Header

Avkoppling, BeWell, livet, att vara kristen

Har sett ett klipp på Facebook som rullar varje påsk, där Johan Glans pratar om hur påsken blivit i nutid. Filmsnutten lockar till skratt som den nog är tänkt att göra, men jag kan ana en underton från komikern där han faktiskt visar hur tokigt det blivit.

Om man ställer frågan - Varför firar ni påsk? Så blir nog svaret ofta tvekande och ju lägre ned i åldern man kommer så vet nog väldigt få barn varför. För... i skolorna får vi inte prata om det längre... Märkligt kan jag tycka mycket märkligt! Sist jag såg efter så var vårt land byggt på en solid kristen grund. Nåja.. även om det är mycket av det kristna inslagen i skolan som tunnas ut och raderas ut så blir inte min anledning att fira påsken utraderad utan den ligger där starkt nedärvd och ger mig mervärde av livet...

Varför firar du Påsk? 😊


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Du vet väl om att du är värdefull .. att du är viktig här och nu .. " en fin sång som man har uppmuntrats med genom åren. För det är vi, VIKTIGA! Det är du, VIKTIG! Viktig för de du har nära dig, viktig för familj, vänner, grannar och medmänniskor. Du är du och det kan du vara bäst på. Nu har det skrivits inlägg och debatteras livligt på en del forum om det teologiska i denna sång, men det lämnar jag åt de lärde och tar till mig det som jag blir glad av och vill ge vidare det till de jag möter...

Men.. nu skulle detta inlägg handla om hur vacker du är för det är du också. Fantastiskt skapad och alldeles perfekt i skaparens ögon. Oavsett om du har smal, hög eller låg midja. Breda eller smala axlar eller höfter. Korta eller långa ben så kan man med trolleri av kläder och färger både förstärka eller om du så vill förminska de delar du vill ta fram eller förminska.

Om du vill hålla din klädbudget nere kan man med små enkla tips bära de kläder du har på en mängd olika sätt. Ha bara en liten tanke bakom när du handlar.

Likes

Comments

En fin liten barnsång som ofta sjungits under min uppväxt och som jag sjungit för mina barn är med texten

" Med Jesus i båten kan man le mitt i stormen

Le mitt i stormen Le mitt i stormen,

och när stormen friskar på har jag frid i mitt hjärta ändå"

Naivt kanske någon tycker och ja kanske men med livet i backspegeln så måste jag nog ändå säga att Friden var den som tog över och som faktiskt bar hela vägen. Det ruffade och puffade, yrde och verkade fullkomligt oövervinnerligt. men jag kom ut på andra sidan. Erfarenheten kanske jag inte uppskattade eller ens såg precis då men nu ganska många steg efter så är jag tacksam för erfarenheten.

Tänk att de människor du möter på affären, busshållplatsen på ditt arbete eller var du än sätter din fot idag, har samma resa med samma erfarenheter och kanske just nu är i en storm som de upplever förödande. Tänk då på vad ett leende eller varför inte ett gott ord, en vänlig blick kan hjälpa.

Så jag ger mig ut idag på min fredag och skall försöka se nån annan än mig själv, se någon medpassagerare som behöver ett vänligt och eller en läkande blick. Vem vet det kanske faller tillbaka på mig själv ..


Likes

Comments

"Kära vinter, det gör inget om du klamrar dig fast vid mitt fönster några nätter till, du och jag kanske behöver försonas innan våra vägar skils åt. Allt för att när vi möts igen så gör vi det med en slags tillfredsställelse att det är för en tid."Likes

Comments

Avkoppling, BeWell, Färg och Stil , livet

En av mina arbetsområden är Färg och Stil. Lite otippat kanske för en del som känner mig, men jag skryter lite att jag iallafall inte stilla i mitt utvecklande av mig själv. 😉

Jag har fått ett litet uppdrag att dela med mig lite av denna bricka jag håller i och har så ikväll hamnat i lite förberedande för detta tillfälle. När jag själv gjorde utbildningen och fick del av min färgpalett och hjälp i hur min stil är och skall bevaras med lite finess, så tog det ett tag tills jag faktiskt hitta mig själv i allt. Trots starka råd om att inte bära vissa färger så mopsar jag mig lite och dristar mig till att inte gå på alla raka riktlinjer utan faktiskt hitta mig själv i alla färger.

