Header

Familj & Vänner, Hemma hos mig, Ellie 1,5 - 2 år, Mat

Blev inte pulka hela vägen till dagis i morse men till bilen iaf. Det är alltid nåt. Ellie älskade det. Hon satte händerna i backen och tog upp snö, åt den och tjoade. Det har varit en fin dag idag. Nu när snön lagt sig blir det så ombonat och luften känns varmare än innan även om temperaturen visar minus.

Jag har hållt diskbänken ren och maskinen har gått två gånger idag. Hjälpt grannen lite med diverse småfix, efter vi hämtade barnen drack vi kaffe och åt fattiga riddare. Sååå gott! Eftersom jag var smart och la resterna från igår direkt i matlådor kunde jag enkelt bjuda även på det, det blev dessutom inte bråttom med middagen eftersom W kunde ta rester han med. Den tilltänkta kvällsmaten blir istället matlådor till i morgon. Mums!

Barnen har lekt och haft riktigt kul hela dagen, jag har inte gjort så mycket av det jag skulle då jag inte hunnit förutom att hålla hemmet någorlunda undanplockat och sånt jag försöker få rutin på nu igen. Jag får jobba dubbelt i morgon istället.

Lillan somnade i min famn för en stund sen och sover gott för natten i sängen nu. W ligger i soffan och snarkar, Antonio är hos vänner och Andzelo ska lägga sig. Själv lär jag plocka fram datorn och påbörja sånt jag lovade skulle vara klart idag, jag kommer dock inte hinna klart... men men det jag inte hinner idag hinner jag i morgon.

Snälla snälla glöm inte skicka era kärleksbrev till mig!! På måndag kör vi igång och då behöver jag fler än jag hittills fått in för att kunna köra varje dag i 30 dagar!! Skriv och skicka!! Alla behöver vi lite mer kärlek ❤️

Ni hittar allt HÄR

Puss & Kram Anna

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Inspo, Länkar/Utmaningar/Bloggar, DIY

Det går att få kontroll på sitt liv och sin vardag och göra det så otroligt snyggt! Jag har flera tilltänkta väggar som skulle kunna bli en bra plats för att bygga upp en kontrollpanel. Dessa är helt fantastiska och något jag verkligen skulle behöva för att lyckas få till struktur hemma.
När man gör det snyggt blir det mycket roligare att hålla igång det och risken för att tappa allt blir mindre. Jag ska fixa material till detta och skriva en lista på vad som behövs och försöka återbruka så mycket som möjligt. Det behöver ju inte bli dyrt liksom.

Ni kan läsa mer om det HÄR

Puss & Kram Anna

Likes

Comments

Familj & Vänner, Länkar/Utmaningar/Bloggar, Inspo, Barnkläder/Leksaker, Hemma hos mig, Ellie 1,5 - 2 år

En liten recap på gårdagen kommer här bild för bild. Var försiktig ju längre ner du kommer! Kom inte sen och säg att jag inte varnade dig.

Ellie sliter skalpen av mig. Det är hennes sätt att mysa. Dra oss i håret. Hon drar alla i håret. Alltså inte hårt och elakt, hon drar fingrarna genom håret och håller fast en stund gör hon om samma procedur i en hel evighet. Antingen tills hon somnar eller tills hon hittar på nåt annat att göra. Det är mysigt men i vissa stunder kan det vara frustrerande. Allra helst om man gjort sig fin i håret och ska bort eller liknande.

Hon gör likadant på fröknarna när dom ska vila på dagis. Det är faktiskt ganska gulligt. Så har hon gjort sen hon föddes.

Ellie sliter inte mig i håret längre... hon hittade på nåt annat så jag och min frilla fick till slut vara ifred en stund. Puh!

Lite diy!! Början till mitt bestickställ! Ska bli så kul att få sätta ihop detta när burkarna är fixade! Ni hittar ett inlägg om det HÄR

Diy minigrädde till Ellies kök! Jag har diskat och sköljt ur den, låtit den torka och sedan hällt i rå bulgur för att det ska låta när hon häller, för effektens skull. Jag måste dock köpa superlim för att få fast locket så hon inte öppnar det. Den är verkligen superliten och jättesöt! Finns på Coop om någon missade märket på kartongen.

Ellie badade och plaskade. Hade superkul! Hon älskar att bada... men strax efter denna bild är tagen hör jag jordens brakare och ungen garvar sen börjar hon grimasera och säger bajs upprepade gånger! Jag tittar efter och mycket riktigt! Ellie har nu bajsat i badkaret för första gången. Det var inte trevligt! Jag fick dra upp barnet och duscha av henne i handfatet istället - det är inte lätt med en snart 12 kilos 1,5-åring!! Men hon blev ren... och badkaret med... till slut...

