Header
Betty´s adventurous blog

Travel 💗

Precis när jag hade kommit hem från Liseberg efter hel dag full av glädje, nytt vänskap, skratt, blöta kläder och roliga stunder, kunde jag inte sluta tänka på nästa destination. Jag ska utomlands i 3 hela veckor! Att äntligen få besöka hemlandet efter så många år, är något jag ser fram emot. Däremot kommer det bli ännu mer spännande med tanke på att vi ska åka till Grekland också, i över en vecka. Bara tanken ger mig vingar!

Det var dock lite strul innan vi skulle bege oss, för jag bestämde mig att jag skulle följa med i sista minuten, men det ångrar jag inte. Jag har trots allt haft ett rätt tufft år hittills och att bara få åka utomlands och känna glädje, frihet och äventyr är någonting jag håller nära hjärtat.

Att bara ha sovit 2h inatt, är någonting jag ångrar i efterhand, med tanke på att flyget sedan blev försenat 7 timmar. Menmen, till slut kom vi fram och vi ska vila några timmar denna natt innan vi bilar vidare ner till Grekland! Jag har med mig kameran, men tyvärr kommer inte bilderna upp förräns jag är hemma i Sverige igen och kan ladda upp dem på datorn. Dock, kommer jag att se till att de nya minnena i Grekland och Rumänien, blir de bästa! :)

"One way to make the most of life is to look at it as an adventure"

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Travel 💗

Stockholm förtrollade mig än en gång med sin skönhet! Denna gång, med familjemedlemar som aldrig varit där tidigare. Vår resa började med att vi bilade upp till Stockholm och bara tog det lugnt på hotellets spa vid kvällstid. Vi var ganska utmattade och valde i det fall att lägga mer energi för kommande dagar. Det kände vi att vi gjorde rätt i, då vi satt vid frukostbordet nästa morgon med den godaste hotellfrukosten jag ätit! Radisson Blu får 5/5 stjärnor för mat och personal! Vi fortsatte vår utflykt vidare till Stockholms stadshus där vi stannade för att ta lite bilder. Plötsligt, började det att regna och vi valde då att vistas på Vasamuseet, där vi hade tak över huvud. Vidare, tog vi oss till TGIFridays till fots, där vi åt vår middag och därefter avslutade vi midsommardagen i hotellets bar, där vi firade en bra avslut på 2017:s midsommar.

Dagen därpå, följde regnet med på förmiddagen, då vi satt i Skyview med en riktig svensk överblick över staden! Turen, valde att dyka upp på eftermiddagen, då vi hade några photoshoots i Gamla Stan, men länge varade den inte! Vi blev tvungna att åka till Nobelmuseet för att inte duscha utomhus, men eftersom att det slutade rätt snabbt, valde vi att besöka det Kungliga slottet också. Mer, äldre och häftigare historia, hittade vi på Museum Tre Kronor som låg rätt intill slottet. Men såklart kan man inte avsluta en dag i Stockholm bara sådär, så vi valde att ta varsin belgisk våffla och bara gå runt på Stockholms gator mot kvällen, då vi alla återsamlades på mitt hotellrum för att fira nästsista kvällen i Stockholm med en pokerrunda (vi var riktigt originella så vi betade på Ahlgrens bilar). Vem tror ni vann? Tjejen på 16 år som bara har spelat detta 1 gång tidigare? Ni har rätt ;)

Nästa morgon, splittrades vi, då min bror och hans fru hade något annat planerat. Jag och min äldsta bror (den ogifta) valde då att ta en morgonpromenad till Haga parken där vi tog några bilder, för att inte lata oss tills de andra kom tillbaka. Såklart, kom regnet förbi och när vi alla återträffades, valde vi att spendera resten av dagen på Mall Of Scandinavia och avsluta dagen på spa. Det kändes så härligt att sedan vakna upp den sista dagen och beundra Drottningholms slott, Kina slott och dess omgivning, innan vi begav oss hemåt. Så vackert! Kände mig nästan lite som i "Alice i underlandet". Men, det härligaste var nog att vi lämnade staden med ett glatt humör och nya, fina, dyrbara minnen som kommer vara evigheten lång! ❤

"No matter where or why you travel, there is always something wonderfully new to be found"

Likes

Comments

Tiden flyger och dagar går. Dagar, timmar, minuter som aldrig kommer tillbaka. Filosof är inte min titel, men jag har länge tänkt på just detta ämne. Hur man ska ta vara på allt som sker och aldrig kommer tillbaka. Att bara ha den levande känslan inom sig som skriker "glädje, äventyr och liv".

