kan pusta ut om Thyaras ben.

De har normal temp, inte tryck öm men något svullen. Men efter ridning så är de super fint 👌 Så i 2 dagar har jag joggat henne i paddocken. Hon är så stel och köra galoppera ännu. Noter sig även fast i höger tygeln. Jag ska ge de denna och nästa vecka att försöka få loss henne. Så fort ja får henne formad och hon slappnar av går de kanon. Men vad ska ja tro när hon inte är lösgjord riden på över 1 månad 🙈 
Idag blir de skritta ut sen in i paddocken och galoppera. Efter det så tar vi en liten avskrittning på hårt underlag 🙂

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Dax att ta in Thyara och fixa henne för en tur i skogen så var hon svullen på höger insida av höger framben. Tryck öm och varm. Där brast jag ut i gråt och ville bara krypa ner under täcket och gömma mig. Trots dessa symptom så var hon helt ohalt.

Idag är hon lite varm, lite svullen men inte tryck öm ikväll. Så jag har haft tur. Antagligen slog hon sig själv när jag longerade då ja inte ja de benskydd. Så note till myself, använd alltid lindor eller skydd!! Hon fick vila idag med så fått lägga om träningen denna veckan. Men är hon lika fin imon om inte bättre så ska vi ta och jogga i skogen. Skulle tränat imorgon men den var bara att ställa in. Så siktar på träning nästa vecka.

Ifrån igår till idag så har jag avverkat 7 lektioner/elever. Vad mer ska jag säga än att jag ällllsskkkar lära ut och få se glädjen hos andra när de lyckas med de dem gör och utvecklas.

På detta har jag hunnit fixa lite på gården med. Har grävt med en jekla spade och använt en kratta för att jämna till ena lång sidan utanför paddocken. De ska kastas gräs och stängslas in. Så skönt att ha de klart och gräset är inhandlat 💪

Till sist så har vi fixat så en annan gör vid det sista av paddocken. Det ska hända denna veckan och ja gör de inte de så blir jag nog skogs tokig🙈 Och imon anländer äntligen containern som vi ska ha gödsel i. Min älskade Jocke är klar med elen i garaget så i veckan börjar han på elen utomhus. Jag hoppas innerligt att de fortsätter framåt nu✊✊

Likes

Comments

Garage festen vi hade igår som var helt löjligt rolig. Så mådde ja inte så dåligt idag som jag planerade att må 😆
Så i stället på morgonen när jag gick upp så bestämde jag mig för att longera Thyara lite lätt i paddocken. Jag har min teori att hon blir spänd i galoppen och slog om pga av de och att hon över samlar sig. Och mycket riktigt gjorde hon de i longeringen med. Men då dre jag på henne så hon galopperade på framåt. Sen fick hon rulla på tills hon släppte ner nacken och började tugga. Detta gjorde jag i båda varven och till slut var hon super fin och avspänd i samtliga gångarter.

Imorgon blir de en tur i skogen och på tisdag paddocken. Men innan passet på tisdag ska hon longeras i galoppen så hon inte är så spänd. Allt bottnar nog i muskel minnet på fröken då allt sakta säkert bara blir bättre.

Nej nu blir de sängen. Sabina kommer med sin häst Bella imon tidigt på morgonen. Ska rida igen om henne men mer om de imon 😙 Hoppas ni alla haft en super helg.  🍀

Likes

Comments

Ringer 6.00 imorgon.

Men ja är inte i säng förens nu. och ja kunde inte låta bli att kika inom. Min app på telefonen har strulat och ja har inte haft tillgång till datan så har inte lyckats uppdatera.🤔

Anyway, Thyara blir bara bättre och bättre. Min klump i magen växer sakta bort och ja kan börja andas ut. Jag red Thyara i paddocken i onsdags. Första gången på 4 veckor. Givetvis utan sporrar. Hon bet sig fast i höger tygeln som hon gjorde innan jag var iväg och kastade ut bogen i höger varv. Skillnaden nu var att hon inte alla fick panik när jag tog i höger tygeln utan ångade mest på. Och så klart kom ja inte åt höger bogen ordentligt då hon inte tog min skänkeln. Men efter Oehört mkt om och men så släppte hon höger tygeln lite åt gången. Till slut gav jag mig och fick känna mig nöjd. Sen vilade hon igår och idag red jag henne här hemma i paddocken.

Dem har fortfarande inte fixat paddocken och jag är totalt vansinnig. Så nu har jag hört av mig till en annan som så fixa de sista nästa vecka. De som ska göras är att putta ut 2 högar med topp lager sen använda laser för att få paddocken jämn. Alltså inte ens en dags arbete.

