flowers, daisy, and black and white-bild

Älska, älska inte, älska, älska inte
Blogga, blogga inte, blogga, blogga inte

Något åt det håller cirkulerar i min hjärna dagligen. Jag vill blogga men samtidigt är det rätt så jobbigt, på sitt sätt. Då jag måste komma på något som jag tror intresserar personer, samtidigt är det därför jag bloggar? För att på läsare? Jag skulle vilja tro att det är för min egen skull jag gör det, vilket det är till en viss del, men samtidigt blir man besviken ifall ingen läser ens blogg. Samtidigt som jag vill att ingen ska läsa min blogg för då blir det inte lika mycket "press". Samtidigt som jag samtidigt använt ordet samtidigt otroligt många gånger nu så skriver jag för att det kan vara skönt att få ut sig en del saker ut hjärnan. Men jag kan ju inte skriva om vad som helst, jag kan inte nämna vilka namn som helst, eller adresser då jag inte vill att folk ska kunna få reda på var jag bor sådär superenkelt. Det hela är en otrolig svår balansgång som jag har fallit av ett antal gånger, därefter inga blogginlägg på länge, nu kanske jag är uppe och håller balansen bara för att trilla av om någon sekund. Alltså för att sammanfatta har jag ingen aning om bloggandet är för mig, ingen aning om jag kommer fortsätta, ingen aning om jag kommer sluta osv. Men tills eventuellt nästa gång, hare bra!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det här med vårat betygssystem må vara en "gammal" sak men den är ändå himla viktigt att fortsätta uppmärksamma tycker jag. Varför ska vi elever kämpa häcken av oss, plugga tills vi går in i väggen, för att i slutändan är det ändå inte tillräckligt bra. Det är i stort sätt omöjligt att få ett A, visst jag ska erkänna jag har fått en del A:n i högstadiet men aldrig i slutbetyg för då har det varit ett prov som man fick bara lite pytte lite sämre på, eller man var inte tillräckligt duktig på räcka upp handen, eller för dålig på uttal i språk o.s.v och då förstår det allt. Nog känner jag folk som har fått A i slutbetyg också men då har de personerna inte gjort annat än att plugga i stort sett och nog måste vi få något liv utanför skolan också, eller? Är det meningen att vi ska plugga tills vi somnar av utmattning? Vi går alltså i skola i ca 5 timmar har jag för mig, plus att jag då åker buss så jag åker vid sju på morgonen och kommer hem vid fem på kvällen varenda dag. Då är det tänk att jag ska fortsätta med skolan och plugga på egen hand. Hur ska jag då hinna med att slappna av? Om vi nu säger att jag lyckas få A i varenda ämne vad är meningen med det då, jo för att vi ska plugga vidare ännu mer för att sedan få ett jobb. I högstadiet var allt jag tänkte, måste få så höga betyg som möjligt så jag kommer in på det gymnasium jag vill. Jag ser inte någon mening med att vi ska plugga så hårt endast för att överleva. För får du inte bra betyg kommer du kanske inte in på det gymnasium du vill och då kanske du blir super skoltrött och hoppas av skolan vilket i sin tur leder till att du inte får något jobb och utan jobb kan du inte betala för boende, mat eller kläder vilket är rätt så viktiga saker. Det jag försöker få fram är att jag tycker det sätts en sån stor press på oss då vi bara är kring 16 år. Redan vid 16 årsålder ska vi bestämma vad vi vill jobba med i framtiden och därmed välja "rätt" gymnasium. Hoppas att ni förstår vad jag menar. Godnatt!

Likes

Comments

Det känns som om jag har väldigt dålig på att blogga. Vilket beror på att skolarbetet har ökat mer och mer och då fokuserar jag hellre på skola och kompisar än att skriva ett inlägg. Men jag ska försöka så gått jag kan ändå. Denna kväll har spenderats med min kompis, vi hade väldigt kul och började med Slender och sedan lite allmänt prat och skratt.

Jag kommer inte skriva så mycket mer i detta inlägg då jag skypar med en kompis och han vill nog att jag ska vara lite social i alla fall. Hur som helst kommer det dyka upp ett "åsikter/funderings-inlägg´´ snart då jag tycker de är lite roligare att skriva och säkert lite roligare att läsa men vad vet jag. Godnatt!

