Vecka 39 är här!

Jag mår bra tycker jag. Börjar bli mer trött igen, sen har jag fått mer problem med halsbränna.
Det är lite jobbigt nu när man ska gå och kissa man känner liksom att det trycker på blåsan så att det liksom blir trögt att kissa.

En sak jag tycker är lite läskig är att när lilltjejen tycker på nerven som går längst med benet hamnar i kläm, det gör så jälka ont och det känns obehagligt, blir lite så där små rädd att jag ska trilla ihop när den hamnar i kläm, men det är bara att ta tag något eller någon.

Lilltjejen i magen har det bra det är full rulle där inne. Hon är nu cirka 50cm lång och väger i början av veckan cirka 3,2kg och i slutet av veckan cirka 3,37kg.

Magen hade växt en och halv cm så 34cm. Allt såg bra ut när vi hade varit hos barnmorskan.

Jag har tyvärr inga täcken än på att det är någon förlossning på gång så det är lite surt. Börja tycka att det är lite jobbigt att gå med denna magen. Jag saknar mina vanliga kläder men framförallt min kropp. Jag tycker min kropp kan visa något tecken på att det är förlossning på gång. Änsåläge har jag bara haft 5 förvärkar alla har varit på olika dagar. Men min dag kommer förr eller senare.

Men jag det var allt jag hade att bjuda på.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu välkomnar vi vecka 38. Det som händer denna veckan att jag har haft lite förvärkar. Dem känns som mensvärk. Vi har också fixat allt som ska med till förlossning, vilket känns så skönt att allt är packat och klart.

Idag var vi även på första föräldrarkursen och det kändes bra att få reda på lite information om förlossningen.


Annars är det bra tycker jag. Jag får sova om nätterna, vaknar en gång mellan 3-5 på morgonen och behöver kissa.
Foglossnig har jag med men det är hanterbart.
Så jag mår bra vill jag väl säga.

Det som händer med lillen är att hon nu räknas som färdig och kan komma närsomhelst.
(Dock dröjer det ett tag till känns det som)
Hon väger i början av veckan cirka 3kg och i slutet av veckan cirka 3,17kg.
Det är också ganska tungt att bära på denna magen. Jag skulle vilja att hon kommer nu för att när hon rör sig så är det inte så skönt och sen känner jag att jag vill kunna gå i mina gamla kläder, jag vill också ha tillbaka min kropp. Men samtidigt är det väldig mysigt att vara gravid.

Vi satte in också babyskyddet i bilen i helgen så vi är redo för hennes ankomst.

Men det var allt jag hade för denna veckan.

Likes

Comments

Vecka 37 är här!
Helt sjukt att jag snart har tagit mig igenom en hel graviditet, snart är hon liksom utanför min mage. Det är så stort att det går inte att ta in. Jag ska liksom bli mamma till en bebis av ren perfektion.

Vad har har hänt denna veckan då, jo vi har varit hos barnmorskan idag allt såg bra ut magen hade växt 1,5cm sen sist. Mitt järn var bra. Har även börjat få mer halsbränna. Vi har fixat klart sängen. Vi har packat BB väskan, jag har även packat det som jag ska ha med mig till BB, men allt är inte klart än.
Vi har också skrivit ett förlossnigsbrev. Hoppas att det blir ungefär bli så som vi har skrivt.

Vad har här hänt hos lilla prinsessan då, jo hon är nu cirka 46cm lång och väger i början va veckan cirka 2,79 och i slutet av veckan cirka 2,97. Hon är fortfarande fixerad så skönt. Annars har det inte hänt så mycker mer än att hon är stor och det är trångt där inne för henne, alla sparkar och rörelser är inte sköna.

Annars tror jag inte att det hänt så mycket. Vi ska också sätta in babyskyddet i bilen i helgen, snart ska allt läggas ut i bilen som ska med till BB när allt är packat och inhandlat.

Men det var nog allt jag hade att bjuda på.


Likes

Comments

Nu är vecka 36 här. Den här veckan har börjat med magkatarr och det har varit sjukt jobbigt och jag har haft så jäkla ont. Jag har lipat för att det gjort så ont. Busfröt där inne har ju inte gjort saken bättre när hon sparkat och tryckt där jag haft ont men inget hon kan råför så klart.