Men de går att rida i den gamla delen samt 5 m till och wow vilken skillnad bara de gjorde. Thyara bet sig fast lite i höger tygeln men idag hade ja en liten sporre så ja ställde henne ut och puttade in bogen. Och sen , ja du jekel va hon rörde sig. Hon bara flög fram och ja kände hur hon lossnade i hela kroppen och kom fram till båda tyglarna. Helt underbart att få känna den känslan igen 💖 I galoppen har vi kommit in i någon ond cirkel. Hon blir så spänd så spänd och ja kom på mig själv att bara bromsa henne hela tiden. Och drar henne i innertygeln så hon blir låst. Detta gör att hon har börjat slå om bak. De har hon aldrig gjort innan. Men min Equitherapt hittade stora låsningar på höger sida i länden så ja tror hon kopplar det till de med 🤔 Så efter lite över läggande gav ja henne längre tygel och lät henne galoppera på framåt. Höll henne rak i kroppen och lät bli inner tygeln. Och vips så galopperade hon på helt okej. De ända är att hon blir springig så ja måste hitta ett mellan läge. Sen är planen att låt henne sträcka mer på henne och inte samla upp henne.

Och för nöjets skull så kom bästa Jessica på besök och överraskade Sollan. Hon tog Sollan på en barbacka tur. Haha Sollan var helt lyrisk och försökte dra iväg lite lätt i trav emellanåt. Hon är ju inte riden på över 4 månader 🙈 Men lika snäll iaf. Tror hon lever länge på detta tillfället 😍

Likes

Comments

För att få Thyara att må bra igen är att jag introducerades för DR.SCHATTE !

Efter att pratat massor med Linda och Eva samt läst på om deras produkter så bestämde jag mig för att vilja ge de en chans. Inte nog med att jag ville ge de en chans så fick jag även äran att bli en del av dem. Jag har fått ingå i en test panel där jag får hem produkter som jag sedan utvärderar efter jag använt dem. Än så länge har jag inte blivit besviken på någon av alla produkter jag har av dem.

Thyara fick börja med ganska många produkter redan ifrån början då hon var så fördärvad inne från och ut. Alla Dr.Schattes produkter är baserade på växter och örter ifrån våran egna natur.

Tänkte presentera de produkter jag använt ifrån början.

Grunden som hon ska gå på hela tiden är Örtmix 32% Urosonne.

Den förbättrar hårremmen, ökar stresstålighet och stärker återhämtningsförmågan. Dessutom stärks immunförsvaret och ämnesomsättningen stimuleras. Hemligheten ligger i den kombination av örter som används. För att nämna ett par Mariatistel, Brännässla, Rölleka. Tillsammans säkerställer de behovet av mineralämnen, spårämnen och vitaminer.

Kisel

Kiselpellets som i första hand stärker senor, ledband och ligament men också har en positiv effekt på hov, hud och hårrem. Används med fördel då hovar är svåra att sko på grund av att de spricker och splittrar sig (som kexchoklad). Ytterligare positiva effekter är att underlätta för hästen vid fällning, samt sättning av hårrem och inte minst vid sommareksem.

Tarmbalans

Återbildar och stödjer normal tarmflora, snabbverkande för en normal avföring, aktiverar magens lymfsystem, verkar skyddande samt stödjer nybildandet av mag- & tarmslemhinnan. Stöd vid foderbyten, tarmvatten, mag/tarm infektioner. Produkten kan ges i dels intensivkur samt långtidsbehandling.

Vitamin Kick

Ger en fullmatad Vitaminkick (Herbavit) som stärker motståndskraften och gynnar hudens ämnesomsättning. Vitaminreserverna byggs upp och ämnesomsättningen stimuleras. En vitaminkur minskar även muskel stelhet och hudömhet som kan uppkomma vid sättning och fällning av hårrem samt genom utsöndring av slaggprodukter. Tillskott av vitaminer är en förutsättning för sundhet, många gånger krävs extra tillförsel, exempelvis när fodret kanske inte innehåller basbehoven och vid foderbyten eller efter sjukdom. Vitaminkick (Herbavit) säkerställer behovet av vitaminer och återställer hästens hälsa och kondition mycket snabbt efter exempelvis infektioner.

Efter att använt dessa produkter i 1 månad så såg hon redan ut såhär:

Understa bilden är tagen först och den översta bilden är tagen en månad efter jag började med Dr.Schattes produkter😃Visst är det ett helt fantastiskt resultat ?? Jag är mer än jätte nöjd med produkterna. Dem är dryga, man ger en oehört liten mängd och dem har super service. Svarar på alla frågor och bollar fram de bästa alternativen för att DIN häst ska fungera som bäst. Dem har så många produkter och jag vill helst skriva en hel novell till om allt. Men detta är en början och mer inlägg komma skall :) Checka in deras sida här : http://www.drschatte.se och bara kommentera om ni vill veta mer :) Deras produkter har gjort underverk och nästa inlägg berättar jag vad som blivit bättre. 👌👌💪

Likes

Comments

Som vi alla vet så badar Sollan i badkaren som vi har vatten i på sommaren. Detta gör hon för att det är varmt. På hösten och vintern brukar hon låta dem vara. Men nu ifrån ingenstans har hon börjat plaska i dem. Jag tänkte hon var kanske för varm så tog av henne regntäcket och lät henne gå naken. Men nej, inte ens de hjälpte. Nu gjorde hon de bara för att. Så till slut så tröttnade jag.

