Header

2016 var ett väldigt lärorikt år för min del. Jag kan helt enkelt säga att mina ögon öppnades lite mer angående skola, mänsklighet, kompisar och livet i allmänhet. Året började väldigt dåligt, då jag fortfarande gick i 9:an. Jag trivdes inte på min skola eller i min klass, men bara för att det finns moln på himlen, betyder det inte att solen inte skiner. För min del, var vändpunkten resan till London i april. Jag träffade världens bästa människor som alltid kommer finnas i mitt hjärta! Några av dem kommer jag återträffa när jag ska till London, imorgon! LÄNGTAR!✈😍

Trots att 50 % av sommaren spenderades genom att hjälpa min syster med att ta hand om hennes 2 barn (vilket var roligare än jag trodde), hann jag göra det jag älskar också! Nämligen att resa! Vi tågade ner till Danmark och därefter flög vi till Slovenien med mellanlandningar i Schweiz, Belgien och Italien. Därefter bilade vi till Slovenien och spenderade en hel vecka där. Minnen man aldrig glömmer! Får inte glömma att nämna sommartrenden, Pokemon Go, som fick alla människor att röra på sig mitt i natten (inklusivt mig).

Oförglömlig sommar!❤

Efter sommaren var slut, öppnades en ny dörr, så kallad gymnasiet. Jag lärde känna de snällaste människorna och jag är så stolt över vår klass! Stress och panik kom såklart också, för att det är skola vi snackar om... Men jag lär mig så mycket för varje dag som går och äntligen kan jag säga att jag trivs i min klass!

De sista dagarna år 2016, ville jag göra något speciellt och verkligen något jag kommer minnas! Det fick bli en spontanare till Danmark med familj och vänner, där jag bland annat tog massa bilder. Vi var även på "Den Blå Planet", vilket är ett ställe med många akvarium och fiskar! Nyåret firades i kyrkan med grymma vänner och familj och jag kan stolt säga att 2016 slutade bättre än jag trodde!

Så, här står jag, tacksam för 2017, med stora förhoppningar och förväntningar! Jag är medveten att detta år kommer ha sina mörka dagar också, men det viktigaste är att man inte gå runt med klumpen i magen hela tiden, utan lösa problemen! 2017 kommer bli bra, det är jag medveten om! ❤

Likes

Comments

CHRISTMAS!

God jul på er allihop! Hoppas att er jul har varit grym och att ni har njutit till 100! Själv, har man haft det väldigt trevligt under juldagarna, men lite extratrevligt för att det är jullov!

Den 23:e hade vi en stor "julkoncert" i kyrkan och flera kyrkor var inblandade, så som en kyrka i Älmhult och Åstorp. Det roligaste av allt var nog att människor som vi aldrig träffat innan (och som var icke-troende), kom till kyrkan för att ta del av denna erfarenhet. Väldigt fina sånger och ett julbord därefter värmde inombords och ja, dagen blev kanon!

Den 24;e, julafton, vilken dag! Min systers man kom hem och andra gäster som firade jul med oss. Min familj öppnade julklapparna utan mig detta året, men det gjorde inget för att min snälla syster väntade på mig så vi kunde öppna dem tillsammans. Jag var i kyrkan på kvällen och därefter kom julens höjdpunkt, nämligen carols. Caroling är på engelska och betyder att man går runt från hus till hus på kvällen och sprider glädje genom jullåtar. Ibland blir man insläppt i de varma husen och bjuden på kakor, men ibland måste man neka för att hinna med alla hus som man ska besöka. Dock fick vi reda på en hemsk sak som jag inte vill gå in så mycket på... vila i frid! ❤

Den 25:e var en av de roligaste dagarna! Efter kyrkan samlades bara ungdomarna och vi sjöng carols igen, men på lite längre sträckor så som Hörby, Sösdala och Finja. Den 24:e höll vi oss till Hässleholm men vi ville nå ut till de som bor utanför Hässleholm också. I Hörby stannade vi lite längre eftersom att vi blev inbjudna i huset och huset var så perfekt! Ett av de finaste husen jag någonsin sett, verkligen drömhus! Klockan var ungefär 1 när vi åkte tillbaka till Hässleholm där vi stannade hos en kompis. Vi var där tills klockan var ungefär 6 på morgonen. Vi hade det bara allmänt roligt medan vi spelade maffia och skrattade till minsta detalj.

