View tracker

Idag är det söndag. Jag började morgon med att läsa igenom kemi i 2h och sen delade jag ut reklam. Därefter vilade jag och kollade på film. Runt klockan tre gick jag ut och joggade en runda. Det var riktigt skönt men ganska kallt till en början. Jag joggade ca 4 km i ett lugnt tempo. När jag kom hem spelade jag lite gitarr.

Vid klockan fyra kom en kompis till mig och vi pratade och hade trevligt. VI spelade en hel del musik och sjöng samt gjorde läxan tillsammans. Det var väldigt trevligt. Inte förrän klockan åtta cyklade hon hem. När hon hade gått började jag känna söndagsångesten. Imorgon är det måndag igen. Jag ser inte fram emot denna veckan alls. Då vi ska ha en stor engelska presentation på torsdag inför hela klassen och jag gillar verkligen inte de... vi helst vara sjuk då. Hatar och prata framför klassen speciellt på engelska har precis vant mig på svenska. Men om jag är "sjuk" då sviker jag min kompis som jag ska göra det med och de vill jag inte. Fast hon tycker det är lite mer okej att prata inför klassen än jag och dessutom är hon tio gånger bättre än mig på engelska. Och mitt uttal är katastrof...

När jag kommer står framför klassen och redovisar är mitt självförtroende på botten. Jag vet inte hur jag ska gör för att ändra på det. Engelska har liksom aldrig varit min grej. Fast mitt mål är att bli grym på de än dag!

Om det är någon som känner igen säg i de jag skrivit ovan när det gäller att presentera saker inför folk kommentera gärna nedan. Gärna om ni har något tips. Jag lär inte var ensam om att tycka såhär.

Som jag sa i morgon är det måndag en ny vecka med nya möjligheter. Söndagen är snart över och ångesten släpper. Livet rullar på som vanligt. Glöm inte du är BÄST

Många dumle kramar från mig <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

I dagens inlägg tänkte jag prata om gymnasiet. Jag går första terminen på gymnasiet. Jag går natur och kommer förmodligen välja natursamhälle till tvåan som det ser ut nu. Innan jag skulle välja gymnasium och linje hade jag ingen aning om vad jag skulle välja. Jag gick på flera öppet hur och även skuggningar för att hitta den rätta för mig. Tillslut blev den natur på gymnasiet hyfsat när från där jag bor ca 15min med buss. Eftersom natur var bland det beredare blev det de då jag inte visste vad jag ville bli eller göra i framtiden. Dessutom hade jag ingen lust att pendla varje morgon till Helsingborg i en timme för att gå där. För den extra tiden behöver jag till plugg, kompisar och fotboll.

Ni som går i gymnasiet nu och inte vet vad ni ville bli så är det inte hela värde. Det finns flera program som är breda och är högskoleförberedande så ni får extra tid att tänka. För det van väl jobbar med i framtiden ska vara något man tycker är kul inte bara något för att det ska vara. Om du vet vad du vill bli och där finns en yrkeslinje till de välj den. Där får du praktisera vilket är väldigt bara inför arbetslivet. Du får även jobba med det du tycker är kul. Vilket kommer leda till att skola kommer gå så mycket fortare och dagarna kommer att springer iväg.

Naturprogrammet som jag valde är en av de tuffaste linjerna där det krävs mycket plugg. Det gäller att du gillar att plugga och framför allt matte. Det är matte i det flesta ämnen t.ex. kemi, fysik och mattematik även lite biologi. Men jag gillar matte därför valde jag natur. Fast jag var inte proffs och matte samt fysiken är väldigt svårt. Speciellt fysiken längtar inte till kursprovet och alla andra prov, men annars är de kul!!! Har faktiskt blivet mer intresserad för de andra NO ämnena som kemi och biologi. Då vår lärare är bra och intressant och lyssna på. Vilket vår lärare inte i 9an var på samma sätt. Men den läraren vi har nu är bara en extra lärare då den vanliga är pappa ledig och kommer tillbaka efter jullovet. Fast förhoppnings vi är han också bra!

Jag kan verkligen rekommendera naturprogrammet det är tufft men värt de. Gillar du skolan och pluggar hyfsat så är de definitivt ett program för dig. Du behöver inte vara bäst på matte du kan klara de en då.

