Idag hade jag tid hos barnmorskan, allat såg bra ut. Jag hade ökat mitt järn från 115 till 123 så det är bra, man jag ska fortsätta med att äta lite järntabletter.
Mitt sf mått låg på 28,5 så 3cm hade magen växt. Fick även dricka sockerlösning idag för att det finns diabetes i släkten, det gick bra men när jag skulle ta det sista som var kavr så var det mer än jag trodde så jag var nära på att spy. Men nån graviditetsdiabetes har jag inte utvecklat.

Lilla tjejen var det fart på när vi var hos bm inte så konsigt efter att inte ätit på över 12 timmar sen dricka sockerlösningen så är det inte så konstig att det blev fart på henne. Men det som händer hos henne denna veckan är att hon sover stor del av tiden när hon är vaken är hon väldigt aktiv.
Hon väger i början av veckan cirka 1,79kg och i slutet av veckan cirka 1,95kg, hon är cirka 39cm lång.

Det som hänt hos mig är att min fötter svullnar och gör ont efter att stått upp eller gått mycket.
Min foglossning har nästan helt försvunnit, jag får foglossning om jag suttit på en stol förlänge eller stått upp länge.

Annars har det inte hänt så mycket mer vi har kanske kommit på vad hon ska heta men vi håller lite på det..

Men det var allt jag hade på hjärta få denna gång.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Vecka 30 så nu är det bara 8 veckar tills jag räknas som fullgången.

Tycker tiden fortfarde går fort, lilltjejen växer och växer det är trångt där inne för henne nu. Hon är nu cirka 36cm och väger i början av veckan cirka 1,43kg och i slutet cirka 1,58kg.

Jag mår bra har börjat få mer halsbränna och sen har mina fötter börjat svullna när jag gått mycket så det är inte så skönt. Får ganska lätt ont i fötterna.

Det vi har gjort hittills är att vi varit på Ullared och där köpte vi lite kläder, nappar, en twistshake flaska, en amnings napp till mig och trosor som är lite större som ska med till förlossningen så jag får plats med den stora bindan.

Igår var vi i Ljungby för att jag skulle till aoptik för att fixa ett papper till transportstyrelsen, men innan det var vi på lekia och köpte våran vagn. Den är så fin den har allt jag söker hos en vagn jag bara älskar den! Det är en Emmaljunga nxt90F i färgen sand.

Men det var allt jag hade att bjuda på.

Likes

Comments

Nu är jag inne i vecka 29 vilket innebär att jag är höggravid nu och inne i 3 trimesten. Nu är det då sista delen av graviditeten sen är hon här.

Jag har känner mig stressad för att jag snart ska få upplev det häftigaste och det läskigaste tillsammans med min pojkvän.

Anledningen till att jag känner mig stressad är för att graviditen har gått så jäkla fort jag har typ inte hängt med men den är ju inte slut än. Sen är jag stressad över förlossning på grund av att jag är rädd för den, det jag är rädd för är öppningsfasen och sen är det att man är så ovetande, jag vet att jag ska ha ut en bebis och det kommer gör ont men typ det här hur långt tid kommer det ta innan hon kommit ut och sen hur ont gör det? Det kan man ju inte veta innan. Efter som jag är lite stressad över det här med förlossningen så för söker vi förbereda här hemma med bebisen ankomst.

Det börjar bli trångt där inne nu för henne, märks att hon börjar bli stor. Hon är nu cirka 35cm lång och väger i början av veckan cirka 1,26kg och i slutat av veckan cirka 1,4kg. Bebisen lägger på sig mer i vikt nu och det är ganska bra aktivitet där inne.

Det var allt jag hade på hjärtat.Likes

Comments

Nu är jag inne i sista veckan på trimester 2, det börjar närma sig nu.

I tisdags var vi hos barnmorskan och allt såg bra ut lillan växer och magen växer. Mitt sf mått låg på 25 så 4cm hade magen växt sen sist.
Jag börja märka lite nu att magen är lite i vägen ibland. Jag blir andfådd jättelätt bara av att ta upp lite tvätt från golvet eller att bara gå upp för trappen.

Lillan växer hon är nu cirka 34cm lång och väger i början av veckan cirka 1,1kg och i slutet på veckan cirka 1,23kg. Skulle hon födas nu så finns det stora chanser att hon kalar sig.

