Header
Make it a December to remember

Som tidigare nämnt, fortsatte min sommarresa i ett annat land, nämligen Rumänien. Vi hälsade på släkten från mammas sida, som alltid, och hittade på massa roligt. De första dagarna var vi i gamla stan och bara gick runt, chockade över hur mycket som har ändrats. Vi spenderade även en kväll på en stor galleria i huvudstaden med våra roliga och saknade familjevänner. Det sägs ju att "gästen gör festen" av en anledning och hur sant är det inte? Bland de sista dagarna, åt jag, min bror och vår kompis på "NOR- Sky Casual Restaurant". Det är en restaurang på 36:e våning, med en fantastisk utsikt över Bukarest. Personligen, har jag länge velat smaka den traditionella desserten "papanasi" och denna restaurangens "papanasi" var 10/10!

Dessa sommarresor avslutades med mycket motivation, glädje och massor av minnen. Jag kom hem som ny och uppfräschad inför skolstarten. Än så länge har det gått helt okej i skolan, men det blev rätt mycket på en gång innan höstlovet. Nu, efter lovet, räknar jag bara ner dagarna till jullovet (45 dagar kvar!!), men för att vara ärlig, är det julen jag ser fram emot mest. Jag menar... vem gör inte det liksom?

"Wherever you go, go with all your heart"

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tillbaka till mina gamla, vanliga rutiner efter en lång och avslappnande semester. Jag kan fortfarande inte förstå vad jag gjort för att förtjäna alla dessa fantastiska upplevelser? Men, låt mig börja att berätta att denna sommarresa, tyvärr började med att testa min tålamod. Betty packade (såklart) i sista minuten, vilket gav henne 2 timmars sömn. Inte nog med att jag var ett zombie under dagen, men flyget var försenat... I 7 timmar fick Betty överleva med en Frapino från Espresso House, som hon kallade för "frukost". Efter en evighet, satt jag, min mamma och storebror på flyget mot ett varmare klimat. Vi anlände i huvudstaden Bukarest (Rumänien) där vi mötte upp pappa och bilade vidare till Oltenien, vilket tog cirka 3 timmar. Dagen därpå, bilade vi vidare ner till Grekland genom vackra Bulgarien. Jag satt länge och uppskattade Guds mästerverk i form av berg och landskap. Dock, insåg vi snabbt att bulgarerna inte brydde sig så mycket om hygien. På kanten av motorvägen, var det nedskräpat och deras toaletter var helt enkelt ett hål i marken.

Slutligen, kom vi fram i Grekland, Paralia, där allt var som en dröm! Vi bodde så nära stranden så att vi kunde känna doften av salt. Genom balkongen hade vi bokstavligen drömutsikten! När vi gick upp, kunde vi se stranden till vänster och berget Olympen till höger. Hur fräckt är inte det?!

Under tiden vi var i Grekland ville vi bara njuta av värmen, havet och landet. Vi bestämde oss därför, att vi skulle besöka flera ställen då vi hade chansen. En dag var vi på kryssning mellan några öar, bland annat Skiathos och en annan dag var vi uppe på Olympen. Resten av dagarna låg vi på stranden och kvällarna gick åt att äta gyros, glass eller bara gå på stan. Denna välbehövliga resan avslutades på bästa sätt: en destination till ett annat land, fullt av nya äventyr! :)


"Travel is about the gorgeous feeling of teetering in the unknown"

Likes

Comments

Travel 💗

Precis när jag hade kommit hem från Liseberg efter hel dag full av glädje, nytt vänskap, skratt, blöta kläder och roliga stunder, kunde jag inte sluta tänka på nästa destination. Jag ska utomlands i 3 hela veckor! Att äntligen få besöka hemlandet efter så många år, är något jag ser fram emot. Däremot kommer det bli ännu mer spännande med tanke på att vi ska åka till Grekland också, i över en vecka. Bara tanken ger mig vingar!

Det var dock lite strul innan vi skulle bege oss, för jag bestämde mig att jag skulle följa med i sista minuten, men det ångrar jag inte. Jag har trots allt haft ett rätt tufft år hittills och att bara få åka utomlands och känna glädje, frihet och äventyr är någonting jag håller nära hjärtat.

