Header

Det har varit många blandade åsikter om värnplikten, som kanske ska införas och det mesta jag hör är "jag vill inte dö" eller "jag ska flytta". Om det blir som utredarna vill, kommer alla som är födda 1999 och 2000 kunna göra mönstringen redan från 1.a juli 2017. Jag, som då är född år 2000 och är tjej, har fått möjligheten till detta. 

Det kan hända att man blir tvingad till det om det inte är så många som ansöker frivilligt, fast det är inte så dumt egentligen. Samtidigt finns det folk som säger att man förlorar 1 år, men det gör man inte eftersom att man lär sig så mycket som man inte kan lära sig på exempel skolan eller jobbet.

Jag ser inte lumpen som någonting negativt, däremot ser jag det som en 9-11 månaders lång träningsläger där jag både får betalt och lär mig disciplin i vardagen. Inte bara det, utan man lär sig grundläggande överlevnadstekniker i vildmarken, man lär sig att försvara sig själv och man kan i en eventuell attack mot Sverige försvara landet. Man får även stoltheten i sitt namn, att kunna kallas för soldat och försvara landet. Veta att man är den modiga i landet som skyddar! Till sist men inte minst så träffar man nytt folk och har en rolig tid som jag inte tror man kommer glömma så enkelt.

Dagens låt: Warriors - Imagine Dragons

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

1. Bästa sättet att spendera en regnig dag på

Mysa ner i en filt med en varm dryck vid en film.

2. Favoritdryck

Chailatte!

3. Favoritoutfit

En söt klänning med boots och en mysig halsduk eller byxor och en basic tröja med en poncho

4. Favoritsnack

Morotskaka eller morotsmuffins, så gott!

5. Favorithalsduk/scarf eller accessoar

Min Burberry inspirerade scarf från CozacOne, för tillfället.

6. Favoritfilm

The book of life (Tipsar!).

7. Någon förändring under höst med ditt utseende?

Jag klippte halva mitt hår för 2 dagar sen, men inget annat.

8. Dekorerar du inför höst?

Jag tar fram doftljus, mysiga filt och ett överkast med hösttema.

9. Vad är det bästa med höst?

Alla fina färger och modet men att man kan komma hem en dag och bara få mysa under filten är ju bara en plus i kanten.


Dagens låt: Autumn leaves - Ed Sheeran

Likes

Comments

Vet du vad som händer när DU röker? Det är farligt för dig, för din kropp, din omgivning, familj och vänner. Bryr du inte dig om dem? Eller är din anledning "för att det är coolt"? Är det just därför du började röka?

Det kan skada så mycket, både fysiskt och psykiskt. Du kan få lungcancer och andra typer av cancer. Du kan ha svårt att föda eller skaffa barn. Du kommer att ha problem med halsen och hjärnan. Detta är ju bara ett annat sätt att ta självmord. Men det vill du väl? För att du slutar inte? När jag frågar folk varför de inte slutar röka, svarar de flesta "för att nikotinet gör mig beroende" eller "för att det gör mig lugn", men det är fel. Det finns medicin, det finns läkemedel, det finns så mycket som ni kan göra för att verkligen sluta. Det enda som krävs är vilja.

Tänk dig att du röker varje dag och att dina barn eller syskon tittar på, när du egentligen VET att det är fel. Får gratulera... du har skapat den värsta förebilden någonsin.

Varför jag skriver detta är för att jag har märkt att många av mina vänner har testat på att röka under året och även sommaren, och har nu blivit beroende. Jag bryr mig om mina vänner och om alla er! Om du läser detta och röker, så har jag enkla tips hur du kan sluta (bild här under).

Kom ihåg, om ni ser en människa utan ett leende, dela med er av ert! 😁

Dagens låt: Listen - Beyoncé

Likes

Comments

1. Gör det nu

När du väl får läxor, försök att få dem överstökade så snabbt som möjligt för att om man struntar i dem så samlas de i en jättestor hög till slut och man kommer inte att orka göra dem.

2. Använd dig av färger

Ett sätt för mig att underlätta mina studier och förstå grejer är att faktist använda färgpennor och understrykningspennor. Det blir en helt annan bild framför mig som samtidigt får dig att vilja arbeta,

3. Designa själv

För varje gång du tar ut böcker ur skåpet eller väskan, så måste du ha någonting som motiverar dig. Tänk att du kan designa din bok hur du gillar men även klä den i presentpapper! Det är bra ett sätt för att börja tycka om det man gör.

4. Hitta din studieteknik

Alla har vi olika studietekniker, men för att få fram din, måste du testa dig fram. Du kanske pluggar bättre till din favorit spellista på Spotify, eller så kanske du inte vill höra ett ljud för att du tappar koncentrationen?

5. Fråga

Vi är människor, och vi har frågor. Det finns ingen människa som kan exakt allting, inte ens experter, så var inte rädd för att fråga när du inte förstår. Det hjälper dig på vägen. Om du är obekväm med att fråga läraren i klassen framför alla, skriv ner din fråga och fråga din lärare enskilt eller så kan du vända dig till en kompis.

6. Vila!

Glöm inte att vila upp för att hjärnan klarar inte av så mycket. Ta en powernap emellan pluggandet när du är hemma eller ta en promenad för att få andas lite frisk luft. Ta även vara på rasterna och sov och ät ordentligt så att du kan ha energi till nästa dag!

7. Var glad!

En positiv tanke kan göra upp till 50% av jobbet. Jag utmanar er alla att vakna en dag och tänka "vilken fin dag detta kommer att bli!". Ni kommer att må och prestera så mycket bättre om ni startar er dag med positiva tankar!

Dagens låt: Who I wanna be - Suite 16

Likes

Comments

September är den månad då det närmar sig höst och höst är den årstiden då det närmar sig kylan, vilket jag älskar! Man kan mysa ner i stora tröjor och i filt med en kopp te i handen och bara njuta! Gud vad jag har längtat till att se alla fina löv, men särskilt har jag sett fram emot att ta fina höstbilder! Hösten är jättefin, om det inte regnar såklart... Fast när det väl regnar kan man hitta på andra saker som att bjuda hem vänner på en filmkväll, ta ett varmt bubbelbad, baka eller spendera tiden med familjen! 

De flesta har frågat hur det är att börja på gymnasiet, och mitt svar till er är "perfekt"! Trots att blygheten fanns där i början hos de flesta, så har det släppt. Fick en underbar klass där alla kommer jättebra överens. Känner att jag har gjort det rätta valet genom att gå internationell natur!

Som ni kanske har märkt så har jag en ny bloggheader med hösttema. Supernöjd! Men jag hoppas att alla har haft en bra skolstart eller jobbstart. Lycka till alla och prestera så bra ni kan! Glöm inte, om ni ser en människa utan ett leende så ska ni dela med er av ert! 😁

Dagens låt: Perfect - One Direction

Likes

Comments