Header

Som ni märkt, har jag tagit en liten paus från bloggen av många anledningar, men främst för att jag behövde lite tid för att tänka. Efter det senaste inlägg, har det hänt massor! Jag är väldigt exalterad över att äntligen få dela med mig av det som jag gått igenom, både bra och mindre bra.

Den 7:e mars, åkte jag, tillsammans med min klass, upp till Stockholm för att tillbringa 4 hela dagar där! Vi alla blev väldigt motiverade av föreläsningen om studieteknik och hur man kan förenkla plugg. Det som berörde oss mest var att personen som höll i föreläsningen, gick på samma linje som oss och på samma skola för några år sedan. Vi avslutade dagen med tacos och en liten kvällsrunda i storstaden. Så mys!

Onsdag, var den dag alla 60 av oss väntade på! Vi fick intervjua politiker när vi var på riksdagen men vi fick även en rundtur. Vi vandrade runt på Stockholms gator, tills kvällen hann ikapp. Det var den härligaste dagen och vi fick spendera lyxkvällen på Dramaten, med pjäsen Figaros bröllop! Klassiker 😉


Dagen därpå, var väldigt tröttsam, men samtidigt rolig. Vi var på Naturhistoriska riksmuseet och kollade på filmen, "A beautiful planet" på Cosmonova. Erkänner att det var ett av det bästa jag gjort i mitt liv! Vi gick runt lite på stan och på NK och återträffades igen på eftermiddagen, på det kungliga slottet. Det kändes väldigt mäktigt att gå runt där, men vi fick en guide som kunde prata i all evighet och för oss var det som en liten godnattsaga. Vi gick vidare till armémuséet med halvöppna ögon men vi behövde klara oss för sista kvällen i Stockholm.


Vi avslutade vår Stockholm resa med att gå på Nobelmuseet och ta vara på den fina solnedgången på väg tillbaka till hålan. Det som slog mig mest var att bara någon månad efteråt, hände det som inte fick hända! Det som räknas som en terrorattack, väckte många tankar... Tacksam för att inte jag utsattes för detta, men mina tankarna går till familjerna som saknar en medlem...

Men hörni! Stay tuned för att nästa inlägg kommer vara en sorts storytime om hur jag kom över min depression! Med detta säger jag glad påsk på er alla! Ha det bäst! 🤗

"I was an adventurer, but she was not an adventuress. She was a 'wanderess.' Thus, she didn’t care about money, only experiences - whether they came from wealth or from poverty, it was all the same to her."

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag som trodde att jag kunde må bättre och hitta på massa grejer under lovet.. hade fel! Har varit sjuk hela lovet och inte tänkt på någonting annat än alla inlämningar jag måste skriva på och alla prov jag måste plugga till... Har inte lyckats få så mycket plugg som jag behövt, för att jag låg i sängen och kollade serier dagen runt, under täcket med mycket te! Grejen är att jag inte är sjuk så ofta (cirka 2 gånger om året), men när jag väl blir sjuk, håller det länge. Fick iallafall vila lite, om man ska se det lite positivt...

På torsdag kväll, sov jag över med många roliga tjejer! Vi pratade om allt mellan himmel och jord, och hade det allmänt trevligt. På lördagen åkte vi även till kyrkan i Älmhult, vilket slutade ganska bra för att jag fick återse gamla vänner!

Det är en sak jag inte kan sluta tänka på... Nämligen, det som sker nästa vecka. Jag ger er ett tips: det handlar om en resa. Ja, jag ska iväg typ hela veckan och jag är verkligen så taggad! Dock är det någonting som inte låter mig vara fullständigt glad... Kan det vara det som skedde förra gången jag var där? Alla minnen därifrån? Eller är det bara jag som inbillar mig..? Kommer jag verkligen bli glad..?