När du väljer gymnasiet tänk på att det ska vara kul att gå till skolan på något sätt. Antingen för läraren, skolan eller klass kamraterna. Du ska trotts allt spendera 3 år där. KOM IHÅG Inget är omöjligt, men för vissa tar saker längre tid att lära sig än får andra. Bara för det är du inte dålig... Kom ihåg de, du är BÄST! <3 <3 <3

Annars rullar mitt liv på som vanligt och dagarna bara springer iväg och det är nu bara mindre än en månad kvar julafton. Idag är det ju lördag och jag har inte gjort så mycket. Behöver egentligen plugga en del men de är trots allt helg så har bara gjort en grej av många. Men förmodligen ska jag läsa lite kemi senare då jag har prov vecka 50 alltså om två veckor cirka och ganska mycket att läsa igenom. Resten får jag ta imorgon som matte och idrott och lite mer kemi. Sen är det snart jullov och julafton!

MÅNGA DUMLE KRAMAR FRÅN MIG <3

Likes

Comments

View tracker

Oj det var ett tag sedan jag bloggade. Men jag har inte haft tid. I skolan har jag fult upp med mycket prov och plugg. Samtidigt spelar jag fotboll 3 gånger i veckan med match och gitarr så tiden räcker knappt till. Men nu ska jag komma igång igen, för jag behöver skriva av mig i mellan åt.

Idag tillexempelvis är det en helt vanlig onsdag. Jag slutar tidigt och ska om några minuter ta bussen hem. Sedan ska jag äta fika, göra läxor och åka på gitarr. Men det som skiljer denna dagen från så många andra är att när jag gick förbi en kille som stod och pratade med en anna kille så stäckte han ut foten som ett feleben. Som tur var såg jag det vilket gjorde att jag slapp snubbla.

I den sekunden ville jag bara säga till vad håller du på med? Tänk om jag faktiskt hade snubblat och slagit mig rejält skulle du bara stå och skratta?. Men eftersom jag inte hade mode gick jag bara vidare. Jag tyckte du var riktigt obehagligt för vad har jag gjort dig?, inget.... Du vet inte vem jag är men ändå var du tvungen att försöka göra feleben på mig med mening....

Denna gången hade jag tur och såg de men det har jag kanske inte nästa. Du som jag vet säkerligen att man inte gör så. Så sluta genast. Det är inte okej på något sätt. Du vet inte om jag tar det som ett skämt eller personligt. Denna gång kan jag lova dig att JAG TOG DET PERSONLIGT...

Jag vill gå och känna mig trygg i skolan...

Detta var vad som hände mig i skolan idag, Skriv i kommentarerna om något liknade hänt er.

KRAM Sara

Likes

Comments

Här är lite bilder på kläder jag köpt på den senaste månaden. 

På bilden till höger kommer.

Blusen från Tessie

Koftan från odd molly 

Jeansen vet jag inte.

På bilden till vänster kommer.

Klänningen från H´M tror jag...


Likes

Comments

Idag är det söndag och farsdag. Vi började morgon med och äta frukost hos farmor och farfar. Där gav jag och min lillasyster vår pappas farsdag present. Han fick en krans med en kapten på. Eftersom han älskar båtar och har en segelbåt vi ofta seglar på.

Därefter körde vi min lillasyster till kyrkan då hon ska konfirmera sig och sedan åkte vi hem. Hemma gjorde jag lite skolarbete. Bland annat engelska och svenska. Lite senare ska jag göra fysik också. För jag vi hade fysikprov för några veckor sedan blev jag nästa underkänd... Vilket inte var kul. Då jag hade lagt ner väldigt mycket tid på att försöka förstå. Eftersom jag tycker inte vår lärare är så bra på att förklara... Så om jag inte lagt ner så mycket tid själv hade jag blivit underkänd direkt. För det ända C poäng jag fick var på en uppgift där man skulle rita ut krafterna.

Men i fredag bad jag min lärare om han kunde gå igenom hela provet med mig på måndag och det kunde han. Då får jag chans att ställa lite mer frågor. Vilket ska bli skönt. Förmodligen förstår jag det bättre efter de!. Därför jag jag repetera lite formler hemma för jag har glömt lite för det vara ganska länge sedan provet var.

