Familj & Vänner, Inspo, Mina tonåringar, Ellie 3-4 år

Jag är så glad! Vi har åkt hela Stockholm runt idag typ för att hämta upp möbler. Antonio fick en tv-bänk och vi en byrå till sovrummet, Ellie fick en stödbräda till sängen och vi köpte ett brickbord till vardagsrummet. Vårt rum är klart nu. Antonio ska fortfarande ha antingen ben på sin säng eller sängstomme. Vi får se om vi lyckas hitta något riktigt fint för ett bra pris. När man letar på andrahandsmarknaden så som vi gör, blir man liksom lite snål när man vet att det kan finnas billigare någon annanstans *skämt*! Byrån vi hämtade hem idag var superfräsch och inte några fel alls, bortskänkes! En vit malmbyrå med 6 lådor... det var nästan för bra för att vara sant. Antonios tv-bänk betalade vi 150kr för och den såg helt ny ut. Det enda som fanns att anmärka på var att dom gjort hål för sladdar i bakstycket. Men det syns ju inte ens.

Vi har inrett vårt hem för typ noll och ingenting eftersom vi återbrukar!

Möblerna i vårt rum har vi säkert betalat mindre än 500kr totalt för. Då har vi köpt sängstomme (200kr), byrå (bortskänkes) och sängbord (200kr). Sängen hade jag sen tidigare. Gardinerna och tvättkorgen är från svärisarna.

Antonios rum har vi betalat ca 700kr för. 400kr för sängen, 150kr för tv-bänken, 170kr för skrivbordet och han ska få en ny stol. Datorn och tv:n räknar jag inte in för det är köpt så långt tidigare.

Andzelos rum har kostat ungefär 400kr vilket var sängen, byrån är från W:s pojkrum, tv:n likaså och hyllan minns jag inte riktigt, kan vara från W också. Datorn räknar jag inte. Skrivbordet tog vi från gamla kontoret när dom flyttade och köpte nytt och stolen var bortskänkes om jag inte minns fel.

Vardagsrummet har kostat oss drygt 500kr och det är inkl 60 tum tv för bokhyllorna fick vi från svärföräldrarna när dom köpte nya och soffan bytte vi med mamma då dom ville ha skinnsoffan som dagmamman skänkte då hon köpte ny. Nu letar vi ett nytt soffbord bara. Brickbord köpte vi idag för 150kr som ser helt nytt ut.

Köket kanske vi har betalat 500kr för då vi köpte 10 stolar a 50kr. Bordet är från svärföräldrarna som vi fick när dom köpte nytt. Porslinet (ca 400kr) köpte vi nytt men det blev en inflyttningspresent från svärisarna när vi var på Ikea. Dom köpte även nya gardiner till oss i både kök o vardagsrum.

Ellies rum har kostat kanske 250kr exkl leksaker, vi letar efter ett skrivbord nu också. Det är en hel del bortskänkes och samarbeten, egentligen är det nog bara sängen och skyddsbrädan vi betalat för. Själva sängbotten minns jag inte.

Hallen har kostat oss mindre än 500kr då jag har för mig mamma köpte hatthyllan och skohyllan på någon kampanj på Jysk tidigare.

Så vi har alltså byggt ett helt hem med väldigt små medel. Vi är definitivt inte uppe i 4-siffriga summor. Hela hemmet är fräscht och välkomnande. Varje möbel har en egen historia, sånt går jag igång på. Jag älskar verkligen att återbruka, köpa sånt som någon inte vill ha för att ge möbeln nytt liv igen. Varför kasta när någon annan faktiskt kan ha nytta av det och låta det leva vidare, kanske till och med göras om och bli något helt annat.

Puss & Kram Anna

Följ mig gärna på | instagram | ​facebook​

Gillar

Kommentarer

aaphoto
,
Det är så mysigt när man ”Boar” in sig i sitt nya boende 😍🙈nouw.com/aaphoto
biabia
,
Ja det är så underbart ❤️ Vi gjorde aldrig det i förra boendet så detta känns extra mysigt! nouw.com/biabia
IP: 82.99.3.229

Liknande inlägg