontanare till Stockholm blev det denna gång. Jag och Micke var ju redan på plats men idag fick vi förstärkning av mamma och småbröderna också. Såklart var vi tvungna att visa dem runt i storstaden.

Det åktes så många olika tåg som möjligt, pendeltåg och tunnelbana. Allt för att visa bönderna hur det går till i storstan. Först hamnade vi på söder där Oscar utsåg skrapan Till Södermalms slottet. Efter det drog vi direkt vidare till Hötorget för en lunch på foodkourtet i Hötorgshallen. Sedan drog vi vidare ner till gallerian. Som seden bjuder blev det såklart ett stopp på Hollister där Oscar faktiskt fyndade en tröja på rean. Det hanns såklart med en hel del annan shopping också. David hittade tillexempel ett par skit snygga as dyra skor som han tänker lura pappa att köpa åt honom. Vi drog vidare ut i friska luften där det blev en tur på Kungsträdgårdens isbana. För att avrunda äventyret gick vi till ett fik och mumsade på brownie med mjukglass och nu är vi påväg hem genom snökaoset.

Likes

Comments