Header

Tiden flyger och dagar går. Dagar, timmar, minuter som aldrig kommer tillbaka. Filosof är inte min titel, men jag har länge tänkt på just detta ämne. Hur man ska ta vara på allt som sker och aldrig kommer tillbaka. Att bara ha den levande känslan inom sig som skriker "glädje, äventyr och liv".

Ett år har flugit iväg och så mycket har ändrats. Jag har själv märkt hur jag har utvecklats, både fysiskt och psykiskt. Men störst av allt, hur min systerdotter, Jolie, har vuxit. Hon fyllde nyligen ett år och jag är så glad över att ha äran att ta del av hennes uppväxt.
Min glada lilla prinsessa som precis har lärt sig att gå, hade en liten fest med andra söta barn och färgglatt var det minsann! Hennes pappa, som just nu jobbar utrikes, överraskade henne genom att ta del av hennes första födelsedag.

Jag vaknade i onsdags och for i bilen snabbt på väg mot Helsingborg. Vi var där på en djurpark och jag är så glad att jag inte skippade det, för att jag såg djur som jag alltid velat se med mina egna ögon. Allt från krokodiler till talande papegojor. Sjukt mysig och spontan dag, verkligen! Så glad över att ha hittat ett till fint ställe.

För min del, blev det brunch på Väla efteråt för att jag hann inte äta något för att alla var redan klara när jag väcktes. Så värt att bara ha sovit 4h natten innan, men vad gör det en sommardag?

"Wake up smiling, seize every moment, try new things, be bold, amaze yourself, take chances, be optimistic, embrace change, be legendary, live your life with abandon, be fearless, this is your time. You Only Live Once."

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Sommarlovet är här och allt jag kan göra är att njuta till max. Inga specifika sommarplaner är spikade, mer än att jag kommer vara i Sverige och passa mina älskade syskonbarn. Men, det jag vet att jag kommer att göra är att fira midsommar i Stockholm. Några i familjen ska upp dit och ha en mini-semester så jag hänger på, för att hur fräckt hade inte det varit?

Första året på gymnasiet är över för min del, men hela gymnasie-tiden är över för 3:orna som har tagit studenten. Jag fick delta i många studentfester och verkligen känna att skolan är över och att äventyren påbörjar nu. Vill gratta alla mina kompisar, men även de jag inte känner, för att ha klarat er under 3 år av stress och plugg. Hoppas att alla följer sitt hjärta i fortsättningen, om det är att jobba, plugga vidare eller ta ett sabbatsår.

Ha ett fint sommarlov! 💗

"What makes a child gifted and talented may not always be good grades in school, but a different way of looking at the world and learning"

Likes

Comments

28 grader i Sverige? Det hade jag aldrig trott på om jag fick höra det för ett år sedan. Glädjen bara ökar för dag som går medan träning och värme är på första plats. Så skönt att bara kunna sola om man föredrar det och ta sitt första årsdopp utan att man darrar. Eller kanske ut och springa i det fina vädret och få en bonnabränna? Varför inte?

Personligen, tog jag vara på värmen tillsammans med mina syskon i Ronneby. Vi var på Ronneby Brunnspark och bara gick runt i naturen, tog massa bilder, skrattade, åt glass och hade det allmänt trevligt.

Idag, lördag, fick jag även mitt första årsdopp i Åhus och wow vilket väder! På kvällen när jag kom hem, tyg vi en runda på stan för att kolla på alla raggarbilar. Tycker själv att de är riktigt coola och påminner mig även om jukebox-tiden och vintageklänningar från 50-talet.

Hörni! Det är så lite kvar tills skolavslutning! Hur kul är inte det? Är ganska skoltrött nu och vill bara ta sommarlov så, denna sista veckan kan gärna gå lite fortare är vanligt :). Dock har jag inga specifika sommarplaner, men detta betyder såklart spontanitet! Jag menar, det är Betty vi snackar om. Är ni förvånade? ;)

"This summer, put your phone away for a few days. Make some memories that no one knows about. Make some memories that are just yours because the tan will fade but memories last forever"

Likes

Comments

Bara för någon vecka sedan, hade jag sagt att jag var väldigt trött. Trött på skolan, på mina vanor, på livet, allt. Jag hade föredragit att stanna inomhus och bara slappa hela dagen under täcke med en bra serie. Visst, det är mysigt, men jag kände att jag inte gjorde någonting produktivt. Jag sköt upp alla mina läxor och inlämningar så att det satt i halsen på mig, jag klarade bara inte av mer. Det kändes så tungt att gå varje dag med kramp i magen för att man visste att man inte gjort det man ska och att man bara kände sig slö.

