Familj & Vänner, Inspo, Ellie 3-4 år

Vi har fått fantastiskt mycket hjälp av svärföräldrarna och svägerskan samt svågern idag. Ellies rum är snart klart och Andzelos likaså. Badrummet uppe och min garderob. Vårt rum går inte att göra så mycket åt eftersom vi ska ganska massa nytt men vardagsrummet är klart så när som på att tv:n är det enda vi väntar på att skruva upp nu. Men... i morgon ska det flyttstädas. Usch! Det ser jag INTE fram emot!

Kroppen värker och det känns att vi hållt på i dagar. Ja faktiskt hela veckan.

Ellie ville ligga i sin säng ikväll. Först låg jag där en stund med henne för hon bad om det sen ville hon byta ut mig mot paddan så jag gick och hämtade den och fortsatte med massa jag gjorde innan. Efter en stunds tystnad tänkte vi att hon måste ha somnat men det hade hon inte. Lagom till att vi störde henne bad hon W komma in och lägga sig hos henne, nu ligger hon här hos oss. Det går iaf framåt. I morgon kommer hennes nya säng.

Vi hoppas på att hon snart vågar somna där iaf. Vi får se. Vi tar det i hennes takt.

Puss & Kram Anna

Följ mig gärna på | instagram | ​facebook​

Gillar

Kommentarer

Familj & Vänner, Inspo, Mina tonåringar, Ellie 3-4 år

Lilla älskade mini som skulle sova i sin egen säng när hon fick eget rum blev så ledsen och sa ”jag vill inte sova fälv” med tårar brännande bakom ögonlocken. Först la hon sig dock i sin säng så snällt men i samma sekund kom orden. Så nu ligger hon här mellan oss precis som vanligt och snusar sött. Hon har sin egen kudde iaf. En dag somnar hon nog i sitt rum alldeles själv.

Här är vårt nya kök. Mys! Vi har så galet mycket plats. Det är helt fantastiskt. Alla stora saker är körda. De flesta små med. Vi har hållt på hela veckan, rensat och packat. I onsdags började vi köra lite grejer och idag är vi i princip klara. Ingen stress, inga sura miner. Vi har inte jobbat ihjäl oss utan allt är i sin ordning och har gått pö om pö helt enkelt. Vi är möra men inte helt slut. Kära svärfar har varit med och burit precis som Andzelo, vilka kraftkarlar vi har nära oss. William går inte av för hackor han heller. Antonio har ”haft annat för sig” - nä nu ska jag inte vara orättvis, han kom hem med två kompisar igår och packade halva rummet, hjälpte till att åka till återvinningen med massa skit som skulle kastas så visst har dom varit duktiga men sen är han för upptagen. Skitungen. Inte lätt att vara tonåring och definitivt inte lätt att vara mamma till en... inte alltid!

Jag är så glad att vi kommer i ordning. I morgon ska gubben o svärfar åka och hämta en sängstomme till Ellie. Hon ska ju ha en säng för stora barn. En riktig säng. Resten av familjen kommer med i morgon och ska hjälpa till att packa upp allt. Jag ska planera viken färg vi ska måla i sovrummen och det behöver jag också hjälp med. Tänker mig nån varm matt grå färg. Ljus som passar till allt. Kanske någon matt beige färg. Något som är lätt att matcha och som gör att man känner sig lugn och välkommen liksom.

Puss & Kram Anna

Följ mig gärna på | instagram | ​facebook​

Gillar

Kommentarer

Familj & Vänner, Inspo, Ellie 3-4 år, Pay it forward

Som ni ser har vi haft det riktigt mysigt i helgen. Vi åkte ner till Nicksta camping i Nynäshamn och bodde i husvagn torsdag till söndag. Kom hem igår kväll och var lagom möra. Helga helgen har varit lugn och skön. Ingen stress. Det var magiskt. Nu när vi kommit hem och landat så var det bara att ta tag i flytten. Packa, rensa, åka på tippen. Hela dagen idag har vi fixat, sorterat och tvättat. Vi hämtade en kärra med kåpa på jobbet och w hann iväg till tippen med en last. Nu står släpet här utanför fullsmockad med mer grejer han får åka med i morgon.

