Jag blödde då färdigt efter mitt första missfall.

En månad senare får jag min mens blöder färdigt.

Jag och Joel tar ett graviditetstest på en söndag jag plusar böjar gråta av både glädje och rädsla att behöva gå igenom ett missfall till.

Jag laddar ner en gravid app blir automatiskt gravidförsäkrad och jag ringer barnmorskan på måndagen och bokar tid för inskrivning. Jag är nu i vecka 5(4+1)

Jag går in vecka 6(5+3) så upptäcker jag en blödning jag ringer 1177 och dem säger inprcip rakt ut att det är ett missfall.

Jag har inte tappat hoppet än utan hoppas på att allt är bra med den lille där inne.

Men jag vill bli undersökt och ringer kvinnokliniken och dem säger att det troligen är ett missfall så dem ber mig blöda färdigt och sen ta ett graviditets test.
Jag tappar allt hopp börjar gråta.
Så jag blöder färdig och tar en vecka senare ett gravidtetstest och det visar negativt.

Nu måste jag åter igen ringa jobbiga samtal till barnmorskan och till tryggahansa.
När jag ska ringa barnmorskan så börjar jag storgråta i telefonen.


Jag börjar må riktigt dåligt då barn är det jag vill ha mest i hela världen och inte veta om vi kommer få några var riktigt jobbig.

Det var igenkligen synd att jag testade mig denna gång då det stöttes ut redan i vecka 6.
Men samtidigt var det bra att jag testade mig för när jag har mens använder jag tamponger och gör man det när man får missfall kan man bli steril.

Men det var nummer 2 lite kortare än fösta.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag gick skulle precis börja på min nya p-piller och hade fått min mens Joel är i väg så jag slänger i väg ett sms hur ska vi göra ska jag börja med mina p-piller eller ska vi försöka? Han skriver att han vill försöka då bestämmer vi oss för det.

Efter då att min mens avslutat så börjar vi försöka och på en söndag tar vi ett gravtest och plusar. Vi blev överlyckliga och börjar gråta tänk liksom att vi ska få barn i maj och jag faktiskt kan bli gravid. Samma kväll så laddar jag ner en app som jag automatiskt blir graviditetförsäkrad

Redan på måndagen ringer jag barnmorskemottagningen och bokar tid för inskrivning vi fick en tid. Då är jag i vecka 5 (4+1)

Tiden går vi går in i vecka 6 och våran förväntan höjs för varje dag.

När vi nu ska gå in i vecka 7 bestämmer vi oss för att berätta för våra närmst anhöriga vi är så lyckliga över lilla bebisen i magen.


Men fredagen den 16 september 2016 runt kl 11.00 så upptäcker jag en blödning. Jag ringer då 1177 dem säger att så länge jag inte ha ont så är det ingen fara. Jag lugnar ner mig och åker i väg med min syster till Ljungby. Hela fredagen går och hela lördagen med en blödning.

Men på söndagen den 18 september 2016 har jag börjat få ont ringer 1177 och dem ber mig att väja om jag vill åka in idag eller åka in på måndagen jag och Joel bestämmer oss för att åka in då det handlar om vårat lilla barn.

Vi kommer in vid kl 15 ungefär och då tar dem lite prover på mig och sen får jag vänta i 3timmar men det hinner inte riktigt gå 3timmar då min smärta ökat ganska bra. Så jag ber Joel ropa på sköterskorna dem tar in mig på undersökning hon ska göra ett vaginalt ultaljud jag blir då jätteglad för att vi ska få se vår lilla bebis. Men det vänder väligt snappt hon säger till mig att det finns inget foster det har redan stötts ut. Jag gråter som bara den och hon frågar oss lite frågar vilken vecka jag var i, då var jag i vecka 8 (7+0) och så frågar hon om det en planerad graviditet och det var det. Vi kom också fram till att det tog en månad för oss att bli med barn.

Vi får med oss en broskyr om missfall och så säger dem till mig att det finns kurator att gå till om jag vill det.

Vi åker hem jag gråtar hela vägen hem från stan och hela kvällen och dagen efter för nu måste jag ringa alla samtal jag ska ringa till barnmorskemottagningen och boka av tiden och ringa tryggahansa där jag blev gravidförsäkard. Det går knappt hålla tårarna tillbaka när jag ska ringa.

Men jag blöder fördigt och åter hämtar mig. (Lipat så mycket till dem bilderna, verkligen så det är)
Och nästa del kommer inom kort håll utkik

Likes

Comments

Nu är vecka 40 här!
Igår var vi på andra delen av föräldrarkusen och det kändes bra!