Puss & Kram Anna

Likes

Comments

Familj & Vänner, Diagnoser - vi är npf, Mina tonåringar

En fantastisk bild på en altan söder om stockholm. Kung Bore kom till slut. Han väntade in i det sista, lät både jul och nyår passera. Inte så välkommen men ack så vackert det är när snön äntligen lägger sig som ett omhuldande täcke över den annars så lummiga trädgården. Nu är det vinter.

Jag har tre barn. Två pojkar och en flicka. Min äldsta blir 17 år nästa vecka, min yngsta blir 2 år i april. Sen har vi mellanbarnet. Min älskade förbannade 15-åring. Han slår sig fri. Vill vara vuxen. Revolterar. Han gör det med full kraft. Senaste veckorna vill han inte vara hemma så vi ser honom knappt. Det är kanske elakt att säga men jag tycker just nu att det är ganska skönt. Jag är samtidigt orolig. Kontrollfreak som jag är. Och världen där utanför är inte alltid så snäll. Jag bråkar med honom oftare nuförtiden, men jag kan inte sluta för han måste veta att jag bryr mig. ”Kan du inte bara vara som andra morsor och sluta bry dig” säger han ofta... nej det kan jag inte... definitivt inte! Jag kommer aldrig sluta. Men han måste också ta ansvar och visa hänsyn. Han får inte bete sig hursomhelst. Så vacklar jag och tänker att jag kanske borde släppa honom mer. Låta honom gå på sina nitar. Till viss del gör jag det men när han väl är hemma kan det liksom gå åt vilket håll som helst på en bråkdel av en sekund.

Just idag har vi bara myst. Inget bråk. Inget tjafs. Bara lugn och ro. Dom tillfällena är få så jag sparar detta för att påminna mig när det behövs. Påminna om att han är världens underbaraste unge. För det behövs. Ofta.

Puss & Kram Anna

Likes

Comments

Länkar/Utmaningar/Bloggar, Inspo, Hyllningar - gör någon glad, 30 days challenge, Tävlingar

Nu tänker jag avslöja vad som poppade upp i huvudet på mig när jag läste och började fundera kring tävlingen #nouw30daychallenge - kärlek! Alltså jag har ju haft lite hatkärlek till bloggen ett tag nu och inspirationen har verkligen varit sporadisk vilket gjort att jag tappat hur mycket som helst i skrivandet och allt som har med mitt bloggande att göra. Det har märkts, jag vet.

Något ni alla som följt mig tidigare vet är att jag brinner för att hylla andra, lyfta fram människor och sprida kärlek. Jag har tappat det lite. Jag vill hitta det igen. Så under denna 30 dagars challenge som @Nouw håller 22/1-20/2 kommer jag varje dag att lyfta fram någon i min blogg. Ett kärleksbrev till mig själv ska utmaningen handla om. Blir det bra respons kommer jag givetvis fortsätta med detta även efter dessa 30 dagar har gått.

Vill du lyftas här?

Jag vill isf att DU skriver ett kärleksbrev till dig själv och mailar mig på anna@biabia.se så kommer jag att publicera ett nytt någonstans mellan kl 19 och 21 varje dag i min blogg. Det kan innehålla precis vad som helst men ska vara utformat som ett brev skrivet till dig och innehålla minst 3 positiva saker du älskar hos dig själv. I mailet behöver du även uppge förnamn, bloggadress (om du vill bli länkad) samt en bild (på dig själv).

Vi alla behöver bli bättre på att älska oss själva, jag ser dagligen människor som kämpar med självkänslan och tankar som förminskar. Jag vill ändra på det! Jag vill hjälpa till att fokusera på saker som är positiva med jaget, att få er att se er själva med andra ögon. För det är faktiskt inte så enkelt - vi behöver allihop påminnas dagligen om hur fantastiska vi är!

Puss & Kram Anna

Likes

Comments

Inspo, Hemma hos mig, Ellie 1,5 - 2 år

Skåpet passade perfekt där under handfatet. Nu finns det plats för mer förvaring! Jag ska bara fixa ett barnlås så Ellie inte kommer in för jag tänkte slänga in korgar med mina hårgrejer, elektroniken, toapapper och sånt. Det ser jag gärna att hon låter bli!