Det värsta är att min rygg redan nu känns öm. Jag hoppas bara att jag håller ihop hela veckan så vi blir klara med allt.

Vi har gått igenom massor. Nu är det bara resten kvar. Jag ska vara rädd om ryggen och se till att jag inte lyfter en massa och inte böjer mig tokigt. Rensa och sortera blir mina arbetsuppgifter. Det tar på kroppen oavsett men vi har inte överdrivet mycket kvar att gå igenom nu iaf. En del grejer kommer vi lämna kvar och en hel del ska kastas. Ellie får ny säng, grabbarna nya skrivbord och vi ska med ha ny säng. Det blir en hel del vi inte tar med oss. Det är skönt. I morgon ska vi packa net köket. Vi har så mycket papptallrikar och plastbestick så vi packar ner allt utom en kastrull och en stekpanna. Blir varmkorv och köttbullar hela veckan haha. Varför göra det svårare än det måste vara liksom. Nöden har ingen lag och vi är bekväma.

När vi flyttat och kommit i ordning i nya huset ska jag faktiskt ta tag i alla mina projekt jag tänkt på i evigheter. Jag ska måla om våra vitrinskåp, Ellies matstol och fixa med stocken och ledlampor för att hänga upp i Ellies rum. Det kommer att bli så fint. W tror inte jag kommer att genomföra det men tji på honom för nu är jag i gasen. Han kan hålla snattran bara. Jag har massa planer. Så mycket inspiration. Här ska fixas. Men först ska vi få ner allt skit. Det ska bli så skönt att få ordning äntligen. Alla kartonger är sorterade och innehållet är sammanhängande. Rätt saker till rätt människor i rätt rum denna gång. Inte som förra flytten då det blev så stressigt och jobbigt att allt bara blev en enda stor röra. Allt slängdes ner i kartongerna helt ologiskt. Allt var bara kaos. Så jag iddes inte ens packa upp allt. Det har fortsatt stå i kartonger nere i garaget - inte förens nu har vi gått igenom dom och lagt det i en logisk sammanhängande ordning.

Det känns bra. Även om det är nära 1,5 år sen jag borde gjort det. Och oj vad vi har kastat saker. Helt onödiga saker. Sånt som kunde ha rensats inför förra flytten. Jag gör mig av med massa kläder också. Skor jag borde kastat för en evighet sedan är nu faktiskt kastade. Så många skor. Oh denna ångest. Jag älskar mina skor. Det var jobbigt faktiskt. Jag har tänkt att jag ska klacka om flera par i flera månader, till och med många år men det har inte gjorts så nu åkte dom i soporna. Alla Ellies för små kläder åker ner i en säck som ska till en väninna eftersom hon får en liten tjej nu efter sommaren. Visserligen blir det mesta stort, har inga små kläder kvar förutom det jag behållt som minne från Ellies bebistid och inte ska göra mig av med men det är lika uppskattat ändå. Hon kommer att ha kläder till lilltjejen blir 2-3 år. Ellie har en galet stor garderob... så mycket kläder att hon knappt ens hunnit använda allt. Hon har fått så mycket kläder genom åren att det är galet. Jag har inte köpt mycket alls, vi har så många underbara människor i vår närhet som gett bort och köpt till födelsedagar osv. Fantastiska människor. Så nu ska jag ge tillbaka. Pay it forward.

Jag längtar så mycket till vi faktiskt kan sova i nya huset. Jag är så spänd och förväntansfull. Det ska bli så skönt.

Puss & Kram Anna

Följ mig gärna på | instagram | ​facebook​

Gillar

Kommentarer