Header

Ett slitet uttryck jag hört sedan barnsben. Gammalt men sant och rätt. Vi kan ofta inte göra något åt hur de dom styr över riken beslutar. Men vi kan i vår demokrati lägga vår röst på det som vi tror på och då också ge andra rätt att lägga sin röst. 

De här dagarna har varit rejält " Trumpna " och vi är många som blev överraskade och vaknade upp till en verklighet vi inte ville vakna till, men vi vaknade och det blev som det blev. Inte ens snöovädret kunde vi göra något åt mer än att förbereda oss på det värsta. 

Vi kan ändå göra något för någon vi kan LE vi kan HÄLSA vi kan SE våra medmänniskor. Ett leende kan ändra en hel dag för någon annan. Ett ljus som lyser mitt i mörkret! 


Likes

Comments

Avkoppling, Vänskap , Färg och Stil , mode

När tillfällena för avkoppling dyker upp : TA DEM !

Kan man tänka sig en sida av mig själv har vaknat upp igen efter nästan tjugo år. På 90-talet arbetade jag i en modebutik på NK och PUB i Stockholm. Jag var inte speciellt intresserad av mode när jag började men insåg att det var väldigt trevligt. Ögonen fick lära sig att se på ett annat sätt än jag tidigare tillåtit mig att se. Till stor del av en ekonomisk begränsning och ännu mer så var kläder och mode inte något som funnits som samtalsämne när jag växte upp. Så det blev en stor upptäckt för mig. Sedan har det legat i lite träda men nu börjat pocka på mer och mer.

Så det har blivit ett nytt sätt för mig att koppla av på. Vandra runt i affärer och känna på tyger och tänka i nya banor om färger och kombinationer. Detta nyvakna intresse fick mig att gå en utbildning med Färg och Stilanalys. Mycket roligt och att sedan hämta mer information från de som arbetat med detta i många år.

Så nu erbjuder jag kvinnor i alla åldrar en tjänst i att hitta sin personliga STIL och vilka FÄRGnyanser som är just det perfekta för var och en. Vet man vilka dessa är blir det så enkelt att bygga sin egen garderob med plagg och färger som passar ihop.


Välkommen boka tid hos mig 🌺

Likes

Comments

Sitter i bilen på väg .. påväg till en tankningsplats söderut i vårt kära land. Drivmedlet består av nära och kära. Alla viktiga men två små är särdeles viktiga för mormor och morfar.

Likes

Comments

Vänskap , BeWell, Hälsa

Glädje Förnöjsamhet Tillit Energi Motivation Beslutsamhet ... och allt mer Fridfull

Det går fort nu, tiden och livet, vi har många järn i elden och känslan av att inte orka eller hänga med i farten kan ibland kännas som en sjukdom. Varför har vi så bråttom ? Vad är det som piskar oss ? Hur ska vi orka ... Då vill jag flika in nästa fråga: Måste vi allt som stjäl vår tid till att göra det viktigaste.

Vad skulle du vilja göra åt ditt hetsiga liv? I det livet vad är det viktigaste du vill bevara? Vad gör dig glad? Vad får dig att må bra?

Tänk om vi kunde ta en stund varje dag att stänga av alla måsten och tänka klart tankarna som får oss att hämta andan och bli glada 🤗 iallafall en stund.

Jag tog mig en sådan dag igår, hade ett möte med en medmänniska på förmiddagen träffade sedan min frisör och på eftermiddagen skulle jag träffa en viktig människa i mitt liv för en kort fika, den blev 2,5 timme. Jag tog mig den tiden och vet du, jag blev så påfylld med goda tankar och tillit.

Vi behöver ge varandra både utrymme och tid att vara medmänniska och vän. Vi behöver så väl nu i den här tiden fylla på med tid att leva i.

Vad kan göra dig glad idag? Vad kan du göra för att någon annan kan få känna sig sedd och viktig idag? Något finns det alltid att göra så .. Do it, det tar bara en liten liten stund, en stund vi har tid med

BeWell

Likes

Comments

Hälsa, Viktväktarna

Tänk att varje dag bjuds vi på en ny dag och nya möjligheter att vända blad. Visst låter det som en invand klyscha som vi kanske ibland slänger oss med. Men ! Jag vill nog påstå att det finns en sanning i det ändå. Vi kanske inte kan göra om allt som varit men vi kan, om vi vill, börja något nytt som kan hjälpa oss framåt till en ny tid.