Likes

Comments

Minns knapp vad som har hänt sedan sist. Har knappt haft en lugn stund och när jag väl har haft det har jag utnyttjat det! Men kan försöka ta detta ett steg i taget. Jag och min kompis fick vara med om en helt fantastisk sak. Skolan hade slutat och vi gick till ladugården för att kolla till våra kalvar. Då fick vi veta att en ko skulle kalva, vilket vi fick se. Detta var då bara någon dag efter att kalven hade fötts.

En annan dag fick vi se mus-bäbisar. De var så otroligt söta, och små! Ena musen var mindre än min tumme, som ni kan se på bilden här nedan. Även kaniner var där denna lektion.

Vi har även fått välja varsin sugga (mamma-gris) nu också för att hon snart ska få kultingar (gris-bäbisar). Då ska vi ta hand om både suggan och kultingarna. Mer då? Jo vi har spelat Slender vilket har varit super kul! Vi har satt oss i ett litet klassrum, gjort det så mörkt det går och sedan spelat med högsta volym. Det är så mycket spänning i det spelet. Älskar det! Sedan i fredags var jag på stan med en kompis från min lilla by vilket var trevligt. Vi avslutade kvällen med mys med hennes hundvalpar och en Star Wars film. Vilket resulterade sig i att jag typ började gråta för att min kompis är så oallmänbildad när det kommer till Star wars. Vissa saker ska man bara veta om den filmen, tex hur man säger Obi wan Kenobi...

I alla fall. Denna vecka har gått fort, ätit kinamat, badat och måste nu packa då jag nog ska på jakt i helgen för första gången. Ska fara till min morbror och säkert hjälpa till och jobba lite hos han då han äger ett litet gulligt hotell. Så ha det bra tills nästa gång, vilket nog inte kommer bli i helgen...

Likes

Comments

Okej nu ska ni få höra om en otroligt dramatiskt upplevelse, ja mer dramatisk än när jag blödde näsblod faktiskt😉 Det började då såhär...Min sista lektion på måndagseftermiddagar är "Djuren i naturbruket" där vi började med att gå ut på åkrarna och leta efter våran "mamma", alltså våran kalvs mamma. Därefter vi gick tillbaka till ladugården för att väga våra kalvar. Allt gick hur bra som helst tills min kalv skulle ur vågen...Jag hinner då inte upptäcka att grimman har farit av kalven så när jag tar tag i snöret står jag bara med grimman i handen och kalven springandes ifrån mig. I full panik hinner jag få tag på kalven, som vägde ca 108 kg, men den fortsätter ju bara springa. Jag skriker åt min lärare att jag inte hann upptäcka att grimman hade lossnat men på något sätt så lyckas jag och min lärare tränga in den i hörnet. Problemet var att vi hade hunnit komma utomhus, så de var hörnet på ladugården på utsidan...Men jag går fram för att en än gång sätta på grimman då kalven blir rädd och puttar om kull mig för att sedan springa ut på gården. Nu är det kört tänkte jag. Vad gör man egentligen när en kalv som är väldigt snabb har påbörjat sin färd från ladugården. Min lärare tänker som tur är inte på det sätter utan springer i kapp den och ställer sig framför. Sedan får jag komma långt på sidan för att försöka valla in den. Som tur är kommer det även en till djurskötare och hjälper till. Men det är ändå inte enkelt att valla en rädd kalv på 3 personer. Efter väldigt mycket springande och flåsande lyckas vi få den närmare och närmare ladugården. Och till sist får vi in den. Grimman hade däremot farit av i den enda vatten/gyttja-pölen på hela gården, men det var bara att slita upp den och snabbt försöka lista ut vars snöret skulle och få på den på kalven. Självklart lyckades kalven trampa på den del av skon där jag inte har stålhätta, vilket verkligen inte är en stor del. Men det känns inte ens längre så det är lugnt. Ja nu var vi framme vid slutet av denna historia. Grimman höll på fara av igen, men som tur var upptäckte min lärare det i tid så vi hann rätta till det. Jag lärde mig i alla fall något, från och med nu kommer jag vara super noga med om grimman verkligen är på eller ej. Tycker däremot det hela var ganska lustigt, kanske inte just då, men absolut nu i efterhand.

