Familj & Vänner, Inspo, Ellie 2-3 år, Ellie 3-4 år

Det är helt fantastiskt att vi har så många nära och kära som vill komma och fira vår lilla 3-åring! Vi var över 50 personer här idag. Minst 25-30 var barn. Inga tårar, inga bråk. Det är verkligen helt otroligt hur lyckade dessa tillställningar kan bli. Vi gör det så enkelt som möjligt. Fixar lite pastasallad, några olika varianter. Grillar korv och bjuder på glass och fika. Enklare kan det inte bli. Ingen stress och man hinner liksom prata lite med alla. Barnen har kul och leker alla med varandra även fast dom är i olika åldrar.

Puss & Kram Anna

Följ mig gärna på | instagram | ​facebook​

Gillar

Kommentarer

Familj & Vänner, Ellie 2-3 år, Ellie 3-4 år

Nu jäklar händer det grejer. Fort går det. Nu är kontraktet påskrivet. Vi flyttar in i det nya radhuset den 1/7. Här ska det packas och fixas. Allt slitage från oss ska återställas i huset bara och städas sen. Sen börjar något nytt. Jag älskar nytt. Känns som man liksom får reboota lite och starta om. Det behövs ibland. Vissa kallar det fly. För såklart är det en liten flykt att förändra. Men det behöver inte vara något dåligt. Det här är något bra.

Vi var och kollade på radhuset samt träffade ägarna i måndags. I tisdags blev det klart att dom ville att just vi skulle hyra, igår skickade han kontraktet för signering och första juli får vi flytta in! Det känns helt fantastiskt!

Alla får varsitt rum, Ellie ska förhoppningsvis börja sova i sin säng när hon ser viket fint och mysigt rum hon får. 18-åringen skickar vi ner på bottenvåningen i ett sovrum alldeles för sig själv, den blivande 17-åringen får husera med oss på övervåningen. Något jag saknat överdrivet mycket är att ha två toaletter och badkar. Nu får vi både det och dusch precis som vi hade i lägenheten. Och ett kök med mycket yta och ännu mer förvaring!!! Saknat sååå mycket! Och hel stor kyl och frys - tackar! Som jag saknar det idag!

Igår fyllde min bästa tjej 3 år! Hon är stor nu och tiden går alldeles för fort!! På söndag blir det kalas här på tomten, massvis med gäster viket vi tycker är kanonkul. I såna här situationer är det verkligen hur bra som helst med en stor tomt även om det är jobbigt att hålla ordning på. Varken jag eller W är några trädgårdsmänniskor även om det är fint att ha en välskött trädgård, det lyfter ju huset. När jag blir gammal och rik ska jag anställa en trädgårdsnisse som fixar allt...! När jag blir rik!

Ellie kommer bli riktigt överraskad när det kommer så mycket gäster på hennes kalas och kompisar från dagmamman kommer med för första gången, det ska bli spännande att se hur hon reagerar på det. Hon har aldrig haft ett sånt kalas förut. Visst har det kommit vänner till oss med barn i samma ålder och både yngre och äldre men nu kommer dom från dagmamman med och det är ju lite speciellt.

Ser fram emot detta. Det blir det sista riktigt stora kalaset antar jag för nästa år får inte alla plats. Eller ja iofs kan vi ju göra som i lägenheten och köra drop-in-kalas under hela dagen haha, det var ett bra koncept för då kom många men i olika omgångar. Vi hade tid till alla och det rullade på i ett riktigt bra tempo. Så kan vi såklart göra i radhuset med. Plats finns det ju när man tänker efter.

I morgon ska vi ner till Järna Naturbruksgymnasium på öppet hus för att föreståndaren på internatet ville träffa Antonio för att prata inför beslutet om han får plats eller ej. Dom tyckte om honom efter intervjun och jag är övertygad om att han får plats, föreståndaren för internatet var dock inte med på det första mötet så vi slår ihop flugorna och kör på öppna huset i morgon för ett kortare möte. Vi är spända allihop och det här är något Antonio verkligen vill. Hans mål är att bli kock och varför inte arbeta och kära sig grunden till allt då? Biodynamisk odling, djurhållning etc. det låter som en bra start i mina öron. Vi håller tummarna.

Puss & Kram Anna

Följ mig gärna på | instagram | ​facebook​

Gillar

Kommentarer

Ellie 2-3 år

Ja det är sant. Vi hade planerat att bli kvar i huset i några år till men ibland ramlar man liksom över erbjudanden som är för bra att tacka nej till. Vi flyttar till radhus i sommar. Vilken tur vi inte planerat att åka iväg någonstans under semestern för det blir packa och flytta mitt i allt istället nu!

Vi lämnar inte Vallentuna men bosätter oss på ”rätt” sida. Även om Lindholmen är supermysigt så blir detta närmre för alla. Närmre för mig till jobbet, närmre för w till jobbet, närmre för nära och kära att åka. Billigare totalkostnad. Det är större, fler rum - alla får varsitt sovrum nu, även Ellie. Ellie som faktiskt fyller 3 år i morgon!

Det är klart hon ska få ett eget rum nu. Det är på tiden. Kanske leder det till att hon vill börja sova i egen säng så småningom. Leksaker och alla hennes grejer får plats och koncentreras till ett rum och inte alla... kan man hoppas.

På söndag blir det kalas. Kommer massvis med folk och det är ju så roligt! Ellie har fått bjuda sina kompisar från dagmamman också vilket hon är supertaggad inför att dom kommer. Alla kan inte komma tyvärr men det gör ingenting. Dom ska fira henne hos dagmamman i morgon med.

Puss & Kram Anna

Följ mig gärna på | instagram | ​facebook​

Gillar

Kommentarer