Vi har köpt en spjälsäng nu det blev en grå gonatt som den heter på Ikea. Vi har köpt lite mer kläder som ska med till BB.
Från det ena till det andra så är det här med amning. Jag vill verkligen amma jag tycker det känns nartulig och en mysig stund för mig och bebisen.

Jag tänker inte lyssna på andra om dem säger att "usch titta hon ammar sitt barn nu när vi sitter och fika" t.ex jag tänker inte lyssna på sådan skit för är min dotter hungrig precis som alla blir så kommer jag att mata henne. Det blir jobbig för oss alla om jag inte skulle mata henne när hon är hungrig...

Tänker inte rätta mig till andra om folk tycker det är jobbig och se när jag mata mitt barn så titta åt ett annat håll då! Ingen har bett dig att titta på mig när jag matar mitt barn. En sak till jag verkligen inte fattar är hur man kan se amning som något sexuellt? Jag sitter och matar mitt barn hur kan det anses som sexuellt?

Jag anser att amma är det mest nertuliga man kan göra så jag kan verkligen inte förstå hur det kan ses som något sexuellt...

 Om jag inte får amningen till att funka då kommer jag ge ersättning. Men jag vill prova att amma och jag vill och hoppas att jag får det att funka för både mig och lilla bebisen. Men jag får helt enkelt ta det som det kommer. Men tänker inte ta åt mig om folk tycker att det är jobbigt att se på när jag ammar mitt barn, som sagt titta åt ett annat håll då för det är inte så svårt att vända bort blicken. 


Men det var allt jag hade att bjuda på.


Likes

Comments

Känns helt sjukt att jag är i vecka 27 nu. Jag ska till barnmorskan den 27 juni så får vi se om magen växer som den ska och sen skulle vi prata lite amning. Nu är det bara 99 dagar kvar till beräknad förlossning.

Men jag mår bra jag har börjat få halsbränna sedan någon vecka tillbaka. Bebisen mår också bra hon håller på att sparka just nu det är så mysigt.

Hon väger nu cirka 950gram i början av vecka och i slutet av veckan cirka 1075gram. Jag kan känna av hicka från bebisen men än har jag inte känt nån, hon kan även suga på tummen nu.

Skötväskan vi beställde kändes bra så den behåller vi. Kommer komma blider på den i ett annat inlägg.

Jag har även köpt lite nya kläder till mig, hittade lite jag kunde ha som var på "vanliga damavdelning"
Jag är super nöjd jag hittade en klännig jag kan ha på bröllopet och lite så.

Man det var allt jag hade att bjuda på.

Likes

Comments

Vecka 26. Det som hänt den här veckan som gått är att vi i helgen var och badade det var mysigt men vår lilla bebis passade på att sova då så vi fick inte känna några sparkar i poolen, men bättre lyckat nästa gång...

Jag och min sambo har beställt en skötväska som jag hoppas passar oss och vår fina vagn. 

Lilla bebisen mår bra det är full aktivitet på henne, märker nu att det börjar nog bli lite trångt där inne för henne, när hon rör sig är det inte så skönt alla gånger och hon ligger och trycker på ställen som inte är så där jätte sköna men det är bara att bita ihop.
Hon är cirka 31cm lång och väger i början av veckan cirka 810gram och i slutet av veckan cirka 930gram.

Jag mår bra. Jag drar på min trötthet. Börjar få tillbaka att jag inte känner mig fin så jag bryter ihop ibland pågrund av det och små saker som att inte få till sminket när jag ska i väg så kan jag bryta ihop fullständigt och likadant med kläder jag kommer inte i något mer än mammakläder men det finns väldigt sällan något som är fint. Det är mycket tantiga kläder och allmänt fula så kläder. Så kläder och smink är jag inte bästa vänner med just nu. 

Märkt är att jag är så jäkla lätt irriterad på saker och ting. T.ex jag ska göra något viktigt på internet som inte går som det ska så kan jag bli as förbannad. Det är ganska jobbigt att inte ha samma tålamod som innan. 

Men det var allt jag hade att bjuda på. Uppdaterar om skötväskan sen när jag fått den.

(Om 7 dagar är det 99 dagar till jag har beräknad förlossning)

Likes

Comments

Nu är jag inne i vecka 25. Det som vi har gjort denna veckan är att vi har varit hos barnmorskan och allt såg bra ut, hennes hjärta slog som det skulle. Mitt sf mått var bra det ska ligga mellan 19 och 24 mitt ligger på 21.


