Länkar/Utmaningar/Bloggar, Inspo, Diagnoser - vi är npf, Träning/Fitness

Jag läste för länge sen om macapulver och alla bra egenskaper. Har även läst mycket om att man kan behöva tillsätta magnesium osv vid ett flertal krämpor och trötthet med mera. Macapulver innehåller tydligen magnesium och jag köpte det eftersom det innehåller en hel del saker jag är övertygad om brister hos mig. Jag har dock inte testat det för det har varit svårt att hitta hur man bör dosera och vad man kan göra åt den fruktansvärda smaken, hittade nu en sida som beskriver allt superbra. Idag under dagen gjorde jag en Shake och la i en matsked macapulver och typ en timme senare kände jag mig mycket piggare än innan. Någon effekt hade det. Så nu ska jag börja tillsätta 1-2 matskedar i mina shakes varje morgon och må bättre, prestera mera, bli människa igen. Även om cyklingen ger mig mycket så räcker det inte till. Jag måste upp i energinivåerna, känna inifrån att jag har motivation och orka liksom. Jag är DÖDSTRÖTT på dagarna och jag är så trött på det!! Jag vill leva - inte bara överleva! Läs mer om maca längre ner.

Källa: skönhetsguiden.se

Ett naturligt kosttillskott som allt fler börjar få upp ögonen för är macapulver. Pulvret utvinns ur maca som är en rotfrukt med ursprung i Sydamerika. Där växter den på hög höjd under tuffa förhållanden i området kring bergskedjan Anderna. Lokalbefolkningen har använt macaroten som en naturmedicin i tusentals år. Det sägs att indianerna i Peru var allra först med detta och de märkte tidigt att roten hade flera positiva egenskaper. På senare år har man gjort mer ingående forskning och macapulver har egenskaper som ger mer energi, återställer hormonbalansen och även stärker den psykiska hälsan.

Eftersom pulvret är sprängfyllt med antioxidanter, aminosyror och mineraler innehåller det flera ämnen kroppen behöver. Det innehåller också kalcium, magnesium, järn och zink. Dessutom ingår flera viktiga vitaminer som C-vitamin, E-vitamin och vitamin B1, B2 och B12. Som om det inte vore nog är mängden fibrer och protein ovanligt hög. Maca innehåller hela fyra gånger mer fibrer än potatis och fem gånger mer protein än ris. Därför är det fullt naturligt att till och med elitidrottare utnyttjar de gynnsamma effekterna av att konsumera macapulver. De som har en aktiv livsstil får mer energi och hjälp med både uthållighet och muskeluppbyggnad.

• Ökar sexlusten
• Verkar antidepressivt
• Minskar sockersuget
• Ger energi

Puss & Kram Anna

Följ mig gärna på | instagram | ​facebook​

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229

Liknande inlägg