Familj & Vänner

Pojkarna har skolkat idag. Som mamma blir man arg och besviken på barnen och startar en hetlevrad diskussion och vill tillrättavisa och önskar att barnen bara kunde förstå hur viktigt det är att gå i skolan.

Hon vet ju hur smarta dom är båda två och hon blir så fruktansvärt besviken när dom uppvisar tendenser till att bryta sina löften om att sköta skolan.

Efter tumult, tårar, höga röster, en och annan svordom, raseri och elaka ord som "jag hatar dig mamma", "du fattar ingenting", "du är en dålig mamma" så kommer det till slut fram... Pojkarna är inte alls varken otacksamma snorungar som vägrar lyssna eller inte kan hålla sitt ord - dom reagerar mot saker som inte är rätt. Ingen av dom vill gå tillbaka till den nya skolan pga av en incident som fick dom att reagera hårt, någon har erbjudit dom droger under skoltid. Det gör henne livrädd och hon kommer att byta skola på dom igen.

Dom totalvägrar gå tillbaka dit och hon kan inte tvinga dom när det hänt något som detta. Problemet är bara, tänk om samma sak händer i nästa skola? Hur hanterar dom det? Droger finns överallt och dom måste kunna klara av att diskutera kring problemet och gå vidare i samma skola utan att byta så fort det är något.

Hon känner bara att just nu är pojkarna så upprörda och har bestämt sig för att skolan är katastrof att det kommer aldrig funka att få tillbaka dom dit. Dom måste sätta sig ner och prata om det här så dom kan lära sig hantera det om det händer igen. Det finns inte så många skolor att välja på i den här kommunen liksom. Dom försöker en sista gång och det här får verkligen bli sista.

Puss & Kram Anna

Följ mig gärna på | instagram | ​facebook​

Gillar

Kommentarer