Lyckligtvis, hittade jag ett sätt att komma ifrån "slappe-tiden" och jag är väldigt nöjd med min start. Allting började med Youtube. Det var en tjej som pratade om exakt samma situation som jag var i. Hon kände sig ohälsosam och väldigt trött, men hon tog tag i sitt liv, precis som jag har gjort. Jag har börjat träna igen, vilket var sååå efterlängtat! Det slutar inte där, för att jag har lagt ifrån mig tanken av skräpmat, godis och läsk. Detta med läsk, var en av mina nyårslöften som jag har hållt mig fast vid, vilket jag är väldigt stolt över!

Jag mår så mycket bättre än innan! Jag känner att jag har bättre koll över det jag får i mig, men även fått mycket mer energi! För att vara helt ärlig, hjälpte vädret också till en hel del. Dessa senaste dagar, har det varit över 20 grader och jag invigde kortbyxorna för första gången detta år. Men låt inte vädret vara en faktor som kommer emellan dig och dina mål!

Många säger "jag börjar på måndag" eller "jag börjar "nästa vecka". Det har ingen betydelse när du börjar, det viktiga är att du börjar! Det behöver inte vara någonting stort, utan börja med en liten kvälls/morgonpromenad på 20 minuter! Vänta inte, skjut inte upp det, var lite spontan! Du kommer se och känna skillnaden till slut! :) Kramis 🤗

"You don't have to be great to start but you have to start to be great"

Likes

Comments

Att helger kan vara så lärorika och roliga samtidigt. Flera helger i rad har jag fått uppleva allt från finmiddag till att jag skadade min hand när jag balanserade på en stock över en å, som jag till slut trillade i.

Sista helgen i april, (28/4-30/4), var jag på ett kristet läger i Bosarp där vi bland annat lärde känna andra ungdomar från olika ställen. Vi socialiserade en hel helg utan tillgång till internet eller användning av elektroniska prylar som är anslutna till internet. På ena sidan var jag tveksam för denna utmaning, men på andra sidan visste jag att det skulle bli superbra till slut eftersom att alla fick lära känna varandra för deras riktiga jag, "bakom skärmen".

Utmaningarna slutade inte där, utan vi fick den största utmaningen någonsin, nämligen att hitta vår identitet. "Vem är jag?", var lägrets tema och personligen, kan jag säga att jag gick därifrån med huvudet högt och med självsäkerhet för att jag fick svar på mina frågor. Lägret avslutades på bästa sätt, genom lägereld, marshmallows, gitarr, sånger och en öppen himmel.

Förra helgen, (5/5-7/5), var jag på en ungdomskonferens i Norrköping där jag fick återträffa många av mina vänner som jag inte sett på över ett år och som jag saknat väldigt mycket. Konferensen hade funktionärer, bland annat jag som var med i trivselgruppen och som helt enkelt skulle socialisera med människor och se till så att de mår bra och har det allmänt trevligt. Jag tog hand om olika energizers och lekar, men även lära mig mycket om ledarskap. Som ledare är man inte perfekt och alltid i topp form, men man lär sig av sina misstag och går vidare med läxan fäst i bakhuvudet.

Lördagen, den långa dagen, var fullproppad med grymma, inspirerande och lärorika föreläsningar om ANDT (alkohol, narkotika, droger, tobak). Vi fick se naturvetenskapliga bevis på att det har dåliga konsekvenser men även bevis i form av debatt mellan de unga politiska partierna. Vissa debattörer var väldigt ställningstagande och förmedlade sina åsikter tydligt i de frågor som ställdes, medan andra pratade runt samtalsämnet för att undvika eventuella konflikter.

När alla föreläsningar och debatt hade nått dagens mål, fick alla tid för att göra sig i ordning till galamiddagen som skulle ta plats på kvällen. Vi fick ta del av talangfulla uppvisningar, fina och rörande tal men även minnesvärda ögonblick, fyllda med skratt och tårar. Vi avrundade dagen med en avslutningsfest som blev så lyckad! Det blev inte så mycket sömn den sista natten med tanke på att vi inte skulle ses på ett helt år igen, så att de flesta tog vara på de sista minuterna tillsammans, det gjorde jag i alla fall.

Ungdomskonferensen hölls av Smart ungdom, en anti-ANDT organisation som nu heter "Unga drogförebyggare" efter att ha bestämt det på årsmötet på söndag. Jag vill tacka organisationen för förtroendet jag fick över att vara en funktionär och för en lärorik erfarenhet om ledarskap, ansvar, misstag, tankeställning, beteende, engagemang och ANDT. Det roliga är inte över än för att vi ses nästa år igen, UK! ❤️

"People grow through experiences if they meet life honestly and courageously. This is how character is built because a mind that is stretched by a new experience can never go back to its old dimensions"

Likes

Comments