View tracker

Det är en riktig klurig fråga. Men om jag fick säga vad jag vill så hoppas jag att jag är lycklig kanske har familj. Är gift. Fast jag har ingen aning. Just nu lever jag här och nu. Tar var dag som den kommer och försöker göra de bästa av situationen om det kommer förhinder. För framåt ska jag!

Livet kan en dag ta en drastisk vändning så jag njuter av varje dag ingen vet vad som komma ska! Om inget hänt är det inget att oroa sig för :)

Likes

Comments

Idag tänkt jag börja med en ny serie som förhoppningsvis kommer vara förevigt. Då jag någon gång i veckan ska lägga ut något om mig. Tillexempel Vad jag drömmer om eller hur jag tror mitt liv kommer se ut om 5 år.

I alla fall mina drömrese mål är många. Jag vill upptäcka världen så mycket det bara går om jag får bestämma. Men det är ju en fråga om pengar och mycket annat. Men man kan ju drömma. Någon gång slår det garanterat in. Fast mina topp resmål är Thailand, Bora Bora, Sydafrika och Tanzania.

Varför Sydafrika och Tanzania, jo det är för att jag vill se de vilda djur och åka på safari. Det har alltid varit en av mina högsta drömmar. Dessutom vill jag se världen från ett annat perspektiv där det inte har det så bra som oss. Där både fattigdom och svält hädar. Kanske gjort något volontär arbete på skolor eller något annat hade varit lärorikt och kul.

Likes

Comments

Hejsan alla!

Idag har det varit Söndag och imorgon är de skola igen. Alltid lika trist. När man vet att det blir ett massa plugga. Redan nu har vi 96st glosor till tisdag. Men vår lärare sa lär dig så många du kan och hittills har jag lärt mig 25 så planen är att lära sig alla fall 25 till imorgon.

Under dagen idag har jag plugga en del. Sen var jag ute på en lång promenad med familjen i lite mer än en timme. Det var riktigt skönt men ganska kalt. Vi gick längst havet för de mesta och det var mycket folk ute och gick. Vädret var toppen, strålande sol och få moln på himmeln. Ikväll ska jag se lite TV innan jag lägger mig. För imorgon börjar jag 8.30 så jag måste gå upp lite efter sex för att hinna ta bussen runt halv 8.

Så vid halv tio, tio ska jag lägga mig och kanske läsa lite. Lånade en ny bok igår som heter "It´s not summer without you". Det är riktigt bra just nu men har bara läst tre kapitel så den blir förmodligen ännu bättre. En av mina kompisar har redan läst den och sade att det är väldigt bra!

När jag kom hem från promenaden så jag en film den filmen tog de upp det där man koppskomplex. Att media visar den extrema varianten av hur man ska se ut, det påverkar många. Själv vill jag leva ett hälsosamt liv så att jag mår bra. För mig handlar det om att hitta en balans mellan träning, kost och skolan. För på vardagarna har jag inte mycket tid till något annat en skolan. De gångerna jag har koll på den tränar jag fotboll samt jogging. Ibland kan de gå veckor utan träning innan jag hittar tillbaka till rutinerna. Man kan säga att det är som en berg och dalbanna för mig och garanterat många andra. Det där med kost är inte mig grej. Är själv lätt sött sugen men försöker undvika mängder. Men försöker planera in träning innan eller efter så jag kan äta med lugn och ro med måtta.

Många Dumle kramar från mig så hörs vi i nästan inlägg. Förhoppningsvis redan imorgon!

ER SARA <3

Likes

Comments

Herregud var denna dagen gått fort. Det känns som jag precis vaknade, fast klockan redan nu är över nio. Men nu är det dags för ett blogg inlägg innan jag glömmer de!

Idag har varit en bra dag, för det har ju varit lördag vilket innebär helg och jag älskar helg. Känslan av att få vara uppe hur länge man vill, gör sakerna man planerat när man vill. Det är bara så skönt. Ingen press eller stress precis var jag behöver. Håller ni med mig?

