Nu är jag inne i vecka 23 och jag mår bra tycker jag. Foglossning har börjat komma lite vilket inte är så skönt kan jag ju inte påstå. Men det känns ändå bra att jag har börjat få det för jag vill ha en vaginal förlossning sen kan det ändå vara så att man får göra akut kejsarsnitt om något inte är som det ska, men jag tycker det är bra att koppen redan nu börjar förbereda sig på en förlossning.

Bebisen växer, hon är nu cirka 27cm lång och väger i början av veckan cirka 465gram och i slutet av veckan cirka 550gram. Jag känner av henne som bäst när jag ligger ner fortfarande men har börjat känna av lite även när jag sitter vilket är super mysigt.

Magen växer, tycker att jag börjar få en ganska stor mage. Jag har inte gått upp så mycket i vikt vilket känns skönt.

Från det ena till det andra ska vi
på torsdag denna veckan beställa vagnen, så vi hämtar den efter hon har kommit ut. Jag är så taggad på det. Jag och Joel har vetat ganska länge vilken vagn vi ska ha så nu ska vi åka och fixa den på torsdag. Men mer om den kommer i ett annat inlägg när vi vet mer om den förutom att den är så jäkla fin.

Men det var allt jag hade att bjuda på idag.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Nu är jag i vecka 22 jag har blivit framflyttade och det var som jag trodde vilket är skönt för nu stämmer äntligen min gravid app men jag har har kvar samma bf datum. Känns helt sjukt att det är 134 dagar kvar, så om lite ner än en månad så är det 100 dagar kvar!

Bebisen är nu cirka 26cm och väger cirka 370gram i början och cirka 450gram vid veckans slut.

Det som har hänt med mig är är jag har börja läcka lite råmjölk kändes lite obehagligt att det helt plötsligt blev lite blött. Jag har också börjat äta järntabletter tror det är lite lågt då jag känner mig yr och trött men jag kan inte gå på tröttheten för trött har jag varit jättelänge men för övrigt mår jag bra.
(Magen till venster är i vecka 5-6)Jag ska väl inte heller dra ut på det som jag tror dem flesta vill veta är om det är en flicka eller en pojke det är så här att vi väntar världens finaste lilla flicka hon är så efterlängtade! 🌸💕

Likes

Comments

Jag längtar jätte mycket tills imorgon dels att det fredag och helg så jag kan mysa med min pojkvän.

Men i morgon ska vi nämligen göra rutinultraljud så då får vi se vår lilla bebis igen och förutom det har jag och min pojkvän valt att denna graviditen ska vi ta reda på vad det är för kön men inte nästa graviditet för jag vill ha en graviditet där man få reda på det vid förlossningen så jag är så nervös inför i morgon ska blir så kul om vi får reda på kön. Sen speler inte könet någon roll utan det som speler roll är om bebisen mår bra.

Ska även kolla i morgon om det är så att jag egentligen ska vara i vecka 21 nu och inte 20, för när jag ska gå in och ändra i min gravidapp så får jag bara upp jag har BF den 2/10 även försökt i andra appar men det är samma där. Jag hade min sista mens den 23 december och har försökt ändra så att det stämmer på båda men det stämmer ändå inte, utan den vill flytta fram mig en vecka. Så jag hoppas att det blir ordnig på det i morgon är lite trött på att det inte stämmer.

Men jag kommer att uppdatera här så småningom får se när det blir.
(Bilden på testen, den som svagast är det första kommer en förklaring varför)

Likes

Comments

Nu är jag halvvägs in i graviditenten det har gått så fort nu är det bara halva kvar innan lilla bebisen kommer.

Bebisen är nu cirka 22 cm lång och väger cirka 225gram i början av veckan och cirka 280gram vid veckans slut. Står också att den växer ganska snabbt nu. Den sparkar en heldel men känner fortfarade inte dem när jag är uppe och går uten känner dem när jag sitter ner eller ligger på rygg.

Vi har även köpt lite mer bebiskläder som ska tvättas och ner i BB väskan, men det lite kvar som ska köpas.
(Blid nedan)


Från det ena till det andra så mår jag bra lite trött men det hör till, men det var allt jag hade bjuda på.

Likes

Comments

Jag är nu inne i vecka 19! Jag mår inte så bra just nu mår lite konsigt idag det började typ vid halv ett på natten och låg och snurrade till tre tiden inatt så idag är jag super trött idag ska försöka sova en stund mitt på dagen.

Bebisen mår bra den sparkar som bara den vilket är så häftigt. Barnet är nu cirka 20cm mellan huvud och fot och i början av veckan så väger den cirka 170gram och cirka 220gram i slutet på veckan, den växer som bara den just.

Nästa fredag ska vi på ultaljud och då hoppas vi på att få reda på om det är en liten pojke eller en liten flicka vi väntar jag är jätte spänd för att se va det är för någon där inne. Ja Juste vi har även köpt dem första bebis kläderna så den ska tvättas och läggas ner i BB väskan när det är dags att packa den.

