Header

Jag har sagt det förut och jag säger det åter igen, "jag älskar mitt jobb"
Det beror inte på min lön utan på mitt jobb! Jag är ridlärare för knatteelever, det är fantastisk att få träffa dessa ambitiösa elever och deras föräldrar vecka efter vecka och se deras utveckling!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Då så var det fredag ,
Jag överlevde denna vecka med trots alla prov och inlämningar, ett prov återstår idag, hoppas jag fixar det, då är det bara att njuta av helgen sen!

Likes

Comments

Gårdagens träning gick bra, jag är nöjd!
Smilla blev tröttare mot slutet när vi började hoppa större hinder, hon var mer tillbaka dragen och sög inte mot hinder som hon brukade, dock så hoppade hon ändå och ställde upp i alla lägen, vilken ponny alltså, hoppade stilla stående över hinder som var större än det vi brukar!🙈

Smilla har verkligen börjat gå bra, vågar inte säga för mycket då det ändå är en häst!😂
Men hon har fått en ny sadel som ligger bättre på henne och så brukar jag låna en mag-platta till hoppningen som gör att den håller sig på plats! Dessutom har min position och inverkan förbättrats enormt och man märker verkligen att hon trivs bättre med mig på ryggen nu!💕


DÅLIGT BILD, SORRY!

Likes

Comments

Prov efter prov! Betygen ska vara satta på måndag detta är sista rycket, inför betygen, inte vilket betyg som helst heller utan även de betyget jag söker in till gymnasiet med! (Suck)
53 instuderingsfrågor, till provet imorgon, samt ett matteprov och en inlämning tills på fredag...(suck igen)
Har suttit med frågorna i flera timmar och stirrat mig blind, alla ord hoppar omkring i skallen...
Kan inte göra mer än mitt bästa men känns ruttet om jag skulle få ett icke godkänt betyg i detta ämne inför betygen och gymnasievalet... får kämpa och hoppas på det bästa!

Likes

Comments

För er som inte vet så är jag utbildat ungdomsledare och jobbar som ridlärare på lördagar för knatte elever!
Jag älskar mitt jobb, inte bara för att jag får träffa barn och hålla på med hästar som är bland det bästa jag vet!
Utan att lägga en grund och se en förändring se barn lyssna på vad jag säger och jobba på att ändra, jag ser hur mina elever från lektion eliter lektion blir bättre och bättre från att studsa runt i sadeln till att kunna rida lätt i takt med hästen!
Jag lägger en bas, jag lär dem grund sakerna för ridningen, tänk när de börjar galoppera, kanske hoppa eller rida dressyr tänk om dom en dag blir stora ryttare som tävla mästerskap och rider på tv tänk då när jag sitter där hemma i tv soffan tittat på eleverna som jag en gång lärde trava!🙈

Även den bästa var nybörjare en gång!


Idag kom en elev fram till mig och gav mig ett armband och ett halsband, jag blev sååå glad och tacksam, jag får varje vecka en känsla av att jag gett barnen ett gått intryck och att jag är en ridlärare som inte bara står i mitten och skriker utan håller en vänskaps relation med eleverna och föräldrarna så väl i manegen som i stallet!❤️

Ha det bäst!🙈🙈

Likes

Comments

I onsdags tränade jag Smilla, några hinder på 70, lite banor å så! Det var inget större fel på träningen, alla bommar låg kvar och inget stopp, långt ifrån perfekt men bra! Man trots att det var en bra träning blev jag piss besviken, så fort min tränare sa något jag skulle ändra på eller tänka på blev jag sur och besviken ( på mig själv ) jag gjorde om och det blev bättre, men någonting den träningen gjorde att jag fokuserade mer på vad jag gjorde som var fel än vad jag gjorde som egentligen var bra!🙈
Typiskt mig vill jag säga, men i onsdags var det en sån träning...

Bjuder på en bild ifrån Kombon på boke Vinnare i 70cm 🐴

Likes

Comments

Idag har det varit en häst dag på riktigt, startade dagen med mästerskaps tävling mellan ridskolorna i Blekinge! Det gick helt okej, vårt lag vann kunskaps testet och så kom jag tvåa i hoppningen, efter det så var det raka vägen hem och på med nya ridkläder, sjukt jobbigt och behöva byta ridkläder, skor och all utrustning pågrund av kvarkan som nu går. Vi körde till min och Lydias kompis stall som nu befinner sig på semester därför sköter vi hennes häst, så då red Lydia den medan jag fixade lite i stallet. Sedan var det bara hem slänga i sig lite mat, på med nya ridkläder och så upp till stallet igen på lite teori!🙈

Ha det bra!❤️

Likes

Comments

Helt sjukt, vilken jävla tolkning. Spelar ingen roll vem som vinner nu. "THIS GUY IS ALREADY NUMBER ONE"

Fick gåshud, sjukt bra!

Likes

Comments

Den plats som började med att var ett ställe jag kom till en gång i veckan för att rida och mysa med hästar, är inte samma plats längre, det är ett hem, en plats för mig att koppla av, ett ställe för mig att glömma det jobbiga skolan, Stallet för mig ett hem, varje gång mopeden eller bilen rullar in på stallplanen känns det bra, det känns tryggt. Har vet alla vem jag är och alla accepterar mig för den jag är. Varje gång jag kliver in genom stalldörren möts man av ett hej och ett flertal underbara hästar. I stallet kan jag både gråta och skratta och jag har alltid någon och prata med om allt.

När sexåriga Betty började rida hade inte hon en tanke på att det skulle bli som ett andra hem för henne, men hon är glad att det blev så.

I stallet kan jag verkligen göra allt från att rida och träna upp mig själv tillsammans med hästarna, jobba på ett eller annat sätt plugga till läxförhör eller prov, diskutera kärlek, mat skola, ja allt mellan himmel och jord. Jag är glad att jag tillhör Sölvesborgs ridklubb och att jag rider på Sölvesborgs Ridskola. Stallet är mitt andra hem, vilket är ditt?

Lämna gärna en kommentar. Ha det bra!!

Likes

Comments

Hejhop, idag var det hoppning på schemat, själv hoppade jag Pastis, en gammal hoppkamrat till mig som jag tidigare hoppat och dessutom tävlat en gång!
Rätt stark idag då jag red henne på hack, hon hängde sig gärna i munnen och stack, det gällde att hålla samband med hand och skänken trots att hon var stark!
Hoppade 5,5:A fick många fina språng något stopp när hon inte var framme men annars super!

Är nöjd med dagens pass!🙈

Likes

Comments