Den känslan när man lägger ner sin själ på att förstå och så klarar man det precis är inte så skön... Tror det är flera som kan relatera till det.

Här i Skåne har det inte kommit någon snö direkt som i sthl. Fast i morse var det lite frost och här kommer lite bilder som jag fotade! Tyvärr är jag inget fann av vintern men snö kan vara mysigt samt lite lagom med kyla.

I morgon är det skola igen som vanligt. Men det bästa med denna veckan är att den är lugn. Vi har inte så mycket läxor och inga prov. Däremot en del och förbereda till som kommer om några veckor....

Hoppas ni har haft en bra farsdag. Många kramar från mig Sara

Likes

Comments

Jag har varit en lång dag. Dagens började med sovmorgon till 9.20 vilket var skönt. Sedan hade vi engelska, tyska, kemi och idrotts teori. På engelska läste vi i en bok som ska vara utläst denna veckan. Därefter såg vi film på tyskan och på kemi hade vi genomgång och på idrotts teorin hade vi prov. Som förhoppningsvis gick okej fast jag knappt pluggat då jag fick reda på det i går kväll...

Efter det tog jag bussen hem. Kl fyra då jag missade den halv fyra. Väl hemma åt jag fika därefter åkte jag direckt till fotbollsträning. På fotbollsträningen var det kallt men väldigt roligt och tiden gick fort. När jag kom hem igen åt jag middag och sen kollade jag på tv där jag såg tunnelbanan och Pernillas värld.

Imorgon dagens inlägg tänkte jag prata om gymnasiet och vad jag går för linje med mer. Så kolla gärna in de! 

♡Ha en bra dag♡ Kommentera gärna nedan hur er dag har varit!

Likes

Comments

Sorry för dålig uppdatering men idag är det torsdag igen och snart är veckan slut. Har varit en tuff intensiv vecka med ett 2h prov i biologi, flera inlämningar men nu börjar det bli lugnt igen. Ikväll ska jag spela fotboll förmodligen kl halv sex. Ha det bra så hörs vi.😊

Likes

Comments

Idag var det måndag igen. Jag började dagen med utvecklingsamtal som gick bra sen hade jag lektioner hela dagen till fyra. Till lunch åt jag pyttipanna som inte vad så god... Väl när jag kom hem var kl fem då jag precis missade bussen som gick kl fyra. Hemma pluggade jag det andra sista på biologin som jag nästan är precis klar med!. Nu så slappar sa och går igenom biologin i huvudet så får det går som det går imorgon. Jag har liksom plugga så mycket jag kan. Så nu får se bära eller brista du jag kommer ihåg och kan de jag kan😕😀☺😮.

Skriver imorgon hur jag tyckte det gick.👍

Kram Sara. PS Vad har ni gjort idag? Skriv nedan.

Likes

Comments

En blåsig söndag morgon vaknade jag upp till idag. Flaggan stod högsta topp. Jag började morgonen med en god frukost och därefter gick jag ut och delade reklam. Det är mitt jobb sedan ett och ett halvt år tillbaka. Jag gör det varje söndag i ut och skur. Så idag lär kunderna få flyg påst😂

Efter reklam utdelningen ska jag plugga biologi, svenska, idrott och matte. Sedan om jag har tid ska jag vara med en kompis. Därefter ska jag skriva lite på en berättelse jag börjat med!

Uppdater lite senare. Då kommer även dagens bok tips! Glöm inte det👌📚

Likes

Comments

Musik är mitt liv. De håller jag på med varje gång jag har de tråkigt eller bara vill sjunga ut. När jag har mycket tankar och funderingar brukar jag skriva ner det och så blir det min egna personliga musik

Jag började spela gitarr för 4 år sedan och sedan dess gör jag de nästa varje dag. Jag känner att jag utvecklats mycket teknikt och sångmässigt.

Jag ocj min två vänner gillar alla musik. Den en sjunger, spelar gitarr mycket annat och den andra spelar piano och gitarr.

I somras började jag skriva en låt som vi framförde när vi slutade nian! Mina två närmaste kompisar hjälpte till och utveckla den. Så det lät bra! Vi blev väldigt nöjda😊🎶

Nu är jag på väg till mormor och morfar hörs sen😃

Likes

Comments