Länkar/Utmaningar/Bloggar, Inspo, Diagnoser - vi är npf, Träning/Fitness

Jag läste för länge sen om macapulver och alla bra egenskaper. Har även läst mycket om att man kan behöva tillsätta magnesium osv vid ett flertal krämpor och trötthet med mera. Macapulver innehåller tydligen magnesium och jag köpte det eftersom det innehåller en hel del saker jag är övertygad om brister hos mig. Jag har dock inte testat det för det har varit svårt att hitta hur man bör dosera och vad man kan göra åt den fruktansvärda smaken, hittade nu en sida som beskriver allt superbra. Idag under dagen gjorde jag en Shake och la i en matsked macapulver och typ en timme senare kände jag mig mycket piggare än innan. Någon effekt hade det. Så nu ska jag börja tillsätta 1-2 matskedar i mina shakes varje morgon och må bättre, prestera mera, bli människa igen. Även om cyklingen ger mig mycket så räcker det inte till. Jag måste upp i energinivåerna, känna inifrån att jag har motivation och orka liksom. Jag är DÖDSTRÖTT på dagarna och jag är så trött på det!! Jag vill leva - inte bara överleva! Läs mer om maca längre ner.

Källa: skönhetsguiden.se

Ett naturligt kosttillskott som allt fler börjar få upp ögonen för är macapulver. Pulvret utvinns ur maca som är en rotfrukt med ursprung i Sydamerika. Där växter den på hög höjd under tuffa förhållanden i området kring bergskedjan Anderna. Lokalbefolkningen har använt macaroten som en naturmedicin i tusentals år. Det sägs att indianerna i Peru var allra först med detta och de märkte tidigt att roten hade flera positiva egenskaper. På senare år har man gjort mer ingående forskning och macapulver har egenskaper som ger mer energi, återställer hormonbalansen och även stärker den psykiska hälsan.

Eftersom pulvret är sprängfyllt med antioxidanter, aminosyror och mineraler innehåller det flera ämnen kroppen behöver. Det innehåller också kalcium, magnesium, järn och zink. Dessutom ingår flera viktiga vitaminer som C-vitamin, E-vitamin och vitamin B1, B2 och B12. Som om det inte vore nog är mängden fibrer och protein ovanligt hög. Maca innehåller hela fyra gånger mer fibrer än potatis och fem gånger mer protein än ris. Därför är det fullt naturligt att till och med elitidrottare utnyttjar de gynnsamma effekterna av att konsumera macapulver. De som har en aktiv livsstil får mer energi och hjälp med både uthållighet och muskeluppbyggnad.

• Ökar sexlusten
• Verkar antidepressivt
• Minskar sockersuget
• Ger energi

Puss & Kram Anna

Följ mig gärna på | instagram | ​facebook​

Gillar

Kommentarer

Familj & Vänner, Inspo, Mina tonåringar, Diagnoser - vi är npf, Ellie 3-4 år

Jag har nästan glömt bort att jag har en blogg. Jag lever istället. Mår så sjukt mycket bättre och det är verkligen helt fantastiskt! Så jag har varken tid eller behov av detta mer. Förutom just nu för jag ligger sömnlös och känner att jag vill dela med mig av min lycka.

Vi har kommit i ordning hemma. Mer eller mindre. Vi är hemma iaf och de 3 kartonger som fortfarande ska packas upp är inte speciellt viktiga. Dom står dock i vägen (medvetet) för att jag ska irritera mig och faktiskt packa upp skiten när jag inte längre står ut att se det. Alla trivs. Min 16-åring har hunnit bli 17-åring vilket vi firade genom att lämna Ellie hos svärföräldrarna och ta bara grabbarna på middag och bio. Mycket lyckat. Dom uttryckte båda två i bilen att dom uppskattade (och tyckte det var skönt) att vi gjorde något bara vi 4 utan Ellie. Det förstår jag. Hon är ju alltid med annars. Detta ska vi göra igen. I en inte alltför avlägsen framtid. Gaaaah vad stora mina barn börjar bli!

17-åringen som haft ett relativt turbulent år har varit hemma mer sista tiden. Vill umgås med oss. Vi pratar och allt känns verkligen riktigt bra. Han är vänlig och vi kommunicerar äntligen igen på ett bra sätt. En del av det tackar jag familjebehandlarna för. Jag har fått många bra och användbara tips därifrån. Sånt där som man liksom inte alltid tänker på själv. Det går framåt. Nu har han varit med oss iväg flera gånger vilket han aldrig ville innan. 18-åringen har också blivit mer intresserad av att umgås med oss. Det är så skönt. Jag tror att vi alla mår lite bättre och känner oss lite gladare än tidigare.