Tanken med att hitta färgen och stilen är att bevara det som redan är, inte förändra utan ta fram dig. Tanken är också att de där impulsköpen uteblir och det får bli en mer klar linje i vilka färger och vilken stil så att det mesta kan kombineras.

Är du nyfiken på var någonstans du befinner dig i färg och stilpaletten, kontakta mig vettja 💃

ingela@bewell-bs.com

Likes

Comments

Hälsa

Låter illaluktande det där med att vara i skiten hehe

Och de flesta av oss kanske inte ens har kommit nära den verkliga "skiten". Det gäller att hålla huvudet högt och inse att vi faktiskt har det väldigt bra. Vi har tak över huvudet, arbeten och lider inte direkt av fattigdom. I mitt fall är allvarlig sjukdom inte närvarande.

Men... ibland kan ju livet "suga" och det kan kännas som om man är i skiten. Men om vi då tänker på hur en växt mår efter att fått stå i skiten ett tag. Resultatet blir bra, faktiskt väldigt vackert och bra... Så

Ha en väldigt bra dag i dag

Likes

Comments

Avkoppling, Färg och Stil , Viktväktarna , livet

Jag är glad att jag är 57 år 😊 Faktiskt är det så. Inte alla dagar men många dagar. Idag är det en sådan dag. Stod precis och talade med en härlig bekant som precis som jag har några år på nacken, tillräckligt många för att kunna jämföra Dåtid och Nutid. Se tillbaka på hur vi unga mamma-år löste små som stora problem.

Jag minns att jag en period jämförde mig mig med andra mammor och kvinnor i min egen ålder och delar av mig ville vara som dem. Ha deras figur och frisyr lyckas med bakning och matlagning. Ha samma principer som de hade för att lyckas få till barnen att fostras på bästa sätt. Jag minns hur frustrerande det var när det inte lyckades och hur mycket huvudvärk jag fick av att vara någon annan än mig själv. Det lyckades inte att kopiera Det blev inte alls bra. Min käre make som är 2 år klokare än mig löste mig från det grubbleriet genom att djupt förklara " Du är du och VI är vi " och vi måste göra det på vårt sätt. ganska förlösande när jag väl lät det sjunka in och kunde andas ut och låta honom tapetsera, snickra, måla och allt han gjorde bäst. Jag kunde helt enkelt bara vara mig själv.

För det är väl det vi är bäst på ändå, eller hur? Visst vissa saker kanske vi vill förändra i hur vi är i olika situationer och vi vill lära oss att göra nya saker. men grunden i vem vi är är redan lagd den går inte att förändra, VI kan bara vara oss själv

Jag ska bara vara mig själv
Ba, ba, bara få va mig själv
Jag ska bara vara mig själv
Ba, ba, vill bara få va mig själv


Så ... Var dig själv idag och tyck om dig själv för det finns bara en som du och det är DU

Likes

Comments

Har du någon spelat plockepinn ? Du vet spelet där det går ut på att med varsam hand och precision ta bort pinnar en efter en för att klara spelet. Så frusterande det är att när man skall ta en enkel pinne ändå tro sig själv ha kontroll och du tappar pinnen över alla andra och du får avsluta din omgång och låta spelet gå vidare. Ej att rekommondera när man känner sig stressad, eller så kanske är det precis rätt spel att göra för att få ned lugnet ut i fingerspetsen.

Nåväl, livet kan vara som ett plockepinn, eller hur? Alla dessa pinnar kan ju symbolisera allt vi vill ( eller måste ) ta oss an. Vissa pinnar skall vara där och som vi valt att placera där, men kanske är det en del pinnar som vi egentligen skulle lika gärna kunna klara oss utan. En del av dem kanske inte passar in just nu de kanske skall komma in längre fram i livet.