I morse delade jag ut reklam som är mitt helg jobb varje helg sedan så åkte hela familjen och handlade. Man kan definitivt säga att vi stor handla idag ;). Väl hemma pluggade jag lite engelska, kemi och biologi. Sedan gjorde åt jag kyckling taco som var riktigt gott.

Just nu kollar jag på Laleh på TV. Tror det är hennes konsert ifrån Globen. Det är i alla fall riktigt bra. Henne röse och musik är så mysig, Den får en att känna sig duglig oavsett vem du är och att livet vara inte för evigt. Du vet aldrig när de nära försvinner så ta hand om dem. Laleh är för mig en stor inspiration både som person och musik talang.<3

Man kan åtminstånde säga att det hänt en del i sociala media vägen. Speciellt jockiboi... Vilket inte är kul alls. Har inte följt honom så länge man det som händer nu är inte nice alls. Ingen mår bra av att ha de som han och hans vänner just nu. Många styrke kramar från mig och sluta aldrig med de du och Jonna gör. Ni är en stor förebild för många!

Det tråkiga med denna helg samt vecka är att jag fortfarande är väldigt förkyld och har ont i halsen. Vilket gjort att jag missat vår fotbolls cup i dag, tyvärr. Men men det kommer fler senare i januari.

Imorgon är det söndag så ta hand om er tills dess så hörs vi!

Många Dumle kramar från mig <3 <3 <3

Likes

Comments

Första veckan i skolan är nu avklarad, vilket är så skönt. Det har varit en förhållande vis lugn vecka men förutom att jag varit riktigt förkyld. Men jag har tagit mig till skola hela veckan. Det var extra jobbigt i måndes och tisde men det gick. När dagen var slut gick jag hem och la mig och om jag hade några läxor gjorde jag dem först. Så nu när det är helg ska jag verkligen jobba på att bli frisk! Har nämligen styrketest i skolan nästa veckan.

Idag slutade jag halv 3. Sista timmen hade vi svenska. På svenskan hade vi referat prov. Det gick hyfsat bara tror ja! Sen tog jag bussen hem vid 3 tillsammans med en tjej i klassen. Vi snackade hela resan hem. Det var första gången vi bara prata men hon är väldigt trevlig och social. Borde prata med henne mer i skolan😊

Väl när jag kom hem bakade jag och min syster pannkakor. Det blev riktigt goda. Sedan slappade jag framför Tv. Lite senare i kväll ska jag dela ut reklam därefter skriva lite musik och kanske göra lite läxor.

HAPPY FRIDAY EVERYBODY🎉

Många dumle kramar från mig. Ny upptatering kommer imorgon. Ska försöka blogga varje helg. För under skoldagarna har jah svårt att hinna. Priotera ju skolan först! Men ni har nog förståelse för de☺❤

Likes

Comments

För bara en timme sedan kom jag hem från ett svettigt, kalt och blåsigt tränings pass. Det var -5 minus ute och blåste kyligt. Jag hade nästan redan ställt in mig från imorse att det var alldeles för kalt. Men sedan bestämde jag mig och nu i efterhand ångrar jag mig inte. Det vara riktigt skönt med ganska kyligt ändå.

För inte mer med de så slog jag lite rekord på 4km. Då jag sprang det under 28 min. Vilket för mig är väldigt bra! Brukar annars springa det på runt 30 min så det var en klar förbättring.

Hur motiverar man sig själv att träna? Min bästa tips är att:

1. Ha någon belöning att se framemot när du har tränat.

2. Ha ett mål med din träning efter några veckor. Tex när det gäller styrka att jag ska klara 5 armhävningar efter 2 veckor. Eller klara springa 5km utan att stan.