Lilla Ellie är som vanligt världens mysigaste tös. Snäll och förståndig och börjar verkligen frigöra sig lite... vill bli större. Så just nu är hon i något utveklingssteg som utmanar oss lite extra men vi får se det framåt - hon lär sig nya saker om sig själv. Jag har all tid och tålamod i världen så vi går definitivt inte under av hennes nycker, visst kan det vara frustrerande från tid till annan men jag är faktiskt genuint nyfiken på vart det leder härnäst. Jag känner mig liksom beredd på ett annat sätt med henne för jag ser tecken som är åldersrelaterade och kan förstå vad det handlar om, helt klart. Tack för att jag gjort detta 2 ggr tidigare, annars hade det nog inte varit lika självklart. Det är kul att följa!

Jag har klippt mig! Klippte mig själv här i lördags, förra lördagen. Fick för mig att jag inte orkade borsta ut en tova jag hade så jag tog saxen och kapade allt hår bara sådär rätt upp och ner. Det blev skitbra!! Jag är hur nöjd som helst. Tänk att jag bara tog mod till mig och gjorde det. Ingen frisör eller något. Nu har jag även slängt i en röd färg så känner mig ännu fräschare!

Och så nu börjar jag bli trött så ska passa på att somna nu när jag har chansen. Vi ska upp tidigt i morgon för att åka ut till Nåttarö och fira styvfar som fyller 59! Tjoho! Natti natti!

Puss & Kram Anna

Följ mig gärna på | instagram | ​facebook​

Gillar

Kommentarer

Familj & Vänner, Inspo, Mina tonåringar, Ellie 3-4 år

Jag är så glad! Vi har åkt hela Stockholm runt idag typ för att hämta upp möbler. Antonio fick en tv-bänk och vi en byrå till sovrummet, Ellie fick en stödbräda till sängen och vi köpte ett brickbord till vardagsrummet. Vårt rum är klart nu. Antonio ska fortfarande ha antingen ben på sin säng eller sängstomme. Vi får se om vi lyckas hitta något riktigt fint för ett bra pris. När man letar på andrahandsmarknaden så som vi gör, blir man liksom lite snål när man vet att det kan finnas billigare någon annanstans *skämt*! Byrån vi hämtade hem idag var superfräsch och inte några fel alls, bortskänkes! En vit malmbyrå med 6 lådor... det var nästan för bra för att vara sant. Antonios tv-bänk betalade vi 150kr för och den såg helt ny ut. Det enda som fanns att anmärka på var att dom gjort hål för sladdar i bakstycket. Men det syns ju inte ens.

Vi har inrett vårt hem för typ noll och ingenting eftersom vi återbrukar!

Möblerna i vårt rum har vi säkert betalat mindre än 500kr totalt för. Då har vi köpt sängstomme (200kr), byrå (bortskänkes) och sängbord (200kr). Sängen hade jag sen tidigare. Gardinerna och tvättkorgen är från svärisarna.

Antonios rum har vi betalat ca 700kr för. 400kr för sängen, 150kr för tv-bänken, 170kr för skrivbordet och han ska få en ny stol. Datorn och tv:n räknar jag inte in för det är köpt så långt tidigare.

Andzelos rum har kostat ungefär 400kr vilket var sängen, byrån är från W:s pojkrum, tv:n likaså och hyllan minns jag inte riktigt, kan vara från W också. Datorn räknar jag inte. Skrivbordet tog vi från gamla kontoret när dom flyttade och köpte nytt och stolen var bortskänkes om jag inte minns fel.

Vardagsrummet har kostat oss drygt 500kr och det är inkl 60 tum tv för bokhyllorna fick vi från svärföräldrarna när dom köpte nya och soffan bytte vi med mamma då dom ville ha skinnsoffan som dagmamman skänkte då hon köpte ny. Nu letar vi ett nytt soffbord bara. Brickbord köpte vi idag för 150kr som ser helt nytt ut.

Köket kanske vi har betalat 500kr för då vi köpte 10 stolar a 50kr. Bordet är från svärföräldrarna som vi fick när dom köpte nytt. Porslinet (ca 400kr) köpte vi nytt men det blev en inflyttningspresent från svärisarna när vi var på Ikea. Dom köpte även nya gardiner till oss i både kök o vardagsrum.

Ellies rum har kostat kanske 250kr exkl leksaker, vi letar efter ett skrivbord nu också. Det är en hel del bortskänkes och samarbeten, egentligen är det nog bara sängen och skyddsbrädan vi betalat för. Själva sängbotten minns jag inte.

Hallen har kostat oss mindre än 500kr då jag har för mig mamma köpte hatthyllan och skohyllan på någon kampanj på Jysk tidigare.

Så vi har alltså byggt ett helt hem med väldigt små medel. Vi är definitivt inte uppe i 4-siffriga summor. Hela hemmet är fräscht och välkomnande. Varje möbel har en egen historia, sånt går jag igång på. Jag älskar verkligen att återbruka, köpa sånt som någon inte vill ha för att ge möbeln nytt liv igen. Varför kasta när någon annan faktiskt kan ha nytta av det och låta det leva vidare, kanske till och med göras om och bli något helt annat.

Puss & Kram Anna

Följ mig gärna på | instagram | ​facebook​

Gillar

Kommentarer