Header

Avkoppling, BeWell, Färg och Stil , livet

En av mina arbetsområden är Färg och Stil. Lite otippat kanske för en del som känner mig, men jag skryter lite att jag iallafall inte stilla i mitt utvecklande av mig själv. 😉

Jag har fått ett litet uppdrag att dela med mig lite av denna bricka jag håller i och har så ikväll hamnat i lite förberedande för detta tillfälle. När jag själv gjorde utbildningen och fick del av min färgpalett och hjälp i hur min stil är och skall bevaras med lite finess, så tog det ett tag tills jag faktiskt hitta mig själv i allt. Trots starka råd om att inte bära vissa färger så mopsar jag mig lite och dristar mig till att inte gå på alla raka riktlinjer utan faktiskt hitta mig själv i alla färger.

Tanken med att hitta färgen och stilen är att bevara det som redan är, inte förändra utan ta fram dig. Tanken är också att de där impulsköpen uteblir och det får bli en mer klar linje i vilka färger och vilken stil så att det mesta kan kombineras.

Är du nyfiken på var någonstans du befinner dig i färg och stilpaletten, kontakta mig vettja 💃

ingela@bewell-bs.com

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hälsa

Låter illaluktande det där med att vara i skiten hehe

Och de flesta av oss kanske inte ens har kommit nära den verkliga "skiten". Det gäller att hålla huvudet högt och inse att vi faktiskt har det väldigt bra. Vi har tak över huvudet, arbeten och lider inte direkt av fattigdom. I mitt fall är allvarlig sjukdom inte närvarande.

Men... ibland kan ju livet "suga" och det kan kännas som om man är i skiten. Men om vi då tänker på hur en växt mår efter att fått stå i skiten ett tag. Resultatet blir bra, faktiskt väldigt vackert och bra... Så

Ha en väldigt bra dag i dag

Likes

Comments

Avkoppling, Färg och Stil , Viktväktarna , livet

Jag är glad att jag är 57 år 😊 Faktiskt är det så. Inte alla dagar men många dagar. Idag är det en sådan dag. Stod precis och talade med en härlig bekant som precis som jag har några år på nacken, tillräckligt många för att kunna jämföra Dåtid och Nutid. Se tillbaka på hur vi unga mamma-år löste små som stora problem.

Jag minns att jag en period jämförde mig mig med andra mammor och kvinnor i min egen ålder och delar av mig ville vara som dem. Ha deras figur och frisyr lyckas med bakning och matlagning. Ha samma principer som de hade för att lyckas få till barnen att fostras på bästa sätt. Jag minns hur frustrerande det var när det inte lyckades och hur mycket huvudvärk jag fick av att vara någon annan än mig själv. Det lyckades inte att kopiera Det blev inte alls bra. Min käre make som är 2 år klokare än mig löste mig från det grubbleriet genom att djupt förklara " Du är du och VI är vi " och vi måste göra det på vårt sätt. ganska förlösande när jag väl lät det sjunka in och kunde andas ut och låta honom tapetsera, snickra, måla och allt han gjorde bäst. Jag kunde helt enkelt bara vara mig själv.

För det är väl det vi är bäst på ändå, eller hur? Visst vissa saker kanske vi vill förändra i hur vi är i olika situationer och vi vill lära oss att göra nya saker. men grunden i vem vi är är redan lagd den går inte att förändra, VI kan bara vara oss själv

Jag ska bara vara mig själv
Ba, ba, bara få va mig själv
Jag ska bara vara mig själv
Ba, ba, vill bara få va mig själv


Så ... Var dig själv idag och tyck om dig själv för det finns bara en som du och det är DU

Likes

Comments

Har du någon spelat plockepinn ? Du vet spelet där det går ut på att med varsam hand och precision ta bort pinnar en efter en för att klara spelet. Så frusterande det är att när man skall ta en enkel pinne ändå tro sig själv ha kontroll och du tappar pinnen över alla andra och du får avsluta din omgång och låta spelet gå vidare. Ej att rekommondera när man känner sig stressad, eller så kanske är det precis rätt spel att göra för att få ned lugnet ut i fingerspetsen.