Nu hade jag tänkt gå och vila mig, för efter allt jagande och vallande idag är jag helt slut! Ska ju orka med ännu en dag imorgon. Tyvärr har jag ingen praktiskt lektion imorgon så morgondagen kommer nog inte ge mig någon till sådan här super upplevelse. Men åt andra sidan, med min skola ska man aldrig vara säker!

Likes

Comments

​Oj nu måste jag varna känsliga läsare för djupa saker... Nä skämt o sido, jag brukar definitivt inte vara "djup" när jag pratar. Men idag när jag satt och grillade med mina kompisar kom det på tal om döden. Vad som händer efter allt det här, vad livet egentligen är och går ut på. Det finns då teorier om att allt bara är en dröm, att livet är en stor illusion, att allt börjar om igen när du dött o,s.v. Jag har ingen aning om vad jag tror på. Men jag tror nog inte på att livet är en illusion. Eller jag vill i alla fall inte tro på det. De finns teorier om att vi är styrda, som t.ex. i sims. Vilket känns helt ofattbart, det känns konstigt för i så fall har jag inte någon egen vilja. Eller är jag den där personen i varje film som är annorlunda och förändrar allt?😏 Jag läste för ett tag sen en sak som jag inte riktigt kan sluta tänka på. Det stod ungefär såhär:
​Tänk om varje gång du glömmer bort vad du skulle säga så suddar författaren ut meningen för att börja om.
Jag hoppas ni förstår vad jag menar. Tänk alltså om vi egentligen lever i en bok och när vi glömmer bort vad vi skulle säga eller göra så är det för att författaren till boken ändrar sig och raderar det hen börjat skriva. 
Gud det finns så många teorier, jag tycker det är så intressant! Kanske inte just om döden då jag i slutändan har väldigt svårt för att tro att det ska hända något efter detta liv. Det må låta deprimerande men jag tror bara det blir svart ändå. Eller kanske att man föds om, men det kommer man ju inte ihåg så tekniskt sätt borde det ju då bara bli svart...
Men jag älskar att läsa om konspirationsteorier så det kommer ni säkert få höra mer om! En snabb fråga till er nu innan jag ska lägga bort, tror ni något speciellt händer efter detta? Tror ni på några av de teorier jag snabbt drog upp? Jag blir så sjukt nyfiken på andras tankar. Tack och godnatt för mig för denna gång i alla fall. 

Likes

Comments

Helgen har spenderats i stugan, så därefter inga inlägg då internet är något som saknas där. Jag gillar att vara i stugan min, men oj vad skönt det är att komma hem. Eftersom jag inte varit i kontakt med andra människor än de i min familj i helgen så bestämde jag mig för att grilla med några kompisar denna kväll. Vilket var väldigt mysigt, lite kallt men det gick ändå bra.

Imorgon börjar ännu en vecka. Fast det gör mig inte så mycket. Jag är så nyfiken på vad som ska hända varje dag, För varje dag är verkligen så annorlunda nu för tiden. Även om jag har samma lektioner. Jag gillar verkligen mina nya kompisar, de är så snälla och roliga. Gymnasiet var verkligen min grej helt enkelt, det är nästan som om det är kul att fara till skolan nu för tiden. Men bara nästan, för skolan kan ju aldrig bli 100% rolig, eller hur?... 😉