Det som hänt hos mig är att jag tror slemproppen gick igår, hoppas verkligen att det var den.

Annars har det inte hänt så mycket hos mig.
Jag har inte fått några värkar än, hoppas att det kommer igång snart så jag får föda.
Börjar bli trött på att vara gravid, känns som att jag har varit gravid i ett helt liv.
Har varit gravid sedan januari så är ganska trött på det nu kan liksom allt nu som har med graviditet att göra. Så nu vill jag träffa min lilla bebis.

Hos lilltjejen har det inte hänt så mycket hon är liksom klar nu så hon lägger mest på sig i vikt och blir längre. Hon är nu cirka 51cm lång och väger i början av veckan cirka 3,39kg och i slutet av veckan cirka 3,56kg. Hon är också ganska aktiv i magen, men jag tycker att hon kan ut i stället för att ligga där inne och sprattla runt.

Men det var allt jag hade att bjuda på. Nästa vecka så hoppas jag att det blir ett inlägg om att jag har blivit mamma.

Likes

Comments

Vecka 39 är här!

Jag mår bra tycker jag. Börjar bli mer trött igen, sen har jag fått mer problem med halsbränna.
Det är lite jobbigt nu när man ska gå och kissa man känner liksom att det trycker på blåsan så att det liksom blir trögt att kissa.

En sak jag tycker är lite läskig är att när lilltjejen tycker på nerven som går längst med benet hamnar i kläm, det gör så jälka ont och det känns obehagligt, blir lite så där små rädd att jag ska trilla ihop när den hamnar i kläm, men det är bara att ta tag något eller någon.

Lilltjejen i magen har det bra det är full rulle där inne. Hon är nu cirka 50cm lång och väger i början av veckan cirka 3,2kg och i slutet av veckan cirka 3,37kg.

Magen hade växt en och halv cm så 34cm. Allt såg bra ut när vi hade varit hos barnmorskan.

Jag har tyvärr inga täcken än på att det är någon förlossning på gång så det är lite surt. Börja tycka att det är lite jobbigt att gå med denna magen. Jag saknar mina vanliga kläder men framförallt min kropp. Jag tycker min kropp kan visa något tecken på att det är förlossning på gång. Änsåläge har jag bara haft 5 förvärkar alla har varit på olika dagar. Men min dag kommer förr eller senare.

Men jag det var allt jag hade att bjuda på.

Likes

Comments

Nu välkomnar vi vecka 38. Det som händer denna veckan att jag har haft lite förvärkar. Dem känns som mensvärk. Vi har också fixat allt som ska med till förlossning, vilket känns så skönt att allt är packat och klart.

Idag var vi även på första föräldrarkursen och det kändes bra att få reda på lite information om förlossningen.


Annars är det bra tycker jag. Jag får sova om nätterna, vaknar en gång mellan 3-5 på morgonen och behöver kissa.
Foglossnig har jag med men det är hanterbart.
Så jag mår bra vill jag väl säga.

Det som händer med lillen är att hon nu räknas som färdig och kan komma närsomhelst.
(Dock dröjer det ett tag till känns det som)
Hon väger i början av veckan cirka 3kg och i slutet av veckan cirka 3,17kg.
Det är också ganska tungt att bära på denna magen. Jag skulle vilja att hon kommer nu för att när hon rör sig så är det inte så skönt och sen känner jag att jag vill kunna gå i mina gamla kläder, jag vill också ha tillbaka min kropp. Men samtidigt är det väldig mysigt att vara gravid.

Vi satte in också babyskyddet i bilen i helgen så vi är redo för hennes ankomst.

Men det var allt jag hade för denna veckan.

Likes

Comments

Vecka 37 är här!
Helt sjukt att jag snart har tagit mig igenom en hel graviditet, snart är hon liksom utanför min mage. Det är så stort att det går inte att ta in. Jag ska liksom bli mamma till en bebis av ren perfektion.

Vad har har hänt denna veckan då, jo vi har varit hos barnmorskan idag allt såg bra ut magen hade växt 1,5cm sen sist. Mitt järn var bra. Har även börjat få mer halsbränna. Vi har fixat klart sängen. Vi har packat BB väskan, jag har även packat det som jag ska ha med mig till BB, men allt är inte klart än.
Vi har också skrivit ett förlossnigsbrev. Hoppas att det blir ungefär bli så som vi har skrivt.