Men jag avrundar där nu så får vi se i nästa inlägg vad det är för någon liten där inne om det är liten pojke eller en liten flicka. Kommentera gärna vid ni tror.Likes

Comments

Nu är det vecka 18 bebisen växer ganska fort och mycket just nu. Det är ganska bra aktividitet på bebisen. Vi har 160 dagar kavr till bf.

Igår runt kl 23.00 så kände jag och min sambo dem första sparkarna såå jäkla heftigt så jag väcker han och säger att den sparkar, Jag började nästan gråta. Jag låg på rygg när vi kände sparkarna och jag tror att jag bara kommer känna sparkarna när jag ligger på rygg pgv min moderkaka som är i framvägg, men det kommer komma när jag känner sparkar oavsett.

Annars för övrigt mår jag bra är fortfarande trött hela tiden och en en nästäppa som aldrig vill ge sig.

Blid på magen i vecka 18.

Likes

Comments

Jag är höggravid i juli och agusti jag kan känna redan nu att det kommer vara så jäkla svårt att hitta kläder som inte är för varma.

Klänning kan jag ju ha det är svalt och skönt men mamma shorts kommer bli för varmt och sen tycker jag dem ser långa ut i benen typ att dem går till knäna, dem har ju en sådan tygbit som går över magen och sen ska man ha ett linne över säger sig själv om det 25 grader varmt plus ökad blodvolym i kroppen så kommer jag svärtas som en gris.

Jag kan känna det redan nu vad ska jag ha på mig om vi får en fin varm sommar utan att bli för varm?

Har hittat så fina jumpsuits som jag skulle vilja klicka hem men sen kommer jag på mig själv att nej du kan inte ha dem i sommar för du kommer vara jätte stor då...

Tror jag kommer bryta ihop flera gånger i sommar om vad jag ska ha på mig haha sen gravid hormoner på det och sen kommer jag ju sova dåligt med. Fan vad negativ jag låter haha,

Nej men det jag försöker säga är att jag tycker det är svårt med kläder nu under min graviditet, inte jeans och så men andra kläder.

Kan ju då också tillägga att jag ska på bröllop i slutet av juli med och jag har bestämt mig för att jag ska ha klänning men jag kommer nog få lite problem med att hitta en som är fin och sitter bra, har hitta en jätte fin på zalando men den kostar 1195kr och det känns inte jättekul att lägga det på en gravidklänning som jag antagligen inte kan ha efter graviditen. Kan lägga in en blid på den här nedan.

Men är det någon därute som har varit höggravid mitt i sommaren kan ni väl höra av er till mig om tips på sommarkläder?


Likes

Comments

Inne i en ny gravid vecka. Känns helt sjukt att jag redan är i vecka 17 om mindre än tre veckor så har jag gått halva graviditen känns helt sjukt det har gått så fort och att efter sommaren så har 20åriga jag blivit mamma till en pojke eller en flicka.

Det har inte hänt så mycket mer än att jag inte är sjukskriven längre men har fortfarde kvar mitt illa mående men förövrigt mår jag bra. Vaknar en gång varje natt runt tre tiden vilken inte är så kul jag har lite svårt att somna om efter det men jag somnar tillslut.
Jag är såå trött om kvällarna går och lägger mig runt klockan 9 10 där vid ungefär och somnar på 5minuter.

Annars tycker jag att det går bra med min graviditet.

Hoppas ni har en toppen fredag, så hörs vi i nästa inlägg.


(Tycker magen ser mindre ut)

Likes

Comments

Graviditets vecka 16, det har inte hänt så mycket denna veckan mer än att magen blir större och större.

Bebisen är ganska aktiv nu den sparkar men än känner jag inget. Längtar så mycket till man gör det.

Jag tycker det är lite tråkigt att jag inte kommer i mina vanliga byxor man har ju sina favoriter men samtidigt så är det väldigt mysigt att jag har en ganska stor mage för att bara vara i vecka 16.


(Varför det står att jag har bf 2/10 är för att ändrar jag till mitt datum som är den 27/9 så stämmer det inte när jag går in i nya veckor. Byter på tisdagar och ändrar jag till 27/9 så blir det fel vecko dag jag byter på)

Men det var allt för denna gång.

Likes

Comments

Jag är gravid i vecka 15 och jag är tycker själv att jag har en rätt stor mage för att inte gått så långt in i min graviditet men visst jag har morderkakan i framvägg så den hjälper till lite med det hela.

Men förra helgen fick jag köpa min första Mammabyxor för då jag inte kommer i mina vanliga och sen var jag är jag lite trött på att bara gå i mjukis och tights. Trodde inte att jag skulle behöva köpa det riktigt än men så blev det hoppas bara jag kan ha dom ett bra tag. (Nästan sådana jag har inte riktigt, dem är iaf köpa på h&m)

Från det ena till det andra imorgon går jag in i vecka 16 så det känns kul. Alltid kul med ny gravid vecka kommer ju ett steg närmre målet för varje dag. Men tar mer om den nya gravid veckan i morgon så hörs vi då.

Likes

Comments

Title