Nåväl, livet kan vara som ett plockepinn, eller hur? Alla dessa pinnar kan ju symbolisera allt vi vill ( eller måste ) ta oss an. Vissa pinnar skall vara där och som vi valt att placera där, men kanske är det en del pinnar som vi egentligen skulle lika gärna kunna klara oss utan. En del av dem kanske inte passar in just nu de kanske skall komma in längre fram i livet.


Jag har spelet plockepinn ett tag nu och från början blev det enda stor röra som man tänkte att " NEJ detta fungerar inte, jag kommer aldrig orka spela klart " .. men.. om pinnarna är mitt liv kan jag ju bara inte rusa ifrån omgången. Jag behöver sätta mig och koncentrera mig på att kanske ta en pinne i taget? Acceptera att det inte gör något att det blir bara en pinne i taget och det gör inget om jag kommer sist i spelet och lyckats att mest pinnar, det räcker att jag lyckas ta de pinnar jag lyckas ta. Det viktigaste är att jag får vinna över mig själv och jag får öva upp förmågan att vara varsam med livet och inte lägga på onödiga pinnar som ger frustration och känslan av att " Nu ger jag Upp"Jag är tacksam att jag tidigt i livet blev visad till en källa för mitt liv som aldrig sinar, en källa där jag hämtar kraft, vila, inspiration. En plats där jag hittar lugn och vishet. Källan där jag i stillhet får sätta mig ned och fylla på, hade det varit endast utifrån mig själv skulle källan sina, vi kan bli starka i oss själva men jag har aldrig lyckats med att endast förlita på mig själv endast. Jag behöver ha någon i mitt liv som lovat att aldrig lämna eller överge mig Någon som är större i tankar än jag är och som finns där alltid bara en bön ifrån, eller ofta en djup suck från mitt inre som genast blir hörd.

Jag har vandrat på bönernas bro sedan jag var liten och tänker fortsätta vandra där. Det ger kanske inte alltid de svar som jag just för stunden vill ha och ibland kanske svaren dröjt men jag har landat i en förtröstan i att jag aldrig behöver vara rädd för det som kommer.

Källan? Ja det är min tro på en Gud som alltid finns där nära mig 

Likes

Comments

Jag vet att jag inte är ensam, jag vet att ni är fler därute som blir påverkade av färgen på himlen, jodå jag veeet "det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder"... och ... "vi kan ha vår glädje i annat än väder" ... 😉...

För hur kloka och insiktsfulla vi vill (verka) vara så betyder det väldigt mycket för sinnet om färgen är just den kulör vi trivs bäst med, och lägg noga märke till att jag inte spikar att just den blå himlen är den alla vill ha😊 men jag njuter av den, blå alltså iallafall just nu. Det vaknar något i mig i samma takt som fågelkvittret ökar. Vintern kändes dryg och lång både årstiden och säsongen inuti den här damen och nu ämnar jag njuta av var dag som går.

Det kommer alltid en vår och det kommer alltid nya dagar där vi kan göra val av de olika slag.

Ha en great Monday 😊Likes

Comments

Avkoppling, BeWell

En vän till mig har nyligen kastat sig ut i bloggvärlden och länkar om den på Facebook. Klickar in mig på min blogg och ser att det varit tyst i ganska många månader nu. Jag började blogga 2007 TANKAR FRÅN FJÄLLBOSKOGEN och när går tillbaka och tittar så ser jag ju att det är en liten skattgömma.

Det blev en välbehövlig och vald tystnad men inte en tystnad som skall vara för evigt. Påminns om hur skönt jag tycker det är att stanna upp fånga några tankar och brodera ut dem till ett mönster som bara jag kan skapa för tankarna är mina helt mina. Alltid uppmuntrar det någon och om det inte är så så är det iallafall en plats för mig att meditativt lyfta på locket och beskriva hur tankarna går.

Är vi för tysta mot varandra? Ger vi utrymme och får vi utrymme att växa i våra tankar? Skapar vi utrymme för andra tror jag att vi belönas med tid och plats att själva få växa. Låt inte någon annan ta bort din glädje i att tala och växa. Låt ingen annan få dig att slumra och glömma bort det som fick/får dig att må bra.