Min jul blev superbra, trots några faktorer som fick en lite nedstämd, med detta är livet ju. Hoppas att er jul har varit superbra och att ni har spridit den glädjen som ni hade velat känna! Kram!

8 dagar kvar till London! 😍✈

Likes

Comments

CHRISTMAS!

Bara 6 dagar kvar till jul och jag kan fortfarande inte förstå detta. Jag har längtat hela året efter dessa stunder och snart är de här? Det käns nästan lite overkligt, för att vara ärlig.

För de flesta, är julen alla mysiga och varma traditioner. Julshoppingen och det smarriga julbordet, de fina ljusen som man hänger runt huset, den vackra julgranen, de dyrbara stunderna då hela familjen samlas och myser, snö, varm choklad, julkalender, julklappar, julfilmer, ja ni ser...listan är lång!

Men varför firar vi ens jul? Är det bara för att vi ska behålla traditionerna och vara extraglada i en hel månad? Finns det ingen anledning? Mina kära vänner, för ungefär 2000 år sedan, föddes Jesus och vi firar Hans födelsedag. Detta bör vara den viktigaste anledningen till varför vi firar jul. Visst är det mysigt med traditionerna jag nämt, men anledningen till jul, tycker jag är viktigare.

6 dagar kvar till jul! 🎅🎁🎄❄⛄❤

Likes

Comments

CHRISTMAS!

Mentalt, har jag redan tagit jullov sedan den första december. Jag är så skoltrött just nu och har aldrig känt att en vecka har gått långsammare än denna! Jag vill bara kasta alla läxor,prov och redovisningar i väggen och bara krypa ner under en filt och kolla på en julfilm! Det var längesen man gjorde det... Men så är det ju på gymnasiet. Innan lov måste lärarna pressa in så mycket de kan, på så kort tid. DÅLIG PLANERING!

Jag är en av de mest exalterade människorna i världen när det kommer till december. Därför ser jag förbi det negativa och koncentrera mig på det som gör mig glad. Jag var till exempel på min systersons julkoncert i torsdags, som hölls tillsammans med hans dagis. Det var skönt att få komma ut lite ur huset och tänka på någonting annat än plugg. Tog bilder, drack glögg och njöt till hundra av den tiden. Det var som att man äntligen kunde andas ut igen.

Denna sista veckan, innan jag tar jullov, tänker jag göra mitt bästa i skolan. Jag vill känna att jag har avslutat denna terminen med ett leende på läpparna, med huvudet högt och med omdömen som jag förtjänar!

Ta hand om varandra! Kram 🎅❤

13 dagar kvar till jul! 🎁🎅❄⛄🎄❤😍

Likes

Comments

CHRISTMAS!

ÄNTLIGEN december!!! Som jag längtat!😍 Det känns som det bästa sparas tills i slutet av året: min födelsedag, december, snö, lov, jul och nyår! När jag hör "december" tänker jag automatiskt på jul, snö, varma dryck och mysiga kläder. I december kan jag äntligen spela julmusik utan att höra att "det är för tidigt för julmusik" och jag kan göra det som jag har väntat 11 månader och 30 dagar på att göra... nämligen att julpynta!!!

Vi har årliga familjetraditioner när det gäller december. "Surviving christmas" är den film vi ser på varje år innan jul men förra året fick jag familjen att kolla på "A christmas carol" så att den är tillagd i listan tillsammans med "Home Alone". Jag är inte ensam med att säga att sova under julgranen är det mysigaste! Detta är också en tradition som skapades genom ett uppdrag med mina syskon när vi var små. Allt började en kväll då min äldsta syster var liten och ville "fånga" jultomten (a.k.a min pappa) som kom på natten och lämnade julklappar. Mina brödrar ställde också upp och därefter fann man alla barnen i vardagsrummet, spända på att äntligen se jultomten. Varje år hände samma sak... vi somnade innan klockan hann bli tolv. Såklart har vi växt upp och vi känner till "sanningen" bakom jultomten, med det är tanken som räknas för att en natt i december MÅSTE vi sova under den ljuvliga julgranen.

Avslutningsvis, vill jag bara utmana er alla till att vara extra snälla i december. En människas julmirakel kan just vara att du hälsar på dem eller att du ler. December är den sista månaden på året, så trots att du har haft ett förfärligt år, har du chansen att avsluta sista månaden i 2016 på ett sätt som du kommer minnas och som får dig att le! Se? Julmirakel 😉❤

21 dagar kvar till jul! 🎅🎄⛄🎁❤

Likes

Comments