3. Skit i vädret. Det tar ingen skada av att du springer trotts att det regnar lite. Som man säger "det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder"

4. Priotera dig själv. Idag måste jag ut och rör på mig. Antingen gå springa eller gymma.

5. Gör upp ett schema. Som du sedan kan bocka av punkt efter punkt när du gjort de. För mig känns det alltid mycket bättre👍

Hoppas detta ger er lite inspiration att börja träna. Såklart är det inte alltid så himla lätt men ingen har död av att försöka😉

Jag är med er. Hela vägen om ni nu börjar. Träna är bra, nyttigt, roligt och motiverande.

Många tränings kramar från mig🏃😉❤

Likes

Comments

Detta året som gått har varit en berg och dalbana på många sätt. Allt har inte varit som en rak tråd att promenera på kan man säga. Men i de stora hela har det varit en grymt år. För jag har slutat nian gått ut med nöjd betyg, börjat gymnasiet och levt livet. Mer än så kan man inte begära.

Det bästa minne jag kommer ta med mig från 2016 är första dagen på gymnasiet. Jag var väldigt nervös men det blev ändå riktigt bra i slutändan. Kom i en toppen klass på flera sätt. Redan första dagen träffade jag en nya vän som är den jag står närmast i klassen om man inte räknar med den jag kände sedan innan vilket är väldigt kul. För det känns redan som jag och min nya kompis har känt varandra minst ett år inte bara ca 4 månader.

Det erfarenheter jag tar med mig från detta året är att ge aldrig upp. Man kommer mötta flera olika motgångar i sitt liv och var och en av dem ska man passera på något sätt.. Om man går under, över eller hittar en genväg spelar ingen roll du ska bra till andra sidan. För det är där livet fortsätter,

Nu ser jag framför mig ett nytt år med nya möjligheter. Det har redan börjat tufft då vår kanin gick bort för två dagar sedan. Men han var trots allt gammal och skulle fylla 10 år detta året men ändå.... Att mista någon är jobbig. Grät stora delar av den kvällen men jag vet att han kommer få ett bättre liv någonstans.

Sen ska jag även någon gång i början av detta året göra ett dyslexi test vilket är med blandade känslor. Då jag vill veta om det är det eller något annat. Fast samtidigt kommer det vara jobbigt oavsett vad det är när man får det sagt i ansiktet att s här är det. Men oavsett hindrar det inte mig. Då ja hittills har klara mig i 16 år väldigt bra. Och fått den hjälp jag behöver. Som tex lite extra tid på prov om det behövs. För skriva har aldrig varit min starka sida när det gäller korrekt skrivande. Men annars kan jag skriva i mängder, Det är en anledning till att jag skaffade en blogg. För mig är det lättare ett uttrycka mina känslor i skift än tal. Det är det säkert för många andra också. Eftersom jag är ganska blyg har skivandet och musiken varit men räddning i många fall. För där lever jag mig in i min egna lilla värd ensam och ostört vilket kan vara riktigt skönt ibland <3

Mitt bästa boktips från 2016 är Nellie Berntsson bok "Jag är Nellie". Den var riktigt inspirerande. Det är nästan galet att tänka säg att hon är lika gammal som mig och har redan varit med om så mycket mer. Vilket gör att det känns som hon är några år äldre än mig. Men det är hon inte, hon är en helt vanlig tonårstjej som mig med stora framgångar inom bland annat ridsporten och sitt go att starka människors självförstående. Jag lästa ut Nellie bok på i stort sätt en dag. Jag är absolut ingen häst tjej men man behöver definitivt inte vara det för att läsa denna boken. Där hon berätta livet som en offentlig person, skolan och hästar. En grej som jag inte visse om henne som jag fick reda på i boken var att hon som litet stammade mycket. Det kan man inte tro idag och att det hämmat henne från att prata. Idag är hon en tjej som står för det hon säger och pratar iför mig folk och stora scener. Det man själv en gång drömmer om att våga. Men om man bara ser på henne är hon ett levande bevis på att allt går bra om du vågar tro och inte ger upp.