Jag har spelet plockepinn ett tag nu och från början blev det enda stor röra som man tänkte att " NEJ detta fungerar inte, jag kommer aldrig orka spela klart " .. men.. om pinnarna är mitt liv kan jag ju bara inte rusa ifrån omgången. Jag behöver sätta mig och koncentrera mig på att kanske ta en pinne i taget? Acceptera att det inte gör något att det blir bara en pinne i taget och det gör inget om jag kommer sist i spelet och lyckats att mest pinnar, det räcker att jag lyckas ta de pinnar jag lyckas ta. Det viktigaste är att jag får vinna över mig själv och jag får öva upp förmågan att vara varsam med livet och inte lägga på onödiga pinnar som ger frustration och känslan av att " Nu ger jag Upp"Jag är tacksam att jag tidigt i livet blev visad till en källa för mitt liv som aldrig sinar, en källa där jag hämtar kraft, vila, inspiration. En plats där jag hittar lugn och vishet. Källan där jag i stillhet får sätta mig ned och fylla på, hade det varit endast utifrån mig själv skulle källan sina, vi kan bli starka i oss själva men jag har aldrig lyckats med att endast förlita på mig själv endast. Jag behöver ha någon i mitt liv som lovat att aldrig lämna eller överge mig Någon som är större i tankar än jag är och som finns där alltid bara en bön ifrån, eller ofta en djup suck från mitt inre som genast blir hörd.

Jag har vandrat på bönernas bro sedan jag var liten och tänker fortsätta vandra där. Det ger kanske inte alltid de svar som jag just för stunden vill ha och ibland kanske svaren dröjt men jag har landat i en förtröstan i att jag aldrig behöver vara rädd för det som kommer.

Källan? Ja det är min tro på en Gud som alltid finns där nära mig 

Likes

Comments

Jag vet att jag inte är ensam, jag vet att ni är fler därute som blir påverkade av färgen på himlen, jodå jag veeet "det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder"... och ... "vi kan ha vår glädje i annat än väder" ... 😉...

För hur kloka och insiktsfulla vi vill (verka) vara så betyder det väldigt mycket för sinnet om färgen är just den kulör vi trivs bäst med, och lägg noga märke till att jag inte spikar att just den blå himlen är den alla vill ha😊 men jag njuter av den, blå alltså iallafall just nu. Det vaknar något i mig i samma takt som fågelkvittret ökar. Vintern kändes dryg och lång både årstiden och säsongen inuti den här damen och nu ämnar jag njuta av var dag som går.

Det kommer alltid en vår och det kommer alltid nya dagar där vi kan göra val av de olika slag.

Ha en great Monday 😊Likes

Comments

Avkoppling, BeWell

En vän till mig har nyligen kastat sig ut i bloggvärlden och länkar om den på Facebook. Klickar in mig på min blogg och ser att det varit tyst i ganska många månader nu. Jag började blogga 2007 TANKAR FRÅN FJÄLLBOSKOGEN och när går tillbaka och tittar så ser jag ju att det är en liten skattgömma.

Det blev en välbehövlig och vald tystnad men inte en tystnad som skall vara för evigt. Påminns om hur skönt jag tycker det är att stanna upp fånga några tankar och brodera ut dem till ett mönster som bara jag kan skapa för tankarna är mina helt mina. Alltid uppmuntrar det någon och om det inte är så så är det iallafall en plats för mig att meditativt lyfta på locket och beskriva hur tankarna går.

Är vi för tysta mot varandra? Ger vi utrymme och får vi utrymme att växa i våra tankar? Skapar vi utrymme för andra tror jag att vi belönas med tid och plats att själva få växa. Låt inte någon annan ta bort din glädje i att tala och växa. Låt ingen annan få dig att slumra och glömma bort det som fick/får dig att må bra.

Så Tack Ullis för att du började blogga Du är för mig en nyfunnen vän som jag är mycket tacksam att fått lära känna.
Likes

Comments