Så Tack Ullis för att du började blogga Du är för mig en nyfunnen vän som jag är mycket tacksam att fått lära känna.
Likes

Comments

Ett slitet uttryck jag hört sedan barnsben. Gammalt men sant och rätt. Vi kan ofta inte göra något åt hur de dom styr över riken beslutar. Men vi kan i vår demokrati lägga vår röst på det som vi tror på och då också ge andra rätt att lägga sin röst. 

De här dagarna har varit rejält " Trumpna " och vi är många som blev överraskade och vaknade upp till en verklighet vi inte ville vakna till, men vi vaknade och det blev som det blev. Inte ens snöovädret kunde vi göra något åt mer än att förbereda oss på det värsta. 

Vi kan ändå göra något för någon vi kan LE vi kan HÄLSA vi kan SE våra medmänniskor. Ett leende kan ändra en hel dag för någon annan. Ett ljus som lyser mitt i mörkret! 


Likes

Comments

Avkoppling, Vänskap , Färg och Stil , mode

När tillfällena för avkoppling dyker upp : TA DEM !

Kan man tänka sig en sida av mig själv har vaknat upp igen efter nästan tjugo år. På 90-talet arbetade jag i en modebutik på NK och PUB i Stockholm. Jag var inte speciellt intresserad av mode när jag började men insåg att det var väldigt trevligt. Ögonen fick lära sig att se på ett annat sätt än jag tidigare tillåtit mig att se. Till stor del av en ekonomisk begränsning och ännu mer så var kläder och mode inte något som funnits som samtalsämne när jag växte upp. Så det blev en stor upptäckt för mig. Sedan har det legat i lite träda men nu börjat pocka på mer och mer.

Så det har blivit ett nytt sätt för mig att koppla av på. Vandra runt i affärer och känna på tyger och tänka i nya banor om färger och kombinationer. Detta nyvakna intresse fick mig att gå en utbildning med Färg och Stilanalys. Mycket roligt och att sedan hämta mer information från de som arbetat med detta i många år.

Så nu erbjuder jag kvinnor i alla åldrar en tjänst i att hitta sin personliga STIL och vilka FÄRGnyanser som är just det perfekta för var och en. Vet man vilka dessa är blir det så enkelt att bygga sin egen garderob med plagg och färger som passar ihop.


Välkommen boka tid hos mig 🌺

Likes

Comments

Sitter i bilen på väg .. påväg till en tankningsplats söderut i vårt kära land. Drivmedlet består av nära och kära. Alla viktiga men två små är särdeles viktiga för mormor och morfar.

Likes

Comments

Vänskap , BeWell, Hälsa

Glädje Förnöjsamhet Tillit Energi Motivation Beslutsamhet ... och allt mer Fridfull

Det går fort nu, tiden och livet, vi har många järn i elden och känslan av att inte orka eller hänga med i farten kan ibland kännas som en sjukdom. Varför har vi så bråttom ? Vad är det som piskar oss ? Hur ska vi orka ... Då vill jag flika in nästa fråga: Måste vi allt som stjäl vår tid till att göra det viktigaste.

Vad skulle du vilja göra åt ditt hetsiga liv? I det livet vad är det viktigaste du vill bevara? Vad gör dig glad? Vad får dig att må bra?

Tänk om vi kunde ta en stund varje dag att stänga av alla måsten och tänka klart tankarna som får oss att hämta andan och bli glada 🤗 iallafall en stund.

Jag tog mig en sådan dag igår, hade ett möte med en medmänniska på förmiddagen träffade sedan min frisör och på eftermiddagen skulle jag träffa en viktig människa i mitt liv för en kort fika, den blev 2,5 timme. Jag tog mig den tiden och vet du, jag blev så påfylld med goda tankar och tillit.

Vi behöver ge varandra både utrymme och tid att vara medmänniska och vän. Vi behöver så väl nu i den här tiden fylla på med tid att leva i.

Vad kan göra dig glad idag? Vad kan du göra för att någon annan kan få känna sig sedd och viktig idag? Något finns det alltid att göra så .. Do it, det tar bara en liten liten stund, en stund vi har tid med

BeWell

Likes

Comments