Att bara ha sovit 2h inatt, är någonting jag ångrar i efterhand, med tanke på att flyget sedan blev försenat 7 timmar. Menmen, till slut kom vi fram och vi ska vila några timmar denna natt innan vi bilar vidare ner till Grekland! Jag har med mig kameran, men tyvärr kommer inte bilderna upp förräns jag är hemma i Sverige igen och kan ladda upp dem på datorn. Dock, kommer jag att se till att de nya minnena i Grekland och Rumänien, blir de bästa! :)

"One way to make the most of life is to look at it as an adventure"

Likes

Comments

Travel 💗

Stockholm förtrollade mig än en gång med sin skönhet! Denna gång, med familjemedlemar som aldrig varit där tidigare. Vår resa började med att vi bilade upp till Stockholm och bara tog det lugnt på hotellets spa vid kvällstid. Vi var ganska utmattade och valde i det fall att lägga mer energi för kommande dagar. Det kände vi att vi gjorde rätt i, då vi satt vid frukostbordet nästa morgon med den godaste hotellfrukosten jag ätit! Radisson Blu får 5/5 stjärnor för mat och personal! Vi fortsatte vår utflykt vidare till Stockholms stadshus där vi stannade för att ta lite bilder. Plötsligt, började det att regna och vi valde då att vistas på Vasamuseet, där vi hade tak över huvud. Vidare, tog vi oss till TGIFridays till fots, där vi åt vår middag och därefter avslutade vi midsommardagen i hotellets bar, där vi firade en bra avslut på 2017:s midsommar.

Dagen därpå, följde regnet med på förmiddagen, då vi satt i Skyview med en riktig svensk överblick över staden! Turen, valde att dyka upp på eftermiddagen, då vi hade några photoshoots i Gamla Stan, men länge varade den inte! Vi blev tvungna att åka till Nobelmuseet för att inte duscha utomhus, men eftersom att det slutade rätt snabbt, valde vi att besöka det Kungliga slottet också. Mer, äldre och häftigare historia, hittade vi på Museum Tre Kronor som låg rätt intill slottet. Men såklart kan man inte avsluta en dag i Stockholm bara sådär, så vi valde att ta varsin belgisk våffla och bara gå runt på Stockholms gator mot kvällen, då vi alla återsamlades på mitt hotellrum för att fira nästsista kvällen i Stockholm med en pokerrunda (vi var riktigt originella så vi betade på Ahlgrens bilar). Vem tror ni vann? Tjejen på 16 år som bara har spelat detta 1 gång tidigare? Ni har rätt ;)

Nästa morgon, splittrades vi, då min bror och hans fru hade något annat planerat. Jag och min äldsta bror (den ogifta) valde då att ta en morgonpromenad till Haga parken där vi tog några bilder, för att inte lata oss tills de andra kom tillbaka. Såklart, kom regnet förbi och när vi alla återträffades, valde vi att spendera resten av dagen på Mall Of Scandinavia och avsluta dagen på spa. Det kändes så härligt att sedan vakna upp den sista dagen och beundra Drottningholms slott, Kina slott och dess omgivning, innan vi begav oss hemåt. Så vackert! Kände mig nästan lite som i "Alice i underlandet". Men, det härligaste var nog att vi lämnade staden med ett glatt humör och nya, fina, dyrbara minnen som kommer vara evigheten lång! ❤

"No matter where or why you travel, there is always something wonderfully new to be found"

Likes

Comments

Tiden flyger och dagar går. Dagar, timmar, minuter som aldrig kommer tillbaka. Filosof är inte min titel, men jag har länge tänkt på just detta ämne. Hur man ska ta vara på allt som sker och aldrig kommer tillbaka. Att bara ha den levande känslan inom sig som skriker "glädje, äventyr och liv".

Ett år har flugit iväg och så mycket har ändrats. Jag har själv märkt hur jag har utvecklats, både fysiskt och psykiskt. Men störst av allt, hur min systerdotter, Jolie, har vuxit. Hon fyllde nyligen ett år och jag är så glad över att ha äran att ta del av hennes uppväxt.
Min glada lilla prinsessa som precis har lärt sig att gå, hade en liten fest med andra söta barn och färgglatt var det minsann! Hennes pappa, som just nu jobbar utrikes, överraskade henne genom att ta del av hennes första födelsedag.

Jag vaknade i onsdags och for i bilen snabbt på väg mot Helsingborg. Vi var där på en djurpark och jag är så glad att jag inte skippade det, för att jag såg djur som jag alltid velat se med mina egna ögon. Allt från krokodiler till talande papegojor. Sjukt mysig och spontan dag, verkligen! Så glad över att ha hittat ett till fint ställe.

För min del, blev det brunch på Väla efteråt för att jag hann inte äta något för att alla var redan klara när jag väcktes. Så värt att bara ha sovit 4h natten innan, men vad gör det en sommardag?

"Wake up smiling, seize every moment, try new things, be bold, amaze yourself, take chances, be optimistic, embrace change, be legendary, live your life with abandon, be fearless, this is your time. You Only Live Once."

Likes

Comments