Header

Nu är det mycket på gång!

Jag arbetar 50 procent på Kulturhuset Perrongen men nu har det blivit lite mer de senaste veckorna. Det är roligt och jag trivs väldigt bra i och med att man arbetar kreativt samt i projektform många gånger. Mina två favoriter. Bemötandet här är något helt annat än på mina tidigare arbetsplatser och jag behöver inte känna att det är psykiskt påfrestande.

Förutom jobb fortsätter ProudPictures att planera film. Just nu ligger kortfilmen "SPELAR ROLL" på bordet och där är jag medregissör samt manusförfattare. Även denna film följer givetvis samma tema som alla våra filmer, HBTQ i någon form. 

I övrigt flyttar jag och Kevin om 6 veckor, jag och några polare har föreläst om HBTQ på en skola, sökt matte 2b igen och hjälper Kevin med sitt pluggande så mycket jag kan. Någonstans i detta ska jag även fortsätta kämpa för nya ID-handlingar som visar sig vara lite klurigt. 


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Inleder mitt nya arbetsschema idag vilket innebär att jag slutar 19.30. Det känns bra. Händer så mycket intressanta projekt som ska roddas med och projekt är som bekant verkligen min grej. I övrigt påbörjas processen att byta personnummer överallt. Gjorde ett försök på banken förra veckan men där måste jag ha fått mitt aktuella körkort först för att de ska kunna gå vidare i ärendet. Det gäller att ta alltsammans i rätt ordning.


Likes

Comments

Vilken god morgon, på riktigt. Fick mitt namnbevis som bekräftar att jag nu och för alltid heter "Julian Erik Yderbo". Det är så fint. Erik är kopplat till mig på många sätt. Främst via morfar/farfar men namnet talar till mig på ett kungligt vis också. Hertig Erik hette nämligen en av Ladulås tre söner. Håtunaleken (Nyköpings gästabud) har alltid varit ett litet sidointresse sedan jag var med som statist i den årliga musikalen "Nyköpings gästabud".

Med det sagt så är jag nöjd över mitt val.

Nu väntar ett stort arbete med att ändra alla mina handlingar, intyg och papper där mitt namn står/stått samt mitt personnummer. 

Likes

Comments

Idag kom det, det nya personnumret. Fyra ganska enkla siffror som låter bättre än mitt tidigare. I samband med det nya numret har jag precis ansökt om ändrat mellannamn till PRV. I dagsläget heter jag Julian Karin Yderbo, men så fort ansökan har gått igenom kommer det istället vara Julian Erik Yderbo. Erik kommer från farfar och morfar. Det känns komplett. Äntligen kan jag byta körkort och alla handlingar. Knyta ihop säcken.


Likes

Comments

​Om 3 veckor öppnar ansökan till matematikkursen igen. Matte 2b. Tänk att det ska vara så förbannat krångligt att få den behörigheten. Det är allt jag saknar för att söka till socionomutbildningen. Känns som att jag snackat om detta i ett tiotal år. Gjorde ett försök på matte 2 för en tid sedan och det ångrar jag visserligen inte trots att jag inte klarade slutprovet. Det var nyttigt att ha nosat lite på det. Den här gången ska jag förhoppningsvis inte göra film, ha två arbeten och massa andra sommarplaner när jag ska läsa den i höst. Dessutom har jag en polare här i stan som är duktig på matte och som eventuellt ska försöka få in det i huvudet på mig as well. 

Om några dagar kommer inslaget som Metro gjorde upp. Vad jag förstått har det gjorts en liten artikel samt ett tv-inslag. Ska bli spännande att se slutresultatet. 

Vilken dag som helst kommer mitt nya personnummer också. Äntligen kan jag byta mellannamn, körkort och andra papper!

 

Likes

Comments

Med hösten så kommer förkylningar vilket gör att vi är flera personer kort på jobbet. För oss betyder det mycket jobb. Om några veckor drar även Perrongen igång med HBTQ-caféet Mogai (Där jag arbetar) så det krävs ganska mycket planering och tid inför öppningen. Det känns som att jag inte gör annat än att jobba just nu. Därför är helgerna så viktiga.
I helgen var jag, Ella och Kevin i Örebro och letade efter lite småsaker. Skor till Kevin bland annat. Några skor hittade vi inte men Ikea finns i Örebro. Behöver jag säga mer..? I söndags såg vi Hitta Doris på bio och jag har väl aldrig riktigt varit ett superfan av Hitta Nemo, men filmen var okej. Gick absolut att njuta av.

Nu ska jag sätta mig och planera Mogai's öppning inför mötet imorgon eftermiddag på Perrongen. Kevin har börjat sin 2 år långa kamp att plugga upp betygen så det är troligt att det är vad han kommer ägna sig åt ikväll. Skulle lyssnat på Pippi. "Jag vill aldrig bliva stur".

Likes

Comments

Skriver för första gången från min mobil. Det känns...modernt.

Ligger utslagen på sängen och dricker Chai. Det hör inte direkt till vanligheterna. Idag har jag cyklat på jobbet vilket var skönt. Mycket post så det blev dubbelt så många buntlådor mot vad det brukar vara. Lite tungt men möjligtvis behövligt.

Direkt efter jobbet hann jag inte mer än att svida om och sticka iväg på jobbmöte på Perrongen. Känner mig dock alltid så välkommen där så tungt vill jag inte påstå att det är.

Vilket för oss tillbaka till mitt nu horisontella läge. Så trött. I helgen går vi förmodligen på Finding Dory men det är också så långt i ansträngning jag tänkte sträcka mig. Med vänlig hälsning en fullkomligt slut Julian.


Likes

Comments

Jag är ingen ytlig person. Jag talar mycket hellre om teorier, världsbilder och funderingar än vädret. Jag har svårt att ta ren fakta utan att förstå vad som ligger bakom den. Vad i processen som har lätt till just DET svaret. Jag har alltid framställt mig som en person med 100 procent kreativitet och 0 logik, men på senare tid har jag förstått att så inte är fallet. Visst är jag logisk. Det som har gjort det svårt för mig att se det är att jag struntar i logiken många gånger. Jag vet hur det ligger till, men jag väljer att försöka hitta nya vägar ändå. Ny fakta.

När jag var barn var jag totalt uppslukad av Bamse. Jag prenumererade på tidningen i många många år, men en annan tidning jag också läste flitigt och hade på prenumeration var Illustrerad vetenskap. Jag älskade den. Älskade att få tal av långa och intressanta texter som inte fanns att hitta i Frida- eller Juliatidningar.

Igår fick jag en prenumeration på Illustrerad vetenskap igen. 12 nummer. 12 nummer av djup och intressant läsning. Fan vad jag ska bilda mig. Om du gillar att snacka teorier och diskutera så måste du skriva till mig. Alright?


Likes

Comments