Puss & Kram Anna

Likes

Comments

Familj & Vänner, Inspo, Hemma hos mig, Diagnoser - vi är npf

Igår efter en mysig dag med mina fantastiska grannar och alla barn har jag fått arslet ur vagnen och faktiskt fixat lite hemma!

Först och främst ska jag förklara:
Jag har mått och mår riktigt dåligt, det har verkligen gått upp och ner under en lång tid. Tror jag nådde kulmen i höstas då jag inte såg något ljus alls känns det som, det är bättre nu men jag är fortfarande helt nere i skorna. Jag har försökt fly väldigt länge och det kommer ständigt ikapp mig så jag har bestämt mig för att ta tag i detta på riktigt.

Efter en total mental breakdown i lördags pratade jag och W om hemmet som jag helt negligerat sista året. Jag orkar liksom inte varken laga mat, diska, städa eller tvätta. All min energi går åt att försöka hålla ihop för barnens skull och att irritera mig över hur dålig jag är som inte gör det jag ska. Allt det där som verkar så enkelt för alla andra. Jag vet att jag inte är ensam men jag känner mig fruktansvärt ensam. Mitt mående går ut över allt och alla och jag ignorerar vänner och familj helt. Jag orkar inte. Men det ska bli ändring nu.

Emelie ställde sig och diskade här, hon fick igång mig och nu är bänkarna i köket helt tomma och i ordning! Tack Emelie och förlåt för att jag är som en hök och gnäller över att jag klarar allting själv - det är bara sån jag är, har fruktansvärt svårt att ta emot hjälp, så tack! Verkligen! Jag har lite jobb att göra idag i friskhetens tecken - nämligen skriva ett schema. Jag ska utgå ifrån den fantastiska listan jag skrev om tidigare HÄR och jag ska göra det ordentligt. Nu måste jag vända detta. Medicin har inte hjälpt, terapi har inte hjälpt och ignorera eller fly har inte hjälpt det heller så nu börjar jag om från början med det absolut mest grundläggande!

Im gonna pick myself up!

Puss & Kram Anna

Likes

Comments

Länkar/Utmaningar/Bloggar, Inspo, Tävlingar

Okej jag hoppar på detta! Det skulle vara superkul att vinna även om konkurrensen blir stenhård! Utvecklas är målet och grundstenen i tävlingen, så hur tänker jag utvecklas?? Det är en svår fråga faktiskt, jag behöver hitta ett specifikt ämne att blogga om. Jag är väldigt spretig i mitt bloggande och skriver alltid det som dyker upp i huvudet för stunden, oavsett vad det handlar om, så något jag kan bli bättre på är att försöka hålla en röd tråd i mina inlägg. Det är en riktig utmaning för mig!

Well #nouw30daychallenge jag har som mål att under dessa 30 dagar hålla en röd tråd i mitt bloggande - vill du också vara med och tävla så anmäler du dig HÄR

Puss & Kram Anna

Likes

Comments

Inspo, Länkar/Utmaningar/Bloggar, Barnkläder/Leksaker

Jag ramlade över detta zoo när jag surfade runt och översvämmades av inspiration från Pinterest. Jag vill verkligen bygga detta till Ellie. Jag ska fixa det till hennes födelsedag tror jag. Då kommer utförliga instruktioner om hur jag gjorde men tills dess - denna mall kommer jag antagligen använda:

Inlägget är på engelska och jag har inte läst det så utförligt men eftersom jag stjäl alla bilder och det var en bra mall osv så måste jag självklart dela det. Så ni hittar ursprungsinlägget HÄR det är väldigt bra att ha som underlag. (Jag tycker bättre om bilder än text).

Det färdiga resultatet:

Bildlänk från Google.

Mät ut, såga, skruva ihop och måla ramen!

Jag kommer att göra Ellies zoo ganska stort och högt. Räknar med h: 170 cm b: 45-50 cm och d: 30 cm ungefär.

Jag kommer att gå till XL-bygg i Västerhaninge och kika på nå spillvirke som ligger. Sånt kan man alltid få tag i billigt.

Sen behöver du rep och dom där skruvarna med öglor (vad dom nu heter). Repet bör nog vara drygt 20 m om inte än längre. Vi får se. ”Skruven med öglor” behöver vara 36 st. För jag tänker 4 i varje plank på långsidorna och 2 på kortsidorna. (I inlägget har dom bara använt 18 eller 24 (svårt att se), jag vill ha det som på första bilden här ovan).

Hoppas ni blev lika inspirerade som jag!!! Här ska byggas!!

Puss & Kram Anna

Likes

Comments