Järnvärdet ligger på 115 vilket är bra om man är gravid, men hade jag inte varit det så är det lite lågt och efter som att jag känner av att det har sjukt från 128 till 115 så nu äter jag två järntabletter om dagen. Så allt såg bra ut vilket känns bra. 

Juste imorgon ska vi åka och bada så det ska bli kul, får känna sig lite lättare. Se om man känner bebisen på ett annat sett när man är i vatten. 

Lilla hönan växer hon ska så det är skönt hon är nu ungefär 30cm lång och väger i början av veckan cirka 680gram och i slutet av veckan väger hon cirka 790gram. Hon ligger ganska långt ner och tycker på min blåsa men det har gjort hela tiden vilket inte är så skönt alla gånger. Men det är bara att springa på toa...

Jag köpte med ett babynest av en gammal kollega. Men det var allt för denna gravid vecka.

Likes

Comments

Tiden går verkligen så fort nu är jag i vecka 24, det som hänt under den här veckan är att jag känner av henne mer och mer för varje dag det så mysigt och heftigt.

Det som händer med henne denna veckan är att om förlossningen skulle dra igång så finns det en liten chans till att hon överlever men det får inte hände. Annars så är hon nu cirka 28cm lång mellan huvud och fot, och väger i början av veckan cirka 565gram och i slutet av veckan cirka 665gram.

Det som händer hos mig är att jag läcker endel bröst mjölk. Foglossnigen är kvar lite grann. Trött är jag frotfarade kommer nog aldrig bli av med min trötthet, men tror det är mitt järn som spökar.

Juste vi fixade vagen förra veckan så nu är den av klarad så vi hämtar den efter hon har kommit ut. Vi är så nöjda,det blev en Emmaljunga nxt90F i färgen sand.


Jag och Joel har köpt lite mer bebiskläder som det kommer blir på.

Men tror det var allt jag hade att bjuda på.

(Kommer en blidbomb)
Likes

Comments

Nu är jag inne i vecka 23 och jag mår bra tycker jag. Foglossning har börjat komma lite vilket inte är så skönt kan jag ju inte påstå. Men det känns ändå bra att jag har börjat få det för jag vill ha en vaginal förlossning sen kan det ändå vara så att man får göra akut kejsarsnitt om något inte är som det ska, men jag tycker det är bra att koppen redan nu börjar förbereda sig på en förlossning.

Bebisen växer, hon är nu cirka 27cm lång och väger i början av veckan cirka 465gram och i slutet av veckan cirka 550gram. Jag känner av henne som bäst när jag ligger ner fortfarande men har börjat känna av lite även när jag sitter vilket är super mysigt.

Magen växer, tycker att jag börjar få en ganska stor mage. Jag har inte gått upp så mycket i vikt vilket känns skönt.

Från det ena till det andra ska vi
på torsdag denna veckan beställa vagnen, så vi hämtar den efter hon har kommit ut. Jag är så taggad på det. Jag och Joel har vetat ganska länge vilken vagn vi ska ha så nu ska vi åka och fixa den på torsdag. Men mer om den kommer i ett annat inlägg när vi vet mer om den förutom att den är så jäkla fin.

Men det var allt jag hade att bjuda på idag.


Likes

Comments

Nu är jag i vecka 22 jag har blivit framflyttade och det var som jag trodde vilket är skönt för nu stämmer äntligen min gravid app men jag har har kvar samma bf datum. Känns helt sjukt att det är 134 dagar kvar, så om lite ner än en månad så är det 100 dagar kvar!

Bebisen är nu cirka 26cm och väger cirka 370gram i början och cirka 450gram vid veckans slut.

Det som har hänt med mig är är jag har börja läcka lite råmjölk kändes lite obehagligt att det helt plötsligt blev lite blött. Jag har också börjat äta järntabletter tror det är lite lågt då jag känner mig yr och trött men jag kan inte gå på tröttheten för trött har jag varit jättelänge men för övrigt mår jag bra.
(Magen till venster är i vecka 5-6)Jag ska väl inte heller dra ut på det som jag tror dem flesta vill veta är om det är en flicka eller en pojke det är så här att vi väntar världens finaste lilla flicka hon är så efterlängtade! 🌸💕

Likes

Comments

Title