Jag möter varje vecka människor som kommer till mig som Coach för Viktväktarna, alla kommer för att de vill ändra på vanor och rutiner som fått dem att hamna i ett tillstånd av ohälsosam vikt. De har försökt klara det på egen hand, och det finns naturligtvis de som klarar det själva, men många känner att de behöver någon som står där och är med dem på resan. Jag tillhandahåller dem Viktväktarnas kostprogram SmartPoints. Ett program som tillåter oss att äta det vi tycker om och det finns inga förskrivna No No "Allt kan vi äta men inte hela tiden". Vi hittar nya rutiner för att på ett hälsosamt sätt fördela energin så vi mår bra hela dagen och det ger resultat ABSOLUT !

Jag påbörjade min resa med 16 kg övervikt, rund och trött och inte så glad. På 10 månader åt jag mig ned i vikt! JA jag åt mig ned i vikt. Tog resolut tag i sötsaker och minimerade intaget, uteslöt det inte men drastiskt förminskade det. Så småningom började jag orka ta mig ut på lite snabbare längre promenader och steg för steg minskade trycket på knän och fötter. Ytterligare en tid och jag blev mer en tätare besökare på gymmet. Så efter ännu någon månad stod jag som segrare i mitt eget race och kunde skriva min egen vikt som - 24 kg ! Känslan ? Stolt Glad Frisk och
Nöjd! 😊

Du kan du med och varför inte passa på nu när vi på Viktväktarna erbjuder 51% rabatt fram till och med 27 oktober! Kika in på www.viktvaktarna.se och signa upp dig. Ta dig till ett möte i din närhet och följ med på hälsotåget!

Du är starkare än du tror!

Då och nu

Likes

Comments


Ja vinna på TRISS eller vakna en morgon och ha all motivation till att nå dit jag vill. Ärligt så har vi nog alla tänkt den tanken någon gång i livet.. Tänk om! Men i nästa stund när Trisslotten är skrapad så inser vi att NÄ det var nog inte så, men samtidigt .. Plötsligt händer det! :) 

Nej, vi får nog vakna och inse att vi behöver göra något för att nå dit vi vill. Om vi verkligen vill något så finns nog fröet till att påbörja resan eller fullfölja den om vi redan hunnit en bit på väg. 
På mina möten denna vecka har vi samtalat om just detta, VAD är det jag känner valt att äta mer eller mindre hälsosamt. HUR känns det när jag reste mig ur soffläget knöt skorna och gav mig ut på en promenad? 
Att sätta ord på känslorna kan vara lite ovant om man inte gjort det förut men när man väl tagit sig tid att faktiskt göra det så har man ett redskap att föra tanken till handling.  

Hur viktigt är det för mig att få MÅ BRA och ha en god hälsa? Är viktigheten så viktig att jag vill göra något åt det? Kan viktigheten få mig att ta min själ och känslorna i min hand och bestämma mig? 


Så klart Absolut! Vi kan! och alla steg i rätt riktning är ett härligt trappsteg mot framgång 

BeWell / Ingela   
Likes

Comments

Mycket i vårt samhälle idag stressar oss på ett sätt som vi aldrig varit med om tidigare. Många tar upp de sociala medierna som en av de bidragande orsakerna och visst så sant så... Att ständigt vara uppkopplad och följa med är nästintill sjukt. Att ständigt prestera ännu bättre och att i dystra tider för våra arbetsgivare med en strängare budget innebär mer jobb för alla, Helst hinna göra arbete för två på samma tid. Våra barns aktiviteter skall också hinnas med för att inte de skall missa allt deras kompisar håller på med. Göra lika fina middagar som vi ser vänner lägga upp på Instagram ( och då vet vi ju hur arrangerat bilderna kan vara ) Ha lika fint hemma som alla andra. Ja HJÄLP! 

Till detta är ju på modet också att vi skall vara HÄLSOSAMMA  Oh my.. Hur skall vi hinna med allt?

Ja svaret är kanske att börja med att ställa sig frågan, VAD i allt detta får mig att MÅ BRA och orka med livet? Svaret är sälert lika indiviuellt som så många vi är. Så låt oss börja där vi skaffar energin... 

MAT VILA MOTION ... får vi till de rutinerna så löser sig mycket .. 

Viktväktarnas kostprogram innehåller ju väldigt bra nycklar till detta Att utan missunsamhet leva hälsosamt och för dig som behöver viktminskningen som också ger möjlighet till att MÅ BRA! 

