Böcker

Nu har jag lagt mig. Tidigt! Så skönt!

Jag ska faktiskt börja ta mig tid att läsa igen, jag älskar böcker!! Eller läsa och läsa... jag läser ju inte... lyssnar på ljudböcker! Jag följer @Sanemro s blogg frekvent och efter hennes nyårslöfte om att börja läsa mer har jag funderat på det, sen har det malt lite och sen började hon lägga upp recensioner på böcker hon läser, genast känner jag att jag också vill det.
Jag behöver nämligen ett syfte med boken, så kanske att jag ska lägga upp vad jag tycker och tänker kring det jag just läst (lyssnat på).

Nu läser jag ju ALLT! Så det kan bli precis vad som helst! Just börjat med "Omgiven av idioter" av Thomas Erikson. Vi får väl se om det blir nån recension sen eller ej. Jag lägger iaf upp förtexten här nu.

Har du någon gång försökt resonera med din partner och ingenting gick som du tänkt dig? Eller i förvirring lämnat ett möte med känslan att du inte begrep dig på de övriga i rummet? Och värst av allt: vissa verkar aldrig förstå vad du säger - hur tydlig du än är. Visst är det ett mysterium?

Välkommen till en rad uppfriskande aha-upplevelser - möjligen även en eller annan åh nej-upplevelse - och med lite flyt är det inte du som är idioten. Efter att ha läst den här boken kommer du att förstå vad din omgivning egentligen vill säga dig. Jag garanterar att du radikalt kommer att minska mängden idioter i din omgivning, hälsar Thomas Erikson.

Omgiven av idioter beskriver konkret och underhållande en av världens mest spridda metoder för att sortera olikheterna inom mänsklig kommunikation. Via den vetenskapliga bakgrunden, genom vardagens möten, ger den ett konkret hjälpmedel att förstå de viktigaste skillnaderna mellan olika kommunikations­stilar. Den visar på en av de vanligaste orsakerna till konflikter i vardagen - dålig kommunikation. Och den ger dig som läsare svaret på frågan: vad gör jag åt det? Efter att ha läst boken kommer ingenting att se ut som förr.

Thomas Erikson är beteendevetare, coach, föreläsare, ledarskapstränare och författare. Han driver en konsultverksamhet med fokus på att förändra beteenden inom olika typer av organisationer, och coachar ett antal chefer varje år inom det svenska näringslivet.

Puss & Kram Anna

Följ mig gärna på | instagram | ​facebook​

Gillar

Kommentarer

Diagnoser - vi är npf, Ellie 9-12 månader

Först var vi på Bvc, 10-månaderskontroll idag! Stora tjejen hon blivit alltså! Men hon har inte ökat i vikt alls typ, antar att det beror på att hon varit hostig och snorig hur länge som helst och varit grinig med maten. Alla 4 tänder uppe bestämde sig ju dessutom att titta fram samtidigt så det är kanske inte så konstigt. Men nu vägde hon iaf 9770 gram, förra gången vägde hon 9675 gram. Längden ökar iaf så växer gör hon, 73,8 cm denna gång - 72,4 cm förra. Vi har gått en gång i månaden även om man oftast inte gör det. Hon gick ju knappt upp något mellan 5- & 8-månaderskontrollen pga förstoppningen så därför ville dom kolla henne vid 9 månader också. Det gör inte mig något. Vi ska tillbaka igen både vid 11 och 12 månader så vi får ha lite koll. Ska köpa Lactulos nu sa dom, hon blir ju hård i magen när hon äter lite si och så. Nu tittar det även fram två tänder till där nere så den här pärsen lär fortsätta tills dom också är uppe. Men glad är hon ändå!

Själv ligger jag rätt stabilt i blodtryck och puls, förra gången har jag för mig att jag låg på typ 107/70 och pulsen runt 78, denna gången var detsamma - 108/77 och 78 i puls (om jag inte missminner mig helt). Jag mår inte dåligt på medicinen iaf och därför känns det som att jag kan fortsätta och se hur det blir längre fram. Ny tid bokad till både läkare och sjuksyrran.

Var hos tandläkaren idag också... blev ju tvungen. Det blir rotfyllning. Så dom borrade upp tanden för att lätta på trycket och stoppade in något som ska få nerven att svälla av lite, sen ska jag tillbaka om ca 2 veckor för att börja fylla. Efter det är det ännu en gång för att fylla innan det är klart. OCH DYRT ÄR BARA FÖRNAMNET!!!

Lillan sover middag nu, somnade vid 15 så hon lär väl vakna snart. Jag har plockat fram lite fläsk o gött så jag kan göra Carbonara ikväll. Har tvättat W:s äckliga träningskläder och hängt dom, sen hann vi ju faktiskt med lite "Svenska med baby" på öppna förskolan också innan vi pinade oss iväg till elaka tandläkaren!

Men men, just nu är projekt slöa i soffan till Ellie vaknar prio ett...

Puss & Kram Anna

Följ mig gärna på | instagram | ​facebook​

Gillar

Kommentarer