Ett år har flugit iväg och så mycket har ändrats. Jag har själv märkt hur jag har utvecklats, både fysiskt och psykiskt. Men störst av allt, hur min systerdotter, Jolie, har vuxit. Hon fyllde nyligen ett år och jag är så glad över att ha äran att ta del av hennes uppväxt.
Min glada lilla prinsessa som precis har lärt sig att gå, hade en liten fest med andra söta barn och färgglatt var det minsann! Hennes pappa, som just nu jobbar utrikes, överraskade henne genom att ta del av hennes första födelsedag.

Jag vaknade i onsdags och for i bilen snabbt på väg mot Helsingborg. Vi var där på en djurpark och jag är så glad att jag inte skippade det, för att jag såg djur som jag alltid velat se med mina egna ögon. Allt från krokodiler till talande papegojor. Sjukt mysig och spontan dag, verkligen! Så glad över att ha hittat ett till fint ställe.

För min del, blev det brunch på Väla efteråt för att jag hann inte äta något för att alla var redan klara när jag väcktes. Så värt att bara ha sovit 4h natten innan, men vad gör det en sommardag?

"Wake up smiling, seize every moment, try new things, be bold, amaze yourself, take chances, be optimistic, embrace change, be legendary, live your life with abandon, be fearless, this is your time. You Only Live Once."

Likes

Comments

Sommarlovet är här och allt jag kan göra är att njuta till max. Inga specifika sommarplaner är spikade, mer än att jag kommer vara i Sverige och passa mina älskade syskonbarn. Men, det jag vet att jag kommer att göra är att fira midsommar i Stockholm. Några i familjen ska upp dit och ha en mini-semester så jag hänger på, för att hur fräckt hade inte det varit?

Första året på gymnasiet är över för min del, men hela gymnasie-tiden är över för 3:orna som har tagit studenten. Jag fick delta i många studentfester och verkligen känna att skolan är över och att äventyren påbörjar nu. Vill gratta alla mina kompisar, men även de jag inte känner, för att ha klarat er under 3 år av stress och plugg. Hoppas att alla följer sitt hjärta i fortsättningen, om det är att jobba, plugga vidare eller ta ett sabbatsår.

Ha ett fint sommarlov! 💗

"What makes a child gifted and talented may not always be good grades in school, but a different way of looking at the world and learning"

Likes

Comments

28 grader i Sverige? Det hade jag aldrig trott på om jag fick höra det för ett år sedan. Glädjen bara ökar för dag som går medan träning och värme är på första plats. Så skönt att bara kunna sola om man föredrar det och ta sitt första årsdopp utan att man darrar. Eller kanske ut och springa i det fina vädret och få en bonnabränna? Varför inte?

Personligen, tog jag vara på värmen tillsammans med mina syskon i Ronneby. Vi var på Ronneby Brunnspark och bara gick runt i naturen, tog massa bilder, skrattade, åt glass och hade det allmänt trevligt.

Idag, lördag, fick jag även mitt första årsdopp i Åhus och wow vilket väder! På kvällen när jag kom hem, tyg vi en runda på stan för att kolla på alla raggarbilar. Tycker själv att de är riktigt coola och påminner mig även om jukebox-tiden och vintageklänningar från 50-talet.

Hörni! Det är så lite kvar tills skolavslutning! Hur kul är inte det? Är ganska skoltrött nu och vill bara ta sommarlov så, denna sista veckan kan gärna gå lite fortare är vanligt :). Dock har jag inga specifika sommarplaner, men detta betyder såklart spontanitet! Jag menar, det är Betty vi snackar om. Är ni förvånade? ;)

"This summer, put your phone away for a few days. Make some memories that no one knows about. Make some memories that are just yours because the tan will fade but memories last forever"

Likes

Comments