Header

Förra året skapade jag en lista på saker jag skulle göra år 2016. 2016 var ett omtumlande år med många förändringar men kanske främst insikter. Ett år där jag har landat i mina svagheter och styrkor, lärt känna mig själv och jobbat mig uppåt.
År 2017 kommer att bli de mest kreativa år någonsin för mig. Ett år fullt med projekt och vad jag tror kommer att bli ett rejält startskott för framtida produktioner. Såhär såg förra årets planer ut och de som jag faktiskt genomförde är struket med rött:

Planerna för år 2017 kommer att se ut såhär:


Likes

Comments

Bytt boende här i månadsskiftet. En inte alltför slitsam process men då jag var rejält förkyld blev flyttkartongerna förstås aningen tyngre. Den nya lägenheten har fönster mot stadens köpcentrum och bilar susar förbi oftare än vid det tidigare boendet. Trivs, det gör jag. Vi har köpt mycket nytt vilket brer på känslan av att lämna det gamla bakom sig. Jag tror att till och med katterna har funnits sig.Likes

Comments

View tracker

Jag har länge tänkt att skriva lite om svårigheter efter personnummersbyte och nu har jag äntligen tid.

Det första jag gjorde när det nya numret kom var att gå till banken. Jag klev in på Swedbankkontoret med ett personbevis i handen samt mitt körkort (Ej nya). När jag väl fick träffa en bankman talade hon om att de inte kunde lösa situationen på grund av att jag måste ha ett nytt legg med rätt personnummer på. Personbeviset gällde alltså inte. Knatade ut och gick direkt för att ta foto för tillverkning av nya körkortet.

Beställde blanketter på nätet för körkortstillverkning. Fick efter någon vecka hem blanketten. Skulle precis skriva på när jag såg att det stod fel personnummer och mellannamn. Beställde nya på nätet och tänkte att det kanske inte hade gått igenom på Skatteverket ännu.

Loggade in på Skatteverket och kollade så att uppgifterna stämde, de gjorde dem inte. Både mitt gamla namn och personnummer stod kvar. Mejlade Skatteverket men fick till svar att uppgifterna bara kan ändras om mitt BankID har det nya personnumret. Och det måste fixas på min lokala bank.

Fick hem de nya körkortsblanketterna och där stod nu rätt personnummer men fel mellannamn. Beställde återigen nya. Fick hem dem några dagar senare och äntligen stämde alla uppgifter. Skickade in och väntar nu på nya körkortet så att jag kan gå till banken och förhoppningsvis få rätt uppgifter där, så att jag i sin tur kan kontakta Skatteverket och ändra alltsammans. Det känns lite som Pettson & Findus och Pannkakstårtan...

Igår när jag skulle hämta ut Nebido på apoteket fanns det inget recept i deras system. Inte särskilt konstigt med tanke på att jag enligt systemet inte existerar på mitt nya personnummer. Apotekaren kunde givetvis ha vägrat att ge mig testosteron i och med att jag kunde varit vem som helst, men hon var mycket tillmötesgående och skrev över mitt recept på mitt nya personnummer. Förhoppningsvis fungerar det även nästa gång jag ska hämta ut.

När jag ringde och bokade tid till VC och knappade in mitt personnummer i deras telefonkö tänkte jag vara smart och tog mitt gamla med tanken om det nya inte kommer finnas i deras system. Då ringde sköterskan upp och meddelade att det gamla numret inte fanns kvar, och att jag numera stod på det nya. Snacka om att det är olika överallt. Förvirrande.

När jag idag kom till VC för att ta min spruta räckte jag fram mitt gamla körkort men då fanns givetvis ingen tid bokad till mig, för den här personen fanns ju inte i systemet. Hon frågade om jag bott utomlands i många år och nu kommit tillbaka till Sverige. "Det skulle ju ha varit något, men jag har fått nytt personnummer" svarade jag.
Hon blev förvirrad och slog in mitt nya istället och där fanns jag ju med en tid 9:40. Men det är samma sak där. Hade hon inte trott på mig kunde hon med all rätt nekat mig tiden.

