- Bethina Dallmann
Inspo
View tracker

Denna morgonen kände jag för att göra en syrlig spenat smoothie. En nyttig och god smoothie som mättar magen. Jag samlade ihop lite saker som jag hade hemma och mixade ihop allt. Resultatet såg väldigt tråkigt ut, en brun liknande färg som inte alls såg särskilt frestande ut. Jag bestämde mig för att piffa upp blandningen med en halv blodapelsin klyfta på toppen.

Du behöver:

0,5 banan

4 dl vanilj yoghurt (fungerar med naturell också)

En näve spenat

Citronsaft från en halv citron

2 msk honung

En näve bär (valfria)

Du lägger i alla ingredienserna i en mixer och mixar samman allting.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Denna kvällen fick jag ett enormt sug efter något att bara tugga på.

För mig har det alltid blivit chips eller godis i en liten skål men idag kände jag för att prova någonting nytt eftersom på sista tiden har en tanke slagit mig kring att småäta. Jag har perioder då jag bara småäter, jämt så varför kan man inte småäta nyttigt?

Det går tusen gånger snabbare att ta fram chipspåsen ur skafferiet och hälla upp det i en skål än att ställa sig och bre en smörgås och enligt mig är det mycket godare att äta chips istället för ett äpple. Men just idag löste jag detta problemet!

Jag testade att haka på trenden ''nötter med honung och sesamfrön.'' Det är otroligt gott, speciellt honungen som gör det där lilla extra.

Du behöver:

Nötter, kan vara vilka som helst. (Osaltade)

sesamfrön

salt

honung

Tillagning:

Sätt på ugnen på 150°c. Lägg så mycket nötter du vill ha på en plåt. Sedan häller du flytande honung över nötterna. Tillsist toppas nötterna med sesamfrön och lite salt. Sedan stoppas nötterna in i ugnen och får stå där i 7-8 minuter.

Voilá, nu har du ett riktigt gott tilltugg!

Tips: Va inte snål med honungen.

Likes

Comments

View tracker

Första idrotts passet utomhus, check!

Direkt på morgonen har jag idrott och idag ska vi ha första passet utomhus.

Vi ska spela brännboll, jippy! Inte för att jag är speciellt duktig på brännboll men jag tycker det är väldigt härligt att bara få vara ute och leka lekar med klassen.

Dock finns det ett litet problem och det är att jag har inga skor! Så jag ska spela brännboll med mina vanliga skor och vi får se vad det ger för resultat ...

Likes

Comments

Godmorgon! I år känns det verkligen att våren kommer efter valborgsmässoafton. Det märkte jag redan igår då det var bar himmel och varm luft. Lika härligt väder idag med eller vad säger du? Har du också haft fint väder efter valborg i år?

Håll tummarna för mig idag! Tanken är att jag ska hålla det där argumenterande talet idag. Min lärare kommer inte att bedöma det jag ska prata om utan min retorik kommer att sättas på prövning. I vanliga fall tror jag inte att jag har några problem när det kommer till retorik men idag är det ett problem då jag ska hålla ett tal inför hela klassen och då måste jag verkligen måste plugga in allt jag skrivit och inte missa en detalj för då blir det fel. Det jag har kommit fram till är att jag måste sluta tänka så mycket och det är svårt.

Har du några tips?

Likes

Comments

Ska du ha trerätters hemma nästa helg? ElIer vill du bara göra kväklen lite speciell?

Igår åt jag en utsökt förrätt. Väldigt enkel att göra och smakar underbart. Ett fåtal ingredienser behöver du och oerhört enkelt att göra.

Du behöver

4 st rostbröd (utskurna i cirklar)
4 msk smör
100 g getost (skurna i bitar)
50 g pinjenötter
12 blad ruccola
4 tsk honung
4 tsk balsamico vinäger

Gör så här;

1. Rosta brödet hastigt i stekpanna med smöret. Lägg brödet på en plåt för att sedan lägga på getosten ovanpå brödet. Strö över pinjenötter. In i ugnen ca 5 minuter tills getosten smält lite.

2. Lägg några blad ruccola på och dekorera både den varma toasten och tallriken med honung och balsamicovinäger.

- Receptet är taget från;

http://www.koket.se/evelina___norrkoping/forratter/mjol/varm_toast_med_getost_och_rostade_pinjenotter_med_smak_av_honung/

Likes

Comments