Denna vecka är det ÖPPET HUS hos Viktväktarna där du kan komma, få se vilken vikt du har och vad som är en hälsosam vikt, sitta ned på mötet och om du så vill bli medlem.

Leta upp ditt möte nära dig här https://www.viktvaktarna.se/util/mtf/index.aspx 

BeWell / Ingela

"Kod för att importera min blogg till Nouw: 4770149987"

Likes

Comments

lånad från google


Nej tydligen finns inget dåligt väder bara nyanser av färger. :) Jag döljer inte på något sätt att jag inte riktigt är så underbart förtjust i alla slags väder, jag har bara en enkel förkärlek till lite varmare och för den delen soligt. Men....
Jag styrs inte av det, det är väl det som betyder något egentligen. Det ÄR vad det Är och jag har jobb att göra och TACKOLOV för det.

Men idag njuter vi väl av detta fantastiska sensommarväder och gör något riktigt gott av det

Ha en härlig fredag

BeWell / Ingela

Likes

CommentsDags att upprepa detta uttryck " Välkommen tillbaka till vardagen" och JA självklart tänk att vi har en var-dag att leva i och vara i.

Vi behöver så väl vår ledighet och semestern brukar vara efterlängtad så använd den väl och fyll den med liv. För många kan semester bli ett uppdämt behov att hinna allt man inte hinner under året att det blir ett platt fall, man är mer trött efter semestern än innan. Så... kanske kan man lära av sina misstag och göra något åt det. Se till att man varje vecka har ett andningshål lite här och var så behovet inte är lika stort nästa sommar.

För mig har EGENTID alltid varit viktigt. När man har en stor familj och ett arbete där man träffar många människor kan man kanske lätt räkna ut att man tycker om att umgås :) Desto viktigare då att värna om den där lilla extra stunden då man faktiskt får vara ensam. För mig har det blivit en vana jag inte kan vara utan. En promenad UTAN något i öronen och att faktiskt LYSSNA på sina egna tankar eller varför inte på tystnaden. Den kan tala mer än du tror.

Jag är uppvuxen i en troende familj och tron är något jag varmt bär med mig. En trygghet en visshet en styrka i både tunga som lätta perioder. Där har jag med mig att också se uppåt och utgjuta mitt innersta rakt ut i den tillsynes tystnaden, men jag är övertygad om att någon lyssnar någon ser någon bär... DET ger mig en trygghet och jag kan orka vara glad och blir påmind om allt det vackra runt omkring mig.

BeWell / Ingela


Likes

Comments

Men i år kan vi inte klaga på att allting regnat bort alla fall. Härlig sommar i vårt vackra land. Det gäller att hitta härligheten och inte bara stirra rakt fram :) " talking - to - my - self " citat :)

-Hur hittar jag motivationen?

En fråga man ställer till sig skälv och en fråga jag ofta får som coach i viktresans bergochdalbana.
Jaa du.. Inte alltid lätta att sätta ett ärligt inte klyschigt svar på det. För det är allvar för så många av oss att ett för lätt svar snarare får oss att se bort från lösningen. Om jag tittar på mina egna erfarenheter så har jag gjort lite olika varje gång för att ta tag i motivationen eller det rätta mooodet.


  • Fyll en rad eller ett blad på dina VARFÖR du vill gå ned i vikt. Allt ifrån hälsan till det där dyra fina plagget jag köpt som visade sig vara lit trångt att kliva i just nu.
  • Kanske du sedan kan sätta en prioritering på hur viktigt ditt varför är. 
  • Ta det första och bestäm dig för en väg att nå dit möjligen ser du också vilken tid du vill ha på dig för att nå dit.
  • När ett mål är nått kan du ta nästa och nästa och nästa .... 
Mycket kan man klara på egen hand men om disciplinen kräver så kan det vara en bra lösning att ta hjälp. För många, inklusive mig själv, så är momentet att gå till en coach och väga sig, få en pratstund och regelbundet sitta tillsammans med andra avgörande. 

Jag är coach på Viktväktarna och då självklart slår jag på dingdongen att det är en absolut välbeprövad metod att äta sig ned i vikt och få redskap att behålla vikten utan att gå på svält och missunna sig själv det an tycker om. Så ! Vill du ha den hjälpen klicka på LÄNKEN som finns här VIKTVÄKTARNA- HITTA MÖTE så hittar du ett möte nära dig.Ett vet jag och det är att det är enklare smidigare än du tror 

BeWell / Ingela 

Likes

Comments