Det som berörde mig mest var det avsitteten om skolan och mobbingen som har blivit utsatt för i olika sammanhang av både vuxna och barn. En historia som jag kommer ihåg mest är när hon blev jagad av en traktor eller något på väg hem från skolan. Jag liksom många andra miljoner människor förstår inte att det kan vara sant. Hur dum får man rent av vara?! det är frågan....?

Men jag rekommenderar verkligen att läsa denna boken. Den är inte så tjock och speciellt svår läst. Som om du har tid borde du läsa den.

Med detta sagt önskar jag er en god fortsättning och en fortsatt trevligt dag så hörs vi i nästa inlägg. Förhoppningsvis redan i kväll eller någon.

Många Dumle kramar från mig <3

Likes

Comments

Jag har jag precis suttit ner och skrivit ett CV med hjälp av en vän. Eftersom det redan nu börjar bli tid att söka sommarjobb till nästa sommar. Det är inte så lätt, hade redan innan kollat på youtube videos där det förklarade vad ett CV ska innehålla och det hjälpte en del. Dessutom har min vän lite mer erfarenhet av att skriva CV eftersom som hon är några år äldre än mig!

Mina tips när det kommer till CV och söka sommarjobb är:

1. Presenter dig själv. Vad du har för intresse, bor samt hur gammal du är.

2. Skriv några bra egenskaper om dig själv som person t.ex. social, snäll

3. Skriv kanske varför du vill ha detta jobbet. Om det är något du sedan länge drömt om. Eller du vill skaffa arbetserfarenhet, tjäna egna pengar mm.

4. Skriv om du har någon arbetserfarenhet sedan innan och vad du har lärt dig av det. Kanske är något du har nytta av i det jobb du söker nu.

5. Tillsista skriv dina kontakt uppgifter.

6. I bland krävs det att du skriver någon form av förklaring varför just du ska ha detta jobb och inte någon annan.

7. Om du vill kan du även lägga in en bild på dig.

Av egen erfarenhet är det inte så lätt att söka sommarjobb. Det gäller att du är framåt, social och vågar prata. Du behöver inte vara smart utan var bara dig själv. Tänk på att vara ärlig i ditt CV. Men ibland kanske inte för ärlig då du trots allt vill testa på något nytt. Som du inte vet så mycket om sedan innan.

Eftersom jag bara är 16 år har jag inte haft så många sommarjobb. Det första sommarjobb jag fick som jag än håller på med är att jag delar ut reklam varje söndag året om. Det är nyttigt eftersom jag har lärt mig och ta ansvar och bemöta människor när jag kommer cyklande. Denna sommar som var jobbade jag som städare i ett städföretag där jag städade olika fastigheter. Det var faktiskt väldigt kul. Jag lärde mig mycket nytt om städning. Att det t.ex. är väldigt noga att du har olika medel på olika sorters golv när du t.ex. moppar. Det kommer jag ta med mig resten av mitt liv.

Denna sommaren som kommer har jag just nu inget sommarjobb men jag ska söket ett inom restaurangbranschen sedan kommer jag också söka via kommunen och Ica butiker.

Det är väldigt nervöst när man ska lämna CV, det var de för mig första gånger och även nu. Men när jag hade gjort det var den en sådan lättnad. Sedan är nästa problem att man ska komma och visa sig en gång till. Fast den biten arbetar jag fortfarande på själv.

Hoppas dessa tips hjälper er när ni ska söka jobb/ sommarjobb. Om ni har fler tips skriv gärna i kommentarerna så hjälper ni både mig och många andra.

Många Dumle kramar från mig <3

Likes

Comments

Jag läste precis ett inlägg från Nellie Berntsson där hon skrev om hur det är att vara en offentlig person på t.ex. youtube men även blogg. Där nämnde hon blanda annat det att Linn Ahlborg har stängt ner sitt instagram konto med flera hundra tusen följare. Pga av bland annat att folk ser henne som ett varumärke inte en person. Vilket är helt fel.,...

