Header

Levande fiskar, småsköldpaddor och salamandrar innesluts i vätskefyllda plastfickor och säljs som nyckelringar. Det hela äger rum i gatustånd i Peking (Kina), och försäljaren hävdar att djuren kan leva flera månader i plastfickan eftersom vätskan påstås vara både ha syre och vara näringsrik.

10 kinesiska yuan, vilket är detsamma som drygt 10 svenska kronor, kostar det att köpa en levande nyckelring. En kvinna berättar för Global Times att hon köpte en bara för att släppa ut djuret.

Kinesiska djurskyddsgrupper, med NGO Capital Animal Welfare Associations chef Qin Xiaona i spetsen, protesterar mot hanteringen och säger till Global Times ”att göra det för profit är omoraliskt och rent djurplågeri”. Den är dock inte olaglig, eftersom kinesisk lag bara skyddar vilda djur.

Asså detta är ju helt sjukt låta små oskylda djur vara i en jävla plastpåse?

Va är det roliga med det här, varför inte istället ha dem i ett akvarium?

Asså stackars djur att låta dem vara vid nycklarna. Hur kan det vara bättre att vara instängd i en nyckelring som skumpar runt i en ficka, hänger på en bilnyckel eller ett litet barn kastar omkring med? Det fattar ju vem som helst att syret tar slut relativt snabbt och bara för att man är ett litet djur så saknar man inte rättigheter. Fy fan vad hemskt.

Jag skäms så mycket över oss människor att vi kan vara så grymma mot andra varelser att dem flesta inte har någon empati, blir så sjukt arg när jag bara skriver det här.

Men tänkte att de kan vara intressant att veta hur folk faktiskt behandlar djur i andra länder.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Tjena mina Palmer!

Igår så satt jag i 3h hos en vän som satte i löshår på mig, vart super nöjd men vi ska sätta i mer på onsdag då hon blev lite trött och de kan jag förstå.

Är så himla glad att det är 20 dagar kvar till studenten och 11 dagar till studentveckan, så va ganska skönt att fixa till sig lite så man kan ha fint hår till de! Är så sjukt taggad känns knappt verkligt att de är mot skolans slut, att jag ska verkligen sluta skolan på riktigt och börja jobba. Ska bli så kul att börja med något annat i livet.

Denna vecka har jag också haft praktik och har haft det as bra, är på ett nytt ställe nu och i början av 3an så gick jag aldrig på praktiken för det första så va jag sjukt så va inne på sjukhuset ganska många gånger, sen när jag blev bättre, så vågade jag inte gå till någon praktik för kände att jag inte skulle klara av de, trodde för lite på mig själv. Men nu på vår terminen så har jag kämpat som en åsna, därför är jag så glad att jag har klarat av att byta praktik och tro mer på mig själv.


Idag har jag iallafall varit hemma typ hela dagen med Johan och bara tagit det lugnt ända tills det blev kväll då jag va ute med Natta i 3h, de var trevligt sen så möte Johan mig och så gick vi på en promenad och har pratat om allt mellan himmel och jord.

Men nu är jag iallafall hemma, tänket ta bort sminket och försöka sova lite.


Likes

Comments

Tjenare!

Igår var det verkligen en spontan dag, började med att träffa Natta, satte oss i parken och bara prata om allt och lite till. Sen blev det att Carro också kom så då prata de vi lite till, efter ett tag så bestämde vi oss att vi äter på Joans som va super mysigt.

Sen drog jag för att hänga med Johan Zimon och Alicia till Lotorp, vart en väldigt intressant åktur, eller åktur blev det ju inte precis bilen dog typ 55 gånger och vi fick knuffa och typ be att den skulle starta varje gång. Men men vi kom hem iallafall.

Senare på kvällen drog Johan och jag till coop köpte en grill och så drog vi ner till sjön och grillade lite, de va verkligen super mysigt och när man inte gör så mycket saker med varandra för man typ inte har tid, så det va väldigt skönt att vi hade lite egentid på kvällen.

Idag blir det att festa och gå på minnes konserten så ska bli sjukt nice, men de får jag skriva imorgon!