"Life is about trusting your feelings, taking chances, finding happiness, learning from the past and realising everything changes"

Likes

Comments

Rätt skönt att äntligen ta lov och bara njuta (medan man pluggar varje dag..). Har en hela vecka på mig att återhämta mig så gott det går och få den energi jag behöver. Avslutade dagen på bästa sätt i Kristiansstad med min bästa klass! Vi åkte först till Laserdome och spelade 2 pass och får dock erkänna att det gick rätt bra för mig! Är man liten, så är man smidig och då kan man ha turen att hamna på 3:e plats och vinna ena rundan med sitt lag. Jajemen

Efter Laserdome, köpte vi mat och gick hem till en klasskompis som bodde i Kristiansstad. Riktigt fin kväll och jättemysigt att verkligen känna sig omtyckt av en sådan grym klass som jag har fått äran att tillhöra! Jättefin kväll, verkligen!

Annars, rullar det på helt okej, varken neråt eller uppåt, det står bara stilla. Dock tror jag (och hoppas) på att det ska börja gå uppåt eftersom att jag redan har skrivit 2 prov och har bara ett matteprov kvar efter lovet. Sen är det bara inlämningar kvar & lite smått, men inget stort i skolan som jag stressar över. Dock finns det en grej som händer om 3 veckor som jag ser fram emot riktigt mycket! Tror nästan den saken kan få mig och minnas tillbaka till den tiden då jag var jätteglad och kanske känna så igen... vem vet? Jag menar, allt är ju möjligt...

"Maybe we feel empty because we leave pieces of ourselves in everything we used to love"

Likes

Comments

Tänk dig att du blir inlåst i ett kallt, mörkt rum utan värme, ljus och hopp. Du kan inte ta dig ut och du är helt enkelt fast. Allt du känner är tomhet och rädsla, men du måste alltid ha ett leende på läpparna och ljuga för dina vänner om att du mår bra för att de ska sluta oroa sig. Du vet att de människorna älskar dig, men det käns inte som det. Vissa dagar äter du allt du får tag på, vissa dagar avstår du från mat helt och hållet. Du vet att du kommer bli bra till slut men du är känslolös och utan motivation till livet.

Först försöker du hitta en väg ut ur det svarta rummet för att du inte vill må dåligt, men efter ett tag, när du inser att det inte är någon som hör eller ser dig, ger du upp. Du väljer att stanna kvar på det mörka rummet och bara leva där. Du har insett att hur mycket du än försöker att resa på dig, kommer det någon/något som bara sparkar ner dig igen. Detta blir bara en rutin och ett nytt livssstil.

Detta, mina kära läsare, kallas för depression, en sak jag lever med. I början av förra veckan, började sakerna att rulla på lite bättre och på ett positivt sätt, men i slutet av veckan förstördes muren som jag byggt upp i alla dessa år. Har haft bättre dagar och mått jättebra, men jag har nått havets botten nu....

"Depression is such a cruel punishment. There are no fevers, no rashes, no blood tests to send, people scurrying in concern, just the slow erosion of self, as insidious as cancer. And like cancer, it is essentiially a solitary experience: a room in hell with only your name on the door"

Likes

Comments

När jag gick i 8:an gjorde jag något som kallas för "The Feburary Challenge". Det är en utmaning om att träna varje dag under hela februari med bara en vilodag i veckan. Tyckte inte att skolidrotten var tillräcklig och kände att jag behövde göra någonting. Nu är det perfekt att göra det igen, eftersom att inga resor är planerade (än) och det är inte så jättemycket i skolan i nuläget.

Mitt träningschema baserar sig mest på cardio men jag försöker variera mellan styrka och kondition. Torsdagen är min favoritdag för att jag cyklar till simhallen där jag simmar hur mycket jag orkar och har tid med. Avslutar sedan dagen med bubbelpool för att slappna av lite.

Jag kan säga redan nu att jag jobbar på nästa inlägg och jag skriver om något jag helst inte väljer att prata om... Men jag kände bara att jag behövde skriva ut mina känslor lite, fastän det är svårt... Har raderat och skrivit om det inlägget många gånger men nu är det dags att berätta sanningen om vad jag döljt under flera år...

​"There are only two options: make progress or make excuses"

Likes

Comments