Den uppfattningen jag har fått av media världen efter att ha kollat på bland annat youtube i flera år. Är att det i dagens samhället kan vara ett rent helvete att vara en offentlig person. Det får ta emot hat, ibland varje dag. Det som är mest utsatt är unga tjejer. Anledning har jag inte kommit på då det även förekommer hos killar. Fast trots att de förkommer hat är det alla trogna fans som får en att inte ge upp. Det som inte bryr säg hur du ser ut, vem du är tillsammans med eller vart du kommer ifrån. Ingen kan ta dina fans ifrån dig, <3

Tyvärr bli hatet till en vardag som man försöker tränga ut tills den dagen det inte går längre. Man ska vara stark men att våga beröras är också stark. För ingen ska behöva te emot hat. Alla är unika på sitt sätt.

Jag tror många som kollar på youtube inte förstår hur mycket tid det ligger bakom varje video som läggs upp, för det gör knappt jag, . Hur många tankar person har i huvudet innan videon läggs ut. Tankar som vad kommer folk tycka? Blir detta för enformigt? För det vet att där kommer nästa alltid vara någon kommentar som nämner något som kunde varit bättre, eller ser konstigt ut. Även om den som lagt utan kollat igenom video flera gånger för att den ska bli så perfekt som möjligt.

Mina högst dröm som förmodligen aldrig kommer uppfyllas är att bli en artist. En artist folk ser som en förebild. Som sprider glädje i den djupast sorg. Som får en att tänka på att där alltid finns hopp i livet om du bara inte slutar tro på det. Min dröm sitter långt inne för det första är jag alldeles för blyg när det kommer till att bara prata inför folk eller göra en redovisning. För det andra vet jag inte hur jag ska gå till vida om jag nu vill bli det. Det ända som håller min dröm i livet är att jag verkligen älskar att sjunga. Sjunger ofta hemma för mig själv i källaren. Fast där hör ingen knappt mina föräldrar. :/

Den ända som bekräftat jag kan kan sjunga som inte är närstående är min gitarr lärare. Han sa för ett tag sedan att jag var väldigt ton säker och sjöng fint. Det värmde i mitt hjärta och det behövde jag höra för att hålla min gnista för musik uppe ännu mer.

Det nackdelar det finns med artisteriet är medierna. Medierna är där över allt och dit privatliv försvinner snabbt bara ett exempel är ju Justin Bieber och det vill man inte. Men tyvärr är det så i dagen samhälle du kan inte vara två personer samtidigt.

Jag vet inte hur jag ska summera detta inlägg. Det går mycket tankar i mitt huvud just nu. Drömmar är viktiga och ha, hat vill ingen ha och kärlek är det alla mår bra av. Om du tänker på detta är du stark, snygg, modig, underbar, glad och en knuta egoistisk men det får man vara ibland. så länge det inte går till överdrift. Du lever ju ändas en gång.

Många dumle kramar från mig :)

Likes

Comments

Idag har det varit en riktigt mys dag. Jag har inte gjort särskilt mycket mer än varit hos en vän hela dagen. Vi har haft väldigt kul pratat massor och fixat en present till vår andra vän. Det var har varit riktigt trevlig eftersom vi inte sets på länge sen vi började gymnasiet.

Jag var hos min vän från runt 11 till sju på kvällen. Det har blåst mycket hela dagen. Men sen i eftermiddag väntas rapporterades klass 2 varning här jag bor i Skåne. Vilket inte är så kul. Just nu ligger jag i sängen och lyssnar på blåsten utanför. Hittills har jag inte hört något träd falla eller krossades glas av vinden vilket är skönt. Det återstår och se imorgan.

Var nere i vår hamn innan och vattnen nivån var betydligt högre än vanligt. Fast som tur är har min pappa inte i sin båt nu utan det står på land.

Det sade på nyheterna för ett tag sedan att Öresundsbron är stäng men båtarna mellan Helsingborg och Helsingör går fortfrande.

Annars har det inte hänt något nytt i mitt liv idag. Ska sova nu är så trött GODNATT😴❤

Många dumle kramar från mig💕

Likes

Comments