Jag tog en arbetsbänk, 2 tunnor och 1 vatten hink till hagen. Satte de 2 tunnorna på bänken och hinken under så Casper skulle ha ngt att dricka i. Och vet ni, 3 dagar har gått och dem still standing på bordet. 😎 Nu hoppas jag hon inte kommer på något sätt att välta dem. Skam den som ger sig 💪

Likes

Comments

Eftersom det är så himla länge sedan jag skrev detta inlägget så postar jag upp det igen. Jag tänkte nämligen berätta för er vad jag har fått äran och bli och hur Thyara mår idag i kropp och knopp. Stay tuned, i veckan får ni se :)Jag sliter alltid häcken av mig och ger hela mitt hjärta till mina älskade hästar. Men under året som gått har älskade Thyara varit så sjuk. Allt började inne från. Hon fick svamp på hela kroppen och tappade massor av hår, efter detta fick hon sådan hemsk mugg så hon blev halt, veterinären sa det var en av de värsta muggen han sätt. Efter detta så tappade hon all sin vikt och även muskler. Prover togs och de visade sig vara blod mask som ställt till det. Hon blev avmaskad men kroppen var ju redan sönder invändigt så hon fick sedan klåda som hon kliade upp sår och på detta fick hon Lymfangit i hennes vänstra framben. Det var här jag tog kontakt med.......

Likes

Comments

Ta mig en tur på älskade Thyara innan jag började på 2 a natten. De duggade smått ute men de var hiskeligt varmt. Jag bestämde mig för att inte ha ngt ländtäcke på. Det var en bra ide att strunta i de, hehe. Thyara var lugn till en början men sen när vi skulle trava skulle de gärna gå i 190 och lyssnade inte på några förhållningar eller liknande. Men efter ex antal över gångar och jag fått med hennes rygg så blev allt mycket bättre. Det jag ändå är bekymrad över är att hon biter sig fast i höger tygel än och blir lätt frustrerad när jag tar i den. Men hon är ju igenom kollad nu så de ska inte vara något direkt. Jag får ge henne några pass till för just nu kan jag inte utesluta om de e muskelminnet eller om det är något annat som stör henne. Hon är ju trots allt skrittat i 2,5 vecka och under dessa veckor har jag bara ridit rakt fram och böjt igenom hennes hals. Men jag har inte fått jobba igenom hennes kropp. Så ska försöka ha is i magen och se hur de urartar sig. Thyara var i vilket fall oehört lycklig över att äntligen få röra på sig :)


Imon kommer Marika ifrån MJs hästsport ut till mig. Min elev Gabba ska prova ut en sadel så dem kontaktade Marika. Marika är hon som provade ut equipe sadeln till Sollan jag har. Men nu eftersom Sollan inte går så ska Thyara få ta över den på heltid. Problemet är att den ligger som en påse skit utan paddarna jag har. Så hon ska kika på hur eller om vi kan lösa problemet. För något sätt ska de lösas för jag vill inte skiljas ifrån min sköna :) Så 16.00 anländer hon och Gabba för utprovning. Och inte nog med de, jag ska ut och jogga Thyara igen så håll tummarna hon e bättre då :)

Likes

Comments

Timmarna smyger sig på och jag ska snart gå av mitt jobb pass , 1/2 nätter.

Gårdagen blev inte som planerat då migränen attackerade. Tycker den här blivit mer ofta igen så ska boka in en ny tid till läkaren och se om vi ska ändra ngt på medicinen.

Detta medförde att de blev ingen ridning alls igår, inte någon engelska lektion heller. Jag fick helt enkelt prioritera att ta de lugnt och försöka sova igen om dagen. Peppar peppar så hade migränen försvunnit till de var dags för jobb.

Men nu hoppas jag att jag tyar ta en tur efter jag sovit en stund innan natt 2/2 drar igång. ✊

Inatt ska jag äntligen vrål läsa igenom era bloggar som kommenterar 😍😍

Likes

Comments

Gudarna för att jag får börja jogga igång Thyara imon.

Idag på skritt turen gick de närmare 290 och jag fick näst intill jobba henne hela rundan i skritten med övergångar och ställa henne i halsen. Hon var totalt livrädd för både de ena och de andra. Ändå red vi den rundan 2 dagar tidigare. 😒 Imon får jag ju som sagt börja jogga henne. Men de dumma är att jag kanske inge hinner med det. Jag ska jobba natten, lägga ett pannband sen ska jag till skolan mitt på dagen och skriva en Eng uppsats i 90 min🙈 Men jag hoppas på ngt vis hinna trycka in en liten runda så hon får lufta sig.

Likes

Comments