Nog om min magkatarr, lillan där inne mår bra hon växer och växer det är ganska tungt att bära på bulan.
Hon är cirka 45cm lång och väger i början va veckan cirka 2,59kg och i slutat vägar hon cirka 2,76kg.

Vi ska nu den här veckan försöka beta av så mycket som möjligt som är kvar och ska in handlas.
Vi ska till Ikea och köpa madrass och lite annat smått och gått.
Sen har jag lite som jag måste fixa till mig själv bland annat så är det lite linnen som jag måste köpa nya och sen ska vi köpa reseförpacknigar som vi ska schampoo och balsam i.
Sen ska jag köpa lite bas smink som jag vill ha med mig till BB.
Det börjar ju dra ihop sig för mig och Joel att packa våra saker med, men det lite tidigt än.

Men det var allt jag hade på hjärtat.

Likes

Comments

I torsdags åkte vi in till förlossningen för att jag tyckte att det var lite dålig aktivitet på bebisen. Efter vi hade varit hos barnmorskan så kände jag att bebisen inte riktigt kommit igång så som hon brukar vara. Så vi bestämde oss för att åka in.

När jag kom in så tog dem EKG på bebisen allt såg bra ut så det var skönt. Hon kom igång väldigt bra där inne så der var skönt att det var falskt alarm.

Det var också skönt att få se lite hur förlossnings avdelning såg ut, så det var lite lugnade för mig att veta vart man ska gå när det är dags att föda.

Men det var allt jag hade på hjärtat.

Likes

Comments

Nu är vi i vecka 35! Det börjar verkligen dra ihop sig. Nu är det bara 5 veckor kvar.

Men det som hänt nu är jag börjar få mer foglossning det är inte super skönt men det är ett täcken på att kroppen förbereder sig. Annars har det inte hänt så mycket mer med mig.. förutom att jag går upp i vikt.

Men det som hänt hos lillan är att hon nu är cirka 44cm lång och väger i början av veckan cirka 2,38kg och i slutet av vecka cirka 2,56kg.

Vi har varit hos barnmorskan och allt såg bra ut mitt järn hade stigit från 128 till 129 trots att jag inte ätit några järntabletter.
Det som också hade hänt är att bebisen nu är fixerad, hon har lagt huvudet till rätta så det går inte att rucka på det. Dock tycket inte bebisen att det var så skönt när barnmorskan trycket på hennes huvud. Kan väl säga att jag inte heller tycket att det var så skönt men det gick bra.
Magen hade växte från 28,5 till 32cm så det var ju bra.
Ja som jag sagt tidigare så är hon stor nu, hon trycker överallt i magen.

Vi har också packat BB väskan till bebisen så det är skönt att det klart, dock vet jag att vi har packat alldeles för mycket men tycker att det inte gör nåt. Tror det är vanligt när man ska föda sitt första barn att man packar för mycket.

Men det fortfaraden en del kvar som ska fixas innan hon kommer och det är bland annat, madrass till sägen och laken en mobil ska med upp i taket sen är den halt klart.
Skötbord har vi kavr och skötbedd.
Ett babygym är med kvar som vi ska köpa.
Åkpåse till vagen är med kvar men vi har hittat en åkpåse som vi ska beställa.
Sen vill jag ha en mobil över skötbordet med så det ska med fixas. Men allt kommer vi inte fixa innan hon kommer utan vi kommer fixa och dona efter hon kommit ut. Vi fixar det viktigaste nu och resten sen.

Tror det var allt jag hade att bjuda på ses i nästa inlägg.

Likes

Comments

Nu välkommnar vi vecka 34! Nu är det bara 4 veckor kvar tills jag räknas som fullgågen.

Denna veckan som varit har det inte hänt så mycket, Joel har börjat jobba vilket är tråkigt men han kommer inte jobba så länge innan han kommer får gå hem igen.

Det som händer hos bebisen är att hon nu kan bekämpa lätta infektioner med sitt immunförsvar. Det är ganska trångt där inne. Hon kan också nu börja fixerar sig, vilket jag tror hon börjat göra.


Men hon är nu cirka 42cm lång och väger i början av veckan cirka 2,18kg och i slutet cirka 2,35kg.
Jag märker nu att det är tungt att bära och tyngre ska det bli. Annars har det inte hänt så mycket hos mig mina fötter har börjar svullna sen en tid tillbaka.