Likes

Comments

Äntligen en ledig dag. Även fast jag var ledig i söndags så känns det som en evighet sen. Men innan jag berättar om denna dag tänkte jag berätta om en liten pytte sak som hände igår kväll och i natt. Jag börjar blöda näsblod. Nu tänker ni säkert
- Jaha? Näsblod? Vad är det som är så speciellt med det som du nu verkligen måste berätta om?
Grejen är att det bara forsade blod. Tänk dig att du öppnar en kran och istället för vatten kommer det blod och ja istället för en kran är det då från min näsa...Hur som helst en än gång kanske ni undrar what the big deal is. Svaret på den frågan är då att jag har inte blödigt så sen jag var ca 4 år. Så jag hade absolut ingen aning vad jag skulle göra, så där stod jag med huvudet över handfatet och blodet forsande ur näsan min. Jag ropar då på mamma vilket gör att det skvättar blod på väggen och spegeln. Ja nu löste sig ju det hela utan några helst problem, det var ju bara blod. När det slutat blöda går jag och lägger mig igen, med järnsmaken från blodet kvar i min mun, och lyckas somna. Nu tänker väl ni
- Aaah äntligen slutet på denna historia!...
Men då trodde ni fel. För vid tjugo i fyra på morgonen vaknar jag och springer till badrummet. Då har ju kranen öppnats igen...Nu kan ni vara lugna, historian är äntligen slut. Sen dess har kranen inte öppnats något mer och slutet gott allting gott. Nog var jag lite rädd när jag idag skulle köra moppe in till staden min. Tänk om jag börjar blöda medan jag kör moppe. Men jag klarade mig som tur var och dagen har först spenderas med en väldigt trevlig tjej från min nya klass. Vi spelade biljard och sedan for jag vidare och hälsade på först min moster och sedan min morfar som bor bara huset bredvid. Sedan bar det hemåt igen. Nu sitter jag här i sängen och istället för paltkoma har jag pizzakoma.

           Untitled     Untitled

​Bildkälla: Wehearit  

Likes

Comments

Jag skrev i första inlägget (tror jag) att jag skulle göra ett inlägg senare där man skulle få "lära känna mig" .Det har ju däremot inte blivit av. För hur gör man det på ett intressant och roligt sätt egentligen? För hur kul är det att bara skriva:
Vad har du på dig just nu? - En stor tröja och ett par zebrataights.
Eller för min del kanske det skulle vara kul då jag tycker det är kul att svara på frågor. Men hur kul kan det vara att läsa? Jag tycker inte det är roligt utan bara drygt. Hur gör man då då? Visst jag skulle kunna skriva:
Hej jag heter Bianca och är 16 år. Jag bor i....osv. Men jag vill ju inte låta som en dejt-
annons precis. Vilket det skulle kännas som om jag satt och skrev sådär. Också en bild på det "så här ser jag ut". Nu visar det väl så att jag har en bild på mig själv i detta inlägg. En bild som är väldigt seriös vilket inte är likt mig alls. Men ibland så kan det bli en sådan också. Videos är inte min grej så det tänker jag inte ens lägga ner tid på. Det är däremot hur kul som helst (enligt min åsikt) att sitta och redigera filmer och videos. Lägga till musik och klippa och sånt!
Så jag tror helt enkelt att ni får "lära känna" mig allt eftersom. Det tror jag blir enklast och det blir minst risk för att det ska sluta med en dejt-annons.

Hare bra!

Likes

Comments

Mycket har hänt sen sist. Skolan har tagit upp mycket av min tid och ork. Vi var tvungna att jobba i lördags på skolan vilket gick ganska bra men det var drygt. Så helgen bestod av söndagen i stort sett. Men som tur är får jag vara ledig imorgon.

Förra helgen blev det så att jag och några kompisar gjorde Bean Boozled challange. Jag funderar ev på att lägga ut filmen på när vi gjorde det. Det var hemskt! Började rent av att gråta av en jelly bean, tårarna bara började rinna för mig och jag började kallsvettas osv. Så det gör jag nog aldrig om men det var en upplevelse det också.

I onsdags blev jag bjuden på middag hos en kompis. Han var då ensam hemma och ville inte äta själv så vi for över ett gäng på hela 4 st och åt middag. Det blev grillat lamm och kyckling med pommes frites. Vilket var super gott!😍 Så tack för det.

Annars har jag inte gjort mer än skola faktiskt. Igår fick jag välja en kalv på skola, vilket innebär att jag ska sköta om den, se till så den mår bra, gå ut med den och träna den. De må vara en hona men för mig heter alla kor automatiskt Bosse så därefter heter även min kalv Bosse. Hon...Han...Hen? är superfin, en helbrun frisk kalv på ca 3 månader. Har dessvärre ingen bild ännu. Men i framtiden kanske. Här är i alla fall en bild på en annan kalv👇

Likes

Comments