Det här är vad som hittills har blivit krångligt och då har jag inte ens försökt att kontakta skolor för studieintyg, försäkringar och elbolag, hyresvärden och diverse företag. Fick också meddelande om att mina föräldrar kanske inte står som föräldrar till mig längre, och det behöver ses över. Ska ta det med läkaren på Karolinska nästa vecka. Jag har nämligen äääääntligen fått en tid för provtagning och kontroll av mina effekter på testosteron.
Likes

Comments


Har så mycket att göra gott folk så ni anar inte. Bra saker, men... mycket!

Vår nya kortfilm "Spelar roll" kommer att dra igång på riktigt efter Novemberfestivalen. Det är i slutet på november och detta har vi längtat till sedan finalen i Nyköping. Jag talar förstås om "Felix betyder lycklig" som tävlar sista gången nästa månad. Vår fösta kortfilm som ProudPictures, vårt lilla hjärtebarn. Vi är så spända.

Nästa år fyller Katrineholm 100 år och Perrongen 5 år. Det blir kalas, bokstavligen talat! MOGAI (hbtq-hänget jag jobbar med) står bakom projekt PRIDE Katrineholm och det är jag plus två till som planerar stadens första pride. Tänk att jag så många gånger drömt om att skapa en egen pride och så kommer tillfället på det här viset. Ett bevis på att livet kan te sig lite hur som helst.

Imorgon är det fotografering inför just 100-års jubileumet och det är något jag bland annat styrt upp med. Även det kommer att bli i regnbågens färger.

Det är så mycket projekt och dylikt att jag inte riktigt hunnit med att grotta ner mig i personnumret. Väntar fortfarande på förnyelse av körkortet. Behöver boka tid för spruttagningen också som ska göras typ...nästa vecka? Kontakta min endo och min kirurg är också lite kris då jag inte varit kallad till efterkontroll för masto (som ska ske efter 6 månader) och inte tagit blodprov sen jag började med testosteron (Som ska tas med jämna mellanrum). Lite bortglömd i vården har man nog blivit.

Likes

Comments

Nu är det mycket på gång!

Jag arbetar 50 procent på Kulturhuset Perrongen men nu har det blivit lite mer de senaste veckorna. Det är roligt och jag trivs väldigt bra i och med att man arbetar kreativt samt i projektform många gånger. Mina två favoriter. Bemötandet här är något helt annat än på mina tidigare arbetsplatser och jag behöver inte känna att det är psykiskt påfrestande.

Förutom jobb fortsätter ProudPictures att planera film. Just nu ligger kortfilmen "SPELAR ROLL" på bordet och där är jag medregissör samt manusförfattare. Även denna film följer givetvis samma tema som alla våra filmer, HBTQ i någon form. 

I övrigt flyttar jag och Kevin om 6 veckor, jag och några polare har föreläst om HBTQ på en skola, sökt matte 2b igen och hjälper Kevin med sitt pluggande så mycket jag kan. Någonstans i detta ska jag även fortsätta kämpa för nya ID-handlingar som visar sig vara lite klurigt. 


Likes

Comments

Inleder mitt nya arbetsschema idag vilket innebär att jag slutar 19.30. Det känns bra. Händer så mycket intressanta projekt som ska roddas med och projekt är som bekant verkligen min grej. I övrigt påbörjas processen att byta personnummer överallt. Gjorde ett försök på banken förra veckan men där måste jag ha fått mitt aktuella körkort först för att de ska kunna gå vidare i ärendet. Det gäller att ta alltsammans i rätt ordning.


Likes

Comments

Vilken god morgon, på riktigt. Fick mitt namnbevis som bekräftar att jag nu och för alltid heter "Julian Erik Yderbo". Det är så fint. Erik är kopplat till mig på många sätt. Främst via morfar/farfar men namnet talar till mig på ett kungligt vis också. Hertig Erik hette nämligen en av Ladulås tre söner. Håtunaleken (Nyköpings gästabud) har alltid varit ett litet sidointresse sedan jag var med som statist i den årliga musikalen "Nyköpings gästabud".

Med det sagt så är jag nöjd över mitt val.

Nu väntar ett stort arbete med att ändra alla mina handlingar, intyg och papper där mitt namn står/stått samt mitt personnummer. 

Likes

Comments