Vi håller på lite hemma och fixar innan lillen kommer, vi har tagit bort en liten damm vi hade i trägården.

Sen är det lite mer bebis prylar som ska inhandlas det som är kvar är madrass till sängen, täcke och kudde, laken. Sen är det en bärsele som ska fixas, ett babygym, en babysitter. Sen är det en åkpåse till vagen med. Sen är det ett skötbord med.
Lite små plocka är det som är kvar innan hon får titta ut. Hämtade även ut startboxen från libero.


Men det var allt jag hade.
(Nu är det bara 49 dagar kavr)

Likes

Comments

Vecka 33 är här! Jag börjar bli allt mer rädd och nervös inför förlossningen, ju allt nämre jag kommer förlossningen ju mer rädd blir jag. Men jag hoppas att det lägger sig efter vi har pratat om förlossning på barnmorskemottagningen.

I onsdags så skulle jag gå på toa och kissa så hör jag ett litet "plopp" och jag tittar då ner i toan och ser en vit liten klump som är ungefär 1cm lång, jag tror att det var en liten bit av slemproppen.
Jag ringer först till 1177 som ber mig ringa förlossningen, jag förklara vad som hänt och hon säger
- det kan mycket väl vara en liten bit av din slempropp som gått men så länge du inte har ont eller får mens liknade värk så är det ingen fara.
Så det var ju skönt att det var lugnt. Annars har det inte hänt så mycket denna veckan hittills.

Det som händer hos bebisen denna veckan är att hon är cirka 40cm lång och väger i början av veckan cirka 1,98kg och i slutet av veckan cirka 2,15. Hon är ganska aktiv period vis.

Det som händer hos mig är att jag börjar få mer foglossning. Kan också denna veckan  känna ett tryck neråt mot bekenet men än har det inte kommit. Vi båda mår bra så det är skönt. 

Men det var allt jag hade för denna gång.

Likes

Comments

Idag hade jag tid hos barnmorskan, allat såg bra ut. Jag hade ökat mitt järn från 115 till 123 så det är bra, man jag ska fortsätta med att äta lite järntabletter.
Mitt sf mått låg på 28,5 så 3cm hade magen växt. Fick även dricka sockerlösning idag för att det finns diabetes i släkten, det gick bra men när jag skulle ta det sista som var kavr så var det mer än jag trodde så jag var nära på att spy. Men nån graviditetsdiabetes har jag inte utvecklat.

Lilla tjejen var det fart på när vi var hos bm inte så konsigt efter att inte ätit på över 12 timmar sen dricka sockerlösningen så är det inte så konstig att det blev fart på henne. Men det som händer hos henne denna veckan är att hon sover stor del av tiden när hon är vaken är hon väldigt aktiv.
Hon väger i början av veckan cirka 1,79kg och i slutet av veckan cirka 1,95kg, hon är cirka 39cm lång.

Det som hänt hos mig är att min fötter svullnar och gör ont efter att stått upp eller gått mycket.
Min foglossning har nästan helt försvunnit, jag får foglossning om jag suttit på en stol förlänge eller stått upp länge.

Annars har det inte hänt så mycket mer vi har kanske kommit på vad hon ska heta men vi håller lite på det..

Men det var allt jag hade på hjärta få denna gång.

Likes

Comments

Vecka 30 så nu är det bara 8 veckar tills jag räknas som fullgången.

Tycker tiden fortfarde går fort, lilltjejen växer och växer det är trångt där inne för henne nu. Hon är nu cirka 36cm och väger i början av veckan cirka 1,43kg och i slutet cirka 1,58kg.

Jag mår bra har börjat få mer halsbränna och sen har mina fötter börjat svullna när jag gått mycket så det är inte så skönt. Får ganska lätt ont i fötterna.

Det vi har gjort hittills är att vi varit på Ullared och där köpte vi lite kläder, nappar, en twistshake flaska, en amnings napp till mig och trosor som är lite större som ska med till förlossningen så jag får plats med den stora bindan.

Igår var vi i Ljungby för att jag skulle till aoptik för att fixa ett papper till transportstyrelsen, men innan det var vi på lekia och köpte våran vagn. Den är så fin den har allt jag söker hos en vagn jag bara älskar den! Det är en Emmaljunga nxt90F i färgen sand.

Men det var allt jag hade att bjuda på.

Likes

Comments

Title