Vad har här hänt hos lilla prinsessan då, jo hon är nu cirka 46cm lång och väger i början va veckan cirka 2,79 och i slutet av veckan cirka 2,97. Hon är fortfarande fixerad så skönt. Annars har det inte hänt så mycker mer än att hon är stor och det är trångt där inne för henne, alla sparkar och rörelser är inte sköna.

Annars tror jag inte att det hänt så mycket. Vi ska också sätta in babyskyddet i bilen i helgen, snart ska allt läggas ut i bilen som ska med till BB när allt är packat och inhandlat.

Men det var nog allt jag hade att bjuda på.


Likes

Comments

Nu är vecka 36 här. Den här veckan har börjat med magkatarr och det har varit sjukt jobbigt och jag har haft så jäkla ont. Jag har lipat för att det gjort så ont. Busfröt där inne har ju inte gjort saken bättre när hon sparkat och tryckt där jag haft ont men inget hon kan råför så klart.

Nog om min magkatarr, lillan där inne mår bra hon växer och växer det är ganska tungt att bära på bulan.
Hon är cirka 45cm lång och väger i början va veckan cirka 2,59kg och i slutat vägar hon cirka 2,76kg.

Vi ska nu den här veckan försöka beta av så mycket som möjligt som är kvar och ska in handlas.
Vi ska till Ikea och köpa madrass och lite annat smått och gått.
Sen har jag lite som jag måste fixa till mig själv bland annat så är det lite linnen som jag måste köpa nya och sen ska vi köpa reseförpacknigar som vi ska schampoo och balsam i.
Sen ska jag köpa lite bas smink som jag vill ha med mig till BB.
Det börjar ju dra ihop sig för mig och Joel att packa våra saker med, men det lite tidigt än.

Men det var allt jag hade på hjärtat.

Likes

Comments

I torsdags åkte vi in till förlossningen för att jag tyckte att det var lite dålig aktivitet på bebisen. Efter vi hade varit hos barnmorskan så kände jag att bebisen inte riktigt kommit igång så som hon brukar vara. Så vi bestämde oss för att åka in.

När jag kom in så tog dem EKG på bebisen allt såg bra ut så det var skönt. Hon kom igång väldigt bra där inne så der var skönt att det var falskt alarm.

Det var också skönt att få se lite hur förlossnings avdelning såg ut, så det var lite lugnade för mig att veta vart man ska gå när det är dags att föda.

Men det var allt jag hade på hjärtat.

Likes

Comments

Nu är vi i vecka 35! Det börjar verkligen dra ihop sig. Nu är det bara 5 veckor kvar.

Men det som hänt nu är jag börjar få mer foglossning det är inte super skönt men det är ett täcken på att kroppen förbereder sig. Annars har det inte hänt så mycket mer med mig.. förutom att jag går upp i vikt.

Men det som hänt hos lillan är att hon nu är cirka 44cm lång och väger i början av veckan cirka 2,38kg och i slutet av vecka cirka 2,56kg.

Vi har varit hos barnmorskan och allt såg bra ut mitt järn hade stigit från 128 till 129 trots att jag inte ätit några järntabletter.
Det som också hade hänt är att bebisen nu är fixerad, hon har lagt huvudet till rätta så det går inte att rucka på det. Dock tycket inte bebisen att det var så skönt när barnmorskan trycket på hennes huvud. Kan väl säga att jag inte heller tycket att det var så skönt men det gick bra.
Magen hade växte från 28,5 till 32cm så det var ju bra.
Ja som jag sagt tidigare så är hon stor nu, hon trycker överallt i magen.

Vi har också packat BB väskan till bebisen så det är skönt att det klart, dock vet jag att vi har packat alldeles för mycket men tycker att det inte gör nåt. Tror det är vanligt när man ska föda sitt första barn att man packar för mycket.

Men det fortfaraden en del kvar som ska fixas innan hon kommer och det är bland annat, madrass till sägen och laken en mobil ska med upp i taket sen är den halt klart.
Skötbord har vi kavr och skötbedd.
Ett babygym är med kvar som vi ska köpa.
Åkpåse till vagen är med kvar men vi har hittat en åkpåse som vi ska beställa.
Sen vill jag ha en mobil över skötbordet med så det ska med fixas. Men allt kommer vi inte fixa innan hon kommer utan vi kommer fixa och dona efter hon kommit ut. Vi fixar det viktigaste nu och resten sen.

Tror det var allt jag hade att bjuda på ses i nästa inlägg.

Likes

Comments

Title