Likes

Comments

Tjena!
Har fasen inte skrivit något på länge men har så mycket med skolan och fixa allt. Sen har jag haft mycket praktik men idag är det sista dagen sen får jag lämna det här stället. Känns jätte tråkigt för har verkligen trivts här. Bra personal och brukarna är helt underbara.
Men aja får vara ledig i 3 dagar efter detta och det känns jätte skönt. Ska plugga och städa imorgon hade jag tänkt, sen ihelgen vet jag inte än vad jag ska göra men blir väl att umgås med Maria och barnen sen göra något med Johan.
Nu är min rast sluta så nu ska jag börja jobba igen slutar vid 20.30 sen blir det att gå hem känns skönt och tråkigt faktiskt.

Likes

Comments

Tjena mina palmer!

Idag ska jag och Johan fira påsk hos min mamma och pappa, pappa kommer vid 1 tiden och hämtar oss, ska bli mysigt att komma till skogen igen där jag trivs egentligen bäst på ett ett sätt, allt är så långt bort och det är så tyst och lugnt där så de är väldigt skönt att vara där! Men vi ska bara vara där över dagen så vet inte vad vi ska göra efter vi har varit hos mamma och pappa, men de märker vi väl.

Nu har jag iallafall precis duschat, ska snart fixa mig lite innan jag åker. Ska nog äta lite frukost innan och så jag inte svälter ihjäl.

Men hoppas ni får en jätte bra dag!

Likes

Comments

Tjena mina palmer!

Om några timmar ska jag dra och jobba lite, och det är så skönt, det är sista dagen idag sen är jag ledig i 3 dagar.

Imorgon ska jag och Johan hem till min mamma och pappa och fira lite påsk där, min bror och hans tjej kommer också tror jag, men vi ska bara vara där över dagen.

Lite skönt också att vi är de för tänkte plugga lite i helgen. Juste när jag vakande idag så snöade, fattar ni va sjukt de snöar i mitten av april, sjukt tråkigt faktiskt, men men kanske är sista snön vi ser, det hoppas iallafall jag.

Nu ska jag chilla lite och göra något att äta, kolla lite på balklänningar och fixa mig lite till jobbet.

Likes

Comments

Hej Mina Palmer! 🌴

Nu har jag varit hemma en vecka typ, en och en halv kanske. Glömde och blogga om resan! Men den var så sjukt bra, ett sjukt vackert land och en resa jag kommer minnas livet ut. Vi kolla på kloster, parker deras millennium kors och sist men inte minst deras sjukvård och man blev få fascinerad, de var verkligen inte som jag trodde och är sjukt nöjd iallafall.

Men nu är jag hemma och allt är som vanligt eller har lov nu dock så har jag praktik, för mitt sista år i skolan började kaos så måste ta igen nu så därför är jag duktig och fixar så jag har praktik nu med dock så jobbar jag bara imorgon sen är jag ledig i 3 dagar vilket är väldigt skönt!

Nu är det typ 55 dagar kvar till studenten och jag känner mig så j*vla taggad! sen är det bal innan och har inte ens hittat någon klänning. Så nu är det stress... Men tänkte kolla lite på det nu faktiskt så ni får ha det så sjukt bra så hörs vi!


Ha det bra!

Likes

Comments

Nu var det länge sen jag gjorde ett inlägg här! Men har hänt mycket kan jag säga och har det lite små stressigt. Om bara 2 dagar så drar jag till Makedonien och det känns så sjukt bra. Ska dela hotellrum med 2 as sköna tjejer som står mig nära och ska sitta med dem i flyget också. Det känns jätte bra att jag får sitta med folk jag känner när vi ska flyga, för har aldrig åkt flygplan förut och knappt varit utomlands heller, har varit i Danmark när jag va 10 år liksom. Så detta ska bli hur kul som helst, och det sköna med detta är när vi kommer dit ska det vara 24 grader. Blev ändå chockad när jag hörde det för trodde det va lika kallt där som det är här. Men verkligen skönt att komma till ett lite varmare land, dock ska det vara runt 19 grader sen nästa vecka, men vem fasen bryr sig de är ju typ lika varm där som de är på en svensk sommar.

Vi ska iallafall vara där i 10 dagar så det blir också en övning, har aldrig varit så länge hemifrån och så långt bort har aldrig lämnat Wille på de sättet heller och kommer kännas konstigt att inte sova med min sambo på 10 dagar för vi har liksom nästan bott med varandra i 1,5 år haha. Men det kommer bli sjukt roligt iallafall.

Nu ska jag snart till praktiken och jobba kväll, som jag tycker är super mysigt älskar verkligen personalen och brukarna där.

Men hoppas ni får en bra dag så hörs vi!❤

Likes

Comments